علیرضا جلالیان/ در آستانه 40 سالگی انقلاب اسلامی، سپاه پاسداران هم که نهاد صیانت‌کننده از انقلاب اسلامی به شمار می‌آید، در آستانه چهلمین سال تأسیس خود قرار می‌گیرد. سپاه اگرچه در ابتدای تشکیل با توجه به نیازهای اولیه انقلاب شکل امنیتی به خود گرفت؛ اما با عبور از ماه‌های پس از پیروزی انقلاب، توانست به خوبی نقش‌های خود را برای صیانت از انقلاب اسلامی باز یابد و به آنها عمل کند. حضور در عرصه امنیت و دفاع کشور، حضور در عرصه فرهنگ، حضور در عرصه سازندگی و اقتصاد، حضور در عرصه‌های اجتماعی و حضور در عرصه‌های علمی و فضای مجازی، موضوعات مهمی بود که سپاه توانست با توجه به نیاز انقلاب و فراهم نبودن سازوکارهای دولتی و سازمانی به آنها وارد شده و برخی از این عرصه‌ها را به مردم واگذار کرده یا آنکه به مثابه یک الگوی کاری به دولت و دیگر دستگاه ارائه دهد. یکی از شاخصه‌های سپاه خط‌شکنی است. این نهاد انقلابی توانسته است منعطف باشد و متناسب با نیاز انقلاب اسلامی عملکرد خود را تنظیم کند. در این سال‌ها، سپاه از خارج از مرزهای سیاسی جمهوری اسلامی غافل نبوده و توانسته است در قالب وحدت نهضتی با شعار نهضت جهانی اسلام گروه‌های مقاومت اسلامی را در جهان سازماندهی کند که برونداد امروز آن شکل‌گیری جبهه مقاومت در منطقه غرب آسیا است که یکی از مهم‌ترین دستاوردهای آن در راستای اخراج آمریکایی‌ها از این منطقه است. سپاه به منزله نیروی پیشرو انقلاب اسلامی عملاً در مواجهه با استکبار همواره پیروز میدان بوده است. 
سپاه افزون بر آنکه مهد پرورش مدیران نظام اسلامی در کشور بوده، توانسته است نیروهای بومی دیگر کشورهای محور مقاومت را هم در راستای انقلاب اسلامی الگودهی و تربیت کند. مدیریت جهادی و عمل انقلابی در کشور را می‌توان نمود عینی بسیاری از فعالیت‌های سپاه دانست. سپاه توانست ناتوانسته‌ها را انجام داده و باور ما می‌توانیم را در صحنه عمل به رفتار تبدیل کند.
امروز که سپاه در آستانه رسیدن به چهل سالگی تأسیس قرار دارد، جبهه‌های فتح شده فراوانی را پشت سر نهاده و البته جبهه‌های جدیدی در پیش روی انقلاب گشوده است که حاکی از خط حرکت آینده سپاه برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی است.
اما به طور حتم پاسداری از انقلاب امروز با پاسداری از انقلاب در دهه‌های گذشته متفاوت‌تر است. گذر از چهل سال در انسان‌ها را سن پختگی می‌دانند و حال که انقلاب و سپاه از این سن گذر می‌کنند، باید شاهد رفتار متفاوت‌تری نسبت به گذشته بود. امروز که انقلاب اسلامی در مرحله سوم خود درگیر شکل دادن نظری و عملی به مسئله دولت اسلامی است، سپاه هم باید در این امر ورود جدی پیدا کرده و آماده طرح‌ریزی و اجرای مراحل بعدی انقلاب اسلامی باشد که این افزون بر موضوعاتی است که سپاه در این چهل سال به آن ورود کرده و همچنان هم باید در آن حضور داشته باشد.


در گردهمایی فرهنگ‌یاران پاسدار در بوشهر

 حسن ابراهیمی/ ششمین کنگره سراسری شعر فرهنگ‌یاران پاسدار هفته گذشته در شهر بوشهر برگزار شد. معاونت فرهنگی و تبلیغات سپاه تا پیش از این با هدف شناسایی، ساماندهی و حمایت از شاعران پاسـدار، ارتقای فرهنگ شعر و شعرخوانی در سپاه و بهره از این ظرفیت بالقوه، اقدام به برگزاری پنج کنگره شعر سراسری کرده بود که طی آن از سال‌های 1391 تاکنون پانصد شاعر پاسدار شناسایی و در قالب چهار کنگره شعر، آثار آنها عرضه شده است.

ادوار کنگره شعر پاسدار
کنگره اول در تیرماه سال 1391 برگزار شد. در این دوره 89 شاعر پاسدار از استان‌های مختلف و رده‌های مختلف سپاه با 320 اثر حضور یافتند. در کنگره دوم 194 شاعـر پاسـدار و خانـواده‌های آنهـا و همچنین سربازان با 701 اثر در قالب‌های مختلف شعری حضور پیدا کردند. در مراسم اختتامیه این دوره از کتاب گلچین اشعار کنگره اول با عنوان «گلگشتی در اشعار شاعران پاسدار» رونمایی شد.
14 دی‌ماه 1392 شهر شاعرپرور شیراز و سپاه فجر استان فارس، میزبان سومین کنگره شعر پاسدار بود. در این دوره 242 شاعر شامـل؛ 183 نفر پاسدار شاغل، 11 نفر بازنشسته، 11 نفر همسر پاسـدار، 26 نفر فرزند پاسدار و 11 نفر سرباز اشعار خود را به دبیرخانه کنگره ارسال کردند که در آیین اختتامیه، از کتاب «حماسه بیداران» رونمایی شد و نفرات برگزیده جوایز خود را دریافت کردند.    
در چهارمین کنگره شعر پاسدار 200 شاعر پاسدار 559 قطعه شعر خود را به دبیرخانه کنگره ارسال کردند که از این میان، 150 نفر شاغل، 18 شاعر بازنشسته، 8 همسر پاسدار، 18 فرزند پاسدار و 6 نفر از شاعران سرباز بودند.
آیین اختتامیه چهارمین کنگره شعر پاسدار، پنجم آذر همزمان با روز بسیج مستضعفین 1393 به میزبانی نیروی دریایی سپاه و به پاس جانفشانی شهیدان والامقام این نیرو در رویارویی با شیطان بزرگ آمریکا در آب‌های نیلگون خلیج‌فارس و در جزیره ابوموسی برگزار شد. شاعران برتر پاسدار در میان مردم خونگرم این جزیره به شعرخوانی پرداخته و جوایز خود را دریافت کردند. در این مراسم از کتاب گلچین اشعار چهارمین کنگره شعر پاسدار با عنوان «دریادلان عاشق»، رونمایی شد.

رویکرد جدید از کنگره پنجم
چهار کنگره شعر پاسدار از سال 1391، فرصت مغتنمی بود برای واکاوی درونی و ظهور ظرفیت شعر پاسدار که طی آن چندین هزار قطعه شعر از 500 شاعر ولایی بروز و ظهور یافت و حاصل این تبلور، چهار کتاب ارزشمند از دریای خروشان احساس پاسداران در قالب‌های مختلف به چاپ رسید.
از سال 1394، در رویکرد جدید برنامه‌ریزی برای استفاده مطلوب‌تر از ظرفیت فرهنگ‌یاران پاسدار برنامه‌ریزی شد و در این راستا برگزاری پنجمین کنگره شعر برنامه‌ریزی شد. در این کنگره که با مشارکت سازمان فرهنگی خانواده پاسداران برگزار شد، فراخوان کنگره با عنوان بررسی زندگی حضرت صدیقه‌طاهره، فاطمه‌زهرا(س) و ابعاد شخصیتی آن حضرت برگزار شد.
276 شاعر فرهنگ‌یار پاسدار در این فراخوان شرکت داشتند که اشعار خود را در 751 قطعه شعر به دبیرخانه کنگره ارسال کردند. در این کنگره از کتاب پنجمین کنگره شعر فرهنگ‌یاران پاسدار با عنوان «ریحانه مستور» رونمایی شد.

کنگره ششم در بوشهر
کنگره ششم هم هفته گذشته، یعنی 26 و 27 دی در بوشهر با حضور 220 شاعر از کارکنان شاغل با عضویت‌های مختلف در سپاه برگزار شد.
فراخوان این کنگره در هفت بخش؛ راهکار آتش به اختیار در جبهه مؤمن و انقلابی، مدافعان حرم پاسداران حریم ولایت، هجو جاهلیت مدرن و حقوق بشر آمریکایی، امام خمینی(ره) تمایزبخش اسلام ناب و اسلام آمریکایی، شیعه انگلیسی زمینه‌ساز خشونت داعشی، جهاد کبیر و فرجام برجام و رونق اقتصادی، اشتغال و تولید؛ مطالبه مردم و رهبری انجام شد. 
در این دوره علاوه بر شعرسرایی بخش شعرخوانی هم افزوده شده بود که شرکت‌کنندگان این بخش با ارسال ویدئوی اجرای دکلمه و خوانش شعرهای خود در این بخش شرکت کردند. مراسم اختتامیه این برنامه به میزبانی سپاه امام صادق(ع) استان بوشهر و همکاری منطقه دوم نیروی دریایی و معاونت فرهنگی و تبلیغات سپاه در استان بوشهر برگزار شد.
در آیین اختتامیه ششمین کنگره شعر پاسدار علاوه بر برگزاری کارگاه توانمندسازی برای شاعران، مراسم شعرخوانی شب‌شعر دریایی، رونمایی از کتاب ششمین کنگره شعر پاسدار و نیز شعرخوانی و اهدای جوایز به شاعران و شعرخوانان برتر انجام شد.
در مراسم اختتامیه که در تالار مهمانسرای شهدای خلیج‌فارس منطقه دوّم نیروی دریایی سپاه در بندر بوشهر برگزار شد، سردار حسین محبى مسئول معاون فرهنگى و تبلیغات سپاه، سردار على رزمجو فرمانده سپاه امام صادق(ع) بوشهر، حجت‌الاسلام دشتى امام جمعه موقت بوشهر حضور داشتند.
در این مراسم علاوه بر اهدای جوایز و اعلام اسامی نفرات برتر از مجموعه «شعر تازه‌دم» و نماهنگ آفتابگردان‌ها با شعرى از محمدحسین انصارى‌نژاد و صداى ساسان نوذرى و چند نماهنگ دیگر رونمایی شد. بازدید از منزل شهید رئیس‌علی دلواری در شهر دلوار و گشت دریایی همراه با شعرخوانی روی دریا از برنامه‌های جانبی این کنگره بود که در روز اول انجام شد.

برگزیدگان کنگره ششم
بر این اساس در کنگره ششم به ترتیب؛ در بخش مدافعان حرم هادى ملک‌پور نفر اول شد و حمزه اولاد و حسن اسماعیلى به طور مشترک نفرات سوم معرفی شدند، این بخش نفر برگزیده دوم نداشت، اما هیئت‌ داوران اثر عقیل نجار را در این بخش شایسته قدردانی دانست.
در بخش آتش به اختیار على حبیبی نفر اول و محمود یوسفى نفر دوم شد و کسی رتبه سوم را دریافت نکرد. در بخش هجو جاهلیت مدرن و حقوق بشر آمریکایی نیز شهرام شاهرخى نفر اول و احمد مسرور نفر سوم شد. این بخش نفر برگزیده دوم نداشت. در بخش امام خمینى(ره) تمایزبخش اسلام ناب محمدى و اسلام آمریکایی بهبود صادقیان‌نژاد نفر اول، على احدى نفر دوم و معرفت‌الله حاتمى نفر سوم شدند.
در بخش شیعه انگلیسی زمینه‌ساز خشونت داعشى تنها نام میثم رنجبر در جایگاه نفر اول معرفی شد. در بخش جهاد کبیر و فرجام برجام هم روح‌الله قناعتیان نفر اول، جعفر غفاریان نفر دوم و حسن صیاد نفر سوم شناخته شدند. در بخش رونق اقتصادى، اشتغال و تولید؛ مطالبه مردم و رهبرى هم تنها نام ایوب پرندآور برای نفر اول بیان شد.
بنا به نظر هیئت‌ داوران در بخش ویژه دکلمه شعر هم هادى قاسمى نفر اول، میثم رنجبر نفر دوم و على حبیبی نفر سوم اعلام شدند و مهدى عالى‌زاده نیز شایسته قدردانی دانسته شد.



 سردار سرلشکر سیدیحیی صفوی درباره اهمیت عملیات کربلای 5 گفت: «جنگ تحمیلی پرهزینه‌ترین جنگ پس از جنگ‌های اول و دوم جهانی بود که البته بیشترین هزینه و حمایت‌ها از سوی بعثی بود. غافلگیری قدرت‌های فرامنطقه‌ای و حامیان منطقه‌ای و رژیم بعث عراق در کنار وحدت فرماندهی عملیات و همچنین ارزش سیاسی نظامی شکستن دروازه شرقی بصره در تغییر موازنه جنگ به نفع ایران از مهم‌ترین ویژگی‌های عملیات کربلای 5 بود. در حقیقت عملیات فتح فاو و عملیات کربلای 5، سرنوشت جنگ را رقم زدند.»


همسر شهید مدافع حرم روح‌الله صحرایی
احسان امیری/  روح‌الله صحرایی 24 دی ماه سال 62 در شهرستان آمل متولد شد. همزمانی کودکی روح‌الله با حماسه دفاع مقدس و حضور پدر در جبهه‌های نبرد، روح‌الله را از همان دوران کودکی با جبهه و جهاد آشنا کرد. با ورودش به سنین نوجوانی فعالیت‌های مذهبی و اجتماعی خود را در مهدیه آمل آغاز کرد و پس از گذراندن دوره دبیرستان و گرفتن دیپلم با وجودی که به دلیل حضور پدر در جبهه از خدمت سربازی معاف می‌شد، اما به ارتش جمهوری اسلامی ایران پیوست.
روحیات و علایق او سبب شد پس از پایان دوره سربازی با پیگیری فراوان وارد سپاه شود. در کنار کار در سپاه فوق دیپلم تربیت بدنی را گرفت، سپس مدرک لیسانس خود را در رشته حقوق دانشگاه فرهنگ و هنر آمل 
دریافت کرد.
سال 89 با همسر مورد علاقه‌اش از یک خانواده‌ متدین و مذهبی ازدواج کرد. همسرش درباره وی می‌گوید: «مهم‌ترین موضوعی که در خواستگاری مطرح کرد این بود که می‌خواهد همسرش صادق و رازدار باشد.» دو سال بعد، یعنی در تیرماه سال 91 خداوند به آنها پسری عطا کرد که به دلیل علاقه روح‌الله به حضرت محمد مصطفی(ص) نام او را محمدرسول گذاشتند. سه سال بعد و درست شش ماه پس از شهادت روح‌الله، فرزند دومش، محمدجواد نیز به دنیا آمد.
همسر شهید روح‌الله صحرایی تعریف می‌کند: «مدتی پیش از شهادتش چند نفر از دوستانش با او تماس گرفتند که انتقالی بگیر و به سپاه آمل بیا ولی او قبول نکرد، من هم اصرار می‌کردم که اگر آمل باشی کمتر مأموریت می‌روی، نزدیک خانه هستی و برای رفت و آمد مشکل نداری. می‌گفت من برای پشت میز نشستن وارد سپاه نشدم، به سپاه نباید به چشم یک شغل نگاه کنی، تکلیفی هست که به گردن خودم می‌بینم و باید مطیع امر رهبر باشیم.
به من می‌گفت رهبر ما و امام زمان(عج) خیلی غریب هستند و یار کم دارند، اگر تو بگویی نرو و بقیه هم مثل تو باشند، پس دیگر یاوری نمی‌ماند.
آقا روح‌الله خیلی به ازدواج جوانان اهمیت می‌داد، حتی برای چند نفر از دوستان مجردش واسطه ‌شدیم و دوتایی به خواستگاری ‌رفتیم، همیشه آخر نمازهایش برای مجردها دعا می‌کرد.
ماه‌ها در شهرهای غربی کشور در کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی به دفاع از مرزهای کشور مشغول بود، بلافاصله پس از بازگشت به خانه صحبت از دفاع از حرم حضرت زینب(س) را پیش کشید و به سوریه اعزام شد.»
روح‌الله صحرایی 16 آذرماه سال 94 به همراه سه همرزم دیگر خود شهیدان؛ محرمعلی مرادخانی، عبدالله فیروزآبادی و مصطفی شیخ‌الاسلامی در حلب سوریه در اثر شلیک گلوله تک‌تیراندازهای تکفیری در حین عملیات به شهادت رسید.


 کتاب «شب‌های بمباران» حاصل تلاش داوود غفارزادگان و محمدرضا بایرامی در بازنویسی آثار تعدادی از کودکان و نوجوانان درباره بمباران شهرها در دوران جنگ تحمیلی است. این کتاب را انتشارات سوره مهر با قیمت 12000 تومان و در شمارگان 2500 نسخه روانه بازار کتاب کرده است. کتاب «شب‌های بمباران» شامل 128 روایت از کودکان و نوجوانان در شهرهای گوناگون است و در ابتدای هر نامه، نام و سن نویسنده و نام شهر، نوشته شده است. صفحات کتاب مانند دفترچه خط‌داری است که سطرها برروی آن نگاشته شده‌اند و به همین لحاظ سعی شده است از نظر گرافیکی هم مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد. اگر چه نبود تصاویری از بمباران شهرها می‌تواند نقطه ضعفی برای این کتاب باشد؛ اما طرح جلد ساده و گویای آن این نقیصه را جبران کرده است.
یک روایت از نامه‌های آمده در کتاب به شرح زیر است: مهدی احمدی‌ـ ۱۲ ساله‌ـ داران
«ساعت ۱۱:۳۰ بود. می خواستم به دنبال خواهر کوچکم، که در کودکستان بود، بروم. از خانه بیرون آمدم و کمی در خیابان قدم زدم. ساعت 12 شد. صدای اذان از بلندگوی مسجد به گوش می‌رسید. از رادیوی یکی از مغازه‌ها شنیدم که وضعیت قرمز است. ناگهان صدای عجیبی از دور به گوش رسید. به طرف کودکستان رفتم. صداها هر لحظه نزدیک‌تر می‌شدند. کمی بعد، صدای چند انفجار از نزدیکی کودکستان بلند شد. ترکشی آمد و به پایم خورد. کشان کشان خودم را به کودکستان رساندم. خواهرم را دیدم که داشت گریه می‌کرد. به او دلداری دادم. با پای زخمی به طرف خانه راه افتادیم. شیشه مغازه‌ها شکسته بود. توی یک مغازه پرنده‌فروشی خیلی از پرنده‌ها مرده بودند. به خانه رسیدیم. در حیاط‌مان باز بود. موج انفجار قفل آن را شکسته بود...»


در سال ۱۳۳۴ و در موقع ترور انقلابی حسین علا، خلیل یکی از اعضای شورای مرکزی فدائیان اسلام بود که چند شب همراه با مرحوم نواب در منزل مرحوم آیت‌الله طالقانی مخفی شد. پس از دستگیری نواب، وی را هم در منزل خواهرش دستگیر کردند. پس از دستگیری بدترین و شدیدترین شکنجه درباره وی اعمال شد؛ اما ایمان و قدرت روحی خلیل وصف‌ناپذیر بود، به گونه‌ای که زندانیان به وی «قهرمان شکنجه» لقب دادند.
به نقل از دوستان شهید خلیل طهماسبی
خلیل در سال ۱۳۰۱ در یکی از حمله‌های جنوب تهران متولد شد. مادرش وی را به مکتب فرستاد تا خواندن قرآن و گلستان را بیاموزد. پس از چندی، به علت علاقه خانواده‌اش به صنعت، تصمیم گرفت به کارآموزی در یک کارگاه‌ مشغول شود. خیلی زود استادکار شد. در خلال کار، اغلب در جلسات مخفی روضه‌خوانی در زمان رضاخان شرکت می‌کرد و به تزکیه نفس و تهذیب اخلاق می‌پرداخت. پس از شهریور ۱۳۲۰ همواره در اتفاقات اجتماعی شرکت می‌کرد. در سال ۱۳۲۴ با شهید نواب صفوی آشنا شد، صدای گرم و نفس ملکوتی نواب او را منقلب کرد، به گونه‌ای که به طور مرتب با آن شهید همکاری می‌کرد. در انتخابات دوره شانزدهم از فعالان پرخروش فدائیان اسلام بود. به بیان ساده، مردم را به شرکت در انتخابات دعوت می‌کرد. پس از رفتن وکلای اقلیت که کاندید‌اهای گروه‌های مخالف دربار بودند، همچنان به فعالیت‌های پرشور خود ادامه می‌داد. در اسفند ۱۳۲۹ از طرف شهید نواب صفوی مأمور اعدام انقلابی رزم‌آرا شد. اعدام انقلابی رزم‌آرا سبب پایه‌گذاری ملی شدن صنعت نفت شد. پس از این اعدام دستگیر شد و مدت ۲۰ ماه در زندان ماند؛ ولی به موجب یک لایحه قانونی که مجلس خیانت رزم‌آرا را مسجل دانسته بود، از زندان آزاد شد و همچنان به همکاری با نواب و دیگر برادران فدائیان اسلام ادامه داد تا اینکه در ماجرای اعدام انقلابی حسین اعلا دستگیر و صبحدم ۲۷ دی ماه ۱۳۳۴ در زندان عشرت‌آباد، به جوخه اعدام سپرده شد. 

حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی تأکید کرد
 
نماینده ولی‌فقیه در سپاه گفت: «کادرسازی و پیش‌بینی برنامه‌های تبلیغی و رسانه‌ای به منظور اقناع افکار عمومی و منزلت‌افزایی سپاه به صورت مستمر لازم و ضروری است.»
حجت‌الاسلام والمسلمین علی سعیدی، نماینده ولی‌فقیه در سپاه در گردهمایی سراسری مسئولان روابط عمومی سپاه به نقش و اهمیت روابط عمومی و ارتقای منزلت اجتماعی اشاره کرد و گفت: «سپاه و کارکنان توانمند آن باید ضمن تقویت بنیه معنوی، نسبت به ارتقای ظرفیت‌های امنیتی، دفاعی و سازندگی اقدام کنند.»
وی ادامه داد: «سپاه مجموعه‌ای است که هم از درون و هم از برون آسیب‌ناپذیر است و وظیفه روابط عمومی نمایش دادن این اقتدار در سطح جامعه و در نهایت افزایش منزلت نظامی سپاه است.»
نماینده ولی‌فقیه در سپاه عوامل الهی، توحیدی و ولایت‌مداری در مواضع شفاف را عوامل منزلت‌افزایی دانست و افزود: «مهم‌ترین و سرآمدترین نهادی که در همه اصول و مواضع انقلاب پیشتاز است، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. این نهاد ضمن خدا محور بودن، باید در گفتمان و عمل پیرو ولایت باشد که اگر چنین باشد، در جامعه محبوب ملت می‌شود و منزلت پیدا می‌کند.»
سعیدی تصریح کرد: «متأسفانه، مشکل بسیاری از خواص و احزاب و افراد نظام ملاحظه‌کاری، محافظه‌کاری و ابهام در تطبیق مواضع و دیدگاه‌های خود با رهبر معظم انقلاب است که اگر سپاه نیز گرفتار ملاحظه‌کاری شود، عقب می‌ماند.»
نماینده ولی‌فقیه در سپاه با اشاره به خدمات سازندگی، محرومیت‌زدایی و مردم‌یاری در سطح کشور و اهمیت اطلاع‌رسانی تأثیرگذار گفت: «هر سال قرارگاه‌های سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه با بیش از 600 میلیارد ریال اعتبار در زمینه محرومیت‌زدایی فعالیت می‌کنند که باید افکار عمومی در این زمینه آگاه و اقناع شود.»
وی ادامه داد: «پاسخگویی به شبهات در سطح گسترده با استفاده از نویسندگان و پاسداران اهل قلم، همچنین تدوین مواضع انقلابی و شفاف از مهم‌ترین عوامل منزلت سپاه است.»
نماینده ولی‌فقیه در سپاه افزود: «اعلام مواضع سپاه بر عهده روابط عمومی سپاه است و هر سخن و گفتار فرمانده یا مسئول الزاماً موضع سپاه نیست.»
وی با اشاره به اهمیت کادرسازی در سپاه، پیش‌بینی برنامه‌های تبلیغی و رسانه‌ای به صورت مستمر را لازم و ضروری خواند و گفت: «تبلیغات ارزشی باید افکار عمومی را اقناع و دشمنان را مأیوس کند.»
گفتنی است، در این مراسم افزون بر نماینده ولی‌فقیه در سپاه، «سردار سلامی» جانشین فرمانده کل سپاه، «سردار سپهر» معاون هماهنگ‌کننده نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه و جمعی دیگر از مسئولان و کارشناسان سخنانی ایراد کردند.

همکار و رفیق بودیم، یکی دو هفته بود که خیلی پریشون بود، دو روز مرخصی گرفت و اصلاً هم نمی‌گفت چه اتفاقی افتاده، هفته بعد که سر کار آمد مرا به گوشه‌ای برد و ماجرای عجیبی را برایم تعریف کرد. او در تور اطلاعاتی سرویس‌های جاسوسی افتاده بود و او را تهدید به افشای برخی مسائل کرده بودند، گفت دو روز مرخصی گرفتم تا تمرکز کنم که چه کاری باید انجام بدم. در نهایت رفتم سراغ حاج‌باقر(دوست مشترک‌مان در حفاظت) و قرار شد با هماهنگی حفاظت با اون سرویس جاسوسی همکاری کنم.  من فقط متعجب بودم تا اینکه سه ماه بعد که سرشبکه اون تیم شناسایی و بازداشت شد، فهمیدم حفاظت هم می‌تونه راه نجات باشه.

۰911۰۰۰4944/ نام‌نویسی مقاطع دکتري در دانشگاه سپاه اطلاع‌رساني شود./ يزداني از نکا
صبح صادق: در صورت اقدام دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها همچون گذشته اطلاع‌رسانی می‌شود.
۰911۰۰۰2984/ سرنوشت سهام ثامن به کجا رسید؟
۰912۰۰۰8840/ خرداد 95 بازنشسته شدم، ابتداي سال 96 مقداري از پاداش بازنشستگي واريز شد و از مابقی پاداش تاکنون خبري نشده است.
۰915۰۰۰1566/ چرا به فکر درمان و معیشت جانبازان نيروهاي مسلح نیستند؟  
۰917۰۰۰8977/ بنده به ياد دارم رهبر عزيز انقلاب و فرمانده کل قوا چند سال پيش در جمع نيروهاي مسلح فرمودند رزمايش‌ها بايد گونه‌ای برگزار شود که شبيه يک جنگ واقعي باشد و با اين رزمايش‌ها آمادگي نيروهاي مسلح حفظ شود و يک ترس و وحشتي در دل دشمنان ايجاد شود تا جرئت تجاوز به سرشان نزند.
۰917۰۰۰1897/ ما رزمندگان را فراموش نکنيد، به خدا قسم فعلاً فقط با یارانه گذران زندگی می‌کنم، برای حقوق ایثارگری نام‌نویسی کرده‌‌ام؛ اما خبری نشده است. حتی پول کرایه پسرم را که سرباز است، برای رفتن به پادگان ندارم.
۰918۰۰۰3702/ من در حين خدمت دچار معلوليت شدم و30 درصد از کار افتادگي گرفتم، اما هیچ تغییری در حقوقم اتفاق نیفتاد و تنها خرجم زیاد شد.
۰918۰۰۰0250/ آيا هدف شرکت جهاد خانه‌سازي در استان ايلام کسب سود زياد آن هم با وضعيت حقوق پايين از کارکنان است يا کمک به کارکنان برای ساخت مسکن؟!
۰918۰۰۰5281/ با 10 سال خدمت در شمالغرب هنوز مستأجر هستم، چشم به راه وام صندوق مسکن هستيم تا حداقل یک سقف برای خودمان بسازیم و زیرش زندگی کنیم./ فيضي
۰919۰۰۰8689/ پایگاه نام‌نویسی زلزله‌زدگان استان کرمانشاه برای دریافت خسارات بیمه بسته شده و امکان نام‌نویسی کارکنان برای گرفتن خسارت وجود ندارد.
۰919۰۰۰2733/ در حين مأموريت مبارزه با اغتشاشات سال‌هاي 88 و 89 جانباز شده و آسيب ديده‌ام، هنوز وضعیتم بلاتکلیف است.
صبح صادق: احراز مجروحیت در حین مأموریت بر اساس حکم مأموریت و گزارش بستری و سیر درمان در مراکز درمانی است، اگر مدارک شما در این زمینه کامل است، باید آن را پیگیری کنید.
۰922۰۰۰8275/ خواهشمندم با توجه به اينکه بسیاری از بچه‌هاي بسيجي و خوانندگان در اين ۱۰ روز به سروش يا گپ پيوسته‌اند، کانال هفته‌نامه را در اين دو پيام‌رسان ايراني براي استفاده خوانندگان راه‌اندازي کنيد.
صبح صادق: کانال هفته‌نامه صبح صادق در پیام‌رسان سروش با شناسه @ssweekly مدت یک سال است که راه‌اندازی شده و امکان استفاده از آن مهیا است.
۰922۰۰۰7813/ یک توصیه به مسئولان بانک انصار دارم، اگر همین امروز از ساختار ربوی اقتصاد لیبرال جدا نشوید و مانند مابقی بانک‌ها ادامه بدهید، ممکن است فردا دیر باشد./ صفوی از اصفهان
۰916۰۰۰4971/ استان خوزستان را دریابید، این همه وعده دادند و هزینه کردند که اطراف اهواز فضای سبز ایجاد کنند که غبار نداشته باشیم. حالا بسیاری از نهال‌ها به دلیل کار غیر کارشناسی خشک شده و این همه هزینه شده، ولی باز غبار مهمان مردم خوزستان است. سپاه و بسیج باید جهاد کنند.
۰936۰۰۰2007/ دوران آخرالزمان که گناهان زیاد شده است، منتظران واقعی امام زمان(عج) باید شرایط ظهور را هرچه زودتر آماده کنند تا هم از شرّ این عذاب‌ها رها شویم و هم بتوانیم زودتر روی ماه امام زمان‌مان را رویت کنیم. شرطش هم تحقق اهداف انقلاب اسلامی برای مقدمه‌سازی ظهور است./ محمدطاها میرزایی از قم