سرلشکر سیدیحیی صفوی گفت: ایران با هوشمندی می‌تواند با تشکیل ائتلاف منطقه‌ای که علاوه بر روسیه و سوریه شامل پاکستان و عراق نیز باشد، در مقابل ائتلاف آمریکایی‌ها بایستد. وقتی نیروهایی مانند حشدالشعبی در عراق تشکیل شده، ما نیز می‌توانیم با تشکیل چنین ائتلافی از ظرفیت ملت‌ها و نیروهای مردمی برای تقابل با آمریکا استفاده کنیم.

در همایش «آزادی مسجدالاقصی در سپهر پیروزی مقاومت» تأکید شد

 حسن ابراهیمی/  دانشگاه عالی دفاع ملی در هفته گذشته میزبان جمعی از فعالان سیاسی و نظامی در حوزه قدس شریف بود. سفیران کشورهای فلسطین، سوریه، عراق و نمایندگان حزب‌الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی و جمعی از مسئولان سیاسی و نظامی کشورمان در همایشی تحت عنوان «آزادی مسجدالاقصی در سپهر پیروزی مقاومت» جمع آمدند تا زوال رژیم صهیونیستی در آینده نزدیک و روند آن را بررسی کنند. در ادامه بخش‌هایی از مباحث مطرح شده در این همایش را می‌آوریم.

عملکرد رژیم صهیونیستی
 در دو مقطع
سردار «اسماعیل قاآنی» جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه اظهار داشت: «تأسیس رژیم صهیونیستی در حوزه عملکرد و رفتار در هفتاد سال گذشته به دو مقطع قابل تقسیم است؛ یکی مقطع پیش از انقلاب اسلامی و دیگری مقطع پس از انقلاب اسلامی.»
وی با بیان اینکه اشغالگری و تجاوزهای گسترده رژیم صهیونیستی مربوط به پیش از پیروزی انقلاب اسلامی است، افزود: «پیشروی این رژیم نامشروع با پیروزی انقلاب و قوت گرفتن مقاومت، کُند و در جاهایی نیز به طور کامل متوقف شده است.» وی در ادامه بیان کرد: «مسیری که جمهوری اسلامی ایران پرچمدار آن بوده و همواره از آن پشتیبانی کرده است، مسیر مقاومت است و روز به روز بر طرفداران جبهه مقاومت افزوده می‌شود.»

تسلیح کرانه باختری
 برای فروپاشی رژیم صهیونیستی
سردار سرتیپ «احمد وحیدی» رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی و فرمانده سابق نیروی قدس سپاه در این همایش با بیان اینکه ایران در مقام پرچمدار محور مقاومت امروز مورد توجه ملل انقلابی است، افزود: «برخی در منطقه عربستان را ناجی خوبی می‌پنداشتند؛ اما با روشن شدن ماهیت این کشور، شاهد به آتش کشیده شدن عکس برخی از رهبران منطقه در دست مردم بودیم.»
وی بیان داشت: «اگر ملت فلسطین امروز مسلح شود و به پا خیزد و ارتش آزادی‌بخش فلسطین شکل بگیرد، اراده این ملت است که سرنوشت فلسطین را تعیین خواهد کرد؛ چراکه ملت فلسطین انگیزه الهی و شجاعت دارد و برای آب و خاک خود می‌جنگد.» وی ادامه داد: «همه چیز آماده است تا همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، برای تسلیح کرانه باختری تلاش کرد؛ تلاش در این راستا به طور حتم فروپاشی رژیم صهیونیستی را در پی خواهد داشت.»

اگر ایران نبود، 
سوریه از دست رفته بود
«علی‌اکبر ولایتی» مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین‌الملل در این همایش با اشاره به سؤال برخی افراد درباره چرایی حضور مستشاری ایران در سوریه و عراق گفت: «اگر کمک ایران نبود، سوریه ظرف چند هفته از بین می‌رفت. به یقین پیشگیری هزینه‌اش کمتر است و از طرفی اثرش نیز بیشتر است و اگر طرح «تجزیه شمال عراق» عملی می‌شد، امروز ما شاهد حضور سربازان صهیونیستی در کنار مرزهای خود بودیم، پس عقل می‌طلبد پیش از رسیدن دشمن به مرزها اقدام کنیم.»
وی تصریح کرد: «امروز آمریکایی‌ها در شرق فرات 30 هزار نیرو آماده کرده‌اند، از این رو کار در منطقه غرب آسیا حساس و ظریف است. آمریکایی‌ها امروز رجز می‌خوانند؛ اما توان درگیری ندارند، می‌خواهند داعش را به افغانستان ببرند و از آنجا به سمت شرق حرکت دهند تا بتوانند جبهه جنوبی روسیه را تحت فشار قرار دهند، در حالی که داعش در افغانستان با طالبان مواجه شده است.»

نابودی رژیم صهیونیستی به نام ایران ثبت شده است
«سیدعبدالله صفی‌الدین» نماینده حزب‌الله لبنان در ایران در این همایش اظهار داشت: «ایده تشکیل مقاومت اسلامی متعلق به حضرت امام راحل بود؛ برخی از جریان‌ها در فلسطین بیشتر به فکر سازش بودند که امام خمینی(ره) فرمودند اسرائیل باید از بین برود.»
نماینده حزب‌الله لبنان در ایران در ادامه افزود: «طرح نابودی اسرائیل در تاریخ به اسم جمهوری اسلامی ایران ثبت شده است. اسرائیل پیش از پیروزی انقلاب اسلامی جنگ‌های زیادی علیه فلسطین و لبنان راه‌اندازی کرده بود و ارتش این رژیم به اسطوره شکست‌ناپذیر معروف بود که معادله با پیروزی این انقلاب فرق کرد.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «اعلام قدس به پایتختی رژیم صهیونیستی از سوی ترامپ روحیه دادن به مقامات صهیونیستی بود که نابودی اسرائیل بیشتر به دلیل همین اشتباه ترامپ است.»

آزادی قدس شریف نیازمند تلاش مسلمانان است
«صلاح الزواوی» سفیر فلسطین در ایران در این همایش اظهار داشت: «پروژه‌ای که صهیونیسم از 300 سال قبل به دنبال اجرای آن است و تلاش می‌کند آن را به انجام برساند، پروژه اسرائیل بزرگ است.»
وی گفت: «ما در راه آزادی فلسطین شهید و مجروح زیادی دادیم، البته در این میان اشتباهات زیادی داشتیم که امیدواریم این اشتباهات تکرار نشود. مهم‌ترین اشتباه ما دودستگی و اختلافات داخلی است که دشمن صهیونیستی از این اختلافات سوءاستفاده می‌کند.»
الزواوی با اشاره به اینکه صهیونیست‌ها طرح اسرائیل بزرگ را ادامه می‌دهند، اظهار داشت: «حضرت امام خمینی(ره) در مقابل این طرح صهیونیست‌ها ایستادند و ما را راهنمایی کردند. در ادامه نیز رهبر معظم انقلاب راه ایشان را ادامه می‌دهند.»

ایران‌هراسی
 برای انحراف از مسئله قدس
کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در این همایش با اشاره به انتقال سفارت آمریکا به قدس شریف، اظهار داشت: «به نظر من این اقدام غیر مسئولانه آمریکا به هیچ وجه دور از انتظار نبود؛ تحلیل‌ها و گمانه‌زنی‌ها طی پنج سال اخیر از فعال شدن دیپلماسی پنهان آمریکا و رژیم صهیونیستی در قبال دولت‌های مرتجع عربی حکایت داشت. این دیپلماسی پنهان به نحوه خزنده‌ای چند محور عمده را در دستور کار قرار داده بود که مهم‌ترین آن ایران‌هراسی است.»

موج مبارزه با رژیم صهیونیستی در آمریکا پدیدار خواهد شد
«سعدالله زارعی» رئیس پژوهشکده اندیشه‌سازان نور در این همایش اظهار داشت: «اقدام ترامپ در زمینه قدس اقدامی کاملاً متهوّرانه بود؛ تا جایی که بنیامین نتانیاهو اعلام کرد ارزش اقدام ترامپ به اندازه ارزش اعلامیه بالفور است.»
زارعی با تأکید بر اینکه یکی از جنبه‌های ماندگاری رژیم صهیونیستی حمایت خارجی بود، بیان داشت: «حمایت خارجی از رژیم صهیونیستی دچار رخنه شده و مسئله اسرائیل به یک مسئله اختلافی تبدیل شده است. همچنین ادامه بقای رژیم صهیونیستی در بسترهای سیاسی و اجتماعی دستخوش سؤال شده و زیر پای این رژیم نیز خالی شده است که این موج به آمریکا نیز خواهد رسید.»

لزوم بازدارندگی دیپلماتیک جهان عرب در مقابل آمریکا
«خالد قدومی» نماینده جنبش حماس در ایران در این همایش اظهار داشت: «کل فلسطین به اشغال رژیم صهیونیستی درآمده است؛ مشکل فقط قدس، مسجدالاقصی و مقدسات نیست، فلسطین سرزمین اشغال شده است و نباید در این سرزمین جایی برای اشغالگران متصور شد.» وی در ادامه گفت: «از کدام قدس سخن می‌گویید؟ آیا می‌دانید مساحت قدس شرقی 11 درصد بیشتر نیست، مساحت قدس غربی 82 درصد و 4 درصد نیز منطقه ممنوعه است؟ این همه شهید و تخریب خانه و کاشانه فقط برای 11 درصد است!»
قدومی گفت: «حکومت فلسطین باید فوری از مذاکرات عقب‌نشینی کرده و وحدت و آشتی ملی را هر چه سریع‌تر تحقق بخشد. جهان عرب و اسلام نیز باید اقدامات بازدارنده دیپلماتیک را در قبال آمریکا افزایش دهند.»

200 میلیارد دلار کمک آمریکا
 به رژیم صهیونیستی
«ناصر ابوشریف» نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در تهران در این همایش اظهار داشت: «حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی بر اساس آیات قرآنی طرح فساد و سلطه‌طلبی بر روی زمین است. وی گفت: «همان‌طور که گفته شد، حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی از سال 1948 شروع شده است که از آن زمان تاکنون آمریکا 200 میلیارد دلار به صورت مستقیم کمک مالی کرده است؛ یعنی برای هر اسرائیلی سالیانه 500 دلار پرداخت کرده است. این حمایت مالی نشان‌دهنده عمق رابطه آمریکا و رژیم صهیونیستی است.»


  علیرضا جلالیان/ 9 بهمن ماه سال 1361 صدمه بزرگی به سپاه و کشور وارد شد. حسن باقری، جانشین نیروی زمینی سپاه و مؤسس و طراح اطلاعات عملیات جنگ هنگام شناسایی منطقه عملیاتی فکه برای ارائه طرحی ممکن‌تر جهت اجرای عملیات والفجر همراه با جمعی از نیروهای اطلاعات عملیات به شهادت رسید. او که ورودش به دفاع مقدس از روزهای ابتدایی شروع جنگ بود تا لحظه آخر با تدابیر و نوع عملکردش توانست اثرات مثبتی در سپاه و نیروهای مسلح داشته باشد که تا همین امروز می‌توان او را در بسیاری از دستاوردهای ناشی از دفاع مقدس که در حال حاضر هم نوعی درس تلقی می‌شود، شریک دانست. نگاه راهبردی به موضوع جنگ، توجه به اطلاعات به مثابه پایه و ماده اصلی تصمیم‌گیری، تبیین راهبرد معنویت و نقش آن در دفاع، طراحی هدفمند در عملیات‌ها با چشم‌انداز بلندمدت و... همه و همه در کنار اموری همچون توجه ویژه به معنویت در جنگ، گزینش بر اساس شایستگی و کشف استعداد و کادرسازی، توجه به آینده انقلاب اسلامی در دفاع مقدس و... توانست او را مؤثرترین فرد در دوران دفاع مقدس کند که تنها 28 ماه از عمرش را در این دوران گذراند؛ اما ثمراتی بلندمدت داشت.
در رابطه با شهید حسن باقری سخن بسیار است و باید او را از روی تولیدات و اسنادی شناخت که خودش در تولید آنها مؤثر بوده است. او که با کسوت دانشجو و خبرنگار، پا در عرصه اجتماعی نهاده بود در کنار این فعالیت‌ها به طور مخفیانه وارد امور اطلاعاتی در سپاه شد و با دفاع مقدس توانست از نبوغ، توکل و ایمان و تجربه کم خود در امور اطلاعاتی و خبرنگاری مهم‌ترین نیاز جنگ را تأمین کند و در این مسیر شاید حدود چند ماه طول کشید تا بتواند دیگر فرماندهان نظامی و سیاسی جنگ را در این باره توجیه کند. 
اوج کار او زمانی بود که رئیس‌جمهور خائن کشور عزل شد و فضا برای بروز نیروهای انقلاب در دفاع مقدس فراهم شد و توانست در صحنه طراحی و اجرا، دوران موفقیت‌های بزرگ را در دفاع مقدس رقم بزند. در 28 ماه حضور او در دفاع مقدس حجم انبوهی از اسناد و سیره و روش‌های کاری از او به سبب داشتن روحیه خبرنگاری باقی‌مانده که هنوز تا تنظیم و انتشار کامل این اسناد زمان بسیاری لازم است و جالب اینکه هر روز که از زمان شهادت او می‌گذرد، ابعاد مهمی از حضور و تأثیرش در دفاع مقدس به سبب بیان برخی خاطرات و تحلیل برخی اسناد به دست می‌آید. 
شاید برخی توجه ویژه به شهید باقری در سطح نیروهای مسلح را  به دلیل حضور برادر وی در سطح فرماندهان عالی نیروهای مسلح بدانند که این ناشی از بی‌انصافی است. حسن باقری یکی از مؤثرترین فرماندهان طول تاریخ انقلاب اسلامی است که با حضور فیزیکی کمتر از سه سال در سپاه، عمق تأثیر فعالیت‌ها و اندیشه او تا امروز، یعنی نزدیک به 40 سال افزایش ‌یافته و حتی می‌توان مدعی شد که حضور و ترقی برادر این شهید بزرگوار در عالی‌ترین سطوح فرماندهی هم می‌تواند حاصل تربیت و شاگردی سرلشکر باقری در کنار برادرش در دوران دفاع مقدس باشد؛ البته راه برای شناخت او و دستاوردهایش برای کشور همچنان باز و باقی است.

خواهر شهيد مدافع حرم لشکر زینبیون عديل حسيني

 احسان امیری/ آنچه در پي مي‌آيد، گذري بر زندگي يكي از شهداي لشکر زينبيون، شهيد عديل حسيني است که از زبان خواهرش فاطمه حسيني بیان شده است.«عديل به معنای «عدالت‌خواه» نام جهادي برادرم است. پدر و مادرم پس از شهادت عديل به ايران آمدند. عديل متولد 1370 در لاهور پاكستان و فرزند ششم خانواده است. پس از ارتحال امام خميني(ره)‌ پدرم هر سال براي بزرگداشت مراسم سالگرد ايشان به ايران مي‌آمد و بازمي‌گشت. پدرم استاد دانشگاه بود و در رشته الكترونيك تدريس مي‌كرد. پس از ايام بازنشستگي به عنوان پروفسور مهندسي الكترونيك در دانشگاه بين‌المللي مشغول به تدريس شد. نكته ديگر كه بايد به آن اشاره كنم، وجود خانه فرهنگ در پاكستان است. اين خانه فرهنگ متعلق به سفارت ايران است كه پدر با اهالي خانه فرهنگ هم ارتباط داشت. ما در پاكستان با انقلاب اسلامي آشنا شديم. خواهر و برادرهاي بزرگ‌تر من در زمان انقلاب اسلامي فعاليت داشتند. آنها در آن زمان عضو حزب دانشجويان اماميه بودند. حزب اماميه متشكل از جوانان شيعه بود. شهيد عارف حسيني و دكتر محمدعلي كه از شخصيت‌هاي بزرگ آن زمان بودند، در صدور انقلاب به كشورمان مؤثر بودند. آقاي دكتر محمدعلي، حزبي به نام «آي اس او» را تأسيس كرد و دانشجويان شيعه دانشگاه در اين حزب نام‌نویسی مي‌كردند و در حركتي شبيه حركت نيرو‌هاي بسيجي براي دانشجويان سال پايين‌تر تدريس رايگان انجام مي‌دادند. برادرم عديل از دوران دبستان عضو زيرشاخه‌هاي حزب «آي اس او» كه شاخه محبين نام داشت، شد. شهادت عديل حاصل بيداري اسلامي است كه امام خميني(ره)‌ آن را رواج داد. خوب يادم هست که با توجه به مسائل روز جهان تشيع، تظاهراتي هم اتفاق مي‌افتاد كه اعضاي خانواده من، از جمله عديل در آن شركت مي‌كردند. تظاهراتي كه بعضاً شهيد هم مي‌داد. عديل فوق‌ديپلمش را تمام كرده و در حال تحصيل در مقطع ليسانس بود كه به شهادت رسيد. شش ماه پیش از اعزام به ايران آمد. قبل از اينكه به ايران بيايد، در يكي از مدارس حوزوي پاكستان درس مي‌خواند. اطلاعات سياسي و مذهبي عديل و همراهي و دوستي با بچه‌هاي پاراچنار در مدرسه ديني به عديل بسيار كمك كرد و در تصميم او براي اعزام به سوريه تأثير بسزايي داشت. در پاكستان از مادرم اجازه گرفت، وقتي پدر متوجه اين موضوع شد، به عديل گفت ابتداي امر تزكيه نفس كن، يعني اول خودت را بساز و درس ديني‌ات را تمام كن، بعد برو. عديل رفته بود و دفترچه دلنوشته مادر را برداشته و آورده بود. مادر در دفترچه‌اش نوشته بود: همه فرزندانم را نذر بي‌بي حضرت زهرا(س)‌ كرده‌ام. عديل گفت: شما اين مطلب را همين طوري نوشتي؟! وقتي شما به من اجازه نمي‌دهيد، پس عملي هم در كار نيست. مادر به عديل گفت: اگر فكر مي‌كني الآن اين وظيفه است و از همه جهات كامل هستي، برو؛ من اجازه مي‌دهم. به این ترتیب ششم ماه مبارك رمضان سال 1394 رفت. شب اعزام به خانه من آمد. ساعت حدود 12شب بود، چهره‌اش خيلي بشاش و خوشحال بود. وقتي وارد خانه شد، گفت موافقت كرده‌اند و بايد تا نيم ساعت ديگر آماده شوم. رفتم كوله‌پشتي آوردم و وسايلش را گذاشتم تو كوله‌پشتي. به عديل گفتم حتماً به من زنگ بزن و با من در تماس باش. همه وسايلش را آماده كرديم. وقتي مي‌خواست برود، از زير قرآن ردش كردم و صورتش را بوسيدم. پنج ماه از اعزامش به سوريه نگذشته بود كه خبر شهادتش را براي‌مان آوردند.»



«اشک و لبخند» تألیف منیره میرزایی کتابی است که انتشارات مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت در شمارگان 1500 نسخه منتشر کرده است. این کتاب مجموعه چهار داستان از مدافعان حرم به روایت همسران آنها است که طی مصاحبه منیره میرزایی با آنان روایت شده و دغدغه‌ها و شادمانی‌های زندگی آنان را بازتاب می‌دهد. نویسنده پس از مصاحبه با همسران مدافع حرمی که داستان آنها را آورده است، به خوبی توانسته است بخشی از دغدغه‌ها و لحظات شیدایی همسران مدافعان حرم را بیان کند. در این کتاب نامی از صاحبان داستان نیامده و نویسنده سعی کرده است روایت داستانی خود را با نام کوچک به سرانجام برساند. نوع ورود به ماجرا هم در هر داستان کمی متفاوت‌تر از داستان قبل است و نویسنده فضای خوبی برای ورود به ماجرا در هر داستان ایجاد کرده است. داستان اول با عنوان «هدیه‌ای از عبدالعظیم!» ماجرای بهاره و ابراهیم است. داستان دوم کتاب با عنوان «صدای در که اومد...» ماجرای حسین و مریم است. داستان سوم کتاب با عنوان «ای کاش کسی اون دوروبرا نبود» هم داستان الهام و امیر است. داستان چهارم کتاب به ماجرای زهرا و محمد اختصاص دارد که عنوان آن «زهرا، بچه صبر» است. هر یک از داستان‌های کتاب پر از عشق بین دو یار است و زمانی که باید دوری یار را تحمل کنند، قصه شیدایی و ماجرای عاشقانه‌هایی به دور از هرگونه هجو و غلو مطرح می‌شود. دلدادگی‌های زندگی همسران مدافعان حرم و رضایت آنان بر حضور دلاورانة مدافعان در دفاع از حریم ولایت و تا مرز شهادت رفتن آنان، حکایتی است شنیدنی و واقعیتی است انکارناپذیر، که در این کتاب به خوبی انعکاس یافته است.
مقدمه این کتاب را نیز سردار محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه نوشته است. این کتاب در 112 صفحه با قیمت 5000 تومان روانه بازار نشر شده است.


با ایجاد خط پدافندی، مسئول خط شد. شب‌ها خودش در سنگر کمین، نگهبانی می‌داد. زمانی که دشمن سر چند رزمنده دانش‌آموز را در سنگر روباهی از تن جدا کرد، دکتر دیگر اجازه نداد بچه‌ها شب‌ها نگهبانی بدهند؛ لذا به بچه‌ها می‌گفت: «من پست نگهبانی شما را با صد صلوات برای سلامتی امام و شما می‌خرم.»
از ساعت ۱۲ شب تا خود صبح پشت خاکریز نگهبانی می‌داد و دائم ذکر می‌گفت. دم دمای صبح به سمت دستشویی‌ها می‌رفت و آفتابه‌های خالی را پر می‌کرد. در این چند ماه با بچه‌ها طوری برخورد می‌کرد که بچه‌ها خیال می‌کردند هم‌سطح خودشان است، او ظرف غذا و لباس‌ها را می‌شست و بسیار فروتن بود.
به روایت یکی از همرزمان شهید
محمدعلی حبیب‌الله در یک خانواده با وضع مالی متوسط به دنیا آمد. او مخارج خود و خانواده‌اش را با فروش بادبادک، شانسی، جغجغه و... به دست می‌آورد. محمدعلی پس از کسب دیپلم، در سال ۱۳۴۸ برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت. در طول تحصیل کار می‌کرد و روزگار خود را می‌گذراند. وی سال ۱۳۵۸ دکترای انفورماتیک خود را دریافت کرد. او پیش از آغاز جنگ تحمیلی به ایران برگشت. محمدعلی، فرهنگ غرب را با خود به ایران نیاورد، بلکه تمام دغدغه‌اش انجام کار و خدمت به مستضعفان بود. در روز‌های نخست جنگ، خودش را به خرمشهر و آبادان رساند و به یاری جمعی از رزمندگان، ضمن دفاع جانانه‌ای دشمن را از اشغال آبادان مأیوس کرد.
سرانجام در تاریخ سوم دی ماه ۱۳۵۹ در نگهبانی از اسلام و ایران در دشت ذوالفقاری آبادان بر اثر ترکش خمپاره دشمن از ناحیه قفسه سینه مورد اصابت قرار گرفت و به شهادت رسید. همسرش برای تحویل پیکرش به منطقه عملیاتی آمد. وی پیکر پاک شهید را به تهران آورد و در بهشت زهرا(س) قطعه ۲۴ ردیف ۴۹، شماره ۴۲ به دل خاک سپرد.

سرلشکر رضایی

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «یکی از شخصیت‌هایی که نماد ایمان کامل بود، شهید باقری بود. این شهید بزرگوار خالص بود و نبوغ نظامی بالایی داشت.»
سرلشکر پاسدار محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش نابغه دفاع، سردار شهید حسن باقری، با اشاره به اینکه شهید حسن باقری انسانی است که به واسطه انقلاب تغییر یافت، اظهار داشت: «برای شناخت انقلاب و جنگ باید او را شناخت. حسن باقری نمونه مهاجر الی‌الله بود که ارزش‌های اسلامی و انقلابی در تمام وجودش نمود پیدا می‌کرد.»
وی اضافه کرد: «سردار شهید باقری از فرماندهان مقتدر بود؛ به گونه‌ای که من در مراسم چهلم این شهید بزرگوار طوری صحبت کردم که انگار او فرمانده من است و واقعیت هم همین بود. این فرماندهان بودند که جنگ را پیش بردند و ما در خدمت این عزیزان بودیم.»
سرلشکر رضایی با اشاره به چگونگی آشنایی‌اش با شهید باقری گفت: «باقری را رهبر معظم انقلاب که آن زمان نماینده امام در ارتش بودند، معرفی کردند. قرار شد از او برای ایجاد واحد اطلاعات سپاه استفاده کنیم، از همان جلسه بود که به او گفتم از این به بعد اسم تو حسن باقری هست و به کسی نگو غلام‌حسین افشردی هستی و ایشان نیز پذیرفت.»
وی افزود: «در جلسه اول از ایشان درباره مسائل گوناگون سیاسی، امنیتی و اعتقادی سؤال کردم و نظرش را درباره تمامی جناح‌ها پرسیدم. به خاطر دارم که ایشان در برخی موارد به اندازه‌ای مسلط بودند که احساس می‌کردم معلوماتش در آن حوزه از من بیشتر است.»
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: «اوایل انقلاب شرایط کشور به لحاظ امنیتی دچار مشکلاتی بود؛ در چنین شرایطی افرادی نظیر شهید باقری امنیت و اطلاعات کشور را پایه‌گذاری کرده و به این ترتیب اطلاعات سپاه سازماندهی شد.»
وی گفت: «در روزهای آغازین دفاع مقدس با وجود تلاش‌های عزیزان ارتش و سپاه هیچ کس نمی‌دانست هجمه دشمن به چه طریق و از چه محوری است و اگر کسی در این باره حرفی می‌زد، به ناگاه متوجه پیشروی بیشتر و تصرف بخش‌های دیگر بودیم، از این رو به برادر حسن باقری گفتم اطلاعات سیاسی و امنیتی در تهران باقی بماند و اطلاعات نظامی را در خوزستان راه بینداز. ایشان نیز به اهواز آمد و اطلاعات نظامی را به خوبی ایجاد و ساماندهی کرد.»
سرلشکر رضایی افزود: «شهید باقری اطلاعات دقیقی به من می‌داد و من با اطلاعات دقیق او به جلسه شورای عالی دفاع می‌رفتم. این اطلاعات به قدری ناب و دقیق بود که حتی بنی‌صدر متکبر از ظرافت و دقیق بودن مطالب به فکر فرو می‌رفت.»
فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس افزود: «تا قبل از عملیات والفجر بنده و شهید باقری، سردار رشید، سردار صفوی و شهید صیادشیرازی هسته اولیه تصمیم‌گیری در عملیات‌ها را تشکیل داده بودیم و شهید باقری چهره متفاوت این جمع بود. او ضمن اینکه یک شخصیت اطلاعاتی بود، تحلیلگر سیاسی و نظامی هم بود.»
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به توانمندی شهید باقری در حوزه تحلیل و فهم راهبرد دشمن گفت: «تحلیل شخصی ایشان این‌گونه بود که آمریکا عراق را کنار گذاشته، ایران را محاصره کرده و اعراب را در مقابل ایران قرار خواهد داد، این تحلیل در خاطرات شهید باقری است.»
وی در پایان گفت: «هرگاه در کشور ما مشکلی پیش می‌آید، باید بدانیم ارزش‌های دفاع مقدس در جامعه کم‌رنگ شده است.»

جمع‌بندی تریبون 20

در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، بیستمین هم‌اندیشی پیامکی تریبون را با موضوع آسیب‌های موجود در مسیر انقلاب اسلامی جمع‌بندی می‌کنیم.
اشرافی‌گری مسئولان/ اشرافی‌گرى برخی از مسئولان نظام، تبعیض طبقاتى و مسائلی از این دست در پیام «هادى رضانژاد» از آذرشهر، «رضا خوش‌کلام» از بستان‌آباد، «حمزه محمدپور چهلگز» از اردبيل، «پرويز شهميري» از اردبيل، «خدادوست» از فريمان، «حسن مهدوي» از کنگاور، «شيرزاد صحرايي» از صحنه، «اکبر سياهي» از يامچي، «علي نوري امام‌زاده‌اي» از خوانسار، «مريم کاملي‌فرد» از خارک، «فرهادي» از قم و «مصطفي اکبري» از داران آورده شده است.
فضای مجازی/ فضاي مجازي و آسیب‌های اخلاقی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آن و کم‌کاری در این حوزه را هم «حسين حسنوند» از کرمانشاه، «آبدوني» از بوشهر، «ولي دانايي» از تبريز، «مصطفي صالحي» از کهنوج و «جواد آبي» از همدان بیان کرده‌اند.
نفوذ/ اما مسئله نفوذ دیگر موضوعی بود که مورد توجه «مهدي ميرزازاده» از آذرشه، «موسي‌الرضا حيدري» از مشهد مقدس، «کاظمي» از اصفهان و «مرتضي رمضاني‌مقدم» از مشهد مقدس قرار گرفته و این عزیزان بر این مسئله تأکید داشته‌اند.
مسائل اقتصادی/ مسائل اقتصادي و وضع بد معيشت مردم را «محمد صابري‌فر» از کردکوي، «الهام عباسقلي‌پور» از املش، «حيدر زوار» از آبدانان، «فريبا قاسمي» از اردبيل، «مجيد فياضي‌پور» از دهدشت، «عليرضا صبحاني‌نسب» از بوشهر و «احسان شاکري» از گرمي مطرح کرده‌اند.
مفاسد اقتصادی/ «سيما ساريخاني» از خرمي، «حليمه گلوي» از روستاي سرسبز قلمي، «سميه رستمي» از جوانرود و «محمدمهدي خدري» مفاسد اقتصادی را از جمله مهم‌ترین آسیب انقلاب اسلامی بیان کرده‌اند.
ضعف مدیریتی/ «عاطفه کوشکي» و «مونا وفايي» از دامغان و همچنین «مرتضي اميري‌نژاد» از بوئين‌زهرا به ضعف مدیریتی اشاره کرده‌اند.
انحراف یا خروج از مسیر انقلاب/ خروج از مسیر انقلاب یا انحراف از این مسیر در پیام «پولادوند» از قم، «مسعود ميرزايي» از اصفهان، «علي محرمي» از چالدران و «رضا گودرزي» از بروجرد مطرح شده است.
اطاعت نکردن از ولی‌فقیه را «سيدمحمد خدايي» از اردکان و «کيماسي» از اصفهان بیان کرده است.
ضعف بصیرت/ ضعف بصیرت را «محمد زارعي‌برآبادي» از خواف، «حميده محمدي کردعليوند» و «علي پورفتحي» از خرم‌آباد مطرح کرده‌اند.
ضعف در شایسته‌گزینی/ ضعف در شایسته‌گزینی مسئولان را «احمد خيرخواه» از سعدآباد برازجان و «محسن کريمي» از کردستان مطرح کرده‌اند.
بی‌اعتمادی مردم به نظام را «غلام‌رسول کريمي» از دلند گلستان و «عنصرودي» بیان کرده‌اند. بدعهدي مسئولان را «حسينعلي جعفرزاده» از اصفهان و «اکبرزاده» از اروميه و رعايت نکردن دستورات قرآن کريم را «حسن‌زاده» از گناباد بیان کرد‌ه‌اند.
بي‌توجهي به تهاجم فرهنگي را «عبدي» از بروجرد و جريان نفاق داخلي را «محسن کوشکي» از خرم‌بيد اشاره کرده‌اند.
«رضا آرام» از همدان فاصله گرفتن مسئولان از مردم، «حبيبي» از اراک فراموش کردن آرمان‌هاي انقلاب و «يوسف صبحاني‌نسب» از بوشهر آسيب‌هاي اجتماعي را مهم‌ترین آسیب انقلاب برشمرده‌اند.
کم‌رنگ شدن هويت ديني را هم «منصوره بخشي» از مشهد مقدس و تقليدي بودن علوم انساني را «عذرا قموشي رامندي» از بوئين‌زهرا مطرح کرده‌اند.
برندگان تریبون 20
«عذرا قموشي رامندي» از بوئين‌زهرا/ «مريم کاملي‌فرد» از خارک/ «مهدي ميرزازاده» از آذرشه
پرسش تریبون 21
راهکار القای امید به جامعه چیست؟


همه چیز از اون موقعی شروع شد که به خاطر فشار باجناق‌هاش که کاسب بودند، رفته بود و یک گوشی هوشمند خریده بود. محسن یه نیروی درجه‌دار و تحصیلاتش تا دوم راهنمایی بود، کارهای فنی و رانندگی ماشین‌های سنگین رو به عهده داشت. یک‌بار که داشتیم با بچه‌های معاونت سر مسائل سیاسی بحث می‌کردیم، خیلی با تعجب دیدم که داره حرف‌هایی می‌زنه که مال خودش نیست، حرفای دشمنه. فوری گفتم محسن مواظب باش، مطالبی که تو کانال‌ها می‌خونی راست و دروغش معلوم نیست. عقلت رو دست اینا نده، وقتی سر صحبت رو باز کرد و گفت که چه مطالبی توی این کانال‌ها خونده، دیدم که واویلا، راست و دروغ رو می‌کنن تو مخ مردم و خیلی‌هاش هم جواب داده نمی‌شه.