مؤسسات خصوصی برای کسب درآمد، نگاه تجاری به مدارس دارند و با فروش کتاب‌های کمک آموزشی و برگزاری آزمون‌های کنکور درآمد کسب می‌کنند؛ همین مسئله سبب شده است مسئولان آموزش ‌و پرورش نیز گرفتار این نگاه شوند و به این راهکار برسند که منافعی که مؤسسات خصوصی از مدارس کسب می‌کنند، عاید این وزارتخانه شود و به نوعی درصدد طراحی «اقتصاد مدرسه» هستند. براساس یافته‌های این تحلیل، خانوارهای ایرانی سال گذشته پنج هزار میلیارد تومان در حوزه آموزش و پرورش بیرون از مدارس هزینه‌ کرده‌اند.

جاسوسی صنعتی (بخش ششم)


  محمدحسین مصطفوی/
تحت قانون‌های ظالمانه تحریم‌های ثانویه، شرکت‌ها و کشتی‌های ذیل به دلیل همکاری با ایران یا کمک به برنامه هسته‌ای یا موشکی ایران تحریم شده‌اند. ادعاهای آمریکا در تحریم هر یک از این شرکت‌ها متفاوت است؛ اما فصل مشترک همه آنها خصومت آمریکا با ایران و انقلاب اسلامی است. برخی از شرکت‌های تحریم شده عبارتند از:

مید اویل آسیا (Mid Oil Asia)
مید اویل آسیا به سبب حمایت مادی از شرکت ملی نفتکش ایران بر اساس دستور اجرایی 13645 هدف قرار گرفته است. وزارت خزانه‌داری آمریکا ادعا می‌کند، شرکت ملی نفتکش ایران، با نقض قوانین بین‌المللی از مید اویل آسیا مستقر در سنگاپور برای پرداخت‌های ضروری خود استفاده می‌کرد. میدل اویل آسیا نیز برای انتقال پول از شرکتی در مصر استفاده کرده است. شرکت ملی نفتکش ایران اطمینان حاصل کرده است که اسناد این پرداخت به نام کشتی‌ها یا ایران، کشور مالک آنها اشاره نمی‌کند.

سینگا تانکرز
 (Singa Tankers)
سینگا تانکرز مستقر در سنگاپور هم بر اساس همان دستور تحریم شده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا ادعا می‌کند، «شرکت ملی نفتکش ایران از سینگا تانکرز نیز برای پرداخت‌های فوری خود استفاده کرده است. سینگا تانکرز از هزینه‌های مربوط به حمل یک تانکر در سپتامبر 2013، پول در اختیار ایران قرار داد. در موردی جداگانه، سینگا تانکرز از طرف شرکت ملی نفتکش، پول در اختیار یک بانک خارجی غیر ایرانی قرار داد. دقت شد تا به جزئیات این انتقال به ویژه نام کشتی یا ملیت ایرانی مالکان کشتی اشاره نشود.»
ذکریا مریتایم
 (Siqiriya Maritime)
شرکت ذکریا مریتایم دیگر شرکتی است که هدف قرار گرفته است. کشتی‌های زیر جزء املاکی شناسایی شده‌اند که شرکت مذکور در آنها منافع دارد: آنتم، جفنا و اودیسا.

شرکت فرلند
 (Ferland Company Limited)
شرکت فرلند هم تحریم شده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا ادعا می‌کند، «نمایندگان شرکت فرلند و شرکت ملی نفتکش ایران در انتقال کشتی به کشتی نفت ایران در مارس 2013 شرکت داشتند. شرکت فرلند معاملات فریبکارانه را برای شرکت ملی نفتکش ایران یا از طرف این شرکت تسهیل کرد؛ وزارت خزانه‌داری قبلاً بر اساس فرمان اجرایی 13608 تحریم‌هایی را برای شرکت فرلند تصویب کرده بود. این فرمان اجرایی دورزنندگان تحریم‌های خارجی را هدف قرار می‌دهد و به این سبب درباره شرکت فرلند اجرا شده بود که این شرکت معاملاتی را برای شرکت ملی نفتکش ایران یا معاملات از طرف این شرکت را تسهیل کرده بود.» وزارت امور خارجه آمریکا نیز بر اساس «قانون تحریم‌های ایران» تحریم‌هایی را بر ضد شرکت فرلند تصویب کرده بود.

ویتالی سوکولنکو 
(Vitaly Sokolenko)
ویتالی سوکولنکو، مدیرعامل شرکت فرلند است که در اودسای اوکراین قرار دارد. وزارت خزانه‌داری آمریکا مدعی است، «سوکولنکو در دلالی برای فروش نفت خام ایران دست داشت و به همین سبب براساس دستور اجرایی 13645 تحریم شده است. وی همچنین به سبب اقدام برای شرکت فرلند یا از طرف آن بر اساس دستور اجرایی 13608 تحریم شده بود.» وزارت خارجه آمریکا همچنین پنج شرکت ایرانی را تحریم کرد که ادعا می‌کند؛ به طور مستقیم در تهیه کالا، خدمات و فناوری برای دولت ایران شرکت داشتند. وزارت خزانه‌داری مدعی است، در این موارد از لحاظ مالی به توانایی ایران برای غنی‌سازی اورانیوم، احداث رآکتور تحقیقاتی آب سنگین و توسعه قابلیت‌های موشک بالستیک ایران کمک می‌کنند یا خطر کمک مالی به این توانایی ایران را دارند. قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل، غنی‌سازی اورانیوم، احداث رآکتور تحقیقاتی آب سنگین و توسعه قابلیت‌های موشک بالستیک ایران را ممنوع کرده‌اند.

شرکت ساخت فناوری ایواز
 (Eyvaz Technic Manufacturing Company)
آمریکا ادعا می‌کند، «شرکت ساخت فناوری ایواز در تهیه اقلام حساس برای استفاده در برنامه سانتریفیوژ ایران دخیل بوده است، زیرا از سال 2008 اجزای مفید در آبشارهای سانتریفیوژ به ویژه اتصالات را برای شرکت الکتریک کالا تولید کرده است. الکتریک کالا شرکتی در ایران است که به سبب فعالیت در زمینه برنامه ممنوعه غنی‌سازی اورانیوم، بر اساس قطعنامه 1737 شورای امنیت تحریم شد. ایوار قطعات دیگر مفید برای آبشارهای سانتریفیوژ را نیز تولید کرده است که عبارتند از پمپ‌های خلأ که آنها نیز برای شرکت الکتریک کالا و شرکت‌های دیگر دخیل در برنامه هسته‌ای ایران تولید شده‌اند.

شرکت اکتشاف
 و تولید مواد خام هسته‌ای 
وزارت خزانه‌داری آمریکا ادعا می‌کند، شرکت اکتشاف و تولید مواد خام هسته‌ای زیرمجموعه‌ای از سازمان انرژی اتمی ایران است که بر اکتشاف، استخراج و عملیات فراوری معدنی در ایران نظارت دارد. شرکت اکتشاف و تولید مواد خام هسته‌ای تا نوامبر 2012 از عملیات مستمر در زمینه کانی اورانیوم در معدن گچین حمایت و بودجه آن را تأمین کرد. شرکت اکتشاف و تولید مواد خام هسته‌ای تا ژوئیه 2013 از شرکتی صوری برای تولید اقلام مورد نیاز سازمان انرژی اتمی ایران استفاده می‌کرد.

شرکت مارو صنعت
 (Maro Sanat Company)
وزارت خزانه‌داری آمریکا مدعی است، «شرکت ایرانی مارو صنعت برای «شرکت سوخت رآکتورهای هسته‌ای ایران» فعالیت می‌کرده است تا اقلام ضروری را برای سازمان انرژی اتمی ایران تأمین کند. شرکت سوخت رآکتورهای هسته‌ای ایران مسئولیت تأسیسات تبدیل اورانیوم ایران، شرکت ساخت سوخت و نیز شرکت تولید زیرکونیوم را به عهده دارد. شرکت سوخت رآکتورهای هسته‌ای ایران با شرکت مارو صنعت تماس گرفت تا این شرکت مقادیر زیادی زیروکونیوم سیلیکات به دست آورد. ایران از زیروکونیوم سیلیکات می‌تواند برای تولید زیروکونیوم با درجه غیر هسته‌ای به منظور روکش‌کاری سوخت IR-40 و قطعات داخلی دیگر استفاده کند. زیروکونیوم سیلیکات با درجه غیر هسته‌ای همچنین می‌تواند در برنامه موشکی ایران استفاده شود. تلاش‌های مارو صنعت برای به دست آوردن مقادیر زیادی زیرکونیوم سیلیکات می‌توانست کمک زیادی به توانایی ایران برای رآکتور IR-40 این کشور کند.»   


 ابن‌الدین حمیدی/«همه باید انتقاد شوند و استثنا ندارد. تمام مسئولین در کشور قابل نقدند. ما در کشور معصوم(ع) نداریم، مگر اینکه یک‌وقت امام دوازدهم(عج) ظهور کرد که‌ آن وقت هم می‌شود نقد کرد. پیغمبر(ص) هم اجازه نقد می‌داد بالاتر از پیغمبر که در تاریخ نداریم.» این سخنان حسن روحانی، رئیس دولت اعتدال در دیدار وزیر و مسئولان وزارت امور اقتصادی و دارایی است که واکنش‌های فراوانی در پی داشت و بسیاری از چهره‌های شاخص حوزه علمیه قم درباره آن موضع‌گیری کردند.
چنانچه اظهارات آیت‌الله حسن ممدوحی با بیان اینکه این حرف‌ها غلط است، اگر پیغمبر(ص) قابل نقد باشد اصلاً معصوم نیست و اگر معصوم نباشد واجب‌الاتباع نیست، اظهار داشت: «کسانی بودند که الحاد داشتند و قرآن در مزمت آنها خیلی حرف زده است. اینها می‌آمدند آزار و اذیت می‌کردند و انتقادهای غلط می‌کردند،آنها چه ربطی دارد به اینکه پیغمبر قابل انتقاد باشد؟»
آیت‌الله مصباح‌یزدی نیز در توئیتر خود نوشت: «می‌گویند مردم می‎توانند بر امام معصوم(ع) هم خرده بگیرند، انتقاد کنند و در جایی فرمانش را اطاعت نکنند. این مطالب را نه در پشت کوه قاف که در پایتخت جمهوری اسلامی ایران گفته‎اند! با وجود اینان، امام زمان(عج) چقدر باید خون دل بخورد؟!»
آیت‌الله شیخ مهدی شب‌زنده‌دار، استاد دروس عالی حوزه علمیه با اشاره به اینکه گاهی در سخنان بعضی از بزرگان حکومت ما کلماتی گفته می‌شود که قابل تحمل برای جامعه شیعه و حوزه علمیه نیست و ما نسبت به عقاید شیعه با هیچ‌کس رودربایستی نداریم. اگر بنا باشد این مطالب تکرار بشود، بدانند که حوزه در مقابل آنها برخواهد خاست، گفت: «اگر مقصود گوینده این باشد که افرادی نقد می‌‌کردند و معصومین(ع) به آنها اجازه می‌دادند، این بلااشکال است؛ اما نقد امروز به‌ معنای این است که کسی اشتباه دارد و اگر کسی اشتباهش را به او گفت او باید بپذیرد.»
‌آیت‌الله محسن اراکی نیز با اشاره به این اظهارات می‌گوید: «مسئله نقد اهل‌البیت(ع) و به ویژه پیامبر اکرم(ص) به اصل عصمت بازگشت دارد، در حالی که آیات و روایات کثیره دلالت بر عصمت و خطاناپذیری پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) می‌کند و آیه «من یطع الرسول فقد اطاع الله» کلام پیامبر(ص) را مطلقاً کلام خدا می‌داند. برخی ظاهراً دروسی را که در جوانی خوانده‌اند، فراموش کرده‌اند؛ لذا بهتر است به سیاست خود بپردازند، وقتی سوادش را ندارید اعتقادات مردم را رها کنید.» این واکنش‌ها در کنار بیانیه مدرسین حوزه علمیه قم به امضای آیت‌الله یزدی که در آن به ردّ ادعای مذکور بر اساس آیات و روایات پرداخته شده بود، تنها بخشی از واکنش‌ها در این زمینه بود؛ واکنش‌هایی که سرانجام موجب شد دفتر رئیس‌جمهور با تکذیب انتساب جمله «امام زمان(عج) هم قابل نقد است» تأکید کرد؛ باور و اعتقاد به عصمت انبیا و ائمه معصومین(ع) از مسلمات قطعی تشیع است. دفتر رئیس‌جمهور همچنین واکنش چهره‌های حوزوی به این سخنان را نتیجه القائات برخی جریان‌ها و افراد با مقاصد سیاسی توصیف کرد.
اما فارغ از اعتراض علما و روحانیون و جدا از آنکه تکذیبیه و فیلم موجود از جلسه مذکور چقدر با یکدیگر همخوانی دارند، واکنش  نادر قاضی‌پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در این‌باره جالب توجه بود که با اشاره به اعلام وصول نشدن طرح سؤال از رئیس‌جمهور که مدت‌ها پیش از سوی نمایندگان مجلس به امضا رسیده است؛گفت: «برخی می‌گویند؛ می‌توان امام زمان(عج) را نقد کرد؛ اما با وجود آن، سؤال از رئیس‌جمهور در مجلس اعلام وصول نمی‌شود.»


 ابوذر احمدی/ اواسط هفته گذشته، «الاعلام الحربی» (ستاد تبلیغات جنگ) وابسته به محور مقاومت، طی گزارشی از به نمایش درآمدن تصاویر رهبران مقاومت حزب‌الله لبنان در یکی از خیابان‌های تل‌آویو خبر داد. بر اساس این گزارش، تصاویری از «سیدحسن نصرالله»، دبیر کل حزب‌الله و  شهید «عماد مغنیه» در خیابان «نفتالی هرتس ایمبر» در تل‌آویو نشان داده می‌شود که ذهن بسیاری از منابع سیاسی و خبری منطقه را به خود معطوف داشته است.
اما نکته‌ای که این خبر «اعلام حربی» را مهم و قابل تحلیل و بررسی می‌کند، آن است که طی هفته‌های اخیر شهر تل‌آویو شاهد تظاهرات هزاران شهرک‌نشین صهیونیست علیه فساد مالی رئیس دولت جعلی صهیونیستی بوده است که خواستار استعفای نتانیاهو بودند. 
بنا به اعلام منابع رسمی عبری، ده‌ها هزار نفر از ساکنان تل‌آویو با حمل پلاکاردهایی با نوشته‌هایی، چون «جُرم‌وزیر» (Crime Minister به جای کلمه نخست‌وزیر Prime Minister) و «نه راست و نه چپ فقط مستقیم» در اعتراض به فساد دولتی «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و کابینه‌اش به خیابان‌ها آمدند و طی چهار هفته پیاپی تندترین اعتراضات را علیه دولت (جعلی) صهیونیستی ابراز داشتند. نشریه صهیونیستی «جروزالم پست» در این باره نوشت: «معترضان در این تظاهرات که برای اولین بار راست‌گرایان اسرائیلی (حامیان کابینه‌ ـ حزب حاکم نیز راست‌گرا است) نیز در آن حضور داشتند، خواستار شفافیت بیشتر و حسابرسی از مقامات منتخب دولتی هستند.»
حال در این میان مسئله‌ای که حائز اهمیت است، اینکه تصاویر رهبران مقاومت اسلامی لبنان در چنین شرایطی در خیابان «نفتالی هرتس ایمبر» تل‌آویو، بالا آورده شده و به نمایش درمی‌آید و دیگر اینکه تظاهرات شهرک‌نشینان صهیونیست علیه دولت فسادزده نتانیاهو زوایای پنهانی دارد که تلاش شده است از افکار عمومی و منابع خبری مخفی نگه داشته شود.
مسئله مهمی که در کنه اعتراضات جمعی شهرک‌نشینان صهیونیست نهفته است و ماهیت تظاهرات یکپارچه در شهرهای گوناگون صهیونیستی اراضی اشغالی را شکل می‌دهد، رشد فزاینده بی‌اعتمادی یهودیان صهیونیست نسبت به سردمداران‌شان و از طرفی، تشکیک در آمال و ارزش‌های صهیونیسم است که به دنبال رویای پوچ زندگی در سرزمین شیر و عسل، آنها را از اقصی نقاط جهان به اسکان در اراضی اشغالی فلسطین کشانده است. البته با انتشار این مطلب در جامعه صهیونیستی که «ما یهودیان سپر بلای سرمایه‌داران غرب در اسرائیل هستیم»، اندیشه‌های فراصهیونیسمی و نقد نحله فکری هرتصل رشد فزاینده‌ای داشته تا جایی که موجب تشکیک در باورهای نسل جوان امروز جامعه صهیونیستی شده و آنان را در فکر فرار از سرزمین‌های اشغالی و مهاجرت به دنیای غرب واداشته است که نمود عینی این مسئله را در گزارش اخیر «آکادمی علوم اسرائیل» می‌توان دید که در آن می‌نویسد: «سالیانه هزار و 200 دانشمند و محقق یهودی اسرائیل را ترک می‌کنند و هرگز بازنمی‌گردند؛ این تعداد به جز کسانی است که اسرائیل را برای ادامه تحصیل و یافتن شغل ترک می‌کنند؛ حدود 3 هزار و 340 اسرائیلی با مدرک دکتری در طیف متنوعی از رشته‌ها در پایگاه داده آکادمی علوم، متقاضی شغل در دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی در اسرائیل شده‌اند؛ اما در نهایت بازمی‌گردند.»
در پایان باید گفت، نسل جدید و جوان جامعه صهیونیستی دیگر همانند نسل اول رژیم جعلی صهیونیستی، به آرمان‌های صهیونیسم اعتقادی نداشته و امنیت و زندگی را در خارج از اراضی اشغالی جست‌وجو می‌کنند. در جریان اعتراضات جمعی شهرک‌نشینان صهیونیست این نکته مهم قابل فهم بود که جامعه چند پاره صهیونیستی به سردمداران خود اعتمادی ندارند و همان‌طور که سید مقاومت در اظهارات اخیر خود بیان کرد، مادامی که او سخنرانی می‌کند خیابان‌های تل‌آویو خلوت می‌شود و یهودیان صهیونیست معتقدند هر چه «سیدحسن نصرالله» می‌گوید راست است.

گزارش صبح صادق از موفقیت یک کسب‌وکار غذایی

 اکبر کریمی/ رشته یکی از مواد غذایی سنتی خطه آذربایجان است. در زبان آذری به آن «اریشته» می‌گویند. تا یک دهه پیش، غذای اصلی خانواده‌های آذری برنج نبود. مردم این خطه از کشورمان برنج را به مقدار خیلی کم و در ایام خاصی از سال که شامل اعیاد و مراسم مذهبی می‌شد، استفاده می‌کردند. بیشتر غذای آنها را آرد گندم و غذاهای تهیه شده از آن تشکیل می‌داد.
یکی از غذاهای مورد علاقه این خطه از کشورمان، رشته پلویی است. مادران روستایی برای درست کردن این نوع رشته، آرد را با آب و نمک خمیر کرده و بعد با وردنه (وسیله چوبی استوانه‌ای شکل)، پهن می‌کنند و بعد همان‌طور که از اسمش پیداست به صورت رشته‌ای برش می‌زنند. رشته‌های برش خورده را روی طناب پهن می‌کنند تا خشک شود، سپس رشته‌های خشک شده را کمی روی اجاق تفت می‌دهند تا رنگ آن قهوه‌ای روشن شود.
رشته پلویی هنوز هواداران بسیاری بین همشهریان مناطق آذربایجان دارد. این غذا، ماکارونی سنتی آذربایجانی‌هاست، با طعمی خوشمزه‌تر از ماکارونی که هم سالم‌تر از آن بوده و هم غذایی سبک‌ و زود هضم محسوب می‌شود و به دلیل سازگاری آن با متابولیسم انسان، مورد قبول طب سنتی نیز است.
رشته را در دو نوع آشی و پلویی تهیه می‌کنند که نوع اول به صورت خام تهیه می‌شود و پس از خشک شدن تفت داده نمی‌شود و همانطور که از اسم آن مشخص است برای غذاهای آبکی و انواع آش‌ها استفاده می‌شود.

رشته گوزل دره
گوزل دره یکی از روستای استان زنجان است که از مرکز این استان 35 کیلومتر فاصله دارد. این روستا بیش از هزار خانوار دارد. بیش از 60 درصد جوانان این روستا در فعالیت‌های صنعتی چون؛ کفش‌دوزی، خیاطی، نانوایی و... فعالیت دارند و از تهران و شهرهای دیگر سفارش کار می‌گیرند، یا تولیدات خود را به تهران می‌فرستند. عده بسیاری از جوانان روستا نیز برای یافتن شغل و حرفه، در رفت و آمد دائمی به پایتخت هستند.
با وجود حرفه‌های مختلف در روستا، ‌امروزه در سراسر زنجان، روستای گوزل دره را با رشته‌اش می‌شناسند. خوش‌طعمی رشته گوزل دره زبانزد زنجانی‌هاست. تمامی مصرف‌کنندگان زنجانی به کیفیت و تفاوت واقعی آن با دیگر رشته‌های موجود در بازار اعتراف می‌کنند. جالب است بدانید این همه نام‌آوری تنها اثر فعالیت یک کارگاه رشته‌بری کوچک 150 متری است.
میکائیل سلیمی به توصیه جهاد سازندگی استان، در سال 71 مجوز صنایع روستایی گرفت و با راه‌اندازی کارگاه سنتی رشته‌پزی، تولید رشته را با پخت روزانه 60 کیلوگرم آرد شروع کرد. او با سابقه 25 سال در این حرفه، اکنون سالیانه بیش از 200 تن رشته تولید می‌کند.
در کارگاه رشته‌بری سلیمی علاوه بر دو فرزندش، سه نفر از اهالی روستا نیز مشغول کار هستند. مجید، فرزند کوچک‌تر پدر از علاقه‌مندی‌اش به این فعالیت و از دغدغه‌اش برای توسعه تولید رشته می‌گوید و از اینکه در روستا کار می‌کند بسیار راضی است. او در این باره می‌گوید: «اکثر جوانان روستا برای کار باید به شهرهای دیگر بروند، ولی به همت پدر، ما در روستا مشغول کار شده‌ایم و با آسایش در کنار خانواده زندگی می‌کنیم.»

رشته ایرانی، برای ایرانی
کارگاه رشته‌بری سلیمی نیازی به بازاریابی برای فروش محصول ندارد. مقدار زیادی از محصول تولیدی به زنجانی‌هایی که مشتری خرید رشته گوزل دره هستند و برای خرید آن به روستا می‌آیند، فروخته می‌شود. به دلیل استقبال بالا در خرید، فاصله زمانی بین بسته‌بندی تا فروش محصول، فاصله اندکی است. برخی مغازه‌ها، ادارات و شرکت‌های زنجان نیز سفارش تهیه رشته را به این کارگاه می‌دهند و تا چندین روز ممکن است در نوبت دریافت محصول بمانند.
تاکنون برای صادرات محصول، به آقای سلیمی مراجعه کرده و پیشنهاد خرید کامل محصول کارگاهش را داده‌اند، اما به دلیل علاقه این مرد 60 ساله در خدمت به همشهریان زنجانی، وی حاضر نشده است این محصول جاافتاده و مشتری‌پسند را صادر کند.
حمید فرزند ارشد آقای سلیمی می‌گوید:‌ «توان افزایش سه برابری تولید روزانه، یعنی به میزان 1500 کیلو آرد در روز را داریم، ولی به دلیل احتمال پایین آمدن کیفیت محصول و تأثیر افزایش تولید بر روی کیفیت، از تولید بیشتر از میزان کنونی خودداری می‌کنیم.»

علت خوش‌طعمی محصول
کارگاه سلیمی مانند نانوایی‌ها، پیش از اذان صبح کارش را آغاز می‌کند. تهیه خمیر و جا انداختن آن، گذراندن خمیر از غلطک و پهن کردن، برش و رشته کردن خمیر، آویزان کردن رشته‌های خام برای خشک شدن، گذاشتن رشته‌های خشک شده در دیس‌های رشته‌پزی و انتقال آنها به کوره، بسته‌بندی و فروش محصول تمامی مراحلی است که در کارگاه سلیمی از صبح شروع می‌شود و تا پاسی از شب ادامه می‌یابد و از قِبَل آن شش خانوار به صورت مستقیم امرار معاش
 می‌کنند.
تمامی فعالیت‌های انجام گرفته در کارگاه با دستگاه‌های نیمه‌صنعتی و روش‌های سنتی انجام می‌شود. سلیمی در این باره می‌گوید: «کوره رشته‌پزی ما همان تنورهای بربری پزی‌سنتی است. ما برای پخته شدن رشته‌ها از فرهای صنعتی استفاده نمی‌کنیم. شاید یکی از دلایل خوش‌طعمی رشته‌های کارگاه ما، بهره‌گیری از شیوه سنتی در مرحله پخت باشد.»
سلیمی که با این فعالیتش توانسته تا حد زیادی روستایش را بشناساند و سبب جذب گردشگر به این روستا شود، در حال حاضر تلاش دارد تعداد کارگاه‌های رشته‌بری را در روستا افزایش دهد. به تازگی کارگاه رشته‌بری جدیدی در روستا فعال شده و سلیمی برای حفظ کیفیت و جایگاه رشته گوزل دره، به درخواست کمک و راهنمایی صاحب این کارگاه جواب مثبت داده و تلاش دارد تجربیات خود را به این کارگاه منتقل کند.
برای تهیه گزارش از فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی در استان خود با شماره تلفن 09193472981  تماس بگیرید.
دانسته‌ها و بایسته‌های حقوقی‌ـ ۷۱

 شهریار اقتصاد/ عقود لازم، قابل انحلال نیست، مگر به‌ علت زیر که قانون به ‌این وسایل آن را قابل انحلال دانسته است. 1ـ اقاله، 2ـ فسخ به ‌وسیله یکی از خیارات، 3ـ انحلال به‌ وسیله قانون.
- اقاله چیست؟ 
همان‌طور که افراد به مقتضای اصل حاکمیت اراده می‌توانند با تراضی و توافق یکدیگر قراردادی ببندند، همچنین می‌توانند به‌موجب همین اصل به برهم‌زدن قراردادی که قبلاً منعقد کرده‌اند، تراضی کنند که این همان اقاله، یعنی انحلال عقد به تراضی طرفین است. طرفین عقد می‌توانند به رضایت هم معامله لازم را به هم بزنند و از ادامه حیات حقوقی و آثار آن جلوگیری کنند. 
- اقسام خیارات
خیارات را از نظر منشأ پیدایش آن می‌توان به دو دسته تقسیم کرد: 
دسته اول: خیاراتی هستند که به توافق طرفین معامله هنگام عقد برای یکی از دو طرف یا هر دو ایشان منظور می‌شود. مانند آنکه ضمن عقد بیع شرط شود که فروشنده بتواند برای مدت یک‌ماه حق فسخ داشته باشد، این خیار را خیار شرط گویند.  دسته دوم: خیاراتی هستند که بدون توافق طرفین و مستقیماً از طرف مقنن برای دفع ضرر از طرف معامله که بدون آگاهی از آن مبادرت به تشکیل عقد کرده است به او داده می‌شود که بتواند با اعمال آن خود را از نتایج زیانبار معامله خلاص کند. مانند خیار غبن که برای مجنون در معامله در نظر گرفته شده است. 
- در تفسیر قرارداد، قاضی مکلف به رعایت چه مواردی است؟ 
در تفسیر یک قرارداد، قاضی مکلف به رعایت نکات زیر است: 
اولاً، باید اراده صریح و شرایط مندرج در قرارداد را محترم بشمارد. 
ثانیاً، قاضی حق تجدیدنظر در قرارداد را ندارد و نمی‌تواند شرایطی که طرفین تعیین کرده‌اند، تغییر دهد.  ثالثاً، در تفسیر قرارداد الفاظ باید به‌معانی عرفیه حمل شود؛ یعنی قاضی باید الفاظ مندرج در قرارداد را به‌ معنایی که عرف برای آن قائل است، بگیرد. (استناد به ماده 224 قانون مدنی) 
- قائم‌مقام به چه کسانی اطلاق می‌شود؟ 
قائم‌مقام قانونی؛ کسی است که در حقوق و تکالیف طرف معامله جایگزین او می‌شود و بدون آنکه اراده او در تشکیل قرارداد دخالت داشته باشد، آثار آن نسبت به او سرایت می‌کند و بر دو گونه است؛ قائم‌مقام عام و قائم‌مقام خاص. 
الف) قائم‌مقام عام: به کسی اطلاق می‌شود که در کلیه حقوق و تکالیف شخص جایگزین او می‌گردد. مثلاً‌ وارث هر کس، قائم‌مقام عام او است. 
ب) ‌قائم‌مقام خاص: اگر شخصی مالی را به دیگری انتقال دهد، انتقال گیرنده درباره حقوق و تعهدات مربوط به آن مال جانشین انتقال دهنده خواهد بود و از این‌رو وی را قائم‌مقام خاص می‌گویند.
- قابل استناد بودن قرارداد نسبت به اشخاص ثالث چه تأثیری را به همراه دارد؟ 
معتبر و قابل استناد بودن قرارداد نسبت به اشخاص ثالث این اثر را به‌همراه دارد که معامله‌کننده می‌تواند اثبات وجود قرارداد و آثار حقوقی را در مقابل اشخاصی که طرف قرارداد نیستند، استناد کند.  مثلاً مشتری که بر اثر بیع مبیع شده است، سپس همان بیع به ‌وسیله بایع اولیه به ‌دیگری منتقل شود. در این فرض خریدار می‌تواند با توجه به قرارداد منعقده بین خود و بایع در مقابل مدعی مالکیت، استناد کند.