ابراهیم محمدی معاون بهره‌برداری راه آهن جمهوری اسلامی ایران در حاشیه بازدید از خطوط ریلی بندر شهید رجایی در بندرعباس اظهار داشت: توافق‌های متعددی با کشورهای قزاقستان، ازبکستان و ترکمنستان برای صادرات و ترانزیت ریلی میوه به روسیه صورت گرفته است. توسعه صادرات میوه از طریق راه‌آهن با این کانتینرها ضمن درآمدزایی و فعال شدن تجار ایرانی، مشوقی برای تجار دیگر کشورها در بهره‌گیری از ظرفیت ترانزیتی ایران و مسیرهای ریلی مناسب در کشور ما است.


   احمدرضا هدایتی/ شاید تعجب کنید که چرا نگارنده به موضوعی شاید نامرتبط با رشته تحصیلی، مانند «پیری جمعیت» وارد شده است؛ اما اولاً، بررسی این موضوع حداقل از جنبه اجتماعی، با مباحث مدیریتی بی‌ربط نیست و ثانیاً، طرح مطالب بعضاً متناقض در رسانه‌های مختلف، انسان را ترغیب می‌کند تا در این زمینه مطالعه و پژوهش کند.
البته قصه پرغُصه‌ توطئه‌های استعمار برای نسل‌کشی در کشورهای جهان‌ سوم یا حتی کشورهای در حال توسعه، داستان دنباله‌دار و اندوه‌باری است که ذکر همه ‌آنها در یک مقاله امکان‌پذیر نیست و به ساعت‌ها و بلکه روز‌ها بحث نیاز دارد؛ به همین دلیل در این مقاله تنها به پیامدهای یکی از هزاران ترفند مورد استفاده نژادپرستان غربی و به ‌ویژه صهیونیست‌ها برای تحقق نظریه «نسل برتر» و نابودی یا تغییر ژنتیکی نسل‌هایی که از آنها با عنوان «نژاد معیوب»، «نژاد پست» و نظیر آن نام می‌برند، یعنی «سزارین» اشاره خواهد شد. 
احتمالاً شما هم حکایت کمک آن شخصی که تلاش کرد تا یک پروانه‌ در حال تولد، راحت‌تر از پیله‌اش خارج شود را شنیده‌اید، داستان از این قرار است که روزی شخصی که شاهد خروج پروانه‌ای از پیله‌اش بود، منفذ کوچکی را در پیله دید که پروانه تلاش می‌کند از آن خارج شود و با وجود کوشش فراوان نمی‌تواند از پیله خارج شود.
شخص که جدال پروانه را برای خروج می‌دید، تصمیم گرفت برای کمک به پروانه با قیچی منفذ پیله را باز کند تا شاپرک راحت و آسان از آن خارج شود. پروانه خارج شد؛ اما با کمال تعجب به جای آنکه بال‌هایش را باز کند و آماده پرواز شود، شروع به خزیدن کرد و نتوانست پرواز کند.
محدودیت پیله و تلاش لازم برای خروج از سوراخ آن، راهی است که خدا برای ترشح مایعاتی از بدن پروانه بر روی بال‌هایش قرار داده بود تا پروانه پس از خروج از پیله بتواند پرواز کند.
تنها کمکی که می‌توانیم به یک کرم ابریشم برای تبدیل شدن به پروانه داشته باشیم، این است که اجازه دهیم با طی روند طبیعی خود، به ‌تدریج از پیله خارج شود و با بال و پری که از این طریق برای خود می‌سازد، پرواز کند.
برخی از متخصصان علم پزشکی معتقدند، داستان سزارین یا زایمان غیر طبیعی بانوان که طی یکی دو دهه اخیر با تبلیغ رسانه‌های خارجی و گاهی داخلی و حمایت نهادهای بین‌المللی، مانند صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، یونسکو و حتی وام‌های هدفمند بانک جهانی، به بهانه‌هایی مشابه کنترل جمعیت و زایمان آسان و بهداشتی در بسیاری از کشورهای جهان سومی یا در حال توسعه، مانند ایران رواج یافته، بی‌شباهت به این داستان نیست.

پیامدهای اجرای
 پدیده سزارین
برخی صاحب‌نظران بر این باورند که شاید تولد روزافزون فرزندان معیوب با بدن‌های ناموزون که گاهی با بلندی بیش از حد قد، چاقی یا لاغری بیش از حد و دیگر ناهنجاری‌های جسمی، روحی و ذهنی مواجه می‌شود و معمولاً به شدت مستعد بیماری‌های مختلف هستند، با پدیده سزارین بی‌ربط نباشد.
برای نمونه، پزشکان می‌گویند با زایمان طبیعی مایع درون ریه نوزاد در بدو تولد خارج می‌شود، اما در روش سزارین این خروج مایع از ریه با تأخیر انجام می‌شود، در نتیجه میزان اکسیژن درون خون دیرتر به حد مطلوب می‌رسد و طبیعتاً این عامل در آینده بر فرایند رشد اجزای بدن و قدرت پردازش مغز که در هنگام تولد بسیار آسیب‌پذیر هستند، تأثیر منفی می‌گذارد. 
متخصصان علوم پزشکی نیز با استناد به نتایج بررسی‌های علمی می‌گویند، نارسی و مرگ‌ومیر بیشتر نوزادان، بیماری‌های تنفسی، صدمات عصبی دائمی، خونریزی داخل جمجمه، صدمات رشته عصبی بازوی نوزاد، زخم و پارگی بدن نوزاد، تأثیر منفی بر دلبستگی، وابستگی و روابط مادر و نوزاد به علت محرومیت از تماس اولیه با نوزاد به دلیل مشکلات عمل سزارین و همچنین افزایش احتمال تغذیه با شیرخشک و دیگر پیامدهای نامطلوب، از جمله احتمال چاقی، دیابت نوع یک، آلرژی غذایی و آسم کودکان و ناراحتی‌های کبدی، برخی از آثار و پیامدهای منفی سزارین محسوب می‌شوند. 

عوامل مؤثر 
در ناهنجاری‌های جمعیتی
البته بنا بر اظهارات متخصصان امر، عوامل مؤثر دیگری، مانند تغییر سبک زندگی در جامعه و فراگیرشدن مصرف غذاهای فست‌فود، استفاده بیش از حد از لباس‌های نایلونی و تنگ، مصرف تنقلات مصنوعی و محصولات حاوی مواد نگه‌دارنده یا مواد بسته‌بندی شده در ظروف و پوشش‌های پلاستیکی، رواج مصرف محصولات تراریخته (تغییر ژنتیکی یافته) کشاورزی و دامی و دیگر عوامل مشابه نیز در ناهنجاری‌های جمعیتی بی‌تأثیر نیست. 
با این ‌حال، از آنجا که متأسفانه در یک دهه گذشته با وجود پیامدهای منفی و کاملاً محسوس و اثبات شده این روش، عمل سزارین به یک پدیده نامطلوب و فراگیر تبدیل شده است؛ از این رو باید در کنار اطلاع‌رسانی مناسب درباره دیگر شگردهای مورد استفاده نظام سلطه برای کاهش جمعیت کشورهای هدف، حداقل در این زمینه اطلاع‌رسانی دقیق‌تری صورت گیرد و دقت بیشتری 
به ‌عمل آید. 


   محمد علیان/ فرهنگ داشته‌ای است که در همیشه زمان بین مردمان خویش زنده است و هیچ گاه نمی‌میرد؛ بلکه در سیر تاریخی خود، به جلو رفته و روز به روز تکمیل‌تر می‌شود. دوره‌های تاریخی می‌گذرند و مردمان در نسل‌های مختلف می‌آیند و می‌روند؛ اما آنچه باقی می‌ماند فرهنگ است؛ چرا که فرهنگ روح زندگی است.
مرگ انسان‌ها به ما آموخته است که نام‌ها و یادها دیرزمانی باقی نمی‌مانند، اما گاه یک صدقه و یک وقف فرهنگی، بزرگ یا کوچک، به حضور انسان‌ها در زندگی تداوم می‌بخشد. حجت‌الاسلام مختار نوبختی امام‌جماعت مسجد جابری تهران در ابتکاری توانسته است خیرات اموات را به اقدامی فرهنگی و ماندگار تبدیل کند. جزئیات این ایده را از زبان ایشان می‌شنویم:

*خیرات اموات را به اقدامی فرهنگی تبدیل کردیم
مدت‌ها بود دو موضوع را دنبال می‌کردیم؛ یکی اینکه چه اقدامی انجام دهیم که آمار کتابخوانی و سرانه مطالعه بالا برود. موضوع دیگر این بود که مردم برای اموات‌شان معمولاً مواردی را خیرات می‌کنند مثل گل و اطعام و شیرینی و امثالهم که گاهی اوقات هم چندان مفید نیست، من بارها دیده‌ام که برای نمونه ۲۰ میلیون تومان خرج گل می‌کنند و بعد هم آنها را دور می‌ریزند.
ما بهتر دیدیم که مردم سرمایه‌گذاری‌های‌شان را به سمت خیرات کتاب ببرند. در همین راستا طرح خیرات کتاب را راه‌اندازی کردیم، با این هدف که خیرات اموات را به سوی اقدامات فرهنگی عام‌المنفعه کتاب و کتابخوانی و تهیه و توزیع کتاب ساماندهی و هدفمند کنیم.

*صندوق‌هایی برای جمع‌آوری خیرات تعبیه کردیم
از زمان آغاز طرح، عده‌ای از مردم به ما پول می‌دادند، یا به حساب‌مان واریز می‌کردند و خودمان هم صندوق‌هایی گذاشته‌ایم که وجوهات آنها جمع می‌شود و بعداً هم ما آمدیم در مناسبت‌های مختلف برای نمونه ایام اعتکاف و بنا به وصیت خود اموات، بین معتکفان پخش کردیم، یا در نقاطی دورافتاده از استان فارس، قرآن‌آموزانی بودند که حتی ۱۰ هزار تومان پول برای خرید قرآن نداشتند که بخوانند و بیاموزند. ما در سال گذشته از پول صاحبان اموات ۵۰۰ جلد قرآن تهیه کردیم و به این عزیزان دادیم.

*واسطه خیران و مراکز نیازمند شدیم
با برخی اماکن تحت‌نظر بهزیستی و حتی باشگاه‌های ورزشی هم ارتباط برقرار کرده‌ایم تا کتاب‌هایی که از این طریق تهیه می‌شود، به آنها داده شود. در روزهای سال نو در یکی از باشگاه‌ها حضور یافتیم و کتاب «هیچکس به من گفت» را که کتابی است با موضوع وجود مقدس امام‌زمان(عج) به آنها هدیه کردیم. ما در قالب طرح خیرات کتاب، تا الان بیش از ۱۰ هزار جلد کتاب توزیع کرده‌ایم و درصددیم که واسطه‌ای شویم ببین خیرین و مراکزی که به کتاب نیاز دارند.

*برای معرفی طرح نیازمند حمایت مسئولان هستیم
خوشبختانه استقبال مردم از این طرح‌ها خوب بوده است و نهادها و سازمان‌ها هم حداقل در حرف از آن استقبال کرده‌اند، اگرچه وقتی بحث کمک به این طرح میان می‌آید، مسائل اداری و بوروکراسی را پیش می‌کشند و از نبود زمینه برای حمایت از آن در عمل سخن می‌گویند.
شش ماه است با شرکت مترو ارتباط برقرار کرده‌ایم و از آنها خواسته‌ایم فضایی در اختیار ما قرار دهند تا بتوانیم طرح را به مردم معرفی و علاقه‌مندان را جذب کنیم.


 ابوذر احمدی/ هژمونی رسانه‌ای جریان صهیونیسم در انحراف افکار عمومی جهان به سمت دیگر بحران‌های منطقه‌ای همچون بحران قطر، سوریه و نیز کره‌شمالی مزید بر علت شده است تا صهیونیست‌ها دست خود را در اقدامات مجرمانه در فلسطین باز دیده و از هر کوششی در راستای یهودی‌سازی قدس شریف و تسلط کامل بر «بیت‌المقدس» فروگذار نباشند؛ از سویی، روابط پشت پرده دول خودفروخته عربی با مقامات صهیونیستی و بهره‌برداری رژیم اشغالگر قدس از این وضعیت سبب شده است دولت جعلی رژیم صهیونیستی مرحله جدیدی از سرکوب انتفاضه مردمی فلسطین و اشغالگری را رقم بزند. 
به نظر می‌رسد، آنچه رژیم غاصب صهیونیستی انجام می‌دهد در سایه فراموشی موضوع فلسطین و خارج شدن این مسئله از اولویت‌های اصلی منطقه‌ای بوده که در چارچوب عادی‌سازی روابط میان دولت جعلی صهیونیستی و سران خودفروخته عربی و تهدیدزایی علیه محور مقاومت و بزرگنمایی خطر منطقه‌ای ایران دنبال می‌شود. هر چند ورود گروه‌های تکفیری‌ـ صهیونیستی به منطقه و شعله‌ور کردن جنگ‌های داخلی در نقاط راهبردی منطقه در این راستا ارزیابی می‌شود. 
در نتیجه تحلیل مقامات جانی صهیونیستی این است که وضعیت منطقه و هم‌سویی کشورهای عربی با این رژیم شرایط را به گونه‌ای رقم زده است که در حال حاضر بهترین فرصت را برای اشغال و مصادره کامل مسجدالاقصی و یهودی‌سازی بیت‌المقدس فراهم کرده است؛ از این رو اقدام رژیم غاصب صهیونیستی در امنیتی کردن شرایط مسجد‌الاقصی و حذف هیئت نظارت مسجدالاقصی که فلسطینی‌ها آن را اداره می‌کردند، در حقیقت تسلط بیشتر بر قدس اشغالی و به دست گرفتن کامل اداره مسجدالاقصی و یک گام عملی در جهت پروژه آوردن پایتخت سیاسی از تل‌آویو به بیت‌المقدس است؛ پروژه‌ای که صهیونیست‌ها از مدت‌ها پیش، به ویژه از زمان روی کار آمدن نتانیاهو تلاش کرده‌اند تا موضوع پایتختی «قدس اشغالی» را به عنوان آخرین حربه اشغالگری خود در مجامع بین‌المللی، به ویژه با تکیه بر لابی خود در ایالات متحده به نتیجه و فعلیت برسانند. 
تجاوز به حقوق فلسطینی‌ها و غصب، مصادره، سرکوب و تبعیض جزء ویژگی‌های ذاتی رژیم غاصب صهیونیستی است؛ اما اینکه در این مرحله دولت جعلی صهیونیستی دست به چنین اقداماتی می‌زند و در اقدامی تحریک‌آمیز شرایط قدس اشغالی را امنیتی کرده و از ورود فلسطینیان به مسجدالاقصی جلوگیری می‌کند، به نگاهی موشکافانه‌تر و تحلیلی نیاز دارد که در ادامه در قالب چند نکته راهبردی به این مسئله اشاره خواهیم کرد. 
نخست اینکه، ایده همه چیز برای «دولت یهودی» و ارزش‌های صهیونیسم به دلیل برآورده نشدن آمال یهودیان وعده داده شده در سرزمین شیر و عسل، اعتبار خود را از دست داده است تا جایی که افزایش مهاجرت معکوس و کاهش روحیه و انگیزه خدمت در ارتش اشغالگر قدس را برای مقامات جانی صهیونیستی به ارمغان داشته است؛ از این رو دولت جعلی صهیونیستی سلطه بیشتر بر قدس اشغالی و تکمیل پروژه یهودی‌سازی قدس را اقدامی راه‌گشا و تنها راهکار باقی‌مانده در جهت ترمیم پیکره چندپاره و متزلزل رژیم صهیونیستی می‌داند. 
دوم اینکه، به دنبال شکست پروژه «داعش» و پیروزی محور مقاومت در جبهه‌های سوریه و عراق، جریان صهیونیسم در راستای مقابله با برجسته شدن دوباره مسئله فلسطین در جهان اسلام و در میان افکار عمومی مسلمانان، در اقدامی پیشگیرانه و البته منفعلانه بر شدت سرکوب فلسطینیان و اقدامات و مناسک آنها در مسجدالاقصی افزود تا با دهن‌کجی به جهان اسلام بفهماند که اشغال قدس همچنان از اولویت‌های این رژیم منحوس و جعلی بوده و از سیطره بر آن کوتاه نخواهد آمد. 
نکته پایانی اینکه جریان صهیونیسم به همراهی مقامات آمریکایی در تلاش هستند تا در چنین شرایطی و آن هم با غفلت جهان عرب، پروژه یهودی‌سازی قدس را تکمیل و مرکزیت دولت جعلی صهیونیستی را به بیت‌المقدس منتقل کنند تا از این رهگذر مسئله فلسطین را از اولویت امنیتی منطقه خارج کرده و راه را برای مقاصد شوم خود در منطقه راهبردی غرب آسیا هموار کنند.

مدیر یک کارخانه صنعتی در گفت‌وگو با صبح صادق
 اکبر کریمی/ صنعت پلاستیک حوزه‌های مختلف و متنوعی دارد و امروزه یکی از حوزه‌های اقتصادی پرسود جهان به شمار می‌آید. مصرف محصولات متنوع این صنعت طی دهه‌ها رو به فزونی گذاشته است و به دلیل ماندگاری بلندمدت آنها در محیط، مشکلات زیست‌محیطی و بهداشتی فراوانی را گریبانگیر کشورها و دولت‌ها کرده است. در کشور ما نیز مصرف محصولات پلاستیکی، به ویژه محصولات یک بار مصرف افزایش چشمگیری داشته و نبود فرهنگ صحیح مصرف سبب شده است در اثر رهاسازی این محصولات در محیط، امروزه شاهد آلودگی بخش‌های زیادی از مراکز رفاهی، تفریحی و رودخانه‌ها و سواحل کشورمان باشیم.
یکی از راه‌های کم کردن این‌گونه آسیب‌های زیست‌محیطی، روی آوردن به مصرف ظروف پلاستیکی تجزیه‌پذیر است. آلکا پلاستیک کاسپین (APC) یکی از شرکت‌های بزرگ تولیدکننده پلاستیک در کشور است که در زمینه تولید و عرضه این نوع محصولات در شهرک صنعتی کاسپین قزوین فعالیت می‌کند. در اواخر سال 88 با تجهیز و راه‌اندازی خطوط تولید، محصولات شرکت که انواع کیسه‌های فریزری معمولی یا همان تجزیه‌ناپذیر بود، با نام تجاری آلکا روانه بازار مصرف شد.
اما دکتر امیر منصف، مدیر عامل جوان این شرکت می‌گوید از دو سال پیش محصولات تجزیه‌پذیر تولید می‌کنند.

تولید محصولات پلاستیکی
 تجزیه‌پذیر
اوایل دهه 90 به دلیل افزایش آلودگی‌های زیست‌محیطی ناشی از پلاستیک‌های سرگردان تجزیه‌ناپذیر، تبلیغات رسانه‌ای برای مصرف نکردن این محصولات بیشتر شد. همین عامل موجب شد تا متخصصان شرکت آلکا در سال 92 تصمیم بگیرند کار جدیدی انجام دهند و آن تحقیق روی مواد اولیه این محصولات برای دستیابی به محصولاتی با امکان تجزیه‌پذیری در بازه زمانی کوتاه‌مدت بود.
شرکت آلکا پلاستیک تا سال 94 خط تولید خود را به تناسب فرمولاسیون به دست آمده بازطراحی کرد و موفق به گذراندن آزمایش‌های تخصصی سازمان محيط‌زيست كشور و سازمان غذا و دارو شد و مجوزهای رسمی برای تولید محصولات پلاستیکی را گرفت.
آقای منصف می‌گوید: «ما با دستیابی به این فناوری توانستیم اولین تولیدکننده پلاستیک‌های اکسا تجزیه‌پذیر کشور در سه حوزه محصولی شویم. شرکت ما با تولید 36 نوع محصول در سه حوزه محصولی کیسه فریزر، کیسه زباله و سفره یک‌بار مصرف فعالیت می‌کند. محصولات این شرکت با سه عنوان تجاری الكا، سيلكا و كلين روانه بازار مصرف می‌شود.
به دلیل ساختار مولکولی به کار رفته، محصول تولیدی در فضای آزاد قابلیت ترکیب با اکسیژن هوا را داشته و در بازه زمانی پنج ساله کاملاً تجزیه شده و به چرخه طبیعت برمی‌گردد. با مصرف این نوع محصولات ما دیگر شاهد آلودگی‌های محیطی ناشی از زباله‌های پلاستیکی سرگردان نخواهیم بود.»
اهمیت کار گروه آلکا زمانی مشخص می‌شود که بدانیم محصولات پلاستیکی معمولی بین 500 تا 700 سال در محیط باقی می‌مانند و آلودگی‌های گسترده زیست‌محیطی ایجاد می‌کنند. این محصولات به هنگام تجزیه، مواد مضر شیمیایی نیز آزاد می‌کنند که اکوسیستم انسانی، جانوری و گیاهی را تهدید می‌کند. 
بهره‌برداری از ماشین‌آلات بسته‌بندی ساخت کشور
درباره دستگاه‌های بسته‌بندی باید گفت، کشور ما به پیشرفت‌های قابل توجهی در طراحی و ساخت دستگاه‌های بسته‌بندی دست پیدا کرده که حتی عملکرد آنها از تولیدات اروپایی نیز متمایز و بهتر است. در حال حاضر نیز بیش از نیمی از دستگاه‌های خطوط بسته‌بندی شرکت ما را ماشین‌آلات تولید داخل تشکیل می‌دهد.

اشتغال‌زایی ثابت
 برای 90 نفر
در حال حاضر، شرکت آلکا پلاستیک کاسپین با 90 نفر نیروی کار ثابت و با بیش از 70 نمایندگی در اقصی‌نقاط کشور در حال فعالیت است.  محصولات تولیدی شرکت APC تحت ليسانس و كنترل كيفيت شركت ITC انگلستان تولید شده و در بیشتر فروشگاه‌های زنجیره‌ای،‌ مانند شهروند، رفاه و اتکا عرضه می‌شود.
افزون بر این، محصولات شرکت با واسطه به برخی کشورهای همسایه نیز صادر می‌شود. عراق، افغانستان، ارمنستان و آذربایجان کشورهای هدف محصولات شرکت ARC هستند.

مشکلات ناشی از تحریم و رکود
 همچنان پابرجاست
مدیر عامل جوان این شرکت درباره علت صادر نکردن مستقیم محصولات‌شان گفت: «اوایل شروع کارمان صادرات محدودی داشتیم؛ ولی علت اصلی روی آوردنمان به صادرات واسطه‌ای یا همان دلالی، مشکلات ناشی از تحریم‌هایی بود که همچنان نیز باقی است و برطرف نشده است. عمده این موانع، تحریم‌های بانکی است که امکان مبادله ارزی با بانک‌های خارجی را غیر ممکن کرده و ریسک صادرات مستقیم را بالا برده است. مشکلات داخلی عرصه تولید نیز همخوانی نداشتن سودهای بانکی با درآمدهای حاصل از تولید است. با توجه به وضعیت رکود پایدار و تورم موجود در کشور، سود پرداختی به سپرده‌ها و سودهای دریافتی برای تسهیلات از سوی بانک‌ها با میزان سود حاصل از تولید در کشور همخوانی ندارد. تداوم این روند در کشور سبب انتقال سرمایه‌ها به بانک‌ها شده است؛ به گونه‌ای که امروزه شاهد تداوم رکود و تعطیلی شهرک‌های صنعتی و پایین آمدن درصد ظرفیت تولیدی تعداد زیادی از شهرک‌های صنعتی هستیم.» آقای منصف امیدوار است با حرکت شرکت‌های تولیدی کشور به سمت تولید محصولات سبز و تجزیه‌پذیر و افزایش فرهنگ مصرف این نوع محصولات از سوی شهروندان، شاهد افزایش ضریب امنیت محیط زیست کشورمان در آینده باشیم.
برای تهیه گزارش از فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی در استان خود با شماره تلفن 09193472981 برادر اکبر کریمی تماس بگیرید.

دانسته‌ها و بایسته‌های حقوقی ـ 4۸
 شهریار اقتصاد /  تأمین دلیل: در بسیاری از موارد حالاتی پیش می‌‌آید که لازم است وجود چیزی در جایی یا اتفاق افتادن حالتی یا وجود حالتی رسماً ثبت و احراز شود. یا گاهی اتفاق می‌افتد که برای اثبات حقی به شهادت افرادی نیاز داریم که اکنون در دسترس هستند؛ اما ممکن است در آینده نباشند، پس لازم است شهادت ایشان را به طور رسمی در جایی ثبت کنیم تا اسناد بعدی به آن ممکن باشد، در این گونه موارد از «تأمین دلیل» استفاده می‌کنیم.
تأمین خواسته: منظور از تأمین خواسته این است که خواهان از دادگاه تقاضا می‌کند آنچه را او از خوانده مطالبه می‌کند توقیف نماید تا پس از صدور حکم، گرفتن آن میسور باشد و در خلال دادرسی‌، موضوع دعوا از بین نرود.
امارات:  اماره عبارت از اوضاع و احوالی است که به حکم قانون یا در نظر قاضی دلیل بر امری شناخته می‌شود. مثل اینکه در اختیار داشتن و در تصرف داشتن محلی یا چیزی به عنوان مالکیت، اماره مالکیت آن برای متصرف است. امارات قانونی اماراتی است که قانون آن را دلیل بر امری قرار داده و در کلیه دعاوی اگرچه از دعاوی باشد که به شهادت شهود قابل اثبات نیست، معتبر است مگر آنکه دلیلی برخلاف آن موجود باشد. اماراتی که به نظر قاضی واگذار شده عبارت است از؛ اوضاع و احوالی در خصوص مورد و در صورتی قابل استناد است که دعوا به شهادت شهود قابل اثبات باشد یا ادله دیگر را تکمیل کند.
معاینه محل و تحقیق محلی: گاهی برای اثبات دعوا معاینه و تحقیق محلی لازم است. معاینه و تحقیق محلی به قاضی بصیرت و آشنایی می‌دهد تا دعوای بین خواهان و خوانده را با احاطه بیشتری حل و فصل کند. به موجب ماده 248 قانون آیین دادرسی مدنی: «دادگاه می‌تواند راساً یا به درخواست هر یک از اصحاب دعوا قرار معاینه را صادر نماید‌. موضوع قرار و وقت اجرای آن باید به طرفین ابلاغ شود.»  در صورتی که طرفین دعوا یا یکی از آنان به اطلاعات اهل محل استناد نمایند، اگر چه به طور کلی باشد و اسامی مطلعین را هم ذکر نکنند، دادگاه قرار تحقیق محلی صادر می‌نماید. چنانچه قرار تحقیق محلی به درخواست یکی از طرفین صادر گردد، طرف دیگر دعوا می‌تواند در موقع تحقیقات مطلعین خود را در محل حاضر نماید که اطلاع آنها نیز استماع شود.
نظر کارشناس: چنانچه دادگاه برای بررسی موضوعی که جنبه تخصصی دارد جلب نظر متخصصین را لازم بداند راساً یا با تقاضای طرفین یا یکی از آنها قرار کارشناسی صادر می‌کند. دادگاه باید کارشناس مورد وثوق را از بین کسانی که دارای صلاحیت در رشته مربوط به موضوع است را انتخاب نماید و در صورت تعدد آنها به قید قرعه انتخاب ‌می‌شود. در صورت لزوم تعدد کارشناسان، عدد منتخبین باید فرد باشد تا در صورت اختلاف‌‌نظر، نظر اکثریت ملاک عمل قرار گیرد.
جرایم مشهود: جرایم مشهود، جرایمی هستند که:  1ـ در مرئی و منظر ضابطین واقع شده یا بلافاصله مأمورین در محل وقوع جرم حضور یافته و آثار جرم را بلافاصله پس از وقوع مشاهده کنند. 2ـ در صورتی که دو نفر یا بیشتر ناظر وقوع جرم بوده و یا متضرر از جرم بلافاصله پس از وقوع جرم شخص معین را مرتکب جرم معرفی نمایند.  3ـ بلافاصله پس از وقوع جرم علایم و آثار و اسباب و دلایل جرم در تصرف متهم یافت شود یا تعلق اسباب و دلایل یاد شده به متهم ثابت شود. 4ـ متهم بلافاصله پس از وقوع جرم قصد فرار داشته یا در حال فرار یا فوری پس از آن دستگیر شود. 5ـ در مواردی که صاحب‌خانه بلافاصله پس از وقوع جرم ورود مأمورین را در خانه خود درخواست کند. 6ـ متهم ولگرد باشد.
منبع: آیین نگارش حقوقی و کلیات عملی حقوقی(جلد اول). صفحه 40