نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد که ایران در میان کشورها با بیشترین تأثیر مثبت در جهان رتبه دوازدهم را کسب کرده است. بنا بر آخرین نظرسنجی مؤسسه ایپسوس، از طریق تماس تلفنی با ۱۸ هزار نفر از ۲۵ کشور مختلف جهان،‌ ایران عنوان دوازدهمین کشور تأثیرگذار جهان را به خود اختصاص داده است. رتبه‌های اول تا سوم به ترتیب به کشورهای کانادا، استرالیا و آلمان اختصاص یافته است.
نگاهی به نقش رهبرمعظم انقلاب و مرجعیت شیعه در آزادسازی موصل
منطقه خاورمیانه از دیرباز مهد تحولات سرنوشت‌سازی بوده است. بی‌تردید بخش عمده‌ای از این تحولات متأثر از انقلاب اسلامی است. در این میان، نقش امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) و آیت‌الله سیستانی بسیار مهم و ارزنده بوده است. جبهه‌ مقاومت در منطقه با کمک مرجعیت تقویت شده و به منزله یک مؤلفه ویژه در اختیار شیعیان است و می‌تواند بسیاری از معادلات آتی منطقه را به نفع اسلام رقم بزند. در این شماره صبح صادق به بازتاب‌های پیروزی مردم عراق و نقش مرجعیت در آن اشاره کرده‌ایم.
* فتوای آیت‌الله سیستانی از عوامل اصلی نابودی داعش بود
اهمیت پیروزی که حیدر العبادی آن را اعلام کرد، بسیار است و نمی‌توان آن را تقلیل داد. سیدحسن نصرالله با اشاره به نقش آیت‌الله سیستانی، گفت: «فتوای آیت‌الله سیستانی درباره جهاد کفایی از عوامل اصلی نابودی داعش در موصل است. آیت‌الله سیستانی با فرمان جهادی که دادند و فرمودند افرادی که در جنگ با داعش کشته شوند، شهید محسوب می‌شوند، اقدام مهمی در راستای مبارزه با داعش انجام دادند.
فتوای مرجعیت دینی همچنین سبب حضور صدها جوان در صف جنگ با داعش و تشکیل حشد الشعبی در جایگاه یک نیروی مؤثر برای مبارزه با داعش در داخل عراق شد.»

* پیروزی‌های مردم عراق بر سرنوشت منطقه تأثیر می‌گذارد
سیدحسن نصرالله درباره پیروزی مردم عراق در موصل گفت: «پیروزی در موصل عظیم و بسیار بزرگ است؛ ولو برخی‌ها بخواهند آن را کوچک بشمرند.»
وی در ادامه تأکید کرد: «آنچه در موصل و عراق می‌گذرد، تنها به این کشور مرتبط نیست، بلکه در سرنوشت ملت‌های منطقه تأثیرگذار است.» وی افزود: «موضع‌گیری قاطع جمهوری اسلامی ایران و در رأس آن امام خامنه‌ای علیه داعش و همچنین حضور فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در عراق در پیروزی بر این گروه تروریستی نقش بسزایی داشتند.» نصرالله همچنین از نقش تعدادی از علمای کبار اهل سنت عراق در مبارزه با داعش و مواضع ویژه آنها تقدیر و تشکر کرد و گفت: «آنچه این فتنه را از عراق دور نگه داشته است، مواضع صادقانه علمای اهل تسنن عراق است.»
دبیرکل حزب‌الله لبنان با بیان اینکه عراقی‌ها امیدی به طرف‌های خارجی نبستند، تصریح کرد: «آمریکایی‌ها گفتند پیروزی بر داعش به سی سال وقت نیاز دارد. بعضی‌ها حرف از 15 سال و 25 سال و 10 سال زدند؛ اما عراقی‌ها می‌دانستند که در صورت وجود اراده بین‌المللی، شکست دادن داعش به زمان زیادی نیاز ندارد.»

* آزادی موصل متعلق به همه ملت‌هاست
سردار سلیمانی در اولین واکنش خود به آزادی موصل، پیروزی عراق در عملیات آزادسازی موصل را متعلق به همه ملت‌ها دانست و گفت: «برخی برادران عراقی ما از روی ادب و محبت، خود را سربازان ملت ایران و رهبر معظم انقلاب معرفی می‌کنند؛ اما به ملت عراق و به ملت خودمان می‌گوییم کاری که ملت ایران در خدمت به ملت عراق کردند، کار سربازی بود در زیر بیرق فرماندهان عراق.» وی در بخش دیگری از سخنانش به نقش برجسته و جایگاه خطیر آیت‌الله سیستانی اشاره کرد و افزود: «در همه ملاقات‌های شخصیت‌های عراقی و همه سیاست‌گذاری‌های جمهوری اسلامی، رهبر معظم انقلاب امام خامنه‌ای تأکید اساسی داشتند که از همه شخصیت‌های عراقی و مرجعیت عراق باید حمایت شود و معظم‌له، آیت‌الله سیستانی را گنجی برای ملت عراق توصیف کرده و ایشان را پناهگاه ملت عراق و ناجی عراق قلمداد کردند.»
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: «پیروزی مردم عراق در موصل برخاسته از حکمت و تقوای مردی برجسته در یک خانه محقر در عراق است و این شخصیت بزرگ و حکیم و موقعیت‌شناس کسی نیست جز آیت‌الله‌العظمی سیستانی.»
فرمانده نیروی قدس سپاه گفت: «امروز این مرجع عالی‌قدر تشیع نه تنها مرجع و حامی شیعه است؛ بلکه همه اقلیت‌ها، ایزدی‌ها، ترکمن‌ها و مسیحی‌های عراق این مرجع را حامی خود می‌دانند و در برخی مناطق محبت ایشان به برخی طوایف برای ایجاد صمیمیت بیشتر بوده است.»
سردار سلیمانی افزود: «فتوای این مرجع موقعیت‌شناس سبب شد جوانان عراق بخروشند و بر اساس این، شجره طیبه مقدس و ارزشمند حشد الشعبی بنا گذاشته شد که بر مبنای فتوایی با توصیه‌های کامل این مرجع بود.»
فرمانده نیروی قدس سپاه گفت: «تأکید رهبر معظم انقلاب این بود که دولت از هیچ کمکی به ملت عراق دریغ نکند و وزارت دفاع سه شیفت برای نیروهای مسلح عراق اعم از ارتش، شرطه اتحادیه و حشد الشعبی بدون هیچ چشمداشتی سلاح تولید و ارسال کرد و متخصصان ایرانی در کنار برادران عراقی بدون اینکه ادعایی داشته باشند، حماسه آفریدند.»
سردار سلیمانی، دولت و پارلمان عراق را نیز از دیگر عوامل پیروزی امروز عراق در موصل برشمرد و افزود: «نمی‌توان از نقش ابوحسن عامری و آنهایی که به شهادت رسیدند، غافل شد.»

* فتوای مرجعیت در هم‌نوایی با رهبر معظم انقلاب سبب پیروزی شد
ابوحسن عامری، فرمانده سپاه بدر گفت: «فتوای آیت‌الله سیستانی هم‌صدا و هم‌نوا با نظرات صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی بود؛ به گونه‌ای که کل جوانان مؤمن برای دفاع از سرزمین و ناموس و مقدسات با حضورشان به این فتوا لبیک گفتند. اگر چنین فرمانی از سوی این مرجع عالی‌قدر صادر نمی‌شد، معلوم نبود سرنوشت کشورمان و حتی منطقه به کجا می‌انجامید. فتوای آیت‌الله سیستانی، هم در داخل و هم در خارج تأثیر بسزایی داشته است. در داخل هجوم امواج خروشان نیروهای مخلص و مطیع مرجعیت به جبهه‌ها را به دنبال داشت و در بیرون نیز سبب نگرانی و به دست و پا افتادن دشمن به ویژه داعش شد.
فرمانده سپاه بدر درباره تبعیت‌پذیری از ولایت فقیه و نقش آن در پیروزی گفت: «من از همان ابتدا اعتقاد جدی به ولایت فقیه داشتم و از مقلدان شهید محمدباقر صدر و در برخی استفتائات هم مقلّد امام خمینی(ره) بودم و پس از رحلت ایشان تا این لحظه، مقلد مولایم حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای هستم و افتخار می‌کنم به اینکه زمانی مقلّد رهبری شدم که عده‌ای از دوستان و همکارانم در سپاه (بدر) هنوز مقلد رهبر معظم انقلاب نشده بودند. بنده به مرجعیت و رهبری حضرت سیدعلی خامنه‌ای و مطلق بودن ولایت ایشان اعتقاد راسخ دارم.»

* امام خامنه‌ای رهبر جبهه مقاومت است
مصطفی الخالصی مسئول تشکل جوانان و دانشجویان عراق در ایران هم گفت: «آزادی موصل نتیجه رهبری هوشمندانه امام خامنه‌ای و نقش مراجعی چون آیت‌الله سیستانی که با فتوای مبارک خود کل توازن منطقه را به هم ریخت، است و این مزیت شیعه است که از نعمت مرجعیت برخوردار است و مرجع می‌تواند با یک فتوا کل معادلات را به هم بزند.
وی با بیان اینکه ایران با وجود آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای رهبری جبهه مقاومت را بر عهده دارد و ایشان در جایگاه یک رهبر فرامرزی نقش ایفا می‌کنند، افزود: «آیت‌الله خامنه‌ای از نظر ما تنها رهبر ایران نیستند؛ بلکه ایشان رهبری جبهه مقاومت را عهده‌دار هستند و حرف ایشان حرف مقاومت و منطقه است. در واقع آیت‌الله خامنه‌ای رهبری جنبش آزادیخواهی مسلمان را در بر عهده دارند.»

* اگر امام خامنه‌ای و امام سیستانی نبودند، عراق نابود می‌شد
حجت‌الاسلام «عمار الحکیم» رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق نیز با تقدیر از حمایت‌های رهبر جمهوری اسلامی ایران و مرجعیت عالی شیعیان در عراق از بسیج مردمی (حشد الشعبی) در نبرد با داعش گفت: «اگر امام خامنه‌ای و امام سیستانی نبودند، عراق از بین رفته بود. در بیانیه دفتر رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق که نسخه‌ای از آن به دست پایگاه خبری عراقی «کتابه» رسیده، آمده است؛ با نزدیک شدن به تکمیل روند آزادی موصل به اذن الهی و باز شدن راه پیروزی بر ما، باید از امام خامنه‌ای و امام سیستانی سپاسگزاری کنیم که تمامی مؤمنان را به نبرد برای آزادسازی وطن از نجاست داعشی‌ها و اشرار فراخواندند و این امر به تحقق پیروزی ما منجر شد.» وی افزود: «راهنمایی‌های آنها، تأثیر زیادی بر این پیروزی بزرگ و دستیابی ما به نتایجی عالی داشته است.» حکیم در ادامه از مواضع مرجعیت عالی دینی در عراق طی سال‌های گذشته و ترغیب همیشگی وی به وحدت و همبستگی اجتماعی، همزیستی مسالمت‌آمیز، صلح و تقویت وحدت ملی تقدیر کرد.
گفتنی است، امام خامنه‌ای در سال گذشته (21 آذر 95) در دیدار با حجت‌الاسلام عمار حکیم، رئیس تحالف ملی شیعیان عراق و اعضای اصلی این ائتلاف برای پیروزی بر داعش رهنمودهایی دادند که به برخی محورهای آن در ادامه اشاره می‌شود:
1ـ رسیدن به اهداف ارزشمند تحالف ملی، فقط با حفظ انسجام و وحدت، امکان‌پذیر است و باید برای استمرار این موضوع، مراقبت شود. 2ـ حشدالشعبی یا همان نیروهای مردمی یک ثروت عظیم و ذخیره بزرگ برای امروز و فردای عراق است که باید حمایت و تقویت شود. 3ـ تقویت دانشگاه‌‌ها و استحکام بخشیدن به پایه‌های علم و تحقیق در عراق حتماً باید مورد توجه جدی قرار گیرد، به ویژه آنکه آمریکایی‌ها و دیگر دشمنان ملت عراق، بسیاری از دانشمندان این کشور را به قتل رسانده‌اند. 4ـ «به آمریکایی‌ها اصلاً اعتماد نکنید.» آمریکایی‌ها همواره با اقتدار کشورهای اسلامی، از جمله عراق مخالفند؛ بنابراین هیچ‌گاه نباید فریب ظاهرسازی‌ها و لبخندهای آنها را خورد. ما در جمهوری اسلامی ایران، هرگاه این توصیه را رعایت کردیم، سود بردیم و هرگاه به فراموشی سپردیم، ضرر کردیم. 5ـ اکنون در موصل و همچنین در سوریه، آمریکایی‌ها، تمایلی به شکست کامل تروریست‌های تکفیری ندارند. آنها برخلاف ادعاهای ظاهری به‌هیچ‌وجه به دنبال ریشه‌کن شدن تروریست‌های تکفیری نیستند و تلاش دارند تا بخشی از این تروریست‌ها را برای مقاصد آینده خود، حفظ کنند. آمریکایی‌ها صرفاً نظاره‌گر حرکت ستونی نفتکش‌ها بودند و آنها را هدف قرار نمی‌دادند، بنابراین نباید به آمریکایی‌ها اعتماد کرد. 6ـ پیشرفت عراق به نفع جمهوری اسلامی ایران است و هماهنگی بیش از پیش دو کشور نیز به نفع دو طرف است.

   دکتر یدالله جوانی/ خلاف‌گویی با هدف عملیات روانی، یکی از شگردهای مقامات، تحلیلگران و رسانه‌های آمریکا است. یکی از حوزه‌های خلاف‌گویی و وارونه نشان دادن واقعیات، حوزه مربوط به مسائل سیاسی و شرایط داخلی ایران و آمریکا است. آمریکایی‌ها در چهار دهه گذشته، همواره نظام سیاسی ایران را در آستانه فروپاشی معرفی کرده‌اند. بر همین روال خلاف‌گویی؛ چند روز پیش «ری تکیه» تحلیلگر ارشد آمریکایی که پیشتر گفته بود، آمریکا در داخل ایران دوستانی برای تغییر دارد، یادداشتی تأمل‌برانگیز در واشنگتن‌پست منتشر کرد.
 وی در این یادداشت با عنوان، «زمان آن فرا رسیده که برای فروپاشی سیاسی ایران آماده شویم»، تلاش کرده برخلاف واقعیات، تصویری آشوب‌زده از ایران ارائه کند. این تحلیلگر آمریکایی با چنین تصویرپردازی از شرایط داخلی ایران؛ می‌گوید، واشنگتن باید برای «فروپاشی سیاسی ایران» آماده شود و برای آشوب‌های جدید، «طرح آماده» داشته باشد! این تحلیلگر ارشد اندیشکده «شورای روابط خارجی آمریکا»، با طرح این ادعا که در آینده وقایعی شبیه حوادث سال 88 در ایران رخ خواهد داد، از دولت دونالد ترامپ خواست که برای آن (آشوب در ایران) برنامه‌ریزی کند و طرح آماده داشته باشد. این نوع خیال‌پردازی‌ها از سوی مقامات سیاسی و برخی از تحلیلگران آمریکایی، درباره ایران، سابقه‌ای نزدیک به چهل سال دارد. از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، بارها و بارها برخی از غربی‌ها و همچنین جریان ضد انقلاب، وعده قریب‌الوقوع بودن «فروپاشی سیاسی ایران» را به مخاطبان خود داده‌اند. اما ایران برخلاف چنین پردازش‌هایی، روند دیگری را طی چهار دهه گذشته طی کرده است. هم‌اینک ایران علاوه بر برخورداری از ثبات سیاسی داخلی و داشتن امنیت پایدار با وجود تلاش‌های فراوان برای برهم زدن این امنیت از سوی دشمنان، به یک قدرت منطقه‌ای آن هم در منطقه راهبردی غرب آسیا تبدیل شده است.
 اکنون دغدغه اصلی آمریکا، نفوذ رو به گسترش ایران در منطقه است. طرح جدید کنگره آمریکا برای مقابله با نفوذ ایران در منطقه از طریق تشدید تحریم‌ها، گویای این دغدغه آمریکایی‌ها است. در سراسر جهان، تمامی صاحب‌نظران مستقل، بر روند رو به توسعه قدرت ایران اذعان دارند و بر همین اساس، قدرت‌های بزرگی چون روسیه و چین، در سال‌های اخیر برای برقراری رابطه با جمهوری اسلامی ایران در سطوح راهبردی به صورت همه‌جانبه، تلاش کرده‌اند.
اما این نوع خیال‌پردازی‌ها در آمریکا نسبت به ایران، در حالی انجام می‌گیرد که بسیاری از کارشناسان و صاحب‌نظران در جهان، از افول قدرت آمریکا و فروپاشی سیاسی این امپراتوری خبر می‌دهند. واقعیت این است که آمریکا طی دو دهه گذشته، افزون بر گرفتار شدن به بحران‌های داخلی، دچار شکست‌های راهبردی در سیاست خارجی خود شده است. سخنان ترامپ در دوران رقابت‌های انتخاباتی، از بسیاری از واقعیات آمریکا پرده برداشت. شعار محوری ترامپ مبنی بر اینکه، می‌خواهد آمریکا را به موقعیت قبلی و قدرت برتر آمریکا برگرداند، خود گویای فاصله گرفتن این کشور از موقعیت رهبری جهان است.
 اما نکته مهم، اجماع تحلیلگران و کارشناسان بر روی موضوع شتاب گرفتن سرعت فروپاشی آمریکا در دوران ترامپ است. آنها معتقدند که ترامپ، نه تنها نمی‌تواند روند تحولات را به نفع ایالات متحده تغییر دهد، بلکه با اقدامات نسنجیده و نابخردانه خود، فروپاشی آمریکا را سرعت می‌بخشد. به عبارتی، ترامپ نه تنها توان رهبری جهان را ندارد؛ بلکه کشورش را در جهان، روز‌به‌روز منزوی‌تر خواهد کرد. در ماه‌های گذشته و از زمان ورود وی به کاخ سفید، هر از چندی تحلیلگران و کارشناسان مسائل آمریکا، گزارش‌ها و تحلیل‌های خود را به روند رو به افول قدرت و جایگاه ایالات متحده اختصاص داده و به صورت مستند، مطالبی را در این باره منتشر می‌کنند. برای نمونه، «کریس یولمن» دبیر تحریریه سیاسی شبکه خبر ای‌بی‌سی‌نیوز استرالیا، در گزارش اخیر خود از نشست جی20، به نوع رفتار رهبران کشورهای جهان با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و ظهور نشانه‌های افول آمریکا پرداخته است. «یولمن» با اشاره به نقطه‌ضعف‌های شخصی ترامپ در جایگاه یک رئیس‌جمهور می‌نویسد: «نقطه‌ضعف‌هایی که در اجلاس جی‌20 از رئیس‌جمهور آمریکا ظاهر شد، نشان می‌دهد که او ظرفیت رهبری جهان را ندارد. گروه جی20 در حالی به کار خود پایان داد که به گروه جی‌19 تبدیل شده بود؛ زیرا با تأکید بر اجرای توافق زیست‌محیطی پاریس به اتمام رسید و در پایان این نشست، آمریکا منزوی و بی‌یار و یاور شده بود.»
این خبرنگار استرالیایی در گزارش خود، با نشان دادن تصویری از سرگردانی ترامپ در اجلاس جی20 می‌گوید: «ترامپ در نشست جی‌20 هم چهره‌ای پریشان، تنها و ناشی بود. خیلی مواقع این حس به آدم دست می‌داد که رهبران برخی از کشورها، برای روبه‌رو نشدن با ترامپ، تلاش می‌کنند.»
کریس یولمن در پایان گزارش خود و در بخش نتیجه‌گیری آن می‌گوید: «از این سخنان به این نتیجه می‌رسیم که دونالد ترامپ نزول جایگاه ایالات متحده به عنوان رهبر جهان را تسریع کرده است. او توانست کشور خود را منزوی و متحدانش را سردرگم و حتی از آمریکا دور و ایالات متحده را ضعیف کند. او قدرت فعلی کشورش را به چین و روسیه تقدیم خواهد کرد. دو کشور اقتدارگرا که قوانینی بسیار متفاوت برای اداره جهان در قرن 21 خواهند نوشت. برخی از سقوط آمریکا خوشحال خواهند شد، ولی فکر کنم که ما آن روز، دل‌مان برای این کشور تنگ می‌شود!»
آری، واقعیت این است که آمریکا قدرتی رو به افول و جمهوری اسلامی ایران یک قدرت نوظهور در صحنه بین‌الملل است و افرادی چون «ری تکیه»، با آرزوی فروپاشی سیاسی ایران به گور خواهند رفت.

لابی‌گری
 برای شهرداری تهران
کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی درباره نحوه انتخاب شهردار تهران گفت: «تا جایی که من می‌دانم اعضای شورای شهر تا حالا روی هیچ گزینه‌ای به توافق نرسیده‌اند، یک سری اسامی به صورت شایعه مطرح می‌شود، طبعاً در بین افرادی که مطرح می‌شود، هم اشخاص لایق دیده می‌شود و هم افرادی که با لابی‌گری و سخنان جعلی و ملاقات با افراد مختلف در تلاش برای رسيدن به این سمت هستند.»

نگرانی
 از اختلافات خانگی
نماینده مردم دماوند در مجلس با اشاره به اینکه؛ «کشاندن اختلاف‌سلیقه‌ها به رسانه‌ها مطلوب نیست»، گفت:‌ «اگر هم شخصی این کار را انجام می‌دهد، حتماً اراده خاصی یا منفعتی دارد، یا اینکه خواسته‌ای دارد که با خواسته جمع یکی نیست.» میرزایی‌نیکو با طرح این پرسش که تخریب یکدیگر آیا به نفع جریان مخالف اصلاحات است، یا خود اصلاحات، گفت:‌ «اصلاح‌طلبان اگر حرفی دارند باید داخل خانه بنشیند و مشکلات را حل کنند. در واقع اختلافات خانگی را بیرون از خانه مطرح نکنند.»

اعطای نشان فاطمی
 به جنتی
در مراسمی با اهدای نشان فاطمی، از نیم قرن مجاهدت‎های آیت‌الله جنتی در قم تجلیل شد. در سالروز تشکیل اولین مجلس خبرگان رهبری و در آستانه روز تأسیس شورای نگهبان با حضور نمازگزاران نماز جمعه قم در مراسمی با اهدای نشان فاطمی از نیم قرن مجاهدت‎های آیت‌الله جنتی در مصلای قدس در قم تجلیل شد.

تشویق مردم
 به خرید هواپیما!
بر اساس طرح جدید یکی از وزرای اقتصادی که مورد موافقت برخی دیگر از اعضای کابینه نیز قرار گرفته و هم اکنون در حال بررسی کارشناسان دولت است، مقرر شده به منظور حمایت از فعالان اقتصادی و اشخاص حقوقی غیر دولتی که قصد خرید یا به کارگیری هواپیما در ایرلاین‌های داخلی را دارند، تشویق‌های جدیدی اعمال شده و سرمایه‌‌گذاری اقتصادی انجام شده از سوی اشخاصی که از ابتدای سال 1395 به بعد برای آنها مجوز صادر شده یا می‌‌شود، از نرخ صفر مالیاتی بهره‌مند شوند.

ناتوی اطلاعاتی
 علیه ایران
وزیر اطلاعات با بیان اینکه ایران با ناتوی اطلاعاتی مواجه است، گفت: «دشمن در تلاش است که تقابل با جمهوری اسلامی با استکبار جهانی را به تقابل شیعه و سنی و تقابل قومیت‌ها تبدیل کند.» وی با تأکید بر اینکه از دشمنان انقلاب جز شر به ملت ایران نمی‌رسد، گفت: «گروه‌های معاند و مخالف انقلاب اسلامی با راهبرد آمریکا و سرمایه عربستان حتی با تابلوهای مختلف اکنون کنار هم نشسته‌اند که نمونه تلاش‌های آنها در نشست‌های پاریس، قاهره، بروکسل و ریاض دیده می‌شود.»

شباهت سخنان
 دو فرمانده
ناصر قندیل در روزنامه النباء لبنان درباره شباهت سخنان سردار سلیمانی و سیدحسن نصرالله نوشت: «تنها شباهت اعلام سردار قاسم سلیمانی مبنی بر بوسیدن دست سیدحسن نصرالله با اعلام سیدحسن نصرالله دبیر کل حزب‌الله لبنان در بوسیدن سر و دست و پاهای عناصر مقاومت در جنگ جولای قداست اهداف و مواضع آنها است. در هر دو حالت، شور و حماسه و عرفان و بصیرت با هم عجین شده و این یقین وجود دارد که بوسه زدن، یک بوسه مادی و دلیلی بر ضعف و تسلیم نیست؛ بلکه نشان‌دهنده اوج ارزش‌ها است.»

 محمدحسین مصطفایی/ اگر در سالیان گذشته ورود ادبیات رسانه‌های ضد انقلاب به افکار عمومی کشورمان سخت یا با هزینه سنگینی مواجه بود، امروزه این فرصت برای آنها به وجود آمده است که با استفاده از پهنای باندی که وزارت ارتباطات در اختیار شبکه‌های تلگرامی قرار داده است با هزینه بسیار کمتر ذهن مردم را در کنترل خود بگیرد. در حال حاضر هزاران کانال و گروه غیر‌قانونی مانند؛ کانال گروهک منافقین و سایر گروهک‌های ضد انقلاب، تروریستی و دین‌ستیز در تلگرام مشغول فعالیت هستند که غیر قانونی بودن آنها اظهر من الشمس است؛ ولی وزارت ارتباطات نتوانسته آنها را فیلتر کند. دادستان کل کشور به طور مکرر مکاتباتی با وزیر ارتباطات انجام و تذکرات لازم را برای اجرای قانون درباره کانال‌های مجرمانه تلگرام داده، ولی تأثیر چندانی نداشته است. 
عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل کشور در این زمینه می‌گوید: «وزارت ارتباطات به منزله مرزبان فضای مجازی کشور باید حساسیت بیشتری درباره مسدود کردن کانال‌های مجرمانه‌ای که علیه امنیت کشور، علیه مقدسات و فرهنگ کشور فعالیت دارند، داشته باشد؛ ولی عملاً تاکنون در این خصوص تسلیم تصمیم مدیر تلگرام شده است.»
 با وجودی که دو سوم ترافیک اطلاعات کشور مربوط به انواع شبکه‌های اجتماعی خارجی است، وزارت ارتباطات تلاشی برای انتقال ارتباطات مردم از شبکه‌های اجتماعی بیگانه به شبکه‌های اجتماعی ملی و محلی به عمل نیاورده است.
 مسئولان وزارت ارتباطات به طور مستمر از شبکه ملی اطلاعات و افتتاح فازهای مختلف آن صحبت می‌کنند، ولی بیش از دو سوم فضای مجازی کشور در اشغال بیگانگان است.
تاکنون هر فازی از شبکه ملی اطلاعات افتتاح شده عملاً نفوذ شبکه‌های اجتماعی بیگانه گسترده‌تر شده است. در واقع وزارت ارتباطات برای بیگانگان در فضای مجازی اتوبان کشی کرده است. دلیل این مدعا این است که در حال حاضر بیش از دوسوم پهنای باند فضای مجازی کشور در اشغال بیگانگان است .
تاکنون حدود هشت هزار کانال تلگرامی مجرمانه که علیه امنیت کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران و علیه مقدسات و هویت ملی، دینی و فرهنگی مردم مشغول فعالیت هستند، شناسایی شده است.
دستور انسداد برخی از این کانال‌ها بیش از ۴۰ مرتبه برای وزارت ارتباطات ارسال شده است.
وزارت ارتباطات اعلام می‌کند دستورهای قضایی مربوط به انسداد کانال‌های مجرمانه تلگرامی را برای مدیر تلگرام ارسال کرده، ولی مدیر تلگرام اولاً؛ از اجرای بسیاری از دستورها استنکاف کرده و صرفاً برخی از کانال‌های مستهجن آن هم با تعریفی که خودشان از «مستهجن» دارند و نه تعریفی که ما داریم را فیلتر می‌کنند.
ثانیاً؛ کانال‌‌های مستهجن مسدود شده نیز بلافاصله با تغییر جزئی در نام خود با همان محتوای قبلی منتشر می‌شوند؛ بنابراین همکاری تلگرام با وزارت ارتباطات درباره انسداد محتوای مجرمانه تقریباً مساوی است با هیچ.

نکته: مردی نزد پزشكی رفت و شكايت كرد كه نمی‌توانم عادت مكيدن  انگشت شستم را ترك كنم، او گفت: زياد درباره آن نگران نباش؛ فقط سعی كن هر روز انگشتی به جز انگشت ديروزی را بمكی، مرد كوشيد تا آن‌گونه كه به او دستور داده شده بود عمل كند، اما هر بار كه انگشتش را به سمت دهانش مي‌برد، مي‌بايست آگاهانه تصميم مي‌گرفت كه امروز كدام انگشت را بايد هدف عادتش قرار دهد!
نظر: برخی جریانات و شخصیت‌های سیاسی در سال‌های گذشته یکی از رفتارها و عادت‌هایی که داشته‌اند این بوده که همواره نهادهای نظام را تخریب کرده‌اند تا شاید بتوانند مشکلات خود را حل کنند؛ اما اکنون برای یک راهبرد مهم‌تر درصدد برآمده‌اند که رفتار گذشته خود را به‌روز کنند و پیرو برخی راهبرد‌ها تصمیم گرفته‌اند رفتارهای معیوب خود را نسبت به گذشته اصلاح کنند، این رفتارهای جدید آنها به نوعی آثار تخریبی بیشتری دارد و رفتار مخرب به نوعی علیه دیگر نهادهای نظام گسترده می‌شود و همه آنها را مورد حمله قرار می‌دهند؛ از این‌رو باید مراقب رفتار جدید این طیف‌ها بود؛ زیرا این بار آگاهانه تصمیم به یک عادت گرفته‌اند.

 لغو مشکوک یک مصوبه
بر اساس بخشنامه گمرک، پس از شش ماه ممنوعیت مجوز خروج خودروهای ۲۵۰۰ سی‌سی و پایین‌تر از سه منطقه آزاد جنوبی کشور صادر شد. گمرک ایران مجوز خروج خودرو از مناطق آزاد قشم، کیش و چابهار با حجم موتور 2500 سی‌سی و پایین‌تر را صادر کرد. گفتنی است سال گذشته مرکز واردات و امور مناطق آزاد گمرک ایران از گمرکات مناطق آزاد خواسته بود، ضمن لغو دستورالعمل‌های سابق در زمینه تردد این خودروها از پذیرش هرگونه درخواست ورود موقت خودروهای مزبور به سرزمین اصلی خودداری کنند. این مجوز تا اطلاع بعدی آزاد اعلام شده است! دلیل لغو این مجوز تا اطلاع ثانوی معلوم نیست.


دولت بی‌برنامه
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: « تا به امروز اصلاً اجرای قانون برنامه ششم توسعه از سوی رئیس‌جمهور ابلاغ هم نشده است، چه برسد به اجرا!» نقوی حسینی افزود: «این استنکاف رئیس‌جمهور از ابلاغ قانون برنامه ششم توسعه، به این معناست که دولت در سال ۹۶ بی‌برنامه کار می‌کند که عین بی‌قانونی و گریز از اجرای قانون و تخلف قانونی محسوب 
می‌شود.»

کانال‌های محرمانه
«هیثر نائورت»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ضمن رد گفت‌وگوی «رکس تیلرسون»، وزیر خارجه آمریکا با «محمدجواد ظریف» گفت که واشنگتن، برخی کانال‌های ارتباطی برای تعامل با دولت ایران دارد. وی در پاسخ به پرسشی در این باره که آیا «تیلرسون» از زمان حضور در کسوت وزیر خارجه آمریکا صحبتی با «ظریف» داشته است، گفت: «فکر نمی‌کنم او صحبتی کرده باشد. ما مطمئناً کانال‌های دیپلماتیک مختلفی داریم، یعنی خطوط ارتباطی که می‌توانیم از آنها برای ارتباط با دولت ایران استفاده کنیم.» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «چیزی که می‌دانم این است که این کار را نکرده‌ایم، اما قصد اظهارنظر یا پاسخ دادن به پرسشی که درباره گفت‌وگوهای محرمانه دیپلماتیک هستند، ندارم.»