من برای خودم خط‌هایی دارم...
گاهی خط قرمز، گاهی زرد و گاهی سبز
دور بعضی از آدم‌ها را خط قرمز کشیده‌ام 
آنها  که همیشه سهمی از حس خوبم را به تاراج می‌برند
زیر بعضی‌ها را خط زرد می‌کشم
آدم‌هایی که مثل فصل‌ها رنگ عوض می‌کنند 
روی بعضی چیزها و آدم‌ها را خط سبز می‌کشم 
تا یادم بمانند و یادگار همیشگی ذهنم باشند.
این آدم‌ها را باید قاب گرفت و از مژه‌ها آویخت 
تا جلوی چشمت باشند تا وجب به وجب نگاهت را شکرگزار بودن‌شان باشی...
شخصی به امام صادق(ع) گفت؛ گروهی از دوستان شما گناه می‌کنند و می‌گویند به رحمت خدا امیدواریم! امام(ع) فرمودند: «آنها دروغ می‌گویند که دوست ما هستند؛ بلکه قومی هستند که آرزوهای بیجا، آنها را به این طرف و آن طرف می‌کشاند. کسی که به چیزی امیدوار باشد، برای رسیدن به آن، کار می‌کند و کسی که از چیزی ترسان است از آن دوری می‌نماید.»
اصول کافی، ج 1، ص 434.

یکی از روزنامه‌های اصلاح‌طلب به جناب جهانگیری توصیه کرده که برای شرکت در انتخابات سال ۱۴۰۰ از همین الان استعفا بدهد. حالا ما که نفهمیدیم ربط این استعفا با آن انتخابات چی هست، چون باقی رسانه‌های اصلاح‌طلب را که نگاه کردیم همه چی بر وفق مراد بود و به جز تعدادی موشک و چند نفر که با زنبیل بست نشسته بودند، مملکت هیچ مشکل دیگری نداشت! بیمه سلامت سرجایش، نرخ دلار سرجایش، آمار اختلاس سر جایش. آقای زنگنه سرجایش و... .
یعنی اگر من جای آقای جهانگیری بودم، مسئولیت همه‌ این اتفاقات میمون و مبارک را به عهده می‌گرفتم.
ربطش را نفهمیدیم؛ اما قدرت خیال‌بافی را که خدا از ما نگرفته؛ بنابراین با عنایت به توضیحات فوق، دلایل زیر ممکن است موجب پیشنهاد استعفا به جناب جهانگیری شده باشد:
۱‌ـ بعضی‌ها برای مهدی جهانگیری (برادر مظلوم معاون رئیس‌جمهور) پاپوش درست کرده‌اند. این پاپوش‌ها علامت خاصی ندارد؛ بنابراین ممکن است دم در دادگاه، حمید بقایی اشتباهی یکی از اینها را بپوشد و بعداً مظلوم‌نمایی کند که برای من پاپوش دوخته‌اند! خب معلوم است که در چنین شرایطی جهانگیری باید معاون اولی را تحویل بدهد، برود دم در دادگاه داداشش و مراقب باش!
تحلیل ما: با توجه به ارقام تخلفات بانک گردشگری، پاپوشی که باید برای مهدی جهانگیری بافته شود، خیلی گشاد است و سی چهل تا حمید بقایی داخلش جا می‌شود؛ بنابراین چنین اشتباهی هرگز رخ نخواهد داد!
2ـ بعضی‌ها در انتخابات یک‌سری حرف‌های برچسب... ببخشید... دلچسب را نثار رقبای‌شان کردند؛ بعد هم پیروز شدند و این وضعیت بهشان مزه کرده! لذا گیر داده‌اند به جناب جهانگیری که «دوباره! دوباره!»
تحلیل ما: اصولاً افراط در این برچسب (ای لعنت بر شیطان!) دلچسب حرف زدن سبب رودل کردن مستمع می‌شود. از قدیم هم گفته‌اند؛ کم بزن همیشه بزن!
۳ـ اوضاع مملکت خیلی خوب است؛ ولی ممکن است عده‌ای ناآگاه تصور کنند این خوبی صرفاً به دلیل حضور شخص آقای روحانی است. پس آقای جهانگیری باید بکشد کنار تا حداقل چند جا کارها مشکل پیدا کند و مردم بفهمند دنیا دست کی است! همچنین بعداً هم می‌شود در تبلیغات انتخاباتی گفت: «ملت عزیز! یادتون هست جهانگیری رفت و همه چی خوابید؟»
تحلیل ما: طبق یک قاعده کلی، کلاً هر اتفاق بدی که در این دولت بیفتد، تقصیر... (خودتان بلدید دیگر) پس رفتن ایشان هیچ سودی به حال آینده نخواهد داشت.
۴‌ـ الان هیچ گزینه‌ای برای انتخابات ۱۴۰۰ نداریم و اگر دیر بجنبیم جناب لاریجانی یک راست از مجلس می‌آید و دولت تشکیل می‌دهد.
تحلیل ما: عیبش چیست؟ در حال حاضر انتظار مردم از مسئولان (و مسئولان از همدیگر) رعایت تناوب در ضربه زدن به میخ و نعل است. حالا شما می‌فرمایید آقای لاریجانی (زبانم لال) از انجام این مهم عاجز است؟ 
خلاصه عقل ما که به جایی قد نداد. پس خواهشاً توی این قحط‌الرجال که آقای نوبخت هم حاضر نیست ماله دست بگیرد، هی استعفاها را نریزید روی معاون‌ها!

گفت‌وگو با تهیه‌کننده فیلم «اشنوگل»
 مهدی امیدی/ اشنوگل، تازه‌ترین محصول سینمای ایران در حوزه دفاع مقدس است. این فیلم، روایتی جدید و معماگونه درباره شهدای دست‌بسته غواص است. همان شهدایی که دو سال پیش در یک تشییع باشکوه و حماسی به خاک سپرده شدند. فیلم «اشنوگل» به کارگردانی هادی حاجتمند و علی سلیمانی ساخته شده و مدتی است که در سینماهای کشورمان روی پرده رفته است. با این حال این فیلم هم با وجود مضمون مهم و ملی، همچون دیگر فیلم‌های ارزشی و دفاع مقدسی مهجور و مظلوم واقع شده و در میان فیلم‌های بی‌محتوا و تجاری، حداقل سالن‌های سینما به آن اختصاص یافته است. به همین بهانه با ابراهیم اصغری، تهیه‌کننده این فیلم به گفت‌و‌گو پرداختیم.

* به نظر می‌رسد که فیلم «اشنوگل» هم تازه‌ترین قربانی جریان فیلم‌سوزی است؛ یعنی در دوره‌ای اکران شده که حجم بسیاری از آثار روی پرده هستند و این، کار را برای بهتر دیده شدن فیلم‌ها دشوارتر کرده است.
بله، به طور طبیعی هر چقدر سالن‌های اکران یک فیلم بیشتر باشد، فروش و استقبال هم بالاتر می‌رود؛ اما از آنجایی که نیمه اول سال فیلم‌های پرفروش و به طور عمده کمدی فضای اکران را پر کرده بودند، برای دیگر فیلم‌ها این محدودیت اجباری ایجاد شده که در ازدحام به نمایش دربیایند. صاحبان فیلم‌ها هم مجبور هستند که یا فیلم خود را اکران نکنند یا با همین شرایط تن به اکران دهند. چون معلوم نیست که سال آینده وضعیت بهتر خواهد شد یا نه. هر چند که ما امیدوار هستیم که با افزایش سینماهای نمایش‌دهنده و بیشتر شدن تبلیغات، استقبال تماشاگران از این فیلم هم بهتر شود. همچنان که استقبال از این فیلم در مشهد بسیار خوب است. چون مشهد اولین شهرستانی بود که همزمان با تهران، اکران این فیلم در آن آغاز شد و حتی در برخی شب‌ها به سانس فوق‌العاده هم رسید. 

* کارگردان فیلم «اشنوگل» در مصاحبه‌هایش از وجود مافیای اکران و ممانعت این مافیا از اکران گسترده این فیلم صحبت کرده است. 
گروه‌هایی به ویژه در بین پخش‌کنندگان و سینماداران هستند که قدرت بیشتری دارند و از تمرکز قدرت خود به سود برخی آثار استفاده می‌کنند. مانند برخی دیگر از بخش‌های فرهنگی و اقتصادی، به طور طبیعی در سینما نیز مسائلی همچون روابط، نفوذ، رانت، فشار و منفعت‌طلبی‌ها وجود دارد. با اینکه برخی از نهادها و ارگان‌ها که موقع تولید این اثر هیچ کمکی به ما نکردند، قول داده بودند که زمان اکران از این فیلم حمایت کنند؛ اما به وعده‌های خود عمل نکردند. دولت هم که در سال‌های اخیر ثابت کرده که اصولاً به حوزه فرهنگی و هنری به طور کل بی‌توجه است و دغدغه‌ای برای حمایت از آثار ارزشی و راهبردی ندارد.
* برای حل این مشکل و برای اینکه فیلم‌های ارزشی بهتر دیده شوند، چه باید کرد؟
واقعیت این است که مشتری‌های ثابت سالن‌های سینما که یک اقلیت هستند، بیشتر علاقه‌مندند که فیلم‌های مفرح را ببینند و کمتر سراغ فیلم‌های ارزشی و دفاع مقدسی می‌روند. اگر می‌خواهیم این‌گونه فیلم‌ها پرفروش شوند باید قشر خاموش سینما که اتفاقاً علاقه‌مند به فیلم‌های ارزشی و دفاع مقدسی است و نسبت به مخاطب ثابت سینما نیز جمعیت بیشتری را دربر می‌گیرد؛ اما با سینما قهر کرده و ترجیح می‌دهد که فیلم‌ها را در تلویزیون ببیند را دوباره به سینما برگردانیم. باید شرایط از نظر فرهنگی، تبلیغاتی و اقتصادی برای این مخاطب خاموش فراهم شود که جذب سینما شود. در این صورت مخاطب فیلم‌های ارزشی از دیگر آثار بیشتر خواهد بود، همچنان‌ که ما این کار را برای فیلم «اشنوگل» در مشهد انجام دادیم.

* لطفاً درباره تجربه جذب مخاطب خاموش سینما در مشهد مقدس بفرمایید و اینکه چه اقداماتی برای افزایش مخاطب فیلم «اشنوگل» انجام دادید؟
با توجه به اینکه موضوع فیلم درباره شهدای غواص است، ما با هماهنگی سپاه، بسیج و خانواده‌های شهدا توانستیم طوری برنامه‌ریزی کنیم که مردم علاقه‌مند به این مضامین به دیدن این فیلم بیایند. به طور طبیعی وقتی تماشاگران از سینما راضی بیرون می‌آیند، دیگر علاقه‌مندان به این‌گونه فیلم‌ها را هم تشویق به دیدن فیلم در سینما می‌کنند. این روش باید در سرتاسر کشور و به ویژه تهران هم انجام شود. این برنامه قرار بود در تهران هم برای «اشنوگل» اجرا شود؛ اما به قول‌ها عمل نشد. مدیریت در تهران نگاهش به این‌گونه فیلم‌ها متفاوت است و به همین دلیل ‌چنین فیلم‌هایی با محدودیت مواجه می‌شوند.

* ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید. در پایان اگر سخنی هست، بفرمایید.
من هم از شما ممنون هستم. فقط اینکه، دو سال پیش بیشتر کسانی که در تشییع شهدای دست‌بسته غواص حضور یافتند، افرادی بودند که اصلاً در دوران دفاع مقدس حضور نداشتند و جنگ را درک نکرده بودند؛ اما سبب خلق آن حماسه شدند. از این مردم دعوت می‌کنم که اگر می‌خواهند بخشی از واقعیت‌های مغفول مانده درباره شهدای غواص را بدانند و ببینند، فیلم «اشنوگل» را تماشا کنند.

حسین کارگر/ «فهرست مقدس» به کارگردانی محمدامین همدانی، در حالی روی پرده سینماهای کشور رفت که این انیمیشن را می‌توان به لحاظ فنی، یکی از دستاوردهای توجه‌برانگیز جبهه فرهنگی انقلاب دانست که نویددهنده آینده‌ای درخشان در این حوزه است. 
نکته مهم این است که انیمیشن، یک ابزار کاربردی و یکی از تأثیرگذارترین اهرم‌ها برای پیشبرد اهداف فرهنگی و راهبردی غرب است، به طوری که بسیاری از کارتون‌های تولیدی ‌‌هالیوود که هر ساله در سطح جهان منتشر می‌شود، دارای لایه‌های محتوایی ایدئولوژیک غلیظ‌‌تری نسبت به فیلم‌های سینمایی هستند. اهمیت ابزارهایی چون انیمیشن و بازی‌های رایانه‌ای به دلیل هدف قرار دادن ذهن و روح خردسالان است. خاصیت خیال‌انگیز این قالب‌های هنری‌ـ رسانه‌ای سبب رسوخ فوری و عمیق در فکر و روان حساس کودکان و نوجوانان می‌شود.
«فهرست مقدس» نیز نمونه یک انیمیشن راهبردی است که با هدف قرار دادن داستانی تاریخی به مسائل امروز جهان می‌پردازد. این کارتون درباره نخستین هولوکاست تاریخ است که از قضا در یمن باستان رخ داد. همچنین در این روایت، کشتار انسان‌ها به دست «آل صهیون» به شکلی هنرمندانه تصویر شده است. صهیونیسم، هولوکاست یا نسل‌کشی و یمن، اتفاقاتی هستند که امروز هم به عنوان مسائل عمده جامعه انسانی مطرح است. 
اما به غیر از مضمون ملتهب و جهانی «فهرست مقدس» این انیمیشن به لحاظ ساختاری، کاری شگفت‌انگیز است و می‌توان آن را یکی از پدیده‌های سال‌های اخیر هنر مدرن در ایران دانست. گرافیک سطح بالا و استاندارد همراه با فانتزی باورپذیر که از طریق شبیه‌سازی حیوانات به انسان‌ها ایجاد شده، موجب شده‌اند تا هم بزرگسالان و هم کودکان و نوجوانان با فضای این اثر ارتباط برقرار کنند. هر چند که مشکل عمده سینمای ایران یعنی فیلمنامه در این کارتون نیز بروز یافته و برخی از بخش‌های آن دچار ابهام است. با اینکه خشونت کار نیز برای خردسالان چندان مناسب نیست؛ البته این نقاط ضعف در مقابل زیبایی‌ها و قوت این کار ناچیز هستند و چندان به چشم نمی‌آیند.
اگرچه این روزگار دوران درخشش جوانان حزب‌اللهی و انقلابی در عرصه جهاد و مقاومت است؛ اما به موازات موفقیت در میدان شهادت و مبارزه، فضای فرهنگی نیز شاهد شگفتی‌آفرینی چنین جوانانی است. انیمیشن یا به اصطلاح عامیانه کارتون، تازه‌ترین آوردگاهی است که به دست هنرمندان جوان انقلابی احیا شده است. اگر تا چند سال پیش ساخت فیلم‌های انیمیشن یا پویانمایی در ایران امری پیچیده و غیر ممکن به نظر می‌رسید، امروز در کشور ما آثاری تولید می‌شود که به کارتون‌های خارجی پهلو می‌زنند؛ چنان که مدتی پیش انیمیشن «شاهزاده روم» چشم‌ها را به خود خیره کرده بود، این روزها نیز «فهرست مقدس» نمونه جدیدی از توانمندی و قدرت بالای جوانان این سرزمین در عرصه هنرهای دیجیتال است. 
 دو سال پیش وقتی «فهرست مقدس» به جشنواره فیلم فجر راه یافت، همه انتظار داشتند تا جشنواره فجر استقبال ویژه‌ای از این اثر کند و سیل جوایز به سمت آن جاری شود؛ اما در کمال ناباوری، حداقل توجه به این کارتون اتفاق افتاد. بدون تردید اگر سیاست‌گذاری جشنواره‌ای به سمت حمایت و بیشتر دیده شدن این‌گونه آثار برود، سرعت پیشرفت و همچنین گرایش مردم به تماشای کارتون‌های ایرانی نیز افزایش پیدا می‌کند.

 نتوانسته‌ایم سلبریتی‌ها را مدیریت کنیم
مهدی ناظمی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه  با بررسی پدیده سلبریتی گفت: همان‌طور که سایر آحاد جامعه از نظام سیاسی کشور تبعیت می‌کنند، سلبریتی‌ها هم باید پیروی کنند. مگر معلمان اجازه دارند هر مطلبی را  سرکلاس بیان کنند، یا هر طور دل‌شان خواست، لباس بپوشند؟ سلبریتی‌ها چرا باید مستثنی باشند؟ در غرب سلبریتی‌ها به این دلیل مستثنی هستند که با نظام‌های ارزشی‌ آن کشور هماهنگند. آنها هم تابع نظام ارزشی خود هستند و شوخی‌هایی مثل آزادی باعث نمی‌شود کل نظام خود را زیر سؤال ببرند. ما نتوانسته‌ایم سلبریتی‌ها را مدیریت کنیم و برای کسی که سلبریتی شده، خطوط قرمز را توضیح بدهیم تا آنها رعایت کنند و بدانند که اگر رعایت نکردند، حذف خواهند شد. ما وقتی می‌خواهیم کسی را سلبریتی کنیم، باید  قبلاً با او صحبت کنیم. ما به لحاظ سیاسی متوجه اهمیت این مسئله نیستیم. این چاقویی است که دسته خود را خواهد برید. همان‌طور که می‌دانید جریان‌های سیاسی کشور کاملاً با سلبریتی‌ها همراهند و از آنها برای فعالیت‌های مختلف سیاسی استفاده می‌کنند. استفاده کردن یا نکردن مهم نیست، مشکل اینجاست که جریان حاکم متوجه نیست که وقتی می‌تواند از سلبریتی‌ها استفاده درست کند که مدیریت آنها را نهادینه کرده باشد؛ اما ما این کار را نکرده‌ایم.
کتاب نویسنده استرالیایی درباره حمایت غرب از تکفیری‌ها
کتاب «جنگ کثیف علیه سوریه» به نویسندگی محقق استرالیایی «تیم اندرسون» در فرهنگسرای رسانه و شبکه‌های اجتماعی رونمایی شد. اندرسون در این کتاب با استناد به اسناد معتبر و گزارش‌های دست‌اول درباره درگیری‌های سوریه، نشان می‌دهد چگونه قدرت‌های استکباری با حمایت از گروهک‌های افراطی تلاش کردند حکومت قانونی سوریه را ساقط و این کشور را در راستای طرح «خاورمیانه بزرگ» تجزیه کنند. دروغ‌های رسانه‌ای درباره اقدامات دولت و ارتش و میزان محبوبیت بشار اسد در مقام رئیس‌جمهور سوریه که با هدف تصویب منطقه پرواز ممنوع در سوریه و زمینه‌سازی برای حمله مستقیم ناتو صورت می‌گرفت، از جمله دیگر مطالبی است که در این کتاب به آنها پرداخته شده است. این کتاب که متن انگلیسی آن را مؤسسه پژوهشی «گلوبال ریسرچ» منتشر کرده است، یکی از حقایق جنگ کثیف علیه سوریه، یعنی سطح گسترده‌ اطلاعات نادرستی را که درباره مناقشات در این کشور منتشر می‌شود و تصویری وارونه از این جنگ ارائه می‌دهد، برملا می‌سازد؛ اینکه قدرت‌های بزرگ به دنبال تغییر رژیم سوریه هستند و گروهک‌های افراطی را در این جنگ نیابتی مورد حمایت قرار داده‌اند.
ترجمه مقتل امام حسین(ع) توسط میثم مطیعی
«میثم مطیعی» بیان داشت که ترجمه کتاب چهار جلدی «الامام الحسین و اصحابه» اثر گرانقدر مرحوم علامه شیخ فضل‌علی قزوینی را آغاز کرده است.
وی در گفت‌وگو با «مشرق» گفت: «به همراه آقای دکتر سیدمجتبی عزیزی (که از اعضای هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) و از دوستان فاضل و محقق من هستند)، چندین سال است جلسات منظم مباحثه علمی داریم، بعد از مشورت‌های مختلف به این نتیجه رسیدیم که کتاب خوب و تحقیقی علامه شیخ فضل‌علی قزوینی را که نام اصلی آن «الامام الحسین و اصحابه» است، ترجمه و تحقیق کنیم و در حاشیه‌ آن اگر مطلبی برای عموم مخاطبان لازم است، به صورت پاورقی‌ به آن ‌اشاره‌ کنیم.»
شگفتی ژاپنی‌ها از سانسور حملات شیمیایی به ایران
جمعی از هنرمندان و مردم ژاپن از دیدن فیلم مستند «خاطراتی برای تمام فصول» درباره جنایات رژیم بعث صدام علیه غیر نظامیان متأثر شدند. پس از نمایش فیلم، مجری جلسه گفت: «چرا به این جنایات جنگی برخلاف زمان بمباران اتمی هیروشیما بهایی داده نشده، به صورتی که حتی اعتراف می‌کنم که تا پیش از دیدن فیلم شما و خود من از وقوع چنین جنایات خوفناکی علیه مردم غیر نظامی کشورتان اطلاعی نداشته‌ایم؟» مصطفی رزاق کریمی، کارگردان «خاطراتی برای تمام فصول» از حضار که به شدت تحت تأثیر وقایع تلخ فیلم قرار داشتند، خواست تا خود دست به عمل زده و حقایق این فیلم درباره به کارگیری سلاح‌های شیمیایی علیه مردم ایران و نیز سکوت مجامع بین‌المللی را به گوش جهانیان برسانند.»
ابراز پشیمانی مهدی فخیم‌زاده از حمایت از روحانی
کارگردان و بازیگر سینما و تلویزیون از حمایت انتخاباتی خود از حسن روحانی ابراز پشیمانی کرد.
مهدی فخیم‌زاده با انتشار عکسی از حضور خود در یک همایش انتخاباتی در فضای مجازی نوشت: «همراه تعدادی از سینماگران به مشهد رفته بودیم تا در مراسم سخنرانی آقای روحانی حضور داشته باشیم و برای ایشان تبلیغ کنیم. راستش را بخواهید الان
 پشیمانم.»
البته فخیم‌زاده بعداً این پست خود را حذف کرد و در توضیحاتی اعلام کرد که در زمینه مسائل سیاسی صاحب‌نظر نیست و منظورش از این نوشته این بوده که از وضعیت فرهنگ و هنر و سینما ناراضی است.
انتشار تیزر شعر  انقلاب براساس سخن رهبر معظم انقلاب
تیزر هفتمین جشنواره بین‌المللی شعر انقلاب حوزه هنری با دربرگیری بیانات رهبر معظم انقلاب درباره ویژگی شعر انقلاب منتشر شد. در این تیزر عباراتی از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره شعر انقلاب در یکی از دیدارهای ایشان با شاعران درج شده است. 
این بیانیه به شرح زیر است: «شعر انقلاب آن شعر است که در خدمت هدف‌های انقلاب است؛ یعنی در خدمت عدالت، انسانیت، دین، وحدت، رفعت ملی، پیشرفت همه‌جانبه کشور و در خدمت انسان‌سازی به معنای واقعی کلمه است.» (تیر ماه سال 1394) گفتنی است؛ هفتمین جشنواره بین‌المللی شعر انقلاب دهه اول بهمن با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد.


در پی ادعای مضحک وزیر خارجه سعودی مبنی بر ایجاد تسهیلات از سوی ایران برای گروه‌های القاعده و داعش!
نابودی داعش که برایت بد شد،
این آب چو از کله پوکت رد شد،
وقتی که تمام داعشت شد داغان
چیزی که به ذهن‌تان نمی‌آمد، شد
آن اِشکم مثل بشکه را خاراندی
گفتی بپرانم نمکی، شاید شد!
گفتی که بوَد حامی داعش، ایران!
انگار که حجم سوزشت پانصد شد!
در شاخص دیوانگی آخر عقلت
از سطح آمیب و سنگ و جلبک رد شد
با این همه تحلیل بپا تب نکنی
چون حجم سی‌پی‌یوت، over از حد شد
یک روز ناسا تو را بدزدد قطعاً
بیش از حد اگر عقل تو کارآمد شد
من فکر کنم داعش و القاعده هم
از شدت خنده منهدم خواهد شد
امین شفیعی

در دستت امشب مبادا، سنگ از فلاخن بیفتد
زین سنگ‌ها باید آتش، بر جان دشمن بیفتد
از خوان هشتم گذر کن، آن سو شغاد ایستاده
نگذار ناگاه در چاه، نعش تهمتن بیفتد
پیداست در آسمانت، ابری که سجیل دارد
تا از فرود ابابیل، شوری مطنطن بیفتد
این باغ تشنه است تشنه، در قوم آب‌آوری نیست
تا چند چشمش فقط بر ابری سترون بیفتد
بین فلاخن بچرخان، بی‌تاب‌تر سنگ دیگر
بگذار هر دم گسل در، آن سد آهن بیفتد
این دایه مهربان را، وقت خطر می‌شناسی
روزی که «خردک شراری»، او را به دامن بیفتد
مرگت به بستر مبادا، این مرگ کوچک گناه است
سیب است این سر مبادا، سیب از نچیدن بیفتد
این کوچه‌ها مرگ‌خیزند، یکسر کبوتر ستیزند
حق دارد این شعر زخمی باز از تتن تن بیفتد
محمدحسین انصاری‌نژاد
او عارفانه‌ها داشت با خالقش
و عاشقانه‌ها سروده بود برای صاحب زمانش
او الفتی داشت با حضرت یار و خلوتی...
او در حرم سبز مولایش خانه گزیده بود به عشق
او شوق پرواز داشت
و همه اندیشه‌اش آسمان بود...
دخیل بسته بود به ضریح چشمان مولایش
و برات پروازش را با دعای مولایش گرفت
احمدعلی* اهل زمین بود، اما
سرشتی آسمانی داشت
او همین جا در میان انسان‌ها بود
اما مرغ دلش جای دیگری پر می‌زد
احمدعلی مطیع بود
نه مطیع دلش، ‌که مطیع دلبرش...
نگاه‌هایت را که به آیه تطهیر شسته باشی
دلت را که زیر پاهایت بگذاری
اخلاص را که در همه امورت جاری کنی
می‌شوی احمدعلی...
او زلال بود
او به معنای واقعی یک فرشته بود
گلی از گل‌های سرسبد آفرینش
بی‌شک زمین برایش تنگ بود
و حتم دارم او از همان اول متعلق به آسمان بود!
چرا که همه مهدی‌یاوران اینگونه‌اند
*‌ شهید احمدعلی نیّری