سردار حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به حمایت جبهه عبری‌ـ عربی با پشتیبانی آمریکا از جبهه تکفیر، اظهار داشت: عمق توطئه و بزرگی خطر داعش هنوز برای ما روشن نیست. برخی کشورها که ما آنها را عددی حساب نمی‌کنیم ما را تهدید می‌کنند، ما اگر موشک نداشتیم، مورد حمله آنها قرار می‌گرفتیم. امروز جزو کشورهای برتر جهان در حوزه ساخت پهپاد هستیم و بمب هوشمند آن را هم خودمان می‌سازیم. موشک‌های ما بومی است. 


  محمدرضا مرادی/ از زمانی که نیروهای روسیه در مهر ماه سال ۱۳۹۴ وارد سوریه شدند، روند شکست تروریست‌ها شدت بیشتری گرفت. مثلث ایران، روسیه و سوریه در کنار نیروهای حزب‌الله لبنان سبب شد تا گروه‌های تروریستی تمامی مناطق راهبردی را از دست دهند. سرانجام در آبان ماه سال ۱۳۹۶ پایان داعش از سوی ایران اعلام شد و به این ترتیب خلافت خودخوانده داعش به پایان کار رسید. در وضعیت فعلی تنها استان «ادلب» در سیطره گروه‌های تروریستی است که ارتش سوریه عملیات‌هایی را نیز با هدف آزادی این استان آغاز کرده است. پراکندگی تروریست‌ها در دیگر نقاط سوریه را نمی‌توان تهدیدی جدی علیه دولت سوریه دانست. در این وضعیت ولادیمیر پوتین، در سفری غیرمنتظره وارد سوریه شد و گفت که کشورش خروج نیروهای اصلی خود را از سوریه آغاز خواهد کرد. وی اعلام کرد؛ مسئولیتی که به نیروهای مسلح و وزارت دفاع سپرده شده بود، به طور کلی به اهداف مورد نظر دست یافته و بنابراین من به وزارت دفاع ‌دستور می‌دهم که فرایند خروج بخش اصلی نیروهای ما در جمهوری عربی سوریه را آغاز کند. در همین ارتباط، دفتر مطبوعاتی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد؛ بمب‌افکن‌های دوربرد توپولوف روسیه پس از اتمام مأموریت خود در مبارزات ضد تروریستی در سوریه از پایگاهی هوایی در اوستیای شمالی به سمت پایگاه‌های اصلی خود در روسیه به پرواز درآمدند. وزارت دفاع روسیه در بخش دیگری از بیانیه خود اعلام کرده که یک گردان از پلیس‌های نظامی روسیه که در سوریه مستقر بوده‌اند نیز به وسیله دو هواپیما به مرکز داغستان منتقل شده‌اند. سؤالی که در این زمینه مطرح می‌شود مربوط به چرایی این اقدام روسیه است.
شاید بتوان اولین هدف روسیه از اعلام خروج نیروهای خود از سوریه را به دلیل تلاش برای خروج نظامیان آمریکا از سوریه دانست.  نظامیان آمریکایی در وضعیت کنونی به بهانه مبارزه با داعش در حال زمینه‌سازی برای حضور طولانی‌مدت در شمال و شرق سوریه هستند. آزادسازی شهر الرقه به دست کردهای سوریه با حمایت‌های آمریکا انجام گرفت و مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند که به دنبال شرکت در فرایند بازسازی مناطق اشغال شده در شمال سوریه هستند. این مسئله به معنای این است که آمریکا سعی دارد این بار با بهانه جدید، مقدمات حضور دائمی خود در سوریه را فراهم کند. اعلام خروج نظامیان روسیه از سوریه را می‌توان اقدامی با هدف مجاب کردن آمریکا برای خروج نظامیان خود از سوریه دانست.
علاوه بر این، گروه‌های معارض سوری همواره یکی از پیش شرط‌های خود برای شروع مذاکرات سور‌ی‌ـ سوری را خروج نظامیان خارجی از سوریه اعلام کرده‌اند. این اقدام روسیه می‌تواند زمینه‌های شروع مذاکرات را فراهم کند. در همین زمینه رئيس‌‌جمهور روسیه ابراز امیدواری کرد که تصمیم وی برای خروج نیروهای روسی از سوریه تمامی جناح‌ها را تشویق کند که به سمت حل بحران در این کشور با استفاده از راهکارهای مسالمت‌آمیز حرکت کنند. در همین ارتباط «مهند دلیقان» عضو هیئت معارض سوری در مذاکرات ژنو تأکید کرد، آغاز ِروند خروج نیروهای روسی از خاک سوریه نشان می‌دهد که زمان حل‌وفصل سیاسی بحران سوریه فرا رسیده است.
در کل، اقدام روسیه در خروج نظامیان خود از سوریه را باید تلاشی برای زمینه‌سازی خروج نظامیان آمریکایی و شروع مذاکرات سوری‌ـ سوری تعبیر کرد، البته این به معنای خروج کامل نظامیان روسیه از سوریه نیست. در همین ارتباط پوتین اعلام کرد که تنها بخشی از نظامیان روسیه خاک سوریه را ترک خواهند کرد. رئیس‌‌جمهوری روسیه تأکید کرد که بخشی از نیروهای این کشور در پایگاه هوایی لاذقیه باقی خواهند ماند، پایگاه‌های عملیاتی ما از جمله پایگاه طرطوس و حمیمیم به طور عادی به عملیات خود ادامه خواهند داد، آنها باید از خاک و حریم دریایی و هوایی ما حفاظت کنند.
علاوه بر موارد فوق باید تأکید کرد که در وضعیت فعلی خروج نظامیان روسیه از سوریه ضربه به روحیه بقایای تروریست‌ها نیز محسوب می‌شود، چرا که روسیه با این اقدام، پیام پایان تهدید امنیتی علیه دمشق را مخابره کرده است.

 نیاز صنعت خودرو
 به طهرانی‌مقدم‌ها
منصور معظمی، معاون وزیر صنعت معدن و تجارت اظهار داشت: «در صنعت دفاعی توانسته‌ایم موفق عمل کنیم؛ چون اولاً، نیاز ملی بوده و ثانیاً، افرادی همچون شهید طهرانی‌مقدم به‌روی کار متمرکز شدند و در ثباتی مدیریتی توانستند کار را به نتیجه برسانند. اگر در صنعت خودرو همین‌گونه عمل کنیم، موفق می‌شویم.»

غنی‌سازی اورانیوم
 در عربستان!
به گزارش رویترز، درحالی که دولت آمریکا در نشستی محرمانه با اعضای کنگره درباره قرارداد فروش فناوری رآکتور هسته‌ای به عربستان، از اشاره به اینکه آیا بحث غنی‌سازی اورانیوم نیز بخشی از این قرارداد است یا خیر، خودداری کرد، مقامات سعودی ادعا می‌کنند که خواهان دستیابی به سطح خودکفایی در تولید سوخت هسته‌ای هستند و قصد ندارند فناوری هسته‌ای را به سمت مقاصد نظامی منحرف کنند! طرفداران رژیم منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای نگرانند که اعطای مجوز غنی‌سازی سوخت در یک قرارداد نیروگاه هسته‌ای، عربستان را به تولید مخفیانه مواد شکاف‌پذیر اتمی قادر ساخته و سبب رقابت تسلیحاتی با رقیب منطقه‌ای آن ـ ایران ـ شود و دامنه این رقابت احتمالاً در سراسر خاورمیانه گسترش یابد.

نظر آشنا درباره
 پشیمانی سلبریتی‌ها
اصلاح‌‌طلبان و سلبریتی‌های پُرمدعا ضمن فاصله‌گذاری با دولت، روند عبور از روحانی را کلید زده‌اند. کارشناسان معتقدند این اقدام آنان بیش از آنکه پشیمانی باشد؛ فرار رو به جلو برای پاسخگو نبودن به مردم است. تب تند و زودهنگام سلبریتی‌ها و اصلاح‌طلبان در عبور از روحانی تجربه ارزشمندی برای جامعه خواهد بود تا دیگر با طناب پوسیده جماعت تکراری‌ها به چاه غربگرایان کدخداپذیر نروند. حسام‌الدین آشنا مشاور روحانی، در اظهارنظری جالب در کانال تلگرامی خود، موج ابراز پشیمانی هنرمندان و ورزشکاران از رأی خود به روحانی را پویشی «فرمایشی» دانست و در ادعایی عجیب دولت سابق را پشتیبان این حرکت معرفی کرد!

 اقدام بی‌شرمانه
اقدام بی‌شرمانه اعضای انجمن اصلاح‌طلب موسوم به «آرمان» دانشگاه علم و صنعت در پاک کردن پرچم رژیم جعلی صهیونیستی و آمریکا از روی زمین، در زمانی که دانشجویان سرگرم برگزاری برنامه‌های مراسم روز دانشجو و همچنین برگزاری تجمعات اعتراضی در حمایت از قدس شریف بودند، سبب واکنش‌های بسیاری شد. این در حالی است که تمام جهان حتی کسانی که مسلمان نیستند، یا اینکه دین ندارند بنا بر فطرت انسانی خود سعی در ابراز انزجار از این رژیم سفاک دارند.  اگرچه دانشجویان دوباره این پرچم‌ها را مقابل ورودی دانشکده‌ها کشیدند، اما این اتفاق بازتاب فراوانی در رسانه‌های معاند داشت و برخی رسانه‌ها تلاش کردند از این اتفاق بهره خود را ببرند.

تاجران افغانی صادرکنندگان پسته ایران
رئیس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار گفت: «برخی از صادرکنندگان که پسته را از افغانستان صادر می‌کردند، اکنون از دور خارج شده‌اند و مدتی است تاجران افغانی به شهرهایی مانند رفسنجان، سیرجان و... می‌روند و محصول مورد نیاز را مستقیم و در حجمی چند برابر سال‌های گذشته از باغدار می‌خرند و به روسیه صادر می‌کنند.در آستانه برگزاری رقابت‌های جام جهانی روسیه، مصرف پسته در این کشور چندین برابر خواهد شد.

   حسین عبداللهی‌فر/ روند فضا‌سازی رسانه‌ای برای وادارکردن معاون اول رئیس‌جمهور به کناره‌گیری از دولت این روزها شدت و حدت بیشتری یافته است. 
اولین بار «فیاض زاهد» یکی از فعالان اصلاح‌طلبان این موضوع را رسانه‌ای کرد و با تأکید بر اینکه «من نخستین کسی بودم که پیشنهاد خروج آقای جهانگیری از دولت را دادم» می‌گوید: «معتقدم که‌ این اقدامی درست است چون اولاً، آقای جهانگیری به نسبت دولت گذشته نقش بازیگردانی و صحنه‌گردانی را برعهده ندارد و دفتر رئیس‌جمهور و معاونت اقتصادی و شاید تا حدی خود رئیس‌جمهور حوزه مانور عملیاتی او را محدود کرده‌اند. از آنجایی که دولت آقای روحانی برآمده از جریان اصلاحات است، این جریان خواه‌ناخواه باید هزینه رفتار درست آقای روحانی را پرداخت
 کند.»
به این ترتیب خروج جهانگیری از دولت به محل بحث دیگری در اصلاح‌طلبان تبدیل و در موافقت و مخالفت آن سخنان بسیاری مطرح شده است؛ اما صادق زیباکلام با صراحت بیشتری موضع گرفت. وی در مراسم روز دانشجو در دانشگاه امیرکبیر گفت: «به نظرم جهانگیری باید کنار بکشد و خود را برای انتخابات ۱۴۰۰ آماده کند.» 
مطابق آنچه ایده‌پردازان خروج معاون اول رئیس‌جمهور از دولت بیان می‌کنند، هدف اصلی این طرح و فضاسازی مترتب بر آن که امکان حضور در رقابت‌های انتخاباتی 1400 بیان شده کاملاً روشن است؛ اما اینکه با این خروج اصلاح‌طلبان می‌توانند با جهانگیری برنده انتخابات آینده باشند یا خیر؟ کاملاً مبهم و نامشخص می‌باشد؛ چرا که سرنوشت دولت دوازدهم به ریاست روحانی از دو حال خارج نیست. یکی اینکه بتواند با موفقیت به وعده‌های انتخاباتی خود عمل کرده و از مشکلات اقتصادی کشور و معیشت مردم بکاهد یا با عدم توفیق مواجه شده و و اوضاع کشور و مشکلات مردم در همین حالت فعلی باقی
 بماند.
آنچه هویداست اینکه اگر فرض اول محقق شده و دولت بتواند از مشکلات مردم تا جایی بکاهد که از نظر مردم کارنامه قابل دفاعی داشته باشد. در این صورت کسانی که دولت را ترک کرده و از ادامه حمایت خود دست برداشته‌اند نزد مردم روسیاه بوده و مورد تأیید دولت و اعتدالگرایان نیز نخواهد بود. در این حالت جهانگیری با خروج از دولت شانس خود را از دست می‌دهد و موقعیت اصلاح‌طلبان نیز بدتر می‌شود؛ بنابراین در یک صورت این خروج به نفع وی خواهد بود که هیچ امیدی به موفقیت دولت نباشد. 
در این شرایط اگر اوضاع اقتصادی کشور و مشکلات مردم ادامه داشته و مردم از این وضعیت ناراضی باشند، در واقع حالت دوم رخ داده که باز هم به دلایل بسیاری اصلاح‌طلبان و جهانگیری با عدم اقبال عمومی مواجه می‌شوند.
 برخی از این دلایل عبارتند از: 
1ـ نقش جهانگیری در شکل‌گیری دولت فعلی به ویژه دفاع تمام قد وی از رئیس‌جمهور فعلی که با تخریب رقبای ایشان صورت می‌گرفت، هنوز در خاطره مردم هست و بعید است که به این زودی‌ها فراموش شود. 
2ـ بعید است بسیاری از کسانی که تحت تأثیر حمایت و وعده‌های انتخاباتی اصلاح‌طلبان به دولت فعلی رأی داده‌اند، با کناره‌گیری جهانگیری و نقد اصلاحاتی‌ها از تقصیر آنها چشم‌پوشی کرده و دوباره به خود آنها روی خوش نشان دهند.
3ـ نکته مهم‌تر اینکه شاید برخی این خروج را نوعی اقدام سیاسی برای تضعیف دولت تعبیر کرده که در روند ناکامی دولت هم بی‌تأثیر نبوده است. در این صورت اعتماد مجدد مردم به اصلاح‌طلبان به دلیل نقش‌آفرینی در شکست دولت، فقدان اصول مشخص، عدم ثبات در مواضع و قدرت‌طلبی بعید به نظر می‌رسد؛ بنابراین جهانگیری با وضعیت موجود چه بماند و چه برود، از بازی خروج چیزی عاید خودش و اصلاح‌طلب‌ها
 نمی‌شود.


ـ ۲   حسن خدادی/
۵ـ روحیه استکبارستیزی/ امام خامنه‌ای، اسلام‌خواهی، استکبار‌ستیزی ـ حفظ استقلال کشور ـ کرامت بخشی به انسان، دفاع از مظلوم و پیشرفت و اعتلای همه جانبه ایران را از اهداف اصلی انقلاب می‌دانند و با تأکید بر اتکای انقلاب اسلامی بر ایمان، اعتقادات، انگیزه‌ها و عواطف مردم افزودند: «... استکبارستیزی، ایستادگی قاطع در مقابل حرکت کفر و نفاق در سطح جهان و مرزبندی شفاف با دشمنان انقلاب و دین، شاخص‌های اصلی هستند.» (2/4/1389)
۶ـ روحیة حمایت از مظلومان و مستضعفان/ رهبر معظم انقلاب در این باره فرمود: «دفاع از مـظلوم، همیشه یک نقطه درخشان است، کنار نیامدن با ظالم، رشوه نپذیرفتن از زورمند و زرمند، پافشردن بر حقیقت، اینها چیزهایی است که هیچ وقت در دنیا کهنه نمی‌شود، اینها را باید دنبال کنیم، اصول اینهاست.» (16/8/1380)
۷ـ روحیة مردمی بودن و توجه به مردم / پشتوانه اصلی نظام در همه برهه‌های تاریخی، مردم بوده‌اند، رهبر معظم انقلاب نیز فرمود: «امام، جمهوری اسلامی را در مقابل این طاغوت‌های بشری به وجود آورد؛ اسلام را ـ که در دل اسلامیت، تکیه به مردم و رأی مردم و خواست مردم وجود دارد ـ معیار اصلی این نظام قرار داد؛ بنابراین، جمهوری اسلامی، هم جمهوری است، یعنی متکی به آراء مردم است، هم اسلامی است؛ یعنی متکی به شریعت الهی است. این، یک مدل نو است.» (14/3/۱۳۸۹)
۸ـ روحیة عدالت‌طلبی / یکی از شاخصه‌های مهم روحیه انقلابی، تلاش برای تحقق عدالت در همه ابعاد و بر پایی نظامی بر پایه عدالت و ریشه‌کن نمودن ظلم و فساد و تبعیض است. رهبر معظم انقلاب در این باره فرمود: «مشروعیت من و شما، وابسته به مبارزه با فساد، تبعیض و نیز عدالت‌خواهی است. این، پایه مشروعیت ماست... ما برای عدالت و رفع تبعیض آمده‌ایم. ما آمده‌ایم جامعه را از مواهب الهی خودش که مهم‌ترین مواهب الهی در عدالت وجود دارد و همچنین مواهب اخلاقی و معنوی، برخوردار کنیم.» (5/6/1382)
۹ـ روحیة استقلال‌طلبی / رهبر معظم انقلاب می‌فرماید: «دشمنی آمریکا و استکبار با ایران اسلامی، به خاطر این حرکت قدرتمندانه مردمی است؛ چون ایمان مردم، علاقه مردم به استقلال و اطمینان به نفس مردم، به ضرر آنهاست. آنها می‌خواهند کشور ما را همیشه وابسته نگه دارند. آنها می‌خواهند از لحاظ فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، کشورهای این منطقه را وابسته به خودشان نگه دارند. وقتی کشوری مستقل است، وقتی اطمینان به نفس دارد و با اعتماد به خود، در راهی که او را به سمت اهداف والا می‌رساند، حرکت می‌کند، طبعاً اینها ناراضی می‌شوند. نارضایتی دشمنان جهانی ما به این خاطر است.»(18/2/1384)
۱۰ـ روحیة ایستادگی و مجاهدت/ «هيچ ملتي و كشوري بدون مجاهدت بهترين فرزندانش نتوانسته است از شرّ سلطه‏ بيگانگان كه زشت‏‌ترين خفّت و خواري براي يك ملت است، خود را نجات دهد. امروز هم مجاهدت جوانان و برگزيدگان در ميدان‌هاي ديگر لازم است: در ميدان علم و معرفت، در عرصه تلاش براي خودسازي معنوي و اخلاقي در صحنه‏ مجاهدت فرهنگي، در رساندن پيام نجات‌‏بخش انقلاب به دل‌هاي مشتاق، در ايجاد اميد و مبارزه با ديو یأس، در مبارزه با تبليغات دشمنان مستكبر، در استوار كردن وحدت ملي و نزديك كردن دل‌ها به يكديگر.»(14/07/۱۳۷۷)
۱۱ـ روحیه شهادت‌طلبی/ «شهادت بدین معنا است که یک انسان برترین و محبوب‌ترین سرمایه‌ دنیوى خویش را نثار آرمانى سازد که معتقد است زنده ماندن و بارور شدن آن، به سود بشریت است و این یکى از زیباترین ارزش‌هاى انسانى است و آنگاه که آرمان مطلوب او الهى و آرزوى همه‌ پیامبران خدا است، این ارزش، در صدر همه‌ نیکى‌هاى بشرى قرار مى‌گیرد و در هیچ ترازوى مادى نمى‌گنجد. پذیرش این تفکر همان عامل خیره‌کننده‌اى است که به مجاهدان راه حقیقت، نیرویى براى باطل ساختن همه‌ محاسبات جبهه‌ خصم مى‌بخشد و چنانکه به تجربه دانسته شده است، دشمن حقیقت را دچار بن‌بست و عجز و حیرت مى‌سازد.« (13/07/1388)

 شورای شهر پنجم تهران در راه شورای اول قدم برمی‌دارد
با گذشت حدود سه ماه از آغاز به کار شورای شهر و شهردار جدید تهران مشخص شده است که آب شهرداری تهران با شورای شهری‌ها در یک جوی نمی‌رود!
اختلاف میان شهرداری و شورای شهر از انتصاب‌های آقای شهردار آغاز شد که چرا آن‌چنان که باید و شاید به نیروهای اصلاح‌طلب بها نداده و به مسائل دیگر درون‌گروهی اصلاح‌طلبان کشیده شد و پاسخ نجفی به همه این داد و قال‌ها، تنها یک چیز بود؛ «مصلحت»! 
اختلافات مزبور، در جریان صبحانه کاری هفته گذشته نجفی با اعضای شورای شهر به اوج خود رسید و جلسه به تنش کشیده شد. در همین باره روزنامه «قانون» روز چهارشنبه ۲۲ آذر در گزارشی با عنوان «استیضاحش کنید» به این موضوع واکنش نشان داد و نوشت: «یک پایان تلخ بهتر از تلخی بی‌‌پایان برای روابط شورا و شهرداری می‌تواند باشد.»
اختلافات میان شهرداری و شورای شهر تهران، ناخودآگاه انسان را به یاد شورای شهر اول می‌اندازد. شورایی که در نهایت عاقبت به خیر نشد و پس از سلسله مشاجرات و اختلافات لاینحل، با مُهر وزارت کشور دولت اصلاحات منحل اعلام شد. باید به انتظار نشست و دید که آیا شورای شهر پنجم به آخر و عاقبت شورای شهر اول مبتلا خواهد شد یا خیر.
کسی که یارانه می‌خواهد باید برود صف بایستد!
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره سیاست‌های حمایتی دولت در سال 97 ضمن ابراز مخالفت با  اینکه افراد جامعه برای دریافت یارانه به سازمان‌های حمایتی مراجعه کنند، آن را نوعی زورگویی به مردم دانست و گفت: «در لایحه بودجه آمده است اگر کسی می‌خواهد یارانه بگیرد، باید برود و در صف بایستد.» حمیدرضا حاجی‌بابایی اضافه کرد: «بر اساس لایحه بودجه پنج دهک جامعه از دریافت یارانه‌ها حذف می‌شوند و این مسئله نه تنها فقر را در کشور برنمی‌دارد؛ بلکه فقیر را نابود می‌کند.» وی ادامه داد: «دولت در لایحه بودجه یارانه‌ها را استانی کرده که به معنای در اختیار قرار دادن یارانه‌ها به دست استاندار و قلع و قمع یارانه‌بگیران است.»
 نماینده همدان با طرح این پرسش که چرا مصوبه‌ای که در آن قرار شد افرادی که سالیانه بیش از 35 میلیون تومان درآمد دارند، یارانه نگیرند اجرا نشد، عنوان کرد: «محل هزینه 16 هزار میلیارد تومانی که از حذف یارانه بیش از 30 میلیون نفر از افراد جامعه به دست می‌آید، در بودجه مشخص نیست و این مبلغ نیز کنار 50 هزار میلیارد تومانی که در بودجه نمی‌آید و در خزانه نیز نمی‌رود، قرار می‌گیرد.» وی تأکید کرد: «قانون هدفمندی یارانه‌ها یک بسته است که یا باید با هم اجرا کنیم یا اجرا نکنیم.»
خطر جنگ روانی از جنگ نظامی بیشتر است
آیت‌الله مکارم‌شیرازی یکی از حربه‌های دشمن را به راه انداختن جنگ روانی دانست و افزود: «گاهی خطر جنگ روانی از جنگ نظامی بیشتر است و یک جامعه را بدبین و مأیوس می‌کند و سبب ایجاد اختلاف می‌شود.» این مرجع تقلید ابزار جنگ روانی را رسانه‌ها و به ویژه فضای مجازی معرفی کرد و اظهار داشت: «در جنگ روانی از حربه دروغ و تهمت استفاده می‌کنند و هر روز درباره اشخاص و نهادها دروغ می‌گویند، روزی نیست که انسان دروغی نشنود و با این کار می‌خواهند بین افراد بدبینی ایجاد کنند.» آیت‌الله مکارم‌شیرازی با بیان اینکه مأیوس کردن مردم با سیاه‌نمایی کاری غلط است، ابراز داشت: «کارهای زیادی شده که آنها هم باید دیده شوند، امروز در عرصه‌های گوناگون نسبت به گذشته پیشرفت کرده‌ایم که با گذشته قابل مقایسه نیست.» وی خاطرنشان کرد: «نباید فراموش کنیم کشور در وضعیتی است که قدرتمندترین دولت‌ها با انقلاب اسلامی مقابله و مبارزه می‌کنند، اما در برابر آنها ایستاده‌ایم؛ نقد کردن به صورت سیاه‌نمایی و ویرانه نشان دادن مملکت درست نیست.» این مرجع تقلید افزود: «ویرانه نشان دادن و سیاه‌نمایی، جنگ روانی دشمن است که نباید تسلیم آن شویم، دشمنان به وسیله رسانه‌های خود از لندن و آمریکا سیاه‌نمایی می‌کنند که کسی از داخل نباید به آنها کمک کند، بسیاری از این مسائل دروغ و تهمت است؛ بنابراین جنگ روانی مسئله‌ای خطرناک است و باید مراقب باشیم.»
از توهم شکاف تا تقسیم نقش اروپایی‌ـ آمریکایی
به تازگی فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته است: «در بخش مقدمه توافق هسته‌ای ایران «نیم‌جمله‌ای» با این مضمون وجود دارد که خواستار قرار دادن برجام به عنوان زیربنایی برای گفت‌وگو درباره مسائل دیگر است.» او ادعا کرد که این جمله به درخواست ایران در بخش مقدمه برجام گنجانده شده است.
فارغ از صحت و سقم این ادعا، جمله موگرینی نشان داد که بین اروپا و آمریکا اختلافی در افزایش فشار بر ایران و امتیازگیری بیشتر وجود ندارد،‌ در حالی که آقای روحانی و تیم مذاکره‌کننده امیدوارند که با توجه به مواضع ترامپ، با بهره‌برداری از «شکاف بین اروپا و آمریکا»؛ برجام را به پیش ببرند.‌ عباراتی همانند مذاکره مجدد، مذاکره مکمل، رفع نواقص و موارد مشابه بازی با الفاظ است که یک نقطه مشترک دارد و آن بازگرداندن ایران به پای میز مذاکرات و اخذ امتیازات حداکثری با محوریت دو موضوع موشکی و منطقه‌ای است. فریب بزرگ برای ایران این است که به اروپا اعتماد کند و با تکیه بر این اعتماد، باور کند که در برنامه اروپایی‌ها؛ گشایش‌های مالی و بانکی و... در انتظار ایران است. ایران چه بخواهد و چه نخواهد اروپا و آمریکا، برجام را فراتر از پرونده هسته‌ای می‌بینند و فهرست بلندی از موضوعات را در چارچوب آن تعریف و آماده کرده‌اند.

  امین پناهی/ انقلاب اسلامی ایران در شرایطی در جهان سر بلند کرد که شاید بتوان گفت تا پیش از آن هیچ تجربه‌ای، مانند آن و حتی نزدیک به آن در تاریخ وجود نداشته است؛ نوع جدیدی از ساختار حاکمیتی که برای اولین بار و با بهره‌گیری از معارف اسلام ناب محمدی ایجاد شد و جان گرفت و بارور شد. از همین رو چنین انقلابی به علوم جدید و مخصوص به خودش هم نیاز داشت تا بتواند به شیوه خودش حرکت کند و به مقصد برسد.
در واقع، باید بگوییم در یک سو حوزه علمیه با مختصات خودش حضور داشت و در سوی دیگر دانشگاه با ویژگی‌هایش. اگر این دو نهاد هر یک راه خویش را می‌پیمود، ممکن بود در بعضی از جاها دچار موازی‌کاری شده و در بعضی دیگر یکدیگر را نقض کنند. البته در این میان نقش استکبار را هم نباید نادیده گرفت که همواره سعی کرده و می‌کند به اختلافات دامن بزند و زمینه شکاف هر چه بیشتر این دو نهاد را فراهم آورد.
در چنین شرایطی و برای جلوگیری از به وقوع پیوستن چنین اتفاقاتی بهترین راه همانی بود که شهید دکتر مفتح ابداع کرد؛ یعنی اینکه در چنین مسیری این دو نهاد در کنار هم و کمک‌ حال یکدیگر باشند. دو مجموعه تولید علم از دو خاستگاه متفاوت، اما با هدفی مشترک باید پیش می‌رفتند تا به مثابه دو بال جامعه را در رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی یاری می‌کردند. در واقع، این دو نهاد را می‌توان دو شعبه از مؤسسه‌ای با مختصات علم و دین دانست که کار هر یک مکمل کار دیگری است و این دو وجه، یعنی علم و دین را که می‌توانند مایه سعادت بشر شوند، این دو نهاد نمایندگی می‌کنند.
اما علل و عواملی وجود دارد که حالا پس از نزدیک به چهار دهه هنوز این امر محقق نشده است. اولین و مهم‌ترین چیزی که می‌توان برشمرد، آن است که هنوز هیچ یک از طرفین آن طور که باید مفهوم دقیقی از وحدت بین خود و طرف مقابل پیدا نکرده‌اند؛ یعنی هنوز هم نمی‌داند وحدت در چه مواردی باید اتفاق بیفتد. اصلاً وحدت آیا می‌تواند در عین استقلال طرفین به وجود آید؟ نکته اول این است که بدانیم با ایجاد وحدت قرار نیست حوزه به دانشگاه و دانشگاه به حوزه تبدیل شود. کما اینکه در چنین حالتی این دو نهاد اصالت خود را از دست خواهند داد و در این صورت نه دانشگاهی خواهیم داشت و نه حوزه‌ای، اما بهترین راه در گام اول این است که این دو نهاد ابتدا ساختار خود و ساختار طرف مقابل را به خوبی بشناسند و ایرادات خود را با کمک طرف مقابل برطرف کنند.
نکته دوم آن است که هنوز هم افرادی در هر دو نهاد وجود دارند که به دنبال محقق نشدن چنین هدفی در سطح کلان آن هستند؛ زیرا برخی در دانشگاه هستند که به نقش علوم دینی در اداره جامعه و در مسیر پیشرفت کشور اعتقادی ندارند. در طرف مقابل هم عده‌ای در حوزه علمیه وجود دارند که نقش دانشگاه را نادیده می‌گیرند.
نکته سوم آن است که برخی وحدت را در افعال و عملکردها می‌دانند؛ حال آنکه به کرات چنین اتحادی بین طلاب و دانشجویان شکل گرفته؛ اما به فراخور موضوع و اتفاق بوده و بعد از بین رفته است. در واقع، باید این مفهوم دانسته شود که منظور از وحدت، وحدت ساختاری است و نه وحدت در عملکرد که اگر چنین بود، به جای آنکه گفته شود وحدت حوزه و دانشگاه، گفته می‌شد وحدت دانشجو و طلبه. این در حالی است که اگر وحدت بین حوزه و دانشگاه شکل بگیرد، در مرحله بعد و به صورت خود به خود وحدت بین دانشجو و طلبه و به معنای عام آن وحدت در عملکرد نیز شکل خواهد گرفت.
حرف آخر اینکه جامعه امروز به این اتحاد بیش از پیش نیازمند است و مسیر شتابان تحولات ایجاب می‌کند دلسوزان و دغدغه‌مندان این دو حوزه در کنار هم و با همکاری هم برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی و مقابله با آسیب‌های پیش رو تلاش کنند.