دیده‌بان حقوق بشر در گزارش  این نهاد بین‌المللی اعلام کرد: نیرو‌های امنیتی میانمار در سه ماه پاکسازی قومی مسلمانان ایالت راخین، اقدام به تجاوز گسترده به زنان و دختران روهینگیایی کرده‌اند.‌ گزارش اخیر دیده‌بان حقوق‌بشر تکرارکننده نتایج تحقیقات «پرامیلا پتن»، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور خشونت‌های جنسی درگیری‌های مسلحانه است که همین موضوع را تأیید کرده بود. در گزارش «پتن» آمده است: خشونت جنسی علیه زنان روهینگیا از سوی نیرو‌های مسلح میانمار فرماندهی و سازماندهی شده است.
 رضا اشرفي/ اتحادیه اروپا در حالی با چالش‌های بسیاری از جمله اختلافات درونی گسترده و البته بی‌ثباتی رقم زده از سوی انگلیس در قالب برگزیت مواجه است که ترزا مي، نخست‌وزير انگليس در اقدامي كم‌سابقه به طور مستقيم ولاديمير پوتين، رئيس‌جمهور روسيه را مخاطب قرار داد و مسكو را به مداخله سايبري در كشورهاي غربي به خصوص در عرصه انتخابات متهم كرد. اين مسئله تازه‌اي نيست، به گونه‌اي كه پس از پيروزي دونالد ترامپ در انتخابات رياست‌جمهوري آمريكا، هيلاري كلينتون رقيب وي ادعا كرد كه روسيه با دخالت‌هاي سايبري باعث شكست او شده است؛ اتهامي كه پرونده آن هنوز باز است و مقامات آمريكا بدون اذعان به اين مسئله كه مطرح كردن چنين بحثي مي‌تواند به اعتبار سياسي و حيثيتي آمريكا لطمه وارد كند، در حال بررسي آن هستند. در همین حال مقامات آلمانی نیز در آستانه انتخابات پارلمانی ادعای حمله سایبری روسیه را مطرح و تلاش کردند تا مسکو را عامل تهدید انتخابات و دموکراسی معرفی کنند. البته فرانسه نیز در انتخابات ریاست‌جمهوری سال اخیر خود، مدعی شد که اجازه دخالت مسکو در انتخابات را نمی‌دهد. 
در حال حاضر نيز اروپا با بهره از چنين ابزاري مدعي شده است كه روسيه در حوزه سايبري در حال باز كردن فضاي جنگي جديد و جدي با اروپا است. به همين منظور ترزا مي با تأكيد بر اينكه مسكو پيش از اين به وزارت دفاع دانمارك و پارلمان آلمان حمله سايبري كرده است، به دنبال همراه كردن اذهان عمومي به ويژه در اروپا با خود است. 
به طور كلی چند مسئله سبب شده است تا ترزا مي و همچنين ديگر رقباي كرملين به اين سمت گرايش پيدا كنند. ابتدا مي‌توان به حضور ادوارد اسنودن، کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی اشاره كرد كه تبحر بالايي در عرصه سايبري دارد و به دليل افشا كردن جاسوسي‌هاي سايبري آمريكا از اين كشور گريخته است. جولین آسانژ، ناشر، روزنامه‌نگار، برنامه‌نویس، کنشگر اینترنت و مهم‌تر از همه یکی از بنیانگذاران وبگاه ویکی‌لیکس و سردبیر آن كه به طور دوره‌اي به برخي از افشاگري‌هاي سياسي ‌ـ تاريخي مي‌پردازد نيز اين مسئله را تشديد كرده است. 
در كنار اين مسائل، فعاليت‌هاي سايبري و اينترنتي روسيه نسبت به گذشته افزايش یافته است. البته نبايد فراموش كرد که كشورهاي غربي كه ديگر كشورها را به جنگ يا حمله سايبري متهم مي‌كنند،‌ خود بيش از همه به اين مسئله مي‌پردازند و بحث جاسوسي سايبري در بين آنها بسيار شايع است. حتي در دوره باراك اوباما، رئيس‌جمهور سابق آمريكا سطوح جاسوسي سايبري آمريكا در برخي از كشورهاي اروپايي به خصوص آلمان منتشر شد كه در آن واشنگتن حتي به دفتر كار و تلفن همراه آنجلا مركل، صدراعظم آلمان نفوذ كرده بود. بنابراين جنگ، حمله و جاسوسي سايبري در بين كشورهاي مختلف به مسئله‌اي عادي تبديل شده است، در حالي كه همواره سعي مي‌شود در كنار مراقبت‌هاي ويژه در سطوح حساس امنيتي،‌ كليت آن پنهان نگه داشته شود. 
در چنين وضعیتی كه اختلافات غرب (آمريكا و اروپا) با روسيه در حال افزايش است،‌ اين‌گونه اتهامات نيز رنگ و بوي جديدي به خود مي‌گيرد. غرب با روسيه جداي از اختلافات عميق تاريخي كه لاينحل مانده، در رويكردهاي جاري نيز با اختلافات بنيادي مواجه است كه در اين باره مي‌توان از اختلافات در بحران اوكراين، مسئله شبه‌جزيره كريمه، تفاوت رويكردي در بحران سوريه و نوع مبارزه با داعش و تروريسم و... سخن گفت. 
غرب كاملاً نگران اين موضوع است كه روسيه به همراه متحدان و كشورهاي ائتلافي كه طي چند سال اخير شكل گرفته، توازن قوا را در جهان تغيير دهد و بر همين مبنا، نظم كنوني نظام بين‌الملل به هم ريخته شود؛ موضوعی كه در حال حاضر در غرب آسيا و با شكست داعش از سوي متحدان مقاومت و شرقي نمايان شده است. در چنين وضعیتی غرب به طور جدي تهديد شده و موقعيت سياسي خود را از دست رفته خواهد ديد؛ زيرا هژموني غربي به طور كامل از هم فروپاشيده خواهد شد. 
مقامات انگليس معتقدند كه روسيه براي سرعت گرفتن اين تغيير نظم از طريق نفوذهاي سايبري و همچنين انتشار اخباري كه زمينه‌هاي شكاف را در بين كشورهاي غربي ايجاد مي‌كند،‌ كاملاً به سمت تهديد اروپا و آمريكا پيش مي‌رود. انگليس نگران است كه در فضايي كه بحث برگزيت در جريان است، روسيه بتواند ميزان،‌ سطح و عمق اختلافات لندن را با اتحاديه اروپا افزايش دهد و حتي اين دو را به سمت دشمني پيش ببرد. يكي ديگر از نگراني‌هاي ترزا مي اين است كه مبادا روسيه بتواند از اين طريق شكاف عميقي را بين اروپا و آمريكا ايجاد كند. نکته مهم آنکه ترزا می با بحران مشروعیت حتی در حزب محافظه‌کار مواجه است و بسیاری خواستار برکناری او از قدرت شده‌اند. این سناریو مطرح است که وی با روس‌هراسی و نمایش اقتداری ظاهری به دنبال تغییر موضع هم‌حزبی‌ها و البته انحراف افکار عمومی از ناتوانی‌های‌ها و ناکامی‌هایش در حل بحران‌های سیاسی و اقتصادی و البته شکستش در تحمیل خواسته‌های انگلیس به اروپا در قالب برگزیت است. 
به هر حال، حضور دونالد ترامپ در كاخ سفيد مي‌تواند چنين فضايي را براي مسكو ايجاد كند. به همين دلیل است كه نخست‌وزير انگليس زمين جديدي را براي حمله به مسكو مهیا کرده است تا ديگر كشورهاي غربي نيز از اين طريق بر عملكرد سياسي روسيه در عرصه بين‌المللي تأثير منفي بگذارند.

 آمریکا از تحریم‌های اروپا علیه ایران استقبال می‌کند
خبرگزاري فارس: یکی از مقامات دولت آمریکا اعلام کرد که واشنگتن از هرگونه اقدام اتحادیه اروپا برای وضع تحریم‌های جدید علیه برنامه موشکی ایران استقبال می‌کند. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که در مقایسه با «باراک اوباما» رئیس‌جمهور سابق آمریکا، موضع جنگ‌طلبانه‌تری در قبال ایران اتخاذ کرده است، گفته بود که برنامه موشکی ایران باید سرکوب شود و همچنین خواستار تنبیه ایران به واسطه نقشی که در یمن و سوریه دارد، شده است. بنا بر این گزارش، اتحادیه اروپا که در تلاش برای حفظ برجام است، می‌گوید که مسئله موشکی و موضوعات امنیت منطقه‌ای از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 مجزا است.

تشکر از نتانیاهو برای حمایت از سخنرانی علیه ایران
خبرگزاري مهر: رئیس‌جمهور آمریکا در نامه‌ای به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، از وی به دلیل حمایتش از سخنرانی ترامپ علیه ایران تمجید کرد. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به تازگی در نامه‌ای به «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل حمایتش از سخنرانی ضد ایرانی خود، قدردانی کرده است. ترامپ در جریان یک نشست خبری راهبرد خود در قبال ایران را اعلام کرد. وی در این سخنرانی اظهاراتی بسیار تند علیه ایران داشت و از خلیج‌فارس هم با نامی جعلی یاد کرد. در بخشی از نامه ترامپ در این باره آمده است: «از حمایت شما تشکر می‌کنم. ما با تقویت روابط با هم و در کنار هم با ایران مقابله می‌کنیم.»

 افزایش نظارت بر ایران 
خبرگزاري باشگاه خبرنگاران جوان: کمیته امور مالی مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه مواضع خصمانه واشنگتن علیه کشورمان، طرح افزایش نظارت بر دسترسی ایران به اعتبارات مالی را تصویب کرد. همزمان با افزایش اقدامات کنگره آمریکا برای اعمال فشار به ایران، یکی از کمیته‌های کلیدی مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را تصویب کرد که می‌تواند با توافق هسته‌ای ایران در مغایرت باشد. قانون افزایش نظارت بر دسترسی‌های ایران به اعتبارات مالی، شرایط را برای ایران جهت خرید هواپیما‌های مسافربری از شرکت‌هایی که در آمریکا مشغول به فعالیت هستند، دشوارتر می‌کند. کمیته امور مالی مجلس نمایندگان آمریکا با 38 رأی مثبت در برابر 21 رأی منفی با ادامه روند قانونی اجرای این طرح موافقت کردند که راه را برای رأی‌گیری آن در صحن علنی مجلس هموار می‌سازد.

کارشکنی آمریکا در مسیر ارسال کمک‌های بشردوستانه 
خبرگزاري ايرنا: بسیاری از اشخاص و نهادهای خیریه در خارج از کشور اعلام کرده‌اند به دلیل قوانین تحریمی وزارت خزانه‌داری آمریکا نتوانسته‌اند کمک‌های خود را به ایران ارسال کنند. وزارت خزانه‌داری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای به طور رسمی از گروه‌های غیر دولتی که قصد کمک به زلزله‌زدگان ایران را دارند، خواست تحریم‌های آمریکا را رعایت کنند. این در حالی است که این وزارتخانه پیش از این ادعا کرده بود تمهیدات لازم را برای ارسال کمک‌های مالی به زلزله‌زدگان ایران فراهم کرده است.

 رد پای ایران دیده می‌شود!
خبرگزاري باشگاه خبرنگاران جوان: بن کاردین در اظهاراتی واهی، ایران را به دست داشتن در حمله موشکی نیروهای یمنی به پایتخت عربستان سعودی متهم کرد. بن کاردین، معاون کمیته روابط خارجی سنا و از اعضای دموکرات این مجلس از ایالت مریلند، طی بیانیه‌ای ضمن هشدار درباره بحران انسانی یمن، ایران را به دست داشتن در ماجرای حمله موشکی به عربستان متهم کرد. در این بیانیه آمده است: «اقدام عربستان سعودی در اعلام این مطلب که بندر‌ها و حریم هوایی در مناطق تحت کنترل دولت (مستعفی) یمن باز می‌شود، گام اول مثبت برای پایان دادن به محاصره یمن است.»

  قاسم غفوری/ غرب آسیا با رسیدن تروریسم به روزهای پایانی خود، می‌رود تا روی آرامش را ببیند، در حالی که برخی تحرکات مشکوک و ابهام‌برانگیز، این شیرینی را به تلخ کامی منطقه مبدل کرده است. در این میان زنجیره‌ای از اقدامات در عرصه‌ منطقه در حال روی دادن است که محور آن را تحرکات سعودی تشکیل می‌دهد. عربستان در هفته‌های اخیر، مواضع ضد ایرانی بسیاری اتخاذ کرده و ایران را دلیل بحران‌های منطقه معرفی کرده و خواستار اقدام جهانی علیه آن شده است. در اقدامی مغایر با تمام قوانین جهانی، سعودی سعد حریری، نخست‌وزیر لبنان را به ریاض دعوت کرد و پس از وادار کردن او به خواندن بیانیه استعفا، وی را زندانی کرده است. شواهد امر نشان می‌دهد که عربستان، حتی لبنان را به اقدام نظامی تهدید کرده است. عربستان همچنین به بحران‌سازی در حوزه عربی ادامه می‌دهد که استمرار تحریم‌ها و فشارها بر قطر نشانه‌ای از این رفتار است. همچنین عربستان با وجود مخالفت‌های گسترده جهانی همچنان تجاوز به یمن را در دستور کار دارد و بر میزان این تجاوزات افزوده است، به گونه‌ای که سازمان ملل متحد به طور رسمی اعلام کرده این منطقه با فاجعه قرن مواجه است که محور آن را نیز اقدامات و تجاوزات سعودی تشکیل می‌دهد. 
نکته چشمگیر آنکه برخی خبرها حکایت از فشار سعودی به ابومازن، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای پذیرش یکی از دو گزینه استعفا یا سازش با رژیم صهیونیستی دارد. مجموع این تحرکات در حالی صورت می‌گیرد که یک نقطه اشتراک در آنها وجود دارد و آن نقش بن‌سلمان، ولی‌عهد سعودی است. روند تحولات نشان می‌دهد که بن‌سلمان به دنبال رسیدن به تخت پادشاهی است و با سرکوب شاهزادگان و نیز بحران‌سازی منطقه‌ای با نمایش قدرت ظاهری از خود، سعی در رسیدن به تاج و تخت دارد. برخی بر این عقیده‌اند که بن‌سلمان از نارضایتی مردمی از ساختار حاکم بر عربستان آگاه است و سعی دارد تا سوار بر موج نارضایتی مردمی، رقبا را از صحنه حذف کند و خود را به پادشاهی برساند. رویکردی که بیان برخی آزادی‌های اجتماعی برای زنان و برخی اصلاحات اقتصادی، حلقه تکمیلی آن است؛ البته رفتارهایی ظاهری که تغییرات ریشه‌ای در آن وجود ندارد و همچنان وضعیت بحرانی و نامناسب آزادی‌های فردی و سیاسی و نیز سرکوب ساکنان مناطقی همچون «عوامیه و قطیف» ادامه دارد که در آینده می‌تواند زمینه‌ساز احیای اعتراض‌های مردمی به ساختار حاکم بر سعودی باشد. 
رفتارهای داخلی و بیرونی بن‌سلمان در حالی است که یک اصل مهم در تمام آنها مشاهده می‌شود و آن تحقق اهداف و خواسته‌های رژیم صهیونیستی برای بحران‌سازی در منطقه با محوریت اقدام علیه جبهه مقاومت است. 
رفتارهای بن‌سلمان نشان می‌دهد که وی بر این تصور است که برای رسیدن به تاج و تخت باید رضایت غرب را جلب کند و در این راه نیز حرکت در مسیر جلب نظر صهیونیست‌ها را در پیش گرفته است و گمان می‌کند با این رویکرد می‌تواند غرب را به پذیرش پادشاهی خود، متقاعد سازد. حلقه تکمیلی این طرح نیز اقدامات اقتصادی وی است که در قالب ساخت شهرک‌های پیشرفته و مدرن می‌باشد که به گفته محافل رسانه‌ای بخش بسیاری از آن به شرکت‌های غربی و صهیونیستی واگذار می‌شود. به عبارتی دیگر، می‌‌توان گفت که بن‌سلمان سعی دارد تا تاخ و تخت را از مسیر اجرای خواسته‌های صهیونیست‌ها کسب کند، در حالی که با ایجاد فضای رعب و وحشت و مسائل حاشیه‌ای سعی در پنهان‌سازی این حقیقت از مردم عربستان دارد. او می‌داند که آگاهی مردمی از این روند، زمینه‌ساز موج اعتراض‌های مردمی به سیاست‌های وی خواهد شد؛ بنابراین با حاشیه‌سازی و البته سرکوب‌های آشکار و پنهان به دنبال آگاهی نداشتن مردم از رویکردهای صهیونیستی و خیانت‌هایش به ملت عربستان و جهان اسلام است. 
در جمع‌بندی کلی از آنچه ذکر شد، می‌توان گفت؛ تحرکات سعودی در منطقه هر چند که در ظاهر برای قدرت‌یابی بن‌سلمان است؛ اما در نهایت خواسته یا ناخواسته در چارچوب اهداف و سیاست‌های بحران‌ساز رژیم صهیونیستی در منطقه صورت می‌گیرد که از آن با نام خیانت جدید سعودی به جهان اسلام و البته فلسطین می‌توان یاد کرد که به طور قطعی در آینده هزینه‌های بسیاری برای بن‌سلمان، عربستان به همراه دارد که از آن جمله تشدید نفرت ملت‌های منطقه و جهان اسلام از ساختار حاکم بر سعودی است که انزوای بیشتر آن را رقم خواهد زد، هر چند که با کودتاهایی همچون کودتای ربایش حریری، نخست‌وزیر لبنان و برگزاری نشست‌های عربی و منطقه‌ای سعی در پنهان‌سازی این انزوا دارد. 


هژمونی آمریکا بر جهان اسلام‌ـ ۴۲
  عبدالله عبادی/ جمهوری لبنان کشوری است در غرب آسیا که از شمال با سوریه و از جنوب با فلسطین اشغالی مرز مشترک دارد. موقعیت جغرافیایی این کشور در نقطه تلاقی مدیترانه و جهان عرب به شکل‌گیری تاریخ غنی و تنوع دینی، نژادی و فرهنگی منجر شده است. بر اساس آمارها، نزدیک به 60 درصد مردم این کشور مسلمان، 39 درصد مسیحی و 1 درصد پیرو دیگر ادیان هستند .

تاریخچه حضور آمریکا در لبنان
در اواسط سال ۱۹۵۸، جمهوری متحده عربی که از اتحاد سه کشور مصر، سوریه و یمن تشکیل شده بود، با دخالت در امور لبنان سعی در به راه انداختن جنگ داخلی و در نهایت سرنگونی دولت «کامیل شمعون» داشت. این در حالی صورت می‌گرفت که جمهوری اتحاد شوروی نیز در جهت جلوگیری از نفوذ آمریکا در منطقه و از سویی گسترش دامنه دخالت‌های خود در دوران جنگ سرد از اقدامات جمهوری متحده عربی حمایت می‌کرد. در اولین روزهای بروز جنگ داخلی، دولت لبنان در تاریخ ۲۲ می ۱۹۵۸ به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرد و خواستار برخورد بین‌المللی با اقدامات جمهوری متحده عربی شد. پاسخ ندادن صریح و جدی از سوی شورای امنیت، وقوع کودتای ملی به رهبری ژنرال «عبدالکریم قاسم» در عراق و از سویی سعی وی در الحاق عراق به جمهوری متحده عربی، لبنان را واداشت که در ۱۴ ژوئن همان سال از ایالات متحده آمریکا درخواست کمک کند.
آیزنهاور، رئیس‌جمهور وقت آمریکا که همواره از گسترش نفوذ شوروی در خاورمیانه هراس داشت، بلافاصله دستور اعزام ۱۴ هزار سرباز به لبنان را صادر کرد تا آنچه را که تهدید و یک کودتای «الهام گرفته از کمونیسم» قلمداد شده بود، سرکوب کند که با حضور این تعداد نیروی آمریکایی غائله لبنان خاتمه یافت.
در ژوئن 1982 «بشیر جمیل» رهبر حزب فالانژ مسیحی که به تازگی رئیس‌جمهور لبنان شده بود، ترور شد و بار دیگر اوضاع لبنان به کلی دگرگون شد. یک روز پس از این حادثه ارتش رژیم صهیونیستی بخش مسلمان‌نشین بیروت را اشغال کرد و دو روز بعد نظامیان مسیحی فالانژ در محدوده تحت سلطه نیروهای صهیونیستی وارد اردوگاه‌های صبرا و شتیلا شدند و بیش از 800 فلسطینی پناهنده را به قتل رساندند. بلافاصله پس از این حادثه نیروهای چند ملیتی مرکب از تفنگداران آمریکا، فرانسه و ایتالیا به منظور میانجی‌گری در جنگ اسرائیل و نیروهای ساف وارد بیروت شدند. این نخستین بار پس از مداخله نظامی آمریکا در لبنان در سال 1958 بود که آمریکا نیروهایش را به این کشور می‌فرستاد. 
در ابتدا، بیشتر گروه‌های لبنانی از این نیروی چند ملیتی به منزله یک نیروی پاسدار صلح استقبال کردند؛ اما طولی نکشید که با مخالفت مسلمانان شیعی و سوری‌ها که آنها نیز نیروهایی در لبنان داشتند، روبه‌رو شدند. در ۱۸ آوریل ۱۹۸۳، بمبی در نزدیکی سفارت آمریکا در بیروت منفجر شد و ۱۷ آمریکایی کشته شدند. در پاییز همان سال تفنگداران دریایی آمریکا مواضع تندروها را گلوله‌باران کردند. در ساعات اولیه روز یک‌شنبه ۲۳ اکتبر ۱۹۸۳ انفجاری در نزدیکی پادگان تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت رخ داد که بر اثر آن ۲۴۱ نفر از تفنگداران و کارکنان نیروی دریایی آمریکا کشته شدند. همراه با ویران شدن پادگان مزبور، سیاست آمریکا در لبنان نیز ویران شد؛ اما ریگان در گزارش سالیانه خود به کنگره، در تاریخ ۲۵ ژانویه ۱۹۵۸ پافشاری کرد که نیروهای اعزامی آمریکا به لبنان، باید در بیروت بمانند که البته با فشار دولت لبنان تفنگداران دریایی آمریکا در نهایت خاک این کشور را ترک کردند. کشته شدن 241 نظامی آمریکایی در لبنان سبب شد برای سال‌ها مسئولان آمریکایی فکر دخالت در امور این کشور را از سر به در کنند؛ اما با خارج شدن نیروهای ارتش سوریه از خاک لبنان در سال 2005 آمریکا بار دیگر فضا را برای دخالت در امور این کشور مهیا دید؛ به همین دلیل جرج بوش پسر موافقت کرد 400 هزار دلار برای بازسازی و بهبود وضعیت اقتصادی لبنان به این کشور اعطا شود. در سال 2006 و پس از جنگ حزب‌الله و رژیم صهیونیستی بوش از کنگره آمریکا خواست با اعطای یک میلیارد دلار به لبنان زمینه ارتقای وضعیت ارتش این کشور، به ویژه در زمینه امنیتی فراهم آید.
از آنجا که حزب‌الله لبنان یکی از اعضای اصلی محور مقاومت و همواره مانعی برای نفوذ آمریکا در لبنان بوده است، آمریکا قصد دارد ضمن نزدیکی به لبنان به نوعی مانع از نفوذ هرچه بیشتر ایران در لبنان شود. از این رو در آبان ماه 1395 و به دنبال پیروزی میشل عون در انتخابات ریاست‌جمهوری، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حالی انتخاب رئیس‌جمهور جدید لبنان را که هم‌پیمان مقاومت است، تبریک گفت که از افزایش قدرت و نقش حزب‌الله در پی این انتخابات ابراز نگرانی کرد.
جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ضمن تبریک پیروزی عون به ملت لبنان، گفت: «ما مشتاقانه به تعامل دوجانبه با عون در راستای حمایت از منافع آمریکا در منطقه چشم دوخته‌ایم.»
از نظر فرهنگی نیز آمریکا نفوذ فراوانی در لبنان دارد. وجود دانشگاه آمریکایی بیروت که سابقه آن به قرن نوزدهم باز می‌گردد، نقش مهمی در پرورش اندیشمندان غربگرا در لبنان و دیگر کشورهای عربی منطقه داشته است که یکی از معروف‌ترین آنها اشرف غنی، رئیس‌جمهور کنونی افغانستان است. افزون بر آن مدرسه آمریکایی‌ها در بیروت و دانشکده بین‌الملل بیروت و دانشگاه سن جوزف زیر نظر مستقیم مسئولان آمریکایی اداره می‌شود که در ترویج فرهنگ غربی در این کشور بسیار فعالانه عمل کرده است.

 آمریکا: تبعیض جدید نژادی علیه سیاه‌پوستان
نقض حقوق سیاه‌پوستان در آمریکا هر روز ابعاد گسترده‌تری می‌گیرد، چنانکه حتی به آنها اجازه داشتن قبرستان هم داده نمی‌شود، اقدامی که موجب شد تا فعالان مدنی و سیاه‌پوستان واشنگتن دی‌سی در اعتراض به ساخت پارکینگ روی قبرستان تاریخی سیاه‌پوستان دست به تجمع اعتراضی زدند. معترضان با حمل پلاکارد و دست نوشته‌هایی که روی آنها نوشته بود: «قبرستان ما را از ساختن نجات بدید»، «پارکینگ روی قبرستان ممنوع است»، «گذشته را آسفالت نکنید»، «قبرستان موزه تاریخ سیاه‌پوستان را نجات بدهید»، «ساخت پارکینگ روی قبرستان سیاه‌پوستان ممنوع»، «قبرستان باید موزه شود» و «زندگی رنگین‌پوستان با ارزش است» به طرف قبرستان مورد نظر راه‌پیمایی کردند.
آلمان: گسترش نظام جاسوسی
در اقدامی که اعتراض نهادهای حقوق بشری را به دنبال داشته، آلمان به منظور گسترش فعالیت‌های جاسوسی خود تصمیم دارد برای سازمان اطلاعات امنیت خود دستگاه‌های ماهواره‌ای جاسوسی را فراهم کند. آلمان می‌خواهد نظام جاسوسی سازمان اطلاعات و امنیت خود را گسترش دهد، برای این منظور ماهواره‌های جاسوسی دریافت می‌کند. رسانه RND آلمان با استناد به محافل امنیتی در برلین گزارش داد که دستور ساخت سه ماهواره برای این منظور در همین ماه داده می‌شود. کمیسیون بودجه پارلمان آلمان برای این منظور در ابتدای کار حدود 40 میلیون یورو را در نظر گرفته است. این در حالی است که نهادهای حقوق بشری درباره پیامدهای این رفتارها هشدار داده و تأکید دارند این اقدامات موجب افزایش دخالت‌ها در زندگی شخصی شهروندان خواهد شد که محدود کننده آزادی‌های فردی است. 
فرانسه: ممنوعیت برگزاری نماز جمعه
محدودیت‌ها علیه مسلمانان در فرانسه هر روز بیشتر می‌شود، چنانکه حتی برگزاری نماز جمعه آنها که به دلیل نداشتن مراکز و مساجد مناسب در خیابان‌ها برگزار می‌شود نیز با محدودیت مواجه شده است. شهرداران فرانسوی در شهر «کلیشی» واقع در استان «او دو سِن» علیه برگزاری نماز جمعه در خیابان‌ها تظاهرات کردند. این تظاهرات به درخواست «رِمی موزو» شهردار شهر کلیشی از حزب راستگرای «جمهوریخواهان» و با هدف جلوگیری از برگزاری نماز جمعه در این شهر برگزار شد. نهادهای مدنی اعلام کرده‌اند؛ شهردار می‌خواهد به برگزاری نماز جمعه در خیابان پایان بدهد، ما تا آغاز گفت‌وگو و تا اختصاص محلی مشخص برای برگزاری نماز، به این اقدام (برگزاری نماز در خیابان) ادامه خواهیم داد. در فرانسه قوانین سختگیرانه‌ای علیه مسلمانان اجرا می‌شود که بخشی از آن در مقابل ممنوعیت حجاب و بخشی نیز در محدودیت‌های گسترده برای برگزاری مراسم دینی است. 
یمن:‌ تمام شدن مواد غذایی
جنایات سعودی و حامیان غربی آن علیه مردم یمن فاجعه‌ای انسانی را رقم زده است، چنانکه سازمان‌های بومی و بین‌المللی فعالیت‌ها و کمک‌های بشردوستانه خواستار بازگشایی فوری راه‌های دریایی، هوایی و زمینی در یمن شدند تا ورود کمک‌های بشردوستانه و مواد غذایی و انواع دارو و سوخت به کشور یمن تضمین شود. این سازمان‌های بشردوستانه هشدار دادند؛ هفت میلیون یمنی از کمک‌هایی که دریافت می‌کردند، محروم شده‌اند. این در حالی است که مقادیر مواد غذایی که برای آنها تخصیص یافته رو به پایان است. این هشدارها در حالی مطرح می‌شود که ائتلاف سعودی همه راه‌های دریایی، هوایی و زمینی کشور یمن را بسته است. این سازمان‌ها خواستار بازگشایی فوری این گذرگاه‌ها شدند. کشورهای غربی برای فروش سلاح به سعودی از مقابله با این جنایات ضد بشری خودداری کرده و به حمایت از آن ادامه می‌دهند.