سردار «علی شادمانی» معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء(ص) گفت: اگر کشوری قدرت دفاعی خود را تقویت کند، چتر امنیت بر سر مردم آن کشور، گسترده می‌شود. در حوزه توان هوایی هدف ترسیمی در نیروهای مسلح این است که نیروی هوایی کشور به قدرت منطقه‌ای تبدیل شود. اگر تمام همّ و غمّ خود را برای دفاع از کیان جمهوری اسلامی ایران بگذاریم و در برابر تهدیدات بایستیم، نصرت الهی شامل حال‌مان می‌شود و در میدان‌های نبرد پیروز خواهیم شد.
گزارش تحلیلی از سفر رئیس ستاد ارتش پاکستان به ایران و دیدار وی با فرماندهان سپاه
 حسن ابراهیمی/ هفته گذشته در راستای رویکرد جدید نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای گشودن باب جدی همکاری‌های دفاعی و نظامی با کشورهای همسایه و همسو و ایجاد روابط دیپلماتیک در حوزه دفاعی و امنیتی، رئیس ستاد ارتش جمهوری پاکستان وارد تهران شد و مورد استقبال رسمی سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح قرار گرفت. همسایگی ایران و پاکستان، مسئله مواد مخدر، تروریسم و امکان‌سنجی همکاری‌های حوزه صنعت دفاعی از دلایل این سفر تلقی می‌شود.
رئیس ستاد ارتش پاکستان در این سفر با رئیس‌جمهور، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزیر امور خارجه، فرمانده کل سپاه و فرمانده نیروی زمینی سپاه دیدار کرد. همچنین هیئت عالی‌رتبه نظامی همراه ژنرال قمر جاوید باجوا در جلسات فشرده با هیئت عالی‌رتبه نظامی ایران شرکت کرده و محصول غیر محرمانه این جلسات در انتهای سفر در نشست سخنرانان ارشد نظامی ایران و پاکستان بیان شد.

سپاه در رأس همکاری
یکی از مهم‌ترین بخش‌های دیدارهای ژنرال قمر جاوید باجوا، دیدار وی با فرمانده کل سپاه و فرمانده نیروی زمینی سپاه بود؛ چرا که ارتش پاکستان که یکی از ارتش‌های قدرتمند منطقه است، از گذشته ارتباط نزدیکی با ارتش آمریکا داشته و به تازگی در پی برخی تحولات تنش‌هایی بین پاکستان و آمریکا رخ داده است که می‌تواند عاملی برای نزدیک شدن نیروهای مسلح ایران و پاکستان باشد و دیدار فرمانده ارتش پاکستان با فرمانده کل سپاه در شرایطی که سپاه در حال قرار گرفتن ذیل قانون تحریمی کاتسا است، امر مهمی تلقی می‌شود.
تأکید بر نقش مردم
در این دیدار دو طرف بر گسترش مناسبات نظامی و دفاعی و توسعه همکاری‌ها و تعاملات در زمینه تأمین امنیت مرزهای مشترک در برخورد قاطع با اشرار و تروریست‌ها تأکید کردند.
اما یکی از مهم‌ترین بخش‌های سخنان فرمانده کل سپاه اشاره به نقش مردم در نیروهای مسلح کشور بود که وی  با اشاره به تجربیات ارزشمند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و سپاه از دوران دفاع مقدس، گفت: «حضور و نقش‌پذیری مردم در حفظ و حراست از انقلاب اسلامی و خاک میهن که موجب ایجاد دگرگونی در سرنوشت جنگ شد، از مهم‌ترین مؤلفه‌های پیروزی‌بخش دوران دفاع مقدس قلمداد می‌شود. امروز نیز این الگوی الهام‌بخش، به سایر کشورها منتقل شده و در عراق و سوریه از هنگامی که تصمیم به ورود نیروهای مردمی در صحنه نبرد گرفته شد، حضور سازماندهی شده و دفاع جانانه مردم در کنار ارتش در مقابله با داعش ورق را برگرداند و شکست امروز تکفیری‌ها را رقم زده است.»
سرلشکر جعفری در ادامه با اشاره به تلاش‌هایی که آمریکا و ارتجاع به تازگی در پاکستان برای ناامن‌سازی و گسترش تروریسم انجام داده‌اند، خطاب به فرمانده ارتش پاکستان گفت: «اقدامات پیشگیرانه با اتکا به نیروهای مردمی در کنار نیروهای مسلح و امنیتی می‌تواند مانع ایجاد ناامنی در این کشور شود. جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از تجربه 40 ساله برابر تهدیدات دشمنان، آماده انتقال تجربه دفاع و مقاومت مردمی به پاکستان است.»

علاقه به سپاه
در این دیدار ژنرال قمر باجوا با تأکید بر اینکه دشمنان درصدد ایجاد تفرقه میان ایران و پاکستان هستند، گفت: «با وجود تمامی توطئه‌ها و اقدامات تفرقه‌انگیز دشمن، درصدد توسعه مناسبات و همکاری‌ها هستیم.»
اما یکی از مهم‌ترین نکاتی که فرمانده ارتش پاکستان در این دیدار بیان کرد، موضوع کمک‌ها و یاری‌رسانی سپاه به ملت‌های مسلمان منطقه بود. وی با بیان اینکه اقدامات و کمک‌های سپاه در یاری رساندن به ملت‌های مسلمان منطقه موجب علاقه‌مندی بیشتر من به شما شده است، گفت: «کشور ایران با وجود تمامی تهدیدات امروز از جایگاه و موقعیت خوبی برخوردار است. کشور پاکستان نیز سالیان سال در تحریم به سر برده؛ اما با همه این مشکلات، دو ملت تا به امروز به خوبی عمل کرده‌اند.»
رئیس ستاد ارتش پاکستان در پایان با قدردانی از اعلام آمادگی سپاه برای انتقال تجارب دوران دفاع مقدس و بسیج مردمی به پاکستان، گفت: «معتقدیم که مهم‌ترین عامل موفقیت شما در برابر دشمن همین پشتیبانی مردم بوده است و امیدوارم این سفر مبنای انتقال تجربه بسیج و الگوی به‌کارگیری نیروهای مردمی ایران به پاکستان قرار گیرد.»

نیروی زمینی سپاه همسایه مستقیم ارتش پاکستان
اما وجه مهم دیگر این سفر دیدار فرمانده ارتش پاکستان با فرمانده نیروی زمینی سپاه بود. در واقع، نیروی زمینی سپاه اولین رده از نیروهای مسلح کشور است که در قالب قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه ارتباطات مستقیم مرزی با نیروهای پاکستانی دارند و اولین هماهنگی‌های نیروهای مسلح دو کشور در اینجا رقم می‌خورد.
سردار پاکپور در این دیدار بی‌ثباتی امروز در منطقه و توسعه تروریسم با اقدام آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی را تحمیل‌کننده شرایطی سخت بر منطقه توصیف و تصریح کرد: «با توجه به شکست‌های متعدد داعش در عراق و سوریه و اینکه جغرافیای اشغال شده به دست آنان در حال سقوط است، به نظر می‌رسد آنها به دنبال مناطقی برای جایگزینی و استقرار هستند که باید مراقبت لازم صورت گیرد تا جای پای جدیدی برای تروریست‌های تکفیری ایجاد نشود.»
وی تحرکات اشرار و تروریست‌ها در مناطق مرزی ایران و پاکستان را تحت حمایت‌های سرویس‌های جاسوسی کشورهای فرامنطقه‌ای دانست و با قدردانی از تلاش‌های جدید کشور پاکستان در ایجاد استحکامات مرزی، گفت: «هر چه حضور نیروهای مسلح ما در مرز و شعاع مرزی پررنگ‌تر باشد، میدان عمل تروریست‌ها کمتر خواهد شد.»
سردار پاکپور در ادامه گسترش همکاری‌ها و نیز انتقال تجارب و آموزش‌ها میان نیروهای مسلح دو کشور را عامل ناکامی توطئه‌های دشمنان فرامنطقه‌ای و دست‌نشاندگان تروریست آنان دانست و تصریح کرد: «این تعاملات ضریب امنیت در مرزهای مشترک را افزایش داده و ما آمادگی داریم به برادران پاکستانی در پرکردن برخی خلأهای مرزی کمک کنیم.»

روی مرزها متمرکز شده‌ایم
ژنرال قمر باجوا نیز در این دیدار با تأیید سخنان سردار پاکپور و بیان اینکه ایران و پاکستان افکار و اندیشه‌های مشترک بسیاری دارند، بر گسترش و توسعه این اشتراکات تأکید کرد.
رئیس ستاد ارتش پاکستان با بیان اینکه با توجه به مشکلاتی که گروهک‌های تروریستی در مناطق مرزی دو کشور ایجاد کردند، به تازگی در این منطقه متمرکز شده‌ایم، گفت: «با افزایش نیرو و انجام اقدامات لازم امنیتی در تلاشیم مدیریت خود بر این مناطق را بیشتر کرده و تحرکات تروریستی را کاهش دهیم.»


  علیرضا جلالیان/ طبق وعده فرمانده میدانی جبهه مقاومت، پایان ماه صفر پایانی هم بر توهم دولت و خلافت اسلامی عراق و شام شد. آن زمانی که حاج قاسم سلیمانی در یادواره شهیدی از مدافعان حرم با بزرگداشت یاد شهید حججی و همه شهدای جبهه مقاومت این خبر را اعلام می‌کرد، تقریباً همه این موضوع را پذیرفتند، چرا که پیشروی‌های نیروهای جبهه مقاومت از محورهای مختلف عراق و سوریه نویدبخش این خبر بود؛ اما این به معنای پایان کار تروریسم در منطقه نیست، چرا که بسیاری از گروه‌های معارض و بعضاً تروریستی در سوریه باقی مانده‌اند و همچنین تروریست‌های باقی‌مانده داعش نیز در منطقه توزیع شده؛ اما صاحب مکان مشخص نیستند و عده‌ای هم به کشورهای خود بازگشته‌اند. عمده تروریست‌های خارجی از اروپا و غرب که حامی اصلی تشکیل چنین گروه‌هایی بوده‌اند، آمده بودند و بازگشت آنها به اروپا نوید ترور و ناامنی را برای کشورهای‌شان در بر دارد. از طرفی اروپا و آمریکا به دنبال سازماندهی جدید این افراد در کشور دیگری هستند تا از شر آنها در امان باشند. شرق آسیا مناسب‌ترین مکان برای آنها است تا هم بتوانند تروریست‌ها را در دوردست‌های کشور خود داشته باشند و هم اینکه تهدید جدی برای چین، روسیه و ایران ایجاد کنند؛ بنابراین افغانستان و کشورهای اطراف آن، مقر بعدی این تروریست‌ها است که اکنون ارتش آمریکا در حال تهیه مقدمات کار آنها است؛ اما به هر حال خلافت عراق و شام دیگر وجود ندارد و این پایان کار اصلی‌ترین گروه تروریستی در منطقه است. اگرچه دلیل مقطعی شکل‌گیری جبهه مقاومت در منطقه، مبارزه با تروریسم بود؛ ولی دلیل اصلی شکل‌دهی به یگان‌های مقاومت در منطقه، مقابله با غده سرطانی رژیم صهیونیستی است. حزب‌الله لبنان، دفاع مردمی سوریه، ارتش سوریه، نیروهای مسلح عراق به ویژه حشدالشعبی، لشکر فاطمیون، تیپ زینبیون و... از خارج از ایران و به تعداد فراوان یگان‌های نظامی داخل ایران همه ذیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با محوریت نیروی قدس سپاه، یک هدف اصلی را دنبال می‌کنند که این هدف در نام نیروی قدس سپاه تأکید شده است. در واقع جبهه مقاومت، جبهه یاران آخرالزمانی مهدی موعود است که علیه غده سرطانی و شر اعظم جهان، یعنی صهیونیسم شکل گرفته و زمانی که اسم از پایان کار داعش، جبهه النصره، احرارالشام یا هر گروه تروریستی دیگری به میان می‌آید؛ یعنی یک قدم به نبرد با ریشه همه شرها و فسادها نزدیک شده‌ایم.
از این رو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبتنی بر این هدف و برای گسترش انقلاب اسلامی و تقویت جبهه مقاومت، وظیفه مهمی را برعهده دارد. پس از خروج تروریست‌ها از سوریه و عراق، بازسازی این دو کشور می‌تواند با توان و تجربه سپاه برای بازسازی کشور بعد از دفاع مقدس انجام شود. همچنین تداوم و تقویت حضور نیروهای بومی جبهه مقاومت در این دو کشور هم برای مقابله با رژیم صهیونیستی و تهدیدات آینده، الزامی است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با نفوذ خود و توجیه مسئولان این دو کشور، نقش مهمی در حوزه حفظ این توان خواهد داشت. 

شهید مدافع حرم «سیداسماعیل سیرت‌نیا» به روایت ابوذر بیوکافی

 احسان امیری/  دو سال پیش (17 آبان سال 1394) بود که خبر رسید «سیداسماعیل سیرت‌نیا»، به شهدای مدافعان حرم پیوسته است. او دومین شهید مدافع حرم گیلانی بود که در ماه محرم به شهادت رسید. شهید سیرت‌نیا به همراه حدود 45 نفر دیگر از همرزمانش در جریان عملیات محرم در دفاع از حرم به شهادت رسیدند.
ابوذر بیوکافی از مداحان انقلابی و از دوستان این شهید می‌گوید: «سیداسماعیل از آن جوان‌هایی بود که شوق شهادت داشت و حدوداً 38 ساله بود که به شهادت رسید. روحیات آدم‌هایی که  در دهه 60 زندگی کرده بودند را حفظ کرده بود؛ اما مانند آدم‌هایی که در سال 94 زندگی می‌کردند، به روز بود.
او رهبر و به نوعی یکی از بنیانگذاران یادواره شهدا در استان گیلان بود. روزگاری که هنوز یادواره شهدا به این شیوه فراگیر نشده بود سید برای شهدای گمنام، شهدای شیمیایی و شهدای اطلاعات یادواره‌های گوناگون برگزار کرد. متأسفانه بارها از افراد متعدد، طعنه و کنایه و حتی تهمت شنید که اصلاً تو چرا این کارها را انجام می‌دهی؟ اما او با  قدرت بیشتر این کار را انجام داد و پیگیری کرد. خستگی در قاموس سید معنایی نداشت. با اینکه استطاعت مالی آنچنانی نداشت و با حقوق پاسداری ساده گذران زندگی می‌کرد، گاهی از جیب خود در این مسیر هزینه می‌کرد.
هیچ وقت از مسائل شخصی خودش، به ویژه مسائل اقتصادی و مشکلات مالی صحبت نمی‌کرد. همیشه یک رضایت‌مندی و آرامشی داشت. از قدیم روضه‌خوان حضرت زهرا(س) بود. انسانی هدفمند که اگر احساس می‌کرد کاری سبب پیشرفت او می‌شود، حتماً برنامه‌ریزی می‌کرد تا ظرف چند ماه به آن دسترسی پیدا کند.
شب پیش از شهادتش موهایش را تراشید، وقتی همرزمانش از او می‌پرسند که چرا این کار را کردی در جواب گفته بود: «فردا روز دیدار است». یکی از دوستان می‌گفت: همان روزی که سیداسماعیل به شهادت رسید، تهران بودم. آن شب او را در خواب دیدم که با لباسی ساده آمد کنارم، پرسیدم مگر تو شهید نشدی؟ گفت؛ چرا شهید شدم، به سرهنگ جوادی (مسئول کنگره شهدا) بگو برایم مراسم بگیرد. 
سید در سرنوشت من تأثیر داشت. روزهایی که مداحی را به طور حرفه‌ای شروع کرده بودم، او احساس تکلیف کرده بود و به من توصیه‌هایی کرد که هنوز هم از آن بهره می‌برم. رفته بود کربلا، وقتی بعد از زیارت یکدیگر را دیدیم، گفت: «ابوذرجان زیر قبه حضرت، مخصوص دعایت کردم و از آقا خواستم به تو عزت بدهد.» پیش از سفر به سوریه همه عکس‌های شخصی‌اش را از رایانه‌اش پاک کرده بود. پیرو یادواره‌هایی که برای شهدا برگزار می‌کرد، پیش از سفر به سوریه مقدمه یادواره شهدا برای مدافعان حرم را هم فراهم کرده بود تا وقتی برگشت، اجرا کند. رفت و خودش هم شهید مدافع حرم شد. اصلاً حب دنیا نداشت. تمام دنیای سید، شهدا بودند. همیشه در قالب یادواره شهدا، حرف‌های انقلابی و دغدغه‌های حضرت‌آقا را مطرح می‌کرد. روزگاری که راه زیارت کربلا بسته بود، او حتماً در پیاده‌روی روز عرفه در مرز خسروی شرکت می‌کرد.»


 کتاب خاطرات قاسم قناعتگر، آزاده‌ مقاوم و هوشیار ایرانی با نام «یک به علاوه پنج» به اهتمام جلال توکلی به نگارش درآمده است. وی در نوجوانی از کلاس درس به مدرسه‌ جبهه‌های جنگ پیوست. در عملیات‌های مهمی چون عملیات والفجر 8، مردانه جنگید و در بهمن سال 1364 و در حالی که تنها ۱۶ سال داشت در جزیره «ام‌الرصاص» به اسارت نیروهای بعثی درآمد و سال‌های سال در غربت با مقاومت زندگی کرد. این آزاده صبور یزدی نیز مانند دیگر آزادگان، لحظه‌های تلخ و شیرینی را در آن سوی‌ دیوارهای سرد و سنگی اردوگاه سپری کرده که در این نوشتار به گوشه‌هایی از آن اشاره شده است.
«شوق پرواز... پرواز»، «اندوه قفس... قفس»، «بستن راه آسمان»، «مرگ، پایان کبوتر نیست»، «پرواز... اوج پرواز» و «آلبوم خاطرات» عناوین پنج به علاوه یک فصلی است که نویسنده در آن به روایت خاطرات قاسم قناعتگر پرداخته است و رویدادهای زندگی، جنگ، اسارت و آزادی این آزاده‌ صبور، شجاع و فعال یزدی را روایت می‌کند. آنچه در این کتاب اهمیت بسیاری است، دوراندیشی، هوشیاری و شجاعت آزاده‌ای است که با فعالیت‌های فرهنگی خود توانست از بوته آزمایش اسارت، سربلند بیرون بیاید. این کتاب که از زبان خود قاسم روایت می‌شود، از زمان اعزام او به جبهه شروع می‌شود، در ادامه ماجرای اسارت قاسم را دربرمی‌گیرد و با آزادی و بازگشت وی به میهن و آغوش خانواده پایان می‌یابد. روایت سال‌های اسارت این آزاده، بیان‌کننده گوشه‌ای از واقعیت‌هایی است که بر اسرای دربند نیروهای بعث عراق گذشته است که عمده این خاطرات نشان‌دهنده رنج این اسرا است و البته لحظه‌های شیرینی هم وجود دارد که گاه کام مخاطب را شیرین می‌کند.
کتاب «یک به علاوه پنج» به اهتمام جلال توکلی در 424 صفحه با شمارگان هزار نسخه و بهای ۱۷ هزار تومان از طرف انتشارات پیام آزادگان روانه بازار کتاب شده است.


دو خواهرش در جبهه بودند، وقتی خواهرانش از جبهه برمی‌گشتند و برای مرخصی می‌آمدند، به آنها می‌گفت: «از حالات رزمنده‌ها موقع شهادت برایم بگویید. از آن لحظات آخرشان برایم بگویید.» بعد همه‌ اینها را در دفترش یادداشت می‌کرد. علاقه زیادی به شهدا داشت، هر بار برای تشییع آنها به گلزار شهیدان اصفهان می‌رفت. همیشه می‌گفت: «شهادت  فقط در جبهه‌های جنگ نیست؛ اگر انسان برای خدا کار کند و به یاد او باشد و بمیرد، شهید است.»
به نقل از مادر شهید میترا(زینب) کمایی
زینب هشتم خرداد ماه سال 1346 در شهر آبادان به دنیا آمد. فرزند ششم و چهارمین دختر خانواده بود. پدرش نام او را میترا گذاشت. بارها می‌گفت: «من دوست دارم اسمم زینب باشد. من می‌خواهم مانند حضرت زینب(س) باشم.» بعد از انقلاب، اسم خودش را عوض کرد و ‌نام زینب را انتخاب کرد و همه را هم وادار کرد که به جای میترا به او زینب بگویند. او عاشق امام خمینی(ره) بود. مبارزات و فعالیت‌های انقلابی‌اش را در مدرسه راهنمایی شهرزاد آبادان شروع کرد. با شروع جنگ تحمیلی با خواهرش به مسجد قدس و جامعه معلمان آبادان می‌رفتند و هر کاری از دست‌شان برمی‌آمد، انجام می‌دادند. بعد از یک ماه آبادان را ترک کردند. در نهایت پس از چند ماه جابه‌جایی در شاهین‌شهر اصفهان ساکن شدند.  سال 1360 در شاهین‌شهر یک راه‌پیمایی علیه بی‌حجاب‌ها راه افتاد. زینب، مسئول جمع‌آوری بچه‌های مدرسه برای شرکت در راه‌پیمایی بود. از همان جا زیر نظرش می‌گیرند. شب آن روز که برای خواندن نماز مغرب و عشا به مسجد رفت. آخرین نماز زینب ۱۴ ساله بود. وقتی از مسجد برمی‌گشت، منافقان او را با چادرش خفه کردند و به شهادت رساندند. پیکر شهید «زینب (میترا) کَمایی» را همراه با پیکر ۱۶۰ شهید عملیات «فتح‌المبین» که از منطقه آورده بودند، تشییع کردند و در گلستان شهدای اصفهان زیر درخت کاج به خاک سپردند.

امیر سرلشکر موسوی

فرمانده کل ارتش گفت؛ موضع ما همان چیزی است که من در مقام نماینده ارتش در مراسم دانش‌آموختگی خدمت فرمانده معظم کل قوا اعلام کردم، هر کسی از قول ارتش، حرف دیگری بزند که از آن صدای تضعیف نیروهای مسلح بلند بشود، صدا و قلم دشمن است.
امیر سرلشکر «سیدعبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در آیین تکریم و معارفه جانشین فرمانده کل ارتش و معاون هماهنگ‌کننده آجا با اشاره به اهمیت مرکز مطالعات راهبردی آجا گفت: «این مرکز بسیار با اهمیت است و اداره مرکز مطالعات راهبردی باید به فردی هم‌وزن آن اهمیت سپرده می‌شد.»
وی افزود: «مأموریت امیر پوردستان؛ مطالعه عمیق جهت ارائه روش‌های جدید برای مقابله و تفوق بر دشمنان اسلام است که از سوی فرمانده معظم کل قوا این مسئولیت مهم و خطیر به وی سپرده شده است.»
فرمانده کل ارتش گفت: «همچنین نیروی دریایی باید به فرمانده جوان‌تری برای هدایت ۱۰ ساله سپرده می‌شد.»
سرلشکر موسوی در ادامه خاطرنشان کرد: «جهان امروز و نوع و میزان تهدیدات دشمنان پلید به ما حکم می‌کند که به دنبال ترکیبی از فرماندهان هم‌افزا و کارآمد باشیم.»
 وی بیان داشت: «دشمنان از شعار «ارتشی و سپاهی یک لشکر الهی» زخم‌های عمیقی برداشتند و دوباره می‌خواهند با تفرقه‌افکنی و نقل‌قول‌های دروغ بر این روابط خدشه وارد کنند. موضع ما همان چیزی است که در روز معارفه اعلام کردیم و این موضع رسمی ارتش است. موضع ما همان چیزی است که من در مقام نماینده ارتش در مراسم دانش‌آموختگی خدمت فرمانده معظم کل قوا اعلام کردم، هر کسی از قول ارتش حرف دیگری بزند که از آن صدای تضعیف نیروهای مسلح بلند بشود، صدا و قلم دشمن است.»
فرمانده کل ارتش گفت: «تلاش ما بر این بود تا زودتر ترکیب مناسب را در ارتش شکل دهیم و از فرمانده معظم کل قوا به دلیل عنایات، حمایت‌ها و الطاف قدردانی می‌کنیم.»
وی با بیان اینکه سازماندهی یک نوع تصمیم‌گیری برای رسیدن به ترکیب مناسب است، افزود: «جابه‌جایی افراد به معنای ضعف یا قدرت افراد نیست. همچنین چیدن اسم‌های بزرگ در کنار هم هنر نیست؛ هنر به دست آوردن، بهترین ترکیب متناسب با نیازها است و ترکیب جدید می‌تواند بهترین هم‌افزایی را برای ما ایجاد کند؛ بنابراین ه‍یئت رئیسه ارتش باید ار تک نیرویی خارج و تا حد امکان ترکیبی می‌شد.»
ضرورت تحقق مطالبات فرمانده معظم کل قوا از سوی فرماندهان
سردار سرتیپ «محمد شیرازی» رئیس دفتر نظامی فرمانده معظم کل قوا نیز دیگر سخنران این مراسم بود. وی در ابتدا  احکام صادره از سوی فرمانده معظم کل قوا درباره جانشین جدید فرمانده کل ارتش و معاون هماهنگ‌کننده آجا و همچنین فرمانده جدید نداجا و رئیس جدید مرکز مطالعات راهبردی ارتش را قرائت کرد.
وی در ادامه اظهار داشت: «این انتصابات به پیشنهاد فرمانده کل ارتش انجام شده و انتظارات در احکام آماده است و ان‌شاءالله تک‌تک فرماندهان با توجه به تجاربی که دارند، بتوانند مطالبات فرمانده معظم کل قوا را محقق کنند که این انتظارات، انتظارات به حقی است.»
سردار شیرازی بیان داشت: «همچنین جا دارد از امیر موسوی که در این مقطع حساس با ابراز همدلی و همراهی با دیگر نیروها به ویژه سپاه پاسداران، اقدام عملی را در این باره در ارتش شروع کردند، تشکر و قدردانی کنیم که برکاتش ظاهر شده است.»


می‌گفت؛ «چرا این همه شهید مدافع حرم داریم ولی هیچ کدوم‌شون مثل حججی جهانی نشدن؟ داداش منم مثل اون بسیجی بود، اردوی جهادی می‌رفت، توی مسجد فعال بود، لقمه حلال خورده بود...» چون خودش برادر شهید مدافع حرم بود، ازش پرسیدم؛ ببینم وقتی برادر شهیدت می‌خواست بره سوریه، پدر و مادرت راضی بودن؟» گفت: «اصلاً خبر نداشتن، از سوریه زنگ زد گفت حلالم کنید من سوریه‌ام.» 
منم گفتم اصلی‌ترین فرق حججی اونجایی که اجازه رفتن براش مهمه و این اجازه رو با بوسیدن پای پدر و مادرش می‌گیره. کدوم شهید رو سراغ داری این‌طوری رضایت گرفته باشه؟!

09100008489/ صبح صادق تنها پل ارتباطی ما با فرماندهان سپاه است. فرماندهان، لطفاً در دسترس باشید یا حداقل در نشریه صبح صادق جواب ما را بدهید.
09110003303/ انتقالی گرفتن در نیروی دریایی سپاه کاری محال شده است. لطفاً مسئولان رسیدگی کنند.
09110004944/ ارشدیت تحصیلی برخی نیروهای نمایندگی که با مجوز تحصیل کرده‌اند، تعیین تکلیف نشده است.
09110004944/ چرا جذب هيئت علمي و ادامه تحصيل در دانشگاه‌هاي سپاه از طريق هفته‌نامه صبح صادق اطلاع‌رساني نمي‌شود؟
صبح صادق: این موضوع وظیفه مجموعه‌های دانشگاهی سپاه است. البته ما هم استقبال می‌کنیم. همین شماره هم اطلاعیه‌ای از این جنس را منتشر کرده‌ایم. 
09130004108/ انصاف هم چيز خوبيه. از حقوق یک پاسدار با همسر و دو فرزند ماهیانه 97 هزار تومان بابت مکمل درماني کسر مي‌شود، بعد هم که برای درمان مراجعه می‌کنیم، باز باید پول دارو و درمان بدهیم./ «رحيميان» از شهرکرد
09130001911/ سلام. نایب‌الزياره همه صبح صادقي‌هاي بابصيرت هستم. تقدير و تشکر ويژه دارم از برادران مسلمان عراقي که در راه‌پيمايي عظيم اربعين حسيني سنگ تمام گذاشتند./ «نجفي» از قشم
صبح صادق: زیارت قبول
09140008961/ برای رفاه حال جانبازان عزيز، در همه مراکز و مؤسسات وابسته، سرويس‌هاي بهداشتي خاص اين عزيزان در نظر گرفته شود.
صبح صادق: این امر به شکل قانون درآمده، اما متأسفانه هنوز همه جا اجرایی نشده است.
09140009938/ بسيجيان کد 89 قرارگاه حمزه پس از 10 سال چند سال ديگر باید منتظر باشند تا تعيين تکليف شوند؟
09150001566/ چرا فکري براي جذب فرزندان بازنشسته سپاه نمي‌شود؟
09150003324/ بسیجیان طرح امنيت پايدار جنوب شرق را دريابيد که در گرما و کوه‌هاي تفتيده بلوچستان خدمت مي‌کنند و ادامه‌دهنده راه شهداي وحدت و امنيت هستند. 
09170008204/ علت نپرداختن وام حکمت چیست؟
09180002421/ بسيجيان با کد 89 از کردستان خيلي زحمت مي‌کشند؛ ولي تعيين تکليف نشدند.
09180001513/ چرا نيروهاي درجه‌دار به دلیل ندادن ارشدیت تحصیلی باید دچار مشکل بشوند؟
09180008510/ پاسداران از شیعه و سنی پیرو رهبری هستند و ندای وحدت سر می‌دهند. در پاسداری از انقلاب و اسلام تفاوتی بین اهل تشیع و تسنن نیست./ از مرکز آموزش اصفهان
09180007135/ برای طی یک سیر درمانی تنها به دلیل اینکه مراکز درمانی سپاه و نیروهای مسلح نزدیک ما نیست، برای ده جلسه فیزیوتراپی باید چیزی حدود ده برابر مراکز سپاه هزینه کنیم؛ در حالی که همه ما به یک اندازه از حقوق‌مان کسر می‌شود.
09220007813/ متأسفانه، مسئولان اجرایی کشور از ده ماه پیش از اربعین جلسه قرارگاه تشکیل می‌دهند و هر چند مشکلات خیلی کمتر شده؛ اما زمان سفر باز می‌بینیم که مشکلات وجود دارد. به نظر من، در بخش‌هایی از کار خود مردم باید وارد شوند تا جمعیت زائران اربعین ایران به پنج میلیون نفر برسد. 
09330002809/ پاهای خسته همه زائران اربعین را می‌بوسم و از مادرم حضرت زهرا(س) می‌خواهم خیر دنیا و آخرت را نصیب تک‌تک زائران حرم فرزندش کند./ سیدفضل‌الله محمدی(سید سقا)