سرلشکر باقری گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی و ملت ایران به مدد تجارب تاریخی و تحولات منطقه به نیکی می‌دانند هرگونه سستی و کوتاهی در شناخت دشمن، یا تسلیم اغواگری و صحنه‌آرایی آن در هر عرصه‌ای، فرجامی جز شکست انقلاب و سیلی خوردن اسلام نخواهد داشت؛ لذا با رصد نگاه خصمانه فرعون آمریکا و رژیم صهیونیستی و دنباله‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای آنان به حوزه‌های راهبردی قدرت نظام، اجازه نزدیک شدن به حریم اقتدار دفاعی و موشکی کشور را نخواهند داد.

معاون سازمان حفاظت اطلاعات سپاه در گفت‌وگو با صبح صادق

 حسن ابراهیمی/ بیستم بهمن ماه ناممکن‌ترین عملیات دوران دفاع مقدس رقم خورد و پس از چند روز به اهداف موردنظرش رسید. با نصرت الهی و جانفشانی رزمندگان فتح فاو ممکن شد. به تحقیق از مهم‌ترین عوامل پیروزی این عملیات را در کنار طراحی آن، اقدامات گسترده و دقیق حفاظت اطلاعات و اجرای دقیق عملیات فریب می‌دانند؛ از این رو روز اجرای این عملیات، «روز حفاظت اطلاعات» در سپاه نامگذاری شده است. نظر به اهمیت نقش سازمان حفاظت اطلاعات در مجموعه و ساختار سپاه و برای آشنایی بهتر و شناخت بیشتر در این حوزه به مناسبت این روز با سردار امانی از معاونان سازمان حفاظت اطلاعات سپاه به گفت‌وگو نشستیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

* سردار لطفاً بفرمایید چرا سالروز آغاز عملیات والفجر ۸، روز حفاظت اطلاعات در سپاه انتخاب شد؟
ضمن گرامیداشت ایام‌الله دهه فجر و تسلیت شهادت حضرت زهرا(س) باید عرض کنم که بنا به دلایلی و با پیشنهاد سازمان حفاظت اطلاعات و تصویب فرمانده محترم کل سپاه از چند سال گذشته این روز، روز حفاظت اطلاعات در سپاه نامگذاری شده است. بدون تردید همه هشت سال دفاع مقدس عبرت‌آموز بود. فرمانده معظم کل قوا دوران دفاع مقدس را مینیاتوری می‌دانند که همه قسمت‌هایش ظرافت و زیبایی دارد، اما مقطعی که عملیات والفجر ۸ صورت گرفت، برجستگی خاصی داشت. در عملیات‌های پیشین بنا به دلایلی دچار عدم‌الفتح‌هایی شدیم که بعد از گذشت آن، همه اراده‌ها بر این قرار گرفت که یک عملیات بزرگ و موفقیت‌آمیز داشته باشیم. همه به خدا اتکال داشتند و این توکل بی‌نظیر بود. برای این عملیات همه فرماندهان و مسئولان به این نتیجه رسیدند که انجام این عملیات بزرگ در این مقطع نیازمند پیاده‌سازی و طراحی اقدامات سخت حفاظتی و تیزهوشی بسیار بالا است. طراحی‌های مختلف انجام شد و یکی از این طراحی‌ها در حوزه حفاظت اطلاعات بود. یعنی از ماه‌ها پیش از اجرای این عملیات در منطقه عملیاتی اروند، با نهایت ظرافت و رعایت پوشش، تدابیر لازم برای رعایت اصول حفاظتی اندیشیده شد. همه اعتقاد پیدا کردند و عمل کردند. اگر قبل از وارد شدن به این طراحی‌ها هر اقدامی صورت می‌گرفت در هنگام اقدامات آماده‌سازی منطقه هم همین روند ادامه یافت. اصلاً تغییر ظاهری وجود نداشت. به هر حال رصد اطلاعات منطقه، وجود رادارهای رایزت و عوامل انسانی دشمن در منطقه و اجرای هر اقدامی برای عملیات می‌توانست کل عملیات را افشا کند. ترددها کم و زیاد نشد، پوشش‌های گیاهی اصلاً به هم نخورد و در عین حال کارهای مهندسی بسیاری صورت گرفت، ولی معلوم نبود، تمام منطقه زیر دید دشمن بود. سکنه بومی در منطقه حضور داشته باشد، نیرو وارد شود، تجهیزات وارد شود، کار مهندسی انجام شود و منطقه آماده عملیات باشد، اما کسی متوجه نشود آن هم در عملیات عبور از اروند که نیروهای زیادی شبانه می‌خواهند حمله کنند؛ لذا مهم‌ترین اقدامات و طرح‌های فریب با نهایت دقت صورت گرفت. هم در این منطقه و هم در جزایر و سایر نقاطی که قرار بود در عملیات فریب، دشمن را به اشتباه محاسباتی بیندازیم. دشمن ذهنش مشغول شد و تا چند روز پس از شروع عملیات والفجر ۸ باورشان این بود که منطقه اصلی عملیات، منطقه فریب است و منطقه اصلی جای دیگری است؛ به موضوعی که در اسناد عراقی‌ها وجود دارد.
در طول دوران دفاع مقدس رعایت اصول حفاظتی برجستگی پیدا کرد و وقتی خدا این عزم و اراده و توکل را در رزمندگان دید، نصرت خود را نازل کرد و اینجا آیه «ان تنصرالله ینصرکم» تفسیر و پیروزی محقق شد و به سرعت به خطوط دشمن رسیدیم. در غفلت دشمن فاو تصرف شد و دشمن زمانی متوجه شد که دیگر پاتک هم فایده نداشت. در وضعیت فعلی هم اگر این عزم و اراده تعقیب شود، همچنان نصرت خدا را به همراه خواهد داشت؛ لذا والفجر ۸ به مثابه نقطه اوج رعایت اصول حفاظتی روز شاخصی شد.

* لطفاً درباره جایگاه و ابعاد سازمان حفاظت اطلاعات سپاه توضیح دهید.
مجموعه سپاه به دلیل نقش، جایگاه و رسالت خطیر و مهمی که در پاسداری از دستاوردهای انقلاب دارد، همواره مورد توجه و هجوم دشمنان انقلاب بوده و هست؛ از این رو دشمنان از بدو تشکیل تلاش کردند بتوانند از درون و بیرون ضرباتی را به سپاه وارد کنند. بحث رخنه و نفوذ همچنان در دستور کار آنها است و به اشکال مختلف درصدد تخریب مجموعه سپاه هستند و همچنان این امر در دستور کارشان قرار دارد. دستگاه حفاظت اطلاعات در سپاه به همین دلیل در نظر گرفته شده است تا از این گوهر ارزشمند و نهاد مقدس پاسداری کند؛ لذا سازمان حفاظت اطلاعات با تمام سازوکارها و ظرفیت‌های موجود در طول چند دهه گذشته از بدو تأسیس که به حفاظت اطلاعات در سپاه مأموریت یافته، توانسته در ابعاد مختلف از این مجموعه پاسداری و مراقبت کند و هرگونه تحرکات دشمن را برای رخنه به سپاه و ایجاد خلل به اهداف مرجع آن ناکام بگذارد.
تا امروز سازمان حفاظت با همراهی کارکنان و کمک و همراهی جامعه اطلاعاتی توانسته در مجموعه سپاه نقش خود را به خوبی ایفا کند و اجازه نداده دشمن به اهدافی که در مجموعه سپاه داشته حتی نزدیک شود.
در مجموع، خدمت همکاران در سپاه و دلسوزان انقلاب این نوید را می‌دهم که مجموعه سازمان حفاظت اطلاعات توانسته با بهره از تجربه بیش از سه دهه و با همه ظرفیت‌های خود یک مجموعه توانمند و هوشمند داشته باشد. در مقابله با تهدیدات و آسیب‌هایی که امروز متوجه سپاه است، پنجه در پنجه سرویس‌های اطلاعاتی بزرگ جهان، از جمله سیا و موساد و برخی سرویس‌های دیگر که اهداف خاصی را در کشور و سپاه دنبال می‌کنند، انداخته‌ایم و در مقابل اهداف و مقاصد شومی که نسبت به سپاه داشته‌اند، ناکام‌شان کرده‌ایم؛ چه از حیث عامل‌گیری و چه جمع‌آوری اطلاعات و چه رخنه و نفوذ.

* تهدید و آسیب‌های متوجه مجموع سپاه و کارکنان آن در حوزه حفاظت اطلاعات چیست؟
 ما از طریق عوامل بیرونی مورد تهدید قرار می‌گیریم. عمده‌ترین تهدیدات هم تلاش سرویس‌ها در عامل‌گیری، جذب، نفوذ و جمع‌آوری اطلاعات از بخش‌های حساس نیروهای مسلح و سپاه است. حتی فعالیت‌های سرویس‌های منطقه‌ای که عوامل و پیمانکار سرویس‌های اصلی هستند هم همین مسئله است که در حوزه‌های حساس، مراکز پژوهشی، نیروی هوافضا و قدس و برخی مراکز دیگر به دنبال جمع‌آوری اطلاعات، عامل‌گیری و جذب و نفوذ هستند. در رصد و اقدامات مقابله‌ای که امروز دنبال می‌کنیم، فقط سپاه را در داخل رصد نمی‌کنیم؛ بلکه فراتر از مجموعه‌های خود و در داخل و خارج از مرزها هم فعالیت‌های دشمن نسبت به سپاه را رصد می‌کنیم و اقدامات مقابله‌ای و تهاجمی انجام می‌دهیم.
آسیبی که امروز خیلی باید برای آن فکر کرد و چاره اندیشید، تضعیف باورهای دینی و اعتقادی است. دشمن امروز می‌خواهد باورهای ما را نسبت به اسلام، انقلاب و کارآمدی نظام تضعیف کند و اگر این کار را در حوزه خودی و بین نیروهای ارزشی انجام بدهد، می‌توانیم بگوییم هدف دشمن محقق شده است.

* درباره مسئله نفوذ که مورد تأکید فرمانده معظم کل قوا است، توضیح بیشتری بدهید.
رهبر معظم انقلاب روی مسئله نفوذ بیشتر پس از برجام تأکید داشتند؛ اما نفوذ همواره مسئله ما بوده و دشمن این برنامه را داشته است؛ اما الآن مسئله در حوزه نفوذ بیشتر جریانی است. نفوذ فردی و رخنه همیشه در دستور کار دشمن بوده و ما باید نگران نفوذ جریانی باشیم؛ ما که در سپاه صیانت‌کننده هستیم، روی این مسئله حساسیم. سازمان در حوزه‌های گوناگون رصد و مراقبت می‌کند. یکی از حوزه‌ها، حوزه گزینش و جذب است و ورودی‌ها را مراقبت می‌کنیم. در حوزه‌های مراکز علمی‌ـ پژوهشی نیز مسئله نفوذ را جدی گرفته و اقدامات پیشگیرانه و مقابله‌ای را پیگیری می‌کنیم. با رصد و اقدامات در حال اجرا با استفاده از همه ظرفیت‌ها مانع رسیدن دشمن به اهدافش بوده و خواهیم بود.

* صیانت از اطلاعات طبقه‌بندی شده یکی از مباحث مهم سازمان حفاظت اطلاعات است، در این باره توضیح بفرمایید.
چارچوب‌ها و قواعدی که برای صیانت از اطلاعات سپاه ترسیم شده، محدودکننده و دست‌وپاگیر نیست. برخی دوستان احساس می‌کنند محدودیت و ملاحظات مانع کار می‌شود؛ اما باید باور داشته باشیم که اطلاعات ما برای دشمن ارزشمند است، گاهی این را فراموش می‌کنیم و باور نمی‌کنیم سرویس‌های اطلاعاتی دشمن حرص و ولع شدید برای کسب بخشی از این اطلاعات دارد؛ از این رو باید به این باور برسیم که این اطلاعات برای دشمن بیش از تصور ما ارزشمند است.
ما خودمان مانند ماهی داخل آب هستیم و قدر این آب و نعمت را نمی‌دانیم؛ اما وقتی در نقطه‌ای قرار بگیریم که ببینیم دشمن برای دستیابی به بخشی از این اطلاعات، دارد چه تلاشی می‌کند و شب و روز نمی‌شناسد، ارزش آن را می‌فهمیم. دشمن میلیون‌ها دلار برای این اطلاعات هزینه می‌کند و به دنبال کمترین اطلاعات است؛ از این رو اگر می‌خواهیم دشمن در دستیابی به اطلاعات ناکام باشد، باید به تمهیدات حفاظتی طراحی شده اعتقاد داشته باشیم.
هماهنگی‌های داخلی و تعاملات با حفاظت اطلاعات لازم است و باید برای مراقبت از اطلاعات به شکلی که در حالت حداقلی، دشمن نتواند به راحتی به اطلاعات ما دست پیدا کند، تلاش کنیم. شاید دشمن در برخی بخش‌ها اطلاعات ما را به دست بیاورد، اما نه به راحتی. برای دشمن زحمت و دردسر و فریب و مشغول‌سازی ایجاد کنیم. این در سایه باور و همدلی بین مجموعه‌های حفاظتی و مجموعه‌هایی که با اطلاعات و اخبار سروکار دارند، میسر می‌شود.

* پیشگیری یکی از اولویت‌های سازمان است، در این زمینه چه اقداماتی انجام داده‌اید؟
اساساً یکی از مأموریت‌های سازمان‌های حفاظت اطلاعات مسئله پیشگیری است؛ به ویژه در سپاه، در اساسنامه سازمان حفاظت سپاه مصوب فرمانده معظم کل قوا اصلی‌ترین مأموریت سازمان، امر پیش‌بینی و پیشگیری قید شده است و همه تلاش‌های ما اساساً در درجه اول به منظور این است که از سپاه مراقبت کنیم. بازوی نیروهای مسلح هستیم و با مجموعه اقدامات باید حصاری را پیرامون مجموعه ایجاد کنیم تا دشمن نتواند به این مجموعه رسوخ پیدا کند. توجیه نیروها و آحاد فرماندهان در این زمینه و آگاه‌سازی در حوزه دانش حفاظتی و ارتقای آن و رصد دقیق و هوشمندانه در همه ابعاد پنهان و آشکار برای تحقق این پیشگیری لازم بوده و امر بسیار مهمی است. امام خامنه‌ای فرموده‌اند، من به پیشگیری اهمیت بیشتر می‌دهم و پیشگیری مقدم بر پیگیری است. اساساً باید کاری کنیم که این ویروس و بیماری در مجموعه ما رسوخ و گسترش پیدا نکند؛ از این رو سازمان حفاظت اطلاعات در ابعاد گوناگون در این حوزه کار می‌کند، چه در رصد، چه توجیه، آگاه‌سازی، تبیین و پیاده‌سازی اقدامات حفاظتی در اهداف مرجع در مجموعه‌های سپاه. این امر در طول سال جاری است.
اگر پیشگیری مطلوب حاصل شود، دشمن در رسیدن به اهداف در سپاه ناکام خواهد بود و صیانت و سالم‌سازی محقق شده است.

* گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی اصلی‌ترین نقطه مشکل عمومی حفاظت با کارکنان است، در این باره توضیح دهید.
فضای مجازی به نوعی فرصت و تهدید است. فرصت‌ها را باید خوب بشناسیم و سواد و علم بهره‌گیری را پیدا کنیم و مضرات مفسده‌ها را هم باید در کنار تهدیدات ببینیم؛ اما برخی اوقات بین اینها تمیز داده نمی‌شود و اگر حفاظت دستورالعملی صادر می‌کند، پشتوانه مراجع بالادستی را دارد و عمدتاً به دلیل تهدیدات این فضا است؛ از این رو در مأموریت‌ها و اماکن سپاه نباید استفاده شود. به هر حال چه قبول کنیم و چه نکنیم، این تهدیدات وجود دارد. استفاده از گوشی هوشمند در مکان‌ها و مأموریت‌ها ممنوع است؛ از این رو عزیزان به این تمهیدات توجه داشته باشند. به دلیل همین بی‌توجهی و غفلت‌ها چه خسارت‌ها و چه مشکلاتی برای برخی از همکاران ما در مأموریت‌ها اتفاق افتاده که جای بیان آن نیست. اگر این تهدیدات را خوب بشناسیم، می‌توانیم از آن به مثابه فرصت استفاده کنیم، مانند یک سیل که اگر آماده نباشیم، ویرانگر است و اگر آماده باشیم، با مهار آن می‌توانیم آبادی را به ارمغان بیاوریم.
سرویس‌دهنده مرکزی تبادل اطلاعات در فضای شبکه‌های اجتماعی در اختیار دشمن است؛ یعنی اطلاعات شما در اختیار دشمن است و دشمن این را به همین دلیل برای ما به طور رایگان فراهم کرده است. پشت همه این خدمات سرویس‌های جاسوسی هستند؛ اما خود سرویس‌های صاحب اینها از این امکانات برای کارهای خود استفاده نمی‌کنند.

  علیرضا جلالیان/پس از پیروزی انقلاب اسلامی به طور حتم کشور دچار تحولات بسیاری شد، از نظام سیاسی گرفته تا دیگر نظام‌ها. بر این اساس یکی از جاهایی که دچار از هم‌گسستگی و تشکیل دوباره شد، نیروهای مسلح بود. قوای مسلح شاهنشاهی با پیروزی انقلاب اسلامی از هم پاشید و بعد از مدتی شکل جدیدی به خود گرفت. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، نیروهای مسلح ایران ذیل پیمان ناتو در پیمان سنتو تعریف شده و مبتنی بر آن تجهیز و مهیا شده بودند. انقلاب اسلامی برپا شد تا جلوی همین امور و عدم استقلال را بگیرد؛ بنابراین در ابتدای این امر اول ارتش شاهنشاهی فروپاشید و ارتشیان مؤمن و وفادار به انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی ایران را این‌بار مستقل از ارتش ایالات متحده و بدون حضور مستشاران نظامی آنها تشکیل دادند. در این میان نیروهای مردمی در کمیته سازماندهی شدند و همزمان بنا به نیاز انقلاب اسلامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شکل گرفت و عمده نیروهای انقلاب در این سازمان عضو شدند. دفاع مقدس در این میان عامل شتاب‌دهنده به ایجاد ساختار و سازمان بومی نظامی کشور بود؛ البته سپاه به سبب تازه تأسیس بودن و حضور فرماندهان انقلابی و به ویژه نبوغ فردی مانند شهید حسن باقری، توانست به سرعت در ساختار و سازمان پیشرفت کند و ارتش هم با بهره‌گیری از تجربیات مستشاران نظامی خارجی، دست به ابتکاراتی زد و توانست در اواخر دهه 60 سازمان بومی خود را کلید بزند.
به طور کل بر این اساس ارکان چهارگانه مرسوم در نیروهای مسلح جهان کمی تغییر پیدا کرد و نیروهای مسلح ایران در قالب سه مدیریت فرماندهی، حفاظت اطلاعات و عقیدتی سیاسی، سازمان اصلی خود را در ذیل انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی پیدا کردند. جنبه‌های اعتقادی و معنوی و آموزش‌های سیاسی و فرهنگی از ارکان فرماندهی جدا شد و ذیل مدیریت جدیدی به نام عقیدسی سیاسی تحت نظر مستقیم فرمانده کل قوا و دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا شکل گرفت. همچنین  ضد اطلاعات از رکن دوم مستقل شد و با نام حفاظت اطلاعات ذیل دفتر حفاظت اطلاعات فرماندهی کل قوا فعالیت کرد. حوزه فرماندهی هم تحت‌ نظر دفتر فرماندهی کل قوا فعالیت می‌کند و برای هماهنگی ستادی در این حوزه ستاد کل نیروهای مسلح شکل گرفته است.
اما در این میان مستقل‌ترین لایه را می‌توان حفاظت اطلاعات برشمرد؛ چرا که بنا به اهمیت موضوع صیانت از اطلاعات نظامی و مقابله با عملیات‌های نفوذ، رخنه، عامل‌گیری و جمع‌آوری اطلاعات از نیروهای مسلح به سبب داشتن دشمنان بسیار قوی و با انگیزه برای نابودی انقلاب دارای اهمیت است.
در این میان سازمان حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران به سبب هم ذات بودن آن با انقلاب اسلامی و ارتباط مستقیم آن با حیات انقلاب، دارای اهمیت بیشتری است و به نظر می‌رسد عمده مشکل در سپاه نه عامل‌گیری و نفوذ؛ بلکه سهل‌انگاری در تبادل اطلاعات است که موجب می‌شود دشمن به اطلاعات مورد نظر خود راحت‌تر دست پیدا کند؛ بنابراین به نظر می‌رسد مهم‌ترین رسالت این مجموعه آگاه‌سازی و پیشگیری از این امر در بین پاسداران است که خوشبختانه این رویکرد در این تشکیلات به خوبی دنبال می‌شود.

همسر شهید مدافع حرم حامد کوچک‌زاده


 احسان امیری/  شهید «حامد کوچک‌زاده» از شهدای مدافع حرم استان گیلان است. «سمیه روزافزای» همسر وی درباره این شهید می‌گوید:  «حامد به قدری بزرگوار بود که هر چقدر از پاک‌منشی، تواضع و رفتارهای مؤدبانه‌اش بگویم، کم گفته‌ام. در هشت سال زندگی با حامد، من شاید دو سه مرتبه از او عصبانیت دیدم و همیشه سعی می‌کرد عصبانیت خود را بروز ندهد و کنترل خشم داشته باشد. اگر فردی بخواهد همیشه خوش اخلاق و خوش برخورد باشد، کار دشواری است. من از بعد رفتن همسر شهیدم خیلی تلاش کردم تا از اخلاق و منش پسندیده او تأسی کنم؛ ولی متأسفانه تاکنون موفق نشده‌ام. خداوند متعال حامد را به خاطر اخلاق نیکو و رفتار خوبش انتخاب کرد، همین امر سبب می‌شود که شهادت نصیب بندگان خوب خدا شود. همیشه در صحبت‌هایش حرفی از شهادت خودش نمی‌زد و اگر به شوخی هم فردی به او می‌گفت به زودی شهید می‌شوی، حامد از این حرف ناراحت می‌شد؛ چرا که می‌گفت شهادت برای مردان خدا است. اصلی‌ترین دغدغه او بحث فرهنگی بود و همیشه دوست داشت اقدامی برای وضعیت نامناسب جامعه انجام دهد. دفتر خاطرات همسر شهیدم پر از مطالب فرهنگی و دغدغه‌های این‌گونه بود که وقتی خاطراتش را مرور می‌کردم با خودم می‌گفتم خدا رو شکر شهید شد اگرنه از ناراحتی فضای نامناسب شهر دق می‌کرد. به موضوع مطالعه و کتابخوانی اهمیت فراوانی می‌داد، با ورود ایشان به خانواده ما، دیگران هم به این موضوع اهمیت دادند و کتابخوان شدند. از تکراری بودن روزها بیزار بود و همیشه سعی می‌کرد کار مفیدی انجام دهد. درباره سوریه رفتنش گاه‌گاهی برای ما صحبت می‌کرد، اوایل نسبت به حرفش موضع می‌گرفتم و برای رفتنش به سوریه مخالفت می‌کردم؛ اما دل او برای رفتن به جبهه‌های مقاومت همیشه آشوب بود و قرار نداشت. همسر شهیدم به ‌همراه دامادمان هر دو برای سوریه نام‌نویسی کردند و چون ایشان به دلیل مخالفت‌های من مدارکش کامل نبود، نتوانست به سوریه اعزام شود. وقتی دامادمان برای خداحافظی به منزل ما آمد، ناراحتی و غصه را در صورت حامد دیدم، آن لحظه واقعاً ناراحت شدم و با خودم گفتم ای کاش مخالفت نکرده بودم تا حامد هم مدارکش را برای اعزام به سوریه تحویل می‌داد. بعد از این ماجرا تصمیم خودم را گرفتم و دیگر مخالفتی با خواسته حامد نکردم و او هم کم‌کم مهیای مأموریت شد. لحظات خداحافظی چشمانم پر از اشک شده بود، من می‌دانستم اگر حامد بماند و به سوریه نرود بیشتر اذیت می‌شود و بیشترین دلیل رضایتم همین بود. باور و اعتقاد پاک حامد دلیل رفتنش به سوریه شد، می‌گفت باید به سوریه بروم و تفنگ به دست بگیرم و از حرم حضرت زینب(س) دفاع کنم. چهارم دی سال 1394 به سوریه اعزام شد و 12 بهمن سال 1394 به مقام رفیع شهادت نائل آمد. سخت‌ترین روز زندگیم شنیدن خبر شهادت حامد بود، جدا شدن از این مرد خدا برایم روزها و شب‌های سختی را رقم زده است و هنوز نمی‌توانم رفتن او را باور کنم و همیشه یاد و خاطرش برایم زنده هست. حامد همیشه سرباز ولایت بود و به ما سفارش می‌کرد گوش به‌ فرمان فرامین رهبر معظم انقلاب باشیم و مسیرمان همیشه مسیر ولایت‌پذیری باشد.»

از خانواده ما چند نفر پاسدار و چند نفر هم در دیگر نیروهای مسلح هستند. یک روز در یک مهمانی تقریباً همه جمع بودیم که برادرم که پاسدار بود بحثی را در رابطه با کارهای خاص سپاه باز کرد و باعث شد مابقی پاسدارها و نظامی‌ها هم موضوعاتی رو مطرح کنند که از نظر من لازم نبود توی جمع گفته بشه. از من هم نظر خواستند و من گفتم مسائل کاری برای محل کار و مسائل خانوادگی برای خانه است. لطفاً بحث رو عوض کنید و همین تذکر باعث شد دیگه این موضوع ادامه پیدا
 نکنه. 

«ارتباط شرط پیروزی» دفاع مقدس را با بیانی ملموس روایت کرده است. «ارتباط شرط پیروزی» نام کتابی از «حسین یاقوتی و دارای خاطرات فرمانده مخابرات لشکر 30 پیاده گرگان است. نویسنده در این کتاب، خاطرات سرهنگ «سیدعلی‌اکبر آقاپور»، فرمانده مخابرات لشکر 30 پیاده گرگان را گردآوری کرده و در خلال آن به دوران کودکی، نوجوانی و جوانی و در نهایت دوران جنگ تحمیلی و حوادث پس از آن پرداخته است. این کتاب را نشر «صریر» در 1000 نسحه منتشر کرده است. در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «قرارگاه ما در حسینیه اهواز و قرارگاه تاکتیکی تیپ در فاو بود. یک‌بار هم نیروها را فرستادم فاو که در سه‌راهی آبادن‌ـ ماهشهر هواپیما آمد که ماشین را بزند، راننده دستپاچه شد و ماشین را چپ کرد و 14 نفر زخمی شدند؛ البته شانس آوردم من در این حادثه نبودم؛ اما بی‌سیم شاسی را روی اتاقک ماشین نصب کرده بودم، وقتی ماشین وارونه شد، شاسی مانع آسیب دیدن شدید بچه‌ها شد. مصدومین آقای پرویز درزی که درجه‌دار مخابرات بود و از ناحیه کمر و دیسک و سینه آسیب دید و آقای اکبر قاسمی، آقای احمد طاهری آسیب سختی دیدند، بقیه آسیب چندانی ندیده بودند. ماشین را به صورت اول برگرداندند و سوار شدند و به قرارگاه آمدند. بعدها ماشین را تعمیر کردیم. این 14 نفر به فاو می‌رفتند تا نیروها را تعویض کنند. معمولاً من یا معاونم، سیار بودیم و یکی از ما دو نفر در قرارگاه می‌ماند. در طول چند ماهی که در منطقه فاو بودیم، بارها به فاو رفتم و برگشتم، یک شب هم در سنگر نخوابیدم، جای من چه در فاو و چه در حسینیه اهواز کنار سیستم ارتباطی داخل تویوتا بود. به خاطر اینکه حدود 200 مایل ارتباط رادیویی داشتم، مجبور بودم سرکار باشم و به طور مداوم ارتباطم را بازدید کنم و آماده به کار باشم.»



شب‌ها یک پشتی می‌گذاشتم زیر پای زهرا و سه تا هم زیر پای فاطمه، پشت پنجره منتظر پدرشان می‌ایستادند. آن شب سر و صدای بچه‌ها بلند شد «بابا آمد. بابا آمد.»
همین که صدای ماشین اصغر می‌‌آمد، می‌دویدند به اتاق‌های همسایه‌ها و همه بچه‌ها را می‌آوردند بیرون، می‌ریختند سر اصغر و بازی می‌کردند. گاهی می‌بردشان حیاط و یکی دو ساعت سر و صدای‌شان می‌آمد. 
به روایت رقیه قجاوند، همسر شهید اصغر قجاوند
شهید اصغر قجاوند هفتم اردیبهشت سال 1336 در روستای بتلیجه فریدن اصفهان متولد شد. مقارن با اوج‌گیری انقلاب اسلامی خدمتش به پایان رسید و به همراه مردم انقلابی میهن‌مان به مبارزه با رژیم شاهنشاهی پرداخت. با پیروزی انقلاب اسلامی جزء اولین افرادی بود که به عضویت سپاه درآمد. به بیت امام(ره) منتقل شد و در همین هنگام حفاظت چندین نفر از بزرگ‌ترین شخصیت‌های انقلاب اسلامی از جمله شهید مظلوم آیت‌الله بهشتی و شهید دکتر باهنر را به عهده گرفت. چند ماهی از عمر انقلاب نمی‌گذشت که غائله کردستان راه‌اندازی شد، او در کنار همرزمانش به نبرد با دشمنان انقلاب پرداخت و حماسه‌ها آفرید. با آغاز جنگ تحمیلی به منطقه عملیاتی غرب عزیمت کرد و در ارتفاعات بازی دراز و سر پل ذهاب، ضربات سنگینی را بر پیکره رژیم بعثی وارد آورد و به سمت مسئول ستاد عملیاتی قرارگاه غرب کشور انتخاب شد. 16 فروردین سال 1360 ازدواج کرد که ثمره آن دو دختر شد. در سال 1364 به سمت یکی از مسئولان اطلاعات قرارگاه خاتم‌الانبیاء مرکز عملیات مشترک ارتش و سپاه برگزیده شد و از سال 1365 به بعد در سمت جانشین معاونت اطلاعات نیروی زمینی سپاه فعالیت کرد. در نهایت فروردین سال 1367 در عملیات والفجر 10 در حلبچه شیمیایی ‌شد و به شهادت رسید.


۰914۰۰۰6991/ بعضی از رزمندگان دفاع مقدس هستند که شاعر هم هستند، از آثار آنها هم استفاده کنید.
صبح صادق: منتظر ارسال آثار این عزیزان هستیم.
۰913۰۰۰8043/ اگر زحمتي نيست آدرس و کد پستي را جهت مکاتبه ارسال کنيد.
۰914۰۰۰9235/ شعري با درونمايه فرهنگ شيعه دارم، امکان چاپ در هفته‌نامه وجود دارد؟
صبح صادق: شما می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی قید شده در بالای صفحه 12 نشریه، شعر خود را برای ما ارسال کنید.
۰901۰۰۰9423/ من يک مخترع ايراني هستم و چندين طرح و ايده در زمينه سلاح و ابزار جنگي دارم. بابت اجراي طرح‌ها با چه کسي صحبت کنم؟
صبح صادق: باید بر اساس نوع اختراع به مجموعه‌های جهاد خودکفایی نیروهای مربوطه مراجعه کنید.
۰912۰۰۰1183/ حالا که همت همگاني کاشت درخت براي مقابله با ريزگردها هست، درختان ميوه بکارند تا در آينده اشتغال‌زايي شده و ارزش دوچندان براي نگهداري آنها را داشته باشند.
۰913۰۰۰1911/ اي کاش رئیس‌ محترم جمهور به جاي نظريه‌پردازي در حوزه‌هاي غير مربوط، آستين همت را بالا مي‌زد و براي رفع مشکل بيکاري و رکود طرح مي‌داد./ نجفي از قشم
۰914۰۰۰5343/ ابلاغيه‌هاي جذب و حقوق و مزاياي بسيجيان کد 89 چرا عملي نمي‌شود؟ خواهشاًً پيگيري شود.
۰915۰۰۰5076/ بنده از خرداد 95 بازنشسته شدم، چرا مابقي پاداش و طلب مرخصي را پرداخت نمي‌کنند؟/ مهدي ضميري زارعي از مشهد
۰915۰۰۰5950/  ارشديت تحصيلي سطح يک چه شد؟ 
۰918۰۰۰2844/ پاسداري هستم که مشکلات پزشکي و مريض دارم. با کدام مشاور در امور بهداري ارتباط بگيرم.
صبح صادق: شما باید از طریق بهداری رده خود پیگیر موضوع باشید.
۰918۰۰۰3850/ چرا ارشديت طرح امام حسن(ع) از سه ماه به دو ماه کاهش پیدا کرد؟
۰918۰۰۰8802/ چرا مسئولان به فکر حق مأموريت کد 89 نيستند؟ 
۰918۰۰۰1096/ اختلاف حقوقي در فيش کارکنان هست که اصلاح نمي‌شود! جمع پارامترهاي درآمد بيشتر از جمع حقوق و مزايا است. سال 96 تمام شد و اين مشکل اصلاح نشد. حداقل در اين پايان سال اصلاح و معوقات آن پرداخت شود./ اعظمي از کردستان
۰918۰۰۰7135/ وقتي به پزشک مراجعه مي‌کنيم، حداقل يکي از داروها را آزاد حساب مي‌کنند، با اين همه پولي که بابت حق بيمه مي‌پردازيم، آيا پوشش بيمه‌اي کم شده يا پزشکان و داروخانه‌ها تخلف مي‌کنند؟
۰938۰۰۰2340/ از خرداد ماه پرونده وام ازدواج شجره طوبي را براي دخترم تکميل و ارسال کردم؛ ولي بنياد تعاون به دليل نبود بودجه اقدام نکرده، قرار بود از ازدواج حمایت شود!
صبح صادق: این موضوع را از مرکز خدمات پیگیری خواهیم کرد.
۰938۰۰۰1228/ چرا سابقه سربازاني که در سال‌هاي 67، 68 و 69 در منطقه عملياتي جنوب بودند جزء سابقه جبهه قبول نمي‌کنند؛ ولي بقيه مناطق مثل شمال غرب و شرق را قبول مي‌کنند؟ 
۰936۰۰۰2007/ چرا بانک انصار با وجود اینکه بحران بانکی کشور ناشی از چرخه ربوی وام‌های بانکی است هنوز اقدام به پرداخت وام‌های با سود بالای 4 درصد و افتتاح سپرده کوتاه و بلندمدت با سود می‌کند، در حالی که می‌تواند با مجموعه حقوق کارکنان سپاه و پرداخت وام‌های قرض‌الحسنه، درآمد مکفی داشته باشد.