«روبرن ماردینی» مدیر منطقه‌ای خاورمیانه در صلیب سرخ اعلام کرد: «روزانه دست‌کم هفت هزار نفر در یمن وبا می‌گیرند.» گفتنی است، اکنون هفت میلیون نفر در یمن با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند که 2/2 میلیون نفر از آن را کودکان زیر پنج سال تشکیل می‌دهند. در ادامه افشاي جنايات ائتلاف آمريكايي‌ ـ سعودي، سازمان بین‌المللی «کودکان را نجات دهید» در این باره می‌گوید: «هر 35 ثانیه یک کودک یمنی به بیماری وبا دچار می‌شود.»
نگاهی به اقدامات رئیس جمهور ترکیه يك‌ سال پس از كودتا
 رضا اشرفي/ رجب‌ طيب‌اردوغان يك سال پس از كودتاي نافرجام در تركيه،‌ خود و كشورش را در موقعيت متفاوتي قرار داده است. در شب 15 ژوئيه 2016 (25 تير 1395) گروهي از نظامیان ترکیه با بستن پل‌‌های اصلی استانبول، تصرف شبکه‌‌های تلویزیونی و محاصره بزرگ‌‌ترین فرودگاه کشور به دنبال سرنگوني دولت اردوغان و همچنين ترور وي بودند. طرحي كه با خياباني شدن حمايت‌هاي مردمي به نتيجه نرسيد، اما پيامدهايي را در سطوح مختلف به همراه داشت كه هنوز ادامه دارد و آينده سياسي تركيه را همچنان از خود متأثر مي‌سازد. 
اين كودتا دست‌كم در سطوح داخلي و ملي، منطقه‌اي و بين‌المللي تأثیرگذار بوده و به شكل چندجانبه اردوغان و تركيه را تحت تأثیر قرار داده است. پیش از هر موضوع بايد به اين مسئله پرداخت كه اين كودتا سبب شد تا جايگاه اردوغان در مقام رئيس‌جمهور مستحكم شود و وي با دلايل و بهانه‌هاي صد درصدي مخالفان سياسي خود را تحت سلطه بگيرد. 
البته، اين تمام ماجرا نيست؛ زيرا اردوغان در سطوح داخلي و ملي به طور تقريبي همه مخالفان را در حوزه‌هاي سياسي، حزبي، قضايي، نظامي، آموزشي،‌ خدماتي، رسانه‌اي، قومي و... تحت فشار قرار داد و با بازداشت‌ها و اخراج‌ها، دولتي به ظاهر بي‌رقيب را شكل داد. اين موضوع در پس همه‌پرسي قانون اساسي كه قدرت رئيس‌جمهور را افزايش مي‌دهد و رقبا را در سطح سياسي به كما مي‌برد، بيشتر نمايان شده است.
وضعيت سياسي تركيه پس از كودتا كه البته مقدمات آن پیش از كودتا مهيا شده بود به گونه‌اي است كه برخي از آن به بازگشت ديكتاتوري به تركيه ياد مي‌كنند كه به دنبال بازآفريني عثماني‌گري و همچنين تحقق آرمان‌هاي سياسي بلند در منطقه است. 
بنابراين تحولات داخلي تركيه و چينش سياسي اردوغان پس از كودتا حوزه داخلي و ملي را به سطح منطقه‌اي گره مي‌زند. کاملاً هويدا است كه طرح منطقه‌اي رجب طيب‌اردوغان با سياست‌هاي عربستان سعودي و همچنين مصر كنوني سازگار نيست. بنابراين قابل پيش‌بيني بود كه بين رياض و آنكارا سرانجام اختلاف‌نظر و حتي امكان تقابل شكل بگيرد؛ مسئله‌اي كه در موضوع قطر و دشمني عربستان سعودي با دوحه نمايان‌تر شده است. 
اما به نظر مي‌آيد هنوز با سطح تقابلي آنكارا ـ رياض فاصله دارد؛ زيرا هر دو محتاط‌تر سياست‌هاي منطقه‌اي يكديگر را دنبال مي‌كنند و سعي دارند اختلافات هنوز پنهان بماند. انگيزه رياض از اين موضوع تقابل‌هاي آن با ايران و زياد نكردن دشمنان منطقه‌اي خود است. اما تركيه به هر شكل به دنبال آرام نگه داشتن عربستان سعودي و علني نكردن دشمني با آن است تا اينكه بخت رياض برگردد و تخت سعودي‌ها با تزلزل مواجه شود،‌ تحولي كه چشم‌انداز آن ديده مي‌شود.  
در بحث كودتا اتفاقاً عربستان سعودي نشان داد كه همچون آمریکا و اروپا خواهان سقوط دولت اردوغان است، اما اين طرح سه ضلعي در فضاي منطقه‌اي (سعودي ـ صهیونیستی)،‌ فرامنطقه‌اي (اروپايي) و بين‌المللي (آمریکایی) عليه اردوغان شكل نگرفت. با اين وجود اردوغان از رويكردهاي پيشين و سياست‌هاي مخالفان خود و همچنين حمايت كشورها و همسايگاني كه در بدترين شرايط از آن حمايت كردند،‌ درست درس نگرفت.  
تقابل‌هاي كلاني كه در حال حاضر، تركيه در سطح ملي و منطقه‌اي دارد و در قبال تحولات سوريه، با فشارهاي سياسي و به ویژه قوميتي مواجه مي‌شود، به نوع حمايتي بازمي‌گردد كه آمریکا و اروپا در حمايت از كردها دارند. طرحي قوميتی ـ كردي كه سعودي و صهيونيسم نيز از آن حمايت مي‌كنند. 
اردوغان به دليل حمايت اروپا از كردها،‌ تحت سلطه گرفتن سياست‌هاي آنكارا در كشورهاي اروپايي، بحث چگونگي مواجه شدن با پناه‌جويان و... با اين اتحاديه دچار مشكل شده است و روز به روز اختلافات دو طرف افزايش می‌یابد، تا جايي كه دولت آلمان در نشست گروه بيست به طور رسمي با سخنراني اردوغان براي هموطنان خود در آلمان مخالفت كرد. اگر چه اردوغان گوش به فرمان آنها نماند. 
اما در بحث آمریکا مسئله جدي‌تر است. اردوغان از همان ابتدا اعلام كرد كه عبدالله گولن،‌ عامل اصلي كودتاي تركيه در پناه آمریکا است و اگر واشنگتن وي را برنگرداند، در اين مسئله دخيل است. از سوي ديگر نوع حمايت‌هاي مستقيم آمریکا از كردهاي حاضر در بحران سوريه،‌ به ویژه پس از روي كار آمدن دونالد ترامپ،‌ حكايت از آن دارد كه تركيه به طور جدي با بحران مرزي و سرزميني و شخص اردوغان با بحران سياسي مواجه است. بنابراين کاملاً توجيه‌پذير است كه چرا با اينكه تركيه عضوي جدي از ناتو و تيم نظامي غرب است،‌ خود را در مواقع زيادي به روسيه نزديك مي‌كند. به هر تقدیر می‌توان گفت که ترکیه پس از یک از کودتای نافرجام هنوز نتوانسته از آن شرایط خارج شود و همچنان در بحران‌ها و چالش‌های داخلی و خارجی گرفتار است، به گونه‌ای که بسیاری سرنوشتی نامعلوم را برای آینده ساختار حاکم بر این کشور و شخص اردوغان پیش‌بینی می‌کنند. اعتراضاتی که از سوی گروه‌های مخالف اردوغان به رهبری غلیچدار اوغلو رهبر حزب جمهوریخواه خلق در مناطق مختلف ترکیه به پا شده و نیز تنش‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای با ترکیه نمودی از این وضعیت است. 

  قاسم غفوری/ هر چند که خطر تروریسم و البته اشغالگری صهیونیست‌ها، به ویژه اقدامات آنان علیه مسجدالاقصی اولویت‌های منطقه است، اما در هفته‌های اخیر غرب آسیا و به تبع آن جنوب خلیج‌فارس با بحرانی به نام تقابل میان سعودی و قطر مواجه شده است. مناقشه‌ای که در یک سوی آن سعودی قرار دارد که سعی دارد با کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس و البته اردن و مصر و حتی آفریقا تسلیم‌سازی قطر را اجرایی کند که البته حمایت آمریکا را با دادن رشوه‌های کلان نیز طلب کرده که تا حدودی نیز موفق بوده است. در نقطه مقابل قطری قرار دارد که با تکیه بر ترکیه و البته منابع اقتصادی سعی دارد مقابل این تحرکات قرار گیرد. 
ضلع دیگر نیز کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران هستند که برای ثبات و امنیت منطقه خواستار حل مسالمت‌آمیز این بحران شده‌اند. جالب و قابل توجه آنکه آمریکایی‌ که به صراحت در کنار سعودی قرار گرفته بود پس از سفر تیلرسون وزیر امور خارجه‌اش به منطقه این رویکرد را کنار گذاشته و با نگاه میانجی‌گری برای حل بحران موضع‌گیری داشته است. 
 در این میان یک نکته کلیدی مشاهده می‌شود و آن نوع رفتارهای امارات است. سران امارات در این مناقشه نقشی کلیدی را ایفا می‌کنند و گاهی از عربستان نیز علیه قطر تندتر بوده و تلاش دارند تا به نوعی بحران مذکور همچنان ادامه داشته باشد، چنانکه با وجود اقدامات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برای پایان بحران، امارات همچنان بر طبل اختلافات می‌کوبد. سران امارات بارها ادعا کرده‌اند که تنش با قطر زمانی طولانی خواهد برد و این کشور گزینه‌ای جز پذیرش درخواست امارات نخواهد داشت. گزارش‌ها نشان می‌دهد اقدامات رسانه‌ای و هک شدن شبکه‌های قطری از سوی امارات زمینه‌ساز اولیه بحران میان کشورهای عربی و قطر بوده است. حال این سؤال مطرح است که چرا امارات چنین رویکردی در پیش گرفته و اهداف آن از این مسئله چیست؟ 
هر چند که امارات تلاش دارد تا چنان القا کند که در کنار سعودی علیه قطر قرار دارد، اما با بررسی روابط گذشته دو کشور و اقداماتی که امارات در یمن صورت می‌دهد می‌‌توان گفت تحرکات امارات بیشتر با هدف رسیدن به موقعیت منطقه‌ای در سایه تضعیف رقبای منطقه‌ای است. در نبرد کنونی عربی هر یک از طرفین، یعنی سعودی و قطر که پیروز شوند، یعنی تضعیف امارات و ماندن آن در رده‌های میانی بازیگران منطقه‌ای، در حالی که تضعیف همزمان آنان برابر با قدرت‌یابی امارات خواهد بود. 
این امر زمانی قوت می‌گیرد که امارات رویکرد گسترده‌ای به رژیم صهیونیستی و آمریکا داشته و سعی دارد خود را تأمین‌کننده منافع آنان نشان دهد. 
این قدرت‌یابی از یک سو برای شاهزادگان جوانی همچون بن‌زاید که به دنبال پادشاهی زودهنگام هستند، برای رسیدن به قدرت مؤثر است و از سوی دیگر به زعم آنان، امارات را به قدرت منطقه‌ای و حتی بازیگری برای آمریکا در منطقه مبدل می‌کند. امارات که نقش قدرت درجه دوم و بعضاً کوچک عربی را ایفا می‌کند، سعی دارد از سناریوی بحران برای خروج از این وضعیت خارج شود، به گونه‌ای که حتی برخی استمرار جنگ‌افروزی سعودی در یمن با وجود شکست‌های سنگین را نتیجه تحرکات امارات می‌دانند که هم می‌خواهد یمن و موقعیت اقتصادی آن را نابود کند و هم سعودی را با گرفتار‌سازی در یمن از تحولات منطقه دور و متزلزل‌تر از اوضاع کنونی سازد. 
با این حال می‌توان گفت که ادعای سران امارات که خود را نزدیک به سعودی نشان می‌دهد، امری ظاهری بوده و آنان با دمیدن بر آتش بحران‌های منطقه‌ برآنند تا با تضعیف دو رقیب به موقعیت برتر منطقه‌ای دست یابند. این امر زمانی بیشتر نمود می‌یابد که گزارش‌ها از اختلافات شدید امارات و عربستان در یمن حکایت دارد، به گونه‌ای که هر یک علیه منافع یکدیگر اقدام می‌کنند. 
بن‌زاید ولی‌عهد جوان اماراتی سعی دارد از بحران منطقه برای رسیدن زودهنگام به تاج و تخت بهره‌ گیرد، چنانکه بن‌سلمان در عربستان این رویکرد را داشته است؛ رویکردی که از نتایج آن تشدید و استمرار بحران در منطقه و استمرار تنش‌ها میان کشورهای عربی خواهد بود.

خبرگزاری تسنیم: «اد رویس» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در ادعاهایی بی‌پایه ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح‌های اتمی، با وجود حصول توافق هسته‌ای با گروه 1+5 متهم کرده است.
«رویس» در بیانیه‌ای که روی وبگاه مجلس نمایندگان آمریکا قرار گرفته، مدعی شد توافق هسته‌ای به ایران اجازه می‌دهد «حتی بدون تقلب، مسیر خود برای سلاح هسته‌ای را ادامه دهد.» این قانونگذار ارشد کنگره آمریکا نوشت: «ایران، ‌برنامه موشک بالستیک غیر قانونی خود را سرعت بخشیده و گزارش‌های متعددی درباره پایبند نبودن ایران به توافق موجود است.»
 ترامپ راهبردی جامع برای مقابله با ایران تدوین می‌کند
خبرگزاری فارس: وزیر خارجه آمریکا در نامه‌ای که به کنگره ارسال کرده، نوشته است واشنگتن در حال کار با متحدانش برای رفع «نواقص برجام» است.
 «رکس تیلرسون» ادعا كرده است، رئیس‌جمهور ترامپ دولت خود را مأمور کرده تا با همکاری با متحدان گزینه‌هایی را برای پاسخ به نواقص قابل توجه برجام بررسی کرده و گام‌هایی را برای اجرای دقیق‌تر مفاد توافق‌نامه بردارند. رئیس‌جمهور همچنین دولت خود را مأمور کرده است ایران را در برابر اقدامات خطرناک و ثبات‌زدایش پاسخگو نگه داشته و راهبردی یکپارچه برای پاسخ به طیف کامل تهدیدات ایران برای منافع ملی‌مان، تدوین کند.
 توصیه «جان بولتون» درباره برجام
خبرگزاری مهر: نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد به رئیس‌جمهور ایالات متحده توصیه کرد، «همین الآن» از برجام خارج شود. «جان بولتون» تأکید كرده، برای دومین بار در دولت دونالد ترامپ، وزارت خارجه آمریکا تصمیم گرفته است پایبندی تهران به توافق هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را تأیید کند. اگر این موضوع صحت داشته باشد، این دومین اشتباه ساده دولت ترامپ درباره برجام است. در طول دو سال گذشته، اطلاعات قابل اتکایی از جزئیات نقض توافق هسته‌ای از جانب ایران رسانه‌ای شده است که این موارد شامل فراتر رفتن از محدوده غنی‌سازی اورانیوم و تولید آب سنگین، تلاش‌های غیر قانونی برای تهیه فناوری دو منظوره هسته‌ای و موشکی و ممانعت از تلاش‌های بین‌المللی برای بازرسی است.
  ایران روح برجام را نقض کرده است!
خبرگزاری فارس: مشاور امنیت ملی دولت ترامپ می‌گوید برجام نه تنها رفتار ایرانیان را اصلاح نکرده، بلکه از سوی این ملت نقض هم شده و دولت آمریکا باید شواهد نقض متن صریح برجام از سوی تهران را بررسی کند. «هربرت رابرت مک‌مستر» از اعضای ارشد شورای امنیت ملی آمریکا و مشاور امنیت ملی کاخ سفید، درباره نحوه تأیید احتمالی تبعیت ایران از مفاد برجام از سوی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور کشورش سخن گفت.
 ترامپ خواستار مقابله با ایران شد
خبرگزاري باشگاه خبرنگاران جوان: رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگو با پادشاه عمان از وی خواست با ایران مقابله کند. در بیانیه کاخ سفید درباره این دیدار آمده است: «رئیس‌جمهور ترامپ بر لزوم مقابله با فعالیت‌های ثبات‌زدای ایران در منطقه تأکید کرد.» رسانه‌های آمریکایی چندی پیش گزارش دادند دولت جدید آمریکا قصد دارد با فشار بر عمان، این کشور را از ایران دور کند.
 کاخ سفید: راهبردی جامع در قبال ایران داريم
خبرگزاری فارس: «سارا سندرز» سخنگوی کاخ سفید گفت:‌ «واشنگتن همچنان در حال بررسی سیاست خود در قبال ایران است.» سندرز افزود: «دولت آمریکا در حال تدوین یک «راهبرد جامع یکپارچه» در ارتباط با ایران است. کاخ سفید ایران را به انجام اقدامات بی‌ثبات‌کننده در منطقه متهم کرده و می‌گوید توافق هسته‌ای، صرفاً در بعد هسته‌ای ایران را محدود کرده است.»

هژمونی آمریکا بر جهان اسلام‌ـ ۲۶
  عبدالله عبادی/ جمهوری قزاقستان کشوری است در آسیای میانه که پایتخت آن در سال 1998 از آلماتی در جنوب به آستانه در شمال منتقل شد، جمعیت قزاقستان حدود 17 میلیون نفر و واحد پول آن «تنگه» نام دارد. قزاقستان بزرگ‌ترین کشور محصور در خشکی در جهان است که تراکم جمعیتی پایینی دارد، بیش از 70 درصد جمعیت این کشور مسلمان هستند.
تخمین ‌زده می‌شود که قزاقستان صاحب دومین منابع بزرگ جهان در زمینه اورانیوم، کروم، روی و سرب و سومین در منگنز، چهارمین در مس و در زمینه زغال سنگ، آهن و طلا نیز در بین 10 کشور اول جهان قرار دارد، این کشور همچنین در منابع نفت و گاز یازدهمین رتبه را در میان دیگر کشورها دارد.

آغاز روابط 
روابط آمریکا و جمهوری قزاقستان از 16 دسامبر 1991 آغاز شد و آمریکا اولین کشوری بود که استقلال قزاقستان را به رسمیت شناخت، سفارت آمریکا در ژانویه 1992 در پایتخت قزاقستان به طور رسمی افتتاح شد.
پس از حوادث 11 سپتامبر 2001 و حمله آمریکا به افغانستان و عراق در قالب جنگ علیه تروریسم، آمریکا به دنبال یافتن متحدی در نزدیکی مرزهای افغانستان و همچنین نزدیک به عراق بود که قزاقستان بیشتر این ویژگی‌ها را داشت. طی مذاکراتی که با مقامات این کشور انجام شد. مقامات قزاق موافقت کردند تا فرودگاه آلماتی به منظور پشتیبانی از عملیات آمریکا در افغانستان در اختیار ناتو قرار گیرد، به این ترتیب آمریکا در جنگ علیه افغانستان از تمامی فرودگاه‌ها و پایگاه‌های نظامی اطراف این کشور نظیر آلماتی قزاقستان، ماناس در قرقیزستان، ترمذ در ازبکستان و دوشنبه در تاجیکستان استفاده کرد.
همه توجه آمریکا به قزاقستان به جنگ عراق و افغانستان منحصر نبود؛ بلکه فشار بر رقیب دیرینه، یعنی روسیه از دیگر اهداف آمریکا از نفوذ در قزاقستان بود، قزاقستان یکی از متحدین سنتی شوروی سابق و روسیه فعلی است که با این کشور مرز طولانی دارد؛ از این‌رو اقدام قزاقستان در اجازه دادن به حضور هواپیماهای آمریکایی در فرودگاه‌های این کشور بیش از همه روسیه را نگران کرد. مقامات مسکو با اشاره به تنش‌های موجود میان آمریکا و روسیه بر سر استقرار بخشی از سپر موشکی آمریکا در اروپای شرقی، اقدام آستانه در مورد اجازه دادن رسمی به هواپیماهای آمریکایی برای بهره‌گیری از فضای این کشور در نزدیکی مرزهای روسیه را اقدامی بی‌سابقه و نامتعارف توصیف و اعلام کردند. این اقدام بررسی بیشتری را از سوی مقامات آستانه و هوشیاری بیشتر مسکو را می‌طلبد.
از سوی دیگر قزاقستان مرزهای طولانی دیگری با چین، دیگر رقیب بزرگ آمریکا در عرصه سیاسی، اقتصادی و نظامی دارد و آمریکا قصد دارد با حضور در نزدیکی مرزهای چین به نوعی زنگ خطر را برای این رقیب قدرتمند خود به صدا درآورد.
از جمله برنامه‌های دیگر آمریکا برای کشور توسعه‌نیافته، حمایت و تقویت ارتش‌های این کشورها و به کارگیری آنان در عملیات‌های پاسدار صلح سازمان ملل در سراسر جهان است، بر این اساس، آمریکا و قزاقستان برنامه همکاری در حوزه نظامی برای سال‌های 2016 تا 2017 را در محورهایی مانند حفظ صلح، ارتقای سطح دانش نیروهای نظامی از سوی واشنگتن برای ساخت ارتش حرفه‌ای و آموزش نظامیان در دست تهیه دارند، ضمن آنکه آستانه شریک کلیدی مسکو در قالب پیمان امنیت جمعی و اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز است.
همچنین همکاری‌ها در حوزه نظامی بین قزاقستان و آمریکا در سال‌های اخیر به سرعت در حال رشد است و طی چند سال اخیر نیز آمریکایی‌ها چندین دوره‌ آموزشی ضد تروریسم برای یگان‌های مختلف ارتش قزاقستان برگزار کرده‌اند، ضمن آنکه در 18 فوریه 2016 وزارت دفاع قزاقستان از تحصیل فرماندهان خود در دانشگاه عالی نیروی دریایی آمریکا خبر داد.

روابط اقتصادی 
قزاقستان یکی از مهم‌ترین شرکای آمریکا در آسیای میانه است، به طوری که حجم صادرات و واردات این کشور از آمریکا در سال 2014 به 4/2 میلیارد دلار رسیده است، از سوی دیگر طی سال‌های 1993 تا 2013 آمریکا 42 میلیارد دلار در زمینه‌های مختلف در این کشور سرمایه‌گذاری کرده است. که بیشتر این سرمایه‌گذاری‌ها در زمینه نفت و گاز، مخابرات، کالاهای الکترونیک و خدمات بوده است. قزاقستان براساس اصلاحاتی که در قوانین خود ایجاد کرد و همچنین کاهش فساد اداری، توانست توجه سرمایه‌گذاران آمریکایی را جلب کند، به طوری که در اثر حمایت‌های آمریکا از این کشور عضویت قزاقستان در سازمان تجارت جهانی در سال 2015 پذیرفته شد .
در آبان ماه 1394 جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا برای اولین بار وارد آستانه شد و به گرمی مورد استقبال نظربایف قرار گرفت. نظربایف خطاب به کری گفت: «از بدو استقلال قزاقستان تا به امروز که در آستانه جشن 24 سالگی آن هستیم، آمریکا روابط تنگاتنگی با ما داشته است و در حال حاضر بیش از 500 شرکت اقتصادی آمریکا مشغول فعالیت در کشور ما هستند.»
کری نیز با اشاره به اینکه آمریکا در واقع یکی از بزرگ‌ترین کشورهای سرمایه‌گذار در قزاقستان است، گفت: «من امروز ضمن ملاقات با نمایندگان اتاق بازرگانی آمریکا در قزاقستان به این نتیجه رسیدم که آنها از پیشرفت‌هایی که در زمینه تجارت در کشور شما دارند، راضی هستند.»
روابط خوب اقتصادی آمریکا و قزاقستان سبب شد تا کشورهای ثروتمندی چون هلند و سوئیس به سرمایه‌گذاری در این کشور رغبت نشان دهند. بانک ملی قزاقستان در سال 2015 اعلام کرد آمریکا، هلند و سوئیس مهم‌ترین سرمایه‌گذاران خارجی در این کشور به شمار می‌آیند.

 آمریکا: تبعیض شدید رسانه‌ها علیه مسلمانان
وضعیت تبعیض‌‌آمیز جاری علیه مسلمانان در آمریکا هر روز ابعاد گسترده‌تری می‌گیرد، چنانکه پژوهشگران دانشگاه جورجیا اعلام کردند؛ در صورتی که عامل اقدام تروریستی در آمریکا، مسلمان باشد رسانه‌ها پنج برابر بیشتر به آن موضوع می‌پردازند. بررسی همه اقدامات تروریستی در آمریکا نشان می‌دهد که رسانه‌های آمریکایی، زمانی که عامل حمله یک مسلمان باشد، 44 درصد بیشتر به موضوع می‌پردازند. به این ترتیب، رسانه‌های آمریکایی درصددند مردم را از مسلمانان بترسانند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در ماه فوریه امسال ادعا کرده بود؛ حملات تروریستی مسلمانان در رسانه‌ها به خوبی منعکس نمی‌شود که این پژوهش، نه تنها نادرستی ادعاهای وی را نشان می‌دهد؛ بلکه تبعیض علیه مسلمانان را بیشتر آشکار می‌کند.
 ایتالیا: فقر و تبعیض نژادی
تازه‌ترین آمارهای رسمی نشان می‌دهد که تعداد فقرا در ایتالیا در سال ۲۰۱۶ میلادی به بالاترین سطح خود در بیش از ۱۰ سال اخیر رسیده است، در حالی که بخش عمده‌ای از فقر را مهاجرین و نیز اقلیت‌های دینی و نژادی از جمله مسلمانان تشکیل می‌دهند. تعداد افرادی که در فقر مطلق اقتصادی زندگی می‌کنند به 74/4 میلیون نفر رسیده که این رقم معادل 9/7 درصد جمعیت این کشور است. این رقم نسبت به 6/7 درصد جمعیت در سال 2015 میلادی افزایش داشته و به بالاترین رقم از سال 2005 میلادی رسیده است. در مناطق کمتر توسعه یافته جنوب ایتالیا بیش از 8/9 درصد مردم در فقر مطلق زندگی می‌کنند، این رقم در مناطق مرکزی ایتالیا از جمله رم به 3/7 درصد رسیده است. این رقم در مناطق ثروتمند شمال ایتالیا نیز به مرز 7/6 درصد رسیده است. این امر برگرفته از اقدامات تبعیض‌آمیز دولت در توزیع خدمات و رسیدگی به بحران‌ها و چالش‌های اجتماعی در مناطق مختلف است که به ویژه مناطق مهاجر‌نشین را هدف قرار داده است. 
 تاجیکستان: اقدام برای ممنوعیت حجاب 
دولت تاجیکستان با تشکیل کارگروه‌های ویژه، برنامه ممنوعیت حجاب اسلامی را در این کشور آغاز کرده است. دفتر مطبوعاتی کمیته امور زنان و خانواده، وابسته به دولت تاجیکستان اعلام کرد؛ کارگروهی متشکل از نمایندگان نهادهای آموزشی، دینی، سازمان‌های جوانان، جنبش‌های زنان، نیروی انتظامی و نهادهای ورزشی برنامه تشدید تبلیغات علیه رعایت حجاب از سوی زنان را به منزله «پوشاک مغایر با فرهنگ تاجیکستان» در دست اجرا دارد. تاجیکستان یکی از جمهوری‌های مسلمان‌نشین سابق شوروی است که در چند سال اخیر امام علی رحمان، رئیس جمهور آن تلاش کرده تا همگرایی با «ارزش‌های مدرن غربی» را به اجرا بگذارد.
 یونان: وضع بحرانی آوارگان 
سازمان بین‌المللی پناهندگان که یک سازمان بشر‌دوستانه آمریکایی است، وضع آوارگان را در جزایر یونانی دریای اژه شرم‌آور توصیف کرد. سخنگوی گروه اروپایی این سازمان بین‌المللی با وحشتناک و شرم‌آور توصیف کردن وضعیت آوارگان در جزایر یونانی دریای اژه گفت: «این افراد از سرنوشت خود هیچ افق روشنی ندارند.» وی با ابراز تأسف از اینکه جزایر یونانی به محل عبور موقت آوارگان تبدیل شده است، گفت: «این افراد در صورتی بخت ماندن در یونان را دارند که آسیب‌پذیر شناخته شوند یا اینکه بخت آن را داشته باشند تا به اردوگاه آوارگان فرستاده شوند. کشورهای غربی با وجود تعهدات جهانی حاضر به پذیرش مسئولیت وضعیت بحرانی پناه‌جویان نبوده که این امر بر شدت مشکلات این افراد افزوده است.»