بنیاد دموکراسی و حقوق بشر خلیج‌فارس اعلام کرد: «زندانیان سیاسی در زندان‌های بحرین بار دیگر در معرض اهانت و سوءرفتارهای مسئولان زندان‌ها قرار گرفتند. مسئولان زندان مرکزی «جو»، همچنان بر زندانیان فشار وارد می‌کنند و گاهی به مدت سه روز اجازه نمی‌دهند از سلول‌های خود خارج شوند. پیشتر بسیاری از سازمان‌های حقوقی و منطقه‌ای از مقامات بحرینی خواسته بودند از این نقض‌ها و سوءرفتارها علیه زندانیان سیاسی در زندان‌های بحرینی دست بردارند.»

رضا اشرفي /  مصر در حالی به سالگرد سرنگونی مبارک در سال 2011 نزدیک می‌شود که این کشور با چالش‌ها و تحولات فراوانی مواجه شده که محورهای اصلی آن را حوزه امنیتی تشکیل می‌دهد. 
مدت كوتاهي پس از اينكه به طور رسمي اعلام شد فتنه داعش در منطقه غرب آسيا برچيده شده و جز بازمانده‌هاي اندكي از آن به طور پراكنده باقي نمانده است، مصر هدف حمله تروريستي قرار مي‌گيرد؛ به گونه‌ای كه طي سال‌هاي اخير نظير آن در منطقه وجود نداشته است. پیش از هر چيز بايد به اين مسئله اشاره كرد كه گروه‌هاي تروريستي زماني به سمت بمب‌گذاري‌ها و بزن‌ودرروها روي مي‌آورند كه به شكل ساختاري و سرزميني قافيه را باخته باشند. اين همان مسئله‌اي است كه در حال حاضر گروه‌هاي تروريستي منطقه، به ویژه داعش به آن دچار شده‌اند؛ اما بازمانده‌هاي آنها نمي‌توانند و نمي‌خواهند باور كنند كه گروه عريض و طويل‌شان به پايان راه رسيده است. 
در هر حال، در اين بمب‌گذاري بيش از 300 مسلمان نمازگزار روستاي روضه، شهرستان بئرالعبد در شمال شبه‌جزيره سينا كه در ساحل مديترانه است، جان خود را از دست دادند. در همین حال، در حملات تروریستی پراکنده در مناطق گوناگون مصر نیز ده‌ها نفر کشته و زخمی شده‌اند.
 اما آيا اين بمب‌گذاري و كشتار تنها منتسب به گروه يا گروه‌هاي تروريستي است يا با تحولات منطقه ارتباط ارگانيك دارد؟ بي‌بی‌سي فارسي در پايان گزارش خود كه در همين باره منتشر شده، بدون اينكه ارتباط مستقيمي ايجاد كند، به شكل کاملاً حرفه‌اي نوشته است: «از زمان برکناری محمد مرسی، رئیس‌جمهوری سابق مصر، در چهار سال پیش، بر شدت اقدامات خشونت‌آمیز این گروه‌ها افزوده شده است.» بي‌بي‌سي با وصله زدن اين جمله به پايان گزارش خود خواسته است افكار عمومي و نهادهاي سياسي را به سمت اخوان‌المسلمين سوق دهد تا دولت كنوني مصر و همچنين برخي ديگر از كشورهاي منطقه را كه ضد اخوان هستند، به اين سمت سوق دهد. «اليوم السابع» در اين باره نوشت: «جمعی از اعضای نمایندگان پارلمان مصر... نصب دوربین‌های مراقبت مقابل مساجد و اماکن عبادی را خواستار شدند.» ایمن ابوالعلا، عضو پارلمان از حزب مصریون الاحرار نيز در اين باره گفت: «نصب دوربین مقابل مسجد امری حتمی است... نیروهای امنیتی می‌توانند به دوربین‌های مراقبت دسترسی داشته باشند و از اطلاعات آنها استفاده 
کنند.»
اما همزمان با اين حمله تروريستي چند موضع سياسي از مراكز گوناگون منتشر شد كه به راحتي نمي‌توان از آنها گذشت و نسبتش را با چنين تحركات تروريستي ناديده گرفت. ابتدا اينكه راب مانینگ، سخنگوی پنتاگون مداخلات آمریکا در امور کشورهای خاورمیانه را لازمه منطقه خاورمیانه دانست و گفت: «اين جمله... مثالی است که نشان می‌دهد چرا ایالات متحده باید همچنان در خاورمیانه درگیر باقی بماند.» به تازگی عنوان شده است كه آمريكا قرار است حتي با فروپاشي داعش در منطقه، دو هزار نيروي خود را در سوريه نگه دارد. البته اين آمار رسمي است كه اعلام شده و اين امكان وجود دارد كه تعداد نيروهاي آمريكايي بسيار بيشتر از اين تعداد باشد؛‌ مسئله‌اي امنيتي كه نمونه‌هاي آن فراوان است و اين كشور همواره بيش از آنچه اعلام مي‌كند، نيروهاي خود را در مناطق مورد نياز حفظ مي‌كند. بنابراين در آينده بايد منتظر سناريوهاي جديد بود كه ائتلاف غربي‌ـ عبري‌ـ عربي به دنبال آن است. به هر حال، پس از شكست ساختاري داعش، توازن منطقه‌اي به نفع مقاومت و طيف ضد هژمون بين‌المللي تغيير كرده است و ائتلاف غربي نمي‌تواند به راحتي از اين مسئله بگذرد؛ زيرا اين موضوع مي‌تواند به دومينويي تبديل شود كه در كل جهان تكرار
 شود. 
در كنار اين موضوع، يك موضع ديگر از سوي مقامات رژيم صهيونيستي منتشر شد كه مي‌تواند در همين راستا باشد. همزمان با آشتي ملي دو گروه بزرگ حماس و تشكيلات خودگردان در فلسطين كه قادر خواهد بود مسير را به سمت انتخابات و حتي پيروزي حماس پيش ببرد، جیلا جملئیل، وزیر امور اجتماعی رژیم صهیونیستی گفت: «صحرای سینا بهترین مکان برای تشکیل کشور فلسطین است.» اين اظهارات سبب شده است گمانه‌ها به اين سمت پيش برود كه برخي از عمليات‌هاي تروريستي در سيناي مصر براي خالي كردن اين منطقه به منظور كوچ اجباري فلسطيني‌ها به اين منطقه و باز شدن فضای سرزميني و سياسي‌ـ امنيتي براي رژيم صهیونیستی بود. از سوی ديگر، ديده مي‌شود كه تل‌آويو به شدت نگران و پيگير فعاليت مقاومت در اراضي جولان و مناطق مشرف به سرزمين‌هاي اشغالي است. آيا سناريوي عربستان سعودي در گروگانگيري نخست‌وزير حريري براي تنش‌آفريني در لبنان و فشار حزب‌الله در همين راستا
 است؟ 
به هر حال، مصر اگرچه در دوران السيسي چندان به سمت بحران با تل‌آويو پيش نرفته؛ اما نبايد فراموش كرد كه در تحولات منطقه گام‌به‌گام از عربستان سعودي كه مؤتلف آمريكا است،‌ فاصله گرفت و به سمت فلسطين (مقاومت) در منطقه و روسيه در عرصه بين‌المللي پيش رفت. به هر حال، چنين فضايي كه عليه فلسطين و صحراي سينا ايجاد شده، تنها يكي از ميوه‌هاي شوم انور سادات است.
 مصر درگیر بحران‌های امنیتی داخلی با چاشنی خارجی شده که راهکار خروج از آن نیز تکیه بر وحدت داخلی و الگو‌گیری از جبهه مقاومت در مقام پیروز عرصه مبارزه با تروریسم است. السیسی، رئیس‌جمهوری مصر نیز بارها بر این رویکرد تأکید کرده و خواستار همگرایی و بهره‌گیری از تجربیات سوریه در عرصه مبارزه با تروریست شده است؛ به ویژه اینکه ائتلاف آمریکا و سعودی نشان داده‌اند، هرگز به دنبال صلح نبوده و هدفی جز کشتار و استمرار بحران در منطقه ندارند.


خبرگزاري باشگاه خبرنگاران جوان: جان بولتون، نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل، مدعی شد؛ هر توانمندی که امروز کره شمالی در زمینه موشک‌های بالستیک اتمی دارد، ایران هم فردا می‌تواند داشته باشد. او در حساب توئیتری خود نوشت: «هر آنچه را که کره شمالی امروز در زمینه توانمندی‌های مربوط به موشک‌های بالستیک هسته‌ای دارد، ایران هم می‌تواند فردا با کشیدن چک‌هایی با ارقام به اندازه کافی درشت داشته باشد.»
 تردید دیوان‌عالی آمریکا
خبرگزاری فارس: دیوان‌عالی آمریکا درباره مصادره اشیای باستانی ایران که در موزه‌ای در شیکاگو نگهداری می‌شوند برای پرداخت بیش از ۷۱ میلیون دلار غرامت به خانواده‌های قربانیان ادعایی تروریسم ابراز تردید کرد. شاکیان این پرونده قصد مصادره مجموعه‌ای از آثار هنری ایران را دارند که در «موزه تاریخ طبیعی فیلد» و «دانشگاه شیکاگو» نگهداری می‌شود. قرار است قضات دادگاه در این باره رأی صادر کنند که دارایی‌های یک کشور خارجی را چه زمانی می‌توان مصادره کرده و از آن برای پرداخت غرامت به قربانیان ادعایی تروریسم استفاده کرد. «زاخاری تریپ»، نماینده وزارت دادگستری آمریکا به قضات دیوان عالی گفت: «در صورتی که کنگره آمریکا می‌خواست اجازه مصادره اشیای باستانی را بدهد، به صراحت در قانون آن را مطرح می‌کرد، در حالی که در حال حاضر، قوانین آمریکا در این باره صراحت ندارد.»
 پایبندی به برجام در راستای منافع آمریکاست
خبرگزاري ايسنا: نتایج یک نظرسنجی جدید که برای اندیشکده بروکینگز انجام شده است، نشان می‌دهد؛‌ بیشتر مردم آمریکا پایبندی کشورشان به توافق هسته‌ای برجام را در راستای منافع امنیتی کشورشان می‌دانند. 55 درصد از افراد شرکت‌کننده در این نظرسنجی گفته‌اند؛ تصور می‌کنند پایبندی ایران و آمریکا به مفاد توافق هسته‌ای برجام شانس ایران برای «ساخت سلاح‌های هسته‌ای» را کاهش می‌دهد. 70 درصد از مشارکت‌کنندگان هم پایبندی دو کشور به این توافق را در راستای منافع آمریکا در زمینه امنیت ملی ارزیابی کرده‌اند.
 قدرت ایران افزایش یافته است
خبرگزاری تسنیم: هربرت ریموند مک‌مستر، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در اظهاراتی مدعی شد؛ تلاش‌ها «برای سازش با ایران» به افزایش قدرت این کشور در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) منجر شده است. مشاور امنیت ملی کاخ سفید در پاسخ به پرسشی درباره اینکه دولت آمریکا چگونه قصد به عقب برگرداندن دستاوردهای ایران در سوریه را دارد، گفت: «با یک برنامه جامع می‌توان دستاوردهای ایران را به عقب برگرداند.» مک‌مستر در ادامه به انتقاد از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 (برجام) پرداخت و گفت: «و من فکر می‌کنم منصفانه است که بگوییم در سال‌های اخیر راهبرد امیدوارانه و غیر واقع‌بینانه‌ای وجود داشته که سبب اعطای توافق هسته‌ای به ایران شده که رئیس‌جمهور آن را بدترین توافق دانسته است. این امیدواری وجود داشت که این توافق موجب خواهد شد ایران عملاً بیشتر جزئی از منطقه شود و رفتارهایش را تغییر دهد.»
به‌دنبال متحد کردن منطقه علیه ایران هستیم
خبرگزاري ايرنا: «جرد کوشنر»، داماد و مشاور رئیس‌جمهور آمریکا در نشست صهیونیستی «سابان» گفت که ترامپ پیشرفت‌های مهمی در متحد کردن منطقه علیه ایران داشته است. وی گفت: «در منطقه مسائل مختلفی وجود دارند که برای مردم، بسیار نگران‌کننده‌اند، مثلاً ایران و بلندپروازی‌های هسته‌ای آنها و رفتارهای پرهزینه آنها در منطقه.» کوشنر مدعی شد که ترامپ در تلاش است در منطقه ثبات ایجاد کند. کوشنر در پاسخ به این پرسش که دولت ترامپ تا چه اندازه در هدف متحد کردن کشورها علیه ایران موفق بوده است؟ گفت: «به نظرم پیشرفت‌های مهمی در این حوزه کرده‌ایم. بسیاری از این کشورها احساس می‌کردند ایران جسور شده و رفتارهایش کنترل نمی‌شود؛ اما آن کشورها اکنون از رهبری آمریکا استقبال می‌کنند.»


  قاسم غفوری/ آمریکا طی هفته‌های اخیر اقدامات بسیاری در غرب آسیا صورت داده است. در حالی که اصل اتهام‌زنی علیه جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت همچنان ادامه دارد، همزمان دو رویکرد از سوی آن در جریان است. از یک سو آمریکا با خواست کشورهای عربی برای خرید تسلیحات موافقت کرده است؛ چنانچه بحرین از قرارداد ۹ میلیارد دلاری با واشنگتن خبر داده و امارات و عربستان نیز توافقات جدید نظامی با آمریکا امضا کرده‌اند. از سوی دیگر، در اقدام تأمل‌برانگیز آمریکایی‌ها خبر قوت گرفتن اعلام انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس را منتشر کرده‌اند. اقدامی که به گفته بسیاری از ناظران سیاسی می‌تواند چالش‌های جدیدی را در منطقه ایجاد کند. در اقدامی دیگر، آمریکا طرح جابه‌جایی اراضی فلسطینی با رژیم صهیونیستی را مطرح کرده که بر اساس آن بخشی از کرانه باختری به غزه متصل و مرکز فلسطینی‌ها می‌شود و دیگر مناطق به رژیم صهیونیستی واگذار خواهد شد. برخی منابع خبری اعلام کرده‌اند، در این طرح ادعا شده است که فلسطینی‌ها در صورت نیاز به سرزمین می‌توانند به سمت سینای مصر حرکت کنند. حال این سؤال مطرح می‌شود که چرا آمریکا چنین اقداماتی را صورت می‌دهد و در ورای آن چه اهدافی را دنبال می‌کند؟ 
بخشی از این اقدام را می‌توان در منفعت‌طلبی اقتصادی آمریکا جست‌و‌جو کرد. ترامپ سعی دارد با این اقدامات لابی‌های صهیونیستی‌ـ عربی را به امتیازدهی اقتصادی به آمریکا متقاعد کند. محور اقدامات ترامپ از روز اول به قدرت رسیدن در قالب اقتصادی بوده که محور آن را نیز فروش تسلیحات، سوق دادن کشورهای عربی به سرمایه‌گذاری در آمریکا و نیز کم کردن هزینه‌ها با خروج از پیمان‌های بین‌المللی تشکیل می‌دهد.
رفتار‌های اخیر آمریکا را می‌توان در رفتارهای ما‌به‌ازایی هم جست‌و‌جو کرد. آمریکا به کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی وعده مقابله با جبهه مقاومت با محوریت نابودسازی سوریه را داده بود؛ اما نه تنها در این امر ناتوان بوده، بلکه با رسوایی شکست در منطقه مواجه شده است. آمریکا که در آن عرصه ناتوان بوده، برای جلب رضایت شرکای منطقه‌ای خود به دنبال ارائه مؤلفه‌های جایگزین است که برای کشورهای عربی فروش تسلیحات به این کشورها و برای رژیم صهیونیستی نیز وعده انتقال سفارت به قدس طراحی شده است. در قبال انتقال سفارت به قدس نکات دیگری نیز قابل توجه است؛ از جمله آنکه آمریکا به دنبال افکارسنجی در جهان اسلام است و سعی دارد نوع واکنش کشورهای اسلامی را درباره این اقدام سنجش کند. 
نکته دیگر آنکه نوع واکنش کشورهای اسلامی به این اقدام آمریکا می‌‌تواند مؤلفه‌ای برای حرکت بعدی علیه فلسطین، یعنی تحمیل سازش سراسری به فلسطینی‌ها و البته اجرای بعد جدیدی از روند سازش کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی باشد. در همین حال، آمریکا تلاش دارد از این مسئله برای ایجاد شکاف در جهان اسلام بهره‌گیری کند؛ چنانچه طرح اعلام انتقال سفارت از تل‌آویو به قدس روز چهارشنبه‌ای اعلام می‌شود که مصادف با ولادت حضرت رسول(ص) و وحدت جهان اسلام است. حلقه تکمیلی این سیاست تفرقه‌افکنی و بحران‌سازی، رویکرد ادعایی برخی کشورهای منطقه است که سعی در متهم‌سازی ایران با ادعای نقش داشتن در حمایت از تروریسم دارد. در مجموع رفتارشناسی آمریکا در قبال فروش تسلیحات و امضای قراردادهای کلان با کشورهای عربی و نیز ادعای انتقال سفارت به قدس، می‌توان گفت که واشنگتن تلاش دارد زمینه‌ساز ابعاد جدیدی از بحران در منطقه شود تا شیرینی و پیروزی ملت‌های منطقه بر تروریسم را به تلخ‌کامی مبدل کند. طرحی که تنها راه مقابله با آن وحدت و یکپارچگی جهان اسلام در حمایت از فلسطین است؛ رویکردی که ضمن مقابله با توطئه‌های جدید آمریکا می‌تواند ابعاد جدید وحدت امت اسلامی را رقم زده و جایگاه آن را در صحنه بین‌الملل ارتقا بخشد. آنچه در رفتارهای آمریکا نمود دارد، استمرار طراحی‌ها برای بحران‌سازی در منطقه و اقدام علیه جهان اسلام است.

هژمونی آمریکا بر جهان اسلام‌ـ 45

  عبدالله عبادی/ اردن همواره سیاست خارجی هواداری از غرب را اتخاذ کرده و از دیرباز روابط نزدیکی با آمریکا و انگلیس داشته است، این روابط نزدیک در خلال جنگ اول خلیج‌فارس به سبب بی‌طرفی اردن و حفظ روابط با عراق به‌هم خورد. اردن به دلیل اتخاذ سیاست خارجی پراگماتیستی و مبنی بر اجتناب از درگیری و برخورد، شهرت یافته و در نتیجه روابط خارجی خوبی با غرب و کشورهای همسایه خود دارد.
اردن در 25 ژوئیه سال 1994 موافقت‌نامه تجاوز نکردن با رژیم صهیونیستی را در واشنگتن دی‌سی(بیانیه واشنگتن) را امضا کرد، ملک حسین، پادشاه وقت اردن و اسحاق رابین درباره این پیمان مذاکره مفصلی را انجام دادند. اردن و رژیم صهیونیستی در 26 اکتبر سال 1994 پیمان صلحی به نام پیمان صلح اردن و صهیونیست را با حضور «بیل کلینتون» رئیس‌جمهور و «وارن کریستوفر» وزیر امور خارجه آمریکا منعقد کردند. آمریکا در گفت‌وگوهای سه‌گانه توسعه و آبادانی سه‌جانبه آمریکا، اردن و رژيم صهیونیستی که اهم موضوعات آن استفاده مشترک از آب و امنیت، مشارکت در بهبود وضعیت اقتصادی اردن و پروژه‌های زیرساختی بازرگانی، امور مالی و موضوعات مرتبط بانکداری بود،
 مشارکت کرد.
اردن هرگز مؤلفه‌های یک دولت قدرتمند را نداشته و ندارد، داشتن ارتش قدرتمند، اقتصاد قوی و نظامی مبتنی بر حمایت‌های مردمی از جمله نشانه‌های یک کشور قدرتمند در عرصه جهانی است که دولت اردن هیچ کدام را دارا نیست، از این‌رو ملک عبدالله مانند پدرش شاه حسین، تنها راه ماندگاری خود و حکومتش را در پیروی از خواسته‌های غرب در منطقه دیده است.
در ژوئن سال 2010 با وجود آنکه ملت‌های عرب بر اتحاد برای حمایت از فلسطین تأکید داشتند در اقدامی مغایر با خواست ملت‌ها، پادشاه اردن با این ادعا که دست نیافتن به توافق صلح خاورمیانه به درگیری‌های جدید منجر خواهد شد، خواستار اجرای طرح آمریکایی برای سازش 57 کشور اسلامی با رژیم صهیونیستی 
شد.
ملک عبدالله که در آن زمان با میزبانی از پاپ «بندیکت شانزدهم» خشم مسلمانان جهان را برانگیخته بود در گفت‌وگو با روزنامه انگلیسی «تایمز» گفته بود: «وی در حال کمک به راه‌حل کشور مسلمان برای برقراری صلح در خاورمیانه است، از این‌رو جهت اجرای تصمیمات خود، بازیگری گسترده‌ای را در منطقه آغاز و تلاش کرد تا تمام کشورهای عربی را به سازش با رژیم صهیونیستی متقاعد کند؛ از این‌رو برای اجرای طرح صلح خود، راهی سوریه شد تا با «بشار اسد» رئیس‌جمهور این کشور درباره فرایند صلح خاورمیانه بحث و تبادل‌نظر کند که با واکنش منفی بشار مواجه شد.»
با آغاز بحران سوریه، اردن که همواره نقش سرباز شطرنج آمریکا در منطقه را ایفا می‌کرد به صف متحدان غرب و عربستان پیوست و سیاست خارجی خود را بر اساس کشوری متحد آمریکا و در همسایگی با چند بازیگر عمده منطقه‌ای چون عربستان و رژیم صهیونیستی تعریف کرد. به همین دلیل به ‌سرعت به ابزاری برای کشورهای عربی و غربی برای دست‌اندازی در سوریه بدل شد. ریاض کمک‌هایی اقتصادی را به اردن آغاز کرد تا از این طریق بتواند اردن را به پایگاه تروریست‌ها در مرزهای جنوبی سوریه بدل کند. همچنین ارتش آمریکا نیز یک یگان ویژه در مرزهای اردن ـ سوریه مستقر کرده و همچنین اقدام به ایجاد یک صندوق مشترک به ارزش پنج میلیارد دلار برای مبارزه با تروریسم با این کشور کرده است. سازمان اطلاعات عمومی ارتش این کشور، بازوی اصلی آمریکا در منطقه و قوی‌ترین سازمان اطلاعاتی جهان عرب است که نقش مهمی در جمع‌آوری اطلاعات محرمانه و نظارت بر شبکه‌های جاسوسی تأمین‌کننده‌ آماد معارضان عراق و سوریه داشته است. همچنین طبق گزارش اخیر اداره مبارزه با تروریسم در سازمان امنیت روسیه؛ «دولت اردن مسئولیت آموزش نیروهای مسلح داعش و النصره و همچنین نیروهای امنیتی آن را برعهده دارد.» 
در حال حاضر اردن بعد از عربستان شاید مهم‌ترین شریک راهبردی آمریکا در منطقه باشد، در دیدار ملک عبدالله با اوباما در 22 مارس سال 2013، اوباما خطاب به ملک حسین گفت: «اردن یکی از متحدان ما به شمار می‌آید، ملک عبدالله، نخستین مقام عربی بود که در دوره اول ریاست‌جمهوری من از کاخ سفید دیدار کرد.» اوباما در ادامه گفت: «پادشاه اردن باید بداند که حمایت آمریکا را جلب کرده است.»
در سال 1391 و به دنبال وضعیت بد اقتصادی و بیکاری در اردن، اعتراضات بسیاری در گوشه و کنار این کشور انجام گرفت و نوید انجام یک بیداری اسلامی را در این کشور می‌داد، آمریکا که موقعیت دولت سرسپرده اردن را در خطر می‌دید، اعلام کرد؛ 360 میلیون دلار برای بهبود وضعیت اقتصادی اردن در اختیار دولت این کشور قرار خواهد داد. بر اساس توافق‌نامه‌ای که میان دو کشور به امضا رسیده بود، آمریکا در سال‌های 2012 تا 2014 سالیانه 360 میلیون دلار به اردن کمک مالی کرد که به طور کامل در اختیار بخش اقتصادی قرار داشت. همچنین مبلغ 300 میلیون دلار کمک نظامی نیز به ارتش این کشور تعلق گرفت.
در کنار روابط سیاسی و اقتصادی، روابط نظامی نیز از اهمیت ویژه‌ای بین دو کشور برخوردار است. روزنامه فرامنطقه‌ای «رأی الیوم» به تازگی از تصمیم آمریکا برای ایجاد یک پایگاه نظامی در خاک اردن پرده برداشت. رأی‌الیوم نوشت: «طرح ساخت پایگاه جدید که کاربرد لجستیکی دارد، توانایی‌ها برای مبارزه با تروریسم و برقراری ثبات در منطقه را تقویت خواهد کرد.»

بحران بشری در کشورهای مدعی حقوق بشر هر روز ابعاد گسترده‌تری می‌گیرد، چنانکه آمار جدید نشان می‌دهد هزاران کودک و نوجوانی که در مراکز بازپروری نگهداری می‌شوند، بر اثر فشارهای فیزیکی شدید دچار آسیب‌دیدگی شده‌اند. آمار نشان می‌دهد بیش از چهار هزار و 800 کودک و نوجوان زمانی که نیروهای پلیس قصد داشته‌اند آنها را بازرسی کنند، آسیب دیده‌اند. تحلیل آمار نشان می‌دهد؛ در هر سال در هر کدام از مراکز بازپروری، به طور متوسط 49 مورد آسیب‌دیدگی کودکان و نوجوانان وجود دارد. نهادهای حقوق بشری تأکید دارند؛ این آمار تردیدهای بسیاری را درباره امنیت کودکان در مراکز بازپروری ایجاد می‌کند. لازم به ذکر است؛ بخش عمده‌ای از قاچاق کودکان به انگلیس با همکاری نیروهای پلیس و قاچاقچیان انسان صورت می‌گیرد به ویژه اینکه در سال‌های اخیر با بحران امنیتی در آفریقا و غرب آسیا سیل پناه‌جویان به اروپا شدت گرفته و انگلیس فقط پذیرنده کودکان بوده است. 
 هلند: افزایش آمار حمله به مساجد
نتایج تحقیقات دانشگاه «صلاح‌الدین زعیم» استانبول نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱7 میلادی ۷۲ مورد حمله به مساجد هلند ثبت شده است، در حالی که در سال ۲۰۱۶ میلادی ۲۸ مورد حمله به مساجد در این کشور ثبت شده بود. بر اساس نتایج این تحقیقات، نژادپرستی و اسلام‌هراسی کماکان یکی از نگرانی‌های اصلی موجود در هلند است. بر اساس یافته‌های این دانشگاه، مهاجران حاضر در هلند به مراتب احساس امنیت کمتری در مقایسه با مهاجران حاضر در آلمان دارند. وجود جریان‌های ضد اسلامی در پارلمان هلند و توجه نداشتن دولتمردان این کشور به حقوق مسلمانان و البته روند اسلام‌ستیزی که در میان دولتمردان‌ غربی وجود دارد بر شدت وضعیت بحرانی مسلمانان در اروپا از جمله هلند افزوده است. 
قزاقستان: ممنوعیت استفاده از حجاب
در اقدامی مغایر با حقوق مسلمانان در آزادی دینی و انتخاب پوشش، دولت قزاقستان لایحه ممنوعیت استفاده از پوشش‌های اسلامی از جمله چادر و برقع را به پارلمان این کشور فرستاد. «نورلان یرمکبایف»، وزیر امور دینی و جامعه مدنی قزاقستان گفت: «در این قانون استفاده از هر نوع لباسی که سبب پوشیدن صورت فرد شود، به دلایل امنیتی ممنوع می‌شود.» به گفته وی، استفاده از هر نوع برقع، روبنده، چادر، ماسک و... که به نوعی سبب پنهان شدن چهره افراد شود، جرم تلقی شده و ممنوع است. همچنین در این لایحه نظارت بر آموزش‌های مذهبی برای دانشجویان قزاق در دانشگاه‌های خارج از این کشور، نظارت بر فعالیت‌های مذهبی کارکنان دولت، نظارت بر مراسم ازدواج‌های افراد مذهبی در کنار ممنوعیت پوشش‌های اسلامی چادر و برقع در نظر گرفته شده است. گفتنی است؛ بیش از 70 درصد از جمعیت ۱۸ میلیون نفری قزاقستان، مسلمان هستند.
هلند: شکنجه غیر انسانی زندانیان
سازمان عفو بین‌الملل با ابراز نگرانی درباره وضعیت نامناسب زندانیان در یکی از زندان‌های فوق امنیتی کشور هلند که ویژه متهمان و مجرمان جرایم امنیتی و تروریستی است، از رویه نامناسب بازداشت، محکومیت افراد و شرایط نگهداری و برخورد با زندانیان انتقاد کرد.  یکی از دلایل نقض جدی حقوق بشر در زندان‌های فوق امنیتی هلند، وجود بازداشتگاه ویژه «تی‌‌اِی» است که دولت هلند در سال 2006 آن را تشکیل داد. براساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل، تعدادی از نقض‌های جدی و دیگر نگرانی‌های مربوط به بازداشتگاه تی‌ای هلند، مستند شده است که تغییر نداشتن سیاست‌های جاری بازداشتگاه تی‌ای، نگرانی‌هایی را درباره نقض حقوق بازداشت‌شدگان به ‌وجود می‌آورد، برای نمونه ممکن است، یک مظنون (نه متهم) به یک جرم غیرخشونتی، مانند به اشتراک گذاشتن یک پیام به ‌صورت آنلاین، تا 24 ساعت بدون هیچ‌گونه تماسی بازداشت شود.