مهدي سعيدي/ انقلاب اسلامي پس از گذشت حدود چهار دهه از زمان تولد امروز به درخت تناوري تبديل شده که در برابر هجوم طوفان‌ها و تهديدات دشمنان بيروني ثابت و استوار ايستاده است و سي‌ونهمين دهه فجر پيروزي خود را جشن مي‌گيرد. اين اقتدار و انسجام دروني برآمده از مؤلفه‌هاي قدرتي است که در درون انقلاب روز به روز تقويت شده و روندهایی است که نهادينه شده است. مهم‌ترين مؤلفه قدرت نرم جمهوري اسلامي را بايد مردمي دانست که در همه فراز و نشيب‌هاي نهضت حاضر بوده و با حضور خود به مثابه اثرگذارترين قدرت تحول نقش‌آفريني کرده و جمهوري اسلامي را از موانع و مشکلات پيش آمده و گردنه‌های صعب‌العبور، عبور داده‌اند! در واقع، مردم در عرصه‌هایی، چون مقاومت و دفاع مقدس، سازندگي و آباداني کشور، تحولات سياسي و عرصه‌هاي گوناگون انتخابات، راه‌پيمايي 22 بهمن و... حضور بسیار پررنگی داشته‌اند.
اين حضور بموقع و بهنگام در صحنه، به معنای آن نيست که اوضاع به طور کامل بر وفق مراد ملت است! هنوز مشکلات و مسائل بسياري وجود دارد که بايد به نفع ملت حل‌وفصل شود؛ از این رو بايد صداي مردم را شنيد و براي حل مشکلات آنها با همه توان تلاش کرد. در اين بين، وجود سازوکار‌هايي براي رصد مطالبات مردمي ضروری است تا اين مطالبات با مطمئن‌ترين، سریع‌ترین و نرم‌ترين شيوه‌ها به گوش مسئولان ذي‌ربط برسد. 
به واقع، آنچه در آستانه چهل سالگي جمهوري اسلامي و آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامي اهميت دارد، نهادينه کردن و تعريف ساختاري است که هم مطالبات مردمي به صورت نظام‌مند قابل پيگيري باشد و هم مسئولان نظام اسلامي نيز در جايگاه پاسخگويي قرار گيرند. براي آنکه مطالبات مردمي از يک سو و فرآيند پاسخگويي از سوي ديگر نهادينه و قانونمند شود، ضرورت رشد و توسعه نهادهاي جامعه مدني اسلامي، از جمله تشکل‌هاي سياسي و احزاب اسلامي ضرورت مي‌يابد. 
هر چند تولد ناقص احزاب و گروه‌هاي سياسي در کشور با الگوبرداري از نظام‌های حزبي در غرب موجب شده است نوعي بدبيني و نااميدي از اثرگذاري و فعاليت احزاب به وجود آيد و حاصل آن بي‌رغبتي به تحزب و تمايل نداشتن به عضويت در احزاب سياسي شود؛ اما واقعيت آن است که اين بدبيني برآمده از ذات تشکل نيست؛ بلکه به واسطه ايدئولوژي است که هويت تشکل‌هاي سياسي را شکل داده و منطق و مرام و منش رفتار سياسي آنان را نيز تعيين کرده است. بی‌شک، در مکتبي که «هدف وسيله را توجیه مي‌کند» يا منفعت‌طلبي و قدرت‌طلبي، هدف و غايت نهايي فعاليت‌هاي اجتماعي است، طبيعي است رفتار سياسي‌اي تجلي يابد که در چارچوب نظام اسلامي که اخلاق، معنويت و عدالت اسلامي را هدف و اساس عمل اجتماعي قرار داده است، نگنجد!
توجه به اين نکته نيز حائز اهميت است که در جوامع پيچيده و گسترش‌يافته جديد، بدون تشکل و تشکيلات نمي‌توان از حقوق ملت و مطالبات ايشان دفاع کرد. بدون وجود نهادهاي اجتماعي‌ـ سياسي، جامعه به سمت عوام‌گرايي و پوپوليسم سوق مي‌يابد و صاحبان قدرت به سادگي از زير بار نظارت و پاسخگويي طفره خواهند رفت. در اين وضعيت فريب افکار عمومي نيز که تخصصي در امر سياست ندارند، به سادگي اتفاق خواهد افتاد و شيادان و فريبکاران ميدان‌دار خواهند شد. رسانه‌هاي در اختيار قدرت مي‌توانند اولویت‌ها و مطالبات جامعه را هدايت و تغيير دهند و به فرعيات مشغول کنند. از آن سو نيز مردم آنچنان در تفرق و واگرايي غرق خواهند بود که مطالبات آنان قابل تشخيص نبوده و قابليت طرح در فضاي عمومي را نخواهند يافت. 
از منظري ديگر، نبود تشکل‌هاي سياسي‌ـ اسلامي بستر را براي قدرت‌يابي روزافزون شبکه‌هاي اجتماعي در فضاي مجازي فراهم آورده است. تحولي که با توسعه روزافزون فناوری به چالشي براي همه نظام‌ سياسي بدل شده است. عرصه‌اي جديد که ميل به واگرايي و تفرق را در جامعه گسترش مي‌دهد و امکان کنترل و قانونمندي لازم براي تقويت انسجام ملي و قانون‌مداري را ندارد.
جامعه امروز ايران نيازمند بسترسازي و سهل‌الوصول کردن فعاليت‌هاي اجتماعي‌ـ سياسي قانونمند است تا ابزارهاي لازم براي مطالبه‌گري فراهم آيد و از اين طريق هم جوهر انقلاب اسلامي که مردم‌سالاري ديني است، تقويت شود و هم دستاوردهاي ارزشمند آن، که تقويت حداکثري انسجام و وحدت ملي است، تجلي يابد. دهه پنجم انقلاب اسلامی می‌تواند سرآغازی برای شکل دادن به تشکل‌های سیاسی‌ـ اسلامی باشد!

امیر محبیان در گفت‌وگو با صبح‌صادق مطرح کرد

  مجتبی برزگر/ جمهوری اسلامی ایران در طول نزدیک به چهار دهه، در عرصه‌‎های مختلفی چون؛ جنگ، تحریم و بحران‌های مالی بین‌المللی، توانسته توانایی و کارآمدی خود را در حفظ ثبات، امنیت و اعتماد عمومی ثابت کند و در حال حاضر نیز در منطقه آشوب‌زده غرب آسیا، جزیره‌ ثبات و امنیت است. این شرایط، تصویر سکویی را برای پرش و حرکت به سمت پیشرفت همه‌جانبه نشان می‌دهد که نه تنها ایران را به یک اقتصاد پویا و رقابت‌پذیر تبدیل می‌کند؛ بلکه آینده این سرزمین را نیز تضمین می‌کند. اما در این میان، چالش‌های موجود در حوزه مدیریت سیاسی و اقتصادی مانع تحقق کامل شعارها و آرمان‌های انقلاب اسلامی در بخش اقتصادی و به تبع آن اجتماعی شده است و به نظر می‌رسد این بخش می‌تواند با بهره‌گیری از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، انقلاب اقتصادی را در کشور پدید آورد. روایت‌ها و داستان‌های بسیاری از فداکاری‌های مسئولان و مردم در سال‌های نخست انقلاب اسلامی وجود دارد؛ مسئولانی که جزئی از مردم و در کنار مردم بودند و در خدمت‌رسانی با یکدیگر رقابت می‌کردند. فرماندهان و رزمندگانی که حتی حاضر به دریافت حقوق نبودند، یا تنها بخشی از حقوق و مزایای خود را برای نیازهای اولیه زندگی دریافت می‌کردند و مابقی را به خزانه می‌سپردند. این داستان واقعی از اعتماد و اطمینان کامل به نظام اداری کشور بود که پاکی و خلوص شرط اول آن بود. در نگاهی واقع‌بینانه شاید اقلیتی چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی به فکر منافع خود بودند و از هر حربه‌ای برای افزایش ثروت و قدرت بهره می‌بردند، اما نگاه اکثریت به گونه‌ای دیگر بود و بخش سیاه، سفید و خاکستری در جامعه به مانند امروز وجود نداشت. نوع نگاهی که سبب شده در رسیدن به برخی آرمان‌های انقلاب با موانعی روبه‌رو شویم. در آستانه جشن چهل سالگی انقلاب این آسیب‌ها را با دکتر امیر محبیان استاد دانشگاه و نظریه‌پرداز حوزه سیاسی و اجتماعی به گفت‌وگو نشستیم. مشروح این مصاحبه در ادامه از نظرتان می‌گذرد.* انقلاب اسلامی در طول چهار دهه‌ای که از عمر آن می‌گذرد دستاوردهای مهم و بزرگی داشته است، اما سؤال این است که در آستانه ورود به دهه پنجم انقلاب اسلامی مهم‌ترین چالش‌های نظام اسلامی را چه می‌دانید؟
در وضعیت فعلی، با توجه به اهداف عالی انقلاب اسلامي كه اكنون نظام را در سراسر منطقه يك عامل مؤثر منشأ تحولات معرفی كرده، ضروري است بنيادهاي مديريت اجرایی كشور براي تطبيق خود با رويكرد انقلابي كه لازمه رسیدن به اهداف بالاتر است، تغيير كند. به بيان ديگر، آنچه در حال حاضر از مديريت اجرايي در سطوح مختلف شاهد هستيم این است که توانايي لازم را براي اثبات كارآمدي نداریم و در مواردي مهم چالش ناكارآمدي در حال آسيب زدن به مشروعيت نظام است. نظام اسلامي در جهت آرمان‌هاي بزرگ و الهي شكل گرفته و رويكردهاي بوروكراتيك حاضر به اعتماد و رضايت عمومي كه شرط ضروري حمايت مردمي است، آسیب‌ می‌زند. توده‌هاي مستضعف عاملان و پيشگامان براندازي نظام ستمگر سلطنتي و سبب و عامل اصلي پي‌ريزي نظام اسلامي بوده‌اند و در طول انقلاب هم با جان خود از اين انقلاب و كشور دفاع كرده‌اند، اما ظهور يك طبقه جديد مترف و فاقد آرمان‌هاي مردمي و انقلابي در ميان مديران سبب ظهور شكاف‌هاي جدي در سطح جامعه و بروز یأس در ميان حاميان انقلاب شده و مي‌شود. به نظر مي‌رسد طبقه جديد مديران دنیاگرا و بی‌كفايت كه دغدغه‌هاي‌شان با توده‌هاي مستضعف همخواني ندارد، در حال تبديل كردن فرصت‌ها به تهديد است. ترديدي نيست كه وظيفه عاملان اجرايي به ويژه مديران حل مسئله است، نه طرح مسئله! بيان مستمر مسائل در تريبون‌هاي عمومي بدون حل آنها آن ‌هم از سوي مسئولان ذی‌ربط جز ايجاد يأس در ميان مردم حاصلی ندارد. از اينجاست كه معتقدم هر مدير بي‌كفايتي كه ضعف او موجب پيدايش نارضایتی می‌شود، در مسير براندازي گام برمی‌دارد. فارغ از آنكه چه شعاري بر زبان دارد؛ چرا که در عمل با ناراضي تراشي در حال تخريب پايه‌هاي انقلاب و محبوبيت آن بين حاميان اصلي‌اش، يعني توده‌هاي مستضعف است. كنار زدن اين مديران و استقرار مديران توانمند كه قادر به حل مسائل باشند، به ضرورت امروزه ما مبدل شده است.

* در حال حاضر، مهم‌ترین مشکلات مردم در حوزه اقتصادی است. برای برطرف کردن خلأها و انجام کارهای بر زمین مانده در این عرصه چه باید کرد؟
ده‌ها سال است كه براساس تجربيات جهاني، همه دريافته‌اند دولت بزرگ خود به مسئله تبديل شده و عملاً قادر به حل مسائل نخواهد بود. نكته‌اي كه افزون بر اسناد بالادستي، همواره مورد تأكيد سران نظام هم بوده است. اما متأسفانه تاكنون هر دولتي آمده، از اين راهبرد تخطي كرده و به طور مستمر شاهد رشد سرطان‌گونه دولت‌ها هستيم؛ به گونه‌اي كه اكنون دولت و حجم غول‌آسای آن خود به مسئله اول تبديل شده است. تجربه ثابت كرده است، دولت‌ها قادر نيستند به تنهایی شغل ايجاد كرده يا مشكلات را از سر راه بردارند. تنها راه به رسميت شناخته شده، اتكا به منابع مردمي و بهره‌گيري از ظرفيت عظيم آنهاست. بدنه دولت حجيم و غول‌آسا به دلیل نيازهاي هزينه‌اي آن همه منابع را مي‌بلعد؛ در همين حال تنبل و ناكارآمد هم هست؛ اما همين بدنه خود را با امكانات ملي در برابر بخش خصوصي به عنوان رقيب مطرح كرده و اجازه رشد به آنها را نمي‌دهد؛ زيرا ما به جاي خصوصي‌سازي بازار، فقط بنگاه‌ها را خصوصي كرده‌ايم و عملاً بنگاه‌هاي خصوصي در بازار تحت كنترل دولت امكان رقابت را از دست داده و ظرفيت‌هاي‌شان تحقق نمي‌يابد. از اين رو ضروري است كوچك‌سازی و چابك‌سازي دولت به منزله يك ضرورت حياتي دنبال شود. با فعال شدن ظرفيت‌هاي مردمي خواهيم ديد مشكلات اقتصادي مهمي، چون بيكاري كه خود ام‌المسائل است، راحت‌تر حل خواهد شد.

* برخی مشکلات در جامعه وجود دارد. برخی دیگر به دلیل نوع فضاسازی‌ها و تبلیغات و عملیات روانی دشمن به «احساس مشکل» تبدیل شده است؛ مانند احساس تبعیض، احساس بی‌عدالتی و...،‌ مسئولان برای رفع این مشکلات چه باید بکنند؟
در سياست به دليل آنكه بيش از عقل با احساس توده‌ها تعامل برقرار مي‌شود، وزن اثرگذاري احساس اگر بيش از واقعيت نباشد، كمتر نيست. از اين‌رو، نبايد احساس‌ها را ناديده گرفت. اما احساس به دوگونه شكل مي‌گيرد؛ نخست بر پايه واقعيت‌ها و ديگر بر پايه اوهام. ضد انقلاب مي‌كوشد با سياه‌نمايي، اوهام را مبناي تحليل و احساس مردم كند. اين‌گونه از اوهام را با نماياندن واقعيت مي‌توان برطرف کرد. به عبارتي، صداقت و واقعيت راهكار مقابله با كذب و وهم است؛ اما نوعي ديگر از احساس كه مبتني بر واقعيت است؛ بايد جدي گرفته شود؛ زيرا راه حل رفع احساس بي‌عدالتي، اجراي عدالت است و راه رفع احساس ناكارآمدي، كارآمدي است. حكمرانان در قبال احساس‌هاي مبتني بر وهم به روشنگري روي مي‌آورند و در قبال احساس‌هاي مبتني بر واقعيتي كه از نقص و ضعف حكايت مي‌كند، به اصلاح دست می‌زنند.

* بعضی از مسئولان و مدیران اجرایی کشور بیش از آنکه اقدام و عمل داشته باشند، خودشان در جایگاه نقد می‌نشینند که در برخی مواقع پیامدهای خاص خود را دارد. برای اصلاح این فرهنگ چه باید کرد؟
اين نكته مهمي است كه معمولاً به آن توجه نمي‌شود. فلسفه استخدام نیرو آن است كه فرد به منظور حل مسئله به کار گرفته شده است؛ حالا در هر سطحي كه باشد؛ از جمله رئيس‌جمهور،‌ کارمند یا کارگر ساده. هر دو بايد مسئله‌اي را حل كنند؛ اما اگر مسئله را حل نكنند، عملاً فلسفه وجودي خود را زير سؤال برده‌اند و ثابت كرده‌اند كفايت لازم را براي آن جايگاه نداشته‌اند. متأسفانه، در كشور ما بدفهمي بزرگی در همه سطوح وجود دارد و آن، اين ‌است كه افراد فكر مي‌كنند طرح مسئله همان حل مسئله است. اين تفكر غلط كه در سطوح پايين مسخره‌آميز است، در سطوح عالي بسيار به کار گرفته مي‌شود. ابتدا در سطح عادي مثالي را مطرح مي‌كنم تا روشن شود. فرض كنيد بر بام خانه شما برف آمده و شما كارگري را به کار مي‌گيريد و به او مزدي را پيشنهاد مي‌دهيد كه در قبال آن برف‌روبي كرده و مشكل شما را حل كند؛ حالا او بيايد و با ديدن برف بگويد اينجا برف زيادي آمده و بايد برف‌ها پارو شود؛ سپس بدون پارو كردن از شما تقاضاي وجه كند. طبعاً شما وجهي نخواهيد داد؛ زيرا او فقط مطلبي را گفته كه شما می‌دانستید و مشكلي را حل نكرده است؛ اما در سطح بالا مي‌شنويد كه برای نمونه مسئول محيط‌زيست مي‌گويد هوا به شدت آلوده است و بايد آلودگي‌ها را رفع كرد يا مسئول اقتصادي مي‌گويد بايد مشكل گراني و بيكاري رفع شود! اين مشابه سخن همان برف‌روبي است كه برفي نروبيده است. اين مسئول هم بي‌کفايت است و هم به دلیل ناراضي‌تراشي، نمونه كلاسيك يك برانداز است كه مردم را ناراضي كرده است که باید با مسئولان بي‌كفايت با قاطعيت برخورد شود.

حسن رحیم‌پورازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه وضعیت پیش از انقلاب درست به نسل جوان امروز منتقل نشده است، گفت: باید یک نهضت بازخوانی عظیم صورت گیرد تا روشن شود وضعیت اقتصادی، فرهنگی و سیاست خارجه و حاکمان و... قبل و بعد از انقلاب چه بود و چه شد. بهمن ماه 57 پایان انقلاب نبود؛ بلکه شروع آن بود و موانع ساختن ایران جدید برداشته شد، نه اینکه ایران جدید ساخته شد.


نظرسنجی‌های آمریکا از ایران نشان داد؛ حمایت‌های مردمی از برنامه موشکی و هسته‌ای و سردار سلیمانی افزایش داشته است. به گزارش «المانیتور» زمانی که اعتراضات در ایران فوران کرد، برخی غربی‌ها گمان کردند انقلابی آغاز شده که می‌تواند به سرنگونی حکومت این کشور بینجامد؛ اما نظرسنجی اخیر دانشگاه مریلند نشان می‌دهد تغییرات در ایران می‌تواند به سمت مسیر دیگری باشد که همان مسیر سیاست‌های سختگیرانه‌تر در قبال غرب است. نظرسنجی جدید نشان داد که «قاسم سلیمانی» فرمانده سپاه قدس و مردی که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد‌، همچنان محبوب‌ترین چهره در میان ستارگان جمهوری اسلامی است. براساس این نظرسنجی محبوبیت وی اکنون به 83 درصد رسیده است، در حالی که دو سال پیش، نظرسنجی‌ها محبوبیت 73 درصد را برای وی نشان می‌دادند.
 سند جدید آمریکا از نفوذ ایران
دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ در بخشی از سندی که به تازگی برای مشخص کردن راهبرد هسته‌ای این کشور تدوین کرده به تشریح راهبردهای خود در قبال ایران پرداخته است. در سند بررسی وضعیت هسته‌ای (NPR) واشنگتن آمده است: «ایران، نفوذ آمریکا در خاورمیانه را مهم‌ترین تهدید علیه هدفش برای تثبیت جایگاه خود به عنوان قدرت منطقه‌ای می‌بیند. ایران خودش را به افزایش نفوذ بر کشورهای همسایه و مقابله با نفوذ آمریکا متعهد می‌داند. این هدف، مستقیماً متحدان و شریکان آمریکا را تهدید می‌کند. ساختار نیروها، سیاست‌ها و راهبردهای دفاعی ایران نشان‌دهنده تلاش این کشور برای ایجاد برتری‌های نظامی قابل بهره‌برداری است.»
روز برفی رئیس‌جمهور
حاجی دلیگانی گفت: «از سوی دیگر شاهد هستیم برخی از وزرا که در منطقه لواسانات ساکن هستند برای حاضر شدن در محل کارشان سعی می‌کنند در زمان اوج ترافیک صبحگاهی بیرون نیایند و پس از این زمان از منزل خارج شوند و ساعت ۹، ۹:۳۰ صبح در محل کار خود حاضر می‌شوند.» این نماینده مجلس افزود: «اما زمانی که گزارش برخی از آقایان را می‌خوانیم بسیار متأسف می‌شویم. حال به چه کسی شکایت وزرا را ببریم؟ رئیس‌جمهوری که با وجود امکانات بالا در زمان بارش برف بر سر کار حاضر نمی‌شود؟»
مقایسه انقلاب‌ها
منوچهر محمدی، پژوهشگر انقلاب اسلامی معتقد است: «مقایسه‌ این انقلاب‌ها با انقلاب اسلامی در ایران یک قیاس مع‌الفارق است؛ چراکه در انقلاب ایران، مردم به‌معنای واقعی کلمه در متن وقایع انقلاب حضور داشتند و یک رهبری منسجم نیز در اداره‌ امور به چشم می‌خورد. کشور ما با وجود همه‌ حملات و تحمل بیش از 18 توطئه‌ براندازی، توانسته همچنان به راه خود ادامه دهد، همه‌ مشکلات را پشت سر بگذارد و قدرتمندتر به کار خود ادامه دهد. جالب آنکه مجسمه‌ آزادی در آمریکا، هدیه‌ فرانسه به آن کشور و برج ایفل نیز هدیه‌ آمریکا به فرانسه برای همذات‌پنداری میان انقلاب دو کشور است؛ ولی هیچ‌کدام تغییری جدی در فرهنگ غرب ایجاد نکردند.»
پایان آمریکا
نتایج امسال نظرسنجی «گالوپ» نشان می‌دهد که بیشترین مخالفت‌ها با رهبری آمریکا در بین متحدان نزدیک این کشور یعنی پرتغال، بلژیک، نروژ و کانادا بوده است. اعتماد مردم این کشورها نسبت به سیاست‌های آمریکا بیش از 40 درصد کاهش داشته است. در کشورهای سوئیس، هلند، اتریش و آلمان نیز سطح بی‌اعتمادی به واشنگتن بالا است. به طور کلی، سطح نارضایتی در یک‌سال دو برابر شده است: «در سال 2016 تعداد این کشورها 16 کشور بود و در سال 2017 این تعداد به 53 کشور افزایش یافت. به طور کلی اعتماد نسبت به رهبری آمریکا در 65 کشور جهان بیش از 10 درصد کاهش داشته که شامل همه کشورهای شمال و غرب اروپا و تقریباً همه کشورهای آمریکای لاتین می‌شود.»

وزارت دفاع آمریکا نسخه نهایی سند «بررسی وضعیت هسته‌ای آمریکا» را منتشر کرد که در آن به وضوح بر ضرورت حفظ موازنه قدرت با روسیه تأکید شده است. این سند تا حدود بسیاری ادامه‌دهنده مسیر دولت اوباما است. با وجود این، در آن از نوسازی زرادخانه هسته‌ای آمریکا و تقویت آن استقبال شده است. 
در این سند برخلاف گذشته، آستانه پاسخ هسته‌ای آمریکا به تهدیدهای امنیتی پایین آورده شده و برای اولین‌بار خواسته شده است به حملات راهبردی غیرهسته‌ای، پاسخ هسته‌ای داده شود. در دکترین هسته‌ای جدید آمریکا به نام ایران نیز اشاره و ادعا شده است برنامه موشکی ایران پس از انقضای برجام می‌تواند در خدمت برنامه هسته‌ای این کشور قرار گیرد. همچنین در این سند، ایران به تلاش برای برتری‌جویی در منطقه متهم شده است.


نکته: رفته بودیم برای بازدید از موشک‌های فوق پیشرفته‌ روسی وقتی بازدیدمون تموم شد، حسن رو کرد به کارشناس موشکی روسیه و گفت: «اگه می‌شه فناوری این موشک رو در اختیار ما قرار بدید!» ژنرال‌ها و کارشناسان روسی خندیدند و گفتند: «امکان نداره این فناوری فقط در اختیار کشور ماست.» حسن خیلی جدی و محکم گفت: «ولی ما خودمون این موشک رو می‌سازیم» و دوباره صدای خنده اونا بلند شد. وقتی برگشتیم ایران، خیلی تلاش کردیم نمونه‌شو بسازیم؛ ولی نشد. وقتی از ساخت موشک ناامید شدیم، حسن راهی مشهدالرضا شد. خودش تعریف می‌کرد: «به امام رضا متوسل شدم و سه روز توی حرم موندم. روز سوم بود که عنایت امام رضا(ع) رو حس کردم و حلقه‌ مفقوده کار به ذهنم خطور کرد. وقتی زیارتم تموم شد دفترچه نقاشی دخترم رو برداشتم و طرحی رو که به ذهنم رسیده بود، کشیدم تا وقتی رسیدم تهران عملی‌اش کنم.» وقتی حسن از مشهد برگشت، سریع دست به کار شدیم و موشک رو ساختیم که به مراتب از مدل روسی، بهتر و پیشرفته‌تر بود.
نظر: انقلاب اسلامی از ابتدای تشکیل تاکنون با توکل به خدا و استعانت از باری‌تعالی پیروزی‌های درخشانی را نصیب خود کرده است. به قول «میشل فوکو» در کتاب انقلاب به نام خدا، شاید برخی‌ها تصور کنند که با کمک طرف‌های خارجی ما از تحریم‌ها، مشکلات اقتصادی و حتی در جبهه‌های نظامی پیروز شده‌ایم یا قطعات هواپیماها و موشک‌ها را از کشورهای دیگر وارد می‌کنیم؛ اما سابقه 39 ساله انقلاب نشان داده است که ایران اسلامی مستقل است. اگر استقلال نداشتیم اکنون ده‌ها بار خاک کشورمان را توبره کرده و برده بودند. امروز آمریکا پس از آنکه نتوانست با تحریم‌های مختلف ساخت موشک‌ها را متوقف کند به چانه‌زنی غیر مستقیم روی آورده است، غافل از آنکه ما چیزی را که از امام رضا(ع) گرفته‌ایم به بیگانه و اجنبی نمی‌دهیم.

   محسن فخری/ انتشار دو خبر در یک روز معانی بسیاری با خود داشت؛ ابتدا دریافت‌های نجومی یک چهره رسانه‌ای خارج‌نشین که در سال‌های اخیر برای نیل به اهداف خود تقلای فراوانی کرده است و سپس درگیری و نزاع میان مدیران کانال «آمدنیوز» که بر روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت.
اولین خبر این بود که مطابق اطلاعات منتشر شده در پایگاهی به نشانی «www.insidegov.com»، مسیح علی‌نژاد که خود را نماینده زنان ایرانی می‌داند، در سه سال گذشته «بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸» سه قرارداد با شورای مدیران خبررسانی «BBG» وابسته به دولت آمریکا منعقد کرده و بیش از ۲۳۰ هزار دلار برای مبارزه با حجاب در ایران از دولت آمریکا پول دریافت کرده است. 
قرارداد اول، ۲۵۰/۶۱ دلار در ازای ارائه خدمات در مقام مجری، نویسنده و گزارشگر برای بخش فارسی «صدای آمریکا» در بازه زمانی «۲۷ مه ۲۰۱۵» تا «۳۰ سپتامبر ۲۰۱۶» بوده و قرارداد دوم، پرداخت ۶۰۰/۸۵ دلار از «۳۰ ژوئن ۲۰۱۶» تا «۳۰ ژوئن ۲۰۱۸» بوده است. در قرارداد سوم نیز با پرداخت ۶۰۰/۸۵ دلار به علی‌نژاد در ازای کار از تاریخ «1 جولای ۲۰۱۶ » تا «۳۱ آگوست ۲۰۱۷» موافقت شده است. در این باره باید گفت، «BBG» شورای مدیران خبررسانی سازمانی مشتمل بر همه آژانس‌های خبری دولت آمریکا است که «صدای آمریکا»، «رادیو فردا» و «رادیو اروپای آزاد» زیر نظر آن فعالیت می‌کنند. افزون بر این قراردادها، مبلغی دیگر نیز با عنوان جایزه‌های حقوق بشری نیز از سوی لابی‌های صهیونیستی در آمریکا  به وی تعلق گرفته است.
 دومین خبری که در همان روز، یعنی 11 بهمن ماه در فضای تلگرام جنجال‌آفرین شد، درگیری و نزاع میان مدیران کانال تلگرام ضد انقلاب آمدنیوز بود؛ موضوعی که روح‌الله زم از آن به هک شدن این کانال نام برد؛ اما واقعیت این بود که در پی اختلاف میان مدیران این کانال دروغ‌پرداز و لجن‌پراکن، فردی به نام  «سام محمودی سرابی» درباره زم شروع به افشاگری کرد و ملاقات‌های پی‌در‌پی زم با برخی اشخاص سعودی و اروپایی با عنوان تجار و سرمایه‌گذار را افشا کرد. ارتباط با سرویس‌های جاسوسی و استفاده از برخی کدها و گزاره‌های سفارشی در کنار ارائه برخی اطلاعات دریافتی از داخل ایران و فروش و تبادل آن در ازای تحویل برخی تصاویر از BBC، ارتباط وی با سرپل‌های اطلاعاتی رژیم سعودی و دریافت کمک‌های هنگفت از این رژیم و همچنین دیدار با یکی از این افراد در پاریس، صوت ارتباط تلفنی زم با سرپل‌های اطلاعاتی یکی از کشورهای اروپایی، انتشار اسنادی از برخوردهای دوگانه منافقانه مدیر کانال آمدنیوز، همکاری و هماهنگی روح‌الله زم با جریان‌های سلطنت‌طلب و جریان خشونت‌طلبی، چون ری‌استارت و منافقین، همکاری و هماهنگی چهره‌های فراری فتنه 88 و... بخشی از این افشاگری‌ها بود که به احتمال ادامه خواهد داشت.
این دو خبر به صورت آشکار و با گزاره‌های دقیق و اعتراف و اقرار خود دست‌اندرکاران و گردانندگان این رسانه منتشر شد و مشخص و واضح بود که این افراد جز عروسک‌های خیمه‌شب‌بازی دشمنان انقلاب اسلامی و گفتمان برآمده از انقلاب شکوهمند مردم ایران نیستند؛ اما فراتر از این اخبار، بار دیگر این موضوع اثبات شد که همه جنایتکاران و خناسان در منطقه و فراتر در آمریکا و اروپا از هیچ تلاشی برای متوقف کردن انقلاب اسلامی و از بین بردن ارزش‌ها و هنجارهای جامعه ایران دریغ نمی‌کنند. همچنین اخبار مذکور این موضوع را بار دیگر تأکید کرد که چقدر دشمنان ایران و اسلام از ملت ایران عصبانی هستند و تا چه حد منافع خود را در خطر می‌بینند که حاضرند برای حقیرترین و ناچیزترین افراد نیز چنین هزینه کنند تا شاید بتوانند حرکت انقلاب اسلامی را کند کنند.

سیاه‌نمایی دولتی‌ها
بارها دیده شده است که مسئولان دولتی یأس‌آفرینی می‌کنند و دیگران را یأس‌آفرین می‌دانند. برای نمونه  صحبت‌های زیر در پنج سال گذشته از سوی مقامات ارشد دولت در ذهن افکار عمومی پمپاژ شده‌اند: ۱ـ حسن روحانی: خزانه خالی است؛ ۲ـ اسحاق جهانگیری: کشور در شرایط ته درّه است؛ ۳ـ عبدالرضا رحمانی فضلی: قطعاً با مردم گرسنه و فقیر و بیکار نمی‌توان امنیت را تأمین کرد... عموماً شاخصه‌های اقتصادی ما غیر قابل قبول است. جالب آنکه کار این سیاه‌نمایی‌ها در دولت محترم به حدی بالا گرفت که سخنگوی دولت در اشاره به «خزانه خالیست!» گفت که این حرف‌ها گِرا دادن به دشمن است.

جنگ آمریکا 
علیه حجاب علنی شد
وزارت خارجه آمریکا که پیشتر از آشوب‌های پراکنده در برخی شهرهای ایران حمایت کرده بود، این‌بار با صدور بیانیه‌ای از فراخوان برای کشف حجاب حمایت و اعلام کرد: «آمریکا از مردم ایران که به حجاب اجباری زنان اعتراض می‌کنند، حمایت 
می‌کند.» 
آدرس بانک کجاست؟
سیدحسین نقوی‌حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اظهارات اخیر عراقچی، معاون وزیر خارجه مبنی بر برطرف شدن موانع بر سر راه معاملات پولی و بانکی بین‌المللی کشورمان پس از برجام اظهار داشت: «طبق گفته آقای سیف، رئیس کل بانک مرکزی بانک‌های خارجی با ما همکاری نمی‌کنند، حال اگر بانکی با آقای عراقچی کار می‌کند ما از آن بی‌خبریم!» وی با بیان اینکه بانک‌های اروپایی با ما همکاری ندارند، تصریح کرد: «برخی مقامات از جمله رئیس کل بانک مرکزی به تازگی اعلام کرده‌اند که همچنان در معاملات پولی و مالی با مشکل مواجه هستیم؛ بنابراین هیچ گشایشی صورت نگرفته است.»