وزارت خارجه آمریکا برای بازداشت دو عضو ارشد حزب‌الله لبنان چندین میلیون دلار جایزه تعیین کرد.  آمریکا  برای بازداشت یا اطلاعات منجر به بازداشت «طلال حمیه» و «فواد شکر» به ترتیب پنج و هفت میلیون دلار جایزه تعیین کرد. «توماس باسرت» دستیار رئیس‌جمهور آمریکا در امور امنیت داخلی در بیانیه‌ای خواستار «پاسخی جهانی به حزب‌الله» شد. باسرت به کشورهای جهان توصیه کرد، از جدا کردن شاخه سیاسی و نظامی حزب‌الله خودداری کرده و حزب‌الله را به طور کامل تحریم کنند. 


 قاسم غفوری/ آمریکا به ریاست‌جمهوری جرج بوش پسر و البته همراهی ناتو با ادعای انتقام‌گیری از عاملان حادثه 11 سپتامبر در اواسط ماه سپتامبر 2001 حملات سراسری به افغانستان را آغاز کرد. جنگی که اولین مأموریت خارج از خانه ناتو بوده و بعدها بسیاری آن را سرآغازی مهم در راهبرد و رویکرد ناتو به شرق عنوان کردند.
اکنون 16 سال از آن زمان می‌گذرد؛ در حالی که کارنامه اقتصادی، سیاسی، امنیتی و اجتماعی افغانستان نشان می‌دهد، این دوران نه تحقق بخش ادعای برقراری امنیت و مبارزه با تروریسم و کمک به آبادی و بازسازی افغانستان، بلکه راهبردی برای تحقق اصلی بوده که بوش بر آن تأکید داشته و آن، ابعاد جدید جنگ صلیبی است. بوش در کنگره آمریکا اعلام می‌کند نبرد افغانستان همان جنگ‌های صلیبی است که آمریکا با ناتو با پیروزی آن را به پایان می‌رسانند. هر چند وی بعدها تحت فشار افکار عمومی این ادعا را پس گرفت؛ اما در عمل جز جنگ‌های صلیبی، یعنی همان کشتار مسلمانان در قالب جنگ مذهبی کارکرد دیگری نداشته است. 16 سال حضور در افغانستان با میلیاردها دلار هزینه اقتصادی و ده‌ها هزار تلفات غیر نظامی و البته تلفات سنگین نیروهای خارجی در کنار افزایش بحران‌های اجتماعی و البته رشد روزافزون تولید مواد مخدر تنها بخشی از کارنامه غرب در این کشور است. توافق‌نامه امنیتی کابل‌ـ واشنگتن نیز که بر اساس آن از سال 2014 باید نیروهای خارجی از افغانستان خارج می‌شدند، هرگز اجرایی نشد و نه نیرویی خارج شده و نه آموزش نیروهای افغان محقق شده است. بر اساس این، می‌توان افغانستان را سرزمینی نامید که در طول قرن بیستم و بیست‌ویکم روی آرامش را ندیده و هر روز با بحرانی خانمان‌سوز همراه بوده است. زمانی اشغالگری انگلیس، دورانی جنگ داخلی، زمانی جنگ شوروی و سپس سلطه القاعده و طالبان و از سال ۲۰۰۱ تاکنون به بهانه حادثه ۱۱ سپتامبر حضور نیروهای غربی کابوس ناتمام ناامنی و سرنوشت نامعلوم را برای این سرزمین رقم زده است. 
آنچه این روزها در برآیند تحولات این کشور قابل توجه است، اقدام دوباره کشورهای غربی برای اعزام نیرو به افغانستان است. 
رئیس‌جمهور آمریکا گفته است واشنگتن در نظر دارد چند هزار نیروی نظامی بیشتر به افغانستان اعزام کند. سفیر آمریکا در سازمان ناتو نیز اعلام کرد، آمریکا بیش از سه هزار نیروی نظامی به افغانستان اعزام می‌کند و کشورهای عضو سازمان ناتو نیز با اعزام هزار نظامی دیگر تعهد خود را به افغانستان ثابت می‌کنند. در همین حال، انگلیس از اعزام نیرو به افغانستان سخن گفته است؛ چنانکه وزیر دفاع آمریکا طرح اعزام ۸۵ نظامی انگلیسی به افغانستان را ناکافی دانسته و از انگلیس خواسته است مشارکت خود را در افغانستان افزایش دهد. 
وزارت دفاع آلمان افزایش نظامیان خود را در افغانستان بررسی می‌کند و فرماندهان نظامی این کشور با توجه به وضعیت امنیتی افغانستان بر افزایش نظامیان خود به ۱۴۰۰ نفر تأکید دارند. گفتنی است، اکنون ۹۸۰ نظامی آلمانی در افغانستان مستقر هستند. ترکیه و دیگر کشورهای عضو ناتو نیز آمادگی خود را برای افزایش نیرو اعلام کرده‌اند. با توجه به اینکه براساس توافقات صورت گرفته در سال ۲۰۱۴، نیروهای غربی باید این کشور را ترک کنند و صرفاً در حد نیروهای آموزشی برای دوره‌ای ۱۰ ساله در افغانستان حضور داشته باشند، این سؤال مطرح می‌شود که چرا غرب طرح افزایش نیرو را اجرا می‌کند و چه اهدافی را در ورای آن دارد؟ 
هر چند موضوع امنیت مؤلفه‌ای مهم برای اعزام نیرو به افغانستان است؛ به ویژه اینکه به اذعان فرماندهان نظامی، غرب با وجود ۱۶ سال حضور گسترده نتوانسته است کارکردی برای مبارزه با تروریسم در افغانستان داشته باشد و بلکه زمینه‌ساز گسترش آن شده است؛ اما در کنار آن چند نکته مهم قابل توجه است:
نخست آنکه، غرب همچنان موازنه تقابلی با قدرت‌های جدید، یعنی چین، روسیه، هند و جمهوری اسلامی ایران را در سر دارد و توسعه حضور خود در افغانستان را مؤلفه‌ای برای ایجاد بحران علیه این کشورها و البته مقابله با طرح اقتصادی جاده ابریشم می‌داند. دوم آنکه، غرب در قالب ائتلاف ضد داعش با رسوایی شکست و البته اذعان جهانیان به جایگاه جبهه مقاومت و متحدانش در مبارزه با تروریسم مواجه شده است؛ از این رو می‌توان گفت غرب با افزایش نیرو سعی دارد افکار عمومی را به افغانستان سوق داده و خود را محور مبارزه با ریشه‌های تروریسم معرفی کند. سوم آنکه، ترامپ در درون با اعتراض‌های بسیاری مواجه است؛ در حالی که سیاست خارجی چندان موفقی هم نداشته است؛ در این میان اروپا نیز با بحران ملی‌گرایی و نداشتن مؤلفه وحدت مواجه است. می‌توان گفت، آمریکا با رویکرد به افغانستان، اوضاع بحرانی درونی و بیرونی خود را پنهان می‌کند و اروپا نیز از افغانستان به منزله مؤلفه وحدت بهره‌ می‌گیرد تا شاید از فروپاشی خود جلوگیری کند.
به هر تقدیر می‌توان گفت، افغانستان بار دیگر قربانی منافع غرب شده و تا زمانی که نیروهای خارجی در این کشور حضور دارند، امیدی به پایان درد و رنج این سرزمین و ملت آن نخواهد بود. آنچه این روزها در افغانستان در حال روی دادن است، زنجیره اقداماتی است که غرب تلاش دارد به واسطه آنها هم فروپاشی درونی خود را پنهان کند و هم اقدامی برای مقابله با رقبای خویش، یعنی ائتلاف شرقی صورت دهد؛ روندی که زمینه‌ساز بحران‌های جدید برای افغانستانی شده که از سال 2001 تاکنون هر روز با وعده بهبود شرایط سپری کرده؛ اما هدیه هر روزه غرب به آنها جز استمرار و تشدید بحران و کاستی‌ها چیز دیگری نبوده است. 

  رضا اشرفي/ دونالد ترامپ از زماني كه نتيجه انتخابات رياست‌جمهوري آمريكا مشخص شده، با مخالفت‌هاي جدي مواجه بوده است. در ابتدا ‌اين مخالفت‌ها بيشتر مردمي‌ و اجتماعي و همراه با تظاهرات و راه‌پیمایی‌هاي مكرر بود که حتي به ورود پليس و نيروهاي نظامی‌‌ـ امنيتي هم منجر شد. در ادامه، ‌اين مخالفت‌ها در احزاب آمريكا و همچنين شخصيت‌هاي مطرح داخلي به طور جدي‌تر دنبال شد. در ‌اين ميان، نه تنها حزب دموكرات به منزله رقيب اصلي با رويكردها، سياست‌ها و حتي شخصيت متزلزل ترامپ مخالفت کرد؛ بلكه هم‌حزبي‌هاي رئيس‌جمهور در بين جمهوريخواهان نيز حضور وي را در جايگاه رئيس‌جمهور،‌ دون شأن آمريكا قلمداد كردند. همزمان با‌ اين مسئله، ترامپ براي تشكيل كابينه نيز با مشكلاتي مواجه شد؛ زيرا برخي‌ها پيشنهادهای وي را براي به دست گرفتن قدرت قبول نكردند و برخي نيز پس از قبولي به سرعت از كابينه خارج شدند. مسئله‌اي كه در حال حاضر ذهن تيلرسون،‌ وزير خارجه آمريكا را مشغول كرده تا از دولت ترامپ جدا شود. 
در زمينه مخالفت‌هاي نهادينه و در سطح كلان، يكي از مهم‌ترين مخالفت‌هايي كه با تصميمات دونالد ترامپ شد،‌ سياست‌هاي مهاجرتي وي بود كه هنوز پیامدهایی دارد. البته نبايد فراموش كرد كه بسياري از ‌اين مخالفت‌ها چند وجهي است و حتي در خارج از آمريكا نيز با چالش‌هاي جدي روبه‌رو است. حتي اروپا، متحد سنتي و هم‌ارزشي آمريكا نیز با بسياري از رويكردهاي ترامپ مشكل دارد.
در ميان مخالفت‌هاي جدي‌اي كه ترامپ از سوي اعضاي حزب جمهوريخواه دارد و اتفاقاً از داخل سنا خودنمايي مي‌كند، مي‌توان به اختلافات اخير باب كروكر با دونالد ترامپ اشاره کرد. كروكر كه كاخ سفيد را به خانه سالمندان تشبيه كرده، مخالفت‌ها عليه رئيس‌جمهور را در سنا جدي كرده است. كروكر همچنين گفته است: «مایه شرمساری است که کاخ سفید به مهد کودک بزرگسالان تبدیل شده. واضح است که امروز یک نفر سر شیفت کاری خود حاضر نشده است.» ‌اين مخالفت‌ها زمينه‌اي است كه مي‌تواند در‌ آينده به چالشي براي رئيس جمهور تبدیل شود. تجميع ‌اين چالش‌ها ممکن است وي را در انتخابات 2020 با مشكلات جدي مواجه كند؛ به ويژه آنکه نشانه‌هاي موجود حاکی از آن است كه احزاب و نهادهاي مختلف در آمريكا همدست شده‌اند تا زمينه‌هاي شكست و حذف ترامپ را در انتخابات بعدي فراهم كنند.
البته ترامپ نيز در ‌اين زمینه سكوت نكرده و پاسخ كروكر را داده است؛ زیرا وي اصولاً نمي‌تواند در مقابل مخالفت‌ها سكوت كند. وی به همين منظور در پاسخ به ‌اين سناتور قديمي ‌در پيامي ‌توئيتري نوشته است: «باب کروکر برجام را به ما تحمیل کرد و این کل ماجراست.» وي در ادامه تأكيد كرده است: «ما نیازمند کسانی هستیم که بتوانند کاری از پیش ببرند.» ترامپ با‌ اين موضع روی ناكارآمدي كروكر دست گذاشته كه مي‌تواند نمونه‌اي از ناكارآمدي سنا معنا شود. ‌اين در حالي است كه سناتورهاي دیگری هستند كه با رئيس‌جمهور مخالفت‌هاي جدي دارند و تعدادي از آنها حتي از جمهوريخواهان هستند. اگرچه ‌اين موضع ترامپ سبب نشده است كه باب كروكر، رئيس جمهوريخواه كميته روابط خارجي سنا از مواضع و مخالفت‌هاي خود كوتاه بيايد؛ زيرا وی معتقد است رويكردهاي ترامپ در سطح خارجي مي‌تواند آمريكا را در مسير جنگ جهاني سوم قرار دهد.
كروكر در گفت‌وگو با «نيويورك‌تايمز» با تمسخر رئيس‌جمهور كشورش تأكيد كرده است: «آقای ترامپ دارد ریاست‌جمهوری را مانند یک شوی تلویزیونی می‌گرداند و دست‌اندرکاران کاخ سفید در حال تقلا برای «مهار» او هستند.» به گفته وي، «به طور مستند اطلاع دارد که هر روز در کاخ سفید، برای «مهار کردن» رئیس‌جمهور تلاش می‌شود.» ابراز چنين مواضعي در آمريكا به اندازه‌اي كم است كه شبکه «بي‌بي‌سي» نيز در برابر آن سكوت نكرده و نوشته است: «به کار بردن چنین ادبیاتی برای حمله به رئیس‌جمهور مستقر آمریکا از سوی یک مقام هم‌حزبی، اتفاقی کم‌سابقه محسوب می‌شود.»
دونالد ترامپ به همراه تصميمات نامتعارف خود چالشي را در ميان دولتمردان آمريكايي ‌ايجاد كرده است كه بسياري از آنها هر چه زودتر خواهان پايان يافتن ‌اين دوران هستند و حتي اگر زمينه را فراهم ببینند، به سمت استيضاح رئيس‌جمهور نيز پيش خواهند رفت؛ چرا كه با حضور ترامپ در كاخ سفيد حيثيت آمريكايي خود را بر باد رفته مي‌بينند.

 سیاست ترامپ مسائل مختلف را در نظر می‌گیرد
خبرگزاری فارس: سخنگوی کاخ سفید گفت که سیاست جامع آمریکا درباره ایران، طیف گسترده‌ای از مسائل را در نظر خواهد گرفت. «سارا سندرز» درباره حملات شخصی ترامپ به «باب کورکر»، رئیس کمیته روابط خارجی سنا در موضوع برجام گفت که این سناتور آمریکایی با دولت آمریکا و اعضای دموکرات این مجلس برای تصویب قانونی درباره برجام همکاری کرده است. او گفت که کورکر برای برجام «فرش قرمز پهن کرده است.» سخنگوی کاخ سفید گفت: «کورکر برای توافق هسته‌ای ایران فرش قرمز پهن کرد. او می‌توانست به [برجام] رأی مخالف بدهد؛ ولی به آن اعتبار بخشید.»
 ترامپ با خروج از برجام اشتباه بزرگی را مرتکب می‌شود
خبرگزاري تسنيم: قائم مقام سابق وزارت خارجه آمریکا با تأکید بر پایبندی ایران به مفاد توافق هسته‌ای گفت که «ترامپ با خروج از برجام، اشتباه بزرگی را مرتکب می‌شود.» وندی شرمن تأکید دارد: «در حقیقت، مقامات تیم امنیت ملی ترامپ نیز به صراحت اعلام کرده‌اند که ایران به تعهدات خود عمل کرده است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز که مسئول راستی‌آزمایی این توافق است، هشت بار بر این امر صحه گذاشته است».
 محدودیت‌های بند T برجام برای ایران، زوال‌ناپذیرند
خبرگزاري باشگاه خبرنگاران: عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا در یادداشتی تصریح کرده است محدودیت‌های مندرج در یکی از بندهای توافق هسته‌ای برای ایران تاریخ انقضا ندارند. ریچارد «نفیو» نوشته است: «برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) علاوه بر جلوگیری از ساخت سلاح‌های هسته‌ای، تهران را از کار با بسیاری از فناوری‌های مورد نیاز برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای هم منع می‌کند. بند T برجام فعالیت‌هایی را که می‌تواند در طراحی و توسعه یک وسیله انفجاری هسته‌ای مؤثر باشد، منع می‌کند. در این بند به مواردی همچون استفاده از مدل‌های رایانه‌ای که بمب هسته‌ای را شبیه‌سازی می‌کند یا طراحی سیستم‌های چند نقطه‌ای، انهدام انفجاری اشاره شده است.»
 ترامپ نباید به طور کامل از توافق هسته‌ای با ایران خارج شود
خبرگزاری مهر: «مک تورنبری» عضو مجلس نمایندگان آمریکا و رئیس کمیته نیروهای مسلح این مجلس در سخنانی گفت که بهتر است آمریکا به طور کامل از توافق هسته‌ای با ایران بیرون نیاید. تورنبری با حضور در یک برنامه ویژه تلویزیونی گفت: «نمی‌خواهم آمریکا به طور کامل از برجام بیرون بیاید؛ زیرا ایران اینک به اندازه یک هواپیما پول نقد و منافع زیادی از توافق به‌ دست آورده است.» وی گفت: «به شدت خواهان دقت در (نظارت بر) اعمال ایران، یعنی برنامه موشکی آنها و مشکلاتی که در یمن و سوریه ایجاد می‌کنند، هستم.»
 بازگرداندن ایران به میز مذاکره توهم است
خبرگزاری فارس: عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در گفت‌و‌گو با یک شبکه خبری گفت؛ اعلام پایبند نبودن ایران به توافق هسته‌ای از سوی ترامپ، زخم بزرگی بر پیکر ایالات متحده می‌گذارد. «کریس مورفی» سناتور دموکرات و عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در گفت‌و‌گو با شبکه خبری «سی‌ان‌ان» هرگونه تلاش در مذاکره مجدد با ایران را «توهم» خواند و افزود که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا با اعلام پایبند نبودن ایران به توافق، زخم بزرگی بر پیکره آمریکا وارد می‌کند. 
 ایران ۱۰۰ درصد در موضوع برجام همکاری داشته است
خبرگزاری ايرنا: «دایان فینستین» سناتور ارشد دموکرات کنگره در مصاحبه‌ای تصریح کرد که ایران همکاری کاملی در زمینه اجرای برجام داشته است و کناره‌گیری واشنگتن از این توافق، پیام بدی را به کشورهایی چون کره شمالی ارسال می‌کند. فینستین سپس تأکید کرد: «من فکر می‌کنم که ایران همکاری صددرصدی داشته است». وی درباره پیامدهای کناره‌گیری واشنگتن از برجام گفت: «بزرگ‌ترین پیامد آن، به وجود آوردن یک بحران با کره شمالی است؛ زیرا به کره شمالی این دلیل و برهان را می‌دهد که شما نمی‌توانید به هیچ‌یک از اقدامات جمهوریخواهان اعتماد کنید.»


هژمونی آمریکا بر جهان اسلام‌ـ 37
  عبدالله عبادی/ به طور سنتی روابط کویت با بلوک غرب به ویژه آمریکا بسیار گسترده است. از سال 1909 آمریکا از طریق خدمات بیمارستان آمریکایی‌ها وابسته به کلیسای «رفرمیست» توانست چهره مثبت و خوشایندی از خود در کویت ایجاد کند. در سال 1961 بلافاصله بعد از استقلال کویت روابط دیپلماتیک بین دو کشور برقرار شد و دامنه این روابط از سال 1971 تا سطح مسائل نظامی بسط و گسترش یافت. از آن تاریخ تا کنون کویت مبالغ هنگفتی صرف خریدهای نظامی از ایالات متحده کرده است. این خریدها شامل هواپیماهای جنگنده، موشک‌های هاوک، موشک‌های ضد تانک و دیگر اقلام پیشرفته نظامی بوده است.
یکی از مسائل توجه برانگیز در مناسبات دو کشور، وابستگی شدید کویت به مواد غذایی وارداتی از آمریکا است که در دهه‌های گذشته به طور مداوم رشد فزاینده‌ای داشته، این وابستگی در سطح گسترده‌ای برای کویت مطرح است، چنانچه صدور مواد غذایی از آمریکا به این کشور محدود یا متوقف شود، کویت سخت در مضیقه قرار خواهد گرفت.
معاملات با حجم گسترده بین دو کشور، ایالات متحده را به صورت یکی از مشتریان و سهامداران عمده نفت و صنعت کویت درآورده است.
روابط سیاسی کویت و آمریکا در زمان فعالیت نمایندگان ملی‌گرا و مذهبی در مجلس «امت» کویت که حملات و انتقادات شدیدی نسبت به آمریکا و سیاست‌های این کشور به عمل آوردند تا حدودی به سردی گرایید؛ اما در مجموع می‌توان گفت که کویت به مثابه یک کشور کوچک برای یافتن تکیه‌گاه مطمئن سیاسی و حامی قدرتمند نظامی که در مواقع حساس بتواند به آن تمسک جوید و در برابر خطرات و بحران‌ها با حمایت از آن قادر باشد موجودیت، ثبات و امنیت خویش را محفوظ بدارد تا حدود زیادی به آمریکا و بلوک غرب گرایش نشان داده است و اگر چه در تعقیب سیاست توازن قوا و کناره‌گیری از بحران‌ها با شوروی سابق و بلوک شرق نیز در ارتباط و معاهداتی برقرار کرده بود؛ اما به گفته یکی از استادان علوم سیاسی دانشگاه کویت اگر اوضاع منطقه به وخامت گرایید، کویت مسلماً راهی را انتخاب خواهد کرد که از سوی عربستان دیکته شده باشد و سیاست عربستان نیز چیزی جز انتخاب آمریکا نخواهد بود.
نمونه بارز اتکا کویت به حمایت‌های نظامی آمریکا در دو دهه اخیر را باید در تقاضای این کشور از دولت آمریکا مبتنی بر اسکورت و حراست از کشتی‌های نفت‌کش کویتی در خلیج‌فارس به دنبال توسعه دامنه جنگ ایران و عراق در این منطقه و از همه بالاتر نقش آمریکا در ایجاد ائتلاف متحدان بر ضد عراق در عملیات آزادسازی کویت مشاهده کرد.
بعد از آزادسازی کویت، آمریکا درصدد بازسازی و تقویت ارتش کویت برآمد و با فروش میلیاردها دلار سلاح و تجهیزات مدرن، ارتش این کشور را تقویت کرد؛ اما از آنجایی که ارتش کویت از نظر نفرات و کارایی هرگز قادر به دفاع از این کشور نبوده و نیست، آمریکا اقدام به احداث چند پایگاه نظامی بزرگ در این کشور کرده است تا در مواقع لزوم به کمک آنها بتواند با دفاع از منافع خود، بقای حکومت خاندان «سالم‌الصبح» را تضمین کند.
پایگاه‌های آمریکا در کویت عبارتند از؛ پایگاه الدوحه، پایگاه علی‌السالم و پایگاه احمدالجابر. در این میان پایگاه نظامی الدوحه ارزش و اعتبار خاصی برای آمریکا برخوردار است، این پایگاه در شمال غربی شهر کویت، پایتخت این کشور و در 60 کیلومتری مرزهای عراق واقع شده است و در آن بیش از 10 هزار نظامی آمریکایی استقرار دارند، این پایگاه مرکز فرماندهی نیروهای آمریکایی حاضر در کویت است.
این پایگاه یک «مرکز لجستیک» برای نظامیان آمریکایی حاضر در «خاورمیانه» است که براساس آمار اعلام ‌شده، بیش از 300 دستگاه تانک از نوع «ام 1 ای 1»، 400 دستگاه زره‌پوش «برادلی»، تعداد بسیاری نفربرهای نظامی، توپ‌های «هاوتزر» و سامانه‌های پرتاب موشک در این پایگاه مستقر است.
این پایگاه به این دلیل مهم‌ترین پایگاه منطقه‌ای آمریکا به شمار می‌رود که حجم زیادی از تجهیزات و سربازان «نیروی زمینی» آمریکا به اضافه نیروهای دریایی و هوایی در آن مستقر هستند. مزیت این پایگاه نسبت به پایگاه‌های دیگر، استقرار نیروی زمینی با تجهیزات کامل است.
در دوران اوباما روابط آمریکا و کویت سیر صعودی خود را حفظ کرد و آمریکا کماکان حمایت کامل خود را از دولت کویت اعلام نمود. با پایان یافتن دوران ریاست‌جمهوری اوباما و اعلام کاندیداتوری هیلاری کلینتون، کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از جمله کویت به شدت از هیلاری کلینتون در رقابت‌های انتخاباتی حمایت کردند، کمک‌های مالی کلان کویت به بنیاد خیریه کلینتون نشان از نگرانی مقامات این کشور از پیروزی ترامپ بود. با پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا، امیر کویت و دیگر مقامات این کشور نگران تضعیف روابط با آمریکا بودند؛ اما «لورانس سلورمن» سفیر آمریکا در کویت در دیدار با امیر کویت اعلام کرد در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ آمریکا به پیمان‌های دفاعی خود با کویت پایبند است و وضعیت راهبردی مناسبات دو کشور تغییری نخواهد کرد.
سوی دیگر «نیکولای دی سانتوس» مدیر کل مرکز خاورمیانه و امور سیاسی سازمان ناتو نیز در صدر هیئتی و برای انجام هماهنگی‌های لازم جهت تأسیس مرکز نمایندگی ناتو به تازگی به کویت سفر کرد و مذاکراتی را با دست‌اندرکاران ارشد سازمان امنیت این کشور انجام داد.
قرار است در اواخر سال جاری میلادی مرکز آموزشی سازمان ناتو نیز در کویت راه‌اندازی شود و سطح همکاری‌ها با این کشور حاشیه خلیج‌فارس افزایش یابد. پیش از این نیز دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در سفر خود به کویت توافق همکاری بین این سازمان و کویت با هدف گسترش همکاری‌های دو طرف را به امضا رسانده بود.

 آلمان: اصرار بر ممنوعیت حجاب
در ادامه سیاست‌های ضد اسلامی حزب سوسیال مسیحی، آلمان هم حجاب کامل چهره را متعلق به کشورش ندانسته و درخواست کرد که آلمان هم مانند اتریش این پوشش را ممنوع کند. «آندرس شویر»، دبیر کل حزب سوسیال مسیحی آلمان خواستار ممنوعیت حجاب کامل چهره، مشابه آنچه در اتریش انجام گرفته است، در کشور خود شد. وی که در گفت‌وگو با روزنامه «پاسایر نویه پرسه» سخن می‌گفت، در این باره اظهار داشت که ممنوعیت نقاب در کشور ما هم ممکن و ضروری است. ممنوعیت حجاب کامل چهره باید در دیگر کشورهای اروپایی هم گسترش یابد. ما هویت خود را از دست نمی‌دهیم؛ بلکه آماده‌ایم برای آن مبارزه کنیم. حجاب کامل چهره به آلمان تعلق ندارد.
 انگلیس: دو برابر شدن جرایم بر پایه تنفر علیه مسلمانان
سیاست‌های ضد اسلامی دولتمردان انگلیس، زمینه‌ساز تشدید رفتارهای ضد اسلامی در میان شهروندان شده است، چنانکه اقدامات مجرمانه به دلیل نفرت علیه مسلمانان در انگلیس که مسجدها و مکان‌های عبادی مسلمانان را هدف قرار می‌دهد، در دو سال اخیر دو برابر شده است.  نیروهای پلیس انگلیس از ماه‌ مارس تا ژوئیه، ۱۱۰ اقدام مجرمانه بر پایه نفرت در مساجد را به ثبت رسانده‌اند که این آمار در زمان مشابه در سال ۲۰۱۶، ۴۷ مورد گزارش شده بود. سوءاستفاده نژادپرستانه و تهدید به بمب‌گذاری در مساجد، همچون شکستن پنجره‌ ساختمان‌ها و خودروها در میان جرم‌های بر پایه تنفر به شدت خودنمایی می‌کند. تصاویر توهین‌آمیز بر دیوار ساختمان‌ها، حمله خشونت‌آمیز به نمازگزاران، دو مورد سوزاندن مساجد و همچنین دو مورد قرار دادن گوشت خوک بر دستگیره در مسجدها، دیگر جرایم گزارش شده با انگیزه توهین به مسلمانان هستند.  
اروپا: اخراج‌های روزافزون پناهندگان
سازمان عفو بین‌الملل (امنستی) از کشورهای اروپایی به دلیل اخراج پناهندگان افغان و وجود خشونت روزافزون در افغانستان انتقاد کرد. همچنین سازمان عفو بین‌الملل این انتقاد را به اتحادیه اروپا وارد کرده است که با وجود وضعیت فاجعه‌بار انسانی در این کشور، در این دوره زمانی حدود 10 هزار افغان از اروپا به افغانستان اخراج شده‌اند. به این ترتیب میزان اخراج پناهندگان افغان در مقایسه با سال 2015 سه برابر شده است. تا به حال آلمان در برخی پروازهای دسته جمعی بیش از 100 پناه‌جوی افغان را به این کشور بازگردانده است.  این در حالی است که اوضاع امنیتی در افغانستان بسیار بد است. 16 سال حضور نیروهای خارجی نتوانسته زمینه‌ساز ایجاد امنیت برای افغانستان شود و این کشور همچنان گرفتار بحران‌های گسترده‌ای است. 
 میانمار: مسلمانان همچنان در بحران
سکوت مدعیان حقوق بشر موجب شده تا هم گرسنگی و هم آوارگی، همدمی همیشگی برای مسلمانان روهینگیا، شوند به گونه‌ای که آمارها از سوء‌تغذیه صدها هزار نفر و آوارگی ده‌ها هزار روهینگیایی حکایت دارد.  با آغاز موج جدید مهاجرت مسلمانان روهینگیا از استان راخین، هزاران نفر دیگر وارد بنگلادش شده‌اند تا از خشونت‌های مرگبار ارتش و نیروهای امنیتی میانمار در امان باشند. ده‌ها مسلمان روهینگیایی خواستار اقدام عملی از سوی جامعه بین‌الملل برای کمک به آنها شدند. ده‌ها نفر از مسلمانان روهینگیا که در مرز میانمار و بنگلادش محصور مانده‌اند با انتشار ویدئویی خواستار اقدام عملی از سوی جامعه جهانی برای نجات خود و رفع فوری مشکل آب آشامیدنی در منطقه شدند. براساس گزارش‌ها، صدها خانواده روستایی منطقه «آراکان» که از حملات وحشیانه ارتش میانمار به سوی بنگلادش گریخته‌اند به دلیل بسته بودن مرز، در منطقه گیر افتاده‌اند.