سردار فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: ما ملت و کشور ضعیف و دست و پا بسته و بی‌ریشه‌ای نیستیم که در برابر اقدامات کینه‌توزانه دشمنان، تسلیم، لبخند و تمکین داشته باشیم. آنها باید بدانند که نمی‌توانند به روندی ادامه دهند که آزادانه و امن از ذخایر منطقه بهره‌برداری کنند و سرمایه حاصل از آن را بدون هیچ مانع و محدودیتی علیه ما و انقلاب اسلامی به کارگیرند و ما را تماشاگر و تماشاچی دست و پا بسته ببینند.

رئیس سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور در گفت‌وگو با صبح صادق
 حسن ابراهیمی/ حجت‌الاسلام گواهی گفت: «سازماندهی بسیج اساتید و نخبگان حوزه‌های علمیه، شناسایی فرصت‌ها و تهدیدهای پیش روی حوزه، برنامه‌ریزی برای ارتقا روحیه انقلابی و بصیرت سیاسی حوزویان و جذب روحانیون انقلابی در دستگاه‌های نظام چهار مأموریت کلان سازمان جدید بسیج اساتید، طلاب و روحانیون است که در کنار این باید خوراک فکری برای دیگر اقشار بسیج هم تولید شود.»
حجت‌الاسلام عبدالعلی گواهی رئیس سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور در گفت‌وگو با صبح صادق در خصوص ساختار و مأموریت‌های جدید این سازمان گفت: «در تحولات سازمانی، اخیراً مجموعه بسیج طلاب، بسیج اساتید حوزه‌های علمیه و تیپ امام صادق(ع) در قالب سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور شکل گرفت که مأموریت‌های جدیدی نیز به آن واگذار شده است.»
وی درباره مأموریت‌های این سازمان گفت: «اولین اولویت مأموریتی ما سازماندهی و توسعه بسیج اساتید است که متأسفانه تا یک سال گذشته در حوزه‌های علمیه بسیج اساتید نداشتیم و این از تأکیدات نماینده محترم ولی فقیه در سپاه بود که فرمودند چنین مجموعه‌ای باید فعال شود.»
حجت‌الاسلام گواهی افزود: «امروز در چهار استان قم، تهران، خراسانات و اصفهان بسیج اساتید و نخبگان حوزه‌های علمیه و مراکز حوزوی تشکیل شده تا متناسب با نیاز انقلاب این عزیزان تحت آموزش‌هایی قرار بگیرند و بر این اساس به تولید خوراک و محتوا بپردازند، در قم برای سومین سال متوالی و برای مابقی استان‌ها برای اولین بار در مشهد همایشی را برای اعضا این مجموعه برگزار کردیم و کمیته‌های مختلفی با هدف پرورش نخبگان و اساتید حوزه‌های علمیه متناسب با نیازهای انقلاب اسلامی تشکیل شد.»
وی افزود: «تصمیم داریم اگر توفیق باشد تا آخر سال تا ده استان بسیج اساتید را گسترش دهیم و استان‌هایی که حوزه‌های علمیه قوی‌تری دارند در اولویت قرار گرفته‌اند.»
رئیس سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون دومین هدف از شکل‌گیری این سازمان را شناسایی فرصت‌ها و تهدیدات در حوزه‌های علمیه دانست و گفت: «نکته بسیار مهمی است که تهدیدها و فرصت‌های موجود را احصا کنیم؛ در حوزه‌های علمیه فضا و فرصت‌ بسیار زیاد است و جوان‌های فعال پر انرژی می‌آیند مشغول تحصیل می‌شوند و برخی از آنها به دلیل فضای فشرده درسی از مسائل و موضوعات انقلاب اسلامی غافل می‌شوند و در حقیقت روحانیت یکی از اقشاری است که باید از انقلاب اسلامی صیانت و حراست کند، که این خود یک آسیب محسوب می‌شود، یا مثلاً نفوذی که رهبر معظم انقلاب مطرح کردند که این نفوذ عملاً در حوزه‌ها هم هست و حوزه‌ها هم از این نفود مبرا نیستند و خود حوزه‌های علمیه باید نسبت به این مسئله حساس باشند؛ چرا که ممکن است افرادی با چراغ خاموش ورود پیدا کنند و آسیب‌هایی را به حوزه‌ها بزنند؛ لذا شناخت این آسیب‌ها و تهدیدات و ایفای نقش واقعی حوزه در دفاع از انقلاب اسلامی برای ما مهم است.»
گواهی افزود: «برنامه‌ریزی هدفمند برای ارتقای روحیه انقلابی و جهادی و بصیرت سیاسی روحانیون، طلاب و استادان و نخبگان بسیجی متناسب با انتظارات رهبر معظم انقلاب یک نکته بسیار مهم است. بصیرت‌بخشی و روحیه انقلابی و جهادی و حفظ این روحیه نیاز امروز حوزه‌ها است و الآن باید با حدت و شدت جلو برویم؛ چرا که تهدیدات بیشتر شده و به دقت و برنامه‌ریزی برای این موضوع نیاز داریم. 
وی در ادامه موضوع بعدی اهداف این سازمان را تعامل سازنده با حوزه‌های علمیه برای فراهم کردن زمینه‌های بهره‌مندی از توان و تخصص فضلا و طلاب بسیجی در راستای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی دانست و گفت: «ما تعداد زیادی طلبه و روحانی مجرب داریم که باید زمینه اشتغال این عزیزان را در دستگاه‌های مختلف نظام فراهم کنیم؛ لذا در جلسات مستمر، هم در سطح برادران و هم خواهران دنبال این هستیم تا روحانیون تحصیلکرده و دارای وجهه انقلابی را که آماده خدمت‌رسانی هستند، جذب دستگاه‌های مختلف کشور کنیم.»
رئیس سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور با اشاره به مسئله تولید علم و موضوعاتی همچون علوم انسانی‌ـ اسلامی افزود: «برای کمک به این موضوع، یکی از کارها و وظایفی که برای خودمان تعریف کردیم این است که حمایت از پایان‌نامه‌هایی که در این چهار موضوع مأموریتی که من در طلیعه صحبتم بیان کردم را در دستور کار قرار دهیم. این امر با هماهنگی و تفاهم بین مدیران حوزه‌های علمیه و نماینده محترم ولی‌فقیه در سپاه محقق شده است. الآن با مدیریت حوزه علمیه قم تفاهم‌نامه امضا شده و قرار است در آینده نزدیک با حوزه خراسانات هم توافقاتی داشته باشیم. اصفهان، تهران و حوزه‌های علمیه خواهران هم در برنامه کاری ما مورد توجه هستند.»
گواهی درباره برگزاری همایش‌های مشترک با حوزه‌های علمیه نیز گفت: «ما در سال چند همایش را مشترک با شورای مدیریت حوزه‌های علمیه سراسر کشور، چه در سطح خواهران و چه در سطح برادران و با حضور فرماندهان زیر مجموعه سازمان و مدیران محترم حوزه برگزار می‌کنیم.»
وی افزود: «برنامه همکاری با سایر اقشار بسیج را هم داریم که برای نمونه در تفاهم‌نامه‌ای بین بسیج اساتید طلاب و روحانیون با بسیج دانشجویی جلسه مشترک بسیج طلاب و بسیج دانشجویی داشتیم که برای اولین بار در سراسر کشور اتفاق افتاد. هرچه بتوانیم این دو قشر طلبه و دانشجو را به هم نزدیک‌تر کنیم و از نزدیک در گفت‌وگوها و جلسات با هم مراوده داشته باشند، یقین داشته باشید که به بقا و دوام دانشگاه انقلابی و حوزه انقلابی کمک می‌کند.»
رئیس سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون با بیان اینکه تفاهم‌نامه‌هایی هم با بسیج زنان داشته‌ایم، در توضیح گفت: «اخیراً دو هزار نفر از طلاب و روحانیون خواهر را با همکاری بسیج جامعه زنان در هفته بسیج در کارهای مشاوره‌ای به کار گرفتیم و این روند ادامه‌دار خواهد بود.»
وی با اشاره به اینکه مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی از طلاب و روحانیون پس از انقلابی‌گری و دفاع از انقلاب و اسلام، انجام خدمات اجتماعی به خصوص در مناطق کم‌برخوردار و محروم است، افزود: «امروز کنار هر گروه جهادی برای مناطق کم‌برخوردار و محروم یک روحانی قرار می‌گیرد تا بخش عمده مباحث محرومیت فرهنگی را مدیریت و محرومیت‌زدایی کنند، می‌دانیم که بخش محرومیت‌زدایی فرهنگی هم اهمیت زیادی دارد.»
رئیس سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور درباره حضور طلاب و روحانیون بسیجی در کمک به زلزله‌زدگان استان کرمانشاه هم گفت: «در این موضوع چیزی حدود 1000 نفر از طلاب و روحانیون جدای از گروه‌های خودجوش مردمی در منطقه حاضر شدند و در کنار خدمات اجتماعی، مشاوره‌ای، کمک‌های نقدی و غیر نقدی، امر کفن و دفن و... را ساماندهی کردند. حتی برخی حوزه‌های ما متولی تهیه چند کانکس شدند و آنها را تهیه کردند و به مناطق زلزله‌زده فرستادند و از این دست کارها به همت حوزه‌های سراسر کشور انجام شده است.»
وی در ادامه بحث خود گفت: «با تأکید نماینده محترم ولی‌فقیه در سپاه قصد داریم در آینده نزدیک با صحبت‌هایی که در هلال‌احمر داشتیم حدود هزار نفر از روحانیون و طلاب را برای امداد و نجات و رسیدگی به امور آسیب‌دیدگان در سوانح و بلایای طبیعی سازماندهی کنیم و آموزش دهیم. الآن این عزیزان غیر سازمانی حضور دارند، اما بنا داریم آموزش‌های لازم را ارائه بدهیم، کتابی هم در این راستا در بحث کمک‌های اولیه و نحوه کار در سوانح برای طلاب با کمک پژوهشگاه امام صادق(ع) در دست تهیه داریم.

 علیرضا جلالیان/ وقتی هواپیما در آسمان به غیر از ارتباط رادیویی هیچ ارتباطی با زمین ندارد، عده‌ای طمع کرده و با مقاصد اغلب تروریستی اقدام به بدترین نوع آدم‌ربایی آن هم در هواپیما می‌کنند. بدتر از این نوع عملیات تروریستی، بمب‌گذاری درهواپیما است؛ بنابراین امنیت در فرودگاه و پروازها به لحاظ جنبه روانی و عموماً کشیده شدن به حوزه بین‌المللی از اولویت‌های کشورها است. چه اینکه گاهی عملیات آدم‌ربایی در آسمان با هدف نشستن در کشور دشمن، جنبه روانی سنگینی در تضعیف وجهه جهانی کشور صاحب هواپیما خواهد داشت. 
جمهوری اسلامی ایران تا پیش از ظهور گروه‌های تروریستی تکفیری در منطقه شامات، اصلی‌ترین هدف عملیات‌های تروریستی بود. گروه‌های جدایی‌طلب، منافقان و دیگر گروه‌های چریکی سوسیالیست، ضد انقلاب و... همه و همه تروریسم را دستمایه اقدام خود علیه جمهوری اسلامی با هدف براندازی قرار دادند. بر این اساس پس از چندین اقدام تروریستی در هواپیماهای کشور و چند مورد آدم‌ربایی اقداماتی در سطح کشور صورت گرفت و امروز می‌توان مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران، امن‌ترین خطوط هوایی را به لحاظ عملیات‌های خرابکارانه و تروریستی دارد. حضور سپاه در فرودگاه‌ها و پروازهای کشور، حضوری باصلابت بود و توانست بسیاری از خلأهای امنیتی این عرصه را پر کند. حضوری که با فکر و تلاش پاسداران بدون آموزش‌های خاص امنیتی در این حوزه سبب شده تا سازمان‌های جهانی بالاترین امتیازها را به امنیت پرواز ایران
 بدهند. 
اگرچه حضور سپاه در فرودگاه‌های کشور، یک تدبیر مهم بود؛ اما مهم‌ترین تدبیر؛ نوع تعامل سپاه در این عرصه با دیگر ارکان فرودگاه بود، به طوری که این حضور تا امروز هیچ گزارشی مبنی بر رضایت نداشتن را در بین کارکنان فرودگاه‌ها و خطوط پروازی نداشته است. حضوری که تنها برای نظارت بر تمامی خروجی‌ها و ورودی‌ها به هواپیما صورت می‌گیرد و در هواپیماها هم بسیار نامحسوس است. در واقع سپاه پس از پلیس فرودگاه که در ورودی ترمینال‌ها مستقر هستند، آخرین لایه و مهم‌ترین لایه امنیتی فرودگاه و حین پرواز محسوب می‌شود و این حضور سبب شده تا در دهه اخیر اقدامات تروریستی و خرابکارانه در هواپیماها و فرودگاه‌های کشور با وجود گسترش موج تروریسم در منطقه به صفر برسد و امروز سپاه در حفاظت فرودگاه و حفاظت پرواز بهترین کارنامه عملکردی را در بین یگان‌های امنیتی زیرمجموعه فرماندهی حفاظت سپاه و در سطح کشور و جهان داشته باشد. این را هم باید در نظر گرفت، حفاظت فرودگاه تنها یگانی از سپاه است که با عمده اتباع بیگانه که قصد ورود به کشور یا خروج از آن را دارند در ارتباط است و می‌تواند گزینه خوبی برای مقابله با سپاه‌هراسی دشمنان باشد. از طرفی امروز سپاه علاوه بر اینکه نقش تعیین‌کننده‌ای در امنیت کشور دارد، می‌تواند با تعامل با کشورهای همسو نقش مستشاری امنیتی خود را در آموزش یگان‌های امنیتی کشورهای همسو بازی کند و تروریسم را از عمق راهبردی کشور در شرق مدیترانه و آسیای مرکزی هم دور کند.

همسر شهید مدافع حرم، ابوالفضل نیکزاد

 احسان امیری/ متولد دوم تیرماه سال 1363 در تهران و فرزند آخر خانواده بود. 23 ساله بود که با دختری 22 ساله از اقوام، ازدواج کرد و «علی» حاصل زندگی مشترک‌شان است. پسرشان «علی» دو سال‌ونیمه بود که پدر داوطلبانه و بعد از پیگیری‌های فراوان برای دفاع از حریم عقیله بنی‌هاشم، راهی سوریه می‌شود و بعد از یک ماه جهاد خالصانه در 23 تیرماه سال 1395 به دست تروریست‌های تکفیری به شهادت می‌رسد. خانم اعظم ملاطایفه، همسر شهید مدافع حرم، پاسدار بسیجی ابوالفضل نیکزاد می‌گوید؛ نحوه آشنایی ما کاملاً سنتی بود، آقاابوالفضل از اقوام من است و آن‌طور که بعدها خودش تعریف می‌کرد، وقتی به سن ازدواج رسیده بود، خانواده نظرش را پرسیده بودند که من را پیشنهاد داده بود و 25 دی ماه سال 1385 به خواستگاری آمد. مثل همیشه ساده و مرتب بود. از یک‌سری از خط قرمزهای خود صحبت کرد و گفت: «درباره کارم خیلی از من سؤال نکن؛ اما بدان که مثل بقیه زندگی عادی نخواهی داشت، شرایط کاری‌ام ایجاب می‌کند گاهی سفر یا مأموریت باشم، حتی اگر جنگی پیش بیاید و نیاز باشد می‌روم.» درباره شهادت هم همان روز گفت: «‌شهادت را دوست دارم.» آقاابوالفضل اعتقاد داشت آدم مؤمن باید زیرک باشد... و شهادت، یک معامله هوشمندانه با پروردگار و معامله‌ای سودمندانه برای بنده‌ها است و می‌خواهم مرگم را خودم انتخاب کنم. در تمام امور زندگی حساب‌ شده عمل می‌کرد؛ از مسائل کوچک گرفته تا بزرگ. می‌دانستم درباره مسئله‌ای که صحبت می‌کند، در موردش مطالعه و تحقیق کرده است. ویژگی خاص همسرم، مسئولیت‌پذیری بود. سوریه رفتن او هم از همان مسئولیت‌پذیری نشئت می‌گرفت.  همیشه می‌گفت: «نباید بگذاریم اسم شهدا از بین برود و باید یادشان را زنده نگه داریم.» اگر جایی می‌رفتیم برای هدیه، کتاب شهدا می‌برد یا در کلاس زبان درباره شهدا به انگلیسی کنفرانس می‌داد. فکر می‌کرد به هر شکلی باید رسالتش را انجام دهد که درباره این کلاس اعتقاد داشت که ابزار در اینجا، زبان انگلیسی است. تمام کارهایش برنامه‌ریزی و فکر شده بود و برای خودش مسیری داشت. همیشه می‌گفت: «من چشم‌انداز 5 ،10، 15 و 20 ساله دارم.» دوست داشت ادامه تحصیل دهد و دکتری بگیرد و نماینده مجلس شود، حتی برای روزهای نمایندگی هم برنامه داشت.  بعد از پیگیری‌های یک‌ساله، با وجود مخالفت‌هایی که هم از جانب محل کار و هم از طرف مادر و بقیه خانواده‌اش بود، بالاخره روز 24 خرداد سال 1395 مصادف با هفتم ماه رمضان داوطلبانه عازم سوریه شد؛ اما چون یکدفعه کارش جور شد، نتوانستم خوب با او وداع کنم. پیش از رفتن یک جمله به من گفت: «سعی کن خودت در زندگی تصمیم‌گیرنده باشی.» بعد از رفتن آقاابوالفضل ما ساکن منزل پدرم شدیم. سعی می‌کرد هر شب تماس بگیرد، با علی هم صحبت می‌کرد. شب آخر پیش از شهادت دیرتر تماس گرفت و گفت: «مسئولیت جدید دارم، ممکن است که روزهای آینده نتوانم تماس بگیرم یا اینکه دیر شود، خیلی منتظر تماس من نباش به خدا توکل کن و نگران نباش.» فردا شبش حالم بد شده بود. بعداً متوجه شدم که همان شب به شهادت رسیده بود. فردای آن روز برادرش زنگ زد و بعد از احوالپرسی شماره پدرم را خواست. شک کردم. دور از دید بقیه گوشی را با  خودم به پارکینگ خانه بردم و دوباره با او تماس گرفتم و پرسیدم «اتفاقی افتاده؟» مکثی کرد و تنها یک جمله گفت: «ابوالفضل به آرزوش رسید.»

روایت داستانی و خاطرات زندگی، رزم و شهادت یکی از شهیدان والفجر 8 به نام شهید ماندنی ماندگاری در کتابی با نام «ماندنی» به قلم اکبر علیزاده به رشته تحریر درآمده و انتشارات همای غدیر آن را چاپ و روانه بازار کتاب کرده است.
 شهید ماندنی ماندگاری متولد مرداد سال 1343 در  یکی از روستاهای بخش «وراوی» از توابع شهرستان مهر واقع در جنوب استان فارس است. در هفت سالگی به مکتب رفت. دوران مکتب‌خانه را با آموختن قرآن، با موفقیت پشت سر گذاشت. در نوجوانی و شروع جوانی چوپان بود و همنشین کوه. در 18 سالگی بر سر سفره عقد نشست و مدتی بعد زندگی مشترک را شروع کرد. چند روز بعد از عروسی برای اولین‌بار به جبهه اعزام شد و در عملیات رمضان شرکت کرد و مجروح
 شد.
ماندنی بعد از شرکت در دو عملیات بزرگ و مهم به عضویت سپاه درآمد. او با چهار بار اعزام به جنگ  در چندین عملیات مانند عملیات رمضان، والفجر و... شرکت کرد و سرانجام در عملیات مهم و خطیر والفجر 8 در شب بیست‌ویکم بهمن ماه و در آستانه سالروز پیروزی انقلاب، گلوله تیربار دشمن سینه‌اش را شکافت و به شهادت رسید. از این شهید بزرگوار یک پسر به نام مقداد به یادگار مانده است که خبر تولد آن را در خواب دیده بود.  تقدیر جنگ و شهادت هیچ‌گاه مجال دیدار این پدر و پسر را نداد.
کتاب «ماندنی» در 21 بخش کوتاه تهیه و تنظیم شده است و سیری داستانی از تولد تا شهادت دارد. در پایان اثر، وصیت‌نامه شهید بمانی و تصاویر او برای مشتاقان ضمیمه شده است.
کتاب «ماندنی» در 64 صفحه با شمارگان 2 هزار نسخه و بهای 5 هزار تومان از طرف انتشارات همای غدیر قم چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

زماني كه او را براي رفتن به جبهه بدرقه مي‌کردم از او خواستم خانه را محل دفاع از دشمن بداند تا حضور نداشتن همسر خود و برادران ديگرم را به عنوان مرد خانه جبران كند؛ ولي ابراهيم انگار فقط يك راه پیش رو داشت و آن جبهه بود. گفت: «حضور در جبهه جنگ واجب‌تر است؛ زيرا من مي‌دانم شما به تنهايي مي‌توانيد مسئوليت خانه را برعهده بگيريد.» تمام نوجوانی و جوانی‌اش در جبهه گذشت. بارها دچار مجروحيت‌هاي شديدي شده بود؛ ولي به ديگران نمی‌گفت. 
به نقل از خواهر شهید ابراهیم سالمی
ابراهيم سالمي در سال 1343 در خانواده‌اي مذهبي و انقلابي در «تازه‌شهر» سلماس متولد شد. او از كودكي بسيار شيرين‌زبان بود. تحصيلات ابتدايي خود را در دبستان نوروز این شهر گذراند و در دوران نوجواني آموخته بود كه چگونه در مقابل دشمنان اسلام حالت تهاجمي داشته باشد. او فردي نجيب و باحيا بود، هرگز با نامحرم رو در رو نمی‌شد و سخن نمي‌گفت. تا سوم راهنمايي در مدرسه شريعتي سلماس ادامه تحصيل داد. وقتي مي‌ديد برادرانش براي رفتن به جبهه از هم سبقت مي‌گيرند، علاقه‌مند به حضور در جبهه شد. او هيچ‌وقت برادران خود را در مأموریت‌ها و جنگ تنها نگذاشت. محيط گرم و پر مهر خانواده از اين برادران زنجيري ساخته بود، زنجيري كه هر جا يكي از آنها حضور داشت، ديگري هم براي كمك به او مي‌شتافت. او تلاش مي‌كرد با حضور در جبهه و فعاليت‌هاي انقلابي خود از تحصيل باز نماند؛ بنابراين زير نظر خواهرش درس مي‌خواند و براي گذراندن امتحانات به سلماس و مدرسه بزرگسالان مي‌رفت. در چند عملیات مجروح شد. كمتر در خانه حضور داشت. در عمليات‌هاي والفجر مقدماتي، خيبر، كربلاي 1 و... حضور داشت. تا  اینکه دوم دی ماه سال 1365 در مقدمات عملیات كربلاي 4 در منطقه شلمچه به استقبال شهادت شتافت. 

در راستای گسترش دیپلماسی دفاعی صورت گرفت

هیئت پزشکی نظامی جمهوری آذربایجان به سرپرستی ژنرال ناطق علی‌اف، رئیس اداره کل پزشکی وزارت دفاع این کشور از بخش‌های مختلف دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله(عج)، بیمارستان‌های تخصصی و فوق‌تخصصی بقیةالله(عج) و قلب جماران دیدار کردند و از نزدیک با روند خدمات بهداشتی و درمانی تخصصی آنها آشنا شدند.
در این دیدار سردار دکتر حسن عراقی‌زاده، رئیس اداره بهداشت و درمان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با ابراز خرسندی از سفر هیئت نظامی پزشکی وزارت دفاع آذربایجان به تهران برای همکاری همه‌جانبه در امور آموزشی‌ـ پژوهشی و اعزام بیماران و کارشناسان، ارتقای تعاملات و همکاری‌ها در تمامی حوزه‌ها متناسب با سطوح سیاسی و آمادگی برای انعقاد تفاهم‌نامه مشترک در زمینه همکاری‌های پزشکی و نیز انتقال تجارب طرفین در عرصه‌های گوناگون طب رزمی تأکید کرد.
ژنرال ناطق علی‌اوف، رئیس اداره کل پزشکی وزارت دفاع آذربایجان نیز در این دیدار با ابلاغ سلام رئیس‌جمهور آذربایجان و قدردانی از میزبانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نسبت به ارتقای تعاملات و روابط دو کشور در سطوح نظامی با توجه به مشترکات دینی اظهار امیدواری کرد.
وی بیان داشت: «باور داریم ایران در حوزه طب نظامی و بهداشت و درمان رزمی دستاوردها و پیشرفت‌های تحسین‌برانگیزی داشته است و از جنگ‌های گذشته تجارب ارزشمندی در این زمینه به دست آورده است.»
رئیس اداره کل پزشکی وزارت دفاع آذربایجان، گفت: «ما درصدد هستیم روابط و تعاملات خود در حوزه طب نظامی را به عالی‌ترین سطوح برسانیم.»
ناطق علی‌اف با ارائه پیشنهاداتی چون برگزاری همایش‌ها و سمینارهای دوجانبه با حضور کارشناسان و پژوهشگران بهداری نیروهای مسلح ایران و آذربایجان و انتشار مقالات در نشریات و مجلات تخصصی پزشکی دو کشور، آمادگی برای مبادله بیماران جهت درمان و آمادگی برای همکاری‌های آموزشی از جمله در زمینه طب دریایی و مقابله با اتفاقات محیط زیست منطقه‌ای تأکید کرد.
همچنین در این دیدار سردار احمد عبداللهی، معاون بهداشت و درمان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: «با توجه به اشتراکات بین دو کشور، علاقه‌مند به ارتقای روابط و همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف هستیم.»
وی همچنین با ارائه گزارشی از اقدامات، دستاوردها و توانمندی‌های سپاه پاسداران در حوزه بهداشت و درمان به ویژه در حوزه بیمارستان‌های صحرایی و سیار و امدادرسانی به مردم در مواجهه با حوادث و بلایای طبیعی مانند آنچه در زلزله اخیر کرمانشاه اتفاق افتاد، تأکید کرد: «انجام آموزش‌های ویژه خودامدادی و امدادگری برای همه کارکنان را از مواردی دانست که در این سازمان مورد توجه جدی قرار دارد.»
دکتر علیرضا جلالی، فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله‌اعظم(عج) نیز با اعلام آمادگی برای همکاری‌های پزشکی و درمانی با کشور آذربایجان به معرفی بخش‌های مختلف تخصصی دانشگاه علوم پزشکی و انواع خدمات بهداشتی و درمانی به نیروهای مسلح و آحاد مردم پرداخت.
همچنین پس از این دیدار هیئت نظامی پزشکی کشور آذربایجان از اتاق بستری حضرت امام خمینی(ره) در بیمارستان قلب جماران، بیت حضرت امام(ره)، نمایشگاه و حسینیه جماران بازدید کردند.

از فرماندهان سپاه بود، می‌گفت؛ اوایل دهه 70 یک روز میهمان حسن (شهید بزرگوار حسن طهرانی‌مقدم) بودیم، ما را برد تا تست یکی از موشک‌ها رو ببینیم. از قضا موشک توی ثانیه نهم شلیک تو هوا ترکید، ما خیلی ناراحت شدیم. حسن گفت؛ این نودوچهارمی بود که ترکید، ولی ما خسته نمی‌شیم و همین هم شد؛ با تلاش‌های او امروز در تراز قدرت‌های موشکی جهان
 هستیم.