آیت‌الله محمدعلی نکونام گفت: «هیچ‌گاه دشمن را قوی و بزرگ نپندارید، زیرا دشمن خدای را ندارد و بی‌پایه و بی‌مایه است، اما شما خدا را دارید و پرمایه و قوی و قدر هستید؛ بنابراین به این قدرت خودتان متکی باشید که نشانه‌های این اتکا به قدرت و توان خود را  در دنیا مشاهده می‌کنید. توصیه همه ائمه اطهار(ع) و امام صادق(ع) به مسلمانان این بوده است که امام زمان‌تان را بشناسید و در آن راه باشید تا معرفت‌الله نصیب‌تان شود.» 


سنت الهی استدراج در کلام آیت‌الله شیخ‌حسن ممدوحی

 امیرالمؤمنین علی(ع) در حکمت 116 نهج‌البلاغه می‌فرمایند: «می‌خواهید به شما آدمی را نشان بدهم که هم فریب خورده و هم بسیار مغرور است و هم مورد فتنه و بلا و امتحان است و هم به ظاهر کسی او را بیچاره نمی‌داند. یک آدمی که صد درصد بدبخت است؛ ولی همه خیال می‌کنند او خیلی خوشبخت است. هیچ کس دیگر برای او دلسوزی نمی‌کند. همه می‌گویند: او خوشبخت است. برخلاف کسی که بیچاره و بدبخت باشد و یک عدّه‌ای بفهمند بیایند دست او را بگیرند؛ امّا آن کسی که از همه بدبخت‌تر و بیچاره‌تر و افتاده‌تر است و محتاج است که کسی دست او را بگیرد، به شدّت دارد؛ ولی همه خیال می‌کنند او باید دست دیگران را بگیرد. یعنی یک آدم تنها است که غرق در بلا است. می‌خواهید بدانید کیست؟ کسی است که خدای تعالی این‌گونه او را خلق کرده است. «مُسْتَدْرَجٍ بِالْإِحْسَانِ‏ إِلَيْه‏» در باغ سبز را به او نشان می‌دهیم که او وارد یک بلای عظیم بشود.»

بلای خوش‌ظاهر
استدراج یعنی به تدریج او را می‌برند و به تدریج او را گرفتار می‌کنند؛ «بِالْإِحْسَانِ‏ إِلَيْهِ‏» همه به او احسان می‌کنند، همه خضوع می‌کنند، همه خشوع می‌کنند و سلام و عرض ادب می‌کنند. «وَ مَغْرُورٍ بِالسَّتْرِ عَلَيْه‏» بسیار فریب‌خورده که همه چیز او پنهان است. آبروی او در خطر نیست. همه او را محترم می‌دانند. بدبخت‌تر از این؟ «مَفْتُونٍ بِحُسْنِ الْقَوْل‏ فِيه‏» اینجا مورد امتحان و آزمایش خیلی قوی قرار گرفته که همه درباره او خوب می‌گویند. حسن شهرت دارد. همه می‌گویند آفرین بر فلانی، واقعاً خیلی عالی است.
همه نسبت به او حرف خوب می‌زنند و از همه بالاتر خیلی ثروتمند می‌شود. ثروتمند است، حسن‌القول هم دارد، مردم هم همه نسبت به او خاضع هستند، همه به طرف او احسان و احترام می‌کنند. حضرت می‌فرماید: «مَا ابْتَلَى اللهُ أَحَداً بِمِثْل‏» خدا هیچ کس را مبتلا به مثل این شخص نکند؛ چون همه‌ اینها برای او استدراج و دام است. استعدادهای خام می‌گویند خدا او را دوست دارد و بسیار به او نعمت داده است. 
نگاه او اصلاً نگاه عمیقی نیست. به اندازه‌ای که یک بزغاله در و دیوار را می‌بیند، ظاهراً می‌بیند اینجا مرتع است یا مثلاً فرض کنید اینجا یک نهر آبی است، او هم از آن بیشتر نمی‌بیند. با عمق و باطن مسئله کاری ندارد. می‌بیند که او ماشین و خانه دارد، هوس او را می‌کند و این نمی‌داند و در استدراج می‌رود. درست مانند یک بچه‌ ده یا دوازده ساله که خیلی خوش است وقتی که هر چقدر پول می‌خواهد به او بدهی یا هر جا دوست داشت اجازه بدهی که برود. 
شما یک بچه‌ آزاد 15 ساله را که هر چه پول بخواهد به او بدهی، هر جا هم دوست دارد برود، هر طور هم بخواهد رفتار می‌کند، درس می‌خواهد بخواند یا می‌خواهد نخواند، می‌خواهد ادب داشته باشد یا می‌خواهد نداشته باشد، می‌خواهد هر کلمه را به زبان بیاورد، همه می‌گویند این بچه خیلی آزاد است. وقتی که این را می‌بینند، می‌گویند از این بهتر در این دنیا امکان ندارد. این بچه‌های هم سن او وقتی او را ببینند، همه نسبت به او حسرت می‌خورند؛ امّا یک انسان عاقل می‌داند که عاقبت او کنار جوی‌های خیابان می‌افتد.
 افراد بسیاری هستند که مستدرجند. مستدرج یعنی فردی درون یک چاه باتلاق افتاده و به تدریج پایین می‌رود؛ یعنی این قدمی برنمی‌دارد؛ الّا در عمق جهنم و گاهی اوقات خدای منان و متعال پرده‌ ظاهر را از کار او در دنیا هم برمی‌دارد. از این رو هیچ وقت گول ظاهرسازی دیگران را نخورید. عاقبت کار را ببینید که چیست. هیچ وقت یک آدم فقیر به ظاهر مستمند را هم تحقیر نکنید. اگر به طرف شما دست حاجتی برآمد، آن را رد نکنید. قارون وقتی از خانه‌ خود بیرون آمد، در بعضی از تواریخ می‌نویسند که سیصد نفر کنیز و غلام و اسب سفید و سیاه غرق در طلا آمدند تا این را دیدند، گفتند «يا لَيْتَ لَنا مِثْلَ ما أُوتِيَ‏ قارُون‏»کاش ما هم مانند قارون بودیم؛ اما «فَخَسَفْنا بِهِ وَ بِدارِه‏» خود او و تمام ثروت او را در زمین فرو بردیم. 
کمک به رسول خدا!
دوست داری این دنیا را به یک سر سلامتی بگذرانی و یک تنفّس صحیح در این عالم داشته باشی و در فضای این عالم به سلامت تنفّس بکنی، یک راه بیشتر نداری و آن هم بندگی خدا و مواظب نفس امّاره بودن و با مردم زندگی کردن است. با مردم زندگی کردن یعنی چه؟ «وَ فِي‏ أَمْوالِهِمْ‏ حَقٌ‏ لِلسَّائِلِ‏ وَ الْمَحْرُوم» به اندازه‌ای که داری؛ همان‌قدر که می‌توانی، اگر ندهی معلوم است که بالاتر هم بشوی نمی‌دهی. 
 خدا هست و مدبّر ما هم اوست. کار ما دست هیچ کس نیست. ما در دست کسی کاری نداریم. منتهی اگر کار کسی به تو افتاد، متوجه باش؛ یعنی خدا کار یکی از بندگان خود را به دست تو داد. در روایت آمده است: «إِنَّهُ‏ رَسُولُ‏ الله‏» او رسول‌الله است. خدا او را نزد تو فرستاده است؛ با مشت بر سینه‌ او نزنی. گرفتار در دنیا زیاد است. 
من نگفتم برو دنبال گرفتار بگرد، ببین چه کسی گرفتاری دارد کمک کن. ما که قدرت نداریم؛ اما گاهی اوقات یک شخصی به سراغ شما می‌آید. آن را می‌گویم. ما مأموریت نداریم بگردیم ببینیم در این دنیا چه کسی گرفتار است، برویم گرفتاری او را رفع کنیم. چنین قدرتی نداریم. وقتی کسی نزد شما می‌آید و شما هم می‌دانید او کسی است که باید به او کمک کنید. این دو کار دارد؛ یکی امتحان است که در خانه‌ شما آمده است. دوم نعمت است؛ البته عاقلانه برخورد کنید. نمی‌گویم هر کسی چک و سفته آورد شما برای او امضا کنید. باید انسان عاقلانه رفتار کند. اگر انسان با خدا نباشد، مانند یک پر کاه است که روی یک رودخانه افتاده است. آب رودخانه به هر سو برود، او هم می‌رود؛ اما کسی که با خدا زندگی می‌کند درست مثل یک کوه مستقری است که «لَا يُحَرِّكُهُ الْعَوَاصِف» هیچ چیز او را حرکت نمی‌دهد. زندگی او نورانیت دارد. از زندگی خود خیر می‌بیند، ولو کم است. 
این را بدانید کار فقط از خدا ساخته است. فرمایش امیرالمؤمنین علی(ع) این است که عوامل ظاهری دنیا کمال نیست. اینها چیز‌هایی است که مردم همه دنبال اینها می‌دوند، اما حضرت علی(ع) این استدراج است. 

بی‌احترامی ممنوع
نمی‌خواهم بگویم آدم چیز خوب را دوست نداشته باشد. حالا یک وقت خدا هم نصیب کرد، خوب است؛ اما اگر خیلی مشتاق باشد، گدا است. 
 این کسانی که به دیگران بی‌اعتنایی می‌کنند، حالا یک شخصی ماشین خوب دارد، خانه خوب دارد مردم بی‌اعتنایی می‌کنند، این اشتباه است. بنده‌ خدا است. اینها نباید اشتباه بشود. چون آن شخص پولدار است، به او بی‌اعتنایی می‌کنند. مردم محترم هستند. تو اگر راست می‌گویی، خود را درست بکن که به او محتاج نباشی. تو اگر راست می‌گویی، خودت یک آدمی باش که نسبت به آنچه برای او است، بی‌اعتنا باشی. خدای تعالی ممکن است از راه حلال و زلال به خیلی‌ها عنایت بکند. خیلی هم عالی است؛ «هَنِيئاً لَهُم‏». انسان واقعاً خودش یک کاری بکند؛ این «وَ اجْعَلْ‏ غِنَايَ‏ فِي‏ نَفْسِي» است. نگفته «وَ اجْعَلْ‏ غِنَايَ‏ فِي بانک». غنای بعضی‌ها در بانک است. این غنای ذاتی است. امیرالمؤمنین علی(ع) می‌خواهند این را بگویند که سعی کن مستدرج نباشی و هم سعی کن به دیگری محتاج نباشی و هم سعی کن غنای ذاتی داشته باشی. هوس خود را به جایی ببر که جای آن است. این هوس را به بی‌نهایت بزن. آدم سر سفره که بنشیند اندکی نان بخورد، سیر است.

بسربن‌ارطاره‌ـ 2

اوج فعالیت‌های سیاسی‌ـ نظامی بسر زیر نظر معاویه و بر ضد حکومت علی‌بن‌ابی‌طالب(ع) بود. در زمان معاویه‌بن ابی‌سفیان، در فتح جزیره، مصر، افریقیه شرکت داشت. در این دوره بسر نه تنها با کشتار غیر مسلمانان، بلکه با قتل و غارت مسلمانان به ویژه شیعیان چهره‌ای خونریز از خود به تاریخ معرفی کرد.
در نبرد صفین، او از فرماندهان معاویه بود و مأموریت یافت تا همراه مردانی از دمشق آب را بر سپاه علی(ع) ببندند. معاویه در این نبرد، بسر را در برابر قیس‌بن سعد‌بن عباده‌انصاری قرار داد و خواست هر یک از سرداران خود را در برابر یکی از سرداران علی(ع) قرار دهد تا آنها را از میان ببرند.
بسر از رویارویی مستقیم با امیرمؤمنان علی(ع) اکراه داشت؛ اما معاویه از بُسر خواست تا به هماوردی امام برود. بسر گفت: «هیچ‌ کس سزاوارتر از تو به هماوردى با او نیست» اما معاویه این امر را به بسر سپرد. بسر نقابى آهنین بر چهره نهاد تا شناخته نشود و امام را به رزم خواند.‌ امام نیزه‌اى به جانب او که سر تا پا زره‌پوش بود رها کرد که از ضرب آن بر زمین افتاد، برای حفظ جان خود همانند عمرو عاص عورت خویش را آشکار کرد. اشتر هنگام فرو افتادن او را شناخت و گفت: «اى امیرمؤمنان! این بسر، دشمن خدا و خصم توست.» امام فرمود: «او را واگذار که لعنت خدا بر او باد، آیا پس از چنان حرکتی او را بکشم؟»
او در کشاکش با یاران آن حضرت نیز پایداری و شجاعتی نکرد. صبحگاه روز سوّم میان بسر‌بن‌ارطاة و قیس‌بن‌سعد جنگ سختی درگرفت. قیس با نیزه بسر را مجروح کرد. بُسر از میدان گریخت و به صف خویش پیوست.
وی بعداً در زمره نمایندگان سپاه شام در توافقنامه حکمیت حضور یافت. معاویه پس از حکمیت و بازگشت به شام، جمعی از غیر قریش و جماعتی از قریش از جمله عمرو‌بن‌عاص سهمی، ضحّاک‌بن قیس‌فهری و بُسر‌بن ابی‌اَرطاه را فرا خواند و با آنان درباره حمله به مصر مشورت کرد تا از ثروت آنجا برای جنگ با علی(ع) استفاده کند. 
پس از حکمیت در سال چهلم هجری و کشته شدن محمد‌بن‌ابوبکر، اهل جند برخی به طرفداری عثمان و عده‌ای برای فرار از مالیات از اطاعت عامل امام علی(ع) سر بر تافتند و به معاویه نامه‌ نوشتند تا امیرى بفرستد. معاویه نیز، بُسر را با چهار هزار نفر از راه مکه و مدینه به سوی یمن فرستاد. بسر به فرمان معاویه پس از ورود به هر شهرى شیعیان را برای عبرت‌گیری دیگر مردمان کشت و به اکراه از مردم بیعت گرفت. معاویه گفته بود: بر هر جایی که مردمش از علی پیروی می‌کنند رسیدی، زبان خشونت و ناسزاگویی را بر آنها بگشای، آن‌گونه که هیچ گریزی پیدا نکنند، تا تو بر مال و جان آنها مسلط شوی. سپس همه را به بیعت دعوت کن و هر کس مخالفت کرد، به قتل برسان. 
«الغارات» در حوادث سال چهلم نقل می‌کند: «معاویه، بسربن‌ارطاه را با سه هزار نفر مأمور کرد و گفت: برو، به مدینه که رسیدی، مردم را جمع کن و بر هر کسی که دیدی، اهانت کن و دارایی کسانی را که در پیروی ما قدمی بر نداشته‌اند، تاراج کن و در مدینه وانمود کن که همه آنها را خواهی کشت و آگاه کن که از دست تو در امان نخواهند بود و هیچ عذری را نپذیر، تا یقین کنند که مخالفان را خواهی کشت. آنگاه به مکه روانه شو، اما در آنجا متعرض کسی نباش و مردم سر راه را بترسان تا فرار کنند، تا به صنعا و جند برسی، که در آنجا ما دوستانی داریم و نامه‌هایی هم نوشته‌اند.»

 احسان آیتی/ بر مبنای اعتقاد شیعه، عصمت موهبتی الهی است که بر برخی بندگان خاص و مورد توجه خداوند عطا شده است تا از این طریق اتمام حجتی برای هدایت بشر باشد. 
به نظر می‌رسد عصمت، درجات متعدد و در افراد مختلف می‌تواند با شدت و ضعف وجود داشته باشد. همه انبیا مقام عصمت را دارند؛ اما 14 معصوم مورد اعتقاد شیعه، یعنی ائمه اطهار(ع) و حضرت رسول(ص) و حضرت فاطمه(س) دارای بالاترین و کامل‌ترین عصمت هستند. این امر به این معنا است که راه عصمت بر دیگران بسته نیست و می‌توان برای دیگران نیز درجاتی از عصمت را متصور بود. 
 در میان بزرگان شیعه، کسانی هستند که با وجود اینکه به مقام نبوت یا امامت نرسیده‌اند؛ اما از جانب امام معصوم(ع) به عنوان عصمت مفتخر گشته‌اند. حضرت فاطمه معصومه(س) از جمله این اولیای الهی است که به گفته علامه مجلسی توسط امام رضا(ع) به معصومه ملقب شده است. 
این به آن معنا است رسیدن به برخی درجات عصمت برای غیر از امام(ع) و نبی نیز میسر است و در این مسیر متعالی تفاوتی بین زن و مرد نیز وجود ندارد. چه آنکه مهم در این طریق، تقوا و معرفت و توفیق الهی است که با عبودیت و ترک گناه حاصل می‌شود و این درجات معنوی اعلی را نصیب فرد می‌کند؛ تا جایی که بانویی مانند حضرت معصومه(س) از لحاظ عظمت معنوی و علمی، مرجع بسیاری از مردان بزرگ و اولیای خدا می‌شود. 
این مقام، مقامات دیگری مانند مقام شفاعت نیز به دنبال خواهد داشت، چنانکه در زیارت‌نامه ایشان آمده «یا فاطمه اشفعی لی فی الجنه» از سویی وقتی در این زیارت‌نامه این‌گونه طلب می‌شود که خداوند ما را همراه ایشان و اجدادشان در کنار نبی خدا در بهشت مجتمع کند، به این معنا است که رسیدن به چنین مقاماتی شاید دور از دسترس باشد؛ اما محال و ناممکن نیست.


سردار عبداللهی در نشست خبری به مناسبت 28 سالگی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص)

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) گفت: «این قرارگاه چهار دوره ورود به بازسازی کشور، اجرای پروژه‌های بزرگ سازندگی، انحصارشکنی از خارجی‌ها در ابرپروژه‌ها و ورود به پروژه‌های پیچیده را گذرانده و به یک مجموعه الگوآفرین تبدیل شده است.»
سردار سرتیپ عبادالله عبداللهی در نشست خبری به مناسبت بیست‌وهشتمین سالگرد تأسیس قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با بیان اینکه مجموعه ظرفیت‌های موجود در قرارگاه در دوران دفاع مقدس نقش مهمی را در مهندسی رزمی در جبهه‌ها ایفا کرد، اظهار داشت: «پس از دوران دفاع مقدس با تدبیر رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) و بر اساس اصل 147 قانون اساسی، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در راستای کمک به دولت‌ها و عمران و آبادانی کشور تأسیس شد.»
وی اهم حوزه‌های کاری قرارگاه را نفت، گاز و پتروشیمی، آب، نیروگاه، بنادر و سازه‌های ساحلی و فراساحلی، حمل‌ونقل، معدن و صنایع معدنی، ابنیه خاص، ارتباطات و فناوری اطلاعات، خدمات مشاوره، مطالعات و مهندسی، کشاورزی و محرومیت‌زدایی ذکر کرد و افزود: «این قرارگاه در طول سه دهه، با وجود تحریم‌های ظالمانه مستکبران، رکوردهای بزرگی را در عرصه آبادانی، استقلال، خودکفایی و سرافرازی میهن اسلامی به دست آورده است.»
سردار عبداللهی دوران حیات قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء را به چهار دوره مختلف تقسیم و خاطرنشان کرد: «مرحله اول حیات این قرارگاه ورود به بحث بازسازی کشور پس از جنگ تحمیلی بود، در مرحله دوم قرارگاه  با توسعه مسئولیت‌پذیری و تجربه‌اندوزی به پروژه‌های بزرگ سازندگی در کشور ورود پیدا کرد و در مرحله سوم با انحصارشکنی توانست ابرپروژه‌هایی را که تا پیش از آن خارجی‌ها در کشور انجام می‌دادند، به دست گیرد؛ در مرحله چهارم نیز با ورود به پروژه‌های پیچیده‌ای، مانند ساخت پالایشگاه به یک مجموعه الگوآفرین تبدیل شد.»
وی حضور در عرصه نفت و گاز به منظور جلوگیری از خام‌فروشی و نیز ساخت پالایشگاه‌های گازی، مانند پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس، بزرگ‌ترین پالایشگاه گازی جهان را از اقدامات برجسته قرارگاه برشمرد و اظهار داشت: «با افتتاح فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس، این پالایشگاه ظرفیت تولید روزانه 21 میلیون لیتر فرآورده را دارد که از این میزان 12 میلیون لیتر آن بنزین است و از زمان افتتاح تاکنون این پالایشگاه سه‌ونیم میلیارد لیتر فرآورده تولید کرده که یک‌و‌نیم میلیارد لیتر آن بنزین بوده است.»
فرمانده قرارگاه سازندگی پروژه احداث خط آهن چابهار به زاهدان را یکی از مهم‌ترین پروژه‌های در دست اقدام قرارگاه خاتم‌الانبیاء توصیف و تصریح کرد: «این پروژه به طول 700 کیلومتر زنجیره تکمیلی بندر شهید بهشتی به چابهار است؛ همچنین در حوزه ریلی یکی دیگر از پروژه‌های مهم این قرارگاه احداث خط آهن سریع‌السیر اصفهان‌ـ قم ‌ـ تهران است که در این مسیر قطار با سرعت 300 کیلومتر در ساعت توان تردد دارد.»
وی در ادامه اظهار داشت: «در حوزه خطوط انتقال نفت، گاز و آب بیش از ده هزار و ششصد کیلومتر از این خطوط را قرارگاه انجام داده و ما امروز 825 کیلومتر تونل در دست احداث داریم که بخشی از آنها مربوط به راه‌های کشور، مترو و تونل انتقال آب است که کار ساخت بعضی از آنها به اتمام رسیده و برخی دیگر نیز در دست اقدام است.»
سردار عبداللهی اقدامات قرارگاه در حوزه ساخت مترو را به این شرح اعلام کرد: «در این حوزه کار ساخت 125 کیلومتر تونل مترو را برعهده داشتیم که بخش عمده آن اواخر سال گذشته و در سال جاری به انجام رسید.»
وی افزود: «در حوزه ساخت ابنیه خاص نیز پروژه ساخت صحن حضرت زهرا(س) در نجف اشرف و توسعه حرم حضرت امام حسین(ع) در کربلای معلی و ساخت 19 هزار تخت بیمارستانی در داخل کشور از جمله پروژه‌های در دست اقدام قرارگاه خاتم‌الانبیاء است.»
سردار عبداللهی با بیان اینکه امروزه یکی از موارد مورد تأکید رهبر معظم انقلاب روی آوردن و استفاده از صنایع معدنی است، تأکید کرد: «در این زمینه نیز قرارگاه خاتم‌الانبیاء اقدامات مؤثری انجام داده که از آن جمله ساخت دو کارخانه آهن اسفنجی با ظرفیت یک میلیون و 600 هزار تن در سال است که کارخانه آهن اسنفجی میانه امسال به بهره‌برداری رسید و کارخانه دوم هم حدود 90 درصد پیشرفت پروژه داشته است. همچنین پروژه تولید مس کنسانتره در تبریز توانست ظرف مدت یک سال پولی را که برای این پروژه سرمایه‌گذاری شده بود، مستهلک کند.»
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء سپاه در ادامه با بیان اینکه قرارگاه 90 کیلومتر اسکله و بندر احداث کرده است، عنوان کرد: « قرارگاه تاکنون 10 نیروگاه برق ساخته است؛ در حوزه فناوری اطلاعات و پوشش سیگنال‌های تلویزیونی و رادیویی نیز 23 هزار کیلومتر خط فیبر نوری و احداث 320 ایستگاه به همت قرارگاه صورت گرفته است.»
وی در ادامه سرمایه اصلی هر سازمان و کشور را نیروی انسانی آن برشمرد و خاطرنشان کرد: «امروز بیش از 200 هزار نفر به صورت مستقیم و بیش از یک میلیون نفر به صورت غیرمستقیم در مجموعه قرارگاه خاتم‌الانبیاء مشغول به کار هستند که بسیاری از آنها مهندسان باتجربه و کارآزموده‌اند.»
سردار عبداللهی با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی قرارگاه در حادثه زلزله کرمانشاه، تصریح کرد: «با توجه به اجرای پروژه‌ ساماندهی آب‌های غرب کشور و حضور بیش از 10 هزار نفر نیرو و پنج هزار دستگاه ماشین‌آلات مهندسی قرارگاه خاتم‌الانبیاء در نزدیکی مناطق زلزله‌زده، از همان دقایق اول وقوع زلزله در کنار مردم این مناطق حضور داشتیم و به واحدهای اجرایی‌مان در آن مناطق آماده‌باش دادیم. با توجه به اینکه روستاهای این منطقه حدود 70 تا 100 درصد آسیب دیده بودند، برای اسکان موقت مردم باید فکری می‌شد؛ از این رو در توافقی که با بنیاد مسکن داشتیم، این امر را برعهده گرفتیم و در طول 18 روز پس از امضای این توافق، 6400 فنداسیون را آماده کرده و 5900 سازه فلزی را در این مناطق نصب و 2700 کانکس نیز در این مناطق مستقر کردیم.»
وی ادامه داد: «ما برای ساخت کانکس‌های مورد نیاز در این مناطق کارگاه‌های بزرگی را در مناطق زلزله‌زده احداث کردیم که اگر آنها نبودند، فقط شش ماه طول می‌کشید تا این کانکس‌ها را به این مناطق انتقال دهیم. ما گفته‌ایم که ظرف مدت 45 روز اگر مانعی پیش نیاید، می‌توانیم کار اسکان موقت را به سرانجام برسانیم.»
سردار عبداللهی درباره مبلغ بودجه قرارگاه در سال 97 گفت: «مبلغ تعیین شده در لایحه بودجه به معنای سقف گردش مالی ما در خزانه است و این به معنای اختصاص بودجه‌ای به این میزان به قرارگاه خاتم‌الانبیاء نیست، ضمن آنکه در بحث معافیت مالیاتی قرارگاه اکنون ما چنین چیزی را نشنیده‌ایم و باید بگوییم قرارگاه یکی از بهترین مودیان مالیاتی در دو سال گذشته بوده است.»
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) درباره آمادگی این قرارگاه برای شرکت در بازسازی کشور سوریه گفت: «چنانچه تدبیر دولت بر این امر قرار بگیرد،‌ قرارگاه به منزله یک مجموعه پیشگام برای بازسازی در سوریه آمادگی دارد.»
وی با بیان اینکه ما در بحث کشاورزی قصد کمک به دولت و مردم را داریم و هدف ما درآمدزایی نیست، تصریح کرد: «ما بر اساس بخشی از وظیفه‌مان در مناطق محروم پروژه‌هایی را در حمایت از کشاورزان انجام می‌دهیم.»
سردار عبداللهی با بیان اینکه امروز بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین دکل‌های حفاری دریایی در اختیار قرارگاه خاتم‌الانبیاء است، عنوان کرد: «امروز این دکل‌ها قادرند تا 25 کیلومتر زیر آب حفاری انجام دهند؛ همچنین ما  18 دستگاه تی.بی.ام برای حفر تونل در اختیار داریم که متناسب با پروژه‌ها از آنها استفاده می‌کنیم. استفاده از تجهیزات در قرارگاه خاتم به صورت ترکیبی از تجهیزات داخلی و خارجی است که اگر توجه بیشتری به ساخت تجهیزات داخلی شود، می‌توانیم بسیاری از این تجهیزات را در داخل فراهم کنیم.»
فرمانده قرارگاه سازندگی با بیان اینکه در بحث توسعه پروژه‌های نفت و گاز مسائل حفاری را خودمان می‌توانیم انجام دهیم، اظهار داشت: «در بحث تقویت فشار هم با وجود آنکه دانش پیشرفته‌ای است؛ ولی معتقدیم این کار را هم خودمان می‌توانیم انجام دهیم. همان‌طور که کل چاه‌های پروژه پارس جنوبی را خودمان در دست اجرا داشتیم.»
وی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های شرکت صدرا نیز گفت: «امروز شرکت صدرا یکی از بهترین شرکت‌ها در این زمینه است و در بوشهر این آمادگی را دارد که کشتی‌هایی با ظرفیت 100 هزار تن را بسازد و توان ساخت کشتی‌های هفت الی هشت هزار تن را نیز در دریای خزر دارد. امروز 10 سکوی عظیم دریایی از سوی شرکت صدرا در حال ساخت است که اولین آنها به زودی به منطقه جنوب انتقال داده می‌شود.»
سردار عبداللهی ادامه داد: «بندر چابهار یکی از بندرهای مهم و راهبردی برای کشور است که رئیس‌جمهور فاز نخست آن را چندی پیش افتتاح کرد. ظرفیت این بندر در فاز نخست 5/8 میلیون تن است که در صورت تکمیل تمام فازها قابل توسعه به 80 میلیون تن خواهد بود. امروز این بندر ظرفیت پذیرش کشتی‌هایی با آبخور 16 متر را دارد و ما دستگاه‌هایی در اختیار داریم که می‌توانند با ایجاد کانال‌هایی ظرفیت پذیرش کشتی‌هایی با آبخور بالاتر را نیز به این بندر بدهند.»
فرمانده قرارگاه سازندگی خاطر نشان کرد: «در ادامه این زنجیره با تکمیل خط آهن چابهار به زاهدان می‌توانیم خط ترانزیتی جنوب شرق کشور را تکمیل کنیم.»
وی درباره مطالبات قرارگاه از دولت نیز گفت: «حدود 30 هزارمیلیارد تومان از دولت طلب داریم که اگر این عدد را به ارز تبدیل کنیم، حدود 10 میلیارد دلار می‌شود. وقتی بحث سرمایه‌گذاری در کشور مطرح می‌شود، ما می‌گوییم در مجموعه‌ای، مانند قرارگاه خاتم 10 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در کشور صورت گرفته که البته این سرمایه‌گذاری بدون سود بوده است و امیدواریم ظرفیت‌های درون کشور بیشتر مورد توجه قرار گیرند.»
سردار عبداللهی ادامه داد: «خارجی‌ها قصد دارند با تحریم و در تنگنا قرار دادن کشور راهی برای غلبه بر ما پیدا کنند؛ اما ملت ما 38 سال است که مقاومت کرده و آنچه می‌تواند در مقابل تحریم‌ها مقابله کند، توجه به ظرفیت‌های داخل کشور است.»
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) افزود: «متخصصان داخلی پالایشگاه‌هایی را که خارجی‌ها آنها را نیمه‌کاره رها کردند، ساخته‌اند. برای نمونه، در پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس که سه فاز دارد، ظرفیتی معادل 160 هزار بشکه تولید فرآورده دارد که فاز اول آن تکمیل شده است. مسئولان کشور به این نکته توجه کنند که کل کار باقیمانده در این پالایشگاه 6 درصد است که اگر تاکنون بودجه آن تأمین شده بود، 360 میلیون لیتر فرآورده تولید می‌شد و ما با قدرت ایستاده‌ایم که این پروژه تکمیل شود و معتقدیم ظرفیت یک سال آینده این کار به اتمام می‌رسد.»
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تاکنون 13 هزار پروژه محرومیت‌زدایی در کشور انجام داده‌ایم، گفت: «در حال حاضر، با حدود پنج هزار پیمانکار ارتباط داریم؛ ضمن آنکه با دانشگاه‌ها و دانشجویان نخبه نیز ارتباط تنگاتنگی برقرار کرده‌ایم.»
سردار عبداللهی با اشاره به کارهای مهم قرارگاه در زمینه پروژه ساماندهی آب‌های غرب کشور نیز گفت: «این پروژه یکی از حیاتی‌ترین پروژه‌ها برای کشور است که با اجرای کامل آن به طول 1460 کیلومتر، از هدررفت 10 میلیارد متر مکعب آب جلوگیری می‌شود.»