عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور از اتمام ساخت ۲ هزار و ۷۰۰ مسکن موقت از ۸ هزار مسکن موقتی که بر عهده قرارگاه خاتم بود خبر داد و اظهار داشت: قرار بود قرارگاه خاتم‌الانبیاء ۸ هزار مسکن موقت را طی ۴۵ روز تحویل دهد که امروز اعلام کرده‌اند ۲۷۰۰ مورد تقریباً تمام شده و ۶ هزار مورد فونداسیون آن تکمیل شده است و قرار است بقیه مسکن‌ها در زمانبندی تعیین شده به اتمام برسد.
دکتر حسن خجسته*/ به طور معمول در رسانه‌های بین‌المللی دو موضوع مهم وجود دارد؛ اول خبرهای بین‌المللی و دوم فیلم‌ها و سریال‌ها. در واقع، خبر گران‌ترین کالای رسانه‌ای است و هر کسی هم قادر به تولید آن نیست. 
امروز در جهان چهار تا پنج مؤسسه رسانه‌ای خبر بین‌الملل خبر تولید می‌کنند  و همه در یک چارچوب و ایدئولوژی قرار دارند. چهار سال پیش همین رسانه‌ها بشار اسد را یک دیکتاتور و سرکوبگر می‌دانستند و دشمنان را آزادیخواه می‌نامیدند.
ایران طی این سال‌ها تلاش کرد تا توانست این روایت را عوض کند. چهار سال پیش یا بیشتر بود که وزیر خارجه ترکیه به ایران آمد و گفت کار اسد تمام است، شما هم به ما بپیوندید، همان موقع حتی در دولت هم می‌گفتند که اسد باید برود، اما وقتی بحث شد که بشار اسد خیلی برای ایران مهم نیست و مهم خط مقاومت است، بعد از سوریه این مسئله تعدیل شد. حتی پوتین به ایران آمد و ابراز نگرانی کرد که قرار است بعد از سوریه بیایند سراغ ایران و بعد هم روسیه. حالا شما تغییر گفتمان را ببینید که صداوسیما
 کار کرد.
یا الآن داعش تصویر اسلام در جهان شده است و به این وسیله اسلام را تخریب می‌کنند. الآن می‌بینید که تصور جهانی از ایران هم همان تصوری است که ما ایرانی‌ها از داعش داریم و این خیلی جالب است. این را در رفتار افرادی که به ایران سفر می‌کنند می‌بینیم و بعد که واقعیت را می‌بینند خودشان هم تعجب
 می‌کنند. 
ببینید دیدگاه خارجی‌ها از ایران را با یک مستند شکل داده‌اند؛ مستندی که مربوط به یک مرکز معلولان ذهنی در اُزگل می‌شد. تصاویری مأیوس‌کننده که بازتاب خیلی بدی داشت که در دوران دولت اصلاحات از سی‌ان‌ان آمریکا پخش شد. این خبرها را امثال سی‌ان‌ان، بی‌بی‌سی، آسوشیتدپرس، فرانس پرس و... اینها تولید
 می‌کنند. 
الآن نظریه‌هایی وجود دارد که می‌گوید مردم حق انتخاب ندارند. شاید چندین هزار شبکه دارند، خبر پخش می‌کنند و خوراک می‌دهند مثل بقالی‌ها که مراجعه می‌کنیم همه جنس چند کارخانه را بیشتر ندارند و ما مایحتاج خود را فقط از بین اینها انتخاب می‌کنیم. خبرهای بین‌المللی هم همین طور است، چند تا رسانه تولید می‌کنند و مابقی پخش‌کننده هستند. اینها حتی اگر یک خبر را متفاوت پوشش دهند، حتماً چارچوب ایدئولوژیک خود را رعایت
 می‌کنند. 
امروز هالیوود در طول سال هزار فیلم تولید می‌کند، از این هزار تا فقط 10 تا ضد آمریکایی است و مابقی در راستای ترویج گفتمان آمریکایی هستند. اصل هزینه هم روی همین 90 درصد
 است. 
الآن فقط در رادیو و تلویزیون ایران خبرها متفاوت است و لذا نمی‌گذارند که رسانه‌های ایران خیلی نفوذ داشته باشد. خبرهای ایران را بایکوت می‌کنند، مگر استثنا باشد. مثلاً دریانوردهای انگلیسی که بی‌بی‌سی برای آنها موج خبری راه انداخت و بعد ایران مجبور شد مصاحبه‌های تکاوران دریایی انگلیس را پخش کند که بگویند در آب‌های ایران هستند. 
در مجموع، بحث این است که مخاطب احساس می‌کند که فعال است، اما واقعیت این است که منفعل است. حق انتخاب ندارد، مرجع خبرها یکی است. در تبلیغات هم همین است، مردم جرئت ندارد کالاهای جدید استفاده کنند، چون تبلیغات بر ذهن آنها تأثیر گذاشته و مانع از اطمینان به جنس جدید می‌شود.
* استاد دانشگاه


  محمدحسین مصطفوی/  
 مؤسسه‌های اعتباردهی
 سلطنتی انگلستان
یکی از قدیمی‌ترین و منحصرترین مؤسسه‌های اعتباردهی ملی در نظام سلطنتی انگستان مؤسسه UKAS است که زیر نظرIAF  اداره می‌شود. دولت انگلستان این مؤسسه را به عنوان ارزیاب، استانداردهای توافق شده بین‌المللی، سازمان‌های صدور اعتبارنامه، تست و بازرسی و همچنین سرویس‌های کالیبراسیون می‌شناسد. مجوز رسمی و اعتباربخشی از سوی UKAS به شرکت‌های ارزیاب مختلف نشان‌دهنده صلاحیت و شایستگی، بی‌طرفی و قابلیت عملکرد آنها است. به طور خلاصه UKAS ‘checks the checkers’ ممیزی‌کننده‌ها را ممیزی می‌کند. UKAS براساس مقررات مصوب سال 2009 در حوزه اعتباربخشی و همچنین مقررات مصوب اتحادیه اروپا در سال 2008 به سازمان اعتباربخشی ملی منصوب شده است. مؤسسه اعتباردهی UKAS با تبلیغات و رانت اتحادیه اروپا توانسته است مراکز مهم دیگر ثبت و صدور گواهینامه‌ها را به خود وابسته کند.

صدور گواهینامه
D.A.S یک مرکز مستقل ثبت سیستم و صدور گواهینامه است که سازمان اعتباردهی سلطنتی انگلیس (UKAS) آن را تأیید صلاحیت کرده است. مرکز این شرکت در انگلستان بوده و علاوه بر آن دفاتر مختلف این شرکت در نقاط مختلف جهان (اروپا، آمریکای شمالی، آسیا و خاورمیانه) در حال فعالیت و ارائه خدمات ممیزی و صدور گواهینامه به مشتریان هستند.
گواهینامه‌های صادره از D.A.S مورد تأیید مرکز اعتباردهی UKAS می‌باشد که یکی از بزرگ‌ترین مراکز تأیید صلاحیت بین‌المللی (IAF) بوده و در جایگاه اولین و قوی‌ترین مرکز تأیید صلاحیت در سطح جهان از اعتباری خاص برخوردار است.
گواهینامه ایزو
ایزو، در سال 1946 هنگامی که ‌‌نمایندگان 25 کشور در ‌مؤسسه مهندسان عمران در ‌لندن ملاقات کردند و تصمیم گرفتند یک سازمان جدید بین‌المللی برای تسهیل هماهنگی بین‌المللی و اتحاد استانداردهای صنعتی ایجاد کنند، متولد شد. سازمان جدید، ISO، 23 فوریه 1947، به طور رسمی شروع به‌ کار کرد. در حال حاضر ایزو 162 کشور و 789 سازمان فنی برای نظارت بر توسعه استانداردها دارد، به طوری که بیش ‌از 135 نفر به طور روزانه برای دبیرخانه مرکزی ایزو در ژنو سوئیس کار می‌کنند.
ایزو «سازمان بین‌المللی استانداردسازی» (International Organization for Standardization) مخفف‌های متفاوتی در زبان‌های مختلف (IOS به زبان انگلیسی، OIN در فرانسوی) دارد، بنیانگذاران ایزو نام ISO را برای این سازمان در نظر گرفتند. ISO از واژه یونانی isos به معنای برابر مشتق شده است.
روابط دو جانبه یکی از اقداماتی است که ایزو برای حمایت از مشارکت کشورهای عضو در حال توسعه انجام داده است. یک رابطه دوجانبه به این معناست که اعضا می‌توانند با هم کار کنند تا ظرفیت یک کشور در حال توسعه را ایجاد کنند. بیش از سه‌چهارم از 162 عضو ایزو را کشورهای در حال توسعه تشکیل می‌دهد.

سیستم مدیریت یکپارچه IMS
IMS به سیستم مدیریت یکپارچه را می‌گویند. همواره مدیران، صاحبان صنایع، کارشناسان HSE، کارفرمایان به‌ جست‌وجو در زمینه گواهینامه IMS می‌پردازند. IMS مخفف Integrated Management System می‌باشد. زمانی که ‌مجموعه‌ای سه سیستم مدیریتی کیفیت، محیط زیست، ایمنی و بهداشت را به ‌طور همزمان و یکپارچه اجرایی کند، می‌گوییم سیستم مدیریت یکپارچه را در سازمان خود استقرار داده‌ است. به ‌بیان دیگر، سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) تلفیق سه سیستم مدیریت کیفیت ISO9001، سیستم مدیریت زیست‌محیطی ISO14001 و استاندارد ایمنی و بهداشت شغلی (حرفه‌ای) OHSAS 18001 می‌باشد.
در واقع، گواهینامه IMS یک اصطلاح ‌است و حقیقتاً گواهینامه‌ای تحت عنوان گواهینامه IMS وجود ندارد؛ بلکه‌ اصطلاحاً برای‌ بیان داشتن سه سیستمISO 9001 ،ISO14001 ، OHSAS 18001 عنوان می‌شود.
وجود سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) برای ‌مدیران مجموعه بسیار مشهود ‍‌است؛ چرا که امکانی فراهم می‌کنند که ‌سه سیستم فوق را همزمان و به‌ موازات هم پیاده‌سازی کنند. سیستم‌های مدیریت کیفیت، مدیریت زیست‌محیطی، ایمنی و بهداشت حرفه‌ای تشابهات فراوانی در بخش‌های مختلف دارند و همپوشانی‌شان در بخش‌های مختلف امکان تلفیق‌شان را برای ما فراهم می‌کند.

تهدیدات
اگر چه ممکن است لیسانس این مؤسسات نوعی از اعتبار برای افراد و شرکت‌ها ایجاد ‌کند تا به راحتی به بازاریابی و فروش کالاهای خود در سطوح داخلی و خارجی بپردازند، یا یکی از راه‌های افزایش کیفیت کالاها ارتباط با نمایندگی‌های این مؤسسات باشد، اما نباید تهدیدات ذیل را فراموش کرد:
1‌ـ مؤسسات اعتباردهی برای ارائه گواهینامه اعتباردهی خود به شرکت‌هایی که خواستار دریافت گواهینامه از آن هستند‌، اقدام به بازرسی‌های اولیه و مشاهده اسناد شرکت و مصاحبه با مدیرکل و برخی از کارمندان شرکت مربوطه می‌کند و پس از گذراندن تمام مراحل، گواهینامه برای شرکت مربوطه‌ صادر می‌شود.
2‌ـ با توجه به ارتباط تنگاتنگ‌ مؤسسات اعتباردهی با نهادهای حکومتی و نظامی و نیز با توجه به دسترسی مؤسسه مذکور به اطلاعات و اسناد شرکت‌های مهم ایرانی و مصاحبه با عوامل این شرکت‌ها به بهانه دادن گواهینامه استاندارد به آنها، انجام جاسوسی اقتصادی از سوی مؤسسه اعتباردهی نماینده آن در ایران متصور است.
3‌ـ از اعضای مهم مؤسسه  UKAS در انگلیس وزارت صنعت و تجارت انگلیس، وزیر دفاع انگلیس، آژانس تدارکات و پشتیبانی دفاعی، وزیر محیط زیست غذا و امور روستایی است که بالتبع همکاری این مؤسسات صرفاً جنبه اقتصادی ندارد؛ بلکه اهداف پشت پرده دیگری وجود دارد که سال‌ها کشف رمز آنها زمان می‌برد.

یکی از نمونه‌های جاسوسی اقتصادی از ایران 
یکی از جاسوسان انگلیس که به تازگی در ایران دستگیر شده است، اطلاعات مهم اقتصادی را در اختیار دولت‌های متخاصم با ایران قرار می‌داده است؛ این جاسوس انگلیس با بررسی وضعیت اقتصادی کشور، حتی پیشنهادهایی درباره وضع تحریم‌های جدید علیه ایران به سرویس اطلاعات خارجی انگلیس داده بود که از آن جمله پیشنهاد لغو بیمه کشتی‌های نفتکش ایرانی بوده است. این جاسوس انگلیسی از کسانی بوده که با یکی از نهادهای اقتصادی کرمان ارتباط داشته و با استفاده از اطلاعاتی که از این نهاد کسب می‌کرد، درباره تحریم‌ها به دشمن اطلاعات داده است. این جاسوس اطلاعات اقتصادی کشور را به انگلیس منتقل کرده و حتی بر مبنای پیشنهادهای او، بیمه کشتی‌های نفتکش ایران نیز تحت تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفته است. این جاسوس به افسران اطلاعاتی انگلیسی گفته بود که ایران از پرچم کشورهای دیگر برای انتقال مواد نفتی خود استفاده می‌کند. این جاسوس MI6 این اطلاعات را در اختیار دشمنان نظام اسلامی، یعنی بریتانیا و آمریکا قرار می‌داده و آنها نیز از اطلاعات وی در تعیین و تصویب تحریم‌ها استفاده می‌کردند.


 ابوذر احمدی/ به دنبال تسریع روند عادی‌سازی روابط اعراب و رژیم صهیونیستی، نتانیاهو رئیس دولت جعلی صهیونیسم در اظهارات اخیر خود اذعان داشت که این رژیم شاهد تغییر گسترده‌ای در نگرش کشورهای عرب به اسرائیل است. وی در سخنرانی آغازین جلسه کمیته روابط خارجی و دفاع کنست تصریح داشت: «نظرسنجی اخیر نشان می‌دهد که 50 کشور از 54 کشور نظرسنجی شده، (دولت جعلی)اسرائیل را «کشوری قدرتمند» می‌بینند و 47 کشور، از جمله کشورهای عرب، خواهان بهبود روابط با اورشلیم هستند.»
جالب توجه آنجا بود که به دنبال این اظهارات نتانیاهو، روزنامه صهیونیستی «جروزالم‌پست» در گزارشی از سفر هیئتی از رهبران تجاری صهیونیستی به بحرین در ماه آینده خبر می‌دهد. خاخام آبراهام کوپر، رئیس مرکز «سیمون ویزنتال» (یکی از سازمان‌های بین‌المللی به اصطلاح بشردوستانه صهیونیسم بین‌الملل) که مبتکر سفر هیئت بحرینی به اراضی اشغالی در ماه اخیر بود و اکنون نیز ابتکار این سفر را در دست دارد، در گفت‌وگو با این نشریه صهیونیستی عنوان داشت: «بحرینی‌ها این سفر را پذیرفته‌اند. این سفر هیئتی از مرکز سیمون ویزنتال خواهد بود. هدف، برقراری روابط مستقیمی است که سیاسی نیست؛ اما ایده‌ای برای آغاز روابط عادی است.»
اما آنچه در این میان حائز اهمیت است، تلاش‌های گسترده جریان ضد بشری صهیونیسم بین‌الملل در راستای تأمین امنیت رژیم به نفس افتاده صهیونیستی است که پس از اجرای سناریوهای مختلف در منطقه که مهم‌ترین آن، پروژه گروه‌های تکفیری و داعش بود، حالا به سناریوی سوخته و نمایشی روابط دول دیکتاتور و غربگرای عربی و رژیم غاصب صهیونیستی رسیده است. 
البته در این میان باید اقدام تأمل‌برانگیز دونالد ترامپ، مبنی بر به رسمیت شناختن قدس اشغالی به پایتختی رژیم صهیونیستی و انتقال سفارتخانه ایالات‌متحده به این شهر را در راستای این هدف صهیونیسم بین‌الملل ارزیابی کرد. 
برای تبیین هر چه بهتر این رویکرد جدید جریان صهیونیسم بین‌الملل، ذکر چند نکته مهم ضرورت می‌یابد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
نخست اینکه، نهادهای صهیونیسم بین‌الملل و دول غربی در راستای تأمین امنیت دولت-پادگان خود، روابط میان رژیم جعلی صهیونیستی و دول خود فروخته عربی حوزه خلیج‌فارس به ‌رهبری عربستان سعودی را که پنهان نگاه داشته شده بود و در سطحی کاملاً سری دنبال می‌شد، یک‌باره علنی کرده و به صورت سناریویی سیاسی در منطقه راهبردی غرب آسیا در دستور کار خود قرار می‌دهند که این مسئله بنا به اذعان مقامات غربی، فقط برای حفظ و بقای رژیم غاصب صهیونیستی برشمرده می‌شود.
دوم اینکه، با پیروزی مقاومت و شکست سناریوی جنگ مذهبی در منطقه، جریان صهیونیسم به دنبال آن است تا با عادی‌سازی روابط دول غربگرای عربی و رژیم غاصب صهیونیستی، با به حاشیه راندن پیروزی‌های مقاومت، افکار عمومی منطقه را به سمتی معکوس و برای مقابله با جبهه مقاومت سوق دهد؛ بنابراین اینجاست که جریان صهیونیسم با فرافکنی علیه جمهوری اسلامی ایران و «توهم خطر ایران» و از سویی دیگر، گسترش ایران‌هراسی زمینه‌ را برای اقناع افکار عمومی برای پذیرش رابطه علنی بین اعراب حوزه خلیج‌فارس و رژیم صهیونیستی و مقابله عمومی با محور مقاومت و رهبری آن، یعنی انقلاب اسلامی ایران فراهم کنند.
نکته پایانی اینکه، جریان صهیونیسم تلاش دارد تا با گسترش همکاری اقتصادی میان رژیم غاصب صهیونیستی و دول خودفروخته عربی به عنوان پایه‌ای برای همکاری‌های منطقه‌ای سود جوید که از مصادیق آن می‌توان به به‌کارگیری فناوری‌های پیشرفته رژیم غاصب صهیونیستی در زمینه شیرین کردن آب و  ایجاد مناطق صنعتی مشترک بین دولت جعلی صهیونیسم و شماری از دول عربی اشاره داشت.
بعد از چند دهه؛ اکنون دو طرف تصمیم گرفته‌اند با استفاده از ایجاد «توهم خطر ایران» و گسترش ایران‌هراسی زمینه‌ را برای اقناع افکار عمومی برای پذیرش رابطه علنی بین اعراب حوزه خلیج‌فارس و رژیم صهیونیستی فراهم کنند.

خواهر بسیجی سبزواری در گفت‌وگو با صبح صادق
 اکبر کریمی/  فاطمه‌سادات طاهری فرمانده یکی از پایگاه‌های بسیج جنوب شهر سبزوار است. او به واسطه چندین سال خدمت در این جایگاه، از نزدیک و به طور کامل با وضعیت اقتصادی و اجتماعی اهالی منطقه خود آشناست.
«حلقه‌های صالحین» عنوان جلسات دوستانه و صمیمانه‌ای است که از چند سال پیش با هدف بصیرت‌افزایی بسیجیان و انتقال تجربیات بین آنان شکل گرفته است.‌ طاهری سرگروه یکی از این حلقه‌هاست و اتفاقاً ‌در جلسات همین حلقه‌ها و با ارتباط‌گیری تنگاتنگ با بسیجیان، به وجود مشکلات اقتصادی در میان برخی خانواده‌ها پی می‌برد و همین موضوع برای وی به دغدغه تبدیل می‌شود، به طوری که برای حل آن به طور جدی می‌کوشد. طاهری در این زمینه می‌گوید: «از زمان تشکیل حلقه‌های صالحین، از مشکلات مالی برخی خواهران بسیجی مطلع شدم و در صدد برآمدم برای حل مشکلات آنها، فعالیتی اقتصادی راه بیندازم. برای این منظور، به نهادهای دولتی و حتی برخی خیرین شهرستان مراجعه کردم، ولی توفیقی کسب نکردم. بنابراین تصمیم گرفتم هزینه‌های اولیه راه‌اندازی فعالیت اقتصادی را از داشته‌های خودم تأمین کنم. منزل پدری‌ای که به من به ارث رسیده بود را فروختم و ملکی را در جنوب شهر برای راه‌اندازی کارگاه خیاطی خریدم. تمامی وسایل کارگاه خیاطی از چرخ خیاطی گرفته تا پارچه و میز برش و... را تهیه کردم و کار را با 13 نیروی ثابت استارت زدم.»
او شرکت تعاونی بانوان پویای سربه‌دار را در سال 92 به ثبت رساند و کارگاه خیاطی‌اش را نیز در همین سال دایر کرد؛ اما اکنون با تلاش این بانوی دلسوز، علاوه بر شش کارگاهی که 100 نیروی فعال در آنها مشغول‌ هستند، کارگاه‌های کوچک و بزرگ چند نفره و خانگی در روستاهای اطراف شهر پا گرفته که از قبل آن صدها نفر صاحب شغل شده‌اند.

کارگاه خیاطی
در حال حاضر در این کارگاه 35 نفر مشغول فعالیت هستند. طاهری از طریق عقد قرارداد با سازمان‌ها و ادارات مختلف برای کارگاه خیاطی سفارش کار می‌گیرد. مانتو و شلوار مدارس، البسه برای کارگران شهرداری، مهد کودک‌ها، مهدهای قرآنی و... از جمله تولیدات این کارگاه است.
طاهری طی چهار سال توانسته است 10 خانواده را که با وجود بیش از 20 سال مهاجرت به تهران، هنوز مشکلات عدیده مالی داشتند به سبزوار برگرداند و به کار در این کارگاه مشغول کند.
علاوه بر حجم نیرویی مستقیم در این کارگاه، طاهری به کسانی که برای کار مراجعه می‌کنند نیز سفارش کار واگذار می‌کند.

کارگاه شیرینی‌پزی
این کارگاه با 18 نیروی فعال، حدود 40 نوع شیرینی محلی خراسان تولید کرده و به شهرهای تهران، مشهد، سمنان، کیش، قشم و... صادر می‌کند.
به دلیل استفاده نکردن از مواد شیمیایی، محصولات این شیرینی‌پزی ماندگاری بالای شش ماه تا یک سال را دارند. در این کارگاه ترکیب‌های مختلفی از شیرینی‌ها، متناسب با ذائقه و وضعیت جسمی مشتریان تولید می‌شود. برای نمونه برای بیماران دیابتی به جای استفاده از شکر سفید در محصولات، از شیره انگور استفاده شده و به جای استفاده از رنگ خوراکی، از آب لبو، ریشه زعفران و مواد غذایی سالم استفاده می‌شود.
در حال حاضر برند محصولات این کارگاه مراحل پایانی ثبت اداری را طی می‌کند.

کارگاه صنایع دستی
خانم طاهری معتقد است اگر کسی بخواهد با تکیه بر ایده و فکر خودش فعالیت کند، شکست خورده و پیشرفت نخواهد کرد. این خانم خوش‌فکر دائم از دوستان و همکارانش ایده‌ و نظر می‌گیرد و به محصول تبدیل می‌کند، به طوری که کارگاه صنایع دستی با همین روحیه به وجود آمده است.
به فاصله چهار ماه پس از راه‌اندازی کارگاه خیاطی و به توصیه برخی خانم‌های کارگاه خیاطی که در رشته‌های طراحی، دوخت و هنرهای دستی تحصیل کرده بودند، این کارگاه راه‌اندازی شد. هدف از راه‌اندازی آن، جلوگیری از هدر رفتن خرده‌پارچه‌های کارگاه خیاطی و ایجاد اشتغال بیشتر بود. اکنون 15 خانم طراح و خوش‌فکر در این کارگاه انواع عروسک‌های سنتی، پادری، انواع محصولات تزئینی و فانتزی برای اتاق کودکان و رومیزی‌های چهل‌تکه از خرده پارچه‌ها تولید می‌کنند.
علاوه بر این کارگاه، کارگاه ویژه‌ای برای تولید فرش و گلیم و کارگاه بسته‌بندی خشکبار نیز وجود دارد که 33 نفر در آن مشغول فعالیت هستند.
خواهر طاهری در حال حاضر شرکت بسته‌بندی خشکبار، گیاهان دارویی و پسته را در منطقه فسنقر در دست احداث دارد تا بتواند با فرآوری محصولات باغی، سود بیشتری را عاید کشاورزان منطقه کند. او از قوانین دست و پا گیر و مراحل طولانی اداری برای صدور مجوزهای فعالیت‌های اقتصادی در کشور گله‌مند است و آن را یکی از بزرگ‌ترین موانع رونق نیافتن کارگاه‌های کوچک، مشاغل خرده پا و خانگی می‌داند.

حمایت از خانواده‌های آسیب‌پذیر
تمامی شش کارگاه تعاونی، به فاصله یک سال و نیم از راه‌اندازی کارگاه خیاطی فعال شده و هدف از آن رفع مشکلات اقتصادی خانواده‌های آسیب‌پذیر بوده است و اکنون بیش از 90 درصد از فعالان این کارگاه‌ها‌ بانوانی هستند که به دلیل فوت یا بیماری و کمبودهای جسمی و ذهنی همسر مجبور‌ند نان‌آور خانواده باشند. طاهری علت جذب این طیف از بانوان به اشتغال را کمک به اقتصاد آنان و جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی بیان می‌کند.
این فعال بسیجی برای فروش محصولات تعاونی، تبلیغات محیطی انجام نمی‌دهد. بازاریابی او بیشتر از طریق فروش محصولات باکیفیت انجام می‌شود. هر مشتری با یک بار خرید از محصولات این تعاونی، علاوه بر اینکه خودش مشتری دائمی شده، مبلّغ و بازاریاب آن محصولات به دوستان و آشنایان نیز می‌شود.

فعالیت‌های فرهنگی
خانم طاهری دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد علوم قرآنی و معلم قرآن است. او افزون بر فعالیت‌های اقتصادی، در سایر امور خیریه نیز پیش‌قدم است. تأمین کمک‌هزینه جهیزیه، کمک‌هزینه خرید منزل مسکونی، کمک‌هزینه تحصیلی، آموزش‌های خیاطی، گلیم‌بافی و فرش‌بافی، آموزش حفظ و قرائت قرآن کریم، پیگیری اعطای تسهیلات بانکی به مراجعه‌کنندگان نیازمند و... از دیگر فعالیت‌های خداپسندانه‌ای است که وی با کمک بسیج سازندگی و دوستان و آشنایان انجام می‌دهد. این بانوی 45 ساله سبزواری معتقد است: «فرهنگ در جامعه اولویت اول است و اگر فقر فرهنگی در جامعه وجود داشته باشد، مشکلات اجتماعی ما صد برابر می‌شود.»
برای تهیه گزارش از فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی در استان خود با شماره تلفن 09193472981  تماس بگیرید.

دانسته‌ها و بایسته‌های حقوقی‌ـ ۶۷

 شهریار اقتصاد / ‌ الف‌ـ مورد معامله از جهتی به سه نوع تقسیم می‌شود: ۱ـ کلی فی‌الذمه؛ 2ـ کلی در معین؛ 3ـ عین معین یا عین خارجی.
مقدار و کمیت مورد معامله چگونه تعیین می‌شود؟ 
تعیین مقدار و کمیت مورد معامله ممکن است از طریق وزن یا کیل یا عدد یا ذرع یا مساحت برحسب جنس مورد معامله به ‌عمل آید؛ ولی در هر حال استفاده از هر یک از موارد مذکور برای معلوم کردن کمیت مورد معامله تابع عرف محلی است که معامله در آنجا انجام می‌شود. برای نمونه، ممکن است مقدار و کمیت تخم‌مرغ در شهری از طریق وزن باشد؛ چنانکه در تهران و برخی شهرهای دیگر معمول است یا از طریق عدد و شمارش معلوم شود. در پایان باید اضافه کرد که مشخص کردن مورد معامله ممکن است در مواردی بدون احتیاج به ضوابط بالا فقط از طریق مشاهده به‌ عمل آید. این امر هنگامی تحقق می‌یابد که جنس و وضعیت مورد معامله با اختلاف جزئی در مقدار عرفاًً قابل مسامحه باشد. برای نمونه، کسی که مرکبات باغی را در یک روستا معامله می‌کند، لازم نیست وزن کلیه مرکبات، که روی درخت است، به‌ طور دقیق تعیین کند؛ بلکه به کمک مشاهده حدود وزن آن را تعیین می‌کند.
معلوم بودن مورد معامله برای طرفین چه زمان شرط صحت معامله است؟ 
مورد معامله باید هنگام تشکیل عقد برای طرفین معلوم باشد و کافی نیست که پس از معامله قابل معلوم شدن باشد. بنابراین، اگر کسی گندم موجود در انباری را که وزن آن هنگام معامله معلوم نیست به ‌مبلغی بفروشد، معامله باطل است؛ هرچند پس از عقد مقدار آن معلوم خواهد بود. 
هرگاه مورد معامله از اموال مثلی باشد، به ‌چه صورت می‌تواند مورد معامله قرار گیرد؟ 
هرگاه مورد معامله از اموال مثلی باشد، می‌توان آن را به‌ صورت عین معین یا کلی فی‌الذمه یا کلی در معین معامله کرد. با این توضیح که اگر به‌ صورت کلی فی‌الذمه معامله شود، رفع ابهام از طریق عین خارجی یا کلی در معین مورد معامله قرار می‌گیرد. رفع ابهام و معلولیت می‌تواند از طریق توصیف یا از راه مشاهده به‌ عمل آید. 
هرگاه مورد معامله از اموال قیمی باشد، به چه صورت می‌تواند معامله شود؟ 
هرگاه مورد معامله از اموال قیمی باشد، باید به ‌صورت عین معین مورد معامله قرار گیرد و نمی‌تواند به‌ صورت کلی فی‌الذمه یا کلی در معین معامله شود. در این‌ صورت اختلاف در بین افراد کلی آن مال قیمی زیاد است و مورد معامله مجهول می‌نماید. برای نمونه، نمی‌توان یک باب خانه را به‌ طور کلی مورد معامله قرار داد؛ به ‌نحوی که بعداًً خانه‌ای را فروشنده تهیه کرده و به خریدار تحویل دهد. 
چرا اموال قیمی را برخلاف اموال مثلی نمی‌توان به ‌صورت کلی معامله کرد؟ 
چون افراد مال مثلی از نظر صفات و ارزش عرفاً یکسان هستند، می‌تواند بدون مشخص شدن فرد و به‌ صورت کلی مورد معامله واقع شود؛ زیرا اختلاف در بین افراد مالی مثلی آنقدر نیست که سبب مهم ‌شدن مورد معامله شود؛ اما در اموال قیمی اختلاف موجود بین افراد مال قیمی از نظر اوصاف و ارزش سبب می‌شود که مورد معامله مبهم بماند و برای طرفین معامله هنگام تکمیل عقد معلوم نباشد.