سردار سرلشکر جعفری گفت: مردم با وجود همه مشکلات، از جمله مسائل معیشتی، اقتصادی و بیکاری‌ که برای نشان دادن اعتراض‌شان به صحنه آمده بودند به ‌محض اینکه متوجه شدند عناصر ضد انقلاب، سلطنت‌طلبان و منافقان می‌خواهند از این اعتراض بحق مردم سوءاستفاده کنند صف خود را از آنها جدا کردند، این نشان از بصیرت، ایمان و عشق مردم به جمهوری اسلامی ایران است.

  محمدرضا مرادی/ سیاست‌های محمدبن‌سلمان، ولی‌عهد سعودی سبب فشار بر بخش‌های گوناگون عربستان شده است. هزینه جنگ یمن، کاهش بهای نفت، تأمین هزینه‌های خوشگذرانی شاهزاده‌های سعودی و هزینه حمایت از تروریسم در منطقه سبب کسری بودجه عربستان شده و محمدبن‌سلمان به دنبال آن است که از طریق طرح‌های ریاضتی به نوعی این کسری بودجه را تأمین کند. در همین ارتباط از روز دوشنبه اول ژانویه 2018، افزایش نرخ بنزین در عربستان رنگ واقعیت به خود گرفت و قیمت سوخت خودروها در این کشور رشد حداقل ۸۰ درصدی و حداکثر 128 درصدی را تجربه کرد؛ به گونه‌ای ‌که نرخ بنزین معمولی به 37/1 ریال (۱۵۷۵ تومان) و بنزین سوپر به 04/2ریال (۲۲۸۵ تومان) رسید. همزمان طرح اخذ مالیات ارزش‌افزوده نیز برای اولین بار در عربستان از روز اول ژانویه اجرا شد. در این طرح برای بسیاری از کالاها و خدمات، مالیات ۵ درصد اعلام شده است. اخذ این مالیات در حالی آغاز شده است که بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی برای سال‌ها از معافیت مالیاتی در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس برخوردار بودند.
این اقدامات با واکنش شدید مردم عربستان مواجه شده است؛ زیرا با این اقدامات فشارها بر مردم این کشور بیش از پیش خواهد بود؛ به همین دلیل موجی از اعتراض‌ها علیه آل‌سعود در فضای مجازی به راه افتاده و کاربران سعودی در شبکه‌های اجتماعی دو هشتگ با عنوان «رسماً قیمت بنزین بالا رفت» و «حقوق و دستمزد کفایت نمی‌کند» به راه انداختند. افزون بر این، برخی از شهروندان سعودی در ریاض نیز علیه گرانی‌های اخیر تظاهرات کردند. همچنین 11 شاهزاده در اعتراض به سیاست‌های شاه سعودی، در برابر کاخ پادشاهی تجمع کرده و علیه محمدبن‌سلمان اعتراض خود را اعلام کردند. به دنبال این مسئله، مأموران گارد پادشاهی با دستگیر کردن این شاهزاده‌ها و کشتن سه نفر از آنها به نوعی مشت آهنین خود در برابر اعتراضات را اعلام کردند؛ اما این مسئله نشان داد جدای از مردم عربستان، شاهزاده‌های سعودی نیز به شدت از سیاست‌های ولی‌عهد جوان سعودی ناراضی هستند. به همین دلیل شاه سعودی برای مدیریت اعتراض‌ها بخش‌هایی از جامعه را اقناع کرده است. در همین ارتباط، شاه سعودی دستور پرداخت یارانه ماهیانه به منظور جبران گرانی به مبلغ 1000 ریال سعودی (268 دلار) برای حقوق‌بگیران کشوری و لشکری به مدت یک‌سال و پرداخت 5 هزار ریال پاداش به نظامیانی که در مرزهای عربستان با یمن‌ـ در چارچوب تجاوزگری سه ساله عربستان به این کشور‌ـ  می‌جنگند، صادر کرد. شاه سعودی همچنین دستور پرداخت یارانه حقوق بازنشستگی به مبلغ 500 ریال را برای یک‌سال و افزایش کمک هزینه دانشجویان به میزان 10 درصد را به مدت یک‌سال صادر کرد. وی دستور داد، بخش خدمات بهداشتی و آموزشی خصوصی از پرداخت مالیات بر ارزش‌افزوده معاف باشد. ناظران اوضاع عربستان معتقدند، هدف از دستورات اخیر شاه سعودی راضی کردن شهروندان است؛ زیرا مسئولان سعودی نگران هستند که خشم رو به افزایش مردم عربستان در فضای مجازی جنبه عملی به خود بگیرد. عبدالباری عطوان در یادداشتی که در روزنامه اینترنتی «رأی‌الیوم» منتشر شد، با اشاره به تصمیم «سلمان‌بن‌عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی برای توزیع 52 میلیارد ریال سعودی بین یک میلیون‌ و 200 هزار کارمند و تقریباً همین تعداد بازنشسته به عنوان کمک هزینه جبران گرانی نوشت: «هدف ملک‌سلمان از این اقدام، جلوگیری از انفجار خشم مردمی است؛ همان‌طور که ملک‌عبدالله در سال 2011 برای جلوگیری از سرایت اعتراضات بهار عربی به عربستان، مبلغ 120 میلیارد دلار به صورت کمک‌های مالی فوری و حذف اقساط وام‌های مسکن و حمایت از جوانان و بیکاران و پرداخت بورسیه برای تحصیل در خارج، پرداخت کرد و با این کار توانست مانع انفجار در جامعه عربستان شود.»
اعتراضات همزمان مردم عربستان و شاهزاده‌های سعودی علیه دربار پادشاهی نشان‌دهنده این است که سیاست‌های ولی‌عهد عربستان در زمینه داخلی با شکست مواجه شده و حتی اصلاحات نمادین وی نتوانسته است افکار عمومی را از شکست‌های داخلی وی منحرف کند. 

   حسین عبداللهی‌فر/ اغتشاش هم کاسبانی داشت، همان‌طور که اعتراضات کاسبانی داشت که آن را به اغتشاش تبدیل کردند. کاسبان اغتشاش به دو گروه داخلی و خارجی تقسیم می‌شدند. کاسبان خارجی بر این گمان بودند که تحریم‌های‌شان تأثیر کرده و از اتفاقات اخیر ذوق‌زده شده و دست خود را در طراحی فتنه‌ای دیگر رو کردند. کاسبان داخلی جریان‌ها و گروه‌های سیاسی را شامل می‌شد که تلاش کردند مطالبات سیاسی و جناحی خود را از قبل حوادث اخیر به دولت و نظام تحمیل کنند. 
مؤید این ادعا صدور بیانیه‌ها و نگارش مقالات و یادداشت‌هایی است که ظرف روزهای اخیر با قلم وابستگان به یک جریان سیاسی منتشر شد و حاوی مطالباتی گروهی و جناحی است. برخی از مطالبات مطرح شده در این نوشتارها عبارتند از: 
1‌ـ انجام هرگونه اصلاحات اقتصادی منوط به اصلاحات سیاسی است. در رأس اصلاحات سیاسی مواردی مانند فعال کردن سندیکاهای کارگری، تقویت نظارت مردمی، تقویت شبکه‌های مردمی، افزایش آزادی‌های مدنی و رسانه‌ای و به رسمیت شناختن تشکل‌های مردمی و صنفی قرار دارد.
2‌ـ فاصله بین دولت و حاکمیت باید به حداقل کاهش یابد و حاکمیت در این زمینه مسئولیت بیشتری دارد.
3‌ـ همیشه سعی کرده‌ایم دولت‌ها را مقصر وضع موجود بدانیم، در حالی که این‌طور نیست.
4‌ـ وقتی روش اعتراض به شکل قانونی وجود ندارد، مردم راه‌های غیر قانونی را انتخاب می‌کنند.
5‌ـ امنیتی کردن خیابان‌ها و ایجاد محدودیت برای شبکه‌های اجتماعی نه تنها نارضایتی‌ها را کاهش نمی‌دهد، بلکه سبب افزایش آن می‌شود.
6‌ـ سرکوب و بگیر و ببند راهکار مقابله با وضعیت پیش آمده نیست.
7‌ـ فیلترینگ سبب نارضایتی مردم به ویژه کسانی می‌شود که از این راه ارتزاق می‌کنند.
8‌ـ دولت باید در برخی انتصابات تجدیدنظر کرده و سریعاً اقدام کند تا مردم احساس کنند صدای آنها شنیده شده است.
9‌ـ راه مقابله با آشوب‌های اخیر، حضور مردم انقلابی و مؤمن در خیابان نیست و نباید به شیوه 9 دی رفتار کرد؛ زیرا در این روش مردم در مقابل هم قرار می‌گیرند. 
10‌ـ دانشجویان دستگیر شده باید به سرعت آزاد شوند.
در همین زمینه یک روزنامه وابسته به این جریان با دغدغه کاملاً انتخاباتی به سراغ فعالان سیاسی رفته و در این باره نوشته است: «در هفته‌های گذشته ما شاهد شکل‌گیری اعتراض‌هایی از سوی مردم در شهرهای مختلف ایران بودیم، البته شواهد گویای این امر است که مسئولان توانسته‌اند مردم را به خانه‌های‌شان بازگردانند، اما وقوع چنین مسئله‌ای همچنان اتفاق اصلی کشور محسوب می‌شود؛ چراکه سکوت مردم به معنای نبود گلایه و مطالبه نیست و این نارضایتی موجود در جامعه در نهایت تبعاتی خواهد داشت، بنابه‌گفته بسیاری از کارشناسان مردم پاسخ مسئولان را در انتخابات آتی خواهند داد. در این شرایط باید باتوجه به شعارهای مردم و مطالباتی که مطرح کردند، بررسی کنیم که در صورت تداوم بی‌توجهی مسئولان به مطالبات مردمی کدام جناح سیاسی از این اتفاقات متحمل بیشترین زیان می‌شود؟»
این روزنامه در ادامه از قول علی صوفی از فعالان اصلاح‌طلب می‌نویسد: «تمام عوامل و اعتراض‌های مردمی در انتخابات آتی نمود بیشتری پیدا خواهد کرد و بیش از هر گروهی این اصلاح‌طلبان هستند که آسیب خواهند دید. اگر مردم سرخورده شوند، اولین واکنش این خواهد بود که در انتخابات آینده مشارکتی نخواهند داشت و کاهش مشارکت مردم در انتخابات همواره به زیان اصلاح‌طلبان بوده است؛ چراکه تمام مزیت اصلاح‌طلبان نسبت به اصولگرایان همین اقبال عمومی است و اگر این اعتماد خدشه‌دار شود و مردم به هر دلیلی پای صندوق‌های رأی نروند، در نهایت به زیان اصلاحات است. البته این را هم باید یادآور شوم که روی‌گردانی مردم از اصلاح‌طلبان منجر به اقبال عمومی اصولگرایان نمی‌شود، ولی با کاهش مشارکت مردم، به صورت غیر مستقیم به سود اصولگرایان تمام می‌شود.»

   حسن خدادی/ همچنان که رهبر معظم انقلاب نیز بارها تأکید کردند، بسیاری از مشکلات کشور معلول موفق نبودن در تحقق دولت اسلامی است. به عبارتی دیگر ما هنوز در مرحله‌ دولت‌سازی به سر می‌بریم و در حال گذار از دولت پیشااسلامی به دولت اسلامی هستیم. حال با توجه به این دیدگاه رهبر معظم انقلاب که نظام اسلامی هنوز در مرحله گذار به دولت اسلامی قرار دارد و همچنین اهمیت بررسی این مسئله ضروری به نظر می‌رسد تا به معیارها، فاکتورها و مؤلفه‌هایی که یک دولت در جامعه اسلامی که متفاوت از جامعه غیر اسلامی است، باید داشته باشد و در جهت تحقق آنها حرکت کند، پرداخته شود. 
مؤلفه‌های دولت اسلامی از نگاه رهبر فرزانه انقلاب
واقعیت این است که رهبر معظم انقلاب چه در دورانی که ریاست‌جمهوری اسلامی ایران را برعهده داشتند و چه پس از آن و در دوره رهبری نظام مقدس اسلامی، یکی از موضوعات بسیار مهمی که همواره بر آن تأکید کرده‌اند، شاخصه‌‌های یک دولت اسلامی در تمامی حوزه‌ها اعم از اقتصاد، فرهنگ، سیاست، فرهنگ و... است که باید مورد توجه ویژه همه دولتمردان قرار گیرد. 
حال در ادامه به مهم‌ترین شاخصه‌ها و معیارهای دولت اسلامی از نگاه رهبر معظم انقلاب را که در بیانات مختلف‌شان چه در دیدار با مسئولان دولتی و چه دیگر آحاد و اقشار و گروه‌ها، آنها را مورد تأکید و تبیین قرار داده‌اند، می‌پردازیم.
1‌ـ جهت‌گیری دینی و ارزش‌گرایی انقلابی
با توجه به اینکه اصول و مبانی و پایه‌های بنیادین نظام مقدس اسلامی را دین و آموزه‌های دینی و انقلابی تشکیل می‌دهد؛ بنابراین داشتن جهت‌گیری‌های دینی و انقلابی به گونه‌ای که موجب احیای حاکمیت اسلام در جامعه اسلامی شود، یکی از خصوصیات اولیه‌ای است که دولت در جامعه اسلامی باید از آن برخوردار باشد. برای همین است که رهبر معظم انقلاب در یکی از دیدارهای‌شان با دولت نهم تأکید دارند: «از همه‏ دولت‌هاى بر سر كار و منتخب مردم حمايت كردم، بعد از اين هم همين خواهد بود؛ از اين دولت هم به طور خاص حمايت مى‏كنم. اين حمايت، بى‏دليل و بى‏حساب و كتاب نيست. اولا،ً جايگاه دولت در نظام جمهورى اسلامى و در نظام سياسى كشور ما جايگاه بسيار مهمى است، ثانياً، بيشترين مسئولیت‌ها را دولت بر دوش دارد؛ بعد هم اين جهت‌گيرى‏هاى دينى و اين ارزش‏گرايى انقلابى و اسلامى خيلى ارزش دارد.» (1/1/1386)
2‌ـ حرکت در مسیر امام و آرمان‌های انقلاب
فرض مسلم این است که شناخت آرمان‌های انقلاب اسلامی بدون شناخت اندیشه‌های امام (ره) ممکن نیست. در واقع اندیشه امام (ره) از معیارهای اصلی تشخیص و ارزیابی درستی مسیر حرکت انقلاب اسلامی است. این اندیشه شگرف، یعنی شناخت اندیشه امام و به موازات آن آرمان‌های انقلاب اسلامی متأسفانه در مقاطعی چند مظلوم واقع می‌شد و برخی از مسئولان یا افراد مرتبط با آنها طوری رفتار می‌کردند که گویی از گفتمان انقلاب در مقابل دیگران شرمنده‌اند و خجالت می‌کشند. 
بنابراین یکی از شاخصه‌های مهم دولت اسلامی در نظام جمهوری اسلامی ایران حرکت دولت و مسئولان در راستای تحقق اندیشه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و... امام راحل و همچنین آرمان‌ها، ارزش‌ها و اصول و اهداف عالیه انقلاب اسلامی است؛ کما اینکه از این نکته نظر، دولتی را می‌توان یک دولت به معنای واقعی اسلامی تلقی کرد که انقلابی بودن و ولایتمداری یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن را تشکیل دهد. 
در این رابطه رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: «شعار و گفتمان دولت است كه منطبق بر شعار و گفتمان امام و منطبق بر شعارها و گفتمان‌هاى انقلاب است؛ اين خيلى چيز باارزشى است. اين را هيچ‌كس نمى‏تواند نديده بگيرد. هر دلبسته‏ به انقلاب، اين را قدر مى‌داند؛ هر كسى كه پيشرفت كشور را با هدايت انقلاب و با كارگردانى انقلاب تصور مى‏كند، بايد اين را قدر
 بداند.» (2/6/1387)


 شکست در 98
صادق زیباکلام در گفت‌وگو با روزنامه «آفتاب یزد» با ناموفق دانستن عملکرد روحانی در شش ماه گذشته و در پاسخ این پرسش که تکلیف اصلاح‌طلبان در انتخابات سال 1400 چه خواهد بود، گفت: «شما سال 1400 را رها کن! مطمئن باشید سال 1398 یعنی دو سال دیگر که انتخابات مجلس خواهد شد با کمال تأسف «تکرار می‌کنم» به هیچ وجه نتیجه سال 94 را به بار نخواهد آورد.» وی همچنین گفته است: «احزاب اصلاح‌طلب اعتبار خودشان را از دست داده‌اند.»
حفظ و مقابله!
«زیگمار گابریل» وزیر خارجه آلمان گفت: «اتحادیه اروپا و آمریکا باید با برنامه موشک‌های بالستیک ایران و نقش این کشور در سوریه مقابله و در عین‌ حال برجام را حفظ کنند.» وی در این باره افزود: «باید دو مسئله را از یکدیگر تفکیک کنیم.  ما خواهان حفظ توافق هسته‌ای با ایران هستیم ، اما درباره نقشی است که ایران در منطقه دارد و ما خواهان آن هستیم پیرامون این موضوع مشکل‌آفرین صحبت کنیم.»
اعتراف ناخواسته
روزنامه «قانون» در مطلبی نوشت: «شاید کسی فکرش را نمی‌کرد شروع اعتراضات، به یک آن کشور را در بر بگیرد. اما در خصوص این اعتراضات، یک نکته حائز اهمیت همانا بدون رهبر بودنِ معترضان است که برخلاف سال ۱۳۸۸ موجب عدم تداوم بلندمدت حرکت معترضان بوده است.» مطلبی که ناخواسته اعتراف به نقش سران فتنه در امتداد آشوب‌های سال 88 است.
گزارش سیاسی
کمیته سازمان ملل متحد در گزارشی کاملاً سیاسی که بوی دلار نفتی عربی را می‌دهد، مدعی شده است که همکاری نکردن ایران در جلوگیری از شلیک موشک‌های بالستیک به عربستان از سوی نیروهای انصارالله، نقض قطعنامه سازمان ملل است. این کمیته همچنین مدعی شده که اجزا و بخش‌های باقی‌مانده موشک‌ها و تجهیزات نظامی مربوط به هواپیماهای بدون سرنشین نشان می‌دهد که این تجهیزات منشأ ایرانی دارد.
حمایت از مدیر انقلابی
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای‌عالی امنیت ملی با بیان اینکه باید کسی را که خوب و انقلابی عمل می‌کند تشویق و حمایت کنیم، گفت: «در یکی از سفرهای اخیرم متوجه شدم سرکار خانم ریگی، فرماندار شهرستان قصرقند در جنوب استان سیستان‌وبلوچستان شخصی متدین، انقلابی و کارآمد است.» سعید جلیلی در بیان کارهای مثبت فرماندار قصرقند گفت: «وی علاوه بر تدفین پنج شهید گمنام و یک شهید اهل سنت مدافع حرم در این شهر به بسیاری از حرف‌هایی که ما شعارش را می‌دهیم، عمل کرده است.»
کاملاً بومی
امیر سرتیپ امیرحاتمی در دیدار با آیت‌الله نوری همدانی که در دفتر این مرجع تقلید برگزار شد، با بیان اینکه وزارت دفاع از نیروهای متخصص، متعهد و ولایتمدار تشکیل شده است، اظهار داشت: «کارکنان این وزارتخانه با وجود تحریم‌های شکننده، توانسته‌اند صنعت دفاعی را با اقتدار به‌پیش برده و سبب سربلندی بیش ‌از پیش نظام جمهوری اسلامی را فراهم کنند.» وی افزود: «تمامی نیازهای بومی کشور در مجموعه صنایع دفاعی تولید می‌شود و در اختیار نیروهای مسلح قرار می‌گیرد.»
 اثر عکس
«جمال خاشقچی» نویسنده و فعال معارض عربستان سعودی در یادداشتی در «واشنگتن‌پست» نوشت: «آشوب‌های اخیر در ایران باید «محمدبن‌سلمان»، ولی‌عهد عربستان سعودی را نگران کند؛ چرا که ایرانی‌ها‌ تحت تأثیر تشنج‌آفرینی رسانه‌های سعودی قرار نخواهند گرفت؛ اما عربستانی‌ها، احتمالاً [در اثر این تبلیغات رسانه‌ای] قوت قلب خواهند گرفت و زمینه‌های شورش علیه حکومت عربستان و ولی‌عهد فراهم خواهد شد.»

 می‌گویند این انقلاب پدر ما را درآورده است!
حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدی‌گلپایگانی در مراسم تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور اظهار داشت: «ائمه جمعه همواره در صف اهداف دشمن بوده‌اند و هستند و برای ائمه جمعه چه افتخاری بیش از اینکه شخصیت‌های بزرگی، نظیر آیت‌الله دستغیب، شهید مدنی و شهید صدوقی جزء آنها بوده‌اند.» رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب با بیان اینکه آمریکا در چهل سال گذشته با تحریک اطرافیان، به راه انداختن جنگ، کودتای نوژه و فتنه‌های متعدد یک‌لحظه از دشمنی با ما دست برنداشته است، افزود: «باید مراقب نفوذ دشمن بود؛ چون از هر طرف بتوانند نفوذ می‌کنند، هرچند آمریکایی‌ها سرشان امروز به سنگ خورده است.» وی در ادامه با اشاره به حوادث اخیر با بیان اینکه بیشتر کسانی که در اعتراضات حضور داشتند، مشکل اقتصادی داشتند، اما در این میان اقلیتی سوار بر موج شدند که بنابر فرمایش رهبری حساب‌شان از مردم جداست، گفت: «دشمنان در فتنه اخیر پیروزی را برای خود مسلم می‌دانستند و کشورهای احمقی که در این ماجرا بودند، برنامه‌هایی داشتند.» وی همچنین تصریح کرد: «آقایان محترم! خودتان را دست‌کم نگیرید؛ دشمنان  به ‌مراتب بیشتر از ما زجر می‌کشند و می‌گویند این انقلاب پدر ما را درآورده است.»

اگر سکوت کنیم مرتکب حرام شده‌ایم
آیت‌الله محمدمهدی شب زنده‌دار از فقهای شورای نگهبان با اشاره به دیدار اخیر خود با امام خامنه‌ای اظهار داشت: «رهبر معظم انقلاب [درخصوص اغتشاشات و ناآرامی‌های اخیر] با قلبی مطمئن فرمودند: هیچ مسئله‌ای نیست و از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون از این فرازونشیب‌ها فراوان داشته‌‎ایم، امروز جنگ اسلام و کفر است، کفر می‌خواهد مسلط شود و جلوی پیشروی اسلام و جلوی ارزش‌ها و آرمان‌های الهی را بگیرد، دشمنان ناراحت هستند و این کارها را انجام می‌دهند و افرادی هم در داخل دارند اما هیچ‌گونه دغدغه خاطری نباید داشته باشیم.» عضو فقهای شورای نگهبان ادامه داد: «رهبری تأکید کردند که اگر به وظیفه الهی خود عمل کنیم خداوند یاری خواهد کرد.» ایشان فرمودند: «هرکس از دستش کاری برای نصرت اسلام و نظام بر می‌آید، حرام است که سکوت کند و کاری انجام ندهد، متأسفانه دیده می‌شود که برخی آن‌گونه که دست‌شان می‌آید، در برابر مشکلات ایستادگی نمی‌کنند.» وی همچنین افزود: «همه باید با تصمیمات صحیح و عاقلانه انقلاب را یاری کنند، انقلاب اسلامی امانتی الهی است که نباید در حفاظت و حراست از آن کوتاهی شود. اگر وظیفه الهی را انجام دهیم، در امتحانات الهی پیروز خواهیم شد و باید بدانیم که در همه حوادث حق پیروز است.»

نشانه صداقت و صمیمیت درخشان آیت‌الله خامنه‌ای 
عطاءالله مهاجرانی، وزیر لندن‌نشین دولت اصلاحات درباره فیلم منتشر شده از جلسه خبرگان رهبری و جنجال‌های پیرامون آن نوشت: «روز نخست رهبری آیت‌الله خامنه‌ای به دیدار ایشان رفتیم... ایشان گفتند: «بار بسیار سنگینی را بر دوش من نهاده‌اند. شانه‌های من برای این بار ناتوان است. به خداوند توکل می‌کنم. یَا یَحْیَى خُذِ الْکِتَابَ بِقُوَّةٍ !» دنباله آیه را نخواندند. این ویژگی که فرد پای بر نفس خود می‌گذارد، نشانه توانایی و بزرگی است. فرهنگ ما متفاوت از فرهنگ غربی است که با فریب و دروغ خود را چنان می‌نمایند که نیستند.
 کسانی که با هر انگیزه‌ای فیلم خبرگان را منتشر کرده‌اند، ممکن است در سطح برخی غوغاسالاران را خرسند کرده باشند تا در این روزهایی که مطامعی علیه نظام و رهبری تیز شده است، اما خردمندان و نکته‌بینان می‌دانند و می‌فهمند که این فیلم نشانی از صداقت و صمیمیت درخشانی را به همراه دارد. عالی‌ترین سمت کشور را به کسی پیشنهاد می‌کنند و او با برافروختگی پای بر نفس خود می‌گذارد و نمی‌پذیرد. به تعبیر امام سجاد(ع): مرا در میان مردم علوّ مقام مبخش، مگر آنکه در درونم حس فروافتادگی بیشتر
 شود.»

مرکز هدایت اغتشاشات در خارج از ایران بود
«هیثم ابوسعید» کمیسر خاورمیانه‌ای کمیته بین‌المللی حقوق بشر و دبیرکل مرکز اروپایی امنیت و اطلاعات با اشاره به دخالت‌های خارجی در حوادث اخیر، گفت: «تحولات میدانی تحرکات کنونی (در ایران)، متشکل از اتاق عملیات میدانی است که به طور مستقیم هدایت عملیات در مناطق غربی ایران را برعهده دارد و مقر آن در اربیل است.» وی افزود: «مدیریت این اتاق عملیات، بر عهده هیئتی متشکل از افسران ارشد غربی، اسرائیلی و عربی به همراه سه نفر از مسئولان اصلی هدایت‌کننده این تحرکات و با حضور نماینده شخصی یکی از کشور‌های خلیج(فارس) است. مقر اتاق عملیات میدانی دوم هم که عهده‌دار هدایت عملیات در شرق ایران است، در شهر هرات افغانستان مستقر است. نظارت بر این اتاق هم با هیئتی متشکل از افسران اسرائیلی و عرب به همراه نماینده‌ای از گروهک «جیش العدل» و نمایندگانی از لیدر‌های این تحرکات (در داخل ایران) است.» گفتنی است، پیشتر نیز دستگاه‌ها و مسئولان امنیتی کشورمان از هدایت اغتشاشات اخیر از سوی جریان تروریستی از جمله منافقین و بازماندگان رژیم بعث عراق خبر داده بودند که با مجاهدت‌های سربازان گمنام امام زمان(عج)، مدیریت دستگاه‌های انتظامی و بالاتر از همه حضور کم‌نظیر و حماسه‌ساز ملت ایران این آشوب نیز راه به جایی نبرد.

  حمید رضا حیدری/ در دهه اخیر، با پیشرفت روزافزون و سریع فناوری روبه‌رو بوده‌ایم؛ پیشرفتی که البته سبک زندگی خاص خود را نیز به همراه داشته است. سبک زندگی که تغییر در نوع روابط و نوع معاشرت‌ها کمترین تأثیر آن بر فرهنگ و آداب و رسومی بود که سالیان دراز در بین مردم رواج داشت.
این روزها فضای مجازی بیش از فضای واقعی توانسته است نقش‌آفرین و تعیین‌کننده باشد. در واقع، آنچه در واقعیت اتفاق می‌افتد، بسیار متفاوت از آن چیزی است که صاحبان صفحات در فضای مجازی القا می‌کنند.
اما مهم‌ترین اتفاق این عرصه فیلترینگ بزرگ‌ترین پیام‌رسان اجتماعی مردم ایران بود. پیام‌رسانی که مردم از ساده‌ترین فعالیت‌های روزمره خود گرفته تا کسب‌وکارشان را با آن مدیریت می‌کردند.
در روزهای اخیر و با حوادثی که در برخی از شهرهای کشور رخ داد و پس از آنکه نقش مخرب برخی کانال‌ های  این پیام‌رسان در این اتفاقات مشهود بود، مسئولان کشور تصمیم گرفتند برای این نرم‌افزار محدودیت ایجاد کنند. که البته بسیاری از برنامه‌های روزمره مردم و صاحبان مشاغل را دچار اختلال کرده و همین موضوع سبب نارضایتی‌هایی در بین مردم شده است. گرچه اخبار ضد و نقیضی درباره رفع این محدودیت منتشر شده است و پیش‌بینی می‌شود در روزهای آتی این محدودیت‌ها برطرف شود؛ اما نکات بسیار مهمی در این باره وجود دارد که باید مورد توجه مسئولان ذی‌ربط قرار گیرد؛
اول اینکه، دولتمردان و دست‌اندرکارانی که در این حوزه دستی بر آتش دارند، با اتفاقات پیش آمده باید متوجه شده باشند که خلأ وجود پیام‌رسان قدرتمند داخلی که هم بتواند نیازهای عامه مردم را برآورده کند و هم اعتماد آنان را به خود جلب کند، حس می‌شود و فیلترینگ پرکاربردترین پیام‌رسان از سوی مردم سبب نارضایتی آنان شده است. همچنین مدیران پیام‌رسانی که بیشتر کاربران آن ایرانی هستند، اجازه دسترسی‌ به اطلاعات صحنه‌گردانان اتفاقات این‌چنینی و مروجان خشونت در کشور را به مسئولان کشور نمی‌دهند و همین موضوع موجب ناتوانی در مدیریت صحیح در بحران‌هایی شبیه به آن چیزی که به تازگی اتفاق افتاد، می‌شود. پس دولت باید تلاش کند با حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی این خلأ را پر کرده و مردم را به سمت‌وسوی آن سوق دهد.
دوم اینکه، باید محیطی امن در فضای مجازی برای شهروندان ایجاد شود؛ به گونه‌ای که مطمئن باشند در چنین فضایی اولاً امکان به سرقت برده شدن اطلاعات و سوءاستفاده از حریم شخصی‌شان وجود ندارد و با آسودگی خاطر می‌توانند فعالیت‌های روزمره خود را در قالب آن به انجام رسانند و ثانیاً بدانند نهادهای نظارتی به خوبی بر چنین فضاهایی نظارت می‌کنند و این فضا دیگر یک فضای بی در و پیکر و بدون چارچوب نیست. 
سومین چیزی که باید به آن توجه داشته باشیم، این است که علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد. به این معنا که برخورد با برخی از صفحات و صاحبان آنها نباید در شرایط عادی و در شرایط بحرانی تفاوت داشته باشد؛ یعنی دولتمردان در یک زمان از آن حمایت کرده و در زمانی دیگر آن را محدود کنند.
چهارم اینکه اگر قرار است همکاری با مؤسسات خارجی صورت بگیرد، باید تمهیدات لازم برای چنین مواقعی اندیشیده شود؛ یعنی اینکه با صاحبان این مؤسسات توافقاتی شود که در موقع لزوم بتوان برای رفع مشکل و جلوگیری از اتفاقاتی شبیه به آنچه به تازگی رخ داد، اقدام کرد. 
نکته پایانی اینکه، اگر قرار است این پیام‌رسان رفع فیلتر شود، باید رویه دولت در برخورد با این فضا در دوره جدید با آنچه قبلاً بوده، متفاوت باشد؛ یعنی براساس تجربه باید بدانیم هر چند ممکن است این رسانه‌ها گاهی در جهت منافع برخی جناح‌ها سخن بگویند؛ اما در نهایت تلاش‌شان برای براندازی نظام است و حوادث اخیر و صحنه‌گردانی‌ میدانی این شبکه‌ها تأییدی بر این ادعاست.