پارلمان رژیم صهیونیستی «کنست» به دنبال آن است تا با تغییر قانون مربوط به شهر قدس اشغالی، تسلط اين رژيم بر آن را بیشتر و احتمال قرار گرفتن آن تحت حاکمیت فلسطینی را کمتر کند. قدس فقط در صورت رأی مثبت 80 نماینده کنست به یک نهاد خارجی(فلسطینیان) واگذار خواهد شد، وزارت داخلی اين رژيم می‌تواند حدود شهرداری قدس را تغییر دهد. هرگونه تغییری به تأیید کنست نیاز دارد و در نهايت  اگر رژيم صهيونيستي بخواهد منطقه‌ای را که تحت حدود شهرداری قدس است به فلسطینیان بدهد، به رأی مثبت 80 نماینده کنست نیاز دارد.

 قاسم غفوری / مبارزه با تروریسم یکی از مؤلفه‌های دهه اخیر در معادلات جهانی بوده، به گونه‌ای که بخش عمده‌ای از ائتلاف‌ها و دشمنی‌ها در همین چارچوب صورت گرفته است. 
در سال 2011 در حالی داعش وارد سوریه و در سال 2014 وارد عراق شد که ائتلاف به اصطلاح ضد داعش به رهبری آمریکا ادعا داشتند که این مبارزه 20 یا 30 سال طول خواهد کشید؛ اما دیری نپایید که آشکار شد این سخنان برگرفته از اهداف آنان برای ماندگاری 20 الی 30 ساله داعش در منطقه بوده است.
 اوباما، رئیس‌جمهور وقت آمریکا می‌گوید؛ هدف آمریکا نابودی داعش نیست؛ بلکه مدیریت آن است. آمریکایی‌ها در حالی با ارسال تسلیحات و مستشاران نظامی و البته بهره‌گیری از مهره‌های منطقه‌ای برای تحقق این هدف گام برمی‌داشتند که ورود جبهه مقاومت به عرصه مبارزه با تروریسم، این رؤیا را به کابوس آمریکا و شرکایش تبدیل کرد. دستاوردهای مقاومت موجب شد تا حتی کشوری مانند روسیه که خطر تروریسم را حس کرده بود، همگرایی با مقاومت را یک ضرورت بداند. 
در ماه‌های اخیر حتی ترکیه‌ای که همواره در کنار آمریکا علیه سوریه و عراق اقدام می‌کرد، به جمع همگرایان در جبهه مقاومت پیوست. این همگرایی‌ها با محوریت مقاومت منطقه (جمهوری اسلامی ایران، سوریه، حزب‌الله و گروه‌های مدافعان حرم از کشورهای مختلف) در نهایت موجب شد تا داعش در شش سال به مرحله نابودی برسد، چنانکه آزادی بوکمال سوریه فرو ریختن آخرین دژ داعش را رقم زد.
 با پایان عمر حاکمیت داعش در عراق و سوریه و در حالی که پاک‌سازی نهایی این کشورها از تروریسم مطرح است یک نکته مهم در محافل رسانه‌ای و سیاسی و اقتصادی مطرح می‌شود و آن آغاز بازسازی ویرانی‌های بجا مانده از تروریسم است. آنچه در این فضا بیش از هر چیز به چشم می‌آید فضاسازی‌ها درباره نقش و چرایی حضور جبهه مقاومت در روند این بازسازی است، چنانکه محافل رسانه‌ای و سیاسی که تا پیش از این بر طبل زیر سؤال بردن حضور مقاومت در مبارزه با تروریسم می‌پرداختند، اکنون زیر سؤال بردن و ابهام‌سازی درباره نقش آن در بازسازی ویرانه‌های بجا مانده از تروریسم را در پیش گرفته‌اند.
آنان با عباراتی همچون رسیدگی به چالش‌های اقتصادی و فقر درون کشور بجای کمک به دیگر کشورها، ایران به دنبال هزینه کردن درآمدهای حاصل از برجام در بازسازی سوریه و عراق است، مقاومت منابع کشورهای‌شان را سال‌ها در حوزه نظامی خرج کرده و اکنون می‌خواهد این کمک‌ها را به بازسازی این کشورها اختصاص دهد و... برآنند تا افکار عمومی را علیه نقش‌آفرینی مقاومت در آینده معادلات منطقه تحریک کرده و حتی از آن به مثابه مؤلفه‌هایی برای تضعیف پیوند ملت‌ها و مقاومت بهره گیرند. حال این سؤال مطرح می‌شود که حضور در آینده منطقه که بر اساس اصل مشارکت در بازسازی کشورهای آسیب دیده از تروریسم است، چرا باید صورت گیرد و چرا مقاومت همچنان باید نقشی اساسی در معادلات منطقه داشته باشد و راهبرد آینده مقاومت بر چه اساسی باید طراحی شود؟
نخستین جنبه‌ای که باید به آن توجه داشت آن است که آینده غرب آسیا براساس اصل بازسازی رقم می‌خورد، یعنی اگر کشوری می‌خواهد در معادلات منطقه نقش داشته باشد باید آن را در حوزه بازسازی ویرانه‌های بجا مانده از تروریسم ایفا کند؛ بنابراین جبهه مقاومت که همواره یکی از بازیگران و تأثیرگذاران در تحولات منطقه بوده پس از پایان حضور مؤثر در حوزه امنیتی و مبارزه با تروریسم اکنون باید ظرفیت‌های خود در عرصه اقتصادی و بازسازی را به رخ منطقه و جهانیان بکشد تا همچنان موقعیت برتر خود و منطقه را حفظ کند. 
مقاومت که در حوزه نظامی به الگوی منطقه‌ای تبدیل شده، اکنون می‌تواند در حوزه اقتصادی به الگویی برای منطقه مبدل شود و نام خود را همچنان در رأس پیشگامان تحولات منطقه حفظ کند. هر چند که در عرصه داخلی چالش‌های اقتصادی مشهود است؛ اما به هر حال مقاومت دارای دستاوردها و ظرفیت‌های بسیاری در حوزه فناوری و دانش‌های روز جهان است که می‌تواند از آنها برای نقش‌آفرینی فعال در آینده منطقه که در قالب بازسازی ویرانه‌ها و اقتصاد منطقه صورت می‌گیرد، استفاده کند.
نکته دیگر آنکه هر چند مبارزه با داعش در عرصه گسترده نظامی به پایان رسیده؛ اما همچنان بقایا و ریشه‌های تروریسم باقی است. نبرد آینده با داعش در حوزه فرهنگی است که با محوریت تغییر تفکرات و جلوگیری از رویکرد افراد تحت تبلیغات تروریستی صورت می‌گیرد. در همین حال از ریشه‌های گرایش افراد به گروه‌های تروریستی فقر و چالش‌های اقتصادی است. براین اساس برای مقابله با تروریسم به مثابه یکی از محورهای حفظ امنیت پایدار باید همچنان در منطقه به ویژه مراکز تروریسم خیز چون سوریه و عراق حضور فعال داشت که نقش‌آفرینی فعال در بازسازی این کشورها می‌تواند گامی مهم در این عرصه باشد.
به عبارتی، این حضور نقشی مهم در امنیت کشور دارد که نوعی سرمایه‌گذاری پیشگیرانه برای تکرار نشدن دوباره تهدیدات تروریستی علیه امنیت پایدار خواهد بود. این حضور به طور قطع درآمدهای اقتصادی و حتی اشتغال‌زایی برای حاضران در جبهه مقاومت خواهد داشت به ویژه اینکه بخش خصوصی می‌تواند نقشی فعال در بازسازی‌ها و عملکردهای منطقه‌ای ایران در حوزه اقتصادی داشته باشند. 
نکته پایانی آنکه غرب همواره به دنبال خارج ساختن مقاومت از معادلات منطقه بوده است، چنانکه در این عرصه، حتی داعش را به منطقه تحمیل کرد و به حمایت از گروه‌های تروریستی پرداخت. سران آمریکا مانند هیلاری کلینتون، وزیر خارجه دور اول ریاست‌جمهوری اوباما به طور رسمی اعلام کرد که آمریکا داعش را برای مقابله با مقاومت در منطقه ایجاد کرد. غرب و شرکای منطقه‌ای آن در حالی که با پروژه ایران‌هراسی و بحران‌های امنیتی و تحریم و فشارهای سیاسی علیه مقاومت نتوانسته‌اند اهداف ضد مقاومتی خود را محقق سازند، اکنون پروژه جدیدی را تعریف کرده‌اند و آن حضور گسترده در آینده منطقه با محوریت بازسازی ویرانه‌های بجا مانده از جنایات تروریسم است. آنها با حضور در این عرصه می‌خواهند نقش مقاومت را کم‌رنگ و نام خود را در مقام ناجی ملت‌ها برجسته کرده و به مصادره دستاوردهای مقاومت بپردازند.
 غربی‌ها با فضاسازی رسانه‌ای علیه حضور اقتصادی مقاومت در منطقه و القای منفی بودن پیامدهای حضور آن در بازسازی ویرانه‌های سوریه و عراق برای ملت و اقتصاد ایران و متحدانش، سعی در اجرای پروژه اخراج مقاومت از معادلات اقتصادی منطقه را دارند. 
در جمع‌بندی نهایی می‌توان گفت که حضور فعال مقاومت در بازسازی سوریه و عراق نه هزینه کردن برای دیگر کشورها، بلکه گامی مهم در ادامه راه تأمین امنیت کشور و مقابله با تهدیدات طراحی شده علیه مقاومت از سوی دشمنان است.‌ آنانی که با تروریسم نتوانسته‌اند به اهداف ضد مقاومتی دست یابند اکنون برآنند تا از راهکار اقتصادی و دور ساختن مقاومت از غرب آسیای پس از داعش که همان دورسازی آن از روند بازسازی منطقه است، منزوی سازند و حذف قدرت منطقه‌ای آن را رقم زنند.

 حمایت ایران از تروریسم را تحمل نمی‌کنیم
خبرگزاری ايرنا: معاون رئیس‌جمهور آمریکا با تأکید بر حمایت واشنگتن از تل‌آویو، گفت: «ترامپ در حال بررسی انتقال سفارت این کشور به قدس است.» مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا گفت: «دولت این کشور اجازه نخواهد داد که ایران سلاح اتمی بسازد.» پنس سپس افزود: «ایالات متحده و اسرائیل بار دیگر در برابر پیشتاز حمایت دولتی از تروریسم در کنار هم ایستاده‌اند. رئیس‌جمهور [دونالد] ترامپ به ایران هشدار داده و همین ماه قبل هم راهبرد تازه‌ای برای مقابله با اقدامات ایران برای بی‌ثبات‌سازی منطقه و تضعیف امنیت اسرائیل ارائه کرده است.»
 از اروپا می‌خواهیم در برابر ایران، کنار ما باشد
خبرگزاری مهر: «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا که در اندیشکده «ویلسون» درباره روابط ایالات متحده و اروپا سخنرانی می‌کرد، از اروپا خواست در مقابله با ایران به آمریکا بپیوندد. وزیر خارجه آمریکا گفت: «با تصمیم اخیر رئیس‌جمهور درباره سیاست ایالات متحده در قبال ایران، آنچه ایالات متحده و اتحادیه اروپا را در کنار هم قرار می‌دهد، بیش از آن چیزی است که ما را از هم جدا می‌کند.» وی افزود: «برجام دیگر تنها مرکز ثقل سیاست ایالات متحده در قبال ایران نیست. ایالات متحده متعهد به مقابله با مجموعه تهدیدات ایران است.» تیلرسون افزود: «می‌دانیم که ترکیه به دلیل نزدیکی جغرافیایی، نمی‌تواند ایران را نادیده بگیرد؛ اما از ترکیه می‌خواهیم به عنوان یک شریک عضو ناتو، دفاع جمعی از متحدانش در ناتو را در اولویت قرار دهد.»
سیاست‌های ضد ایرانی مردم ایران را بیشتر متحد کرد
خبرگزاری فارس: رئیس ‌شورای روابط خارجی آمریکا تأکید کرده است، سیاست‌های ضد ایرانی آمریکا و عربستان به جای کاهش نفوذ روبه‌افزایش ایران در منطقه، مردم این کشور را بیش از پیش حول یک سیاست ملی‌گرایانه متحد کرده است. «ریچارد هاوس» رئیس شورای روابط خارجی آمریکا در پیامی که در توئیتر منتشر کرد، با اشاره به گزارش اخیر روزنامه «نیویورک‌تایمز» تأکید کرد: «سیاست‌های ضدایرانی آمریکا و عربستان به جای کاهش نفوذ روبه‌افزایش ایران در منطقه، مردم ایران را بیش از پیش حول یک سیاست ملی‌گرایانه متحد می‌کند.»
 راستی‌آزمایی‌های بند T برجام در پروتکل الحاقی 
خبرگزاری تسنیم: مقام سابق دولت آمریکا می‌گوید راستی‌آزمایی‌های بند T برجام به نحو مناسب در پروتکل الحاقی پوشش داده شده‌اند. «ریچارد نفیو» کارشناس ارشد مسائل تحریمی در تیم سابق مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا در مصاحبه‌ای گفته است: «آژانس متعهد به انجام برخی اقدامات راستی‌آزمایی و ارائه اطمینان‌های لازم درباره مفاد مطرح‌شده در بند T ضمیمه نخست‌ برجام است.»
پایان ضرب‌الاجل کنگره برای تصمیم درباره ایران
خبرگزاري باشگاه خبرنگاران جوان: کنگره‌ آمریکا تا ماه دسامبر مهلت دارد که تصمیم بگیرد آیا قصد دارد تحریم‌های ایران را دوباره اعمال کند یا نه. این خبرگزاری اعلام کرد، مهلت شصت روزه ضرب‌الاجل کنگره برای تصمیم‌گیری در زمینه اعمال مجدد تحریم‌های ایران که براساس برجام برداشته شده بودند، در ماه دسامبر به پایان می‌رسد. کنگره‌ آمریکا در ماه دسامبر با برنامه کاری فشرده‌ای روبه‌رو است. یکی از این فشردگی‌ها این است که کنگره تحت فشار قرار دارد تا تصمیم بگیرد که آیا قصد دارد تحریم‌های ایران را که براساس توافق‌نامه هسته‌ای سال 2015 (برجام) برداشته شده بودند، دوباره اعمال کند؟
به حمایت از عربستان در برابر ایران متعهد هستیم
خبرگزاری تسنیم: کاخ سفید در بحبوحه شدت گرفتن انتقادها از ائتلاف متجاوز عربستان به یمن در بیانیه‌ای تلاش کرد ایران را مقصر بحران انسانی ایجادشده در یمن جلوه دهد. کاخ سفید در بیانیه‌ای ضمن استقبال از اقدام ادعایی عربستان سعودی و ائتلاف تحت رهبری این کشور در بازگشایی بندر حدیده و فرودگاه بین‌المللی صنعا، نوشته است: «ما در برابر تجاوزگری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حمایت از عربستان سعودی و تمامی شریکان‌مان در خلیج[فارس] متعهد هستیم.»


 رضا اشرفی/ غرب آسیا همچنان اصلی‌ترین کانون تحولات جهانی است و هر یک از بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای تلاش دارند خود را بازیگر اصلی این تحولات معرفی کنند. در میان بحران‌های امنیتی منطقه، رياض بار ديگر ميزبان نشستي بود كه ادعا مي‌شود نشست وزراي دفاع كشورهاي اسلامي است كه به رياست و محوريت سعودي تشكيل شده است. اين نشست در حالي برگزار شد كه «محمد‌بن‌سلمان» ولی‎عهد و وزیر دفاع عربستان طی سخنانی در نشست «وزرای دفاع ائتلاف نظامی اسلامی» در ریاض اعلام کرد، اجازه نمی‎دهیم شهروندان کشورهای اسلامی به دلیل حضور تروریسم در منطقه دچار رعب و وحشت شوند. وزیر دفاع عربستان سعودی  افزود: «۴۴ کشور اسلامی تلاش خود را برای مبارزه با تروریسم با یکدیگر هماهنگ می‎کنند.» گفتنی است، چند روز پیش از آغاز نخستین نشست وزرای دفاع کشورهای عضو ائتلاف ضد تروریسم موسوم به «ائتلاف اسلامی»، ریاض اعلام کرد «راحل شریف» ژنرال پاکستانی را برای فرماندهی و ریاست این ائتلاف تعیین کرده است.
ادعاي مبارزه با تروريسم و حمايت از ملت‌هاي اسلامي از سوي سعودي و ائتلاف مذكور در حالي مطرح مي‌شود كه عربستان در طول سال‌هاي اخير بيشترين نقش را در حمايت از گروه‌هاي تروريستي داشته و آن را پدرخوانده تروريسم مي‌نامند. تلاش برای سرنگوني نظام سوريه و عراق و اقدام عليه مقاومت لبنان، از جمله جنايات ضد بشري سعودي است كه عليه ملت‌هاي اسلامي و عربي صورت گرفته است. سعودي در طول نزديك به سه سال است كه شديدترين و وحشيانه‌ترين حملات به مردم مظلوم يمن را داشته؛ چنانكه سازمان ملل از قتل عام و مرگ تدريجي ميليون‌ها يمني، به ويژه زنان و كودكان خبر داده است. نكته ديگر آنكه ائتلاف مذكور در حالي از حمايت از ملت‌هاي مسلمان سخن مي‌گويد كه در سخنان آنان صرفاً مبارزه با تروريسم مطرح است؛ در حالي كه از مبارزه با پدر تروريسم، يعني آمريكا و انگليس سخني به ميان نيامده است و حتي با آنها همکاری مي‌کنند؛ در همين حال از مبارزه با رژيم صهيونيستي و حمايت از فلسطين که اولين چالش جهان اسلام به شمار می‌آید، سخني به ميان نيامده است كه خود واهي بودن اين ادعا را نشان مي‌دهد. يكي از نكات قابل توجه در این نشست آن است كه کشورهای اسلامی اعم از ایران، سوریه و عراق حضور ندارند، حال آنکه اين كشورها در سال‌هاي اخير بيشترين قربانيان تروريسم بوده و بيشترين نبرد را با تروريسم داشته‌اند و آنها سرنگوني داعش را رقم زده‌اند.
با توجه به اين شرايط مي‌توان گفت، نشست رياض نه به دنبال بحران‌هاي جهان اسلام، بلكه صرفاً در چارچوب‌هاي سياست‌هاي داخلي و جهاني آل‌سعود برگزار شده است؛ زیرا اگر واقعاً چنين ائتلافي براي حمايت از جهان اسلام وجود داشت، بايد در كنار سوريه، عراق و متحدانش عليه تروريسم مي‌جنگيد و در كنار حمايت از مردم يمن و فلسطين، آمريكا، انگليس و شركاي منطقه‌اي آنان را به جرم حمايت از تروريسم محاکمه می‌کرد و محور برنامه‌هاي خود را در حمايت از مقاومت فلسطين مي‌گذاشت، نه آنكه عليه مقاومت منطقه موضع‌گیری کرده و دست در دست سعودي و آمريكا براي كشتار مردم يمن اقدام کند. در این میان، کشورهایی که به امید منافع اقتصادی و سیاسی به همراهی با سعودی روی آورده‌اند، نه تنها دستاوردی نخواهند داشت؛ بلکه شرکای جنایات سعودی شناخته خواهند شد؛ چنانکه یکی از ریشه‌های اعتراض‌های مردمی در پاکستان، اعتراض به عملکردهای دولت در همراهی با سعودی و پذیرش طرح آن برای فرماندهی فرماندهان پاکستانی بر ائتلاف مذکور است. آنها تأکید دارند، همراهی با سعودی نه تنها دستاوردی برای آنان ندارد؛ بلکه زمینه‌ساز تضعیف جایگاه پاکستان در عرصه منطقه‌ای و جهان اسلام خواهد بود، چنانکه بسیاری از متحدان سعودی نظیر مصر و ترکیه نیز برای گرفتار نشدن در چنین وضعیتی در مسیر دوری از سعودی گام برداشته‌اند.

هژمونی آمریکا بر جهان اسلام‌ـ ۴4

  عبدالله عبادی/ با کشف نفت در یمن روابط آمریکا با این کشور آغاز شد و اندک اندک روند صعودی خود را آغاز کرد؛ اما با بحران خلیج‌فارس و طرفداری یمن از رژیم صدام روابط این دو کشور به سردی گرایید؛ ولی قطع نشد، هنگامی که یمن مورد تهدید عربستان برای قطع فعالیت‌های شرکت‌های نفتی خود قرار گرفت، عبدالله صالح از رئیس‌جمهور آمریکا درخواست کمک کرد و جرج بوش از طرفین خواست اختلافات خود را از طریق مذاکره حل و فصل
 کنند.
 توصیه آمریکا مبنی بر انجام مذاکره با وجود آنکه نتایج چندانی نداشت، نشان‌دهنده توجه آمریکا به این منطقه از جهان بود. به فاصله 10 روز پس از انتخابات یمن، جانشین معاون وزیر خارجه آمریکا همراه هیئتی وارد صنعا شد و با علی عبدالله صالح و بقیه مقامات آن کشور ملاقات کرده و پیام رئیس‌جمهور آمریکا را تسلیم صالح کرد. این پیام درباره روابط دوجانبه، تبریک پیروزی انتخابات، کمک‌های آمریکا به یمن و دوران سازندگی آن کشور به شیوه دموکراسی بود.
یمن از مهم‌ترین هم‌پیمانان منطقه‌ای آمریکا در مبارزه با تروریسم به شمار می‌رفت و جرج بوش(پدر) پیوسته از مواضع رئیس‌جمهور یمن حمایت می‌کرد. همکاری سازمان سیا با یمن یکی از موفقیت‌های(تنت) رئیس پیشین سیا محسوب می‌شد، وی برای همکاری با یمن میلیون‌ها دلار هزینه صرف کرد و به این کشور بالگرد، تجهیزات استراق سمع و جلیقه‌های ضد گلوله فرستاد و برای تربیت یگان ضد تروریسم ارتش یمن یکصد مربی آموزشی از نیروهای ویژه ارتش آمریکا را به یمن اعزام کرد. در نوامبر سال 2002 سازمان سیا توانست از این طریق شش عضو القاعده را در یمن به قتل برساند، در بین کشته‌شدگان (ابوعلی الحارث) طراح حمله به ناو آمریکایی (کول) نیز دیده می‌شد.
آمریکا در اواسط سال 1385 با اوج‌گیری حملات نظامی ارتش یمن علیه مناطق شیعه‌نشین استان «صعده» حمایت نظامی خود را از این دولت اعلام کرد و منابع خبری یمن از ورود نظامیان آمریکایی برای پشتیبانی از گارد ریاست‌جمهوری و نیروهای ویژه یمن در حمله به مناطق شیعه‌نشین شمال این کشور خبر دادند. همچنین در آوریل سال 2006 صالح با هدف تقویت امنیت یک قرارداد نظامی به مبلغ دو میلیون و 800 هزار دلار امضا کرد.
در این باره در تاریخ 31/3/1385 فرمانده نظامیان آمریکا در منطقه خاورمیانه از صنعا دیدار کرد و با رئیس‌جمهور یمن درباره مسائل نظامی و امنیتی مذاکره کرد، به دنبال آن در تاریخ 2/12/1385 یک هیئت نظامی از کمیسیون اطلاعات و امنیت کنگره آمریکا در سفری به صنعا با مقامات این کشور دیدار کردند. رئیس‌ این هیئت هدف از این سفر را افزایش روابط آمریکا با یمن اعلام کرد و از رئیس‌جمهور یمن دعوت کرد تا با سفر به واشنگتن در نشست مشترک کمیته دو حزب دموکرات و جمهوریخواه حضور یابد.
رفت‌وآمدهای مقامات گوناگون آمریکایی به صنعا خبر از گسترش روابط می‌داد؛ اما با حمله به یک مجتمع مسکونی آمریکایی‌ها در تاریخ 22/1/1387 در صنعا یک نفر کشته شد و شش نفر دیگر زخمی شدند. با این حرکت مردم یمن انزجار خود را از آمریکایی‌ها نشان دادند، به دنبال این واقعه یک تیم آمریکایی از «اف‌بی‌آی» راهی یمن شد تا مسئولیت تحقیق درباره این حمله را به دست آورد. در تاریخ 1/7/1387 خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت دفاع یمن از دستگیری عوامل این حمله خبر داد، دومین حمله با دو خودروی بمب‌گذاری شده به سفارت آمریکا که موجب کشته شدن دست‌کم 16 نفر که شش نفر از آنها از حمله‌کنندگان به سفارت بودند، یمن را در شوک فرو برد. 
در تاریخ 25/8/1387 خبرگزاری‌ها اعلام کردند که شاخه القاعده یمن مسئولیت حمله انتحاری به سفارت آمریکا در صنعا را برعهده گرفته است، شاخه القاعده یمن در وبگاه خود اعلام کرد که شبه‌نظامیان این گروه با انجام این حمله انتحاری به درخواست «اسامه بن لادن» رهبر القاعده و «ایمن الظواهری» معاون وی نسبت به حملات بیشتر در این کشور علیه آمریکا هشدار دادند.
با آغاز حمله ددمنشانه ارتش سعودی به یمن، آمریکا در ابتدا به طور پنهانی به حمایت از عربستان برخاست، آمریکا و هم‌پیمانان غربی خود در تلاش هستند حضور خود در جنگ یمن را مستقیم و غیر مستقیم حفظ کنند؛ چرا که این کشور اهمیت راهبردی بالایی داشته و بر چندین آب راه و جزیره مشرف بر آب‌های عمیق نظارت دارد و آمریکا بر این باور است که تشکیل یک حکومت قوی در صنعا با استقلال سیاسی، سبب خواهد شد این کشور به دور از سیاست‌های آمریکا ایفای نقش کند و تبدیل به محور ضد آمریکایی خواهد شد؛ چرا که منابع انسانی و موقعیت جغرافی و منابع نفتی به بازگشت توازن به اقتصاد یمن منجر خواهد شد.
 دولت آمریکا تنها به حمایت تسلیحاتی از عربستان اکتفا نکرده، بلکه با این کشور چندین قرارداد فروش تسلیحات پیشرفته، هرکدام به ارزش یک میلیارد دلار بسته است و افزون بر این، آمریکا در جنگ عربستان علیه یمن همکاری اطلاعاتی و لجستیکی دارد که از آن جمله می‌توان به تعیین اهداف حمله، سوخت‌رسانی به جنگنده‌های سعودی در آسمان و حضور ده‌ها مشاور نظامی آمریکایی و انگلیسی در اتاق عملیات عربستان اشاره
 کرد.
با وجود افزایش خرابی‌هایی که عربستان در یمن به بار آورده و تکرار نقض حقوق بشر و قوانین جنگ و هدف دادن غیر نظامیان در یمن از طرف سعودی‌ها، ایالات متحده آمریکا به رژیم خاندان سعودی به مثابه یک سوپاپ برای سیاست‌های خود در خاورمیانه نگاه می‌کند.
واشنگتن معتقد است؛ افزایش خسارات عربستان، خسارت مستقیم به آمریکا است و از این جهت، دولت این کشور به جنگ یمن مانند نبرد خود نگاه می‌کند و اصرار دارد از طریق درپیش گرفتن سیاست دفاعی منظم، از سیاست‌های عربستان حمایت کند.

 آمریکا: آمار فاجعه‌بار آزار زنان
یک نظرسنجی سراسری در آمریکا نشان داد که ۶۰ درصد زنان در این کشور آزار جنسی را تجربه کرده‌اند و بیش از دو ‌سوم آنها گفته‌اند که این اتفاق برای آنان در محل کار رخ داده است. همچنین از میان زنانی که تجربه آزار و اذیت جنسی را داشتند ۶۹ درصد گفتند این اتفاق برای آنها در محل کار، ۴۳ درصد در محیط‌های اجتماعی و ۴۵ درصد در خیابان و همچنین ۱۴ درصد گفتند در خانه رخ داده است. ۸۹ درصد پاسخگویان مسئله آزار و اذیت جنسی زنان را به مثابه یک مشکل جدی طبقه‌بندی کردند و ۵۵ درصد گفتند پوشش رسانه‌ای اخیر از رسوایی‌های جنسی چهره‌های سرشناس به درک بهتر مشکل آزار جنسی منجر شده است. ۶۲ درصد اظهار داشتند که به باور آنها بعد از رسوایی‌های اخیر احتمال پاسخگو کردن افراد از بابت آزار و اذیت جنسی افزایش یافته است.
 انگلیس: رفتار وحشیانه پلیس علیه سیاه‌پوستان
نقض حقوق سیاه‌پوستان از سوی ساختار حاکم بر انگلیس، یکی از مسائل مطرح در نهادهای حقوق بشر است. پلیس انگلیس در ساختاری نژادپرستانه، اقدام علیه سیاه‌پوستان را اجرا می‌کند؛ به گونه‌ای که ضرب و شتم سیاهان بدون آنکه جرمی مرتکب شده باشند به یک امر طبیعی برای پلیس تبدیل شده است. برای  نمونه به تازگی یک نوجوان سیاه‌پوست هنگام دستگیری به دست پلیس انگلیس به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و راهی بیمارستان شد. «ترل دکوستا جونز برتون» نوجوان 15 ساله‌ای است که در لندن به دست افسران پلیس دستگیر و از شدت جراحات در بیمارستان بستری شد. پلیس، استخوان فک این نوجوان را شکسته و با شدت ضربات، زخم‌های بسیاری بر سر و صورت وی وارد کرده است. پیش از این تحقیقاتی مبنی بر رفتار نژادپرستانه پلیس انگلیس نشان می‌داد، افسران پلیس در این کشور رفتار تبعیض‌آمیزی نسبت به سیاهان دارند.
 فرانسه: ممنوعیت نماز خواندن مسلمانان
«جرالد کلمب»، وزیر کشور فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد؛ مسلمانان دیگر اجازه ندارند در خیابان‌های این کشور نماز جماعت برگزار کنند. از زمانی که مقامات محلی فرانسه یکی از مساجد این منطقه را تعطیل کردند، نماز جماعت هر جمعه در خیابان برگزار می‌شود. سیاستمداران و معترضان بارها تلاش کردند مانع برگزاری نماز جماعت مسلمانان در خیابان شوند. به دنبال گسترش این اعتراض‌ها، وزیر کشور فرانسه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «آنها دیگر در خیابان‌ها نماز نمی‌خوانند. ما از برگزاری نمازهای جماعت در خیابان جلوگیری می‌کنیم و اطمینان حاصل خواهیم کرد که در هفته‌های آینده این مشکل را حل کنیم. مسلمانان به یک مکان برای نماز خواندن احتیاج دارند.»
 کلمبیا: سرخ‌پوستان قربانی خشونت
یک‌سال پس از امضای توافق‌نامه صلح بین دولت کلمبیا و گروه فارک، بومی‌های سرخ‌پوست و آفریقایی‌تبارها، قربانی خشونت‌های دیگر گروه‌های چریکی و شبه‌نظامیان در شمال غرب کلمبیا هستند. در گزارش عفو بین‌الملل آمده است در منطقه شوکو، به علت وجود مین‌های ضد نفر و کشتارهای گزینشی، موارد جابه‌جایی گروهی اجباری شده و کشتار ادامه دارد. عفو بین‌الملل از دولت کلمبیا می‌خواهد تا هر چه سریع‌تر همه گروه‌های شبه‌نظامی را منحل کند، از قربانیان فهرستی تهیه، از جابه‌جایی‌های اجباری جلوگیری و در نهایت از رؤسای اقوام محافظت کند. بنابر آمارهای رسمی دست‌کم نام 60 درصد ساکنان منطقه «شوکو» به عنوان قربانی‌های مناقشه ثبت شده است و 80 درصد آنها در وضعیت فقر شدید به‌سر می‌برند.