جب صفراف، مدیر مرکز مطالعات ایران معاصر در مسکو با تأیید دیدار سردار سلیمانی و پوتین، در توصیف شخصیت فرمانده نیروی قدس سپاه گفت: به ایشان احترام می‌گذارم. او فرد صرفاً نظامی نیست، شخصیت بین‌المللی، سیاستمدار و متفکر معاصر جهانی است که عرصه نظامی را با فلسفه روز آن می‌شناسد. او نه‌تنها از دنیای اسلام، بلکه از جامعه جهانی دفاع کرده است.

  محمدرضا مرادی/ شکست‌های منطقه‌ای و همچنین چالش‌های درونی سبب شده است که عربستان به دنبال تعریف کردن زمین بازی جدیدی برای تأثیرگذاری بر فرایند تحولات منطقه باشد. در این میان انتخابات پارلمانی عراق که ۱۵ ماه مه سال ۲۰۱۸ (۲۵ اردیبهشت سال ۹۷) برگزار می‌شود، می‌تواند مهم‌ترین عرصه برای بازیگری عربستان و همچنین مقابله با نفوذ ایران باشد. اهمیت این انتخابات در این است که نخستین رقابت گروه‌های سیاسی عراق در دوران پساداعش بوده و از این رو ساخت جدید سیاسی عراق از طریق این انتخابات می‌تواند عینیت یابد. به همین دلیل علاوه بر گروه‌های داخلی، بازیگران خارجی نیز به دنبال تأثیرگذاری بر روند برگزاری انتخابات با هدف تعیین جایگاه خود در عراق جدید هستند. 
عربستان از سال 2003 به بعد که شیعیان در عراق به قدرت رسیدند، همواره به دنبال کارشکنی و دخالت در این کشور بوده است؛ چرا که قدرت گرفتن شیعیان در عراق و همچنین ثبات در این کشور را به معنای افزایش نفوذ ایران تلقی کرده است؛ بنابراین در جریان حمله داعش به عراق، ریاض با حمایت از عشایر سنی و همچنین تروریست‌های داعش در عراق به دنبال تجزیه این کشور برآمد؛ اما شکست این طرح‌ها سبب شده است تا عربستان نوع دخالت خود در عراق را تغییر دهد و به دنبال نفوذ نرم در عراق باشد. از این رو این کشور از یک جنبه به دنبال آن است تا با مشارکت در بازسازی عراق زمینه را برای حضور خود در بخش‌های سنی‌نشین عراق فراهم کند. علاوه بر این برخی شخصیت‌های سکولار مانند «ایاد علاوی» در عراق نیز به ابزار نفوذ عربستان در عراق تبدیل شده است. سفر مقتدا صدر، رهبر جریان صدر به عربستان نیز دقیقاً در قالب طرح عربستان برای نفوذ در انتخابات پارلمانی عراق است. عربستان در وضعیت کنونی که نتوانسته است در عرصه نظامی به اهداف خود در عراق برسد، انتخابات پارلمانی را یکی از بهترین فرصت‌ها برای تحقق منافع خود می‌داند.
اهداف عربستان در عراق بیشتر معطوف به نقش و جایگاه ایران در این کشور است. در واقع ریاض به دنبال آن است تا از تداوم اتحاد راهبردی ایران و عراق جلوگیری کند و به نوعی این اتحاد را با چالش‌هایی مواجه کند. از سوی دیگر عربستان به خوبی می‌داند که عراق با ثبات و مبتنی بر انتخابات می‌تواند به مثابه الگویی در منطقه معرفی شود و این مسئله هم بر شیعیان بحرین و هم بر شیعیان شرق عربستان تأثیرگذار خواهد بود. این امر به معنای ایجاد تهدیدی جدی برای بقای آل‌سعود خواهد بود که از هرگونه انتخاباتی واهمه دارد و هیچ حزب سیاسی در این کشور مجوز فعالیت ندارد؛ بنابراین عربستان در انتخابات پارلمانی در درجه اول سعی خواهد کرد که از برخی شخصیت‌های شیعی واگرا به عنوان ابزار نفوذ خود استفاده کند. از سوی دیگر ریاض در انتخابات اخیر به دنبال آن است که روی گروه‌های مخالف ایران سرمایه‌گذاری کند تا این گروه‌ها بتوانند جایگاه مناسبی در پارلمان آینده عراق داشته باشند. این مسئله می‌تواند کمیسیون‌های مخالف ایران در پارلمان عراق را تقویت کند. از سوی دیگر ریاض همزمان با انتخابات سعی دارد با استفاده از ابزار بازسازی روابط خود با عشایر سنی، عراق را مستحکم کند. سال گذشته برخی خبرگزاری‌های عراقی اعلام کردند که عربستان به نیروهای عشایر سنی عراق که علیه دولت مرکزی می‌جنگند ماهیانه 20 هزار دلار حقوق پرداخت می‌کند. علاوه بر این در سال گذشته فعالان عراقی اعلام کرده‌اند که نمایندگان دستگاه اطلاعاتی عربستان با پرداخت مبالغ سرسام‌آوری به 9 عشیره عراقی، آنها را وادار به بیعت با رهبر گروهک تروریستی داعش کردند. پیش از این نیز مقامات امنیتی دولت مرکزی عراق، اطلاعاتی از دست داشتن برخی تجار و نهادهای به ظاهر خیریه در عربستان سعودی و اردن در جمع‌آوری پول برای فریفتن عشایر اهل سنت در عراق پرده برداشتند؛ بنابراین بخشی از عشایر اهل سنت عراق همچنان یکی از ظرفیت‌های عربستان برای نقش‌آفرینی در عراق هستند. در کل ابزارهای نفوذ عربستان برای تأثیرگذاری بر آینده عراق گروه‌های سکولار، نقش‌آفرینی در بازسازی عراق و اتحاد با قبایل سنی است.

   حسین عبداللهی‌فر/ یک جریان سیاسی که به علت موفق نبودن دولت در پاسخ به وعده‌های انتخاباتی و چرخش سیاسی آن، بر سر دو راهی عبور از روحانی یا مدیریت وی قرار دارد، با نگاهی فرصت‌طلبانه به حوادث اخیر، تلاش می‌کند تا ریشه اعتراضات مردم را مسائل سیاسی و اجتماعی قلمداد کرده و با انتشار بیانیه‌هایی از دولت بخواهد تا به جای رسیدگی به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، به وعده‌های سیاسی خود در انتخابات 
عمل کند.
از همین رو، محمدرضا تاجیک یکی از نظریه‌پردازان این جریان با یادآور شدن لزوم مدیریت این اعتراضات می‌گوید: 
«کار ما به صورت جدي از حالا شروع شده است. اگر در تعطيلات تاريخي هم بوديم، بايد اين تعطيلات را رها کنيم و برگرديم. بنشينيم و ببينيم چگونه مي‌توانيم تدبير و تمهيد کنيم که اين وقايع ققنوس‌وار از خاکستر خود برنخيزد.»
او می‌افزاید: «اگر امروز را که يک مجال تاريخي پيدا شده است، يک‌بار ديگر نسبت به خود محاسبه نفس داشته باشيم، فهم کنيم کجاها اشتباه رفتيم و بازگرديم و تلاش کنيم آنها را اصلاح کنيم، ترديد نکنيد که در دهه پنجم هم مي‌توانيم به‌ عنوان آلترناتيو برتر و نيروي هژمونيک جامعه باقي بمانيم. در غير اين صورت من فرضم اين است که هندسه سياسي و هندسه قدرت در دهه پنجم دچار تلاطم و تغيير شده و در اين هندسه جديد سياسي، ترديد ندارم که نقش اصلاح‌طلبان کم‌رنگ‌تر خواهد شد.»
در همین راستا یک روزنامه وابسته به این جریان سیاسی، موضع رسمی مسئولان نظام در به رسمیت شناختن اعتراضات اقتصادی و تفکیک میان اعتراض و آشوب را تحریف واقعیت‌های موجود خوانده و می‌نویسد: «آنچه در روایت جریان رسمی از اعتراضات شاهدش هستیم، نوعی تحریف واقعیت است که بر اساس آن مردمی که به وضعیت اقتصادی اعتراض داشته‌اند، محترم شمرده می‌شوند و دیگرانی که خواسته‌هایی در حوزه سیاسی را فریاد زده‌اند، آشوبگرند؛ البته ذکر این نکته هم می‌تواند جالب باشد که واژه «آشوبگر» محترمانه‌ترین کلمه‌ای است که برخی‌ تریبون‌داران در روزهای اخیر برای معترضان سیاسی به کار 
برده‌اند.»
روزنامه «بهار» (24 دی) این مطلب را ذیل  تیتر یک خود با عنوان «صدایی که شنیده نشد» قرار داده و افزود: «وجه دوم اعتراضات، مطالبات سیاسی اقشار مختلف مردم بوده است. خواسته‌هایی که به دلیل کم‌توجهی به برخی از اصول قانون اساسی و آزادی به عنوان یکی از آرمان‌های انقلاب 57 در سالیان دراز انباشته شده است. نوع مواجهه مسئولان با این سطح اعتراضات برابر قرار دادن آن با آشوب و اغتشاش بوده است.»
تلاش برای استمرار و هدایت آن به سمت مسائل سیاسی، خطی است که یکی دیگر از روزنامه‌های شاخص این جریان به آن پرداخته و این را وظیفه روشنفکران غربگرا می‌داند. سردبیر «شرق» در سرمقاله (23 دی) می‌نویسد: «اگر اصلاح‌طلبان به مدت دو دهه توانستند صدای مردم باشند، اینک باید یاری برسانند که طبقه دیگری از روشنفکران که بعد از انقلاب به حاشیه رانده شده‌اند، به صحنه سیاست داخلی ایران بازگردند تا وظیفه تاریخی خود را که همانا ایجاد مزاحمت برای بوروکراسی سیاسی و دولتی است، انجام دهند.»
این روزنامه با تأکید بر اینکه روشنفکران بنا به عللی «توان آن را دارند که نگذارند توان مردم از دست برود.» می‌نویسد: «روحانی کاری را باید بکند که پیش از این باید می‌کرد؛ ایجاد فضای باز سیاسی در سطوح روشنفکری و دانشگاهی و مهم‌تر از همه گوش‌فرادادن به اقتصاددانان غیر لیبرال که چندان با او همفکر و هم‌رأی نیستند و برخاسته از همین جریان روشنفکری‌اند که شرایط «حذف و ادغامی» آنان را به مردم و نیازهای واقعی‌شان نزدیک کرده است.»

   حسن خدادی/ همچنان که رهبر معظم انقلاب نیز تأکید دارند، ما هنوز در مرحله‌ دولت‌سازی به سر می‌بریم و در حال گذار از دولت پیشااسلامی به دولت اسلامی هستیم. حال با توجه به این دیدگاه رهبر معظم انقلاب که نظام اسلامی هنوز در مرحله گذار به دولت اسلامی قرار دارد و همچنین اهمیت بررسی این مسئله ضروری به نظر می‌رسد تا به معیارها، فاکتورها و مؤلفه‌هایی که یک دولت در جامعه اسلامی که متفاوت از جامعه غیر اسلامی است، باید داشته باشد و در جهت تحقق آنها حرکت کند، پرداخته شود. 
3‌ـ استکبارستیزی و مبارزه با قدرت‌های سلطه‌طلب
دولتی که در جهت اندیشه‌های امام و رهبری و آرمان‌های انقلاب حرکت می‌کند، قاعدتاً نیز باید استکبارستیزی و مقابله با جهانخواران و قدرت‌های قلدرمآب یکی از ویژگی‌های اصلی آن را شامل باشد؛ چرا که استکبارستیزی و مفاهیم مترادف با آنکه در دیدگاه رهبر معظم انقلاب دشمنی کردن با استکبار و نه دولت‌هاست، نه تنها از اهداف عالیه انقلاب می‌باشد؛ بلکه یکی از گفتمان‌های مهمی است که همواره در اندیشه‌های امام و رهبری جایگاه ویژه‌ای داشته است. 
رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت این شاخصه می‌فرمایند: «استكبار از هر دولتى و از هر نظامى سر بزند آفت براى بشريت است؛ البته امروز آمريكا و صهيونيسم مظهر استكبارند؛ ليكن هر جا، هر كس، هر دولتى و هر مجموعه‏اى كه نسبت به ديگران استكبار بورزند، آفتى در جامعه‏ بشرى و در نظام زندگى انسان به وجود مى‏آورند. ستيزه با اين حالت هم يك حالت مطلوب اسلامى است.»(2/6/1387)
4‌ـ تهاجم در مقابل زورگویان عالم
گسترش فرهنگ اسلامی از جمله اهداف اصلی نظام اسلامی در هر دو عرصه داخلی و بین‌المللی است؛ چرا که اسلام، دینی جهانی است و تلاش دارد تا فرهنگ و ارزش‌های عالی خود را در سطح جهانی گسترش دهد. یکی از راه‌های تحقق این اصل مقابله با زورگویی و تهاجم در مقابل آنها است که یک دولت اسلامی باید از آن برخوردار باشد. 
درباره اهمیت این مؤلفه که یک دولت اسلامی باید از آن بهره‌مند باشد، رهبر معظم انقلاب بر این باورند: «يك وقت هست كه زورگويان بين‏المللى مى‏آيند و مي‌گويند كه آقا شما فلان كار را كرده‏ايد و ما رفع و رجوع مى‏كنيم و نه والله، نه بالله...؛ ولى يك وقت هست كه تهاجمش، تهاجم زورگويانه است؛ بهترين دفاع در چنين مواقعى هجوم است. زورگويان بين‏المللى، نقاط ضعف زيادى دارند: جنايت مي‌كنند، فساد مي‌كنند، به حقوق بشر تجاوز مي‌كنند، به حقوق ملت‌ها تعدى مي‌كنند، انسان‌ها را لگدمال مي‌كنند و همه‏ كارهاى زشت را انجام مي‌دهند؛ آخر هم طلبکار همه‏اند! خب، نقاط ضعف‌شان، با حالت تهاجمى و با حالت طلبکارى، گفته و بيان بشود. اينجور نيست كه ما براى تهاجمات سياسى بين‏المللى، بخواهيم پاسخ پيدا كنيم... چرا بايد سؤال بكنند تا كسى مجبور باشد پاسخ بدهد؟ آنها بى‏جا مي‌كنند سؤال و ادعا مي‌كنند. اين روحيه، روحيه‏ خوبى است؛ روحيه‏ انقلاب اين است؛ اين است كه حقيقت را روشن و درخشان مي‌كند.» (2/6/1387)
5‌ـ مقابله با گرایش‌های سکولاریستی
سکولاریسم و تبلیغ جدایی دین از سیاست یکی از ترفندها و حیله‌های دیرینه دشمن برای عدم اجرای احکام و مبانی دین در جامعه بوده که متأسفانه توسط برخی مسلمانان باور هم شده است. 
در این باره نیز رهبر معظم انقلاب تأکید دارند: «نظام انقلابى، بر مبناى دين و بر مبناى اسلام و بر مبناى قرآن شكل گرفته و به همين دليل از حمايت ميليونى اين ملت برخوردار شده و جان‌هاي‌شان را كف دست‌شان گرفته‏اند و جوان‌هاي‌شان را به ميدان‌هاى خطر فرستاده‏اند؛ آن وقت مسؤلان يك چنين نظامى دم از مفاهيم سكولاريستى بزنند؟! «يكى بر سر شاخ و بن مي‌بريد»؛ يعنى خودشان بنشينند و بنا كنند بن اين ‏مبنا و قاعده را كلنگ زدن! خيلى چيز خطرناكى است.»(2/6/1387)

 به دنبال مذاکرات موشکی!
نماینده فرانسه در سازمان ملل با حمایت از برجام گفت: «ما خواهان آن هستیم که توافق‌نامه و همچنین قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد به صورت دقیق اجرا شوند. این دو متن، در کنار هم سنگ بنایی برای امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی هستند؛ البته این تمام نگرانی‌های ما، به ویژه نگرانی‌های ما در زمینه برنامه موشکی را پوشش نمی‌دهد و ما به همین دلیل خواهان گفت‌وگویی صریح در این باره هستیم.»
لیست 100 نفره
حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو هیئت تحقیق و تفحص از افراد دو تابعیتی و دارای گرین ‌کارت با اعلام اینکه گزارش این هیئت نهایی شده است، گفت: «گزارش تدوین شده 33 صفحه و دارای 40 صفحه ضمایم و مستندات است که بر این اساس یک فهرست 100 نفره اعم از افرادی که گرین کارت دارند و افرادی دو تابعیتی که در کشور مسئولیت دارند.»
مأموریت نفوذی‌ها
سردار نقدی، معاون فرهنگی، اجتماعی سپاه گفت: «تمام تلاش دشمن امروز برای معکوس نشان دادن شکست‌های پی‌درپی خود است و می‌کوشد شیرینی پیروزی امت ایران را تلخ کند. نفوذی‌ها مأموریت دارند تا در مناصب و جایگاه‌های مختلف، مردم ایران را ناراضی کنند و با تعطیلی کارها و عدم رسیدگی به مردم و همچنین میدان دادن به مفسدین و ایراد حرف‌های تفرقه‌افکن و ضد ارزش و ضد دین، مردم ایران را از آینده روشن که پیش روی آنان است، ناامید کنند.»
دروغ شاخدار
بیژن نامدار زنگنه با اشاره به جان‌باختن خدمه نفتکش سانچی گفت: «این نفتکش که قرارداد آن بر اساس فوب بوده برای مقصد کره جنوبی بار زده بود و اینکه گفته می‌شود که مقصد این کشتی کره شمالی بوده، دروغی شاخدار است؛ چرا که مالک محموله شرکت «هانماتوتال» کره جنوبی بوده که این محموله را برای یکی از پالایشگاه‌های خود حمل می‌کرد.»
بلوکه ۹/۴ میلیارد دلاری
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران شکایتی علیه بورس لوکزامبورگ برای بازپس گرفتن ۹/۴ میلیارد دلار دارایی خود به جریان انداخته است. گفتنی است؛ مؤسسه کلیر استرین زیرمجموعه بورس لوکزامبورگ است و در حال حاضر با ادعاهای واهی ۹/۴ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران که بخشی از آنها در قالب اوراق قرضه دولتی است را بلوکه کرده است.
همان وصیت سال79
وکیل مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در واکنش به انتشار اخباری درباره پیدا شدن وصیت‌نامه ایشان با رد وجود وصیت‌نامه‌ جدید رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «تنها وصیت‌نامه‌ ایشان همان است که سال 1379 نوشته شده است و پیشتر رسانه‌ای شده بود.»
اتصال ماهواره‌ای به اینترنت
کمپانی موسوم به Quika متعلق به اپراتور ماهواره‌ای Talia خبر داده است که نیمه دوم سال 2018 اینترنت پرسرعتی را روی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا می‌فرستد. دیتای اینترنتی این ماهواره روی Ka-band تعریف شده و مناطق فاقد زیرساخت برای اتصال به اینترنت در اولویت قرار خواهند گرفت.
باقی ماندن در انتخابات!
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه هر کسی برای امیدبخشی به مردم و رفع دغدغه‌های معیشتی و گره‌گشایی از مشکلات آنان حرکت کند، قطعاً برای تفکر انقلابی و مجاهدانه گام برداشته است، گفت: «نتیجه باقی‌ماندن برخی افراد در حال و هوای انتخابات و طرح مسائل انحرافی، قفل ‌شدن چرخ پیشرفت کشور و زندگی مردم است.»

علمای اهل سنت نور چشم ما هستند
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در اجلاسیه شهدای علما و روحانیت کنگره ملی شهدای سیستان‌وبلوچستان گفت: «شهیدان از صدر اسلام تاکنون به ستارگانی تبدیل شده‌اند که آن ستارگان در شب‌های ظلمانی چراغ هدایت هستند.»
سردار غلامحسین غیب‌پرور افزود: «در طول عمر ایران عزیز، علمای ما در حفظ دین پیش‌قدم بوده‌اند و گاهی اوقات حتی از جان خود می‌گذشتند، مرحوم شهید ثانی از جمله آنها است.»
وی ادامه داد: «انقلاب اسلامی را نباید در اضمحلال حکومت پهلوی عیارسنجی کرد؛ زیرا این کوچک‌کردن وزن انقلاب است. انقلاب اسلامی لوای اسلام را یک بار دیگر بر پهنای دینی بلند کرد، قرن‌های متمادی تبلیغ کردند که دین نمی‌تواند حکومت و جامعه را مدیریت کند و یک امر شخصی است.» 
وی ادامه داد: «غربی‌ها، لیبرال‌ها و اردوگاه کمونیسم اعتقاد داشتند دین از سیاست جداست و شرق و غرب عالم در بی‌توجهی به دین به اجماع رسیده بودند. آنهایی که دین را می‌شناختند علیه این تفکر قیام کردند.» رئیس سازمان بسیج مستضعفین خاطرنشان کرد: «اختلاف‌افکنی شیوه جدید دشمنان در ضربه‌زدن به نظام اسلامی است، علمای اهل سنت نور چشم ما هستند، پای حفظ اسلام که برسد، شیعه و سنی نداریم. مکتب پیامبر اسلام(ص) باید بماند که می‌ماند.»

انتقاد از ائمه(ع) معنا ندارد
آیت‌الله نوری‌همدانی با اشاره به اینکه فضلا و علمای حوزه پاسخ لازم را به طرح‌ مباحث مطرح شده مربوط به عصمت معصومان(ع) دادند، گفت: اینکه می‌توان از پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) انتقاد کرد، مغالطه‌کاری است؛ آنها اجازه سؤال می‌دادند، ولی انتقاد از آنها وجود ندارد؛ از آنها سؤال می‌شد و جواب می‌دادند. پیامبر(ص) و ائمه(ع) معصوم هستند و انتقاد از آنها معنا ندارد. وی همچنین در این زمینه تصریح کرد: «نباید به مسائلی مانند عصمت انبیا مشغول باشیم؛ شاید نقشه دشمن باشد و این جریانات را به وجود می‌آورند تا مسلمانان مشغول و سرگرم به هم باشند و دشمن استفاده کند.»
این مرجع تقلید با بیان اینکه حوزه‌های علمیه، علما و طلاب باید با اجتماع مرتبط باشند و هیچ‌گاه از وضعیت اجتماع در دوران امروز غافل نباشند، بیان کرد: «از طرفی باید توجه داشت که زندگی مردم ابعاد فرهنگی، سیاسی و اقتصادی دارد، بنابراین باید همه ابعاد در نظر گرفته شود و توجه به یک بعد، نباید ما را از ابعاد دیگر غافل کند.» استاد حوزه علمیه قم همچنین خطاب به مسئولان گفت: «مسئولان باید در زمینه حل مشکل گرانی، بیکاری و معیشت اقدام کنند و مردم باید وسعت و رفاه را در سفره خود مشاهده کنند. آمار، ارقام و الفاظ فایده ندارد.»

رمز پیروزی‌های ملت ایران
سردار قاسم سلیمانی با اشاره به موضوع اقتدار نظام در ابعاد بیرونی و داخلی، گفت: «اقتدار نظام در بُعد بیرونی به بهترین وجه محقق شده است؛ امروز ما بسیاری از توطئه‌های دشمنان را به سبب رهبری حکیمانه رهبرمان شکست داده‌ایم. باید تأکید کنم که دلیل حقیقی این پیروزی‌ها و آن چیزی که نقش محوری و اساسی در این پیروزی‌ها داشت بدون گفتارهای تشریفاتی، رهبری حکیمانه رهبر معظم انقلاب بود.»
فرمانده نیروی قدس سپاه در هجدهمین نشست عمومی «بصیرت؛ یادبود سومین سالگرد عروج آسمانی شهید مدافع حرم مهدی نوروزی» با تأکید بر اینکه برای جلوه‌گر شدن اقتدار داخلی نظام به مجاهدت و فداکاری و وقف عمر نیاز است، افزود: «چنانچه قدرت نظام ما در خدمت به مردم در ابعاد قضایی و اقتصادی تقویت شود، اگر همه جهان علیه ما توطئه کنند، نمی‌توانند کاری را از پیش ببرند؛ چرا که آنگاه ایران ۸۰ میلیون سرباز خواهد داشت.
سردار سلیمانی همچنین با اشاره به حوادث اخیر، افزود: «من وقتی صحنه نابخردانه آن نادان در آتش‌زدن پرچم ایران را دیدم، خیلی دلم سوخت؛ گفتم‌ ای کاش به‌جای پرچم من را (نه تصویر من را)؛ بلکه من را ده بار آتش می‌زدند؛ چرا که ما برای سرافرازی این پرچم در هر قله‌ای ده شهید داده‌ایم.» 
برجام در مسیر فروپاشی قرار گرفته است
پایگاه خبری‌ـ تحلیلی «سی‌ان‌بی‌سی» آمریکا در گزارشی با بررسی شرایط برجام در ماه‌های اخیر نوشت: «بسیاری از کارشناسان مسائل تحریمی معتقدند توافق هسته‌ای برجام در مسیر فروپاشی قرار گرفته است.»
این رسانه به نقل از «ریچارد نفیو»، مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا آورده است: «توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5، احتمالاً پس از ماه مه 2018 دوام نخواهد آورد.» «نفیو» همچنین با اشاره به موعد بعدی که ترامپ باید تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران را تعلیق کند، به این رسانه آمریکایی گفت: «این توافق بعد از مه 2018 دوام نخواهد آورد؛ زیرا شرایطی که ترامپ برای نگاه داشتن آمریکا در برجام تعیین کرده، غیر عملی است. ترامپ فهرستی از مطالبات غیر معقول تعیین کرده که من فکر نمی‌کنم برآورده کردن آنها در هیچ توافق معقولانه‌ای با اروپا یا کنگره آمریکا ممکن باشد.» وی در ادامه تصریح کرده است: «واقعیت ساده این است که ترامپ از برجام بیزار است، حتی اگر درکی از آن نداشته باشد.» گفتنی است، دونالد ترامپ پس از آخرین تمدید تعلیق تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران گفت، اگر متحدان اروپایی آمریکا تا پیش از فرا رسیدن موعد بعدی تعلیق تحریم‌های ایران «نقائص برجام» را اصلاح نکنند، ممکن است آخرین بار باشد که این کار را می‌کند.

  امین پناهی/ «این‌جوری نیست که ما هیچ اشکالی نداریم، هیچ مشکلی در کار ماها نیست، فقط دشمن خارجی است که دارد [مشکل ایجاد می‌کند]؛ نه، مگس روی زخم می‌نشیند؛ زخم را خوب کنید، زخم را نگذارید به وجود بیاید. ما اگر مشکل داخلی نداشته باشیم، نه این شبکه‌ها می‌توانند اثر بگذارند، نه آمریکا می‌تواند هیچ غلطی بکند.»
این عبارات بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار مردم قم در ۱۹ دی ماه امسال است. پس از حوادث اخیر در کشور عده‌ای به صورت کامل منکر نقش دشمن خارجی بودند و عده‌ای هم بالعکس مشکلات داخلی را نادیده گرفته و همه چیز را ناشی از توطئه دشمن می‌دانستند. در واقع، معنای آن این است که دشمن زمانی می‌تواند مشکل ایجاد کند که زمینه در داخل کشور وجود داشته باشد.
اما همان‌گونه که از صحبت‌های معظم‌له برداشت می‌شود، این زخم‌ها خوب‌شدنی است؛ یعنی تلاش مسئولان باید برای این باشد که زمینه‌هایی را که دشمن برای ایجاد آشوب در کشور می‌بیند، از بین ببرند؛ اما این زمینه‌ها را می‌توان در چند بخش تقسیم‌ کرد:
اولین و مهم‌ترین این زمینه‌ها مسئله اقتصاد است. اقتصاد به دلیل اهمیت بی‌حد و حصری که دارد، همه جنبه‌های دیگر را نیز تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. اصلی‌ترین توجه دولتمردان باید بر روی حل معضل بیکاری، رکود و تلاش برای افزایش قدرت خرید قشر پایین جامعه باشد. اینها البته مجموعه فعالیت‌هایی است که دولت باید آنها را در اولویت قرار دهد.
اما در کنار این کارها باید برنامه جامعی نیز برای حل مشکلات اقتصادی پیش‌بینی شود. هرچند مردم ایران برای مقابله با آشوب‌ها خود به میدان آمدند و نسخه اغتشاشگران را درهم پیچیدند؛ اما دولتمردان باید بدانند تا زمانی که مشکلات اقتصادی حل نشود، نارضایتی مردم هم وجود خواهد داشت.
دومین زمینه‌ای که دولت باید برای از بین رفتن مشکلات و به تبع آن از بین بردن دخالت‌های دشمنان در کشور انجام دهد، این است که شکاف بین خود و مردم را از بین ببرد. در قاموس انقلاب اسلامی و رهبران آن مسئولان خدمتگزاران مردم هستند و این خدمت زمانی محقق می‌شود که درد واقعی مردم را بچشند. اگر بین مردم و مسئولان فاصله طبقاتی باشد، نمی‌توانند مشکلات آنها را درک کرده و برای آن چاره‌ای بیندیشند.
سومین موضوعی که باید مسئولان برای حل این مشکلات به انجام آن مبادرت ورزند، شفاف‌سازی و ایجاد فضایی است که مردم بتوانند به راحتی زبان به نقد گشایند، این در حالی است که چند سالی است چنین رفتاری را در مسئولان کشور نمی‌بینیم. البته باید بدانیم بین این دو مسئله، شفاف‌سازی بر دیگری تقدم دارد؛ زیرا زمانی که شفافیت وجود داشته باشد، عملاً بسیاری از مسئولان و نقدهای مردم پاسخ داده خواهد شد.
چهارمین مسئله‌ای که مسئولان باید به آن توجه کنند، مسئله وحدت بین خودشان است. مردم همواره ثابت کرده‌اند که وحدت بین خودشان را حفظ کرده و می‌کنند؛ اما آنچه می‌تواند دستمایه دشمن برای شیطنت‌ها و دخالت‌هایش در کشور قرار بگیرد، وحدت نداشتن مسئولان است. قرار نیست اختلاف سلیقه‌ها کنار گذاشته شود؛ اما باید بر روی مبانی و اصول اساسی انقلاب وحدت داشته باشند.
در نهایت مسئولان باید بدانند اگر حتی نمی‌خواهند یا نمی‌توانند این زخم‌ها را درمان کنند، مشکلات کشور را حل کنند و در مقام خدمتگزاری مردم ظاهر شوند؛ حداقل کاری که آنها می‌توانند بکنند، این است که استخوان لای زخم مردم نگذارند؛ یعنی برای آنکه روی کم‌کاری‌ها و بدقولی‌های‌شان، که البته همین مسائل در نهایت منتهی به اعتراضات اخیر شد، سرپوش گذارند، اقدام به فرافکنی و طرح مباحث جنجال‌برانگیز نکنند؛ زیرا مطالبات مردم روشن است و رهبر معظم انقلاب نیز آن را به روشنی بیان کرده‌اند. به عبارت دیگر، زمان شعار و تبلیغ به پایان رسیده و نوبت درمان دردها و التیام گذاشتن بر زخم‌هاست.