طباطبایی، معاون اجرایی خبرگزاری فارس با اعلام اینکه این همایش بزرگ جهانی برای انعکاس رسانه‌ای به حضور بنگاه‌های خبری کشور نیاز دارد، گفت: این شور حسینی نیازمند انعکاس بسیار مناسب رسانه‌ای است؛ اما این بستر و زیرساخت برای حضور رسانه‌ها و فعالان رسانه‌ای فراهم نشده است. بر همین دلیل تلاش خبرنگاران این رسانه‌ و رسانه‌های دیگر برای انعکاس بخشی از حقایق موجود اربعین با مشکل مواجه بود.

 نفوذ در NSA
گفته می‌شود به تازگی یک تیم اطلاعاتی نفوذی از کشورمان به بخش ایران سازمان امنیت ملی آمریکا NSA نفوذ کرده است. بر اساس اطلاعات به دست آمده تلفن تمام اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و اعضای خانواده آنها هک شده و صحبت‌های خانواده آنها هم شنود شده است.

درخواست نابودی حزب‌الله
«عیران زینغر» کارشناس مسائل عربی در تلویزیون رژیم صهیونیستی با اشاره به افزایش تنش عربستان با ایران و حزب‌الله گفت: «برخی مسئولان این رژیم اعلام کردند؛ در سال 2006 در جریان جنگ دوم لبنان برخی رهبران عرب با ما وارد گفت‌وگو شده و درخواست نابودی حزب‌الله با استفاده از تمام توان موجود را مطرح کردند.» زینغر گفت؛ در آن  زمان اجازه نداشتم در این باره صحبت کنم؛ اما اکنون این راز فاش شده و همه می‌دانند این درخواست به طور خاص مربوط به سعودی‌ها است.»

این‌ همه سفر از کیسه ملت!
عزت‌الله یوسفیان‌ملا، نماینده مردم آمل با انتقاد از سفرهای مکرر برخی از نمایندگان به خارج از کشور گفت: «این سفرها معمولاً در قالب مأموریت کمیسیون‌های تخصصی و گروه‌های دوستی پارلمانی انجام می‌شود.» عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه این مسئله به طرز بارزی در مجلس وجود دارد و رعایت نمی‌شود، تصریح کرد: «این سفرها هزینه‌های زیادی دارد و باید پاسخ داده شود که هزینه بیت‌المال چرا به راحتی صرف این سفرها شده و چه دستاوردهایی داشته است.»

ایران پنج برابر
 دانشگاه دارد!
در ایران دو‌ هزار و ۶۴۰ دانشگاه وجود دارد، در حالی که چین تنها دو ‌هزار و ۴۸۱ و هند هزار و ۶۲۰ دانشگاه دایر کرده است. بنابر گزارش مؤسسه اسپانیایی CISC تعداد دانشگاه‌ها در بیشتر کشورهای پیشرفته جهان زیر ۵۰۰ دانشگاه است، به‌ طوری که آلمان ۴۱۲، انگلیس ۲۹۱، کانادا ۳۲۹، ایتالیا ۲۳۶ و هلند ۴۲۳ دانشگاه دارند. این تعداد دانشگاه در ایران، حدود پنج‌ هزار‌ میلیارد تومان از بودجه کل کشور را می‌بلعد و نزدیک به ۵۰‌ درصد از جمعیت بیکار کشور را تولید می‌کند. جالب اینجاست که ۸۰ درصد وزیران کابینه انگلیس، مدرک لیسانس دارند.

افزایش واردات ایران
جدیدترین آمار گمرک از رشد ۱۹ درصدی واردات اجناس چینی به ایران در هفت ماه اول ۱۳۹۶ نسبت به مدت مشابه سال پیش حکایت دارد. سهم ارزشی واردات اجناس چینی از کل واردات ایران از ۷/۲۳ درصد در هفت ماه اول سال ۱۳۹۵ به ۵/۲۴ درصد در هفت ماه اول سال جاری افزایش پیدا کرده است. همچنین در همین بازه زمانی واردات از ترکیه ۲۳ درصد رشد داشته است.

از چماق و هویج
 استفاده کنیم
ریچارد نفیو، عضو سابق تیم مذاکره‌‌کننده هسته‌ای آمریکا گفت: «به منظور ترغیب ایران برای مذاکره بر سر برنامه موشک‌های بالستیک، آمریکا باید راهبردی دو وجهی را دنبال کند: اول، واشنگتن باید برای کند کردن و مهار پیشرفت برنامه موشکی ایران از تدابیری مانند تحریم‌های اقتصادی استفاده کند و دوم، باید به دنبال مذاکره با ایران بر سر توافقی برای تسهیل کنترل تسلیحاتی باشد.» وی اضافه کرد: «توافق بر سر برنامه موشکی ایران می‌تواند با مذاکره درباره محدودیت‌هایی بر سر برد و وزن کلاهک‌های موشک‌های ایران آغاز شود.» نفیو با انتقاد از ترامپ تصریح کرد: «امتناع دولت ترامپ از نفی تلاش برای تغییر حکومت در ایران، یکی از موانع آشکار برای چنین مذاکراتی است.»

  محمدرضا بلوردی/  در شرایطی که اوضاع سیاسی عربستان، وضعیت حساسی را پشت سر می‌گذارد و نگاه‌ها بیشتر به مسائلی مانند دستگیری و بازداشت عده‌ای از شاهزاده‌ها و امرای سعودی،‌ اعلام استعفای سعد حریری، نخست‌وزیر لبنان، از ریاض و کشته شدن تنی چند از مخالفان سیاسی محمد‌بن‌سلمان ولی‌عهد عربستان سعودی است،‌ محمود عباس(ابومازن) رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین سفری ناگهانی به ریاض کرده است که ابهامات را نسبت به برنامه‌های سیاسی آینده عربستان سعودی بیشتر می‌کند. این امر زمانی حساسیت‌ بیشتری پیدا می‌کند که بدانیم عربستان سعودی در مسیر دامن زدن به اختلافات با جمهوری اسلامی ایران و هم‌پیمانان منطقه‌ای آن حرکت می‌کند. 
براساس اخبار و گزارش‌های منتشر شده، این سفر ناگهانی پس از فراخوانی محمود عباس به ریاض از سوی پادشاه و ولی‌عهد عربستان سعودی صورت گرفته است؛ این در حالی است که تحرکات سیاسی،‌ اقتصادی و نظامی بی‌سابقه‌ای هم از سوی برخی کشورهای عربی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی در حال انجام است و از همین رو این سؤال مطرح می‌شود که عربستان سعودی نسبت آشتی گروه‌های فلسطینی (فتح و حماس) که با میانجی‌گری مصر در حال پیگیری‌ است، چه موضعی دارد و آیا سفر محمود عباس ارتباط مستقیمی هم با تنش به وجود آمده بین تهران و ریاض دارد یا خیر؟
درباره توافق بین دو جنبش فتح و حماس، به نظر می‌رسد سعودی‌ها رضایت چندانی از آشتی گروه‌های فلسطینی نداشته باشند و حتی اگر رضایتی هم باشد، آنها به درخواست جریان صهیونیستی‌‌ـ آمریکایی به دنبال برهم ‌زدن این توافق هستند؛ چرا که همگرایی و نزدیکی دوباره حماس با جمهوری اسلامی ایران سبب نگرانی صهیونیست‌ها شده است و در همین راستا عربستان سعودی به دنبال این است که تشکیلات خودگردان فلسطین را هم وارد جبهه‌ای کند که برای مقابله با ایران و حزب الله لبنان تشکیل شده است و سعودی‌ها قصد دارند از بحث آشتی گروه‌های فلسطینی برای مقابله با ایران استفاده کنند. 
در این زمینه‌ حساسیت‌ها پس از آن افزایش یافت که صالح العاروری، معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس،‌ در اکتبر گذشته به تهران سفر کرد و پس از آن هم دیداری با سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله لبنان، داشت. این تحولات سبب شد تا رژیم صهیونیستی احساس کند روابط بین ایران و حماس به‌ سمتی می‌رود که خواسته این رژیم نیست و به واسطه اتحاد نیروهای مقاومت در ایران، لبنان، فلسطین و سوریه تهدیدهایی هم برای خود متصور بود.
نزدیکی جنبش حماس با ایران و سفر محمود عباس به ریاض در شرایطی رخ می‌دهد که رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین پیشتر نشان داده بود که برای به چالش‌ کشیدن آشتی گروه‌های فلسطینی حرکت می‌کند و در عین حال اعلام کرده بود که با مواضع اتخاذ شده از سوی عربستان سعودی هماهنگ است؛ وی در دیداری که با عده‌ای از اعضای سابق کنست صهیونیستی در «رام‌الله» داشت اعلام کرده بود؛ در دولتی که پس از توافق و آشتی گروه‌های فلسطینی تشکیل می‌شود،‌ قصد ندارد وزرایی از جنبش حماس انتخاب کند؛ مگر اینکه به صراحت اعلام کنند که اسرائیل را به عنوان یک کشور به رسمیت می‌شناسند؛ سخنانی که تهدیدی آشکار علیه توافق آشتی بود و تلاشی برای به چالش کشیدن رهبران جنبش حماس به حساب می‌آمد؛ جنبشی که یکی از طرف‌های اصلی این توافق بوده و تلاش می‌کند تا وارد تشکیلات موسوم به سازمان آزادیبخش فلسطین شود. 
کلام پایانی اینکه بحث جدیت نداشتن محمود عباس نسبت به اجرای بندهای توافق آشتی بین فتح حماس موضوعی است که از سوی مسئولان گروه‌های دیگر فلسطینی هم مطرح شده است؛ به ویژه پس از آنکه به تازگی دولت و تشکیلات خودگردان فلسطین، سیاست هماهنگی امنیتی با رژیم صهیونیستی را ازسرگرفته‌اند؛ امری که جنبش حماس به شدت با آن مخالف است و خود سبب بروز شک و تردیدهایی درباره جدیت محمود عباس برای به نتیجه رسیدن توافق و آشتی گروه‌های فلسطینی می‌باشد.

   حسین عبداللهی‌فر/ پس از مدت‌ها جدال رسانه‌ای اصلاح‌طلبان بر سر اینکه روحانی دچار گردش به راست شده یا خیر؟ سرانجام یکی از نزدیکان روحانی، سکوت اعتدالیون و دولت را شکست و در یک جمله کوتاه آتش تردید و نگرانی اصلاح‌طلبان را شعله‌ور کرد. 
حسام‌الدین‌ آشنا مشاور رسانه‌ای دولت در واکنش به این جمله تسکین‌دهنده تاج‌زاده که گفته بود؛ «روحانی با‌هوش‌تر از آن است که به سمت راست گردش کند»، در توئیت خود نوشت: «گفته‌اند روحانی باهوش‌تر از آن است که به راست گردش کند، می‌گویم احتمالاً روحانی گردش به راست نمی‌کند، ولی گردش راست به سمت روحانی بعید نخواهد بود.» 
آشنا با این جمله احتمالی به واقعیتی اشاره کرده که لاپوشانی آن مشکلی را حل نمی‌کند؛ چرا که گردش راست به روحانی نیز حاکی از تغییراتی است که در وی روی داده است. به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان نیز این واقعیت را پذیرفته‌اند و بر اساس همین واقعیات از «وضعیت تراژدیک اصلاح‌طلبان»، «قیچی شدن اصلاحات»، «احتضار حیات سیاسی ایران» و «جنگی نشان دادن فضای منطقه در قالب تیترهای بزرگ؛ سناریوی جنگ» سخن می‌گویند و به خود اجازه می‌دهند که بگویند: «حتی اگر احمدی‌نژاد دیگری می‌آمد بهتر از این وضعیت بود.»
پذیرش واقعیت‌ها اگر چه برای سیاست‌ورزی گام اول محسوب می‌شود، اما دو پرسش اساسی در این زمینه مطرح است که اصلاح‌طلبان باید صادقانه و واقع‌بینانه به آنها پاسخ دهند؛ 
یکی اینکه آیا واقعاً روحانی تغییر کرده و با چرخش به راست به اصلاح‌طلبان پشت کرده است، یا آنها بر اساس تصور خود دوره گذران انتخابات را ملاک قرار داده و مطالباتی را مطرح می‌کنند که پاسخ آنها از روحانی اعتدالگرا بر نمی‌آید؟ 
دوم اینکه مشکل اصلاح‌طلبان برای ادامه حمایت از دولت روحانی چیست، آنها باید خود را با شرایط وفق دهند و خواسته‌های خود را تعدیل کنند، یا روحانی باید آینده خود را فدای خواسته آنها کند؟ 
پرسش اول را روزنامه «اعتماد»(17 آبان) از زبان تاج‌زاده تحت عنوان «روحانی هیچ تفاوتی نکرده»، پاسخ داده و آورده است: «من تفاوت زيادي ميان روحاني قبل و بعد از انتخابات نمي‌بينم، به جز اينكه طبيعتاً در ايام انتخابات گفتمان شفاف‌تري اتخاذ كرد كه عمدتاً به دليل گفتمان تهاجمي دو رقيب اصلي او بود. بعد از انتخابات تا حدود زيادي لحن و ادبيات خود را تعديل كرده و البته آن طراوت ايام انتخابات را ندارد، اما در عملكرد تفاوت مهمي با دور اول رياست‌جمهوري او نمي‌بينم.»
 پرسش دوم را روزنامه «بهار» در تیتر یک همین روز تحت عنوان «دشواری تعامل با اعتدال» پاسخ داده و با اشاره به انتقادات یک گروه از اصلاح‌طلبان از روحانی نوشته است: «این گروه از اصلاح‌طلبان با مقایسه برخی مسائل پیش آمده در ماه‌هایی که از دولت دوازدهم می‌گذرد، با وعده‌ها و برنامه‌های اعلامی روحانی در دوران انتخابات، این پرسش را مطرح می‌کنند که آیا این روحانی همان روحانی دوران انتخابات است؟ آنان معتقد به تغییرات اساسی در نگاه روحانی به مسائل هستند و به دنبال ریشه‌یابی علت این تغییرات. گاه از پایان ائتلاف اصلاحات و اعتدال سخن می‌گویند و آن را تجربه‌ای ناکام می‌خوانند و گاه رئیس‌جمهور را متهم به فریب مردم
 می‌کنند.
 در نقطه مقابل گروهی دیگر از اصلاح‌طلبان در پی متعادل‌سازی فضای انتقادی این بخش از جریان اصلاحات نسبت به دولت هستند. آنان با تکرار این جمله که «روحانی اصلاح‌طلب نیست» در پی یادآوری این نکته به بدنه اجتماعی جریان اصلاحات هستند که با وجود صحیح بودن بخش بزرگی از مطالبات و انتقادات نباید این نکته را فراموش کرد که ما با دولتی اصلاح‌طلب مواجه نیستیم و در نتیجه نباید انتظاراتی فراتر از توان و امکان یک دولت معتدل (که اصلاح‌طلب نیست) از دولت روحانی داشته باشیم.»

   حسن خدادی/ با برشمردن وظایف نخبگان نسبت به کشور خویش به یقین باید حقوقی برای آنها قائل شد. این مهم از آنجا نقش مهم خود را نمایان‌تر می‌کند که دشمنان پیشرفت کشور در همه لحظه‌ها مشغول رصد و جذب این نخبگان به سمت خود هستند. وظایف مسئولان ذی‌صلاح در کلام امام خامنه‌ای به شرح زیر است:
1‌ـ ضرورت سرمایه‌گذاری  به منظور نخبه‌پروری/ با بیان این مقدمات، ضرورت توجه به نخبگان بیشتر به چشم خواهد آمد. سابقه تمدنی کشور نشان‌دهنده این است که ایرانیان همواره توانسته‌اند در مسیر علم و فرهنگ به جلو پیش بروند؛ به گونه‌ای که تجلیل و تکریم از دانشمندان جزء سابقه تمدنی ایران به شمار می‌آید. پیشرفت همه‌جانبه هر کشور در گرو توجه به نخبگان و توسعه دانش و فناوری است. رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: «اعتقاد راسخ من این است كه اگر چنانچه بر روی مسئله‌ علم و فناوری و نخبه‌پروری سرمایه‌گذاری كنیم، حتماً در یكی از بااولویت‌ترین كارها سرمایه‌گذاری كرده‌ایم.»(14/۷/1389)
2‌ـ فراهم‌کردن بسترهای پژوهشی برای نخبگان/ اولین مشکلی که نخبگان برای کار کردن در کشور در آن متفق‌القول هستند، نبود سازوکارهای لازم برای پژوهش است؛ از این رو رهبر معظم انقلاب فرمودند: «حمایت از نخبه، در درجه اول باید به معنای ایجاد فرصت پژوهش و تحصیل و پیشرفت باشد.»(12/۷/1391)
3‌ـ نقش مهم بنیاد نخبگان در جذب و به‌کارگیری نخبگان/ معظم‌له در دیدار نخبگان همواره در بیان چند توصیه مدیریتی و کاری به مسئولان و همچنین جوانان نخبه، بر لزوم جدی گرفته شدن بنیاد نخبگان تأکید می‌کنند: «بنیاد نخبگان یک بنیاد ملی و راهبردی است و نباید وظایف آن به دانشگاه‌ها سپرده شود.»(22/7/1394)
امام خامنه‌ای، تسهیل تکمیل فرایند تحصیلی نخبگان، افزایش روند تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد هسته‌های علمی در دانشگاه‌ها با محوریت استادان برجسته، متعهد و انقلابی را از جمله اقدامات لازم برای ادامه حرکت علمی نخبگان دانستند و تأکید کردند: «نقش اساتید در هسته‌های علمی دانشگاه‌ها بسیار مهم است و باید از اساتیدی استفاده شود که معتقد به آبادی و آینده ایران و دلسوز کشور و پایبند به ارزش‌ها و انقلاب باشند.»(همان) ایشان، همچنین بنیاد نخبگان را به رصد دائمی خروجی کارها سفارش کردند
معظم‌له با بیان اینکه مسئولان باید رشته تشویق و فراهم کردن امکانات برای نخبگان و استعدادهای برتر را ادامه دهند، فرمودند: «بنیاد ملّی نخبگان باید با جدّیّت كار كند، محیط نشاط علمی فراهم بشود؛ اگر این شد، متخصّص ایرانیِ ساكن خارج هم شوق پیدا می‌كند بیاید؛ جوانِ با استعداد ایرانی هم شوق پیدا می‌كند كه در خانه و كاشانه‌ خود بماند و برای خدمت به كشورش كار بكند.»(17/۷/1392)
4‌ـ لزوم کار شبکه‌ای برای نخبگان/ یکی از مشکلات امروز محیط‌های آموزشی، آن است که ساختارهای بسیار سنتی، سخت و سنگین و بوروکراسی اداری دارند که این ساختارها نه تنها نخبگان را دلگرم نمی‌کند؛ بلکه سبب تلف شدن این نیروهای نخبه خواهد شد. رهبر معظم انقلاب خطاب به مسئولان می‌فرمایند: «ما مسئله‌ رعایت نخبگان و نگاه به نخبگان را به یک حالت شبکه‌ای در بیاوریم. ما نخبه را شناسایی می‌کنیم، انتخاب می‌کنیم، کمک می‌کنیم و ثبات در حرکت نخبگی به او می‌دهیم؛ این کافی نیست. باید یک حرکت شبکه‌ایِ سازنده و یک چرخه به وجود بیاید، که از پرورش و ساخت نخبه آغاز می‌شود؛ یعنی مربی‌گری. ریشه و پایه هم در آموزش و پرورش است... ما باید استعدادهای نخبه را شناسایی کنیم و تربیت کنیم، بعد در میان اینها گزینش و انتخاب لازم است؛ بعضی نخبه‌ترند، بعضی استعدادهای برترند؛ انتخاب بهترین‌ها. بعد از آن، نگهداری و ارتقا است؛ نه فقط نگهداری، بلکه نگهداری همراه با ارتقا و پیشرفت. ..... اگر ما یک چنین شیوه‌ای را در پیش بگیریم، به نظر می‌رسد که کار پیشرفت خواهد کرد.»(12/۷/1391)


 هم با حکومت، هم با مردم ایران دشمن هستیم
نفر دوم لانه جاسوسی آمریکا در ایران اظهار داشت: «ترامپ گفت افزون ‌بر حکومت، با مردم ایران هم دشمنی داریم.»
 جان لیمبرت، رفتار دروغین اوباما را تأیید کرد و افزود: «تا زمان اوباما همیشه حساب مردم ایران و حکومت جدا بوده است؛ برای نمونه پیام نوروزی اوباما این بود که من می‌خواهم با ملت ایران صحبت کنم، ولی ترامپ این سیاست را وارونه کرده است. همیشه گفته می‌شد با ملت ایران کاری نداریم، با آنها دوست هستیم و با حکومت ایران 
مشکل داریم!»
 این دیپلمات کهنه‌کار تأکید کرد: «برای اظهارنظر در حوزه سیاست خارجی باید سواد شما از چهارم اکابر بیشتر باشد.» وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر کودتای آمریکایی‌ها در اوایل انقلاب می‌گوید: «شاید آمریکایی‌ها خواب دیده بودند که می‌خواهند چنین کاری بکنند و تصور می‌کردند ایران سال ۵۷ همان ایران سال ۳۲ است که اگر چنین تصوری داشتند، اشتباه
 می‌کردند.»
گفتنی است، جان لیمبرت به دلیل حضور نزدیک به دو دهه‌ای در ایران، مؤثرترین فرد لانه جاسوسی آمریکا در ایران در سال 1357 بوده است؛ حتی مؤثرتر از سالیوان سفیر وقت آمریکا.
راهبرد کم‌هزینه ایران برای افزایش نفوذ در منطقه
هفته‌نامه آمریکایی «نیو ریپابلیک» نوشت، عربستان سعودی برای سال‌های متمادی عملکردی پایین‌تر از حد انتظار در منطقه داشت و با تمام ثروت هنگفتش مشغول تقلا برای شکل دادن به رویدادهای سیاسی در فراسوی کشورهای همجوار در منطقه خلیج [فارس] بود. در مقابل ایران با بهره‌گیری از شکاف‌هایی در نظم به سرکردگی آمریکا در خاورمیانه، راهبردی کم‌هزینه و پرحاصل را برای بالا بردن نفوذ خود پیش برد، اما اکنون که محمد‌بن‌سلمان با دستگیری‌های گسترده درصدد تحکیم قدرت در داخل کشورش است، عربستان سعودی در اقدامی که می‌تواند با پیامدهایی در سراسر خاورمیانه و فراسوی آن همراه باشد، مواضع برون‌مرزی‌ خود را هم تغییر داده است. آمریکا هم گویا در حال اعطای چک سفید امضا به عربستان است. حمایت ترامپ از اقدامات عربستان که اندکی پس از سفر کوشنر، داماد ترامپ به این کشور پادشاهی در سال جاری صورت گرفت، حاصل الگوهای دردسرآفرینی است که در هر دو کشور به وجود آمده‌اند. درباره ترامپ، این اقدام نمونه دیگری از ضمانت‌هایی است که او بدون مطالبه مسئولیت‌های بیشتر و با نادیده گرفتن هزینه‌های استراتژیک سرکوبگری‌های مستبدانه و حتی تجلیل مستقیم از آنها به متحدان آمریکا اعطا می‌کند. از سویی به نظر می‌رسد دولت عربستان احتمالاً بار دیگر بدون دوراندیشی، قصد اقدام دارد. سیاست خارجی زورمحور آن می‌تواند ریاض و شریکانش را وارد درگیری‌هایی با نتایج نامعلوم در سراسر خاورمیانه کند.
پیاده‌روی اربعین شبیه یک حادثه آخرالزمانی است
پروفسور الکساندر دوگین، نظریه‌پرداز و استراتژیست برجسته روس اظهار داشت: «از نظر من حادثه پیاده‌روی اربعین که هر روز ابعاد بین‌المللی گسترده‌تری پیدا می‌کند و از همه ملیت‌ها و ادیان از جمله مسیحیان در آن شرکت می‌کنند، مقدمه یک تحول اساسی در مقیاس جهانی است.»
وی با بیان اینکه دنیای مدرن با ایدئولوژی لیبرال و سرمایه سالارانه‌اش به پایان رسیده و جز بحران‌آفرینی دستاورد دیگری برای بشریت ندارد، افزود: «امروز [دنیا] محتاج یک رستاخیز معنوی و الهی است که مایه‌های آن قویاً در انقلاب اسلامی و نهضت امام خمینی(ره) وجود دارد.»
این نویسنده گفت: «من در جایگاه یک مسیحی ارتدوکس با رویکرد آخرالزمانی انقلاب اسلامی که خود را حرکتی آماده‌گر برای ظهور مسیح و مهدی می‌داند، موافقم و امیدوارم با آن حادثه عظیم که پیروان همه ادیان منتظر آن هستند، فاصله زیادی نداشته باشیم.»
دوگین همچنین با اشاره به پیروزی ایران و روسیه بر داعش و هژمونی آمریکا در سوریه، آن را یک پیروزی بزرگ خواند و تصریح کرد: «ایران و روسیه باید طرح خاورمیانه جدید را پیشنهاد بدهند. پروژه آمریکایی خاورمیانه بزرگ شکست خورد و تمام شد. هیچ عقل سلیمی دیگر از آن حمایت نمی‌کند.»
رشد اقتصادی 7 درصد شبیه شوخی است
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا(س) گفت: «نحوه محاسبه رشد اقتصادی اشکالات جدی دارد. 
در واقع رشد بخش‌های مختلف عمدتاً 2، 3 درصد است و تنها بخش مالی است که رشد حدود 33 درصدی را نشان می‌دهد که مبنای آن نیز فروش اوراق مشارکت از سوی خود دولت است.»
حسین راغفر افزود: «مأموریت اصلی دولت دوازدهم کاهش سهم دولت در بخش‌های عمومی و خصوصی‌سازی است که پیامدهای آن هم رشد نابرابری و فقر خواهد بود.» وی هشدار داد: «تداوم اصرار بر روند خصوصی‌سازی‌ها فقط می‌تواند به ناامنی‌های اجتماعی و سیاسی
 منجر شود.»
این استاد اقتصاد طرفدار دولت با اعتراض به نحوه ارائه آمار، گفت: «آمار می‌دهند ۵/۱ میلیون شغل در شش ماه نخست امسال ایجاد شده است. وقتی آماری می‌دهیم که مردم در زندگی نمی‌توانند آن را لمس کنند و از سوی دیگر شواهدی هم از جمله تعطیلی واحدهای تولیدی این آمار را نقض می‌کند، اعتبار نهادهای عمومی ارائه‌دهنده آمار در نزد مردم 
از بین برود.»

  امین پناهی/ اربعین را می‌توان تاریخ زنده اسلام قلمداد کرد. اینکه می‌بینیم پس از گذشت حدود چهارده قرن از شهادت امام حسین(ع) هنوز عده‌ای در سراسر عالم لبیک‌‌گویان به سمت کربلا حرکت می‌کنند، نشان‌دهنده آن است که عاشورا حرکتی تاریخی نبوده که در مقطعی از تاریخ رخ داده و تمام شده باشد. عاشورا حرکت زنده‌ای است که از سال 61 هجری آغاز شده و تا ظهور حضرت حجت(عج) ادامه خواهد داشت.
عزاداری در عاشورا و حرکت در اربعین را می‌توان دو وجه لازم برای زنده نگه‌داشتن حرکتی دانست که حسین‌بن‌علی(ع) آغاز کرده است و ما موظف به ادامه آن هستیم؛ این گونه نیست که اگر در این مسیر قرار نگرفتیم، این حرکت متوقف شود؛ بلکه خداوند این فرصت را در اختیار افراد دیگری قرار خواهد داد. 
بیش از صد سال است که حرکت اربعین به شکل امروزی‌ آن برای لبیک گفتن به «هل من ناصر» سال 61 امام حسین(ع) شروع شده است. هر چند در کشور ما کمتر از ده سال است که عمومیت پیدا کرده، اما علما و شیعیان عراق حتی در زمان خفقانی که صدام بر کشورشان حاکم کرده بود، این حرکت را متوقف نکرده بودند.
اربعین فرصت نابی برای تعالی است که از سوی خداوند متعال در اختیار ما گذاشته شده است. درباره این فرصت ناب باید چند نکته را مدّ نظر داشته باشیم؛ اول اینکه این فرصت را باید نعمتی از سوی خداوند بدانیم که اگر شکر آن را به جای نیاوریم، از کف‌مان بیرون خواهد شد. دوم اینکه این فرصت برای شناخت صحیح مفاهیمی است که اباعبدالله الحسین(ع) به دلیل آنها قیام کرد؛ یعنی زمانی که اصل این حرکت را شناختیم و اصالت آن را درک کردیم، دیگر کسی نمی‌تواند برای‌مان با استفاده از این حرکت درس مذاکره بدهد؛ بلکه خواهیم فهمید که سراسر این حرکت ایستادگی در مقابل استکبار است. 
نکته بسیار مهم در موضوع اربعین این است که همواره موضع دولت‌های استکباری در مقابل این حرکت موضع سانسور بوده است؛ چیزی که در اربعین اخیر هم به خوبی قابل مشاهده بود. در واقع، یکی از مؤلفه‌های این حرکت اتحاد است که البته برای مستکبران چندان خوشایند نیست؛ زیرا هرگاه مردم در هر جای جهان متحد شده‌اند، توانسته‌اند شکست را بر دشمن تحمیل کنند. افزون بر آنچه گفته شد، باید این نکته را هم در نظر گرفت که این اتحاد حول محور ضد استکباری‌ترین رهبر جهان، یعنی امام حسین(ع) شکل گرفته است. پس طبیعی است که با حرکتی به این مهمی چنان برخوردی صورت گیرد.
حرکت اربعین را می‌توان بزرگ‌ترین تجمع موجود در سطح جهان دانست؛ آن هم حرکتی که نه دولت‌ها و نه هیچ نهادی قدرت مدیریت آن را ندارد؛ بلکه خود مردم اداره‌کننده آن هستند و این موضوع را می‌توان یکی از مهم‌ترین خصایص این حرکت عظیم دانست. در چند سال اخیر نیز مردم ایران و برخی نهادهای خدماتی در بخش‌های خدمت‌رسانی به زائران اربعین وارد شده‌اند که در جای خود خوب و قابل ستایش است؛ اما باید دقت شود که ناخواسته این حرکت را به سوی دولتی شدن هدایت نکنیم. در واقع، یکی از مهم‌ترین آسیب‌ها، خدمت‌رسانی به شکل اشرافی در این حرکت است؛ زیرا مردم مستضعف عراقی را می‌بینیم که با تمام داشته‌های خود به میدان آمده‌اند؛ در این صورت اگر بخش‌هایی با میزان بودجه بسیار بالا به وجود بیاید، فضای خدمت‌رسانی را طبقاتی می‌کند و سبب سرخوردگی مردم عراق خواهد شد که به هیچ وجه مورد قبول نیست. پس بهتر است نهادهایی که توانایی بالاتری دارند، در بخش‌هایی خدمات‌رسانی کنند که کار را برای همه موکب‌داران سهل می‌کند. ایجاد درمانگاه‌های دائمی، ایجاد و تصحیح شبکه‌های آب‌رسانی و گازرسانی، ایجاد سرویس‌های بهداشتی و نظافتی و برنامه‌ریزی برای پاکیزه‌تر شدن مسیر پیاده‌روی و... از جمله اقداماتی هستند که دولت و بخش‌های مرتبط با آن می‌توانند برای آن تلاش کنند و سطح خدمات‌رسانی را برای همه ارتقا دهند.