سردار سرتیپ پاسدار سیدمسعود جزایری با تأکید بر اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متکی به مردم بوده و فاصله و مرزی بین آنها وجود ندارد، گفت: مردم سرمایه اصلی سپاه هستند؛ اما دشمن همواره در تلاش بوده است سپاه را از این سرمایه اجتماعی محروم کند؛ لذا ایجاد شکاف بین مردم و این نهاد انقلابی را هدف خود قرار داده است که موفق نخواهد شد.


نگاهی به اهداف و آثار سفر نتانیاهو به هند

   مهدی پرچمی‌پور/ هفته گذشته نتانیاهو، رئیس رژیم صهیونیستی به همراه هیئتی متشکل از برخی وزیران کابینه این رژیم و 150 بازرگان یهودی که عده‌ای از آنها رؤسای شرکت‌های بزرگ صهیونیستی بودند، برای سفری شش روزه، اراضی اشغالی را به مقصد هند ترک کرد. منابع رسمی صهیونیستی هدف از این سفر را که با مخالفت‌ها و اعتراض‌های مردمی مواجه شد، توسعه روابط تجاری و نظامی دولت جعلی اسرائیل با هند اعلام کردند. اما با توجه به سطح روابط راهبردی رژیم صهیونیستی و دولت هند، جا دارد تا به اهداف و ابعاد این مناسبات از دیدگاه مقامات صهیونیستی نگریسته شود.

پیشینه روابط
رابطه هندوستان با رژیم غاصب اسرائیل در دهه‌های گذشته فرازونشیب بسیاری را طی کرده است. هند طی سالیانی دراز در همه مجامع بین‌المللی علیه رژیم صهیونیستی رأی می‌داد و تمایلی به بهبود روابط با آن نداشت. اما با پایان جنگ سرد، دهلی نو در سیاست راهبردی خود، تغییراتی داد. در واقع، اگر در گذشته، صهیونیست­‌ها اغلب ابزار و متحد استعمار بریتانیا شناخته می‌شدند و با آنها برخورد احتیاط‌آمیزی می‌شد، پایان جنگ سرد فرصتی را برای تغییر مسیر سیاست خارجی هند فراهم کرد و با افتتاح سفارت رژیم جعلی اسرائیل در دهلی در سال ۱۹۹۲ این نگاه تقویت شد. در این میان قدرت‌گیری حزب «بهاراتیا جاناتا بی‌جی‌پی» در هند و توجه بیشتر به اهداف ملی هند موجب توجه بیشتر به رژیم صهیونیستی شد. چنانکه روابط دو سویه از زمان به قدرت رسیدن «نارندرا مودی» در سال 2014 میلادی نزدیک‌تر شد. در واقع، سفر وزیر دفاع هند در ژوئن ۲۰۱۴ به اراضی اشغالی فلسطین و فراهم کردن زمینه لازم برای دیدار سران دو طرف در حاشیه مجمع عمومی در سپتامبر ۲۰۱۴ موجب توجه به همکاری در زمینه مسائل امنیتی، فناوری و جاسوسی شد. 

دکترین پیرامونی و رابطه با هند
اگر در طرف هندی رابطه با رژیم صهیونیستی تحت تأثیر سیاست‌های خاورمیانه‌ای هند و متأثر از موضوع فلسطین بود، طرف صهیونیستی از دیرباز مترصد برقراری و تحکیم هر چه بیشتر این رابطه بود. سران صهیونیستی برای برقراری مناسبات همه‌جانبه با هند دلایل بیشتری داشتند و ذیل دکترین پیرامونی که راهبردی هوشمندانه است، ‌به دنبال برقراری رابطه با دولت­‌های غیر عرب حاشیه‌­ای و همچنین اقلیت‌­ها و گروه‌های قومی پیرامون اراضی اشغالی با هدف تأمین حاشیه‌­ای امن و دیپلماتیک برای رژیم غاصب صهیونیستی هستند. 

بسترهای توسعه روابط
 رژیم صهیونیستی و دولت هند
الف‌ـ ابعاد سیاسی و ژئوپلیتیک
مودی و حزب وی از گذشته نگاهی مثبت به گسترش روابط با رژیم صهیونیستی داشته‌اند. از این نگاه تلاش برای رابطه دو رژیم غیرمسلمان با همسایگان مسلمان همکاری را ضرورتی راهبردی می‌بخشد. همچنین «مودی» با تغییر سیاست سنتی این کشور در پشتیبانی از مسئله فلسطین، روابط با هر دولت را مستقل و جدا می‌داند. در بعد دیگر، از نگاه تل‌آویو گسترش روابط با هندوستان جدا از خروج از انزوای منطقه‌ای و اعراب و توجه صرف به روابط با آمریکا و اتحادیه اروپا می‌تواند نوعی هم‌پیمانی میان هند و رژیم صهیونیستی را فراهم کند. در همین راستا است که نتانیاهو در جریان دیدار از هند، این کشور را یک قدرت جهانی نامید. 
ب‌ـ ابعاد نظامی‌ـ امنیتی
تسلیحات نظامی رژیم صهیونیستی به مثابه اهرمی برای آغاز روابط یا تسهیل‌کننده مناسبات، نقشی اساسی در روابط خارجی این رژیم با دولت‌ها ایفا کرده است. فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در جایگاه حامی اصلی هند از یک سو و از سویی، مذاکرات آشکار(مادرید) و محرمانه(اسلو)، محذورات هند را برطرف کرد و انقلابی در روابط دو طرف در حوزه قراردادهای نظامی و خریدهای تسلیحاتی به وجود آورد. تسلیحات ارزان، پیشرفته، فارغ از تعهدات سیاسی، تحویل سریع و بی‌قید و شرط، خدمات و پشتیبانی مطلوب و کارآمد، رژیم صهیونیستی را به مهم‌ترین شریک دهلی نو در کمتر از یک دهه تبدیل کرد. 
در این میان تلاش هند برای به دست آوردن آخرین فناوری‌ها و نیاز مقامات صهیونیستی به گسترش بازار تولیدات خود موجب شد این رژیم منبع فناوری نظامی هند مطرح شود و دومین تأمین‌کننده دفاعی هند باشد. از این نظر عملاً به رژیم جعلی اسرائیل به چشم یک ابرقدرت فنّاوری نگریسته شد.
در همین راستا در سال‌های اخیر توجه به توسعه سامانه‌های نظامی قدیمی هند و تلاش هند برای مدرنیزه‌سازی صنایع داخلی و تسلیحات مورد نیازش در رقابت با پاکستان (با صد میلیارد دلار بودجه)، برتری در مقابل پاکستان، تهدیدات مشترک راهبردی منطقه‌ای و مبارزه با تروریسم و گروه‌­های جهادی اسلامی، دغدغه‌های همسوی امنیت سایبری و مسائل امنیت ملی، توسعه مشترک محصولات دفاعی و انتقال فناوری از سرزمین‌های اشغالی و... موجب انعقاد مجموعه‌ای از موافقت‌نامه‌ها بین هند و رژیم صهیونیستی در زمینه دفاعی و امنیتی شده است. گفته می‌شود رژیم صهیونیستی هر سال یک میلیارد دلار تجهیزات نظامی به هند می‌فروشد.
ج‌ـ ابعاد اقتصادی
هندوستان تا سال 2050 بخش مهمی از تولید ناخالص جهانی را به دست خواهد آورد. جذابیت بازار یک میلیارد نفری هند برای رژیم صهیونیستی در کنار تمایل مقامات هندی به‌ ادامه رشد اقتصادی و انباشت ثروت در هندوستان از طریق رویکرد همگن به فناوری‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا، سبب گسترش دامنه همکاری‌های اقتصادی بین دو طرف شده است. حضور شرکت‌های هندی در اراضی اشغالی در حوزه‌های فنّاوری برتر، اکتشاف گاز هند در برخی از میدان‌های فراساحلی و مشارکت در کنسرسیوم‌ها و جست‌وجوی منابع جدید در رژیم صهیونیستی، بومی‌سازی فنّاوری‌های صهیونیستی در بازار هند، توجه به نقش جمعیت شاغل هندی در اراضی اشغالی و... موجب شده هند به بزرگ‌ترین شریک اقتصادی رژیم غاصب صهیونیستی در قاره آسیا تبدیل شود و رشد فزاینده تجارت بین رژیم صهیونیستی و هند از حدود ۲۰۰ میلیون دلار در سال ۱۹۹۲ به بیش از ۴ میلیارد در وضعیت کنونی برسد و افزایش آن به 15 میلیارد دلار در سال در چشم‌انداز همکاری دوجانبه قرار گیرد.

اهداف رژیم صهیونیستی
 در رابطه با دولت هند 
استراتژی‌ای که بن­گوریون با نام «دکترین پیرامونی» بنیان نهاد را کابینه‌های مختلف در رژیم اشغالگر قدس ادامه دادند، به طوری که برای همه رؤسای کابینه‌های بعدی نیز ارتباط با کشورهای پیرامون اراضی اشغالی، راهبردی اساسی تلقی می‌­­شد. به همین منظور، ارتباطات میان این کشورها با ترکیه، ایران(حکومت پهلوی) و سپس اتیوپی و مهم‌­ترین کشور آسیایی، یعنی هند با جدیت تمام در دستگاه نفوذ و دیپلماسی رژیم صهیونیستی پیگیری می‌شد. برخی از اهداف مبنایی و زیربنایی رژیم صهیونیستی برای برقراری رابطه با مقامات هندی در این وضعیت را می‌توان به صورت زیر برشمرد: 
1ـ خروج از انزوای سیاسی  
پذیرش و مقبولیت منطقه‌ای و همگانی همواره یکی از مهم­‌ترین نگرانی‌­های رژیم غاصب صهیونیستی در عرصه سیاست خارجی بوده است. از این رو، ارتباط موفق با هندی‌­ها و بهره‌گیری از این ظرفیت در تنظیم مناسبات با جهان اسلام و جهان عرب، می‌توانست اوضاع سیاسی و دیپلماتیک این رژیم را به گونه دیگری رقم بزند. پس از بهبود و توسعه روابط و در اندک زمانی، هند به مهم‌ترین دوست و عقبه‌ای قابل اتکا در شرق و رژیم صهیونیستی نیز به معتمدترین دوست دولت هند در خاورمیانه مبدل شد و جای خالی حکومت پهلوی، متحد قدیمی رژیم صهیونیستی را پر کرد.
2ـ نفوذ در بدنه شرقی اسلام و دور کردن هند از اعراب و مسلمانان
مقامات صهیونیستی در ابتدای دوران تأسیس رژیم جعلی اسرائیل بر این گمان بودند که هند در میان دولت‌های غیر اسلامی، بهترین گزینه برای خروج از انزوا و نفوذ در شرق جهان محسوب می­شود. برای رژیم غاصب صهیونیستی بسیار مهم بود که همزمان هند را به دلیل جمعیت عظیم، تنوع مذهبی، بازار مصرف فوق‌العاده و ارتباطات شخصی با رهبران این کشور از جهان اسلام و جهان عرب جدا و به متحدی راهبردی برای خود مبدل کند. 
3ـ ایجاد پایگاه دریایی در اقیانوس هند
این نکته بدیهی است که رژیم صهیونیستی از فقدان عمق استراتژیک رنج می‌برد و به همین دلیل، سران جانی آن براساس دکترین پیرامونی تلاش می‌کنند از فضاهای مختلف پیرامونی خود برای جبران این نقیصه بهره‌برداری کنند. انعقاد پیمان‌نامه‌­های راهبردی و همکاری‌های نظامی با کشورهایی مانند ترکیه به منظور بهره‌گیری از آسمان این کشور و هند برای دسترسی به پایگاه‌های دریایی در دستور کار این رژیم قرار دارد. جستن متحدان و حامیانی در خارج منطقه راهبردی غرب آسیا و انعقاد پیمان‌های امنیتی با کشوری مانند هند با ملاحظه موانع تردد، مانورهای گسترده، مأموریت‌های خارج از محیط مدیترانه و لزوم در اختیار داشتن پایگاه‌های پشتیبانی برای ناوگان دریایی در مواقع اضطراری، از هر نظر برای مقامات صهیونیستی اهمیت حیاتی دارد.
از سوی دیگر، تکیه به پایگاه دریایی در هند و امکان تردد زیردریایی‌های رژیم صهیونیستی به این منطقه، قدرت مانور و پاسخ به حملات متعارف و نامتعارف احتمالی را توسعه می‌داد. افزون بر آن با توجه به مسدود شدن راه‌های هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی از سوی کشورهای غرب آسیا به سوی آسیا، اقیانوس هند و داشتن پایگاهی برای تردد ناوها و کشتی‌ها و حتی هواپیماهای صهیونیستی در راستای اهداف نظامی، امنیتی تجاری و بازرگانی بسیار ضروری به نظر می‌­رسد.
چشم‌انداز روابط رژیم صهیونیستی و هند 
روابط بین هند و رژیم صهیونیستی صرفاً به حوزه‌های نظامی و فناوری منحصر نمی‌شود؛ بلکه تعمیق و توسعه آن به دیگر حوزه‌ها نیز دیده می‌شود. اگر چه در گذشته رهبران هند از بیم برانگیخته شدن دشمنی کشورهای عربی از علنی کردن روابط با مقامات صهیونیستی نگران بودند، اما امروز با کلید خوردن سناریوی عادی‌سازی روابط دول عربی با رژیم جعلی اسرائیل دیگر چنین مسئله‌ای کمتر مصداق دارد. افزون بر این، با به قدرت رسیدن نارندرا مودی و حزب او (بهاراتیا جاناتا) که با حمایت پشت پرده صهیونیسم بین‌الملل صورت گرفت، اوضاع تغییریافته و بسترهایی برای تغییر نگرش هند در قبال رژیم صهیونیستی و توسعه مناسبات دوجانبه در سطوح راهبردی ایجاد شده است.
البته، بخشی از این امر با پروژه داعش و تغییر جایگاه رژیم صهیونیستی در غرب آسیا ارتباط دارد که مهم‌ترین وجه آن ایجاد شکاف در جبهه سنی و شیعه و برقراری اتحادهایی میان رژیم صهیونیستی و دول عربی خودفروخته نظیر عربستان سعودی و امارات متحده عربی علیه محور مقاومت به مثابه مهم‌ترین تهدید بود. به ‌علاوه، با تبلیغات و عملیات روانی و دیپلماتیک جریان صهیونیسم بین­‌الملل، هند و رژیم صهیونیستی ارزش‌ها و اهداف و نیز دشمن مشترکی (بیداری اسلامی) دارند که انگیزه‌ای برای توسعه همکاری دوجانبه شده است.


   مهدي سعيدي/ هفته گذشته همايشي با نام «خبر خوب» با هدف گفتمان‌سازي و ترويج اخبار اميدواركننده برگزار شد، که مي‌تواند سرآغاز تحولي اثرگذار در عرصه خبررساني باشد. حقيقت آن است که امروز افکار عمومي در جهان جديد و عصر حاکميت رسانه، در بمباراني از اخبار قرار دارد و لحظه‌اي نيست که خبري جديد در حال توليد و مخابره نباشد. استفاده سهل و دسترسي آسان حاصل آماده از به‌کارگيري عمومي رسانه‌هاي جديد و پيام‌رسان‌هاي فضاي سايبري، موجب شده تا ذهنيت جامعه هر روز مشغول به اخباري خاص باشد؛ اما در اين ميان تدوين پروتکلي مشخص و قابل دفاع براي توليد خبر، ضرورتي است که اقدام درخوري براي آن صورت نگرفته است. به راستي در عصر انفجار اخبار و اطلاعات، با چه معياري بايد توليد خبر کرد که سرجمع آن، هم آگاهي‌بخشي صحيح و بموقع به جامعه و هم تقويت شاخصه‌های انسجام‌بخش جامعه و تقويت‌کننده هويت اجتماعي و تأمين منافع ملي باشد؟
در پاسخ به اين دغدغه است که مي‌توان از «خبر خوب» به مثابه معياري براي توليد خبر سخن گفت و معيارها و شاخصه‌های آن را برشمرد. خبر خوب، معادل خبرهاي فانتزي و الکي شاد کن نيست که چشم بر حقايق ببندد و واقعيت‌ها و تلخکامي‌ها و معضلات و مشکلات را نبيند و آنچنان مصنوعي جلوه دهد که با مخاطب ارتباط برقرار نکند! خبر خوب، تلاشي براي مواجهه منطقي و اميدوارانه با حوادث و تحولات و نظاره همه‌جانبه رخدادها است، تا ضمن ديدن مشکلات، استعدادها و ظرفيت‌ها و توانايي‌هاي موجود به حل مشکلات نيز توجه کند و حاصل آشنايي با معضلات و دردهاي جامعه، روحيه دادن مضاعف به بدنه اجتماعي و بسيج اجتماعي براي رفع آن باشد.
انتشار بي‌رويه اخبار بد، امروز به شدت جامعه را دچار تشويش کرده است. گاه مجموعه‌اي از اخبار منفي و مأيوس‌کننده آنچنان سلسله‌وار رديف مي‌شوند که حاصلي جز حال بد مخاطبان و کاستن از انرژي مثبت وجودشان را به همراه ندارد و سرخوردگي اجتماعي و ناکامي و انفعال را به شنوندگان و خوانندگان القا مي‌کند. گاه انتشار بي‌موقع يک خبر بدون توجه به وضعیت ذهني مخاطب، جامعه را آشفته مي‌سازد که ثمرات آن را بايد در برخوردهاي خشونت‌آميز در کف خيابان چيد!
نمونه‌اي از انتشار يک خبر بد که اين روزها اذهان عمومي جامعه را مشغول به خود کرده، رونمايي از کشتي مطلايي است که بر روي آن کل قرآن کريم حک شده است. مراسم اين رونمايي در موزه آستان مقدس حضرت معصومه(س) انجام شده و قرار است اين اثر هنري به حرم امام حسين(ع) منتقل شود. نوع و زمان انتشار خبر به نحوي بود که با واکنش تند کاربران شبکه‌هاي اجتماعي همراه شد و هيچ دستاورد مثبتي براي جامعه نداشت. دقت نظر در ابعاد انتشار اين خبر ما را به توجه به چند نکته راهنمايي مي‌کند:
1ـ خبر منتشره همه ابعاد اين رخداد را به طور کامل پوشش نداده بود. خبرهاي انتشار يافته چنين القا مي‌کرد که تمام اين کشتي 70 کيلويي از طلا ساخته شده و هزينه گزافي براي ساخت آن صرف شده که اعتبار آن را نيز توليت مقدس حضرت معصومه(س) تأمين کرده است! و اين در حالی که جامعه از مشکلات اقتصادي رنج مي‌برد، اقدامي کاملاً نسنجيده و ضدارزشي به حساب مي‌آيد! اما دقت در خبر آشکار مي‌سازد، اولاً، وزن طلاي به‌کار برده شده در اين اثر 200 گرم بوده و ساختار اصلي آن را چوب تشکيل مي‌دهد. ثانياً، هزينه مختصر آن نيز را صاحب اثر هنري تأمين کرده و ارتباطي با توليت ندارد. اين مسئله به خوبي نشان مي‌دهد که چطور مخابره ناقص يک رخداد مي‌تواند زمينه‌ساز برداشت‌هاي ناصواب شود و يک خبر بد خلق گردد!
2ـ مراسم رونمايي از قرآن مطلاي «سفينه‌النجاه» اولين بار در حاشيه سي‌ويکمين کنفرانس بين‌المللي وحدت اسلامي و با حضور رئيس‌جمهور کشورمان در 14 آذر سال 1396 برگزار شده و تصاوير آن به وسیله خبرگزاري‌ها انتشار يافته بود؛ اما چنين واکنش‌هايي را به همراه نداشت! در اين باره مي‌توان گفت که زمان انتشار مجدد خبر پس از اعتراضات اخير به مشکلات اقتصادي، عاملي است که موجب چنين واکنش‌هايي شده است. به واقع بي‌دقتي در زمان رونمايي، يک سوژه را به خبري بد تبديل کرده و واکنش‌هاي مخاطبان را به همراه داشته است. 
اغراض سياسي در پس انتشار اين خبر نيز در اين ميان مي‌تواند به دلیلی ديگر بدل شده باشد، آنجا که چنين رونمايي توسط به دست روحاني 40 روز پیش بدون واکنش باقي مي‌ماند؛ اما آنگاه که توليت آستان مقدسه کريمه اهل بيت(ع) به مراسم رونمايي مي‌رود، با واکنش‌هاي تند و گسترده‌اي مواجه مي‌شود!
اين رخداد ما را به اين حقيقت رهنمون مي‌سازد که خبري مي‌تواند خوب باشد که در بستري مناسب و به هنگام و متناسب با وضعیت زماني و روحي و رواني جامعه انتشار يابد، ضمن آنکه جريان‌هاي سياسي با هدف بهره‌برداري جناحي آن را مصادره و منحرف نکنند.
3ـ سخن آخر درباره اين اثر هنري آن است که فرم و محتوا بايد با يکديگر تناسب داشته باشد. در ماجراي طراحي کشتي مطلا، واقعاً نه تنها هيچ تناسبي بين اين دو وجود ندارد؛ بلکه اين نسبت موجب شده تا نوعي تناقض در کار ديده شود. حکاکي قرآن بر روي صفحه‌اي از طلا، معلوم نيست از درون فرهنگ و مکتب اهل بيت(ع) بيرون آيد. مکتب اهل بيت(ع) که مفسران و مدافعان حقيقي قرآن کريم مي‌باشند، تأکيد بر ساده‌زيستي و دوري از تبرج و تجمل است. در اين مکتب، قرآن کتاب راهنماي عمل است که آيات آن بايد خوانده شده و با تدبر و تفکر سرلوحه زندگي افراد جامعه قرار گيرد، نه آنکه زينت‌آراي کتابخانه‌ها و موزه‌ها شود.
بازخواني کلام نوراني حضرت امام خميني(ره) در باب هنر که با نام «منشور هنر متعهد» شهرت يافته است، مي‌تواند راهنماي هنرمنداني باشد که دغدغه اشاعه ارزش‌هاي قرآني و انقلابي را دارند و معياري است براي آنکه مرزهاي دقيق اسلام ناب محمدي(ص) از گزند اسلام آمريکايي و اسلام انحرافي مصون بماند!

 آمارسازی برای توجیه
عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل کشور و دبیر کمیته فیلترینگ در یادداشتی عنوان کرده است: «آمارهایی که برخی از مسئولان درباره کاهش ۴۰ درصدی تراکنش‌های بانکی در زمان فیلتر تلگرام ارائه دادند، صحیح نیست. به نظر می‌رسد این آمارسازی‌ها برای توجیه رفع فیلتر غیر قانونی تلگرام و اینستاگرام است. نباید با ارائه آمار غلط مردم را به اشتباه انداخت.»
حرف غلط
محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه با تأکید بر اینکه چنین نظامی هم جذب دارد و هم دفع، هم شمشیر دارد و هم کتاب، هم در مقابل ظلم می‌ایستد و هم حامی مردم است و... گفت: «این حرف که نظام و دولت جمهوری اسلامی کاری به جهنم و بهشت مردم ندارد و نمی‌خواهد کسی را به زور به بهشت ببرد، کاملاً غلط است؛ نظام و جامعه اسلامی وظیفه دارد که بستر را برای رشد فضایل اخلاقی مهیا کند.»
افت شدید مقبولت آمریکا
نتایج نظرسنجی مؤسسه «گالوپ» نشان می‌دهد که مقبولیت جهانی رهبری آمریکا در سطح جهان، در حالی که دونالد ترامپ نخستین سال ریاست‌جمهوری‌اش را به پایان برده است، با افت چشمگیری همراه بوده است. بر این اساس میزان مقبولیت رهبری آمریکا در 134 کشور جهان به کمتر از 30 درصد رسیده است. این رقم نسبت به آخرین سال ریاست‌جمهوری باراک اوباما در سال 2016 میلادی بیش از 18 درصد کاهش داشته است.
برجام و تقریباً هیچ
احمد خرم، وزیر راه دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه «آرمان» گفت: «پس از برجام تا به امروز حدود ۲۵۰ الی ۲۶۰‌ میلیارد دلار تفاهم‌نامه امضا شد؛ اما هنوز یک میلیارد دلار آن هم وارد کشور نشده است.» آماری که یاد‌آوری سخنان رئیس بانک مرکزی درباره تأثیر و دستاوردهای برجام است که گفته بود؛ نتیجه برجام برای کشور تقریباً هیچ است.
پیشنهاد جالب توجه
آیت‌الله سیدیوسف طباطبایی‌نژاد، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه اصفهان گفت: «اگر بودجه اندک است حقوق کارمند و کارگر را عقب نیندازید؛ این غلط است. اسلام می‌گوید حقوق کارگر را تا عرق جبینش خشک نشده پرداخت شود؛ بلکه از دولت می‌خواهم بیاید و دو ماه حقوق حقوق‌بگیران بالا از وکلا و وزرا و حتی قضات را ندهند و به افرادی که حقوق‌شان عقب افتاده، حقوق دهند، ببینند چه اتفاقی می‌افتد.»
بازی با نفت
 اندیشکده آمریکایی «بلفر» با تأکید بر اینکه درآمدهای نفتی ایران «آسیب‌پذیرترین» بخش حکومت ایران است، به دولت این کشور پیشنهاد داد؛ از فرصت آشوب‌های اخیر در برخی شهرهای ایران برای کاهش قیمت نفت و ضربه زدن به حکومت مستقر در تهران استفاده کند و راهبردهای درازمدت و کوتاه‌مدتی برای کاهش قیمت جهانی نفت در نظر گرفته شود.
سرمایه‌گذاری بر ضعف‌ها 
محسن رضایی با تأکید بر اینکه توطئه‌های دشمن در ضعف‌های ما سرمایه‌گذاری شده است، بیان کرد: «مشکلات اجتماعی از جمله گرانی و بیکاری باید حل شود در غیر این صورت دشمنان اسلام بر این ضعف ما خیمه می‌زنند و جوانان نسل سوم و چهارم انقلاب باید هوشیار باشند که این صداها از روی دلسوزی نیست؛ بلکه فتنه جدید است.»
نگرانی از یک اتحاد
پایگاه آمریکایی «المانیتور» با انتشار گزارشی تحت عنوان «ایران و روسیه برای حفظ توافق هسته‌ای هماهنگ هستند» نوشت: «روابط ایران و روسیه با همکاری نظامی طرفین در سوریه به اوج بی‌سابقه خود رسیده ‌است که این اتحاد می‌تواند تهدیدی برای منافع آمریکا باشد.»

فلسطین مواضع جمهوری اسلامی و هدایت‌های امام خامنه‌ای را می‌ستاید

   محسن فخری/ «نامه اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین به رهبر انقلاب اسلامی» خبری است که بیست‌وهشتم دی ماه بر روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت؛ همین یک جمله ساده بدترین خبر ممکن برای مثلث ارتجاع، آمریکا و صهیونیست است؛ مثلثی که میلیون‌ها دلار هزینه می‌کند؛ آبروی سیاسی خود را به بازی می‌گیرد و به هر اقدامی دست می‌زند تا ایران به منزله رأس و رهبر مقاومت را زمین‌گیر کند؛ اما نتایج هر بار وخیم‌تر می‌شود، تروریست‌ها را به سوریه و عراق می‌فرستند تا نفوذ ایران در منطقه را هدف قرار دهند؛ اما نتیجه آن قدرتمندتر شدن محور مقاومت و نزدیکی بیشتر ملت‌ها و دولت‌های مقاومت در منطقه می‌شود؛ تلاش می‌کنند سناریوی آشوب و فتنه و تروریسم را در ایران پیاده کند که با حضور مردم ایران مفتضحانه شکست می‌خورد؛ تلاش می‌کند با سناریو و نمایش استعفا و گروگان‌گیری لبنان را در مقابل ایران قرار دهد، اما نتیجه آن همکاری و وحدت بیشتر در این کشور و نزدیکی ایران و لبنان می‌شود. تلاش می‌کند میان نیروهای مقاومت اختلاف‌اندازی کند و به خیال خود نیروهای اهل سنت در فلسطین را در برابر ایران قرار ‌دهد؛ اما نتیجه می‌شود نامه سراسر مهر اسماعیل هنیه به رهبر معظم انقلاب که در فرازی از آن آمده است: «بنده به نقش بزرگ حضرت‌عالی در هدایت جمهوری اسلامی و فرماندهان مؤمن آن برای رویارویی با پروژه تمام‌کردن مسئله فلسطین و همچنین به بیانات‌تان برای خیزش امت و پرهیز از پرتگاهی که حاکمان نفاق و توطئه به آن‌سو سوق می‌دهند، ایمان عمیق دارم؛ تمامی مردم پایدار فلسطین مواضع ثابت و ارزشمند جمهوری اسلامی در مسئله فلسطین و قدس و حمایت از مقاومت مردمی فلسطین با انواع کمک‌ها را می‌ستایند... بی‌شک، ایران با هدایت‌های بزرگوارانه رهبر معظم انقلاب اسلامی، برتری بزرگی در تقویت مجاهدین و ریشه‌دار کردن گزینه مقاومت و مبارزه در فلسطین داشته و خواهد داشت.» ماجرایی که تا آزادی قدس و پیروزی نهایی ملت‌های منطقه ادامه خواهد داشت.

نکته: ناهار امام(ره) یک غذاي ایرانی به اسم آبگوشت بود و این همان غذایی بود که در آن روز دیگران هم از آن استفاده می‌کردند. آیت‌الله خمینی(ره) بر سر سفره‌اي که به غیر از ایشان همسر، پسر، عروس و نوه‌های‌شان بودند، نشسته و بعد از بر زبان آوردن نام خدا مقدار کمی غذا خوردند. مدت ناهار خوردن ایشان دقیقاً هفت دقیقه و چهل ثانیه بود و بعد بلافاصله به اتاق کارشان رفتند. دو سال پیش یک بار موفق شدم ناهار خوردن «پاپ» را هم به چشم ببینم، مجموعه غذاهایی که براي ایشان تدارک دیده بودند بر روي میزي به طول دوازده متر و به عرض دو و نیم متر چیده شده بود. هیچ نوع غذاي ایتالیایی نبود که بر روی این میز نباشد و آن وقت حضرت پاپ بر سر این میز به تنهایی ناهار خود را میل کردند، مدت ناهار خوردن ایشان یک ساعت و پنجاه دقیقه بود و بعد باقی غذای ایشان، آن طور که من فهمیدم، به کلی معدوم شد.(خبرنگار یک روزنامه فرانسوی‌ـ اطلاعات هفتگی‌ـ شماره 1924)
نظر: زندگی حضرت امام خمینی(ره) و امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) بسیار ساده است و در این مورد شواهد متعددی وجود دارد؛ اما از آنجا که ایشان لازم نمی‌دانند این ابعاد از زندگی‌شان برجسته شود یا ممکن است مردم باور نکنند که رهبرشان در چنین شرایطی، زندگی ساده‌ای،‌ مانند پایین‌ترین قشر مردم دارد، نوعی فضای خلأ و ناآگاهی درباره زندگی شخصی رهبری نظام به وجود می‌آید که رسانه‌های معاند و ضد انقلاب آن را پوشش می‌دهند. در سالیان گذشته، رسانه‌های سلطنت‌طلب و ضد انقلاب دست به نوعی بازنمایی و وارونه‌نمایی در این مورد زدند که برخی‌ها هم متأسفانه حرف آنها را باور کرده‌اند. با توجه به این موضوع لازم است در زمینه این موضوع و راهکار رسانه‌ای آن تدابیری اندیشیده شود.


آزادی قدس نزدیک است
سامی، مجری «المیادین» با یک شبکه تلویزیونی درباره حواشی مصاحبه اخیر خود با سیدحسن نصرالله گفت‌وگو کرد. وی  در این مصاحبه گفته است؛ در پایان مصاحبه از دبیر کل حزب‌الله لبنان پرسیدم واقعاً روزی وارد قدس خواهید شد؟ سیدحسن نصرالله در پاسخ به این پرسشم گفت: «واقعاً همین‌طور است و در ایام حیات شما این اتفاق رخ می‌دهد.» گفتنی است؛ نصرالله در مصاحبه خود با شبکه المیادین با بیان اینکه مسئله سازش بین فلسطین و اسرائیل پس از تصمیم ترامپ درباره قدس به پایان رسیده است، افزود: «تنها  راه حل مقاومت است که سبب تحقق پیروزی و آزادی قدس می‌شود.» 
حساب‌کشی دقیق
حجت‌الاسلام تقوی در مراسم معارفه حجت‌الاسلام  حاج علی اکبری به عنوان رئیس جدید شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه تأکید کرد: «رهبری به شدت پرهیز داشتند که ائمه جمعه دولتی شوند و از دولت حقوق و شهریه بگیرند.»
رئیس سابق شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، افزود: «دستگاه‌های زیر نظر رهبری ازجمله شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، به طور دقیق حساب‌کشی می‌شوند.» 
مطلب عجیب یک روزنامه!
روزنامه «جمهوری اسلامی» از روزنامه‌های حامی دولت، در دفاع از اظهارات روحانی در نقد «معصومین» مطلبی با چاشنی توهین به بزرگان حوزوی کشور منتشر کرده است. این روزنامه با فرعی خواندن پاسخگویی به اظهارات رئیس‌جمهور درباره نقد معصومین(ع)، علما را به فاصله گرفتن از مردم و بی‌خبری از جامعه و همچنین وابستگی به بودجه دولتی متهم کرد و نوشت: «حضرات روحانی نباید بدون بررسی و تحقیق درباره سخنی که برای آنها نقل می‌شود، موضع‌گیری کنند. ریشه این گرایش غلط را در این بیابید که حوزه‌های علمیه را به بودجه‌های دولتی وابسته کرده و به عواقب خطرناک آن برای روحانیت شیعه نمی‌اندیشند.»