عربستان با تسلیم یک نامه رسمی در دادگاه منطقه‌ای منهتن اعلام کرد: شکایت‌های صورت گرفته نمی‌تواند نشان دهد که این کشور یا هر یک از بنیادهای خیریه وابسته به این کشور در پشت حملات 11 سپتامبر قرار داشته‌اند. خانواده‌های حدود دو هزار و 500 نفر از کسانی که در حملات 11 سپتامبر کشته شدند و بیش از 20 هزار نفری که در این حملات زخمی شدند و همچنین تجار و شرکت‌های بیمه، میلیاردها دلار از عربستان غرامت طلب کرده‌اند.


 قاسم غفوری/ غرب آسیا را همچنان می‌توان از مهم‌ترین مناطق تأثیرگذار بر سپهر سیاسی و امنیتی جهان دانست، به گونه‌ای که بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برای رسیدن به اهداف‌شان زنجیره‌ای از کنش‌ها و واکنش‌ها صورت می‌دهند. روندی که زمینه‌ساز ابهامات بسیار در آینده منطقه و حتی نظام بین‌الملل شده است. در مجموع تحولاتی که در منطقه مشاهده می‌شود رویکرد سعودی به عراق از نکات تأمل‌برانگیز است. در هفته‌های اخیر روندی جدید در مناسبات عراق و عربستان مشاهده می‌شود. در حالی که دو کشور از سال ۲۰۰۳، یعنی زمان حضور نیروهای آمریکایی چندان روابط دوستانه‌ای نداشته‌اند و در هفته‌های اخیر نیز نوعی دگرگونی را در روابط دو کشور شاهد هستیم. در جدیدترین اقدامات در این عرصه «مقتدی صدر» رهبر جریان صدر عراق، به عربستان سعودی سفر کرد. دفتر رهبر جریان صدر در بیانیه‌ای اعلام کرد که وی به دعوت رسمی ریاض، به این سفر رفته است. جالب توجه آنکه وی با بن‌سلمان، ولی‌عهد سعودی دیدار کرد و رسانه‌های سعودی بازتاب گسترده‌ای از این دیدار داشته‌اند. 
در این حال منابع خبری اعلام کردند؛ عربستان از برخی شخصیت‌های عراقی برای سفر به ریاض دعوت کرده است. پس از این نیز روزنامه «العربی الجدید» چاپ لندن درباره اخبار مربوط به دیدار وی با «محمدبن‌سلمان» ولی‌عهد عربستان سعودی، نوشت که ریاض، سایر شخصیت‌های سیاسی و دینی شیعی را نیز برای سفر به عربستان، دعوت کرده است. 
رؤسای ستاد مشترک ارتش‌ عراق و عربستان بر سر تأسیس یک مرکز امنیتی مشترک با هدف تبادل اطلاعات میان یکدیگر، توافق کردند. پیش از وی نیز بن‌سلمان، وزیر دفاع سعودی به عراق سفر کرده بود. حال این سؤال مطرح می‌شود که چرا در حالی که روابط دو کشور با بحران‌های شدید همراه بوده است، طرفین به سمت توسعه این روابط سوق یافته‌اند؟
درباره اهداف سعودی آنچه بیش از هر چیز نمود دارد، چالش‌های منطقه‌ای و ناتوانی‌های سعودی در اجرای اهدافش است. حمایت از تروریسم جز شکست و بدنامی برای آن نتیجه‌ای نداشته است، در حالی که ایران با حضور فعال در مبارزه با تروریسم جایگاهی مهم در منطقه یافته است. 
تروریسم سعودی در عراق نیز عملاً به مهره‌ای ناکارآمد برای سعودی تبدیل شده است. همچنین عربستان برای مقابله با آنچه عملکرد قطر می‌نامد، نیازمند یارگیری است. گرفتار آمدن در بحران یمن و تقلای سعودی برای یافتن میانجی‌گری که موجب شود تا سعودی فراری آبرومندانه از یمن داشته باشد نیز از چالش‌های مهم سعودی را تشکیل می‌دهد. با این وضعیت می‌توان گفت که سعودی با رویکرد به عراق سعی دارد تا با سهم بردن در پیروزی‌های عراق بر تروریسم و نمایش چهره مثبت از خود، از عراق برای تقویت جایگاه خود در برابر قطر بهره گیرد؛ البته برخی ناظران سیاسی بر این عقیده‌اند که سعودی، عراق را پلی برای فرار از خشم ملت‌های منطقه از رفتارهای بحران‌ساز و ضد اسلامی خود می‌داند، به طوری که سعودی در کنار تبریک برای آزادی موصل از همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق در ظاهر هم که شده حمایت نکرده است تا دولت مرکزی عراق را از خود راضی نگاه دارد. نکته مهم دیگر، تأثیر شکست سعودی در یمن بر رویکرد عربستان است که از سوی برخی آگاهان سیاسی مطرح می‌شود، چنانکه «مجتهد» فعال توئیتری معروف عربستان سعودی و افشاگر اسرار خاندان حاکمه آل‌سعود درباره رفت‌وآمدهای اخیر مسئولان و مقامات عراقی از جمله حیدرالعبادی و مقتدی صدر به عربستان می‌گوید که تغییر سیاست عربستان در قبال عراق و دعوت ریاض از مقامات عراقی به این دلیل است که پیش ایران شفاعت کنند تا این کشور با «حوثی‌ها» برای توقف جنگ یمن رایزنی کند. وی در صفحه توئیتر خود تأکید کرد که «اقدام عربستان در استقبال از مقتدی صدر و قبل از آن استقبال از الاعرجی، وزیر کشور عراق و تبریک پیروزی آزادسازی موصل تلاشی برای نزدیک شدن به ایران است تا این کشور نزد حوثی‌ها برای توقف جنگ یمن شفاعت کند و حوثی‌ها به ولی‌عهد سعودی رحم کنند.» برخی حلقه تکمیلی این مسئله را اقدامات سعودی درباره برگزاری مراسم حج و تأکید آن بر استقبال از زائران ایرانی می‌دانند که نه از روی تغییر موضع سعودی؛ بلکه ناشی از نیاز آن به نقش‌‌آفرینی ایران و متحدانش همچون عراق برای خروج از بحران‌هایی مانند یمن است.
در این میان عراق نیز برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای و نیز کم کردن دخالت‌های سعودی در کشورش از این رویکرد استقبال کرده است. رویکردی که تا حدودی آن را می‌توان برگرفته از تقویت قدرت داخلی و بیرونی عراق دانست که موجب شده عربستان با آن همه ادعا به سمت آن گرایش یابد. عراق با پذیرش مقدماتی خواسته‌های سعودی مبنی بر رایزنی‌ها در حوزه‌های مختلف تلاش دارد تا با محک زدن صداقت سعودی در برقراری روابط دو جانبه و برابر، از فرصت‌های پیش آمده برای کاهش سیاست‌های بحران‌ساز عربستان در عراق و منطقه بهره گیرد، در حالی که نقش میانجی‌گرایانه در میان کشورهای عربی و اسلامی مانند حل بحران قطر و سعودی و نیز یمن می‌تواند ارتقاء جایگاه عراق در معادلات منطقه‌ای را رقم زند. 
البته چنانکه بسیاری از ناظران سیاسی بر آن تأکید دارند، عراق نمی‌تواند در جایگاه یک متحد به سعودی بنگرد، چرا که سابقه این کشور همواره سراسر بحران‌سازی و نداشتن رفتارهای صادقانه است؛ چنانکه همگان تأکید دارند که همگرایی با جبهه مقاومت از جمله ایران و سوریه زمینه‌ساز دستاوردهای بزرگ عراق در مبارزه با تروریسم بوده و استمرار این روند زمینه‌ساز تحقق اهداف امنیتی و بلند مدت عراق خواهد بود.

 تیلرسون: برجام تنها بخشی از مسئله ما با ایران است
خبرگزاری ایسنا: «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا گفت: «نیروهای ایران، چه نیروهای سپاه و چه نیروهای مورد حمایت این کشور باید سوریه را ترک کنند و به خانه برگردند.» تیلرسون افزود: «مباحثات درباره ایران با برجام آغاز نشده و به آن هم ختم نمی‌شود. این توافق، به بخش کوچکی از تهدیدهای ایران پرداخت که برنامه هسته‌ای ایران بود.»  وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت: «یکی از پیامدهای تلاش‌های فشرده برای رسیدن به این توافق این بود که این توافق به قیمت نادیده گرفتن همه فعالیت‌های ثبات‌زدای ایران در منطقه، از جمله برنامه موشک‌های بالستیک آنها، صادرات تروریسم، صادرات بی‌ثباتی به یمن، صادرات پیکارجویان خارجی به عراق و سوریه از سوی آنها حاصل شد.» وی ادامه داد: «وقتی ما به صحنه آمدیم، گفتیم که این توافق درباره بسیاری از مشکلاتی که ما با ایران داریم، صحبتی نمی‌کند. من نمی‌خواهم مردم فکر کنند آنچه سیاست یا رابطه ما را در قبال ایران مشخص می‌کند، برجام است.»
 ادعای مجدد قانونگذار آمریکایی درباره بنیاد علوی
خبرگزاری فارس: یک قانونگذار آمریکایی خواستار پیگیری ادعای کمک مالی بنیاد علوی به دانشگاه‌های ایالات متحده برای جذب هواداران ایران و ضد صهیونیست شد. «دن داناوان» نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا گفته است، مقامات فدرال باید بررسی کنند چگونه یک مؤسسه خیریه که با ایران روابط دارد، هدایت ورود میلیون‌ها دلار به ده‌ها دانشگاه آمریکا از جمله کلمبیا، هاروارد و پرینستون را بر عهده داشته است. داناوان در این زمینه گفت: «من بلافاصله با وزیر آموزش و پرورش درباره این موضوع تماس خواهم گرفت. آیا این بنیاد برای نابود کردن مؤسسات دانشگاهی آمریکا تلاش کرده است؟ ما باید در این زمینه تحقیق کنیم و دانشگاه‌ها نیز باید تلاش بیشتری را برای بررسی وضعیت اهداکنندگان به خود انجام دهند.»
 انتظار توقف برنامه موشکی ایران غیر واقعی است
خبرگزاری تسنیم: پال پیلار، تحلیلگر پیشین سیا تأکید کرد: «انتظار اینکه ایران برنامه موشکی‌ خود را حتی در صورت تشدید تحریم‌ها متوقف کند، انتظاری غیر واقع‌بینانه است؛ برای نمونه، موضوع موشک‌های بالستیک در بیشتر مباحثات مربوط به تحریم‌ ایران مطرح می‌شود؛ اما به کلام ساده، غیر واقعی است که انتظار داشته باشیم حتی ایرانی به شدت تنبیه‌شده، توسعه موشک‌های خود را متوقف کند.» پال پیلار در توضیح بیشتر درباره این استدلال یادآوری کرده است ایران در دهه 1980 قربانی موشک‌های عراق شد و در حال چالش با برخی رقیبان منطقه‌ای است که به موشک‌های بالستیک مجهز هستند. 
 آمریکا:‌ توان موشکی ایران ما را تهدید می‌کند
خبرگزاری ایرنا: معاون رئیس‌جمهور آمریکا در جریان سخنرانی خود در استونی مدعی شد، توان موشکی ایران، تهدیدی علیه آمریکا و متحدان این کشور است. «مایک پنس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا در سفر خود به اروپا پرتاب موشک ماهواره‌بر سیمرغ به دست ایران را «اقدامی تحریک‌آمیز» خواند و مدعی شد، توانمندی‌های موشکی این کشور آمریکا را تهدید می‌کند. وی اظهار داشت: «هفته گذشته ائتلاف ما (ائتلاف دو سوی آتلانتیک) و سراسر جهان تهدیدات روزافزون و جدی ناشی از توانمندی‌های رژیم‌های خطرناک کره شمالی و ایران را مشاهده کردند.»
 آژانس درخواست بازرسی از پایگاه‌های نظامی ایران را نمی‌پذیرد
خبرگزاری فارس: «مارک فیتزپاتریک»‌ دیپلمات‌ کهنه‌کار آمریکایی و معاون اسبق وزیر خارجه این کشور از دولت «دونالد ترامپ» خواسته است اشتباهات مربوط به عراق را درباره ایران تکرار نکند.  دیپلمات اسبق آمریکایی تصریح کرده است: «در صورتی که آمریکا یا هر کدام از دیگر کشورها اطلاعاتی را مبنی بر تخلفات ایران در یک پایگاه نظامی در اختیار داشته باشند، باید آن را برای انجام اقدامات راستی‌آزمایی در اختیار آژانس قرار دهند.» او تأکید کرده است: «درخواست بازرسی که صرفاً به منظور وادار کردن ایران به مخالفت طراحی شده باشد، این فرایند را تحریف می‌کند. آژانس هرگز با چنین درخواست بیجایی موافقت نخواهد کرد.»

  رضا اشرفي/ دونالد ترامپ علاقه‌ بسیاری دارد كه نشان دهد نسبت به مخالفان و دشمنانش حساس است و تحركات آنها را تحت نظر دارد. از سویی در برخي از تحليل‌ها ديده مي‌شود كه ترامپ براي آغاز يك جنگ جدي مشتاق است و اين جنگ ممكن است در هر حوزه از نظام بين‌الملل رخ دهد. در حال حاضر، خاورميانه و شرق آسيا در اولويت اين تحليل قرار دارند. 
از زماني كه دونالد ترامپ وارد كاخ سفيد شده، نسبت به كره شمالي حساسيت‌هاي زيادي را نشان داده است كه دليل اصلي آن نه پيونگ يانگ است و نه محافظت و حمايت از متحداني، همچون كره جنوبي و ژاپن؛ بلكه دليل اصلي اين حساسيت را بايد در چين و تحت فشار قرار دادن آن دنبال كرد. 
از آنجا كه ترامپ يك دلال و كاسب سياسي است، چين را بزرگ‌ترين و جدي‌ترين رقيب اقتصادي خود در حوزه شرق آسيا و جهان مي‌بيند؛ به همين دليل به گونه‌هاي مختلف در پي تهديد و تحديد آن است. اين موضوع از همان اولين روزهاي روي كار آمدن دولت جديد نمايان بود؛ به ویژه آنکه ترامپ در اقدامي خاص و بدون در نظر گرفتن تماميت ارضي چين با مقامات چين تماس برقرار كرد. 
در حال حاضر نيز آمریکا با تحت فشار قرار دادن كره شمالي سعي دارد پيام خود را به چين برساند. حتي پيش از اينكه قرار شد ناو جنگي آمریکا را به سمت كره شمالي روانه كند ـ كه البته مسيرش به سمت استراليا كج شده بود ـ به پكن هشدار داد كه اگر كره شمالي را سر جايش ننشاند، واشنگتن اين كار را خواهد كرد؛ يك بلوف سياسي كه هيچ‌گاه عملياتي نشد. 
اما اين همه ماجرا نیست؛ زیرا ترامپ هنوز نتوانسته است خود را در زمینه قدرت چين و رفتارهاي كره شمالي متقاعد كند. بنابراين، به طور مداوم در سياست‌هاي اعلاني خود به پيونگ يانگ حمله لفظي مي‌كند بدون اينكه توان و جرئت حمله نظامي به آن را داشته باشد. مهم‌ترين دليلي كه آمریکا توان و جرئت لازم را براي حمله به كره شمالي ندارد، اين است كه اين كشور از تسليحات راهبردی در سطح هسته‌اي برخوردار است و در صورت هر گونه اقدام نظامي آمریکا، به راحتي مي‌تواند متحدان منطقه‌اي آن را از روي زمين بردارد!
همچنين كره شمالي در تازه‌ترين آزمايش موشكي خود نشان داده است، توان هدف گرفتن خاك آمریکا را دارد؛ به اين معنا كه واشنگتن از تيررس بمب‌هاي اتمي پيونگ يانگ در امان نيست. 
از سوی ديگر، آمریکا نيز براي اينكه حيثيت بين‌المللي خود را بيش از اين بر باد رفته نبيند، دست به اقداماتي از جمله پرواز جنگنده‌ها بر روي آسمان كره جنوبي و همچنين آزمايش سامانه موشكي تاد كرده است. بر همين اساس، كره شمالي نيز «ارتش کره شمالی آمریکا را مسئول کامل بحران کنونی معرفی کرده است و در این زمینه به اعزام بمب‌افکن‌های «بی 2» آمریکا که توانایی حمل بمب هسته‌ای را دارد و رزمایش مشترک بین آمریکا و کره جنوبی اشاره کرده است.»
در كنار اين مسئله، كره جنوبي نيز به طور كامل احساس نگراني دارد و به همين دليل در پي توجيه‌سازي براي به دست آوردن تسليحات راهبردی، از جمله بمب هسته‌اي است. در همين زمینه يكي از مشاوران امنيتي كره جنوبي به تازگی اعلام كرده است: «بر اساس نظرسنجي كه از مردم كره جنوبي انجام داده‌ايم، بيش از نيمي از آنها خواهان در اختيار داشتن بمب اتمي هستند.»
بنابراين، به وضوح ديده مي‌شود اقدامات دونالد ترامپ كه در حال افزايش فضاي امنيتي در حوزه شرق آسيا است، اين منطقه را به سمت يك رقابت اتمي سنگين و خطرناك پيش مي‌برد. به اين معنا كه رقابت اقتصادي و سياسي آمریکا با چين در حال آماده كردن بستري است كه شبه‌جزيره كره را به سمت سال‌هاي اوليه دهه 1950 پيش مي‌برد و اگر از اين تحركات و تحريكات جلوگيري نشود، آمریکا بار ديگر آغازگر تنشي عميق خواهد بود كه ملت‌هاي ديگر قربانيان آن خواهند بود.

هژمونی آمریکا بر جهان اسلام‌ـ‌ 28
  عبدالله عبادی/ ترکمنستان یکی دیگر از جمهوری‌های آسیای میانه است که از جنوب با افغانستان و ایران و از شمال با ازبکستان و قزاقستان و از غرب با دریای خزر همسایه است. این کشور در فهرست چهار کشور بزرگ تولید‌کننده گاز طبیعی و چهار کشور تولیدکننده نفت در شوروی سابق است. ذخایر اثبات‌شده گاز این کشور 2000 میلیارد متر مکعب و ذخایر اثبات شده نفت آن 546 میلیون بشکه برآورد شده است. بیشتر ذخایر نفتی این کشور در غرب آن و در پهنه دریای خزر متمرکز شده است.
بر اساس توافقات انجام شده بین جمهوری اسلامی ایران، ترکمنستان و ترکیه، قرار بود با ایجاد خط لوله‌ای گاز ترکمنستان از طریق ایران به ترکیه و سپس اروپا صادر شود؛ اما آمریکا که می‌دانست ایجاد چنین خط گازی از یک‌سو باعث افزایش اهمیت ایران در منطقه می‌شود و از سوی دیگر سود سرشاری نصیب ما خواهد شد با مذاکره با مقامات این کشور، آنها را از انجام چنین قراردادی منع و توصیه کرد به جای عبور خط لوله گاز ترکمنستان از ایران به ترکیه، با عبور از جمهوری آذربایجان به ترکیه و سپس به اروپا ارسال شود. به این ترتیب در حالی که می‌رفت موفقیت سیاسی و اقتصادی مطلوبی برای جمهوری اسلامی در ارتباط با کشورهای منطقه آسیای میانه شکل بگیرد، دخالت‌های آمریکا مانع از انجام این مهم شد.
پس از آغاز حمله آمریکا به افغانستان، در جنگ علیه تروریسم از آنجایی که ترکمنستان یکی از همسایه‌های این کشور بود، مقامات آمریکایی سعی در نفوذ در این کشور برای تسهیل اقدامات خود در خاک افغانستان کردند.
در بهمن سال 1387 دیوید پترائوس با سفر به عشق‌آباد با قربان‌قلی بردی محمداف، رئیس‌جمهور ترکمنستان دیدار کرد. در این دیدار رئیس‌جمهور ترکمنستان موافقت کشورش را برای همکاری همه‌جانبه از عملیات ناتو در قالب ارائه فضا و خاک خود برای انجام نقل و انتقالات نظامی به افغانستان اعلام کرد.
در آن زمان روابط و همکاری‌های قرقیزستان و پنتاگون در پایگاه ماناس کم‌رنگ شده بود، از این رو به نظر می‌رسید اهمیت ترکمنستان برای آمریکا با توجه به مرزهای طولانی این کشور با افغانستان بیش از پیش افزایش ‌یافته باشد. نکته دیگر اینکه از آنجایی که ترکمنستان با جمهوری اسلامی ایران حدود 1300 کیلومتر مرز آبی و زمینی دارد، سفر این مقام عالی‌رتبه نظامی آمریکا از دید مسئولان وزارت خارجه ایران دور نماند و مقامات کشورمان از نفوذ سیاسی، اقتصادی و فرهنگی آمریکا در این کشور انتقاد کردند، هرچند مقامات ترکمنستان اعلام کردند، هرگز مسئله ایران در مذاکره با این مقام آمریکایی مطرح نبوده است.
در آبان سال 1394 جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در رأس یک هیئت بلندپایه سیاسی وارد عشق‌آباد شد و با رئیس‌جمهور این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد. کری در این دیدار گفت: «واشنگتن قصد دارد تعاملات خود با عشق‌آباد در عرصه سیاسی، اقتصادی و امنیتی بیش از پیش توسعه و گسترش دهد.» وی گفت: «من اولین وزیر امور خارجه آمریکا هستم که پس از سال 1992 به ترکمنستان سفر کرده‌ام؛ اما قصد دارم در سال 2016 نیز مجدداً به ترکمنستان سفر کنم تا روابط فی مابین تحکیم بیشتری پیدا کند.» در جریان این سفر، طیف وسیعی از مسائل مربوط به روابط دو کشور در زمینه‌های مختلف مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و چند موافقت‌نامه نیز به امضا رسید.
آمریکا در یک دهه گذشته هزینه‌های زیادی در بخش آموزش نیروهای امنیتی ترکمنستان انجام داده است. براساس آمارهای رسمی ارائه شده از سوی پنتاگون، آمریکا از سال 2006 تا 2016 شمار زیادی از افسران نظامی و امنیتی ترکمنستان را در چارچوب مبارزه با تروریسم آموزش داده و میلیون‌ها دلار سلاح و تجهیزات مدرن نظامی برای تجهیز و نوسازی ارتش این کشور در اختیار وزارت دفاع ترکمنستان قرار داده است. برگزاری رزمایش‌های مشترک نیز از جمله اقدامات پنتاگون برای بالابردن سطح دانش نظامی افسران و کمک به حرفه‌ای‌گری ارتش این کشور است. علاوه بر کمک‌های نظامی، کمک‌های اقتصادی نیز از جمله اقدامات آمریکا برای تحکیم نفوذ خود در ترکمنستان است.
یکی از پروژه‌های مهم آمریکا که سرمایه‌گذاری هنگفتی در آن کرد، ساخت پایانه گمرک (امام نظر) در استان لباب واقع در مرز ترکمنستان و افغانستان است. هدف از طراحی و ساخت این پایانه که با حمایت‌های کامل آمریکا انجام شد، تأمین امنیت منطقه و برقراری صلح در افغانستان و همکاری ترکمنستان و آمریکا در زمینه مبارزه با مواد مخدر است. همچنین آمریکایی‌ها به بهانه‌های مختلف قصد نفوذ فرهنگی در این کشور مسلمان آسیای مرکزی را دارند که پذیرش دانشجویان ترکمنستانی و تحصیل رایگان آنها در آمریکا، سبب می‌شود تا در آینده این افراد اندک‌اندک در بخش‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و سایر زمینه‌ها مشغول کار شده و با توجه به آموزش‌های فراگرفته، زمینه را برای نفوذ هرچه بیشتر واشنگتن فراهم آورند. از سوی دیگر بخش فرهنگی سفارت آمریکا در عشق‌آباد به شدت مشغول نشر و گسترش فرهنگ غربی در ترکمنستان است. برگزاری هفته فرهنگی آمریکا، نمایشگاه‌های عکس هنرمندان آمریکایی، جشنواره‌های فیلم‌های روز آمریکا، دعوت از هنرمندان آمریکایی، برگزاری کلاس‌های زبان انگلیسی، توزیع روزنامه و مجلات روز آمریکا به شکل رایگان، ایجاد تورهای ارزان‌قیمت برای دانشجویان ترکمنستانی و... همه و همه از مواردی هستند که سبب شده تا ارزش‌های غربی در زندگی مردم این کشور نفوذ  کند.

 آمریکا: افشای طرح سیا برای رهگیری پیامک‌ها
جاسوسی از شهروندان و نادیده گرفتن حریم خصوصی افراد همچنان از رفتارهای جاری ساختار حاکم بر آمریکا را تشکیل می‌دهد، چنانکه پایگاه اینترنتی «ویکی‌لیکس» با انتشار اسنادی تحت عنوان «والت» مجموعه‌ای جدید از اسناد محرمانه سازمان سیا را منتشر کرد که به طرح سازمان اطلاعات آمریکا درباره رهگیری پیامک‌های گوشی‌های دارای نرم‌افزار اندروید مربوط می‌شود. این پایگاه درباره این موضوع گفت: «ویکی‌لیکس، اسنادی درباره پروژه «Highrise» سازمان سیا را منتشر کرد که برای گوشی‌های اندروید در نظر گرفته شده است. این برنامه پیامک‌ها را به آدرس دیگری ارسال می‌کند که می‌توانند با یکسری ابزار کنترل- IoC- مورد استفاده قرار بگیرند. برنامه «های رایز» می‌تواند پیامک‌های ارسالی و دریافتی از اندروید را رهگیری کند و کانال محرمانه‌ای مرتبط با پست و دریافت اطلاعات ایجاد کند.» 
 فرانسه: ازدحام دو برابری جمعیت زندانیان
فرانسه از جمله کشورهایی است که ادعای حمایت از حقوق بشر سر می‌دهد؛ ولی در عمل خود از ناقضان اصلی حقوق بشر است، چنانکه در ادامه انتقادها از وضع نامناسب زندان‌های فرانسه، زندان «فرسنس» با ازدحام جمعیت بالای ۲۰۰ درصدی و شرایط نامناسب بهداشتی، هم‌اکنون توجه نهادهای حقوق ‌بشری و قضایی را به خود جلب کرده است. طبق گزارش‌های موجود، زندان‌های فرانسه در زمره بدترین زندان‌های اروپایی از لحاظ شلوغی و ازدحام زندانیان و همچنین نرخ بالای خودکشی زندانیان ارزیابی می‌شود و در رده‌بندی ارزیابی اوضاع زندان‌های 11 کشور اروپا، فرانسه در جایگاه هفتم بدترین زندان‌های اروپا از لحاظ تعدد و ازدحام زندانیان قرار دارد.
 آمریکا: برنامه‌های نظارتی ضد حقوق بشری
سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر از کمیسیون اروپا درخواست کردند تا درباره توافق «سپر حریم خصوصی» خود با واشنگتن حول محور انتقال داده‌های شخصی تجدیدنظر کند، چرا که اقدامات نظارتی و جاسوسی آمریکا مغایر با حقوق بشر است. دیده‌بان حقوق بشر و عفو بین‌الملل در نامه‌ای مشترک گفتند: «آمریکا سطح حفاظت از حقوق اساسی در رابطه با روند جمع‌آوری داده‌های شخصی را که باید با روندهای تضمین شده در داخل اتحادیه اروپا برابری کند، رعایت نمی‌کند.» در این نامه آمده است: «دو قانون مهم نظارت اطلاعات خارجی آمریکا و برنامه‌هایی که تحت این قوانین اجرا می‌شوند با استانداردهای تعیین شده در قوانین اتحادیه اروپا برابری نمی‌کند و با تضمین‌های بین‌المللی حقوق بشر همسو نیستند.» عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر از دولت آمریکا به خاطر نبود داده‌های عمومی در دسترس درباره جزئیات چنین توافقات بین‌المللی انتقاد کرده‌اند.
 عربستان: هشدار نهادهای حقوق بشر درباره العوامیه
در حالی آمریکا همچنان به حمایت از عربستان سعودی ادامه می‌دهد که نهادهای حقوق بشری شامل سازمان سعودی حقوق و آزادی‌ها، مرکز دموکراسی خلیج‌فارس و حقوق بشر، سازمان صلح دموکراتیک و حقوق بشر و انجمن حقوق بشر بحرین با صدور بیانیه مشترکی، نگرانی خود را از تبدیل شدن شهر «العوامیه» به عرصه‌ای برای نادیده گرفتن حقوق بشر ابراز داشتند. این نهادها اقدامات کنونی رژیم سعودی علیه شهر العوامیه را بخشی از سیاست انتقام‌جویانه این رژیم علیه منطقه «قطیف» و به طور خاص علیه شیعیان دانستند. در این بیانیه آمده است: «نیروهای سعودی بر دامنه بازداشت‌ها و تشدید محدودیت و محاصره اهالی و اتباع خارجی مقیم شهر العوامیه افزوده‌اند و پاسخگو نبودن واحدهای آتش‌نشانی و امداد و نجات به درخواست اهالی باعث شده است تا موج جدیدی از کوچ اجباری از این شهر به راه بیفتد.»