گزارشی از حضور تیم‌های نیروهای مسلح در مسابقات نظامیان جهان - 2017
 حسن ابراهیمی / ورزش در نیروهای مسلح امری ضروری است. اما ضرورت‌های کاری و فعالیت‌های ویژه نیروهای مسلح سبب شده است ورزش در این نیروها از شکل کلاسیک خود خارج شود و عموماً در این نیروها متناسب با نیازهای بدنی ورزش‌های خاص اجرا می‌شود. گاهی این نوع ورزش‌ها بومی شده ورزش‌های کلاسیک است. در نیروهای مسلح به ویژه در یگان‌های نیروی مخصوص و تکاور یا یگان‌های موسوم به هوابرد ورزش‌ها و مهارت‌های ویژه نیاز است تا نیرو بتواند در مأموریت‌ها کارکرد لازم را داشته باشد. ورزش‌ها و مهارت‌هایی که تلفیقی از کوهنوردی، دو، شنا، راپل، پرش با چتر و... است. مهارت‌های به کارگیری سلاح و دقت شلیک را هم باید به آن اضافه کرد.
همان‌طور که در زمینه ورزش‌های کلاسیک در سطح جهانی در قالب دیپلماسی ورزشی سازمان‌های ورزشی فراملی مسابقاتی برگزار می‌کنند، در نیروهای مسلح هم بنا به نیاز، برای بالابردن سطح توانایی‌ها و آشنا شدن با جدیدترین دستاوردهای بشری در این عرصه و محک زدن توانایی‌ها، در یکی دو دهه اخیر اقداماتی صورت گرفته که قدیمی‌ترین این کارها در قالب سیزم و البته در شکل کلاسیک بوده است. اما چند سالی است که رقابت‌های ورزشی در نیروهای مسلح سمت‌وسوی تخصصی‌تری گرفته و مدتی است که این مسابقات در قالب‌های تخصصی در حال انجام است.

مسابقات نظامیان جهان
سال 2017 مسابقات نظامیان جهان با محوریت و میزبانی روسیه برگزار می‌شود. افتتاحیه مسابقات 29 جولای 2017(هفتم مرداد ماه 96) و شروع مسابقات از 30 جولای(هشتم مرداد ماه 96) بوده و مسابقات هم تا 12 آگوست(21 مرداد ماه 96) که روز فینال است به طول می‌انجامد و در تاریخ 13 آگوست(یک‌شنبه 22 مرداد ماه 96) مراسم اختتامیه و اهدای جوایز برگزار و مدال‌های تیم‌های برتر توزیع می‌شود.
مسابقات ارتش‌های جهان، جام دوستی روسیه 2017، در پنج کشور روسیه، چین، قزاقستان، آذربایجان و بلاروس برگزار می‌شود که طی آن روسیه با 28 رشته، قزاقستان با 21 رشته، ایران با 17 رشته، چین با 15 رشته، ونزوئلا با 9 رشته و مصر نیز با 7 رشته به ترتیب شش کشوری هستند که در بیشترین رشته‌ها شرکت دارند.
تیم‌های «هوابرد»، «آسمان پاک»، «محیط امن» و «اربابان سلاح» از ایران در کشور چین در حال رقابت هستند.
طبق برنامه، در این مسابقات در کشور چین شش رشته از مجموعه رشته‌های مسابقات نظامی 2017 شامل 1- خودروهای رزمی پیاده‌نظام (Suvorov Attack)؛2- بخش هوایی (Aviadarts)؛ 3- ش.م.ر (Safe Environment)؛ 4- پدافند (Clear Sky)؛ 5- هوابرد (Airborne platoon)؛ 6- تعمیرات و پشتیبانی توپخانه (Gunsmith Master)برگزار شد که از جمهوری اسلامی ایران در تمام این رشته‌ها به جز بخش هوایی تیم‌های منتخب نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند.

رشته هوابرد
نیروهای تیپ نیرو مخصوص 33 المهدی(عج) جهرم از نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در رقابت‌های داخلی نیروهای مسلح موفق شده رتبه نخست را در میان سایر تیم‌های هوابرد شرکت‌کننده از ارتش و سپاه کسب کند، به مسابقات جهانی نیروهای مسلح اعزام شد. در رشته هوابرد، شهر گوانگجو میزبان مسابقات بود.
پیش از آغاز مسابقات تیم ایران در کشور چین ابتدا تجهیزات لازم برای مسابقه را دریافت کرد، سپس در مرحله آماده‌سازی و تمرینات دوره‌ای قرار گرفت. تمریناتی همچون تیراندازی با سلاح، شلیک با تیربار، شلیک با آر‌پی‌جی تمرین چتربازی با چترهای D-9 چینی و سقوط آزاد و پرش از بالگردهای چینی Z8KA.
در مرحله چهارم از رقابت‌های رشته هوابرد، تیم‌ها موظف بودند در مدت زمان دو ساعت، از مجموع 30 نقطه‌ هدف در منطقه‌ای با پوشش جنگلی به وسعت 40 کیلومتر مربع در شرایط آب و هوایی بسیار گرم و مرطوب، از طریق نقشه‌خوانی از میان 30 هدف از پیش تعیین شده، هر تعدادی را که توانستند، پیدا کنند.
در این مرحله از رقابت‌ها، تیم ایران موفق شد که در مدت زمان دو ساعت، 19 هدف را پیدا کند و در مجموع با کسب امتیاز 58، بعد از تیم‌های کشور چین و روسیه، رتبه سوم را کسب کرد.
در مرحله سوم رشته هوابرد از مسابقات نظامی 2017 که شامل آیتم‌های دوی چهار کیلومتری با تجهیزات، عبور از میدان موانع با تجهیزات و تیراندازی به اهداف ثابت و متحرک با سلاح‌های مختلف بود، تیم ایران موفق به کسب مقام چهارم شد.

رشته زرهی
تیم نفربرهای زرهی سپاه پاسداران که در شهر «کورلای» کشور چین برای انجام مسابقات حضور دارد، توانست در بین گروه خود با اقتدار به مقام اول و در بین کل تیم‌های شرکت‌کننده در این بخش از مسابقه ارتش‌های جهان و در دور مقدماتی به مقام سوم برسد و راهی فینال مسابقات سواروف شود. تیم سواروف با نفربرهای بی‌ام‌دی 86 چین که توپ 30م.م روی آن سوار شده، رقابت‌های خود را انجام می‌دهد. در این بخش و در گروه دوم دور مقدماتی تیم‌های ایران، ونزوئلا و زیمبابوه حضور داشتند.

رشته غواصی
تیم غواصی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران هم در این مسابقات، با اختلاف ناچیز بعد از کشور میزبان حائز رتبه دوم در رشته شنای کاربردی امدادی شد.
تیم ایران همچنین در رشته‌های نجات زیردریایی غرق شده، کار در فضای بسته، جوشکاری و برشکاری زیرآبی و عبور از میدان موانع با دیگر کشورها رقابت می‌کند.

رشته هوافضا و آسمان پاک
در بخش هوافضا یا آسمان پاک که شامل تیم‌هایی از کشورهای ایران، چین، روسیه، بلاروس، مصر، ونزوئلا و ازبکستان می‌شود، در سه مرحله مهارت در تیراندازی با سلاح دوش پرتاب و دوشیکا، سرعت و ترکیبی (سرعت و دقت) با یکدیگر رقابت می‌کنند و کمترین زمان و بیشترین اصابت و نیز کمترین خطاها محاسبه و بر اساس آن تیم‌های برتر معرفی می‌شوند. در این مرحله پس از تیم‌های چین، روسیه، بلاروس و قزاقستان در مکان پنجم قرار گرفت. این مسابقات در سه مرحله برگزار خواهد شد که در این سه مرحله تیمی که کمترین زمان را کسب کند، جایگاه برتری را به دست خواهد آورد.

انصراف از رشته آشپزی میدانی
گفتنی است، در این مسابقات جمهوری اسلامی ایران از شرکت در رشته آشپزی میدانی (Field Kitchen) به دلیل حضور رژیم صهیونیستی انصراف داد.

باید منتظر نتایج نهایی ماند
بر اساس تقویم مسابقات هفته آینده اختتامیه این مسابقات برگزار می‌شود و تیم‌های برتر و نتایج کلی در این مراسم اعلام می‌شود. هر چند این اولین تجربه گسترده نیروهای مسلح در چنین مسابقاتی است؛ اما به نظر می‌رسد با نتایج فعلی تیم ایران بتواند در این مسابقات جزو پنج کشور اول باشد، ولی به هر صورت باید منتظر نتایج نهایی ماند.

سرلشکر محمد باقری گفت: انقلاب اسلامی یک برکت و موهبت الهی بود که به یمن مجاهدت‌های امام‌‌ راحل و مردم شریف به این کشور و این مردم هدیه و موجب سربلندی بیشتر و ماندگاری ایران بزرگ شد. انقلاب اسلامی ایران همواره مورد هجوم دشمنی استکبار و رژیم کودک‌کش صهیونیستی قرار داشته است. رزمندگان و ایثارگران کشور امروز در سواحل مدیترانه با استکبار جهانی و صهیونیست‌ها در حال مبارزه هستند، بدون‌ اینکه جمهوری اسلامی ایران چشمداشتی به یک وجب از خاک کشور دیگری داشته باشد.


  علیرضا جلالیان/ خبر دیدار اخیر برخی فرماندهان سپاه پاسداران با رئیس‌جمهور منتخب که رسانه‌های دولت منتشر کردند، تحلیل‌های متفاوتی را به ذهن‌ها متبادر کرد؛ اما پس از این دیدار نوع رفتارهای رئیس‌جمهور و سخنانی که وی در این جلسه و پس از آن بیان کرده بود نشان می‌داد که باید منتظر تعامل خوب سپاه با دولت بود؛ شاید چیزی فراتر از تعاملات در دولت یازدهم. می‌توان این جلسه را اتمام حجت سپاه با رئیس‌جمهور منتخب حاصل از رقابت‌های انتخاباتی اردیبهشت‌ ماه دانست؛ رقابت‌هایی که در آن چند مرتبه توان موشکی مورد هجمه قرار گرفت و خدمات سپاه هم به نوعی به یک سری اهداف سیاسی و جریانی تخفیف یافت و بسیاری از تحلیلگران را به واکنش واداشت؛ واکنشی که نشان می‌داد اهداف سیاسی جریان حاکم بر دولت نباید قوت‌ها و توان دفاعی کشور را زیر سؤال ببرد، حتی با هدف رأی آوردن؛ چرا که در صورتی که همین دولت اگر دوباره رأی بیاورد باید با بهره‌گیری از همین توان سیاست‌های خود را پیش ببرد و تضعیف این توان تضعیف دولت خواهد بود. 
اما موضوع برگزاری این جلسه وضع را تغییر داد و بیان رئیس‌جمهور پس از این جلسه که دوره رقابت پایان یافته و الآن دوره برادری و کار است نشان داد اقدام فرماندهان سپاه و تعامل با رئیس‌جمهور می‌تواند کمک بزرگی به کشور باشد، حتی اگر چنان وضعیتی در ماه‌های گذشته بین دولت و سپاه به وجود آمده باشد. سپاه همواره کمک‌کار دولت‌ها بوده و فعالیت‌های سپاه در طی استقرار دولت یازدهم هم نشان می‌دهد که با وجود استقبال کم این دولت، اما کمک سپاه به مأموریت‌های دولت یازدهم در بالاترین سطح نسبت به دولت‌های پیشین بوده و سپاه در این راستا نسبت به سال‌های گذشته نیز مأموریت‌های جدید دیگری را هم تعریف کرده است که نمونه بارز آن محرومیت‌زدایی بوده است. در واقع، سپاه در جایگاه پاسدار و صیانت‌کننده از انقلاب اسلامی بدون در نظر گرفتن اندیشه‌ها و رفتار دولت‌ها موظف است دولت‌ها را در راه انجام بهتر خدمات به مردم یاری کند و در این مسیر حتی اگر سنگ‌اندازی و یا عدم همکاری از سوی دولت‌ها وجود داشت، اما سپاه باید همچنان ثابت‌قدم باشد. دولت‌های جمهوری اسلامی در ادوار مختلف هم ثابت کرده‌اند که درک درستی نسبت به خدمات سپاه دارند و در این مسیر از این خدمات استقبال هم می‌کنند. برای نمونه قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در دولت یازدهم بیشترین پروژه‌ها را در طول تاریخ فعالیت خود برعهده داشته و توانسته نقش مهم خود را در سازندگی کشور به خوبی ایفا کند. قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه نیز در جدیدترین مأموریت مردمیاری در سپاه توانسته فعالیت‌های خوبی داشته باشد. بسیج سازندگی هم توانسته متولی خوبی برای فعالیت‌های تولیدی و اشتغال‌زایی باشد و هزینه‌های دولت را در این امر کم کند. با این اوصاف، به نظر می‌آید در دولت جدید هم این تعاملات با وجود سنگ‌اندازی رسانه‌های وابسته به دولت و جناح‌های دیگر ادامه پیدا می‌کند و پر رنگ‌تر هم می‌شود.

همسر شهید محسن حیدری
 احسان امیری/  فروردین ۱۳۶۳ در، ایام فاطمیه به دنیا آمد. ۹ سال داشت که از نعمت پدر محروم شد. سال ۸۱ در کنکور سراسری شرکت کرد. برای پاسداری از انقلاب و تحصیل در دانشکده افسری، دانشگاه امام حسین(ع) را انتخاب کرد و دوره‌های کاردانی، کارشناسی و دوره عالی را با موفقیت گذراند و وارد سازمان رزم  لشکر ۸ نجف اشرف شد. 
«ملیحه نقدعلی»، متولد سال ۱۳۶۸ تحصیلات سطح دو حوزه دارد و همسر شهید مدافع حرم محسن حیدری است. او درباره همسر شهیدش چنین می‌گوید:
«من و محسن از قبل هیچ شناختی نسبت به هم نداشتیم. خواهر آقا محسن در جلسه‌ای من را دیده بود و همین باب آشنایی برای خواستگاری شد. محسن مخالف عقد و عروسی سنگین و تشریفاتی بود. دوران عقد ما ۱۱ ماه طول کشید. عروسی نگرفتیم و رفتیم مشهد. 
محسن بیشتر از آنچه که فکرش را می‌کردم، بال پرواز برایم بود. طبع شاعری داشت و خیلی هم شعر حفظ بود. با حسرتی که در چشم‌هایش دیده می‌شد، از جهاد و شهادت حرف می‌زد. مهر ماه سال ۹۰ بود که خدا مرضیه خانم را به ما هدیه داد. می‌گفت: «خداوند هر پاسداری را که دوست داشته باشد، به او دختر می‌دهد.» از سال ۹۱ زمزمه‌های رفتن آقا محسن جدی شد؛ اما وقتی خبر شهادت شهید کافی‌زاده را شنید، خیلی بیشتر از قبل برای رفتن  مصمم شد. وقتی برای بستن ساک به خانه آمد، باورم نمی‌شد که اینقدر زود راهی شود. حالی که در لحظه خداحافظی داشتم، متفاوت از همیشه بود. خیلی به مأموریت می‌رفت، اما این بار همه چیز فرق کرده بود.
بعد از کلی خوش‌وبش کردن، گریه‌ام گرفت، گفت: «این کار را نکن، تو باید محکم باشی.» مرضیه هم موقع خداحافظی  پدرش، زد زیر گریه. محسن از خانه رفت بیرون و گفت: «منتظر تو و مامان می‌مانم تا با این حرف مرضیه را آرام کند.»  
 ۲7 مرداد در آخرین تماسی که با من گرفت، کمی حرف زد. گوشی را به مرضیه دادم. عادت داشت کنار دخترمان می‌خوابید و برایش شعر می‌خواند و کمرش را نوازش می‌کرد، وقتی پشت تلفن شروع به خواندن شعر کرد، مرضیه خوابید. 
صبح ۲۸ مرداد ۹۲ محسن برای دیده‌بانی جلو رفته بود. کنار خاکریز بوده که با اصابت ترکش خمپاره از ناحیه پا مجروح می‌شود. پس از پانسمان دوباره مشغول می‌شود و درگیری شدت می‌گیرد.
محسن در بی‌سیم می‌گوید: «دارند ما را می‌زنند... زدن‌مون... یا حسین...» دو روز پس از شهادت محسن، اول گفتند که مجروح شده و بعد فهمیدم به شهادت رسیده است. انتظار ۳۰ روزه‌ای که برای من۳۰ ماه گذشته بود! گفتم می‌خواهم با همسرم تنها باشم. در محل نمازخانه لشکر، من و محسن با هم تنها شدیم. گل مریم دوست داشت. با گلی که دوست داشت به استقبالش رفتم. روی تابوت را که کنار زدم، اشک‌هایم امانم را برید. گل‌ها را پرپر کردم و همین طور روی صورتش ریختم. دلم می‌خواست دست‌هایش را لمس کنم، اما نمی‌شد، دست‌های محسن سوخته بود. گفتم: «من و مرضیه منتظر شفاعت تو می‌مانیم.» از عمه سادات خواستم که به من صبر عنایت کند.»


دوست داشتم لباس فرم سپاه را بپوشد؛ ولی او می‌گفت: «من هنوز به آنجا نرسیده‌ام که لباس سپاه را بپوشم، من لیاقت آن را ندارم، هر کسی نمی‌تواند آن را بپوشد؛ به واسطه‌ آرمی که جلوی سینه دارد و به واسطه‌ آیه‌ قرآنی که روی آن لباس است.
کمتر با ماشین لشکر به خانه می‌آمد، آن روز با ماشین لشکر آمده بود. از قضا، قرار بود بیرون برویم. گفتم: «سردرد دارم، با خط نرویم، با ماشین برویم». گفت: «نمی‌شود». گفتم: «چرا؟» گفت: «ماشین اهدایی است و قصد هدیه‌کننده برای رزمنده‌ها بوده، نه اینکه من و تو بگردیم.»
به نقل از همسر شهید ذبیح‌الله دریجانی
وی مهر ماه 1340 به دنیا آمد. در محیط کوهستانی و کویری دریجان، از توابع بم کرمان بزرگ شد و تحصیلات ابتدایی را در همان جا سپری کرد؛ سپس به همراه برادرانش مقطع راهنمایی را در مدرسه‌ عامریه و سعید گذراند و پس از آن در دبیرستان فنی، در رشته‌ برق پذیرفته شد. با آنکه همزمان با تحصیل سیم‌کشی و کار در بیرون نیز انجام می‌داد؛ ولی وضعیت تحصیلی او عالی بود. سال چهارم دبیرستان، ساواک وی را به دلیل شرکت در راه‌پیمایی‌های انقلاب، برای مدت کوتاهی زندانی کرد. در سال 1358 در کنکور قبول شد؛ ولی به جای نام‌نویسی در دانشگاه، به سپاه پیوست و سرپرستی تدارکات سپاه بم را به عهده گرفت.
در سال 1360 ازدواج کرد که حاصل آن دو فرزند به نام‌های محمدرسول و فاطمه است. در سال 1362 مسئولیت پرسنلی «لشکر 41 ثارالله» را در اهواز به عهده گرفت و پس از آن جانشین پرسنلی و معاونت ستاد، دیگر مراتب خدمتی وی بودند.
چندین بار در جبهه مجروح و یک بار نیز شیمیایی شد. وی که همیشه منتظر وصال بود، در پنجم دی ماه 1365، در عملیات کربلای 5 به شهادت رسید.

 کتاب «نقش زنان در دفاع مقدس و انقلاب اسلامی» با پژوهش ولی‌الله اسماعیلی درکه به رشته تحریر درآمده و انتشارات چشم ساعی آن را چاپ و منتشر کرده است.
نویسنده در این کتاب پژوهشی، به طور مختصر نقش و سابقه تاریخی زن در جامعه دینی به رشته تحریر درآورده است؛ به این ترتیب که از مقام زن در اسلام شروع شده و تا نقش زنان در انقلاب و جنگ و دفاع مقدس و پس از آن اشاره کرده است. در این کتاب سعی شده است با استفاده از منابع معتبر و به صورت علمی جایگاه و نقش زن در برهه‌های مختلف و تأثیرگذار بر جامعه اسلامی و به ‌ویژه جامعه ایران اسلامی نشان داده شود. کتاب «نقش زنان در دفاع مقدس و انقلاب اسلامی» در 19 بخش به «مقام زن در اسلام»، «نقش زن در تاریخ اسلام»، «نقش نظامی زنان در صدر اسلام»، «نقش نظامی زنان در عصر حضرت علی(ع)»، «نقش نظامی زنان در حماسه عاشورا»، «مقایسه زن در اسلام با دیگر ادیان»، «آموزش نظامی برای زنان»، «زن و دفاع مقدس»، «نقش نظامی زنان در نظام جمهوری اسلامی ایران (دفاع مقدس)»، «نقش زنان و ترویج ارزش‌های ایثار و شهادت»، «نحوه حضور زنان در جبهه‌های نبرد»، «زنان و دفاع از خرمشهر» و «زنان و دفاع از آبادان» پرداخته است. «نقش زنان در تأمین معاش زندگی، تحکیم خانواده و تربیت فرزندان بدون حضور مردان خانواده»، «نقش زنان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از دیدگاه امام خمینی»، «بخشی از بیانات امام خمینی در مورد رشادت‌های زنان دلاور رزمنده»، «نقش زنان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از دیدگاه مقام معظم رهبری»، «بازخورد دفاع مقدس در ادبیات داستانی ایران بر هویت زنان رزمنده» و «نویسندگان جنگ و شخصیت‌پردازی قهرمان زن» دیگر بخش‌های کتاب را دربرمی‌گیرد. این کتاب را انتشارات چشم ساعی اصفهان در 93 صفحه با شمارگان یک‌‌هزار نسخه و بهای 15 هزار تومان منتشر و روانه بازار کتاب کرده است.


فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) در نشست با رئیس دیوان محاسبات اعلام کرد
سردار عبداللهی گفت: قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص)، در دولت یازدهم در حوزه حمل‌و‌نقل، نفت و گاز، سدسازی، صنعت و معدن و آی‌تی ۱۸۳ پروژه عمرانی و صنعتی به اتمام رسانده است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در نشست با عادل آذر، رئیس دیوان محاسبات که با حضور فرمانده و مدیران عامل گروه‌ها و معاونین قرارگاه برگزار شد، به فعالیت‌های این قرارگاه و انجام پروژه‌های آن در طول چهار سال گذشته اشاره کرد و گفت: «انجام این تعداد پروژه عمرانی و صنعتی در دولت یازدهم نشان از همکاری مستمر قرارگاه خاتم با دولت برای پیشبرد اهداف عالی نظام مقدس جمهوری اسلامی دارد.»
برای نمونه سردار عبدالله عبداللهی به بزرگ‌ترین پروژه آبی کشور با عنوان ساماندهی آب‌های غرب کشور که با تلاش قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در حال انجام است، اشاره کرد و گفت: «طول پروژه بالغ بر 1500 کیلومتر و هدف از آن جمع‌آوری آب‌های سطحی در هشت استان غربی کشور است که از 17 سد با حجم مخزنی 5/2 میلیارد متر مکعب آب، 10 رشته تونل به طول 150 کیلومتر، سامانه انتقال آب کانال، باکس و فلوم به طول 60 کیلومتر و خط لوله فولادی به طول 650 کیلومتر با قطر 2400 تشکیل
 شده است.»
وی افزود: «این پروژه به دست توانای فرزندان این مرز و بوم و با همت قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) اجرایی می‌شود، بیشتر سدهایی که در این طرح پیش‌بینی شده به اتمام رسیده‌اند و احداث تونل‌ها و خطوط انتقال هم با سرعت بالایی در حال انجام است، علاوه بر این و مهم‌تر از آنها، احداث شبکه‌های فرعی است که در این زمینه هم پیشرفت خوبی داریم.»
عبداللهی ادامه داد: «با تلاش ویژه قرارگاه خاتم‌‌الانبیاء(ص)، توانستیم این شبکه‌ها را احداث کنیم که بالغ بر 350 هزار هکتار را شامل می‌شود.
 در این پروژه عظیم اشتغال و امنیت پایدار و نیز آبادانی مناطقی که طرح ساماندهی آب‌های سطحی غرب کشور در آنها اجرایی شده هم در قالب این پروژه مدنظر 
بوده‌اند.»
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در پایان سخنان خود به تعامل مستمر این قرارگاه با دولت، مجلس و سازمان‌های نظارتی و مالیاتی اشاره و تأکید کرد: «رعایت قوانین و مقررات در همه زمینه‌ها و تعامل با دولت و مجلس و نهادهای زیر مجموعه آن یکی از وظایف کاری ما در قرارگاه است؛ چرا که این تعاملات و همکاری‌ها موجبات پیشرفت و آبادانی کشور را فراهم می‌کند و موجب مجد و عظمت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در جهان می‌شود.»


متأهل بود. یازده ماه بود که اومده بود سربازی. فوق لیسانس مدیریت داشت. نیروی کارگزینی بود. همیشه چرت می‌زد. گفتم: مگه می‌ری خونه نمی‌خوابی؟ گفت: نه، زندگی خرج داره حقوق سربازی کفاف زندگی متأهلی رو نمی‌ده، حتی اگر فوق لیسانس باشی. مجبورم برای اینکه بتونم اجاره خونه‌ رو بدم شب‌ها تا ساعت دوازده توی ساندویچی کار کنم. ساعت دو از پادگان می‌رم خونه، ناهار می‌خورم و ساعت چهار می‌رم ساندویچی تا ساعت 12 شب. تازه می‌ترسم به خاطر شب‌هایی که پادگان پست هستم از ساندویچی اخراجم کنن.
مهم‌ترین معضل اقتصاد ایران را چه می‌دانید؟
هشتمین هم‌اندیشی تریبونی را با نگاهی کلان به اقتصاد و بررسی اصلی‌ترین مشکلات اقتصادی ایران برگزار کردیم جمع‌بندی نظرات را با هم می‌خوانیم.
اجرا نشدن اقتصاد مقاومتی/ اجرا نشدن اقتصاد مقاومتي موضوعی بود که از سوی «فواد جميل‌پور» از کرج «محمد صابري‌فر» از کردکوي، «مصطفي صالحي» از کهنوج، «حمزه محمدپورچهل‌گز» از اردبيل، «شهربانو اکبري» از کرج، «حليمه عابدي» از کرمان، «منيره درستان» از صحنه، «کاظمي» از ياسوج، «ايرج حسن‌پور» از ياسوج، «رضا گودرزي» از بروجرد، «حيدربكاء عين‌الدين» از بستان‌آباد و «عباس حسين‌خاني» از رابر مطرح شد.
نبود مدیریت صحیح/ نبود مديريت صحيح از سوی «منا وفايي» از خرمي، «حميدرضا يزداني» از نکا، «سيدمحمدخدايي» از اردکان و «سيداکبري» از چالدران، مطرح شد.
ناکارآمدی مدیران/ مديران ناکارآمد، مسئله‌ای بود که در پیام همراهانی همچون «رسول سليماني» از زنجان، «سيما ساريخاني» از خرمي، «علي محرمي» از چالدران، «مرضيه احمدي» از داران، «شهريار خداويسي» از صحنه، «عاطفه کوشکي» از خرم‌بيد، «محمد کريم‌زاده»، «سيداکبر ايماني» از چرام، «جوادآبي» از همدان، و «عرفان کاظمي‌حسنوند» از لرستان بیان شده بود.
وابستگی به نفت/ وابستگي به نفت را «محسن کريمي» از کردستان، «مرتضي اميري‌نژاد» از بوئين‌زهرا، «محسن قاسمي» از نهاوند، «حسينعلي سخنگو» از کاشان، «هادى رضانژاد» از آذرشهر و «اکبر سياهي» از مرند اشاره کرده‌اند.
قاچاق / پدیده قاچاق از سوی «محمد فاتحي» از اصفهان، «صاحب‌‌نظر» از اصفهان، «علي مجيدي» از آذرشهر، «شهناز بيرانوند» از بروجرد، «علي قايدي» از بندرلنگه، «حجت‌الله عبدي» از بروجرد، «جواد قاسمي» از اراک، «فهيمه پولادوند»، «جهانگير ديدبان» از مراغه، مطرح شد.
آقازادگی، فساد و رانت/ آقازادگي، فساد و رانت‌هاي اقتصادي را «امير رجبي‌فرد» از کاشان، «محمدرضا محي‌آبادي» از کرمان، «فرهادي» از قم، «محمدرضا شعباني» از هنديجان، «مجيد فياضي‌پور» از دهدشت و «محمد چراغي‌نژاد» از دهلران مطرح کرده‌اند.
رکود تورمی/ رکود تورمی هم موضوعی بود که «محمد تاجي» از کرج، «محمد زارعي‌برآبادي» از خواف و «فريبا قاسمي» از اردبيل به آن اشاره کردند.
بی‌انضباطی مالی/ «حسين اسلامي» و «موسي الرضاحيدري» از مشهد نیز به بي‌انضباطي مالي اشاره کردند.
 واردات بی‌رویه/ واردات بي‌رويه موضوعی است که از سوی «علي آبدوني» از بوشهر، «ظاهر مرادي» از جوانرود و «علي شعبان» از بروجرد مطرح شده است.
حمایت نکردن از تولید/ حمايت نکردن از تولید و فعالان اقتصادي از سوی «وحيد احمدي» از زنجان، «رسول پاک» از تبريز، «عيسي رحيمي‌نيا» از زاهدان، «ابراهيم مهديخاني» از اصفهان، «محمد کرمي» از کرمانشاه، و «فرامرز الياسي» از ثلاث باباجاني بیان شده است.
غربی بودن اقتصاد/ غربی بودن و پياده کردن نظريه و تئوري‌هاي اقتصاد سرمايه‌داري غربي از سوی «مهدي اميري» از اهواز و «محسن کوشکي» از خرم‌بيد بیان شده است.
سایر نظرات/ وجود ربا به اسم بهره بانکی از سوی «مجيد نواصر»، کاهش ارزش پول ملي را «جمال کشاورزي» از خرامه،  بیکاری جوانان را «سميه رستمي» از جوانرود، دولتي بودن اقتصاد را «جليل مقدم» از ابهر مطرح کرده‌اند.
برندگان تریبون هشتم
«مهدي اميري» از اهواز / «مجيد نواصر» / «محسن کوشکي» از خرم‌بيد
پرسش تریبون 9
ارزیابی شما از کابینه دولت دوازدهم چیست؟