مهدي سعيدي/ اصلاح‌طلبان که خود را مؤتلف دولت اعتدال مي‌دانند، مدت‌هاست سوداي جدايي را در سر مي‌پرورانند. به گفته صادق زيباکلام، اين پرسش كه «با روحاني چه بايد كرد» يکي از مهم‌ترين مباحثي است که اين روزها حتي در ميان رهبران اصلاح‌طلبان نيز مطرح شده و آينده سياسي اين جريان با پاسخ به اين پرسش گره خورده است.
حوادث پيش آمده در کشور و اغتشاشات اخیر ماجرايي بود که دولت مورد حمايت اصلاح‌طلبان را به چالش کشيده و آنان را در وضعيت بغرنجي قرار داده است. بی‌شک، برخي تصميمات غلط اقتصادي و سوء‌مديريت‌هاي موجود در دستگاه اجرايي، عاملي بود که بسترساز شروع اعتراضات اخير شد. تغيير نامتوازن قيمت سوخت، تصميم به حذف يارانه بخشي از اقشار جامعه، گراني برخي کالاهاي اساسي، اعلام بودجه سال 1397 و سوءمديريت در رسيدگي به مشکلات مال‌باختگان مؤسسات مالي، نمونه‌هایی از اين تصميمات غلط به شمار مي‌آيد. اين موارد در کنار سياست کلان اقتصادي دولت که حل مشکلات اقتصادي کشور را به حل مشکلات دستگاه ديپلماسي منوط کرده، موجب شد بر حجم نارضايتي‌ها از دولت افزوده شود. دولتي که اصلاح‌طلبان به دليل حمايت‌هاي مستمرشان در سال‌های اخير نمي‌توانند خود را از پیامدهای عملکرد منفي آن مصون بيابند!
در اين ميان، اصلاح‌طلبان برآنند تا اين تهديد را به فرصتي براي اردوگاه خود بدل کنند! شرايط پيش آمده فرصت مناسبي است تا سناريوي «جدايي از روحاني» که از مدت‌ها پیش برخي از فعالان اين جريان مطرح کرده بودند، اما به دلايلي در اقليت قرار داشت، با حمايت جدي‌تري همراه شود. مدافعان اين سناريو تحقق اهداف اصلاح‌طلبي و موفقيت در انتخابات 1398 و 1400 را در عبور تدريجي از روحاني مي‌دانند. اين جريان معتقد است دولت اعتدال، دولت اصلاح‌طلب نيست و اهداف و برنامه‌هاي دولت از اين طريق تحقق نخواهد يافت. حمايت از روحاني تنها موجب آن خواهد شد که کارنامه ناکامي‌هاي وي به اسم اصلاح‌طلبان نوشته شود و با توجه به افزايش انتقادات و اعتراضات و اعلام پشيماني‌ها از دولت، از اعتبار و مقبوليت اصلاح‌طلبان نيز کاسته شود و فرصت براي موفقيت جريان رقيب فراهم آيد!
پيشگامان تحقق اين سناريو هواداراني هستند که با موج جديد اعتراضات از سوی سلبريتي‌هاي اين جريان در روزهاي اخير و با راه‌اندازي کمپين‌هايي براي ابراز پشيماني، فشار خود را به رأس اصلاح‌طلبي نيز وارد کرده و خواستار همراهي آنان هستند! به واقع بخشي از بدنه اجتماعي پيشگام سياست‌ورزي شده و تلاش دارد جرئت و جسارت لازم را براي رأس فراهم کرده تا اين سناريو را دنبال کند. از سويي ديگر، این جریان سخن از «چرخش به راست رئيس‌جمهور» را هم مطرح کرده و پیروان آن مدعي هستند که آقاي روحاني پس از چهار سال نزديکي به اصلاح‌طلبان و پس از کسب رأي در انتخابات 96، در مرحله‌ای جديد به نوعي بازگشت به راست را در پيش خواهد گرفت! کم‌توجهي به خواسته اصلاح‌طلبان در چينش کابينه و انتخاب استانداران، بي‌توجهي به نقدهاي اصلاح‌طلبان در چهار سال اول روحاني، کم شدن قدرت اسحاق جهانگيري در کابينه جديد، عمل نکردن به بعضي وعده‌هاي انتخاباتي و حتي پاک کردن صورت‌مسئله تعدادي از آنها از سوی نزديکان دولت، قرایني است که به آن استناد مي‌شود.
پس از ناآرامي‌هاي اخير، اين جريان تلاش دارد پرچم مطالبات مردمي را در دست گيرد و با فاصله گرفتن از دولت و اتخاذ رويکردي انتقادي، خود را نزديک به معترضان و به نوعی صداي مطالبه مردم معرفي کند. اتخاذ چنين تصميمي را در برخي مواضع اعلامي از سوی برخي از فعالان سياسي اصلاح‌طلب در روزهاي اخير مي‌توان مشاهده کرد که انتظار مي‌رود چنين اظهارات انتقادي نسبت به دولت روزافزون شود. اصلاح‌طلبان تلاش دارند تفسير خاص خود از مطالبات مردمي را ارائه دهند، به گونه‌ای که راه‌حل مشکلات کشور را اصلاحات سياسي مدنظرشان معرفي کنند و به این شکل بار دیگر جامعه را در ريل شعارهاي اصلاح‌طلبان با محوريت توسعه سياسي قرار دهند؛ ايده‌اي که با رويکرد محافظه‌کارانه اعتداليون فاصله بسيار دارد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پیامی توئیتری نوشت: «سیاست ترامپ و بیانیه وی تلاش‌های مذبوحانه‌ای برای خدشه‌دار کردن یک توافق محکم چندجانبه است که همزمان بندهای ۲۶، ۲۸ و ۲۹ آن توافق را نیز به شکل مغرضانه‌ای نقض می‌کند. برجام قابل مذاکره مجدد نیست؛ به جای تکرار لفاظی‌های کهنه، آمریکا باید مانند ایران به تعهداتش در برجام عمل کند.»

آندرو کوریبکو، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت‌وگوی اختصاصی با بصیرت

   مهدی بختیاری/ ایران به اوج قدرت در منطقه رسیده و به همین دلیل دولت ترامپ سخت در تلاش است تا از گسترش نفوذ ایران در منطقه ممانعت به عمل آورد. 
سند امنیت ملی جدید ایالات متحده بیان‌کننده آن است که دولت ترامپ ایران را مقصر اصلی مشکلات موجود در خاورمیانه می‌داند و سخت در تلاش است از اجرایی شدن اهداف ایران در منطقه جلوگیری کند. دولت ترامپ با به راه انداختن جنگ هیبریدی در خاورمیانه درصدد حفظ منافع خود است. 
«آندرو کوریبکو» تحلیلگر مسائل سیاسی و روزنامه‌نگار فعال روس و عضو شورای تخصصی مؤسسه  پیش‌بینی‌ها و مطالعات استراتژیک دانشگاه ملل روسیه است. او در کتاب خود به نام «جنگ‌های ترکیبی؛ رویکرد انعطاف‌پذیر و غیر مستقیم به تغییر رژیم» وضعیت اوکراین، سوریه و انتخابات سال 88 در ایران را بررسی کرده و تلاش کرده است مدل جدیدی از جنگ از سوی آمریکا را به اثبات برساند.
وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری‌ـ تحلیلی بصیرت به پرسش‌های ما پاسخ داده که در بخش انگلیسی سایت منتشر شده و ترجمه آن از نظر شما می‌گذرد. 
* ارزیابی‌ شما از جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه خاورمیانه(آسیای غربی) پس از نابودی داعش چیست؟ به نظر شما چه چیزی میان ایران و روسیه در سیاست منطقه‌ای تغییر یافته است؟
خط سیر ژئوپلیتیک کنونی خاورمیانه و شرایط ایجاد شده در پساداعش حاکی از نبود وجه اشتراک بسیار میان این دو قدرت بزرگ است. این به معنای آن است که این دو قدرت همان‌طور که دیگران حدس می‌زنند، با هم اختلاف نظر دارند. ایران بنا به دلایلی که به آن اشاره خواهم کرد، کماکان عمق راهبردی قابل توجهی در منطقه‌ دارد و با کمک متحدش، یعنی حزب‌الله نفوذ قابل توجهی در لبنان داشته و با کمک این گروه داعش را در بغداد و شام شکست داده است. 
حمایت سیاسی که ایران از حوثی‌های یمنی می‌کند، به علاوه روابط جدید با قطر و هدایت و رهبری جامعه جهانی مسلمانان به ویژه شیعیانی که در حوزه خلیج‌فارس در میان مناطق سنی‌نشین زندگی می‌کنند، از جمله عمق راهبردی ایران محسوب می‌شود. موارد مذکور بیان‌کننده اختیارات راهبردی ایران بوده که شرایط را برای ایالات متحده و هم‌پیمانانش به منظور بازدارندگی ایران بسیار سخت کرده است. گاهی در این زمینه واشنگتن و مسکو اهداف یکسانی را دنبال می‌کنند. این به آن معنا است که ایران به قطبی قدرتمند در منطقه تبدیل شده است و در حال حاضر همه تلاشش را می‌کند که از دستاوردهایش محافظت کند.

* نظر شما درباره سند امنیت ملی جدید ایالات متحده و رویکرد آن در قبال ایران چیست؟
سند امنیت ملی جدید ایالات متحده حاکی از آن است که دولت ترامپ ایران را مقصر و مسبب همه مشکلات موجود در خاورمیانه می‌داند و در تلاش است با به راه انداختن جنگ هیبریدی در جهت حفظ منافع خود سبب ایجاد اخلال در اهداف ایران شود. البته در حقیقت، در حال حاضر ایران تسلط قابل توجهی بر رقبایش در منطقه داشته و توانسته است آنان را تحت شعاع خود قرار دهد.
طی چند سال آتی، ایران باید برای حفظ موفقیت‌هایش سخت تلاش کند؛ همچنین نباید به دلیل موفقیت‌هایش از خود راضی شده و نفوذش را در منطقه مذکور کم‌اهمیت جلوه دهد.
در واقع، ایران باید در مناطق جنوبی و غربی خاورمیانه از منافعش حفاظت کند. با درک این شرایط که آزادی عمل ایران به شدت به دلیل شرایط پیچیده و سخت منطقه‌ای محدود خواهد شد.

* در دولت ترامپ رابطه دیپلماتیک ایالات متحده با کشورهای ترکیه و پاکستان بسیار کم‌رنگ شده و به نوعی از بین رفته است، ایران چگونه می‌تواند از این فرصت پیش آمده استفاده کند؟
پاکستان و ترکیه کشورهایی‌ هستند که برخلاف ایران جمعیت سنی‌نشین آن بر شیعیانش غلبه می‌کند. بنابراین همکاری سه‌جانبه میان ایران‌، ترکیه و پاکستان می‌تواند اختلاف و جنگ فرقه‌ای را که سال‌هاست عربستان و ایالات متحده به آن دامن می‌زنند، از بین ببرد. کشورهای مذکور با اولویت قرار دادن روابط‌شان با هم، قادر خواهند بود از میزان وابستگی راهبردی‌شان به چین و روسیه بکاهند. در نتیجه با این کار، قدرت خودشان را با جذب هم‌پیمانان جدید افزایش خواهند داد.
اگر ایران هرچه سریع‌تر روابط سه‌جانبه خود را با ترکیه و پاکستان شکل ندهد، به ناچار مجبور خواهد بود به روسیه اتکا کند؛ زیرا ایالات متحده جنگ هیبریدی علیه جمهوری اسلامی ایران را گسترش خواهد داد و در نتیجه شاهد گسترش دامنه نفوذ مسکو به تهران خواهیم بود. در این صورت روسیه ایران را به توافقی در مسائل سوریه ترغیب خواهد کرد.
برای جلوگیری از این سناریو، ایران به سرعت به روزنه‌ای راهبردی نیاز دارد که تنها سازمان پیمان مرکزی می‌تواند آن را فراهم کند.


رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش به شروط ترامپ تشریح کرد

رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دست‌کم چهار گزینه در برابر نقض برجام از سوی طرف مقابل پیش‌بینی شده است، درباره اعلام امضای مشروط تعلیق تحریم‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران از سوی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، گفت: «رئیس‌جمهور آمریکا اولین شرط خود برای تمدید تعلیق این تحریم‌ها را اجازه ایران برای بازرسی‌ نظامی از تمامی نیروگاه‌های مورد درخواست بازرسان بین‌المللی، عنوان کرده است.»
حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری با اشاره به تلاش‌های آمریکا برای محروم شدن کشورمان از دستاوردهای برجام گفت: «در حالی که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای بر فعالیت‌های ایران نظارت دارند و تا به حال نیز 9 گزارش از سوی آقای آمانو ارائه شده که در هر 9 نوبت تأکید شده است که هرگونه دسترسی که آژانس می‌خواسته به مراکز هسته‌ای ایران داشته و ممانعتی از سوی کشورمان وجود نداشته است؛ از این رو این شرط رئیس‌جمهور آمریکا برای تداوم تعلیق تحریم‌های هسته‌ای ایران نوعی یاوه‌گویی است و نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها بیشتر به دنبال غوغاسالاری هستند.»
وی با یادآوری شرط دوم رئیس‌جمهور آمریکا برای امضای تعلیق تحریم‌های ایران، گفت: «او اظهار داشته است که ایران هیچ‌گاه نباید به دنبال سلاح هسته‌ای برود، در حالی که این موضوع اساساً ربطی به کشور آمریکا
ندارد.» 
ذوالنوری خاطرنشان کرد: «هر چند که ایران هیچ‌گاه نخواسته به سمت دستیابی به سلاح هسته‌ای حرکت کند و بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب نیز مبنی بر حرمت تولید سلاح هسته‌ای هیچ‌گاه به آن سمت نخواهد رفت، اما اظهارنظر درباره این موضوع ربطی به رئیس‌جمهور و دولتمردان آمریکا ندارد.»
رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: «رئیس‌جمهور آمریکا سومین شرط خود را تاریخ انقضا نداشتن محدودیت‌ها برای ایران در زمینه صنعت هسته‌ای ذکر کرده است؛ در حالی که در برجام برای محدودیت‌های ایران سقف تعیین شده است و پس از حداکثر 25 سال پرونده ایران به حالت عادی برمی‌گردد.»
وی ادامه داد: «رئیس‌جمهور آمریکا در حقیقت می‌‌گوید که پرونده هسته‌ای ایران الی‌الابد نباید عادی شود و این را شرط امضای تمدید تعلیق تحریم‌ها از نوبت آینده برشمرده است، ولی همان‌طور که او در این دوره مجبور شد تعلیق تحریم‌ها را تمدید کند، از دوره‌های بعد نیز ناگزیر خواهد بود آن را امضا کند و اگر می‌توانست در همین دوره هم از امضا خودداری می‌کرد.»
ذوالنوری در ادامه به شرط چهارم رئیس‌جمهور آمریکا در تمدید تعلیق تحریم‌های هسته‌ای کشورمان اشاره کرد و گفت: «رئیس‌جمهور آمریکا شرط کرده است که موضوع موشکی ایران باید به پرونده هسته‌ای‌اش گره بخورد؛ همین جمله نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها در ادعای نقض برجام از سوی ایران به واسطه آزمایش‌های موشکی دروغ می‌گفتند و خود اذعان داشتند که موضوع موشکی از موضوع هسته‌ای کاملاً جداست. 
وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران استوار بر اصول خود ادامه مسیر داده و اجازه فضولی به هیچ کشور خارجی در امور داخلی خود نخواهد داد، تصریح کرد: «ایران در حوزه هسته‌‌ای صرفاً در بُعد دفاعی حرکت می‌کند و دستیابی به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای را بر اساس شرع، عرف و عقل، حق مسلم خود
می‌داند.»
رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه شورای عالی امنیت ملی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و دیگر دستگاه‌های ذی‌ربط، خود را برای شرایط مختلف در زمینه برجام آماده کرده‌اند، گفت: «جمهوری اسلامی ایران برای هر وضعیتی که طرف مقابل بخواهد در برجام به وجود آورد، آمادگی دارد.»
وی اضافه کرد: «اگر آمریکا بخواهد برجام را نقض کند دیگر برجامی باقی نمی‌ماند که ایران بخواهد به آن پایبند بماند، به علاوه ما حق خود می‌دانیم که بر اساس برجام در هر سطحی از دسترسی‌ها که برای آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای فراهم کرده‌ایم، تجدیدنظر
 کنیم.»
ذوالنوری با اشاره به پیش‌بینی تعلیق یا لغو اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای از سوی ایران در صورت نقض برجام از سوی آمریکا و دیگر طرف‌ها گفت: «در صورت نقض برجام از سوی طرف مقابل ایران فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای را به هر میزانی که نیاز خود بداند توسعه می‌دهد و سطح غنی‌سازی اورانیوم را با حرکتی شتابنده پی می‌گیرد.»
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: «اگر رئیس‌جمهور آمریکا احتمال می‌داد که پاسخ ایران به نقض برجام دندان‌شکن و کوبنده نیست، هرگز تمدید تعلیق تحریم‌های هسته‌ای را امضا
 نمی‌کرد.»

   محسن فخری/  «با امضای برجام گمان می‌رفت به ‌زودی ایران به صحنه اقتصادی جهان بازگردد و امیدی در دل‌ها پدید آمده بود که با رفع موانع، رفاه، اشتغال و گشایشی نیز نصیب مردم شود؛ اما همزمان با هر نتیجه‌گیری مثبتی در مراحل اجرایی برجام از داخل ایران، پیام‌های تندوتیز و تهدیدآمیزی از سوی برخی تریبون‌های به‌هرحال رسمی مطرح می‌شد که عملاً مانع یا بهانه‌ای بود برای جلوگیری از بهره‌برداری اقتصادی از منافعی که از برجام انتظار می‌رفت و دلواپسان ناکامی‌های حاصل از دست‌پخت‌های خودشان را به حساب ناکارآمدی برجام و برجامیان می‌گذاشتند و بستانکار می‌شدند.»
 این بخشی از مقاله روزنامه شرق آن هم چند روز مانده به زمان  تصمیم‌گیری ترامپ برای تمدید یا تمدید نکردن تعلیق تحریم‌های ایران و اعلام نظر نسبت به پایبندی ایران به برجام است، فارغ از آنکه ترامپ در شامگاه جمعه 22 دی ماه درباره برجام چه گفت و چه تصمیمی اتخاذ کرد، آنچه از رفتارهای دونالد ترامپ، تعجب‌برانگیز است مواضع و رویکردهای جریان سیاسی اصلاحات و حامیان برجام می‌باشد! که پس از گذشت چند سال از برجام و آشکار شدن بدعهدی‌های متعدد آمریکایی‌ها که البته تنها مختص به دولت ترامپ نیست و پیش از آن در دولت اوباما هم که خود یکی از امضاکنندگان برجام است به تکرار شاهد نقض عهدها و رفتارهای خلاف بودیم، تا آنجا که مسئولان دولتی و حتی برخی از مسئولان دستگاه دیپلماسی کشور و شخص رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه به رفتار متناقض و عهدشکنانه آمریکایی‌ها اعتراض کردند، همچنان به دنبال آن هستند که ابتر بودن برجام، بی‌نتیجه بودن اعتماد به آمریکا و بی‌فایده بودن نگاه به بیرون و وعده‌های دیگران را نادیده انگاشته و در داخل کشور به دنبال مقصر بگردند! این همه سرسختی این جریان در برابر پذیرش واقعیتی که حالا مانند خورشید تابان در برابر همه ما قرار دارد، واقعاً شگفت‌انگیز و البته کمی  بامزه است!

روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نوشت که حزب‌الله در جنگ آینده با اسرائیل روزی سه الی چهار هزار فروند موشک، یعنی ساعتی 150 فروند موشک شلیک می‌کند.
به ‌نوشته این روزنامه صهیونیستی، موشک‌های حزب‌الله این بار دقیق‌تر و کشنده‌تر و برد آنها نیز بیشتر خواهد بود؛ به‌گونه‌ای که کل اسرائیل را در بر می‌گیرد. آحارونوت افزود که اولین موشک‌های حزب‌الله از سامانه‌های موشکی ثابت و سامانه‌های موشکی زمین به زمین، به ‌سمت اهداف مشخص در اسرائیل شلیک خواهد شد. آحارونوت به نقل از «اویگدور لیبرمن» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نوشت که 30 درصد از اسرائیلی‌ها در شمال راه‌حلی برای پنهان کردن خود ندارند. به ‌نوشته این رسانه صهیونیست، سناریوی خطرناک‌تر جنگ بعدی با حزب‌الله، عده بی‌سابقه مجروحان در صفوف نظامیان اسرائیل است؛ به طوری که در این نبرد، دو هزار نظامی صهیونیست زخمی می‌شوند. این روزنامه صهیونیستی افزود: «هیچ‌کس نمی‌تواند بودجه دقیق برای مسدود کردن روزنه‌ها و رسیدن به سطح آمادگی معقول را مشخص کند.»


نکته: اینها بسیجی و سپاهی هستند، نزدیک‌شان نشوید، فقط بکشید. سروصدا را که شنیدم، کمی سر بلند کردم که ببینم از کجاست، دشمن متوجه من شد و حدود نیم ساعت به سمت من آتش ریختند و سه تانک به سمت من آمدند. در همان حال دو رکعت نماز به صورت خوابیده در محلی که پنهان شده بودم، خواندم. نماز که تمام شد، تانک‌ها از سه جهت گودال را محاصره کردند، همانجا پلاک و هر چیز دیگری که همراه داشتم را دفن کردم. سپس چند نفر آمدند و یکی از آنها سیلی محکمی به من زد و من را به سمت جاده بردند. نزدیک جاده، دیدم دوستانم را دارند به شدت می‌زنند. آنها را خوابانده بودند و با قنداق کلاشنیکف می‌زدند. پس از اسارت، ما شش نفر را در تویوتایی انداختند و کتک زدن‌ها هم ادامه داشت، در مسیر جاده پیکر شهدای ما را به گلوله می‌بستند. یکی از پاهای من مشکل داشت، در ابتدا فکر می‌کردند که گلوله به پای من خورده بعد که دیدند گلوله به پهلوی من اصابت کرده و پای من از ابتدا مشکل داشته، گفتند تو با این پایت به جنگ مجاهدین آمده‌ای؟ بعد شروع کردند به زدن پای من. (محمدصادق جعفرپور و حسین اکبری از آزادگان سرافراز)
نظر: در یکی از اغتشاشات‌ روزهای اخیر هنگامی که اراذل و اوباش در میدان اصلی شهر به سمت بنر شهدا حمله کرده بودند که آنها را پاره کنند یکی از بسیجیان با سرعت و شهامت به طرف آنها رفت و از دور صدا ‌زد؛ تصویر شهدا را تخریب نکنید! در همین هنگام رهبر آنها با صدای بلند فریاد زد: «بسیجیه بزنیدش.» از اطراف میدان به سمت او سنگ پرتاب شد و ناسزا شنید؛ اما از رسالت خود باز نایستاد و به تکلیف خود عمل کرد... در همین یک تصویر شباهت کامل جریان نفاق در جبهه‌ها و میدان‌های شهر در فاصله‌ای 35 ساله را شاهد هستیم و این نشان می‌دهد منافقان با روش‌های مختلف تبلیغاتی سردسته و فرمانده میدان اغتشاشات اخیر بوده‌اند؛ فراخوان آتش زدن کارت‌های بسیج، حمله به پایگاه‌های بسیج، ضرب‌وشتم بسیجیان، شعار علیه بسیج و آرمان‌هایش و... حکایت حضور منافقان دیروز در صحنه اجتماعی امروز است.

 علیه آرمان فلسطین
«احمد مجدلانی» عضو کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین فاش کرد، رژیم سعودی پیشنهادهای آمریکا درباره روند صلح در خاورمیانه معروف به «معامله قرن» را که هدفش نابود کردن آرمان فلسطین است، به فلسطین تحمیل خواهد کرد. به گزارش وبگاه خبری «سما»، مسئولان آمریکایی گفته‌اند دونالد ترامپ  این طرح را اواسط سال جاری میلادی به طور علنی ارائه خواهد کرد که یکی از بندهای مهم آن عزل محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین است. گفتنی است،‌ محمود عباس به تازگی در واکنش به اقدام ترامپ در اعلام قدس به پایتختی رژیم صهیونیستی، گفته بود دیگر دولت آمریکا در روند سیاسی نقشی نخواهد داشت. 

اتحاد ضد ایرانی
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در تماس تلفنی با «امانوئل مکرون» همتای فرانسوی خود خواستار توقف گسترش نفوذ ایران در خاورمیانه شد و تأکید کردند: «فعالیت‌های ثبات‌زدای ایران در منطقه باید متوقف شود.» به نوشته خبرگزاری «رویترز»، این دو همچنین توافق کردند به فشارها بر کره ‌شمالی تا زمانی که راه هسته‌زدایی را درپیش بگیرد، ادامه دهند.

توطئه تمام نشده است
روزنامه «البناء» لبنان نوشت: «واشنگتن، ریاض و تل آویو که طی روزهای اخیر دور جدیدی از شکست را از تهران متحمل شدند، هنوز خود را بازنده این میدان نمی‌دانند. با وجود شکست نظریه غافلگیری و انتقال درگیری‌ها به داخل جمهوری اسلامی ایران، اطلاعات موجود نشان می‌دهد مثلث متجاوز دست از توطئه‌چینی ضد انقلاب اسلامی برنداشته و به دنبال اجرای سناریوهای جدید ضد این کشور است که شواهد نشان می‌دهد اجرای آن به عهده «اندرو لوئیس پیک» از افسران اطلاعاتی گذاشته شده است که به تازگی به سِمت جانشین معاون وزیر خارجه در امور ایران و عراق برگزیده شده است.»

مسئولان قول‌شان را عملی کنند
مصطفی کواکبیان، دبیر کل حزب مردم‌سالاری با بیان اینکه بنده نمی‌گویم حتماً و باید تلگرام رفع فیلتر شود، گفت: «مسئولان باید ایجاد سرورهای داخلی را که مدت‌ها پیش به مردم قول‌ داده‌اند، عملی کنند. باید امکاناتی را در داخل فراهم کنیم تا مردم بتوانند مشکلات خود را حل کنند.»
ماجرای یک خودکشی
حجت‌الاسلام منتظری، دادستان کل کشور درباره خودکشی فردی در زندان اوین و سوءاستفاده جریان‌های ضد انقلاب از این موضوع گفت: «این فرد معتاد بوده و خودکشی کرده که فیلم آن هم موجود است؛ در عین حال در حال تحقیق و بررسی موضوع هستیم.»
حزب‌الله مایه ثبات
نخست‌وزیر دولت لبنان در روزنامه «وال‌استریت ژورنال» آمریکا خواستار روابط با ایران به بهترین شکل شد. سعد حریری همچنین برخلاف سیاست‌های حزب «المستقبل» که برخی آن را تابعی از سیاست‌های عربستان در لبنان می‌دانند، حضور حزب‌الله و دیگر احزاب بزرگ در دولت کشورش را مایه ثبات سیاسی دانست.
موضع‌گیری عجیب
علی مطهری، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنان تعجب‌برانگیز مدعی شد: «ریشه حوادث اخیر در کشور، جنگ قدرتی است که بین مسئولان کشور وجود دارد؛ البته ریشه آن به سخنان کاندیداها در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96 برمی‌گردد.» وی افزود: «سخنان آقایان روحانی، قالیباف و رئیسی بر روح و روان مردم تأثیر داشت.»
پدرم مظلوم بود
فاطمه هاشمی، فرزند مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در نخستین کنگره بزرگداشت وی طی سخنانی با گلایه از رئیس‌جمهور اظهار داشت: «هاشمی مظلوم بود و مظلومیت او در آینده هم ادامه خواهد داشت. حضور نیافتن رئیس‌جمهور در این مراسم دلیلی بر مظلومیت ایشان است.»
شبیه صدام
نصیر العمری، کارشناس سرشناس سیاسی اردن گفت: «شاهزاده بن‌سلمان به دستور ترامپ و نتانیاهو ایران را تهدید می‌کند تا جنگی بین دو کشور (عربستان و ایران) صورت گیرد. ولی‌عهد سعودی درک نمی‌کند که نتانیاهو و ترامپ وی را تحقیر می‌کنند و می‌خواهند با وی کاری کنند که با صدام در جنگ با ایران کردند.»
فکر کنید...
«ریچارد هاوس» رئیس اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا در نیویورک به تازگی و با اشاره به توئیت‌های متقارن ترامپ درباره ایران، کره شمالی و...، گفته است: «این فرمانده کل قوای ما است. درباره آن فکر کنید.»
برجام حفظ شود
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ ریاست‌جمهوری روسیه در سخنانی تصریح کرد، کرملین حفظ توافق فعلی در زمینه پرونده هسته‌ای ایران را لازم می‌داند. به نوشته وبگاه خبرگزاری اسپوتنیک، پسکوف اظهار داشت: «ما به ایده لزوم حفظ این توافق (برجام) پایبندیم و باور داریم که حفظ توافق و بقای سند آن مهم است.»
‌پارلمانی در حد ایده
محمدرضا تابش، عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان گفت: «موضوع پارلمان اصلاحات ایده‌ای است که مطرح‌ شده، اما هنوز اجماعی بر اینکه چه‌ کار کنیم وجود ندارد.»
نیازمند وحدت
دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به مداخله آمریکا در امور داخلی ایران، گفت: «حمایت نتانیاهو و دیگر مقامات آمریکا و اروپا از فتنه اخیر نشان داد رأس فتنه همچنان در خارج از کشور است که البته آنها نتوانستند مثل سال 88 هدایت کننده‌ای در داخل پیدا کنند.» وی افزود: «امروز نیازمند وحدت ملی برای مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی هستیم.»