مهدی عامری/ تأسف‌آور است که درصد بسیاری از مرگ‌ومیر در کشور ما، مربوط به حوادث جاده‌ای است، چنانچه هر سال هزاران نفر از هموطنان به همین دلیل جان خود را از دست می‌دهند. فرهنگ غلط رانندگی، اشکالات جاده‌ها و استاندارد نبودن خودروها از دلایل مهم این حوادث تلخ است.
در میان مسافرت‌های متعدد مردمی، طبق آمار ارائه شده سالیانه حدود شش میلیون نفر از مناطق دوران دفاع مقدس بازدید می‌کنند که بیشتر این مسافرت‌ها اردویی و دسته‌جمعی است و درصد کمی از آن مسافرت‌های شخصی به حساب می‌آید.
به همین ترتیب سالیانه هزاران دستگاه اتوبوس از مراکز مختلف از جمله آموزش و پرورش به اردوی راهیان نور می‌روند. با توجه به حجم بالای این اردوها، می‌توان با یک نسبت‌سنجی فهمید که اردوهای راهیان نور از امنیت و استانداردهای خوبی برخوردار هستند. به یقین جاده‌های مسیر جنوب کشور تفاوت چندانی با دیگر جاده‌ها ندارند و مراقبت‌ها و نظارت‌های نهادهای مسئول سبب تأمین امنیت و سلامت این سفرها شده است.
اگرچه هیچ‌گاه نمی‌توان میزان حوادث را به صفر رسانید؛ اما تا آنجا که می‌شود باید از حوادث ناگوار کاست چه آنکه مرگ یک نفر نیز برای جامعه سنگین و غیرقابل تحمل است.
اما چند باری که برای مسافران راهیان نور حادثه‌ای رخ داده، یک عده به جای بررسی درست حادثه، به جنگ راهیان نور می‌روند و جدا از امنیت جاده‌ها و سامانه‌های حمل‌ونقل، به نفس اردوهای راهیان نور می‌تازند!
این در حالی است که به یقین یکی از موفق‌ترین کارهای فرهنگی کشور همین اردوها است که دلیل کینه و عداوت یک عده را باید در همین موفقیت جست‌وجو کرد؛ چرا که ثمرات اردوهای راهیان نور به گونه‌ای است که بسیاری از کارهای ضد فرهنگی دشمنان را تا مدت‌ها خنثی می‌کند. چه بسیار افرادی که با حضور در این سرزمین‌ها و توجهات ویژه شهدا مسیر زندگی‌شان تغییر کرده است.
از این رو انصاف اقتضا می‌کند نسبت به جان و اموال هموطنان و به ویژه جوانان و نوجوانان حساس باشیم و به بهانه‌های سیاسی و شخصی یک موضوع با ارزش فرهنگی و یک کار درست را زیر سؤال نبریم.

گزارش خبرنگار اعزامی صبح صادق از کمّ و کیف امداد، بازسازی و اسکان زلزله‌زدگان کرمانشاه
مصطفی نظری/  با گذشت بیش از یک ماه از وقوع زمين‌لرزه 3/7 ریشتری شامگاه یک‌شنبه (21 آبان‌ ماه سال جاری) در استان كرمانشاه كه در طي آن متأسفانه عده‌ای از هموطنان‌مان كشته و زخمي شدند، هفته‌نامه «صبح صادق» برای دومین بار بنا بر رسالت رسانه­‌ای خود و همچنین برای بررسی آخرین وضعیت مناطق زلزله‌زده و روند بازسازی و امدادرسانی در این مناطق، تیم خبری و رسانه‌­ای خود را به منطقه اعزام کرده است. 
تیم خبری «صبح صادق» ضمن همراهی با اردوی جهادی و رسانه ­ای سپاه سیدالشهداء(ع) استان تهران که به همت روابط عمومی این سپاه و دعوت از اهالی رسانه برگزار شده بود در منطقه حومه سرپل ذهاب که عمدتاً روستانشین هستند، مستقر شد. در ادامه آخرین وضعیت مناطق زلزله‌زده روستایی حومه سرپل ذهاب از نگاه تیزبین خبرنگاران هفته‌نامه «صبح صادق» را تشریح خواهیم کرد. 

دوگانه یاس و امید
با ورود به منطقه اولین موضوعی که در نگاه اول ذهن انسان را به تحیر وامی‌داشت، حجم تخریب و آسیب بسیار بالای روستاهای منطقه حومه سرپل ذهاب بود که به طور کل مردم را به زندگی در چادرهای امدادی و کانکس‌­های موقت مجبور کرده بود. اما آنچه موجب قوت قلب و دلگرمی مردم مصیبت‌زده بود و امید آنان را به زندگی دو چندان می­­‌کرد، حضور قرارگاه‌های جهادی و عمرانی سپاه­‌های استانی و در کنار آنها قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در این مناطق بود که با تلاش شبانه‌روزی خود روند امدادرسانی و بازسازی منازل مسکونی و احداث اماکن بهداشتی و خدماتی را با کمک‌های مردمی و گروه­‌های جهادی بسیجی به پیش می­‌بردند. 

از حضور فرمانده تا اسکان زلزله‌زدگان
با توجه به تدابیر فرمانده کل سپاه که در ساعات ابتدایی وقوع زلزله در مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه حضور یافت، در قالب طرحی عملیاتی، روند بازسازی و رسیدگی به مناطق و نواحی زلزله‌زده روستایی استان میان قرارگاه‌های جهادی 31 سپاه استانی تقسیم شد و به هر یک از آنها مأموریت داده شد تا با توجه به ظرفیت‌های موجود، بازسازی و اسکان مناطق شهری و روستاهای زلزله‌زده را بر عهده بگیرند. در واقع، سپاه پاسداران با بهره از تجربیات موفق و کارساز خود در روند امدادرسانی مناطق زلزله‌­زده «بم» و همچنین زلزله «ورزقان»، دستورالعملی کاربردی را برای نحوه واکنش سریع و صحیح به زلزله استان کرمانشاه تدوین کرد و با یک چشم‌انداز روشن وارد فرایند امدادرسانی و بازسازی مناطق زلزله‌زده این استان شد. به گفته سردار شریف، مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران، بر اساس این دستورالعمل، سه مرحله اصلی به منظور امدادرسانی و بازسازی سریع مناطق زلزله‌زده غرب کشور در دستور کار سپاه قرار گرفت. در مرحله اول و ساعات ابتدایی وقوع زلزله، یگان­‌های عملیاتی و امداد و نجات نیروی زمینی سپاه و نیروهای محلی بسیج در کنار نیروهای ارتش به کمک زلزله‌زدگان شتافتند و با کمک نیروی هوا فضای سپاه انتقال مجروحان و امدادگران انجام شد. در مرحله دوم، بیمارستان‌های ثابت و صحرایی سپاه که در ایام مختلف سال و در مناطق محروم کشور به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند، در مناطق زلزله‌زده برپا شد. در سومین مرحله عملیات گسترده امدادرسانی سپاه، پس از تلاش برای بازگشایی راه­‌های مواصلاتی و جاده‌­ها، فرایند بازسازی و اسکان موقت در مناطق و روستاهای  زلزله‌زده استان در دستور کار قرار گرفت. 

گله‌ مردم از نهادهای دولتی
اما موضوعی که جای سؤال داشت و خواسته اولیه و اساسی مردم روستاهای منطقه حومه سرپل ذهاب بود، بی‌توجهی و عمل نکردن برخی سازمان‌های دولتی در زمینه بازسازی و نوسازی منازل مردم روستایی بود که بنا به گفته اهالی مصیبت‌زده این روستا فقط در حد یک حرف بی‌­عمل و نصب تعدادی بنر تبلیغاتی باقی‌مانده است. البته مردم زلزله‌زده مناطق روستایی حومه سرپل ذهاب، از تعهدات دولت درخصوص اعطای وام­‌های حمایتی و بلاعوض به مردم زلزله‌زده گله‌مند بودند. این در حالی است که سخنگوی دولت در سومین روز از حادثه زلزله استان کرمانشاه از تصویب ۲۸۱ میلیارد تومان کمک بلاعوض به زلزله‌زدگان این استان خبر داده بود و آقای روحانی در سفر یک روزه خود به شهر سر پل ذهاب قول اعطای وام بلاعوض پنج میلیون تومانی به روستاییان و وام شش میلیون تومانی به شهرنشینان را به مردم مصیبت‌زده استان کرمانشاه داده بود. مردم زلزله‌زده روستاهای حومه سرپل ذهاب که بیشترین خسارت و تلفات جانی را در این حادثه دلخراش متحمل شده بودند، از اجرایی نشدن هیچ یک از تعهدات دولت در زمینه اعطای وام‌های حمایتی و بلاعوض خبر می‌دادند و از این بابت ابراز ناراحتی می­‌کردند. در این باره یکی از اهالی زلزله‌زده روستای «کلاشی عبدالقادر» از توابع سرپل ذهاب در گفت‌وگو با خبرنگار هفته‌نامه صبح صادق اذعان داشت که دولت تاکنون هیچ اقدامی در زمینه دادن وام‌های بلاعوضی که قولش را داده بود، نکرده است. جالب اینکه این هموطن مصیبت‌زده، از ناچیز بودن مبلغ وام بلاعوض برای خرید لوازم خانگی و مرمت خانه‌های کمتر آسیب‌دیده گله داشت و می‌گفت این مبلغ برای خرید وسایل ضروری از جمله یخچال، تلویزیون، گاز اصلاً کافی نیست؛ در کنار اینکه حتی همین مبلغ وام هم تاکنون به دست مردم نرسیده است.  البته به اذعان و تأیید خبرنگاران و اهالی رسانه که در اردوی جهادی و رسانه‌‌ای قرارگاه جهادی سپاه سیدالشهداء استان تهران حضور داشتند، گله اصلی اهالی روستاهای حومه سرپل ذهاب، در حضور کم‌رنگ نهادهای امدادی دولت و ندادن وام­‌های حمایتی و بلاعوض که رئیس‌جمهور محترم قول آن را در سفر خود به شهر سرپل ذهاب به مردم زلزله‌زده داده بود، خلاصه می­‌شد.  

رضایتمندی از کمک‌های مردمی
اهالی روستاهای زلزله‌زده حومه سر پل ذهاب با وجود کم‌کاری­‌های دولتی، اما از کمک‌های مردمی و حس همنوع‌دوستی مردم ایران که از هیچ کمکی در حق هموطنان کرد مسلمان خود دریغ نکرده بودند، بسیار سپاسگزار بودند؛ به طوری که تمامی اهالی روستای «آئینه وند» از توابع دشت سر پل ذهاب ضمن ابراز رضایت­، از اهدای کمک­‌های مردمی به این روستا تشکر کردند و به طور مکرر از حضور برادران سپاه در امداد‌رسانی و توزیع عادلانه کمک‌­های مردمی میان اهالی روستا راضی و خوشحال بودند.در اینجا مهم است که از اقدامات قرارگاه‌های جهادی و عمرانی سپاه­‌های استانی که در کنار قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء که کار بازسازی و اسکان موقت مناطق زلزله‌زده به ویژه روستاهای تخریب شده حومه سرپل ذهاب را عهده‌دار شده بودند گفته شده و به بررسی خدمات امدادی قرارگاه‌های 31 گانه جهادی سپاه‌­های استانی پرداخته شود. 

خدمات امدادی سپاه‌های 31گانه
با تشکیل قرارگاه ­های جهادی و عمرانی در روستاها و مناطق زلزله‌زده و طی طرح تقسیم عملیاتی فرماندهی کل سپاه، تعدادی روستا و بخش در کنترل حمایتی و امدادی هر یک از سپاه­‌های 31گانه استانی قرار گرفته است، که به امر امدادرسانی و بازسازی بخش­‌ها و روستاهای تخریب شده و آسیب‌دیده همت گماشته ­اند. فعالیت این قرارگاه­ های جهادی در دو محور اصلی خلاصه می­ شود؛ در محور اول، امر امدادرسانی و ارائه خدمات غذایی، بهداشتی و عمرانی در دستور کار این قرارگاه‌های جهادی قرار گرفته که از توزیع مواد غذایی گرم و جیره­های غذایی خشک تا احداث مراکز صحرایی درمانی و کمک به مشکلات عمرانی مردم را در بر می­‌گرفت. محور دوم، کار پر مشغله بازسازی و اسکان موقت بود که این قرارگاه­‌ها با تشکیل تیم­‌های مختلف جهادی به امر نصب و استقرار کانکس­های تولیدی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) و اهدایی مردمی عزم جزم کرده بودند. در این راستا، تیم‌­های اجرایی و عملیاتی قرارگاه بر اساس اولویت منازل تخریب شده و بر اساس ارزیابی‌­های انجام شده و به طور منظم و دقیق ابتدا با بتون‌بندی سکوی اصلی نصب را با کمک عوامل عمرانی خود استقرار می‌دادند و سپس فریم که همان ستون اصلی کانکس بود بر روی فونداسیون سیمانی نصب می‌شد و در آخر پلات‌های کانکس سوار می‌شد. جالب اینکه عوامل اجرایی قرارگاه‌­های استانی سپاه در کنار نصب کانکس­‌های اسکان موقت، نصب و راه‌اندازی پلات‌های(کانکس) سرویس‌­های بهداشتی و حمام را هم در دستور کار داشتند که آن هم بر اساس توزیع و پراکندگی خانوارهای زلزله‌زده به صورت جمعی ساخته و نصب می‌­شد.  

فعالیت‌های فرهنگی و حفاظتی
البته در کنار فعالیت­‌های امدادی و بازسازی قرارگاه­های 31گانه سپاه‌های استانی، باید فعالیت­های فرهنگی این قرارگاه‌­های جهادی را هم در نظر داشت. مسئولان این قرارگاه‌ها با ایجاد تیم‌­های تخصصی فرهنگی، کلاس­­‌های فرهنگی برای کودکان و خردسالان را دایر کرده و همچنین برای نوجوانان و حتی جوانان منطقه     برنامه‌­های تفریحی و ورزشی برگزار می‌کردند که خود قوت قلب و بارقه‌ای از امید برای فرزندان خانواده‌های مصیبت‌زده روستاهای زلزله­‌زده حومه دشت سر پل ذهاب بود. حالا، کم‌لطفی است که به اقدامات حفاظتی و مراقبتی قرارگاه­‌های جهادی از جان و اموال مناطق زلزله‌زده حومه سر پل ذهاب پرداخته نشود. یکی از اقدامات مهم و تأثیرگذار قرارگاه‌های جهادی سپاه­‌های استانی در روستاهای تخریب شده دشت ذهاب، تشکیل و استقرار تیم­‌های مسلح حفاظتی بود که شبانه‌روز در داخل و اطراف روستاهای زلزله‌زده در حال تردد و گشت­زنی بودند.

سفری که مرهم ‌جان‌های خسته شد
مهم­ترین و قابل توجه­‌ترین مسئله­‌ای که در بازدید از مناطق زلزله روستایی دشت ذهاب به چشم می­‌خورد، ارادت و بی­قراری اهالی منطقه در دیدار با، امام خامنه­‌ای بود. اهالی مصیبت‌زده منطقه چشم امیدشان فقط به رهبر فرزانه انقلاب بود و از اینکه می­­‌دیدند مولا و مقتدای‌شان فرسنگ­‌ها از پایتخت و برای همدردی با آنها به دورافتاده‌ترین روستاهای مرزی غرب کشور که حالا دچار مصیبت زلزله شد، آمده همه دردهای خود را فراموش کرده و حضور ایشان را مرهمی بر زخم­‌های خود می‌­دیدند. یکی از جوانان اهالی روستای «سرآب ذهاب»، همان روستایی که امام خامنه‌­ای از آنجا بازدید داشتند، با چشمی اشکبار به خبرنگار صبح صادق می­‌گفت: «امیدمان فقط به رهبر است. اوست که فقط غم دل مصیبت‌زده ما را می‌خورد.»

تداوم امدادرسانی‌به رغم دروغ‌پردازی‌ها
در پایان باید نکته مهمی را یادآور شویم و آن اینکه، با وجودی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و قرارگاه‌های سازندگی و جهادی آن با تمامی قوا و با بی­‌ادعایی تمام، بیشترین خدمات را در مناطق زلزله‌زده حومه دشت سر پل ذهاب انجام می‌دهند، اما به طور بی­‌امان مورد هجمه ضد انقلاب و رسانه­‌های دروغ‌پرداز وابسته به آنها قرار گرفته­‌اند.رسانه­ های ضد انقلاب یا شاید بهتر این است بگوییم رسانه­‌های ضد ایران با نفوذی که بر فضای مجازی دارند، شروع به دروغ‌پردازی علیه سپاه کردند؛ دروغ ­های مضحکی که خودشان هم مجبور شدند به آن اعتراف کنند، اما از دروغ‌پراکنی‌­ها دست‌بردار نبودند. 
هر چند که متأسفانه در کنار این شایعات معاندان انقلاب و مردم ایران، برخی از شخصیت‌های شناخته شده و رسانه­‌ها و برخی از سیاسیون به جای همدردی و کمک به مردم کرمانشاه شروع به فرافکنی و انتقام سیاسی کردند و نوک پیکان را به سمت مسکن مهر گرفتند و به جای ایجاد جوی آرام برای امدادرسانی بهتر به دنبال اهداف حزبی و سیاسی بودند. اما در این میان، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رسالت اصلی خود را که همان پاسداری و دفاع از مردم و کیان اسلامی ایران است فراموش نکرده و با تمام قوا روند امدادرسانی و بازسازی مناطق محروم و زلزله‌زده استان کرمانشاه و به ویژه مناطق سر پل ذهاب و قصر شیرین را ادامه می‌دهند تا آرامش و زندگی به خانه‌های هموطنان مصیبت‌زده کرد مسلمان غرب کشور باز گردد و امید به زندگی در این مناطق جاری شود. هر چند که مردم کرمانشاه از نزدیک شاهد حضور و فعالیت خادمان سبزپوش خود هستند و دروغ‌پردازی‌های رسانه‌­های ضد ایران و  ضد انقلاب را باور نمی‌­کنند.

سردار جعفری، فرمانده کل سپاه گفت: آنچه مسلم است ما از تهدیدات دفاعی و امنیتی عبور کرده و بزرگ‌ترین و سخت‌ترین تهدیدات دفاعی و امنیتی را پشت سر گذاشته‌ایم و به سادگی می‌توانیم تهدیدات دفاعی و امنیتی را پاسخ دهیم؛ اما این به معنای از بین رفتن تهدید علیه انقلاب اسلامی نیست. امروز تهدید اصلی انقلاب اسلامی تهدیدات نرم فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است که اگر به آنها پاسخ داده نشود، می‌تواند برای انقلاب مشکلات جدی به‌وجود آورد.


 عربستان و آمریکا 
 علیه ایران ائتلاف کنند‌‌
وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی از محمدبن‌سلمان ولی‌عهد عربستان دعوت کرده تا به سرزمین‌های اشغالی سفر کند. اسرائیل کاتس، به عربستان هشدار داده که ایران در حال ایجاد تأسیسات موشکی در لبنان است و اسرائیل «به هیچ قیمتی اجازه چنین کاری را نخواهد داد.» وی از عربستان و آمریکا خواست علیه ایران ائتلاف کنند.‌‌ به نوشته روزنامه صهیونیستی هاآرتص، بن‌سلمان در سال 2015 میلادی با برخی مقامات صهیونیستی در شهر ایلات در جنوب سرزمین‌های اشغالی فلسطین دیدار کرده است.
«ببرهای شب» چینی
 در سوریه
بر اساس گزارش‌ها، گروهی از نظامیان چینی موسوم به ببرهای شب، برای حمایت از دولت سوریه و آموزش عملی مبارزه با تروریسم وارد بندر طرطوس این کشور شدند.
بیگانه‌نوازی
 در دولت روحانی
مسعود شجاعی‌طباطبایی دبير يازدهمين دوسالانه بين‌المللي كاريكاتور ايران نوشت: «برنامه ديدار آقاي حسيني معاون هنري وزیر ارشاد از مهم‌ترين رويداد هنري ايران و جهان، يعني يازدهمين دوسالانه كاريكاتور ايران از دستور كار خارج شد و متأسفانه اولويت بر ديدن نمايشگاه انفرادي «توني كرگ» هنرمند انگليسي‌ ـ آلماني است، عدم بازديد از نمايشگاه دوسالانه سبب آزردگي‌خاطر هنرمندان ايراني شده است.»
حرفی زد 
که نباید می‌زد!
اصلاح‌طلبان تاکنون حاضر نشده‌اند به طور شفاف و بی‌پرده، نسبت به آنچه در جریان پس از انتخابات سال ۸۸ به وقوع پیوست، واکنش درخوری از خود نشان بدهند. یکی از این اتفاقات، هتک حرمت به دسته‌های عزاداری امام حسین(ع) در روز عاشورای سال ۸۸ است. اما محمدرضا عارف در دانشگاه شهرکرد، پس از مدت‌ها درباره این رخداد تلخ صحبت کرد. وی با «توطئه» ارزیابی کردن حادثه عاشورای سال ۸۸ گفت: «هتک حرمت‌های ۸۸ توطئه بود. هتک حرمت عاشورای ۷۶ هم توطئه بود و باید در قبال هر دو موضع گرفت؛ مبنای ما صحبت‌های رهبری است که ریشه فتنه‌گری را در خارج از کشور می‌داند، نه در داخل.» «عبدالله ناصری» تحلیلگر اصلاح‌طلب این‌طور به اظهارات عارف واکنش نشان داد: «نمی‌خواهم درباره این موضوع صحبت کنم، اما اگر عارف از من مشاوره می‌گرفت، به او می‌گفتم وارد این بحث‌ها نشود.»
اعتراف به جنایت جنگی در عراق
دادگاه عالی انگلیس اعلام کرد که نیروهای این کشور با غیرنظامیان به صورت وحشیانه و غیر انسانی رفتار کرده و توافق ژنو مبنی بر حمایت از حقوق غیر نظامیان را در جریان مشارکت در حمله به عراق به رهبری آمریکا در سال ۲۰۰۳، نقض کرده‌اند. این حکم دادگاه انگلیس ۱۰ روز پس از حکم دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه هلند مبنی بر وجود دلایل معقول برای محکومیت نیروهای انگلیس به علت ارتکاب جنایت‌های جنگی در عراق صادر شد.
حمله صهیونیست‌ها به مجری مراسم قرعه‌کشی جام جهانی
«گری لینکر» فوتبالیست قدیمی که اکنون مجری و گزارشگر محبوب ورزشی در انگلستان است، در توئیتر فیلمی از کودکان فلسطینی منتشر کرد که مأموران رژیم صهیونیستی آنها را در قفسی کوچک حبس کرده بودند و نوشت: نفرت‌برانگیزه! این مطلب با واکنش و حملات طرفداران صهیونیست‌ها از جمله سخنگوی سابق ارتش رژیم صهیونیستی مواجه شد.در سال ۲۰۱۵ هم لینکر به دلیل انتشار فیلمی از سربازان صهیونیستی که به یک فلسطینی شلیک می‌کردند، با حملات صهیونیست‌دوستان مواجه شده بود. 

نکته: پسر واگن پر از ذرت خود را در جاده سرنگون کرده بود. کشاورزی که در آن نزدیکی زندگی می‌کرد، آمده بود تا ببیند چه اتفاقی افتاده. او با صدای بلند گفت: آهای پسر، ناراحتی‌هایت را فراموش کن و به خانه ما بیا و شام را با ما صرف کن. بعد من کمک می‌کنم که واگن را راست کنی.
پسر جواب داد: شما خیلی لطف دارید، ولی فکر نمی‌کنم بابام بخواهد من این کار را بکنم.
کشاورز با اصرار گفت: بیا برویم پسرم.
بالاخره پسر موافقت کرد و گفت: بسیار خب، باشد؛ ولی بابام دوست ندارد.
بعد از شام صمیمانه، پسر از میزبانش تشکر کرد و گفت: حالا حالم خیلی بهتر شده، اما می‌دانم بابام واقعاً عصبانی خواهد شد.
کشاورز پرسید: من فکر نمی‌کنم، راستی بابات کجاست؟
پسر جواب داد: «او زیر واگن است.»
نظر: اولویت‌های هر فرد و هر نظامی با دیگران فرق می‌کند، محققاً هیچ کسی با نقشه فرد دیگری به موفقیت نمی‌رسد. در تصمیم‌گیری‌ها چهار دسته‌بندی وجود دارد؛ ۱- کارهای فوری آن دسته از کارهایی هستند که باید سریع‌تر برای انجام آنها‌ وارد عمل شد. این فعالیت‌ها را نباید به فردا موکول کرد. ۲-کارهای ضروری، فعالیت‌هایی مرتبط با اهداف بلندمدت هستند؛ کارهایی که در این مرحله قرار می‌گیرند، معمولاً حول محور تقویت روابط و برنامه‌ریزی برای آینده است. ۳-  دسته بعد کارهایی هستند که به سرعت ما نیاز دارند (فوری)؛ اما هیچ کمکی به رسیدن به اهداف‌مان نمی‌کنند(غیر ضروری). بیشتر کارهای این مرحله کارهایی هستند که دیگران، پا برهنه وسط فعالیت‌های ما به ما می‌سپارند و معمولاً در نهایت سبب می‌شود آنها به اهداف و انجام اولویت‌های‌شان برسند. ۴- نه ضروری و نه فوری است. همان اصطلاح رایج چال کردن خودمان. فعالیت‌هایی که در رسیدن به اهداف ‌ما هیچ کمکی نمی‌کنند و اصولاً باعث می‌شوند خود را دفن کنیم.
متاسفانه در سال‌های اخیر، کشور درگیر مشکلات اقتصادی بی‌شماری است و شاهد هستیم کارهایی که ضروری و فوری نیستند، در اولویت قرار می‌گیرد.


آذربایجان پایگاه اصلی منافقان در منطقه 
روابط باکو‌ـ تل‌آویو به دلیل علاقه شدید دولتمردان جمهوری آذربایجان به دوستی با رژیم اشغالگر قدس و میل شدید آنها به فرهنگ و تمدن غرب از سال‌ها پیش به ‌صورت آشکارا در جریان بوده است. این نزدیکی سبب شد پس از مذاکرات اولیه موساد و وزارت امنیت آذربایجان، پایگاهی در کنار شهر «مینگه چویر» که محل رزمایش نظامیان بود، برای استقرار منافقان در نظر گرفته شد و اولین گروه از منافقان که بین ۷۰ تا ۱۰۰ نفر بودند در این پایگاه مستقر شدند و همچنان در آن به سر می‌برند. رژیم صهیونیستی و آذربایجان همکاری‌های جدی برای اسکان و حضور گروهک تروریستی منافقان در خاک جمهوری آذربایجان از سال ۱۳۹۰ آغاز کرده‌اند.
پیروزی بر داعش عامل تقویت نفوذ ایران
در حالی که گروه‌هایی مانند حزب‌الله لبنان یاد گرفتند چگونه مقابل ارتش‌های مدرن و کاملاً مجهز بجنگند و تاکتیک‌های نامتقارن خود را نیز حفظ کردند، جنگ سوریه فرصت یادگیری و افزایش توانایی‌های جنگ متعارف را به این گروه‌ها ارائه داد. درگیری‌ها در سوریه، برخلاف تجارب گذشته در لبنان و عراق، تجربه شرکت در نبردهایی با استفاده از سلاح‌های ترکیبی و میدان جنگ بزرگی برای یکپارچه‌سازی یگان‌های چندملیتی این گروه‌ها را در اختیار آنها قرار داد.
گامی برای تحقق طرح «اسرائیل بزرگ‌تر»!
در پروژه «اسرائیل بزرگ‌تر» و «طرح یینون»، رژیم صهیونیستی به دنبال این است که محیط ژئوپلیتیکش را از خلال «بالکانیزه» کردن منطقه در قالب کوچک و ضعیف کردن حکومت‌های عرب اطرافش بازطراحی کند. «مارک لینچ» استاد دانشگاه جرج واشنگتن و تحلیلگر روابط سیاسی گفته است: «مسئله فلسطین برای شرکای عرب آمریکا اصلاً مهم نیست و فریادهای ضد ترامپ ساختگی کنونی آنها، به دلیل ترس از شلوغی‌ها و اعتراضات داخلی است و مصرف داخلی دارد. طرح اسرائیل بزرگ‌تر، به دنبال تضعیف همسایگان عرب از طریق پروژه توسعه‌بخشی سرزمین صهیونیست به کمک آمریکا، عربستان سعودی و ناتو است.»

  رسول سنائی‌راد/ نیکی‌هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل که از چهره‌های نزدیک به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور کاباره‌ای آمریکا به شمار آمده و برای پشتیبانی از سیاست‌های جنجالی او از هیچ خوش‌رقصی فروگذار نکرده است،‌ با نمایش قطعاتی از آنچه که باقیمانده یک موشک شلیک شده از یمن به عربستان نامید، مدعی شده است، ایران سازنده موشک‌هایی است که در یمن و مناطق دیگر یافت می‌شود و این نقض قطعنامه صادر شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل است؛ از این رو او این پرونده را به شورای امنیت سازمان ملل خواهد کشاند. 
همزمان با این شوی سیاسی خانم نیکی‌هیلی، پارلمان اروپا نیز در بیانیه‌ای با تکرار اتهامات واهی، از ایران خواسته است وارد فعالیت‌های موشکی که نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل هستند، ‌نشود.
البته این ادعای خانم نیکی‌هیلی را مقامات نظامی آمریکا رد کرده‌اند که نشان‌دهنده شتابزدگی حامی سناریوهای جنایتکاران آل‌سعود و توجیه‌ساز سیاست‌های بدون منطق دونالد ترامپ برای ارائه ادعاهای فاقد هرگونه ارزش و اعتبار حقوقی است. 
شاید ورود مقامات دفاعی و نظامی آمریکا به این عرصه ناشی از نگرانی آنها برای احتمال تکرار سناریوی حمله به عراق پس از ادعاهای واهی مقامات دولت بوش کوچک و همراهی تونی بلر، نخست‌وزیر وقت انگلیس باشد که با ادعای وجود تسلیحات کشتار جمعی‌ در سال 2003، حمله نظامی گسترده‌ای را به عراق صورت دادند که پیامد آن رسوایی‌هایی، چون آشکار شدن این دروغ بزرگ،‌ خسارت‌های سنگین مالی و نظامی برای مهاجمان و سپس شکل‌گیری نفرت از آمریکا و متحدان در منطقه غرب آسیا و همچنین گسترش تروریسم وحشتناکی بود که امروز تهدیدی برای کل جهان به حساب می‌آید. به عبارتی، حاصل آن دروغ و حماقت دوران بوش کوچک، بی‌اعتباری تاریخی برای آمریکا بوده که پیامدهای آن هنوز دامن‌گیر آمریکا و مالیات‌دهندگان آمریکایی و خانواده‌های نظامیان کشته شده است. 
طرح چنین ادعایی آن هم در شرایطی که اعتراضات برآمده از اعلام قدس به پایتختی رژیم اشغالگر فلسطین از سوی دونالد ترامپ سطحی جهانی یافته و نفرت از آمریکا را به همه جهان اسلام و حتی بشریت گریزان از جنگ و ستیز گسترش داده، ‌می‌تواند نشان‌دهنده وجود اهداف چندگانه باشد که موارد ذیل مهم‌ترین آنها به شمار می‌آید:
1ـ جابه‌جا کردن تهدیدات در منطقه غرب آسیا و حتی عرصه جهانی با القای این ادعای کذب و نجات رژیم صهیونیستی و آل‌سعود که همواره در ایجاد جنگ و تروریسم نقش محوری داشته‌اند‌،پنهان سازی اشتباه ترامپ در معرفی قدس به پایتختی رژیم اشغالگر قدس و همچنین حمایت‌های آشکار از متجاوزان سعودی علیه مردم مظلوم یمن و حمایت‌های آل‌سعود از تروریسم وحشی و خشن داعشی موجب افتضاح و رسوایی کاخ سفید در افکار عمومی جهانیان شده است. 
2ـ تشدید رقابت‌های نظامی در منطقه با طرح ادعاهای جنجالی و دوشیدن رژیم‌های وابسته که در نگاه کاخ سفید گاوهای شیری و فربهی تصور می‌شوند که مستعد عقد قراردادهای میلیاردی برای رونق کارتل‌ها و شرکت‌های بزرگ تسلیحاتی آمریکا و اروپا تا از این شرایط سودهای کلان بدست آورند. 
3ـ فرسایش قدرت جمهوری اسلامی ایران و گرفتن توان بازدارندگی این کشور برای خنثی‌سازی نقش منطقه‌ای آن از یک‌سو و امکان تحمیل هرگونه فشار و خواسته‌های نامشروع یا تبدیل آن به کشوری مطیع و دنباله‌رو که همچون برخی کشورهای وابسته  منطقه در صف متحدان  آمریکا و غرب قرار گیرد. 
4ـ تأثیرگذاری بر موازنه  در منطقه پس از شلیک موشک‌های یمنی به عربستان و امارات و آشکار شدن علایم شکست آمریکا و متحدان آن در یمن که پیش از این در سوریه و عراق تجربه کرده بودند. 
حال آنکه جمهوری اسلامی ایران با داشتن تجربه سرنوشت عراق و لیبی که خلع سلاح مقدمه تجاوز به این کشورها شد و همچنین نتیجه سیلی موشکی به تروریست‌های تکفیری که موجب توقف تهاجم آنان و یأس حامیان منطقه‌ای‌شان شد، هیچ‌گاه اجازه مداخله بیگانگان در قدرت دفاعی موشکی خود را نخواهد داد و این شوی آمریکایی موجب نجات آل‌سعود از باتلاق یمن نخواهد شد. 
اگر ادعای خانم هیلی صحت هم ‌داشت، ‌هیچ‌گاه نمی‌توانست همراهی و شراکت مستقیم آمریکا با آل‌سعود، رژیم صهیونیستی و داعش را در جنایت علیه بشریت توجیه کند. تجاوزات جنایتکارانه صهیونیست‌ها و آل‌سعود با هواپیماهای آمریکا و تسلیحات اهدایی کاخ سفید به این جانیان صورت می‌گیرد و شکل‌گیری تروریسم وحشی داعشی در سایه سیاست‌های اشتباه کاخ سفید و استفاده ابزاری آمریکا از تروریست‌ها برای جنگ نیابتی در منطقه غرب آسیا بوده است. 
آخر اینکه جمهوری اسلامی با تجربه‌ای که از برجام کسب کرده است، ‌هیچ‌گاه به چاه برجام‌های بعدی نخواهد افتاد و از این رو تقسیم‌ کار  اتحادیه اروپا با ترامپ در اتخاذ سیاست‌های فشار برای کشاندن توان موشکی کشورمان به عرصه معاملات سیاسی بر جمهوری اسلامی مؤثر نخواهد بود و از قبل بیهوده و شکست‌خورده تلقی می‌شود. مسلماً اصرار به تداوم چنین سیاستی تنها نفرت ملت بزرگ ایران اسلامی از آنان را  افزایش خواهد کرد و به بی‌اعتمادی بیشتر دامن خواهد زد.

   مهدي سعيدي/ با گذشت چند ماه از آغاز به کار دولت دوازدهم که آن را بايد تداوم‌بخش سياست‌هاي دولت يازدهم دانست، از ميزان محبوبيت اين دولت نزد اذهان عمومي به شدت کاسته شده است، تا آنجا که ضعف در عملکرد و ناتواني در رفع و حل مشکلات مردم موجي از اعتراضات اجتماعي را به همراه داشته است. وعده‌هاي انتخاباتي آقاي روحاني تحقق نيافته و اين وضعيت موجب شده تا حتي هوادارانش که همين چند ماه پيش براي آنکه وي بر رقيب انتخاباتي پيروز شود به ميدان تبليغ آمده بودند نيز در جايگاه منتقد و معترض وي قرار گيرند و حتي در برخي تعابير اظهار پشيماني کنند! اوج اين پشيماني را مي‌توان در ميان چهره‌هاي شناخته شده هنري و ورزشي مشاهده کرد که در روزهاي گذشته متن‌هايي از آنها در فضاي مجازي انتشار يافته و با استقبال هواداران اين چهره‌ها همراه بوده است!
در برابر اين رخداد که مي‌توان آن را نشانه‌اي از وجود ضعف‌ها و نقص‌هايي جدي در عملکرد دولت دانست، تيم و مشاوران رسانه‌اي آقاي روحاني راه ديگري را در پيش گرفته‌اند و تلاش دارند تا با سياسي کردن فضا، چنين رخدادي را حاصل سناريوهاي طرح‌ريزي شده و ساماندهي رسانه‌اي جريان رقيب معرفي کرده و مانع از فهم حقيقت هم براي هواداران و هم متأسفانه مسئولان عالي‌رتبه دولت دوازدهم شوند!
در همين راستا «حسام‌الدين آشنا» مشاور رئیس‌جمهور، در اظهار نظري عجيب در کانال تلگرامي خود، موج ابراز پشيماني هنرمندان و ورزشکاران از رأی خود به روحاني را پويشي «فرمايشي» دانست و دولت سابق را پشتيباني‌کننده اين حرکت معرفي کرد! حسام‌الدين آشنا در کانال تلگرامي خود نوشته است: «پويش فرمايشي پشيماني با پشتيباني کساني شکل گرفت که بايد درباره کارهاي کرده و نکرده خود به تک‌تک مردم ما پاسخگو باشند. آنها ثروت و سعادت ملت را به تاراج دادند. چه سدهايي ساختند که پشتش آبي نيست، چه فرودگاه‌هايي که ساختند و پروازي به آنجا نيست، به دست هر نماينده يک مجوز پالايشگاه و پتروشيمي دادند، به اسم خصوصي‌سازي پتروشيمي را به وزارت رفاه، پالايشگاه را به وزارت دفاع، روغن‌کشي را به بنياد شهيد، نيروگاه‌سازي را به آستان قدس رضوي، مخابرات را به سپاه و ستاد، پيمانکاري را به قرارگاه خاتم‌الانبيا، بندر را به قرارگاه خاتم‌الاوصيا و...»
شيوه‌هاي جنگ رواني مانند تحقير و تمسخر و متهم‌سازي، متأسفانه به رويه اصلي تيم رسانه‌اي دولت بدل شده و اين در حالي است که از منطق پاسخگويي فرسنگ‌ها فاصله دارد. اين دولت همه منتقدان را در جايگاه دشمن مي‌نشاند؛ بنابراین گوش شنوايي نيز براي شنيدن اعتراضات وجود ندارد! در حالي که قوام و دوام و تقويت پايگاه اجتماعي و ارتقای سطح مقبوليت دولت بستگي به تعامل صميمانه و صادقانه با مردم، ديدن معضلات و شنيدن مشکلات، پاسخگويي به ابهامات و عذرخواهي از قصورات دارد.
وضعيت کنوني را نه حاصل سناريوي تخريبي عليه دولت، بلکه بايد محصول عملکرد ضعيفي دانست که سياستمداران دولت دوازدهم در پيش گرفته‌اند! اخبار منتشره درباره کاستن از يارانه‌ها، افزايش قيمت بنزين، افزايش سه برابري عوارض خروج از کشور، نمونه‌اي از تصميماتي است که فشار را بر زندگي مردم روزافزون مي‌کند و اين در حالي است که راهبرد اصلي دولت اعتدال مبني بر حل مشکلات کشور از طريق حل مشکلات ديپلماسي نيز به شکست انجاميده است و گشايش قابل ملاحظه‌اي در عرصه اقتصاد حاصل نيامده است؛ بنابراین نمي‌توان انتظار داشت که پس از سپري شدن زمان بسيار، حمايت‌ها همچنان ادامه يابد.
يکي از کانال‌هاي تلگرامي اپوزيسيون (که اتفاقاً در انتخابات گذشته از رنگ بنفش حمايت مي‌کرد) در وصف حال و روز امروز دولت دوازدهم چنين نوشته است: «هنوزم بزرگ‌ترين دستاورد دولت روحاني اينه که رئیسی، رئیس‌جمهور نشد!» اين تعبير طنزگونه حکايت از حقيقتي دارد و آن تصويري است که افراد رسانه‌اي اين دولت از عملکردش ارائه کرده‌اند! و متأسفانه به جاي آنکه از خدمات مؤثر و دستاوردهايي که محصول تلاش نيروهاي خدوم دولت است، ارائه گزارش دهند يا آنکه در برابر ضعف‌ها و کاستي‌ها متواضعانه عذرخواه ملت باشند، همچنان در فضاي احساسي و دوقطبي انتخاباتي بسر مي‌برند و در حالی بخش عمده‌اي از توان خود را صرف تخريب رقيب و متهم‌سازي دولت گذشته می‌کنند که اين بازي تکراري ديگر اثربخشي خود را از دست داده است!