رئیس‌جمهور آمریکا در جمع هوادارانش در فلوریدا بار دیگر درباره توافق هسته‌ای ایران گفت: «برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح‌های اتمی، من به تازگی از تأیید فاجعه‌ای موسوم به توافق هسته‌ای ایران خودداری کردم؛ فاجعه‌ای تمام‌عیار!» وی همچنین با انتقاد از اوباما در مواجهه با ایران، گفت: ما 8/1 میلیارد دلار پول نقد به ایران دادیم! این پول نقد آنقدر زیاد بود که مجبور شدیم از کشورهای دیگر کمک بگیریم؛ چون ما به اندازه کافی پول نقد نداشتیم.

  محمدرضا مرادی/ سرانجام دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا مهم‌ترین اقدام در پرونده فلسطین، یعنی اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل را انجام داد تا به این طریق نشان دهد دوراندیشی لازم را در انجام تصمیمات مهم و سرنوشت‌ساز سیاسی ندارد. ترامپ در سخنرانی روز چهارشنبه خود در کاخ سفید رسماً شهر قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام کرد و گفت به وعده خود عمل کردم. رئیس‌جمهور آمریکا با وجود اینکه به دولتش دستور داد تا مقدمات انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس را فراهم کنند، همانند رؤسای‌جمهور پیشین خود، اقدام در این مورد را تا شش ماه دیگر تعلیق کرد. کنگره آمریکا در سال 1995 قانونی را به تصویب رساند که دولت را به انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس اشغالی موظف می‌کند. رؤسای‌جمهور آمریکا، در سال‌های گذشته با استفاده از اختیارات خود، هر شش ماه این اقدام را تعلیق کرده‌اند.
این اقدام دونالد ترامپ با واکنش قاطع جهانی مواجه شد و کشورهای اروپایی و اسلامی یکصدا این اقدام را محکوم کردند. گروه‌های فلسطینی نیز تصمیم ترامپ را اعلان جنگ علیه فلسطین ارزیابی کردند. اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در نشست مطبوعاتی تأکید کرد، امروز در برابر نقطه عطف تاریخی قرار داریم و فلسطین و قدس از این نقطه عطف تاریخی عبور می‌کنند. صائب عریقات دبیر کل سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) هم اعلام کرد، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا با به رسمیت شناختن قدس به پایتختی رژیم صهیونیستی راه‌حل دو کشور را از بین برد. محمود عباس نیز طی اظهاراتی تأکید کرد: «قدس بزرگ‌تر از آن است که یک تصمیم بتواند هویت آن را تغییر دهد و تصمیم ترامپ تغییری در واقعیت شهر قدس ایجاد نخواهد کرد و در این زمینه هیچ‌گونه مشروعیتی به اسرائیل نمی‌دهد.» این در حالی است که گردان‌های الاقصی خواستار آغاز مبارزه مسلحانه برای آزادسازی همه اراضی فلسطین شدند و معاون دبیر کل جنبش جهاد اسلامی گفت: «تصمیم ترامپ اعلام جنگ محسوب می‌شود.»
اما اقدام دونالد ترامپ پیامدهایی، هم برای رژیم صهیونیستی و هم برای آمریکا به همراه خواهد داشت. از یک سو اقدام یکجانبه آمریکا در پرونده فلسطین باعث خواهد شد تا ضمن اینکه نقش واشنگتن در مذاکرات مربوط به فلسطین از دست برود، روند انزواگرایی این کشور نیز تشدید شود. اقدامات یکجانبه دونالد ترامپ در یک سال اخیر سبب تشدید شکاف بین واشنگتن و پایتخت‌های اروپایی شده است. از سوی دیگر امنیت رژیم صهیونیستی نیز متأثر از این اقدام خواهد بود؛ چرا که موج انتفاضه سوم که به تازگی آرام گرفته است، بار دیگر به راه خواهد افتاد. روزنامه هاآرتص نیز با توجه به پیامدهای این اقدام ترامپ اعلام کرده که دونالد ترامپ تنها جنگ را برای اسرائیل به همراه خواهد آورد. در مجموع باید گفت که دونالد ترامپ با این اقدام خود پایان مذاکرات صلح را اعلام کرد و گروه‌های فلسطینی به این نتیجه خواهند رسید که تنها راه رژیم صهیونیستی با اسرائیل مبارزه است و باید شاهد مسلح شدن کرانه باختری بود.
صدها نیروی امنیتی و پلیس ذخیره رژیم‌صهیونیستی در آستانه روز خشم به قدس اعزام شده و در اماکن حساس به ویژه اطراف مسجدالاقصی مستقر شدند.
 رژیم صهیونیستی از بیم تظاهرات فلسطینیان پس از نماز جمعه، صدها نیروی امنیتی و پلیس ذخیره را به قدس اعزام کرد.
«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی «حماس» روز پنج‌شنبه ضمن دعوت به تظاهرات در سراسر فلسطین اشغالی، روز جمعه را آغاز انتفاضه چهارم و روز خشم اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) به نقل از خبرگزاری آناتولی، در حالی که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در تصمیمی جنجالی، شهر بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخته است، شب گذشته هزاران نفر در ایالت شیکاگوی آمریکا دست به تظاهرات زدند و مخالفت خود را با این تصمیم ترامپ اعلام کردند.

   حسین عبداللهی‌فر/   برخی اصلاح‌طلبان می‌گویند سال‌ها پیش این روزهای احمدی‌نژادی‌ها را پیش‌بینی می‌کردند و به همین دلیل با وی مخالف بودند. عجیب آنکه آنها فتنه 88 را با همین ادعا توجیه کرده و آن را اقدامی برای پیشگیری از بدرفتاری‌های امروز احمدی‌نژاد توصیف می‌کنند! عجیب‌تر این است که آنها اذعان برخی از اصولگرایان به این را که احمدی‌نژاد یک پای فتنه بوده، ناکافی دانسته و خواستار توبه حامیان احمدی‌نژاد شده‌اند؛ این در حالی است که اولاً، خودشان هنوز بابت حمایت از پای اصلی فتنه از نظام و مردم عذرخواهی 
نکرده‌اند. 
ثانیاً، حتی اگر ادعای آنها درباره آینده احمدی‌نژاد درست هم باشد، چگونه وقتی خودشان اجازه برخورد با کسانی را که سال‌ها از جرم‌شان می‌گذرد، نمی‌دهند، با احمدی‌نژاد به دلیل رفتارهای این روزهایش برخورد کرده‌اند!
ثالثاً، اگر اصلاح‌طلبان قادر به پیش‌بینی دقیق آینده احمدی‌نژاد بودند، چگونه در همین سال 96 نتوانستند رفتار این روزهای دولت فعلی را پیش‌بینی کنند و هنوز چند ماه از انتخابات نگذشته، از چرخش نامزد خود سخن به میان می‌آورند و امروز نقش خود را در وضعیتی که اتفاقاً اساس بدرفتاری احمدی‌نژادی‌ها شده، انکار می‌کنند.
رابعاً، اگر ادعای پیش‌گویی اصلاح‌طلبان درست باشد، چرا فقط رفتار احمدی‌نژاد را که از همان ابتدا با وی مخالف بودند، پیش‌بینی کرده و قادر نبودند عاقبت بدرفتاری‌های خود در مجلس ششم و هفتم، تحصن و استعفای دسته‌جمعی، ماجرای 18 تیر و کوی دانشگاه و... را پیش‌بینی کنند که خود زمینه هرگونه رفتار نامتعارف دیگران شده و امروز انحرافی‌ها در مقایسه رفتار خود با اصلاح‌طلبان، وزن اقدامات‌شان علیه نظام را ناچیز می‌دانند. 
وقتی اصلاح‌طلبان خود چنین سابقه دفاع‌ناپذیری دارند و نقش امروز خود را نیز در بروز این وضعیت که احمدی‌نژادی‌ها بر موج نارضایتی ناشی از آن سوار شده‌اند، نمی‌پذیرند، به دنبال لاپوشانی خطاهای گذشته و امروز خود خطاهای احمدی‌نژاد را بزرگ‌نمایی کرده و هر عمل و سخن وی را با آب و تاب منعکس
 می‌کنند. 
در این زمینه این سؤال مطرح است که آیا پیشگویی اصلاح‌طلبان از این روزهای احمدی‌نژاد، دلیلی بر حقانیت آنهاست و متقابلاً کسانی که این روزها را پیش‌بینی نکرده‌اند، گواهی بر ناحق بودن آنهاست؟
واضح است که اصلاح‌طلبان می‌خواهند با این بهانه‌ها رفتارهای غلط خود را توجیه کنند؛ چرا که احمدی‌نژاد در سال 88 با 24 میلیون رأی رئیس‌جمهور منتخب مردم بود، حتی اگر عده‌ای آینده وی را بسیار روشن پیش‌بینی می‌کردند، حق برخورد با وی و برهم زدن نتیجه انتخابات را به بهانه تقلب نداشتند؛ زیرا اگر قرار بود پیش‌بینی‌ها و پیشگویی‌ها از آینده افراد، مبنای تعامل با وی قرار گیرد، در هر انتخاباتی  کسانی که به نامزد پیروز رأی نداده‌اند، 
می‌توانند برخی چیزها از جمله موفق نشدن در حل مشکلات اقتصادی کشور و معیشت مردم را بهانه قرار داده و از پذیرش نتیجه انتخابات سر باز زنند. به ویژه آنکه متأسفانه بیشتر نامزدهای پیروز انتخابات در زمان مسئولیت و پس از آن، با اتخاذ مواضع نادرست یا اقدامات
 نامتعارف نشان داده‌اند که پیش‌بینی مخالفان آنها غلط نبوده و بسیاری از تحلیل‌ها درباره آنها درست بوده است؛ از این رو با نهایت تأسف و تقبیح رفتارهای غلط رئیس دولت نهم و دهم باید گفت، احمدی‌نژاد اولین و آخرین فردی نیست که با هر توجیهی که دارد هم منافع عمومی و هم مصالح شخصی خود را زیر پا گذاشته و با اقدامات هنجارشکنانه خود بستر سوءاستفاده مخالفان خود و دشمنان ملت ایران را فراهم
 کرده‌اند.

   حسن خدادی/
1‌ـ روحیه معنویت‌گرایی/ اولین شاخص، ارتباط ویژه‌ای است که بین نیروی انقلابی و خداوند متعال وجود دارد، دیگر شاخصه‌های آن نیز شاخه‌ای از ریشه آن است. به واقع روح و جوهره نگرش انقلابی با توحید و وحدانیت و ارتباط با خالق هستی آغاز می‌شود و کار و تلاش برای رضای اوست که معنا می‌یابد. «... آن عاملی که موجب می‌شود انسان در میدان‌ها خسته نشود، یاد خداست. ... شما اگر نگاه کنید، در دنیا کشوری را با خصوصیات کشور ایران پیدا نخواهید کرد که توانسته باشد در مقابل آن همه دشمن بایستد، بر آنها غالب شود، موانع را بردارد، راه خود را بگشاید و در جهت اهداف خود حرکت کند. آن چیزی که تا امروز، این حرکت را در ایران اسلامی این‌طور مستقیم به سمت هدف هدایت کرده است، همین ایمان شما، ارتباط‌تان با خدا و روحیه‌ دعا و تضرعی است.»(٢٧/٨/1371)
2ـ روحیه جهادی(فرهنگی و فکری)/ امام خامنه‌ای عرصه جهاد امروز را جهاد فرهنگی و فکری می‌داند. جهاد فرهنگی امروز مقابله با جنگ نرمی است که دیروز دشمن با شبیخون و امروز به صورت یک ناتو آن را دنبال می‌کند. « يك شرط جهاد، اين است كه در مقابله با دشمن باشد. اين مقابله، يك وقت در ميدان جنگِ مسلّحانه است كه جهاد رزمی نام دارد؛ يك وقت در ميدان سياست است كه جهاد سياسی ناميده می‌شود؛ يك وقت هم در ميدان مسائل فرهنگی است كه به جهاد فرهنگی تعبير می‌شود و يك وقت در ميدان سازندگی است كه به آن جهاد سازندگی اطلاق می‌گردد. ... پس، شرط اوّلِ جهاد اين است كه در آن، تلاش و كوشش باشد و شرط دومش اينكه، در مقابل دشمن صورت گيرد؛ البته يكی از جهادها هم جهاد فكری است. چون دشمن ممكن است ما را غافل كند، فكر ما را منحرف سازد و دچار خطا و اشتباه‌مان گرداند؛ هر كس كه در راه روشنگری فكر مردم، تلاشی بكند، از انحرافی جلوگيری نمايد و مانع سوءفهمی شود، از آنجا كه در مقابله با دشمن است، تلاشش جهاد ناميده می‌شود. آن هم جهادی كه شايد امروز، مهمّ محسوب می‌شود.» (20/۳/1375)
3‌ـ روحیه آرمان‌خواهی/ از تأکیدات رهبر معظم انقلاب آرمان‌خواهی و عدالت‌طلبی و مطالبه‌گری است. ایشان در این باره می‌فرمایند: «امروز آرمان‌ها و آرزوهاي امام، از هر چيز ديگر زنده‌تر است؛ دنيا هم از آنها مي‌ترسد. خبرگزاري‌هاي جهان و محافل تحليلگر سياسي، ايران را زير ذره‌بين گذاشته‌اند و لحظه‌ به ‌لحظه تحليلي را منتشر مي‌کنند. آنها به دروغ مي‌گويند رهبر جديد چنين و چنان خواهد کرد؛ بعد که ديدند آن‌گونه نشد و راه و هدف ما، راه و هدف امام است و توصيه‌هاي او را به کار مي‌بنديم و همواره او را معلم خود مي‌دانيم، لحن گفتارشان عوض شد! آنها از شخص امام، به خاطر آن آرمان‌ها مي‌ترسند. ما همان راهي را که آن بزرگوار رفت، ادامه خواهيم داد؛ زيرا برتر و والاتر و شيرين‌تر و مقدس‌تر و شايسته‌تر از آرمان‌هاي او سراغ نداريم. اين گفتار به طرز شگفت‌آوري تا الان هم صدق مي‌کند.»(18/۰۳/1368)
4‌ـ روحیه امر به معروف و نهی از منکر/ رهبر فرزانه انقلاب درباره امر به معروف و نهی از منکر و نقش جوانان در این باره چه زیبا فرموده‌اند: «كارى كه دشمن از لحاظ فرهنگى مى‏كند، يك «تهاجم‏ فرهنگى» بلكه بايد گفت يك «شبيخون فرهنگى» يك «غارت فرهنگى» و يك «قتل عام فرهنگى» است. امروز دشمن اين كار را با ما مى‏كند. چه ‏كسى مى‏تواند از اين فضيلت‌ها دفاع كند؟ آن جوان مؤمنى كه دل به دنيا نبسته، دل به منافع شخصى نبسته و مى‏تواند بايستد و از فضيلت‌ها دفاع كند. كسى كه خودش آلوده و گرفتار است كه نمى‏تواند از فضيلت‌ها دفاع كند! اين جوان بااخلاص مى‏تواند دفاع كند. اين جوان، از انقلاب، از اسلام، از فضايل و ارزش‌هاى‏ اسلامى مى‏تواند دفاع كند. لذا، چندى پيش گفتم: «همه امر به معروف و نهى از منكر كنند.» الان هم عرض مى‏كنم: نهى از منكر كنيد. اين، واجب است. اين، مسئولیت شرعى شماست. امروز مسئولیت انقلابى و سياسى شما هم هست.»(22/04/1371)


 انقلاب اسلامی
 هرگز کهنه نمی‌شود
فرمانده نیروی قدس سپاه با اشاره به اینکه شعار، اعتقاد، دلبستگی مردم به نظام و رهبری و اصول انقلاب روزبه‌روز مستحکم‌تر شده است، گفت: «امروز شاهدیم که جوانان ما و نسل‌های جدید عاشق‌ و پایبند به اصول و ولایت‌فقیه هستند.» سردار سرلشکر قاسم سلیمانی با بیان اینکه در چارچوب طبیعی و با این دشمنی‌های گسترده و فضاهای کنونی و با گذشت زمان باید فرسایش و فاصله بین نسل‌های مختلف به ‌وجود آید، افزود: «دلیل تازگی انقلاب و نظام این است که انقلاب ما از جنس دین بوده و هرگز روح کهنگی به خود نخواهد گرفت.» وی با بیان اینکه امروز رهبر معظم انقلاب و ولایت ‌فقیه از اسلام و انقلاب و مردم و مسائلی که می‌توانند به اسلام ضربه بزند، دیده‌بانی می‌کنند، گفت: «بین آنچه ما می‌بینیم و می‌فهمیم تا آنچه ولی‌فقیه درک می‌کنند، فاصله زیادی وجود دارد.»
محبوبیت نداشتن ترامپ باز هم رکورد شکست
بر اساس نتایج جدیدترین نظرسنجی‌ها، تنها ۳۲ درصد آمریکایی‌ها عملکرد ترامپ، رئیس‌جمهور کشورشان را تأیید می‌کنند و در مقابل ۶۳ درصد با عملکرد وی مخالف هستند. جالب اینجاست که طبق نظرسنجی مؤسسه بروکینگز، 63 درصد مردم آمریکا مخالف انتقال سفارت این کشور به بیت‌المقدس بوده و فقط 31 درصد موافق انتقال سفارت هستند.  در واکنشی دیگر اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا بدون نام بردن از ترامپ، نسبت به روی کار آمدن هیتلر جدید در آمریکا و تهدید شدن دموکراسی در کشورش هشدار داد.
سهام عدالت براي مردم
 یا در جیب دولت؟!
نتیجه 10 سال اجرای سهام عدالت آن شد که نیمی از سهام به تملک دولت در‌می‌آید و الباقی‌اش برای 50 میلیون مشمول طرح است؛ زیرا دولت معتقد است نیمی از اقساط سهام عدالت برای آزادسازی طرح هنوز به خزانه پرداخت نشده است. در حالي كه كارشناسان اقتصادي تاكنون ده‌ها بار خواستار انتشار جزئيات و مبناي حسابداري سهام‌ عدالت شده‌اند، سازمان خصوصي‌سازي باز هم به بيان مطالبي بسيار كلي از طرح سهام عدالت اكتفا كرده و مدعي شده است، ارزش سهام عدالت واگذاري به مشمولان، به حدود دو برابر زمان واگذاري افزايش يافته و در اين بين از آنجا كه ارزش كنوني سهام عدالت يك ميليون تومان برآورد شده است، به نظر مي‌رسد دولت براي تسويه سهام عدالت ارزش روز را مدنظر قرار داده است؛ زيرا اگر ارزش سال پايه واگذاري مدنظر بود (500هزار تومان)، تاكنون همه اقساط دولت از محل سود شركت‌ها پرداخت می‌شد و سهام عدالت از چنبره برخي از مديران دولتي رهايي مي‌يافت.
اجناس سوپرلاکچری
 در فروشگاه «شهرداری»
با وجود ممنوعیت فروش کالاهای خارجی دارای مشابه داخلی در فروشگاه‌های وابسته به شهرداری‌ها، شاهد آن هستیم که مسئولان جدید «بهشت» یا از روی بی‌اطلاعی یا در سایه غفلت، عرصه را برای فروش کالاهای خارجی باز گذاشته‌اند. فروشگاه شهروند محصولات کشاورزی خارجی را به اسم میوه ایرانی و با قیمت‌های نجومی که هر کیلوگرم از این میوه‌ها چند صد هزار تومان است، به فروش می‌رساند! هویج‌ آمریکایی 90 هزار تومانی که با وجود نوشته لاتین آن، برچسب تولید داخلی بر روی آن خورده یا بسته 175 گرمی تمشک‌ با قیمت کیلویی 480 هزار تومان و عرضه میوه‌های خاص که بر روی بسته‌بندی آن نام کشور کلمبیا حک شده با نام ایرانی و شکلات، بیسکویت و ویفرهای ایتالیایی، آلمانی، حتی ویتنامی و ... عرضه می‌شود.

 کسی که با استکبار مشکل ندارد اسلام را نمی‌شناسد
حسن رحیم‌پور‌ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنانی اظهار داشت: «ابراهیم(ع) با نمرود می‌جنگید، پیامبر(ص) با اشراف قریش؛ جنگ حق و باطل در طول تاریخ مثال‌زدنی است. اگر کسی بپرسد که ما با استکبار مشکلی نداریم، پاسخ می‌دهیم شما قرآن و روایات و منابع دین را نمی‌شناسید. قرآن اساساً یک کتاب ضد استکبار است. استکبار سه وجه دارد؛ یک سیاسی دو‌ ـ مذهبی دینی و سه ـ اقتصادی؛ جهت سیاسی آن فرعون و مذهبی و دینی بلعم باعورا و اقتصادی قارون است که در قرآن به آنها اشاره شده است. کلمه رب که در آیه «انا ربکم الاعلی» آمده منظور خالق نیست، بلکه به معنای همه‌کاره و تصمیم‌گیرنده است. اولین استکبارستیز، خداوند متعال و اولین مستکبر، شیطان است با سجده نکردن بر انسان و غرور و تکبر. تقوای درونی یعنی اینکه استکبار درونی را شکست بدهیم. آیا کشوری که در 50 کشور جهان غارت، کشتار، مبارزه و جنگ راه می‌اندازد، مصداق بارز استکبار نیست؟ رژیم صهیونیستی به بهانه هولوکاست ده‌ها هولوکاست به راه انداخته است. اگر کسی بگوید نمی‌دانم استکبار چیست، دچار منگولیسم است؛ دچار منگولیسم سیاسی است؛ اصلاً شعور سیاسی ندارد. او تاریخ خود را نفهمیده است. آمریکا از دهه ۶۰ وحشی‌تر شده؛ آن زمان به یک کشور حمله کرده بود، الان به تمامی کشورهای منطقه تجاوز کرده است. اگر در داخل آدم‌های ضعیف و به درد نخور نداشتیم، ما ابرقدرت جهان می‌شدیم.
کل خاورمیانه تحت تأثیر تفکر ایران است
یک مقام ارشد اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی ادعا کرد ایران در حال تغییر سیمای منطقه است.
این مقام ارشد صهیونیست که نام وی منتشر نشده به رادیو ارتش اسرائیل گفته است: «این روزها شاهد هستیم که منطقه خاورمیانه دچار تغییرات ژئواستراتژیک بسیاری شده است. با توجه به این تغییرات باید اذعان کنیم که این خاورمیانه، دیگر خاورمیانه قدیم نیست. ایران و تفکراتی که این کشور دارد، کل خاورمیانه را تحت تأثیر قرار
 داده است.»
این مقام رژیم صهیونیستی افزود: «دکترین ایران‌ براساس درگیری غیر مستقیم و استفاده از موشک و راکت است. این کشور ده‌ها هزار موشک دارد. آنها همچنین روش‌هایی مانند حفر تونل و درگیری‌های زیرزمینی را مد نظر دارند. طرز تفکر ایران شرایط بسیار خطرناکی برای ما به وجود آورده است.»
ایران در تلاش برای استفاده از گروه‌های مختلف در مناطق مختلف خاورمیانه، از راه دور است و در واقع از افراد و گروه‌ها در کشورهای مختلف، ارتشی نیابتی برای خود تشکیل داده است که جنگیدن با آن بسیار سخت است.
حق مردم ایران است که با آمریکا دشمن باشند
یک رسانه انگلیسی نوشت دشمنی مردم ایران با آمریکا قابل فهم و توجیه است.سایت لندن اکونومیک در تحلیلی خاطرنشان کرد: آیزنهاور رئیس‌جمهوری آمریکا (۱۳۴۰ـ۱۳۳۲) در خاطرات دوران ریاست‌جمهوری، ژئواستراتژی آمریکا، شامل تصمیم خود برای مداخله در دموکراسی درحال رشد ایران را افشا کرد؛ «پیشرفت اخیر دیگری که به یاری ما محقق شد، بازیابی قدرت شاه ایران و برکناری مصدق است. کاری که ما کردیم پنهانی بود. اگر این اقدامات آشکار می‌شدند، نه تنها در منطقه رسوا می‌شدیم؛ بلکه هر فرصت دیگری را برای دست زدن به اقدامات مشابه آتی، نیز از دست می‌دادیم.» پس از برکناری سازمان‌یافته محمد مصدق نخست‌وزیر منتخب ایران از سوی سازمان سیا و ام‌آی‌سیکس، برای جمهوری اسلامی که به زودی روی کار می‌آمد، آینده‌ای بدون اتحاد با غرب رقم خورد. آیا نفرت ایران از دولت آمریکا قابل توجیه نیست؟  مصدق صنعت نفت ایران را ملی کرد؛ اما بریتانیا تحریمی جهانی بر نفت ایران اعمال کرد. هم آمریکا و هم بریتانیا از شاه که از راه ارعاب، توده‌های مردم سرکوب اعتراضات سیاسی حمایت کردند. در طول جنگ ایران و عراق نیز، آمریکا با صدام حسین همکاری کرد و حتی از تصمیم وی در به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی علیه ایران، نیز حمایت کرد. بر این اساس دشمنی مردم ایران با آمریکا قابل فهم و توجیه است.
چرا براي بررسي اموال مسئولان انگيزه كافي نيست؟
گاهی خبر دغدغه اموال مسئولان و رسيدگي نکردن به موضوع ثروت‌اندوزي برخي آنها داغ مي‌شود و بعد در سكوت گم مي‌شود. احمد توكلي، اقتصاددان و نماينده سابق مجلس ضمن اشاره به این مطلب كه انگيزه كافي براي اجرايي شدن قانون وجود ندارد، در این زمینه می‌گوید: «قانون رسيدگي به دارايي مقامات، مسئولان و كارگزاران نظام سال‌ها مطرح بوده و متأسفانه در هيچ موردي اجرا نشده و هنوز هم برخي بدون واهمه از مؤاخذه، مال‌اندوزي مي‌كنند.» او در ادامه مي‌گويد: «توجه به روند بررسي اين قانون، از زمان مطرح شدن آن تحت عنوان «طرح صيانت از جامعه در برابر مفاسد اقتصادي» در سال 84 تاكنون و اجرايي نشدن آن، نشان مي‌دهد كه حتي حساسيت حداقلي لازم هم براي رسيدگي به اين وضعيت وحشتناك فراگير در ساختار رسمي كشور وجود ندارد. با وجود اينكه اكنون دو سال از نهايي شدن اين قانون در مجمع تشخيص مصلحت نظام مي‌گذرد، قوه قضائيه هم آيين‌نامه اجرايي آن را ننوشته، بنابراين همه اين موارد حكايت از نبودن انگيزه كافي براي اجراي اين قانون دارد.» شايد سخنان احمد توكلي كمي بدبينانه به نظر برسد، اما نگاهي به قانون اجرا نشده و حرف‌هاي به عمل نرسيده نشان مي‌دهد از قضا حرف‌هايش واقع‌بينانه است. مسئولان فقط رؤساي قوا و وزرا نيستند، اختلاس‌ها و ثروت‌اندوزي‌ها در رده‌هاي مياني وضعيت بدي را در افکار عمومی رقم زده است که باید برایش فکر عاجلی کرد.

  امین پناهی/ انتخابات ریاست‌جمهوری امسال در نوع خود، انتخاباتی متفاوت از دیگر انتخابات‌ها بود. یکی از نقاط تمایز این انتخابات پديده «نامزد پوششي» بود که براي اولين‌بار در انتخابات‌های کشورمان مطرح و عملی شد. در جریان انتخابات اردیبهشت امسال با یک سناریوی از پیش اعلام شده، اسحاق جهانگیری به عنوان نامزد پوششی وارد صحنه انتخابات شد تا در کارزار مناظرات کمک کار نامزد اصلی اصلاح‌طلبان باشد. پوششی بودن این نامزد نه براساس تحليل صحنه و روابط سياسي افراد كه بنابر اعلان رسمي این جریان سیاسی صورت گرفت. حتی درباره اینکه چه کسی این کار را انجام دهد، اختلاف‌نظرهایی بود و گزینه‌های متفاوتی که در نتیجه قرعه به نام معاون اول افتاد.
وارد شدن جهانگیری و سخنان بی‌پروا و تند او علیه رقبا و دفاع جانانه‌اش از دولت یازدهم بیش از آنچه که جریان متبوعش فکر می‌کرد مورد توجه اصلاح‌طلبان قرار گرفت، به طوری که در برهه‌ای حتی عده‌ای این موضوع را مطرح کردند که از نامزد اصلی عبور کنند و نامزد پوششی را جایگزین وی کنند؛ چرا که وی بهتر از نامزد اصلی خواسته‌ها و مطالبات آنها را مطرح می‌کرد که البته با شرایط خاص آن زمان عملی نشد و او چند روز مانده به انتخابات از صحنه کنار رفت تا آراءاش در سبد نامزد اصلی قرار بگیرد. 
پس از انتخابات که آقای روحانی برای دومین دور به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد جهانگیری را هم در جایگاه قبلی‌اش ابقا کرد؛ اما با گذشت زمان و نارضایتی برخی اصلاح‌طلبان از عملکرد وی در موضوعاتی همچون ترکیب کابینه و طرح این گمانه‌زنی که نامزد مورد نظر رئیس‌جمهور برای انتخابات 1400 علی لاریجانی خواهد بود، تئوریسین‌های اصلاح‌طلب تصمیم گرفتند که راه خود را از وی جدا کنند. از این رو موضوعی را مطرح کردند مبنی بر اینکه جهانگیری در میانه راه از دولت جدا شود تا بتواند در دور بعد کاندیدای اصلاحات شده و وارد کارزار انتخابات شود. در غیر این صورت نقاط ضعف و ناکارآمدی دولت به پای او نوشته خواهد شد و باید پاسخگوی مشکلات موجود باشد؛ بنابراین دیگر شانسی برای پیروزی در انتخابات نخواهد داشت.
البته با همه اینها و با وجود اینکه حرف و حدیث‌ها درباره استعفای معاون اول از سمت، جدی‌تر شده است، به این معنا نیست که انتظار داشته باشیم همین فردا جهانگیری از سمت خود استعفا کند. این ممکن در یک پروسه چند ماهه یا حتی یک‌ساله یا دوساله اتفاق بیفتد؛ اما مهم این است که بدانیم اصلاح‌طلبان از هم‌اکنون پروژه مربوط به انتخابات سیزدهم را کلید زده‌اند و نمی‌خواهند بازنده انتخابات بعدی باشند. چون تجربه اصلاح‌طلبان به آنها اثبات کرده هر جا دچار چند دستگی شدند و نامزدهای متعدد یا ضعیف داشتند، نتوانستند پیروز انتخابات باشند. 
اگرچه اصلاح‌طلبان حاضر شدند در دو انتخابات اخیر از آقای روحانی که در اردوگاه اصلاح‌طلبی تعریف نمی‌شد، حمایت کنند؛ اما تصور اینکه در دور بعد مجبور به حمایت از علی لاریجانی که گذشته از مواضع نزدیک وی به دولت اعتدال، نامزد نام و نشان‌دار جریان اصولگرایی است، باشند برای‌شان دشوار و شاید محال است. 
در پایان این نکته را هم نباید از نظر دور داشت که احتمال دارد اصلاح‌طلبان با طرح چنین مباحثی درصدد فشار به دولت یازدهم باشند و در واقع با این اقدامات خود دولت را مجبور کنند تا دامنه اختیارات معاون اول رئیس‌جمهور را افزایش دهد و به نوعی خواسته‌های اصلاح‌طلبان را محقق سازد.