ویکتور بارانتس، تحلیلگر نظامی روسیه  اظهار داشت: ایران دارای زنجیره‌ای کامل از موشک‌های میانبرد و کوتاه‌برد است. سامانه پدافندی موشکی باور-373 شباهت‌هایی با سامانه دفاع موشکی اس 300 ساخت روسیه دارد. ماکسیم شوچنکو، رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه روسیه نیز اعلام کرد: ایران توانمندترین ارتش منطقه خاورمیانه را دارد و نیروهای مسلح این کشور موفق به تولید انواع تسلیحات پیشرفته شده‌اند که در رزمایش‌های نیروهای ایرانی شاهد استفاده از آنها هستیم.
  محمدرضا مرادی/ ایران و عربستان به دلیل برخی حوادث پس از اعدام آیت‌الله نمر، رهبر شیعیان عربستان که به ورود بعضی از افراد به سفارت عربستان منجر شد، روابط خود را قطع کردند؛ البته عربستان در این مسیر پیشگام شد. در واقع ریاض به دنبال آن بود تا با وادار کردن دیگر کشورهای عربی با خود در این مسیر، ایران را در نوعی از انزوا قرار دهد؛ اما در نهایت جز چند ریز کشور، موفق نشد دیگر کشورها را در این مسیر قانع کند. علاوه بر این، عربستان که ایران را مهم‌ترین رقیب خود در منطقه می‌داند و سیاست‌های خود را با هدف سد نفوذ ایران در کشورهای اسلامی تعریف کرده، نتوانسته است در پرونده‌های مهم منطقه‌ای در برابر ایران موفق شود. 
عربستان در یمن، بازی را به نوعی به انصارالله باخته است و صحبت‌هایی مبنی بر تمایل ریاض برای خروج از جنگ شنیده می‌شود. در سوریه نیز عربستان در برابر بشار اسد، عقب‌نشینی کرده است. در حوزه‌های دیگر نیز اوضاع به همین منوال است.
 به همین دلیل در روزهای اخیر، برخی نشانه‌ها منتشر شده است که کارشناسان معتقدند؛ ریاض به دنبال آن است که برای فرار از این بن‌بست خودساخته به سمت تنش‌زدایی با ایران قدم بردارد. 
نخستین نشانه مثبت در این زمینه در حاشیه «اجلاس سازمان همکاری‌های اسلامی» در ترکیه ارسال شد که در جریان آن  دکتر ظریف، وزیر خارجه ایران و «عادل‌الجبیر» وزیر خارجه عربستان با یکدیگر دست دادند. 
دومین نشانه را پایگاه خبری «استراتفور» منتشر کرد که براساس گزارش این پایگاه «محمد‌بن‌سلمان» قصد دارد؛ عادل‌الجبیر را از وزارت خارجه برکنار کرده و برادرش «خالدبن‌سلمان» را به جای او به این سمت بگمارد. این پایگاه به نقل از برخی منابع ذکر کرد که  محمدبن‌سلمان برای این تصمیم خود، عادل‌الجبیر را متهم خواهد کرد که موضع بسیار تندی در قبال ایران گرفته است. روزنامه کویتی «الجریده» نیز خبر مهم دیگری درباره تمایل ریاض برای تنش‌زدایی با تهران منتشر کرد. به نوشته این روزنامه، یک منبع نزدیک به وزارت خارجه ایران از سفر قریب‌الوقوع یک هیئت سعودی به تهران خبر داده است. بر اساس این گزارش، این روزنامه کویتی نوشته است: «هیئت سعودی در جریان این سفر، خسارت‌های وارد شده به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری آن در مشهد را برآورد خواهد کرد.» خبر مهم دیگری که به تازگی منتشر و سپس تکذیب شد، مربوط به دستور دیوان پادشاهی عربستان به رسانه‌های این کشور مبنی بر حمله نکردن به ایران و شیعیان است.
این نشانه‌ها هرچند به معنای این است که عربستان از شدت تنش‌ها با ایران کاسته است؛ اما نمی‌توان در این باره بسیار عجولانه قضاوت کرد؛ چرا که حوزه‌های اختلافی بین دو کشور بسیار گسترده است و تا زمانی که ایران و عربستان به فهم مشترکی درباره منطقه دست پیدا نکنند، امکان تنش‌زدایی بسیار سخت خواهد بود. در واقع عربستان اگر نگاه خود را نسبت به امنیت منطقه‌ای تغییر دهد و حمایت‌هایش را از تروریست‌ها قطع کند و در ادامه از ایجاد تفرقه در جهان اسلام دوری گزیند، می‌توان نسبت به رفع تنش‌ها در این زمینه امیدوار بود.
اما در این باره یک احتمال وجود دارد و آن نیز این است که محمد‌بن‌سلمان، ولی‌عهد سعودی اکنون تنها یک قدم با پادشاهی در عربستان فاصله دارد. بن‌سلمان نشان داده است که شخصیتی عملگرا دارد و به شدت در ماه‌های اخیر، به دنبال بهبود اوضاع عربستان بوده است. از این‌رو، این احتمال وجود دارد که وی برای رهایی از مشکلات کنونی به سمت تنش‌زدایی با ایران گام بردارد؛ البته در این صورت نیز نباید در کوتاه‌مدت به دنبال بهبود روابط دو کشور بود و در صورت تمایل دو کشور می‌توان در یک روند شش ماهه شاهد عادی‌سازی روابط ریاض و تهران بود؛ ولی پیش‌فرض تمام این احتمالات، تغییر رفتار آل‌سعود در منطقه است.

   حسین عبداللهی‌فر/ مسابقه فوتبال بین ایران و سوریه اگر چه با نتیجه مساوی به پایان رسید، اما یک جریان سیاسی، حضور تعداد معدودی از خانواده‌های مقیم سوریه در ورزشگاه آزادی را بهانه قرار داده و به دنبال کسب سه امتیاز این بازی به نفع خود شد. این جریان بدون توجه به تعارض قوانین و تفاوت‌های ایدئولوژیک میان دو کشور و حضور خانوادگی تعدادی از زنان سوری، موضوع کهنه ورود زنان به ورزشگاه‌ها را مستمسکی برای پیگیری اغراض سیاسی خود قرار داد.
بی تردید، کسانی که اصرار زیادی در ورود زنان به ورزشگاه‌ها دارند، از وضعیت نامطلوب داخل ورزشگاه‌ها اطلاع داشته و بسیاری از آنها به همسران و دختران خود اجازه ورود به چنین فضاهایی را نمی‌دهند؛ اما اغراض سیاسی آنها سبب شده است این موضوع را به یکی از مباحث جنجالی چند سال اخیر تبدیل کرده و از آن در راستای اهداف خود بهره‌برداری کنند؛ از این رو، مهم‌ترین پرسشی که در این زمینه مطرح می‌شود، به اهداف پنهان و آشکار مدافعان این طرح بازمی‌گردد. اگر چه نکات زیادی را در پاسخ به این پرسش می‌توان طرح کرد؛ اما آنچه می‌توان ذیل مهم‌ترین اغراض سیاسی جریان حامی این موضوع مطرح کرد، عبارت است از:
1ـ معرفی خود به منزله مدافع حقوق زن و حقوق بشر
ژست حقوق بشری و مخالف تبعیض‌های جنسیتی، هدف بسیار مهمی است که یک جریان سیاسی آن را با اهداف داخلی و خارجی دنبال کرده و از این طریق با نشان دادن تمایزات خود با دیگران، همراهی خود را نیز با حامیان حقوق بشر در غرب به نمایش می‌گذارد. در این زمینه کافی است به جنجال رسانه‌های وابسته به یک جریان در چند روز گذشته توجه کرد که با شگردهای بسیاری ناکامی تعدادی از بانوان ایرانی در ورود به ورزشگاه آزادی را بزرگ‌نمایی کرده و تصاویری از آنها را که تعدادشان به عدد انگشتان یک دست نیز نمی‌رسد، پخش کرده‌اند. نکته جالب در این میان انتشار سخنان خانمی است که به او پیشنهاد شده تا با پرچم سوریه به ورزشگاه برود، اما وی می‌گوید به دلیل حفظ هویت خودش حاضر به انجام چنین کاری نیست. این در حالی است که فلسفه اصلی مخالفان حضور زنان در ورزشگاه‌ها همین موضوع مغایرت فضای عمومی حاکم بر اجتماعاتی است که نمی‌توان همه ابعاد رفتاری و کلامی آن را کنترل کرد، ضمن آنکه پوشش برخی از تماشاگران و بازیگران نیز می‌تواند از نظر شرعی مسائلی را ایجاد کند.  
2‌ـ فشار سیاسی به دولت 
بخشی از حجم جنجال ایجاد شده درباره این موضوع در روزهای اخیر به علت نیاز یک جریان رسانه‌ای به سوژه به دلیل فشار آوردن به دولت ارزیابی می‌شود؛ از این رو رفتار دو پهلوی دولتمردان را نکوهش کرده و «دولت را پرمدعا و بدون عمل» خوانده‌اند. این روند تا جایی پیش رفته است که یک نماینده زن مجلس، وزیر ورزش و جوانان را به سؤال تهدید کرده است.  
3‌ـ تلاش برای جبران کاهش پایگاه اجتماعی خود
این جریان سیاسی پایگاه اجتماعی خود را به دلیل عمل نکردن روحانی به وعده‌های انتخاباتی خود، به ویژه وعده‌هایی که به زنان داده شد در معرض خطر ریزش می‌بیند؛ از این رو با دامن زدن به این موضوع تلاش می‌کند سرعت این روند را کاهش دهد. 
4‌ـ قرار دادن مخالفان خود در برابر مردم 
هدف مهم دیگر مدافعان ورود زنان به ورزشگاه این است که با ایجاد دو قطبی موافق و مخالف، خود را در قطب مردم و دفاع از مطالبات آنها معرفی کرده و مخالفان را در برابر آن قرار ‌دهند. نکته قابل توجه این است که در روزهای اخیر نهادهای وابسته به رهبری را مخالفان این طرح معرفی کرده‌اند.  
5‌ـ ژست روشنفکرمآبی با ترویج اباحه‌گری
مهم‌ترین هدف غوغاسالاران این طرح را باید در برنامه‌ریزی درازمدت و گستره وسیع آنها در سطح بین‌الملل دنبال کرد که تلاش می‌کنند تحت عناوین استانداردسازی رفتار نظام جمهوری اسلامی، با ترویج اباحه‌گری و ایجاد بسترهای ولنگاری فرهنگی، به تثبیت نرم رفتاری نظام جهانی در ایران کمک کرده و با این گونه رفتارها، خود را جانشین مناسبی برای آینده ایران معرفی کنند.    


   حسن خدادی/ یکی از خط‌های نفوذی که در مدت کوتاهی پس از پایان مذاکرات هسته‌ای از سوی طرف مقابل پیگیری شد، خط نفوذ فرهنگی بود. از منظر رهبر معظم انقلاب، فرهنگ از اقتصاد هم مهم‌تر است. «چون فرهنگ، به معنای هوایی است که ما تنفّس می‌کنیم؛ شما ناچار هوا را تنفّس می‌کنید، چه بخواهید، چه نخواهید؛ اگر این هوا تمیز باشد، آثاری دارد در بدن شما؛ اگر این هوا کثیف باشد، آثار دیگری دارد. فرهنگ یک کشور مثل هوا است؛ اگر درست باشد، آثاری دارد.»(1/1/1393)
1‌ـ هویت‌سازی در جهت اهداف مدنظر غرب
 از دیدگاه رهبر معظم انقلاب نفوذ فرهنگی نسبت به تهاجم و شبیخون، روند خطرناک‌تری به خود گرفته است و به همان میزان هدف آن نیز پیچیده‌تر است. بر این اساس ناتوی فرهنگی با هدف تغییر بنیادین در هویت ذهنی و روحی ملت‌هایی مانند ایران که نظم موجود را غیرمنصفانه می‌دانند، طراحی شده است. به عبارتی هویت‌سازی براساس اهداف غرب، به گونه‌ای که ملت‌ها را علیه حکومت‌های خود بشورانند یا ملت‌ها ارزش‌ها و هویت راستین خود را انکار کنند و طالب هویت غربی، نمادهای غربی و نیز زندگی غربی باشند، پایه و اساس ناتوی فرهنگی را تشکیل می‌دهد.
ایشان در این باره می‌فرمایند: «تعریف‌هایی برای پیشرفت و کشور پیشرفته در دنیا معمول است؛ ما اغلب اینها را قبول داریم و رد نمی‌کنیم؛ مثلاً صنعتی شدن و فراصنعتی شدن کشور؛ .... شاخص‌هایی است که در دنیا برای یک کشور پیشرفته ذکر می‌کنند و ما این شاخص‌ها را رد نمی‌کنیم و قبول داریم. منتها توجه داشته باشید، این شاخص‌ها را وقتی که به ما تحویل می‌دهند‌ـ به ما که تشکیل‌دهنده این شاخص‌ها نیستیم‌ـ در لابه‌لای آن، چیزهایی است که دیگر آنها جزء شاخص‌های پیشرفت و توسعه نیست؛ چیزهایی را به میان می‌آورند که این صادر کردن فرهنگ مخالف با هویت و شخصیت ملی و میل برای وابسته کردن کشورهاست.»(18/8/1385)
 ایشان همچنین می‌فرمایند: «ما در تحولات بنیانی اساسی جامعه، ممکن است به جای اینکه بنیان‌ها را حفظ کنیم و بر آنچه که نیاز داریم، پافشاری کنیم و آنچه را که نداریم، برای خودمان فراهم کنیم، هویت مستقلِ ملیِ خودمان را فراموش کنیم! که متأسفانه این مسئله در کشور ما و خیلی از کشورهای اسلامی داستان و سرگذشت بسیار غمباری دارد.»(18/8/1385)
رهبر معظم انقلاب برای موشکافی هرچه بیشتر این موضوع و تأثیر این هویت‌سازی‌های دروغین و بی‌پایه می‌فرمایند: «در گرجستان که یک تحول سیاسی اتفاق افتاد و جابه‌جایی قدرت انجام گرفت، یک سرمایه‌دار آمریکایی و صهیونیست یهودی اعلام کرد که من 10 میلیون دلار در کشور گرجستان خرج کردم و تحول سیاسی ایجاد کردم؛ خیلی راحت. 10 میلیون دلار خرج می‌کنند، یک حکومت را کنار می‌گذارند، یک حکومت دیگر را سرِ کار می‌آورند! اینها باید روی مردم اثر بگذارند؛ باید اجتماعات درست کنند. در اوکراین هم همین کار را کردند.»(18/8/1385)
2‌ـ شناسایی، سرمایه‌گذاری و هدایت مسئولان ضعیف در حوزة فرهنگ
امام خامنه‌ای در تبیین «نفوذ فرهنگی» در کنار نقش دشمن و توطئه‌های فرهنگی مختلف، به کاستی‌های مسئولان و دست‌اندرکاران داخلی به منزله یکی دیگر از دلایل مهم در ایجاد نفوذ فرهنگی تأکید کرده و با اشاره به تأثیر منفی تقصیرات، کم‌کاری‌ها و بی‌برنامگی‌های داخلی بر فرهنگ عمومی فرمودند: «نمی‌خواهیم بگوییم همه‌ آسیب‌های فرهنگی کار بیگانگان است؛ نه، خود ما هم مقصّریم؛ مسئولان مختلف، مسئولان فرهنگی، مسئولان غیرفرهنگی، کم‌کاری‌ها، غلط‌کاری‌ها، اینها تأثیر داشته؛ ما همه را به گردن دشمن نمی‌اندازیم.»(1/1/1393)
 در واقع هدف ایشان در اولویت قرار دادن فضای داخلی، هشدار و اجتناب نسبت به انفعال است. بر این مبنا اگر دشمنان نظام تنها مسببان تهدیدات فرهنگی به شمار آیند، انفعال و بی‌تحرکی داخلی به وجود خواهد آمد. بنابراین خاطرنشان می‌کنند: «همه مشکلات فرهنگی ناشی از فعالیت‌های دشمنان نیست؛ اما نباید این فعالیت‌های مخرب 35 ساله دشمنان را انکار کرد یا نادیده گرفت.»(1/1/1393)


 نفوذ ایران 
تا اقیانوس هند
الوطن چاپ قطر نوشت: «تاکنون ایران از تمام میدان‌های منطقه پیروز خارج شده است، در حالی که اهالی مناطقی که در آنها جنگ بوده است بهای سنگینی را پرداخته‌اند.» این رسانه در ادامه تحلیل خود نوشت: «به دلیل حماقت سعودی‌ها، ایران از بحران خلیج سود فراوانی به دست آورد؛ نابودی داعش از عراق تا سوریه امتداد می‌یابد؛ به این معنا، ایران در سایه موضع ایالات متحده و دولت‌های غربی و همچنین عربستان سعودی درباره چشم‌پوشی از برکناری اسد، موفقیت عظیمی را در سوریه به دست آورده و تلاش‌هایش برای حفظ نظام اسد به ثمر نشسته است. نفوذ ایران از سواحل ایران تا اقیانوس هند، خلیج و دریای مدیترانه گسترده شد. افزون بر آن نفوذ مذهبی در شرق عربستان، کویت و بحرین بود که این بیشترین امتداد برای امپراتوری فارسی از دوران پیش از اسلام است.»

به نفع ایران
 تمام شد
نشنال‌اینترست نوشت: «در جنگ سرد بین ایران و عربستان که امروزه بر خاورمیانه سایه افکنده است، ایران یک پیروزی دیگر به دست آورده است. این بار، پیروزی ایران بر عربستان تا حدود زیادی نتیجه اشتباهی است که خود سعودی‌ها مرتکب شدند. این برای ایران یک پیروزی بزرگ است. ایران در حمایت از اسد عزمی راسخ دارد و همچنان از نیروهای متحد خود، یعنی حزب‌الله لبنان برای حمایت از اسد، بهره می‌گیرد. در نتیجه، عربستان سعودی به علت اشتباه محاسبات خود که بیشتر از غرور بیجا سرچشمه گرفته است تا عوامل دیگر، راه را برای پیروزی‌های دیپلماتیک ایران هموار کرده است. دیپلماسی زیرکانه و ماهرانه ایران به همراه شکیبایی بی‌پایان این کشور، سرانجام به بار نشست.»

علت حمایت مسکو
 از حزب‌الله
روزنامه عبری «هآآرتص» اعلام کرد که به گفته مسئولان صهیونیستی، روسیه در پشت پرده شورای امنیت در هفته گذشته، از حزب‌الله دفاع کرده است. این روزنامه همچنین فاش کرد که در جلسه شورای امنیت برخلاف سال‌های گذشته تصمیمی درباره تجدید مأموریت یونیفیل گرفته نشده و تنها تحت فشار صهیونیست‌ها و آمریکا بندهایی به آن اضافه شده که بر افزایش نیروهای یونیفیل و استفاده از صلاحیت‌های‌شان تأکید کرده است؛ موضوعی که با مخالفت دیپلمات‌های روس مواجه شد و روس‌ها با قاطعیت اعلام کردند هرگونه تصمیمی که به محکومیت حزب‌الله منجر شود را وتو می‌کنند. به عقیده صهیونیست‌ها موضع روسیه، به وضوح نزدیکی بین این دولت و حزب‌الله را نشان می‌دهد که البته جزئی از ائتلافی است که روسیه با مشارکت ایران برای بقای نظام اسد آن را رهبری می‌کند.

تصور اشتباه
 از جنگ سوریه
رابرت فورد آخرین سفیر آمریکا در سوریه با بیان اینکه؛ «ما تصور نمی‌کردیم که روسیه به سوریه نیرو بفرستد»، افزود: «ما در پیش‌بینی‌های خود دچار اشتباه شدیم. همچنین پیش‌بینی نمی‌شد که ده‌ها هزار نیروی عراقی و افغانی برای جنگیدن کنار ارتش سوریه، به این کشور اعزام شوند.» فورد تأکید کرد: «کردها نباید به حضور آمریکا در سوریه دل ببندند؛ زیرا مدت حضور آمریکایی‌ها دیری نخواهد پایید.» وی افزود: «حزب اتحاد دموکراتیک کردستان باید با دمشق وارد مذاکره شود و این تفکر که آمریکا از منافع کردها حمایت می‌کند، اشتباه است.» آخرین سفیر آمریکا در سوریه در بخش دیگری از این گفت‌وگو با بیان اینکه حزب‌الله از برندگان جنگ در سوریه است، افزود: «ترکیه با سوریه آشتی‌ خواهد کرد.»

 تناقضات جالب یک ضد انقلاب
علیرضا نوری‌زاده، از مواجب‌بگیران دربار سعودی، در گفت‌وگو با صدای آمریکا، به شدت از سیاست‌های آمریکا علیه ایران انتقاد کرده و از جمهوری اسلامی ایران دفاع کرد! نوری‌زاده که چندی پیش شبکه‌ای ماهواره‌ای با دلارهای سعودی‌ها راه‌اندازی کرده است، درباره توان دفاعی ایران گفت: «من علاقه‌ای به جمهوری اسلامی ندارم، اما آیا ایران برای حفظ خودش نباید سلاحی در برابر هواپیماهای فوق مدرن همسایگانش که دشمنش هم هستند، داشته باشد.» نوری‌زاده درباره کمک‌های ایران به حماس و حزب‌الله گفت: «اگر بخواهیم علیه ایران بهانه‌جویی کنیم، سراپا ایراد است. ایران از تروریست‌ها [محور مقاومت] حمایت می‌کند. همین کافی است که این رژیم در فهرست سیاه قرار بگیرد؛ اما اگر بخواهیم منطقی صحبت کنیم، آیا تمامی کشورهای منطقه به قوانین ملتزم هستند. بودجه حماس را بیشتر دولت قطر می‌دهد؛ قطر بزرگ‌ترین دوست آمریکا و اسرائیل است و در این کشور، آمریکایی‌ها پایگاه نظامی دارند. چطور قطر آزاد است به حماس کمک کند؛ به اخوان‌المسلمین تروریست کمک کند؛ آقای اردوغان حق دارد به اخوان‌المسلمین مصر کمک کند؛ اما جمهوری اسلامی که به حزب‌الله لبنان کمک می‌کند، زیر سؤال می‌رود.» وی درباره ادعای چشم‌پوشی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تخلفات ایران در برجام گفت: «آژانس خیلی با ایران سر آشتی ندارد؛ یعنی اگر جایی ببیند ایران کار خطایی می‌کند، چشم‌پوشی نمی‌کند.»


شیعه و سنی به عزت ایران اسلامی بیندیشند
مولوی عبدالحمید، امام ‌جمعه اهل‌ سنت زاهدان در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب خواستار توجه بیشتر به حقوق اقلیت‌‌های مذهبی در کشور شده بود که رهبر معظم انقلاب نیز پاسخ نامه وی را مرقوم فرمودند. در این نامه، حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری در نامه‌ای به امام جمعه اهل‌سنت زاهدان، نوشتند؛ نامه به استحضار ایشان رسید، معظم‌له از اظهار علاقه‌مندی شما به نظام مقدس جمهوری اسلامی و جانبداری و حمایت و دفاع از کشور و آرمان‌های والای انقلاب اسلامی، قدردانی کردند و فرمودند: «همه ارکان جمهوری اسلامی موظفند براساس معارف دینی و قانون اساسی هیچ‌گونه تبعیض و نابرابری بین ایرانیان از هر قوم و نژاد و مذهبی روا ندارند. ما هم به جد معتقدیم همه باید با هم در کنار هم و در صفوف فشرده و واحدی به سربلندی و عزت ایران اسلامی بیندیشند و در راه آن تلاش کنند و اجازه ندهند دشمنان این مرز و بوم و خناسان وابسته به این و آن در این صف واحد، تفرقه افکنده و کارشکنی کنند.» مولوی اسماعیل زهی در بخشی از پاسخ به نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی، نوشته است: «فرمان تاریخی، حکیمانه و فصل‌الخطاب آن رهبر فرزانه در شرایط حساس منطقه و کشور که طی نامه‌ای به وسیله رئیس دفتر محترم حضرت‌عالی در پاسخ به نامه اینجانب صادر و ابلاغ گردید، مأیوس‌کننده بدخواهان ایران اسلامی و مایه مسرت ملت عزیز ایران و از باقیات و الصالحات معظم‌له و موجب همبستگی ملی و امنیت پایدار خواهد بود.»


داعشی‌های بودایی باز هم علیه مسلمانان
مسلمانان میانمار که در ایالت راخین و در غرب این کشور ساکن هستند، سالیان درازی است که با بودائیان این کشور درگیر بوده و طبق گزارش‌های متعدد سازمان‌های حقوق بشری جزء تحت ستم‌ترین اقلیت‌های دینی در سراسر جهان شناخته می‌شوند. این اقلیت که چهار درصد از جمعیت 60 میلیونی میانمار (برمه) را تشکیل می‌دهند، از حقوق شهروندی محروم بوده و در خشونت‌هایی که سال‌ها علیه آنها جریان داشته، مجبور به مهاجرت به کشورهایی از جمله بنگلادش، عربستان، مالزی و اندونزی بوده‌اند. به اعتقاد دولت و بسیاری از بودائیان میانمار، طایفه روهینگیایی‌ها، که بیشتر آنان را مسلمانان تشکیل می‌دهند، مهاجرین غیرقانونی بنگال هستند! به همین دلیل طبق قانون حقوق شهروندی مصوب سال 1982 تابعیت میانماری و حقوق بسیاری از جمله، حق سکونت در خانه‌هایی که خودشان ساخته باشند، ساخت و حتی تعمیر مساجد، به راه انداختن کسب و کار مستقل از بودایی‌ها و...  از آنها تضییع شده است. ادامه کشتار مسلمانان میانمار به دست شبه ‌نظامیان بودایی، فاجعه بشری دردناکی است که از توحش بیشتر بودائیان میانمار، حکایت دارد و اقدامات این مجموعه علیه مسلمانان روهینگیا تفاوتی با اقدامات داعش علیه ملت‌های خاورمیانه ندارد. سکوت جامعه جهانی نیز نشان می‌دهد؛ این جامعه تنها از حقوق بشر به‌ منزله ابزاری برای تقابل با کشورهای مستقل جهان استفاده می‌کند و کشورهای غربی نگاه دوگانه‌ای نسبت به ملت‌های جهان دارند.


هدف غرب جلوگیری از تکرار ایران است
نماینده و رئیس فراکسیون «وفاداری به مقاومت» در پارلمان لبنان در مراسم افتتاحیه نشست تخصصی «کنفرانس امنیتی تهران2» که در بیروت برگزار می‌شود، تأکید کرد که هدف اصلی غرب جلوگیری از الگو شدن ایران و تکرار تجربه ایران در دیگر کشورهای منطقه است. «محمد رعد» افزود: پس از سرنگونی نظام شاهنشاهی وابسته به قدرت‌های جهانی در سال 1979 به رهبری امام خمینی(ره) و تأسیس جمهوری اسلامی، یکی از پایه‌های نفوذ قدرت‌های جهانی در منطقه فرو ریخت و آمریکا و متحدان آن نتوانستند جایگزینی برای آن پیدا کنند، برای همین نیز ضربه زدن به ایران مبنا و اساس سیاست‌های آنها قرار گرفت. رعد ادامه داد: اما ایران با وجود حاشیه مانور پایین در مراحل گذشته، توانست حضور و نفوذ خود را روز‌به‌روز افزایش دهد و الگوی خود را به دنیا ارائه دهد، برای همین نیز قدرت‌های غربی با تمام توان تلاش می‌کنند تا این تجربه در کشورهای دیگر منطقه غرب آسیا و خارج آن تکرار نشود و اکنون شاهد افت نفوذ آمریکا و مزدوران آن در منطقه غرب آسیا هستیم. نماینده پارلمان لبنان گفت: بزرگ‌ترین مسئولیت و چالش پیش رو، پایه‌گذاری ستون‌های وطنی است که بتواند چتر و پوشش امنیت بخشی برای مردم و گروه‌های مردمی ضد وابستگی کشورهای‌شان باشد و با اراده مستقل خود، ائتلاف‌های بین‌المللی بر اساس منافع خاص خود، تشکیل دهد.


  محمد رضا کلهر/ کردستان عراق از چند سال پیش در حال تلاش و رایزنی سیاسی به منظور تأسیس کشور مستقل برای خود است. پیش از این، اقلیم کردستان عراق از طریق نماینده سازمان ملل قصد خود را برای برگزاری همه‌پرسی به اطلاع سازمان ملل رسانده بود. اقلیم کردستان عراق از سال 1991 میلادی به صورت خودمختار و از سال 2003 تاکنون به صورت فدرالی اداره می‌شود. در این منطقه کابینه، پارلمان و ارتش مستقل وجود دارد؛ اما مقامات کردستان خواهان استقلال کامل و تشکیل کشور مستقل هستند. 
کردستان برای رسیدن به مرحله اجرای همه‌پرسی به صورت همزمان در سه سطح فعالیت خواهد کرد که عبارتند از: نخست، تحقق وحدت احزاب کُرد بر اصل استقلال؛ دوم، گفت‌وگو با بغداد و قانع کردن دولت مرکزی برای موافقت با استقلال این اقلیم و سوم، اطمینان دادن به قدرت‌های منطقه درباره اینکه این استقلال به منافع آنها آسیب نمی‌رساند. گفتنی است، منطقه کردستان عراق واقع در شمال این کشور و شامل چهار استان اربیل، سلیمانیه، دهوک و حلبچه است.
 این نخستین باری نیست که مسئولان کرد عراق خواستار برگزاری همه‌پرسی استقلال می‌شوند. در سال ۲۰۱۴ نیز مسئولان ارشد اقلیم خودمختار کردستان عراق تصمیم گرفته بودند یک همه‌پرسی استقلال در این منطقه برگزار کنند؛ اما پس از گفت‌وگوهایی که بین مقامات کردستان عراق و دولت مرکزی این کشور صورت گرفت، قرار برگزاری آن همه‌پرسی لغو شد. حال تلاش اقلیم کردستان عراق برای منطقه پیامدهایی خواهد داشت.
آمریکا همواره به دنبال تجزیه جهان اسلام بوده است؛ چرا که در راستای تأمین امنیت رژیم صهیونیستی، کشورهای اسلامی باید به واحدهای کوچک‌تر تقسیم شوند تا قدرت مقابله با این رژیم را نداشته باشند. طرح خاورمیانه بزرگ یا خاورمیانه جدید را که کاندولیزا رایس، وزیر خارجه دولت جرج بوش در سال 2005 مطرح کرد و وارد فرهنگ سیاسی جهانی شد، باید یکی از طرح‌های نواستعماری دانست که به دنبال ایجاد جنگ‌های جدید در شرق و حضور نظامی استعمارگران غربی در این منطقه است. جدایی بخش‌هایی از ایران، ترکیه، عراق و سوریه برای تشکیل کشور کردستان را پیامد بارز این طرح می‌دانند. تقسیم کشور عراق به سه بخش قومی، تقسیم عربستان به سه بخش، تقسیم ایران به سه بخش و...، از جمله اهداف طرح خاورمیانه جدید است. از سوی دیگر، سنای آمریکا در سال 2007 طرحی را به تصویب رساند که در آن کشور عراق به سه منطقه‌ سنی، شیعه و کردنشین تقسیم شده و به این مناطق خودمختاری اعطا می‌شود. بنابراین، تجزیه یک راهبرد در سیاست خارجی آمریکا به شمار می‌آید؛ اما به دلیل آنکه آمریکا در اوضاع کنونی امکان اجرای این راهبرد را ندارد؛ بنابراین به دنبال آن است تا از طرح استقلال کردستان عراق در راستای منافع خود بهره‌برداری کند و به نوعی در حال بازی کردن با این ابزار است؛ به همین دلیل پس از اعلام تاریخ همه‌پرسی کردستان عراق، وزارت خارجه آمریکا نسبت به اعلام این خبر ابراز نگرانی کرد.
 بنا بر اظهارات مقامات این وزارت‌خانه، برگزاری این همه‌پرسی می‌تواند تأثیر نامطلوبی بر مبارزه علیه «داعش» بر جای نهد. در اطلاعیه وزارت خارجه آمریکا همچنین آمده است، دولت آمریکا «از یک عراق دموکراتیک، با ثبات، فدرال و واحد» دفاع می‌کند. این نوع نگاه آمریکا به خوبی بازی کردن واشنگتن با مسئله استقلال کردستان عراق را نشان می‌دهد؛ چرا که به صورت کلی استقلال این منطقه جزء برنامه‌های راهبردی آمریکا به شمار می‌آید.