چه نیت کردی اندر آن تحریم؟
ای صاحب فال! خداوکیلی! مرد و مردونه! بینی و بین‌الله! وقتی داشتی مذاکره می‌کردی در سرت چه می‌گذشت؟
خواجه معتقد است چون نیت تو خالص نبوده، حالا داریم چوب همان ایام را می‌خوریم که هی تحریم می‌شویم و جرئت اعتراض و حرف زدن به آنها را هم نداریم. ناموساً تو مغزت چی می‌گذشت ای صاحب فال؟
که به قصد نماز می‌کوشید
بهر تحریم دست بر می‌داشت
دنیا دنیای عجیبی است، چه بسیار کارهای اشتباهی که با نیت خوب انجام می‌شود. ای صاحب فال! انسان باید قبل از انجام هرکاری فکر و مشورت کند و سخن بزرگان را بشنود و از تاریخ کسب تجربه کند؛ چرا که ممکن است کسی کاری را انجام بدهد و گمان کند دارد عبادت می‌کند، اما در واقع دارد بساط تحریم شدن و بیچاره شدن ملتش را فراهم می‌کند. خدا به همچین کسی(و تیم همراهش) عقل بدهد.
مشو چو ماه تمام از شکست خود غافل
که غیر نقص درین انجمن کمالی نیست
مأیوس نشو که همیشه راهی برای جبران شکست‌ها هست. خواجه به شما توصیه می‌کند درست است که هر روز تحریم می‌شویم و برجام هی نقض می‌شود و آمریکا اخیراٌ فروش هواپیما به ایران را ممنوع کرده و هنوز ال‌سی‌ها گشایش نیافته و به جای دارو داریم خاک اره و تازیانه وارد می‌کنیم و خلاصه به خاک سیاه نشسته‌ایم! همه اینها درست، اما تو ناراحت نباش چون اینها خیلی مهم نیست. حتی انجمن بین‌المللی موبایل هم که جدیداً تحریم‌مان کرده، پر از نقص و عیب و کاستی است و هیچ اهمیتی ندارد. تو فقط بخند.
ینسمی سرسر خنلئ میتنئزس سناس
مینبس سیتنبستن سیس تمک مکجیک
ای صاحب فال! همان‌طور که می‌بینی سیستم فال در ایران از کار افتاده و به جای شعر دارد شر و ور تحویل خواجه می‌دهد. چون انجمن جهانی فال، در پی دستور جدید ترامپ مبنی بر تحریم چندین شخص و شرکت ایرانی دیگر، ایران را تحریم کرده است.
خواجه معتقد است با این روش تا تهش بدبختی!
رضا عیوضی

نگاهی به فیلم «قهرمانان کوچک»
 مهدی امیدی/ فیلم «قهرمانان کوچک» فراتر از یک اثر سرگرم‌کننده است که برای مخاطب خردسال ساخته شده و به دور از شعارزدگی، مفاهیمی در خدمت منافع ملی را مطرح می‌کند.
هنر و ادبیات کودک و نوجوان یک حوزه استراتژیک در عرصه فرهنگی جوامع به شمار می‌آید. کشورهای مختلف و به ویژه آمریکا در این زمینه سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی می‌کنند؛ به گونه‌ای که سالیانه صدها رمان، انیمیشن و فیلم مخصوص برای کودکان و نوجوانان در این کشور تولید می‌شود که اغلب نیز مفاهیم خاص ایدئولوژیک و همچنین سبک زندگی را به بچه‌ها آموزش می‌دهند. این آثار همچنین جنبه فرامرزی دارند و به مثابه ابزار تبلیغاتی فرهنگ و سیاست آمریکا در اقصی نقاط جهان منتشر می‌شوند یا به نمایش در می‌آیند. با این حال، متأسفانه در کشور ما در این حوزه مهم و تأثیرگذار فرهنگی کمتر کار می‌شود. به جز دو دهه اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سینمای کودک و نوجوان در کشور ما عملاً در اغما به سر می‌برد. بیشتر فیلم‌هایی هم که به عنوان کودک و نوجوان ساخته و به نمایش در می‌آیند، در اصل برای مخاطب بزرگسال هستند.
«قهرمانان کوچک» از معدود فیلم‌های قابل دفاع برای بچه‌هاست که می‌توان دیدن آن را به خانواده‌ها توصیه کرد. این فیلم افزون بر جذابیت و توان سرگرم‌سازی تماشاگرـ هم نونهال و هم بزرگسال‌ـ محتوایی قابل تأمل و مهم هم دارد. هر چند ضعف‌هایی در فیلمنامه آن دیده می‌شود؛ اما در قالبی بسیار ساده و سالم و قابل درک برای خردسالان، مفهوم و مضمون «اهمیت حمایت از تولید ملی» را مطرح می‌کند. به این معنا که این محتوا کاملاً در مسیر داستان و روایت فیلم ترسیم می‌شود و بدون شعارزدگی، می‌تواند ذهن و فکر بیننده را به خود معطوف کند. «قهرمانان کوچک» درباره دو کودک است که پدرشان تولیدکننده نوشت‌افزار است؛ اما چون بازار نوشت‌افزار با محصولات وارداتی و قاچاق که قیمت ارزان‌تری هم دارند قبضه شده است، پدرشان در آستانه بیکاری قرار دارد؛ به همین دلیل، آنها همراه با دوستان‌شان تصمیم می‌گیرند که با قاچاقچی‌ها مبارزه کنند. شاید پرداختن به این موضوع، کمی پیچیده و سنگین به نظر برسد؛ اما این فیلم با برانگیختن تخیل بیننده و کمک گرفتن از فانتزی و افسانه و در بستر کمدی، به هدف خود رسیده است. ترکیب افسانه‌های غول چراغ جادو و سندباد در قالب یک جادوگر نوجوان که از یک قوری قدیمی خارج می‌شود و به یاری قهرمانان فیلم می‌آید، ترفند هوشمندانه فیلمساز به منظور جذاب‌سازی یک موضوع اجتماعی برای کودکان است. همچنین، طرح ماجراهای رزمی هم به جلب توجه مخاطب کمک می‌کند؛ چون کودکانی که در این فیلم به مبارزه با قاچاقچی‌ها می‌روند، تکواندو کار هستند. یوسف کرمی، قهرمان تکواندو در المپیک هم در نقش واقعی خودش ظاهر شده و در پایان فیلم به کمک کودکان می‌آید. اینکه در بستری مفرح و خیال‌انگیز و پرجاذبه برای بچه‌ها، دائم بر اهمیت استفاده از کالای ملی و پرهیز از خرید اجناس خارجی تأکید می‌شود، به طور خود به خود بر ضمیر بچه‌ها تأثیر می‌گذارد؛ به ویژه آنکه این مضمون مهم و ملی، از زبان خود بچه‌ها مطرح می‌شود.
اما فیلم «قهرمانان کوچک» افزون بر نمایش موضوع تولید ملی، نکات مثبت دیگری هم دارد. این اثر از معدود فیلم‌های در حال اکران است که برای نهاد خانواده احترام و ارزش قائل شده است. در بیشتر فیلم‌های ما، چیزی به نام خانواده به معنای واقعی دیده نمی‌شود و بیشتر شاهد داستان‌هایی هستیم که در آن، اعضای خانواده با هم درگیر هستند، جدا می‌شوند یا فرزندان جوان از خانه‌های خود فرار می‌کنند! اما در این فیلم، گرمی و عطوفت خانواده نمایش داده می‌شود.قهرمان‌پردازی هم از دیگر شاخصه‌های فیلم «قهرمانان کوچک» است. ما با یک فیلم حماسی طرف هستیم که در آن بچه‌ها در عین مؤدب و محترم بودن، اهل مبارزه با بدی‌ها هم هستند. بیشتر فیلم‌های سال‌های اخیر سینمای ما یأس‌آلود هستند و به مخاطب خود، القای بن‌بست می‌کنند؛ اما این فیلم کودک و نوجوان، مملو از امید و هوشیاری است. نقد اجتماعی فیلم به جای سیاه‌نمایی، کاملاً منطقی و بجاست؛ یعنی در کنار طرح کژی‌ها و مشکلات، هم علت و ریشه مشکلات را نشان می‌دهد و هم راه حل آنها را.گفتنی است، فیلم «قهرمانان کوچک» به کارگردانی حسین قناعت ساخته شده است. این فیلم در سی‌امین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم کودکان و نوجوانان اصفهان جایزه پروانه زرین بهترین فیلم کودک را دریافت کرده بود. این فیلم از 12 مهر سال 96 در سینماهای کشور اکران شده و جزء پرفروش‌ترین فیلم‌های حال حاضر سینماهاست.

انسان بی‌شباهت به «آب» نیست؛
اگر بخواهد زنده باشد و زندگی ببخشد،
باید جریان داشته باشد؛
باید پی برخورد با سنگ‌ها و سختی‌ها را به تنش بمالد
باید شجاعت چشیدن گرم و سرد روزگار را داشته باشد؛
تا باران شود و بر جهان ببارد.
اگر تحمل سختی‌ها را نداشته باشد،
همچون آب ساکنی است که صدایش به کسی آرامش نمی‌دهد؛
با دیگران که کنار نمی‌آید هیچ،
خودش را هم نمی‌تواند نجات دهد.
مرداب می‌شود و می‌گندد.

حضرت امام محمدباقر(ع) فرمود: «حسين، بزرگ‌مرد كربلا، مظلوم و رنجيده‌خاطر و لب‌تشنه و مصیبت‌‏زده به شهادت رسيد. پس خداوند، به ذات خود، قسم ياد كرد كه هيچ مصيبت‏‌زده و رنجيده خاطر و گنهكار و اندوهناك و تشنه‌‏اى و هيچ بَلاديده‌‏اى به خدا روى نمى‌آورد و نزد قبر حسين(ع) دعا نمى‌‏كند و آن حضرت(ع) را به درگاه خدا شفيع نمى‌‏سازد، مگر اينكه خداوند، اندوهش را برطرف و حاجاتش را برآورده مى‌‌كند و گناهش را مى‏‌بخشد و عمرش را طولانى و روزى‌اش را گسترده مى‌‏سازد. پس اى اهل بينش، درس بگيريد!»
مستدرک‌الوسائل، ج 10، ص 239

 جزئیات جدید از سریال شهید حججی
سریال زندگی شهید حججی با عنوان «هفتمین‌ نامه جابر» به کارگردانی و نویسندگی رسول صانعی در دست تولید است.
براساس گزارش خبرگزاری فارس، یکی از دلایل انتخاب عنوان «هفتمین‌نامه جابر» برای این سریال این است که «جابر» نام مستعار و پوششی شهید حججی در عملیات‌ها بوده است.
این سریال در 10 قسمت نوجوانی، جوانی، خانواده، پدر و مادر و در پایان اسیری و شهادت شهید محسن حججی را روایت می‌کند. به تازگی تحقیق‌های پیش از نگارش در نجف‌آباد اصفهان (محل زندگی شهید حججی)، کردستان (محل اعزام و مانور)، سوریه (لشکر 8 نجف اشرف) و اهواز آغاز شده است و تا پایان امسال سریال مقابل دوربین خواهد رفت. همچنین، نویسنده و کارگردان با خانواده و نزدیکان این شهید به گفت‌وگو نشسته‌ و اطلاعاتی را از آنها به دست آورده است.
هنوز بازیگر نقش شهید حججی انتخاب نشده است و چند گزینه برای ایفای نقش این شهید وجود دارد. این گزینه‌ها شامل بازیگران حرفه‌ای و غیر حرفه‌ای می‌شوند؛ اما شباهت صدا و چهره بازیگر مورد نظر به شهید حججی در اولویت قرار دارد.
سیاست‌های هشتمین جشنواره عمار اعلام شد
نشست رسانه‌ای هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم «عمار» با حضور نادر طالب‌زاده، دبیر جشنواره؛ وحید جلیلی، رئیس شورای سیاست‌گذاری و سیدرسول منفردزاده، دبیر اجرایی این جشنواره برگزار شد. 
وحید جلیلی گفت: «تلاش عمار برای رسیدن به یک عدالت رسانه‌ای است و می‌خواهیم فیلم‌ها را در مناطق محروم نیز به نمایش در بیاوریم و برای گسترش این فضا برنامه داریم که تا حدودی قابل توجه پیش رفت.»
وی افزود: «می‌خواهیم تلاش کنیم که فیلمسازان ما در دیگر شهرها نیز بیش از گذشته در کنار مخاطبان خود بنشینند و فیلم‌ها را نگاه کنند.» در ادامه این نشست نادر طالب‌زاده، دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار گفت: «جشنواره فیلم «عمار» با آثار مستند آغاز شد و حالا در بخش داستانی نیز ادامه‌دار شده است.» وی اظهار داشت: «حالا باید به بخش دیگری از هنر و رسانه توجه کنیم و آن هم برنامه‌سازی برای تلویزیون است که خود سبب به وجود آمدن عرصه جدیدی در بحث هنر و رسانه است. باید برنامه‌ای برای تلویزیون ساخت که هم معیارهای لازم فرهنگی ما را داشته باشد و هم از جذابیت‌های لازم برخوردار باشد.»
متهم اقتصادی، مهمان ویژه جشنواره سینمایی!
سی‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران در حالی به کار خود پایان داد که یک متهم اقتصادی، مهمان ویژه این جشنواره دولتی بود!
حضور حسین فریدون، برادر رئیس‌جمهور در مراسم اختتامیه سی‌وچهارمین جشنواره فیلم کوتاه تهران برای اهدای جوایز یکی از بخش‌ها، مهم‌ترین حاشیه این جشنواره بود؛ چرا که وی نه تنها هیچ نسبت و ارتباطی با هنر و سینما ندارد که به فساد مالی هم متهم شده و به قید 50 میلیارد تومان وثیقه آزاد است.
این جشنواره در حالی به کار خود پایان داد که به گواه منتقدان و رسانه‌های دلسوز، تلخی، بی‌هویتی، تشتت مضمونی و ناتوانی در خلق فیلمنامه و روایت و قصه در آثار فیلمسازان موج می‌زد.
آغاز به كار سيماي اربعين
 از هشتم آبان
سیمای اربعین، به مناسبت آغاز راه‌پیمایی اربعین از هشتم آبان ماه کار خود را شروع می‌کند.
محمدحسين محمدزاده، مدير شبكه قرآن و دبير شوراي معارف سيما در نشست خبري تأکید کرد: «شعار امسال برنامه‌های اربعین شبکه‌های مختلف سیما «احب‌الله من احب حسینا» است.»
وی با بيان اينكه در طرح «سيماي اربعين» شبكه قرآن از ساعت 6 تا 23 در بخش‌هاي مختلف، برنامه‌هايي را در نظر گرفته‌ايم، خاطرنشان كرد: «ما با 12 كميته اطلاع‌رساني ارتباط داريم و برنامه‌هاي مختلفي از جمله كليپ‌ها، نغمه‌ها، مستندهاي گزارشي، سخنراني، صحبت با كارشناس و... را در اين سيما پخش مي‌كنيم.»
نبرد «تن‌تن و سندباد» 
در نوبت بیست‌ونهم
کتاب «تن‌تن و سندباد» نوشته‌ محمد میرکیانی در نوبت چاپ بیست‌ونهم منتشر شد.
این رمان برای اولین بار در سال 1370 منتشر شده بود. با این حال، رونمایی از نوشته رهبر معظم انقلاب بر این کتاب در سال 95 سبب شد تا این کتاب پس از 25 سال بار دیگر مورد توجه مردم قرار بگیرد. رهبر فرزانه انقلاب درباره این رمان نوشته بودند: «بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم. من هم همین قصّه را همیشه تعریف می‌کردم! حیف که خیلی‌ها آن را باور نداشتند. حالا خوب شد، شاهد از غیب رسید! راوی این حکایت که خود همه چیز را به چشم خود دیده، حکایت تن تن و سندباد را چاپ کرده است. حالا دیگر کار من آسان شد! همین بس است که نسخه‌ این کتاب را به همه‌ بچه‌ها بدهم.»
استقبال گسترده از پویش کتابخوانی عاشورایی
در یک ماه گذشته، کتاب محوری نهمین دوره پویش ملی «روشنا» 15 هزار جلد چاپ خورده و توزیع شده است.
کتاب «آیینه تمام‌نما» محور این پویش در یک ماه گذشته با استقبال بالای مخاطبان به چاپ سوم رسید. به این ترتیب از ابتدای ماه محرم(ابتدای مهر گذشته) تاکنون 15 هزار جلد از این کتاب در سه نوبت پنج هزار جلدی، چاپ و روانه بازار نشر شده است. این کتاب که نشر معارف آن را چاپ کرده است، در آستانه ماه محرم و ایام عزاداری سیدالشهداء(ع)، به عنوان کتاب محوری نهمین دوره پویش ملی کتاب‌خوانی «روشنا» معرفی شده است. «آیینه تمام‌نما» گفتارهایی از استاد اخلاق آیت‌الله حائری‌شیرازی است که درباره حادثه عاشورا و کربلا و قیام امام حسین(ع) ایراد شده است.


عزم حرم کرده‌اند
و میعادشان با تو اربعین توست 
می‌آیند تا سلامی بدهند از نزدیک
تا میثاقی ببندند دوباره
می‌آیند تا مأوا بگیرند در چند قدمی ضریحت
تا عقده‌ دل وا کنند...
از روبه‌روی حرمت 
دست ارادت بر سینه
و چشم‌ها خیره به زرین گنبدت
سلام بر تو حال و هوایی دیگر دارد
کوفیان کجایند که خجلت ببرند
که ببینند این همه عاشق آزاده را 
اف بر آنها و بی‌وفایی‌شان
چطور دل‌شان آمد با تو بدعهدی کنند؟!
دردانه بی‌بی!
در قلب شیعه خانه داری
و سخت محبوب دل‌ها شده‌ای
همان که یزیدیان نخواسته بودند
حسین‌بن‌علی(ع)!
عزیزی از سلاله مادرت زهرا(س) در راه است
خط سرخش خط سرخ آل‌محمد(ص) است
و راهش نورانی؛
همان راهی که تو پیشتر رفته بودی...
گرچه بسیار خوشگل و شیک‌اند
صاحب پیه و چربی و خیک‌اند
گاه ترکیه، گاه هم پاریس
در پی حال و حول و پیک‌نیک‌اند
توی گمرک مدام مشغول
واردات کف و سرامیک‌اند
از غذا(قضا) در رژیم هم هستند
دوستدار سالاد و شیشلیک‌اند
موقع خوردن ماکارونی
مالک بی‌رقیب ته‌دیگ‌اند
آنقدر غرق خود شدند، انگار
دور از جان جمع، لائیک‌اند
با بزرگان نشسته‌اند، آری
با مقامات جیک تو جیک‌اند
صاحب سفره نظام شدند
چون به این سفره خوب نزدیک‌اند
دو سه تا اسم مختصر مثل
عارف و هاشمی و تاجیک‌اند
یک سر و گردن‌اند از همه سر
بس که این قوم خوش ژنتیک‌اند
زهرا فرقانی
سروده و سخنش «مرگ بر تو آمریکا»
به خاطر وطنش «مرگ بر تو آمریکا»
شهید غرق به خونی که قاتلش بودی
نوشته بر کفنش «مرگ بر تو آمریکا»
به خاطر دل مادر که می‌زند بوسه
به پاره‌های تنش، «مرگ بر تو آمریکا»
برای کشتن بابای خوب آرمیتا
گلوله در بدنش... «مرگ بر تو آمریکا»
علیرضا و غم چشم روشنش ای وای
پدر... نیامدنش... «مرگ بر تو آمریکا»
به اشتیاق جهاد، آن جوان چه حک کرده 
به روی پیرهنش؟ «مرگ بر تو آمریکا»
به هر طرف بروی این صدای آزادی است
تو بشنو از دهنش «مرگ بر تو آمریکا»
قیام ملت مستضعفین برابر ظلم
و جور اهرمنش «مرگ بر تو آمریکا»
رسیده عصر خمینی بت‌شکن اینک
عصای بت‌شکنش «مرگ بر تو آمریکا»
فاطمه عارف‌نژاد