حسن روحانی رئیس‌جمهور گفت به آینده کشور کاملاً اطمینان دارم؛ به بقای این نظام و انقلاب صد درصد مطمئن هستم. این انقلاب و نظام به دست من و شما به وجود نیامده، بلکه به دست یک ملت بزرگ و با عنایت حق به وجود آمده است. ملت ما پای کار هستند و هیچ کس از شعار روز اول انقلاب برنگشته و ملت پای کار است و تصمیم‌گیر اصلی است و خدا نیز همواره ما را یاری می‌کند.

بازنگاه صبح صادق به فرصت‌ها و چالش‌های یک پیام‌رسان

  امین پناهی/ بشر از ابتدای خلقت در زندگی خود نیاز به ارتباط را احساس و در حد مقدورات ابزارهایی برای آن پیش‌بینی کرده بود. ارتباطات شفاهی که شاید بتوان برای آن سابقه‌ای چند ده هزار ساله متصور شد، هنوز هم یکی از بهترین نوع ارتباطات بشری است. اما در دوران جدید هم با توجه به پیشرفت سریع و روزافزون فناوری، نوع جدید دیگری از ارتباط به وجود آمده است؛ ارتباطی که هم ادبیات خاص خودش را دارد و هم بسترها و ساختارهای مخصوص به خود را می‌طلبد. به این شکل که برخی افراد و شرکت‌ها بسترهایی را ایجاد کرده‌اند و کاربر ناگزیر به استفاده از این بسترهاست. نمونه بارز این فناوری‌های ارتباطی فضای مجازی است.
پیشینه شبکه‌های اجتماعی به کمتر از دو دهه گذشته پیش برمی‌گردد که در آن ابتدا می‌شد بین شبکه‌های اجتماعی و شبکه‌های ارتباطی تفاوت قائل شد، به طوری که برخی تنها در قالب یک شبکه اجتماعی فعالیت می‌کردند و برخی در قالب پیام‌رسان. اما ظهور تلگرام را می‌توان دوره جدیدی از شبکه‌های اجتماعی دانست. در واقع با ظهور این پیام‌رسان وضعیت کمی پیچیده‌تر شده و دیگر نمی‌توان به آنها به عنوان یک شبکه اجتماعی یا پیام‌رسان صرف نگاه کرد. تلگرام هر چند در ابتدا با امکانات یک پیام‌رسان و در حد گفت‌وگو ظاهر شد، اما پس از آنکه با استقبال کم‌نظیری به خصوص در ایران روبه‌رو شد، با افزودن برخی امکانات به آن به سمت یک شبکه اجتماعی قوی و تأثیرگذار پیش رفت.
در ایران پس از آنکه پیام‌رسان‌های پیشین یا فیلتر شدند، یا به دلیل سرعت و امکانات محدود نتوانستند انتظارات را برآورده کنند، مردم به تلگرام رو آوردند. یکی از ویژگی‌های اصلی تلگرام انعطاف‌پذیری و تغییرات به روز و بر اساس ذائقه کاربران بود که به خوبی انجام شد و توانست جای پای خود را در این بازار محکم‌تر کند.
اما یکی از مهم‌ترین علل گسترش تلگرام در کشور ما به دلیل سادگی ایجاد شبکه‌هایی بود که مردم نیازهای خود را در آن جست‌وجو می‌کردند. چه کسانی که قصد داشتند به عنوان تولیدکنندگان و گسترش‌دهندگان محتوا پیش بروند راحت‌تر می‌توانستند این کار را انجام دهند و چه کسانی که خواستار استفاده از چنین مطالبی بودند و همین سادگی در دسترسی به اطلاعات توانست نقش مهمی را برای گسترش این پیام‌رسان ایفا کند.
تلگرام در قالب یک شبکه اجتماعی همه‌گیر توانست، هم جای خود را در زندگی روزمره و ارتباطات مردم باز کند و هم ارتباطات بین خانواده‌ها را که حالا ممکن است هر یک از اعضا در هر گوشه از شهر یا کشور سرگرم کار خود باشند را دوباره به یکدیگر نزدیک کرده و کاری کند که بیش از پیش جویای احوال یکدیگر باشند. از سوی دیگر این پیام‌رسان زمینه‌ساز کسب‌وکارهای نوینی شده و عده‌ای توانستند با بهره از آن درآمدزایی کنند. در واقع، این پیام‌رسان توانست به حذف واسطه‌ها کمک کند و خود واسطه خرید و فروش تولیدات و اجناسی باشد که در درون کشور تولید می‌شود.
از سوی دیگر، تلگرام یک منبع در دسترس برای کسانی بود که شاید سالیانه یک بار هم فرصت نکنند یا نخواهند روزنامه‌ای را بخوانند، یا کتابی را مطالعه کنند. در واقع، این پیام‌رسان یک دریای دانش کم‌عمقی بود که توانست منبع سهل‌الوصولی برای افراد باشد و به دلیل همین سهل‌الوصول بودن طرفداران بسیاری یافته است.
اما تلگرام در قالب یک شبکه اجتماعی چاقوی دولبه‌ای بود که می‌توانست علاوه بر فرصت‌هایی که برای مردم ایجاد کرده است، تهدیدهایی هم داشته باشد. در واقع، در همین موضوعی که اشاره شد تلگرام هر چند می‌توانست منبع اطلاعات خوبی برای مردم باشد، اما از سوی دیگر به دلیل نبودن نظارت ناظران و صاحب‌نظران صفحات ایجاد شده می‌توانستند هرگونه مطلبی را غلط یا درست منتشر کنند که همین ویژگی می‌توانست سبب گمراه شدن مردم بشود.
یکی دیگر از معایب این پیام‌رسان تبعیت نکردن آن از قوانین داخلی کشورها بود، به طوری که اگر دعوایی در این پیام‌رسان صورت گیرد، هیچ منبع رسیدگی و پیگیری دعاوی وجود ندارد و این خود باعث متضرر شدن بسیاری می‌شود که نمی‌توانند امیدی به بازگشت پول و سرمایه خود داشته باشند. البته مسئولان تلگرام با کمال وقاحت به این موضوع افتخار کرده و آن را مصداق گردش آزاد اطلاعات می‌دانند.
اما سال 96 را می‌توان به لحاظ سیاسی یک سال مهم و تأثیرگذار در آینده کشور دانست که البته شبکه‌های اجتماعی و به خصوص تلگرام توانستند نقش مهمی را در این میان ایفا کنند. در انتخابات اردیبهشت ماه 96 تلگرام در قالب یک ابزار ارزان و قابل دسترس با گستردگی زیاد توانست برای ایجاد کمپین‌ها و انتقال داده‌ها و اطلاعات به کار گرفته شود و کسانی توانستند پیروز میدان باشند که دانش بهره‌برداری از رسانه، به خصوص توانایی کار با تلگرام را داشتند. در واقع، می‌توان گفت تلگرام نقش مهم‌تری نسبت به ابزارهای دیگر ارتباطی ایفا کرد. استفاده تروریست‌ها از تلگرام برای هماهنگی عملیات‌های تروریستی در حرم امام(ره) و مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از وقایعی بود که نشان داد با وجود شعارهای عوامل این شبکه اجتماعی، حمایت از تروریست‌ها در دستور کار آنهاست.
زلزله کرمانشاه هم یکی از اتفاقات بسیار مهم سال 96 به شمار می‌رود. اتفاق غیر مترقبه‌ای که در یک شب توانست بسیاری را بی‌خانمان کند و عزیزان‌شان را به خواب ابدی فرو برد. اما نقش تلگرام باز هم در این میان مشهود بود. با توجه به عملکرد ضعیف برخی سازمان‌های متولی امداد و نجات و با همگرایی بسیار خوبی که مردم ایجاد کردند، توانستند نیازهای اولیه حادثه‌دیدگان را از سراسر کشور تأمین و به سوی آنها گسیل کنند و این محصول اطلاعات صحیحی بود که توانسته بودند ـ از طریق شبکه‌های اجتماعی و خبرنگارانی که از خود مردم بودند، به دست آورند.
و چهارمین اتفاق مهم سال 96 اتفاقی بود که در دی ماه رقم خورد. هر چند مردم به سبب فشارهای اقتصادی ناشی از بی‌توجهی دولت به مسئله اقتصاد و معیشت مردم اعتراضات بحقی داشتند و برای فریاد زدن آن راه‌پیمایی‌های آرامی را برگزار می‌کردند، اما باز هم فعالیت در بستر تلگرام بود که این اعتراضات را از مسیر اصلی خود منحرف کرده و به سمت آشوب کشانید. 
اتفاق بسیار مهم دیگر بسته شدن صفحاتی بود که به ترویج خشونت می‌پرداختند که البته 24 ساعت هم طول نکشید که دوباره آن را در یک صفحه جدید با شرایط بهتر ایجاد کردند و در اختیار مدیران این صفحات گذاشتند.
ابزاری که می‌توانست به نوعی خواسته‌های مردم را به گوش دولتمردان برساند تا بتوانند از طریق آن به حقوق خود برسند، اما زمانی که از مسیر اصلی خود منحرف شد، باعث شد تا مردم که خود از این فشارهای اقتصادی رنج می‌بردند به خیابان آمده و علیه این آشوبگری‌ها تظاهرات کنند و همه اینها به دلیل آن بود که مدیریت صحنه به دست چند نفر ضد انقلاب خارج‌نشین افتاده بود که هدف‌شان نه تنها سود رساندن به مردم نبود، بلکه ضربه زدن به نظام اسلامی بود، حتی اگر مردم هم در این میان خسارت ببینند.
اما یکی از موضوعات داغ این روزها در فضای مجازی و البته حقیقی، فیلترینگ تلگرام و یافتن جایگزین مناسب برای آن است. با نگاهی به کشورهای جهان می‌بینیم بسیاری از دولت‌ها همواره اجازه استفاده از نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌هایی که با منافع ملی‌شان در خطر باشد را ممنوع کرده‌اند و قطعاً ایران هم از این قاعده مستثنا نیست. در واقع وجود یک پیام‌رسان خارجی به معنای یک مانیتورینگ دائمی از زندگی مردم کشور است و این می‌تواند زمینه‌ساز آن باشد که دشمنان به راحتی بتوانند با تحلیل علایق و سلایق و داد و ستدها و رفت و آمدها نسخه‌ای برای مقابله با ملت بپیچند و به راحتی بتوانند به واسطه جنگ نرم و بر اساس اطلاعات طبقه‌بندی شده سنگرهای مورد نظر خود را فتح کنند. پس، از این روست که باید به سمت پیام‌رسان‌هایی رو آورد که در داخل طراحی شده و سرور آن در درون کشور باشد که از سرقت اطلاعات از سوی سرویس‌های جاسوسی کشورها جلوگیری شود.
امسال سال حمایت از کالای ایرانی است و باید از این کالاهای مجازی نیز حمایت کرد. هر چند اگر کیفیت آنها نسبت به نمونه خارجی‌اش پایین‌تر باشد. یادمان نرود همین تلگرام هم با حمایت ما ایرانی‌ها بود که توانست ارتقا یابد؛ چرا که بیش از یک‌سوم کاربران آن را ایرانی‌ها تشکیل می‌دهند.


  رسول سنائی‌راد/ استحکام کانون خانواده و گستردگی خانواده‌های ایرانی و اعتقاد ملی آنها به تحقق شعارهای انقلاب و منویات رهبر معظم انقلاب این رسالت را برعهده آنها می‌گذارد که گام‌های استوارتری در تحقق خرید کالای ایرانی بردارند. این امر در وهله اول منوط به این است که خرید کالای ایرانی به منزله یک ارزش اجتماعی و یک واجب دینی و ملی در فرهنگ امروز جامعه ما جا باز کند که برای شکل‌گیری این ارزش و پنداشته،‌ بخش‌های فرهنگ‌ساز جامعه باید فعال‌تر از گذشته عمل کنند.
در این راستا، باید به نحوی برنامه‌ریزی صورت پذیرد که تسهیلات بانکی به منظور خرید شخصی، خرید کالاهای ایرانی در مراکز و ادارات به سمت خریداری از کالاهای ایرانی سوق یابد؛ بدیهی است که قانون‌گذاری‌ کارشناسی شده و نظارت مستمر به منظور تحقق این امر باید یک اصل مهم تلقی شود.
در تحلیل چرایی شعار سال از نگاه رهبر معظم انقلاب اولین اصل را باید «جهت دادن به سیاست‌های اجرایی و عملکرد مسئولان دولتی و مسئولان حکومتی» دانست که به منزله یک وظیفه رهبری در اصل 110 قانون اساسی تعیین شده است. علت دوم را باید در راستای فرهنگ‌سازی و فرهنگ‌پذیری اجتماعی دانست؛ یعنی به تعبیر رهبر معظم انقلاب «افکار عمومی توجه پیدا کنند به اینکه چه مسئله‌ای امروز برای کشور مهم است.» از این رو حمایت از کالای ایرانی به منزله یک مسئله مهم در شرایط فعلی باید تحلیل و تبیین شود.  حمایت از کالای ایرانی در ابعاد داخلی و بین‌المللی مزایایی دارد که می‌تواند در حرکت به این سمت الهام‌بخش مردم و مسئولان باشد. 
الف‌ـ اولین مزیت حمایت از کالای ایرانی، ‌گسترش و ایجاد مشاغل نو به واسطه فراهم شدن تقاضای جدید برای محصولات موجود و خدمات جدید است که حاصل آن کاهش نرخ بیکاری در کشور است. 
ب‌ـ بی‌شک گسترش چرخه‌های تولید به صورت مستقیم و غیر مستقیم موجب تقویت بنیان‌های امنیتی و دفاعی کشور خواهد شد. 
ج‌ـ مصرف کالای داخلی موجب کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی در مصارف جاری کشور و زمینه‌‌سازی سرمایه‌گذاری درآمدهای نفتی برای طرح‌های عمرانی و سرمایه‌گذاری‌های کلان می‌شود که برخی از مشکلات فعلی را حل خواهد کرد. 
د‌ـ تقویت باورهای اسلامی‌ـ ‌ایرانی و ملی و کاهش وابستگی‌های فرهنگی و اجتماعی به بیگانه و احساس همزادپنداری از طریق مصرف کالاهای ایرانی در بین مردم از جمله نتایج استفاده از کالاهای داخلی است که می‌تواند به مثابه یک موضوع تحلیلی لحاظ شود. 
ه‌ـ جلوگیری از انتقال سرمایه‌ها به خارج از کشور به واسطه فراهم شدن زمینه‌های به‌کارگیری سرمایه‌ها در فرآیند تولیدات داخلی اصل دیگری است که باید در تحلیل‌ها استفاده شود. 
و‌ـ در شرایط فعلی که تحریم‌ها در حال تشدید است، کاهش وابستگی ارزی به کشورهای بیگانه و تقویت پول ملی و اتکا به آن در معاملات و مبادلات اقتصادی یک فریضه دینی و ملی است که صرفاً‌ در حمایت و استفاده از کالای داخلی تأمین می‌شود. 
ز‌ـ یکی از فواید این امر کمک به مثبت شدن تراز تجاری کشور به دلیل کاهش نیازهای وارداتی است که یکی از راهکارهای مقابله با تحریم‌های اقتصادی استکبار جهانی و افزایش توان اقتصادی و بالا رفتن قدرت چانه‌زنی در معاملات بین‌المللی است. 
علت استفاده نکردن از کالای داخلی صرفاً اشکالات دولت فعلی یا حتی دولت‌های قبلی نیست؛ بلکه برخی از علل استقبال نکردن به نوع پنداشته‌های جامعه برمی‌گردد که تلاش برای رفع این پنداشته در جلسات و سخنرانی‌ها ضروری به نظر می‌رسد. 
حمایت از تولید داخلی، لازمه حفظ استقلال و ارتقای جایگاه کشور در نردبان قدرت نظام بین‌الملل است. این موضوع باید تبیین شود که لازمه افزایش قدرت بین‌المللی ایران و گذر از فشار تحریم‌های استکبار جهانی تأکید بر استفاده از کالای ایرانی است.  برخی مصرف‌کنندگان کالاهای خارجی علت استفاده از این کالاها را «اعتبار اجتماعی» حاصل از استفاده از چنین کالاهایی می‌دانند؛ بنابراین باید تلاش شود حمایت و استفاده از کالای داخلی یک ارزش و مصرف کالای خارجی یک ضد ارزش محسوب شود.
برخی افراد جامعه علت استقبال نکردن از کالای داخلی را بی‌کیفیتی آن می‌دانند که بخشی از آن صرفاً جنبه روانی دارد که باید در جهت رفع آن تلاش کرد. از سویی باید مطالبه‌گری اجتماعی به منظور اصلاح کالاهای بی‌کیفیت که مانند خودرو از رانت دولتی استفاده می‌کنند، شکل گیرد.  در نهادینه‌سازی این تفکر، تأکید بر نصوص دینی و نظر علما و مراجع، استفاده از تجارب تاریخی برخی کشورهای شرق آسیا و کشورهایی، مانند آلمان و به‌کارگیری شیوه‌ها و ابزارهای نوین آموزشی می‌تواند کارآمد باشد. 

 هدیه آمریکا به ایران
روزنامه «ایلاف» عربستان نوشت: «دیگر دخالت نظامی ائتلاف بین‌المللی برای مقابله با ایران و سوریه، گزافه‌گویی‌ای بیش نیست. تصمیم آمریکا برای عقب‌نشینی از سوریه، هدیه‌ای است که دودستی تقدیم ایران خواهد شد؛ کشوری که رسانه‌ها هم نتوانسته‌اند عمق نفوذ آن در کشورهای عربی را مشخص کنند. بهترین هدیه، پیروزی جبهه مقاومت بر ائتلاف عربی، عبری و غربی است و این یک شکست سنگین برای اعضای یک ائتلاف بود که می‌خواستند سوریه را یک هفته‌ای سرنگون کنند.»

چاه جدید آمریکا
شورای امنیت ملی آمریکا در حال بررسی طرحی است که به موجب آن در صورت موافقت عربستان با تأمین هزینه‌های مربوط به اعزام نیروهای عربی به سوریه، جایگاه راهبردی این کشور در آمریکا به «متحد عمده غیرعضو ناتو» ترفیع پیدا کند. وعده آمریکا به عربستان در حالی است که نیروهای عربستانی تاکنون نتوانسته‌اند کشور محروم و بدون امکانات یمن را شکست دهند. آمریکا با این روش جدید به دنبال آن است که عربستان را در یک میدان دیگر درگیر کند تا تسلیحات بیشتری بخرد و به قول ترامپ شیر بیشتری بدوشد. ترامپ با افزايش سقف مطالبات از سعودي‌ها تهديد کرده است اگر محمد‌بن‌سلمان هزينه‌هاي مورد تقاضا را نپردازد، از سوريه عقب‌نشيني مي‌کند.

تکمیل پروژه قدرت ایران
خبرگزاری «اسپوتنیک» با قلم ژنرال جاناتان شاو، رئیس سابق نیروهای ویژه انگلیس با اشاره به قدرت ایران در مقابل آمریکا، نوشت: «ترامپ باید در نظر داشته باشد که امواج تصمیم دولت پیشین آمریکا برای حذف رژیم صدام در عراق هنوز پابرجاست. جمهوری اسلامی ایران تهدید حضور آمریکا در منطقه را به فرصت و عراق را به هم‌پیمان اصلی خود در خاورمیانه تبدیل کرد و تا عمق پارلمان و کابینه دولت این کشور نفوذ کرد. اکنون این پرسش مطرح می‌شود که آیا دور جدید حملات آمریکا در منطقه سبب افزایش نفوذ ایران تا بلندی‌های جولان و تکمیل کریدور تهران، بغداد و دمشق خواهد شد یا خیر؟»

بزرگ‌ترین چالش آمریکا
«مایک پمپئو» مدیر سازمان سیا در سخنانی ادعا کرد: «ایران همچنان به دنبال افزایش نفوذ خود در منطقه خاورمیانه است و بزرگ‌ترین حامی تروریسم به شمار می‌رود.» وی در ادامه افزود: «گسترش نفوذ ایران شاید بزرگ‌ترین چالش برای سیاست خاورمیانه‌ای ایالات متحده در بلندمدت باشد.» مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا مدعی شد: «جمهوری اسلامی ایران کشور قدرتمندی است که همچنان بزرگ‌ترین حامی تروریسم در جهان به شمار می‌رود. قدرت و نفوذ ایران، به ویژه طی سال‌های اخیر همچنان رو به افزایش است. وقتی به اتفاقاتی که امروز در سوریه، یمن و عراق رخ می‌دهد، نگاه کنید، شما می‌توانید این تهدید را ببینید. ایران به طور آشکارا به دنبال تبدیل شدن به قدرت برتر در منطقه است.»

ممنوعیت پیام‌رسان  های‌خارجی
رئیس مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست‌جمهوری در بخشنامه‌ای به کلیه دستگاه‌های اجرایی، استفاده از پیام‌رسان‌های خارجی در همه نهادها و مؤسسات دولتی و عمومی غیر دولتی را ممنوع اعلام کرده است. در متن بخشنامه رضا جواهری، آمده است: «به استناد بند ۷ مصوبه شورای عالی فضای مجازی با موضوع سیاست‌ها و اقدامات ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی، می‌بایست کلیه نهادها و مؤسسات دولتی و عمومی غیر دولتی هرگونه تبلیغات خود در محیط پیام‌رسان‌های اجتماعی را صرفاً از طریق پیام‌رسان‌های اجتماعی داخلی که به صورت رسمی از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام می‌شود، انجام دهند. بدیهی است، هرگونه استفاده از پیام‌رسان‌های اجتماعی خارجی برای مکاتبات اداری و ارائه خدمات اداری کماکان ممنوع است.»


   مصطفی حسینی / پس از فرار خاوری، موضوع به کار نگرفتن افراد دارای تابعیت مضاعف در مصادر اجرایی به شکل جدی مطرح می‌شود، اما برخی از مسئولان بارها اعلام کرده‌اند که ما مسئول دو تابعیتی نداریم. اما با فرار کاوه مدنی معاون آقای کلانتری در سازمان حفاظت محیط زیست این موضوع جدی‌تر شده است.
کاوه مدنی استاد مدیریت محیط زیست امپریال کالج لندن بود که در مهر ماه 96 به دعوت سازمان محیط زیست به ایران آمد و در سمت معاونت آموزش و پژوهش این سازمان شروع به کار کرد. فعالیت مدنی در این سمت مدتی کمتر از پنج ماه بود.
به دنبال کشف شبکه جاسوسی و نفوذ کاووس سیدامامی و دستگیری چند نفر از عوامل شبکه صهیونیستی‌ـ انگلیسی‌ـ آمریکایی، حرف و حدیث‌هایی درباره کاوه مدنی استاد دانشگاه امپریال کالج لندن هم سر زبان‌ها افتاد و مشخص شد مدنی یکی از متهمانی است که باید مشخص شود ارتباطی میان او و دیگر عوامل شبکه جاسوسی وجود داشته است یا خیر؛ اما به دلایلی که مسئولان دولتی باید شفاف‌سازی کنند، کاوه مدنی نه تنها مورد سؤال و جواب جدی قرار نگرفت؛ بلکه به راحتی به اقدامات خود در سازمان محیط زیست ادامه داد تا جایی که مدنی با ارسال نامه‌ای به معاون رئیس‌جمهور استعفای خود را اعلام کرد.
آنچه مشخص است این است که کاوه مدنی در موضوعات زیست محیطی زیادی در ایران نقش داشته است که یکی از آنها معاهده آب و هوایی پاریس است. از مواردی که کاوه مدنی به شدت روی آن حساس بوده و فعالیت‌های وی در این زمینه مشهود است، مسئله پیوستن ایران به معاهده خسارت‌بار پاریس است. معاهده‌ای که آمریکا نیز زیر بار تعهدات تحمیلی آن نرفت و اعلام کرد برای حفظ آمریکا و منافع مردمش از این معاهده خارج می‌شود. خروج آمریکا از معاهده پاریس در دولت اوباما پیگیری و در دولت ترامپ قطعی شد، اما حامیان دولت در داخل اصرار دارند که این پروژه آمریکایی‌ها را در سطح قوه مجریه آمریکا تنزل دهند. در حالی که آمریکا خروجش از معاهده پاریس را اعلام کرده بود، کاوه مدنی در این باره می‌گوید: «مذاکرات پاریس می‌تواند به ما امید و درس‌های ارزشمندی بدهد. حس مشترک در کنار تهدیدها می‌تواند ملت‌ها را متحد کند. حتی در زمانی که تندروها، تروریست‌ها و ترامپ‌ها برای تفکیک دنیا سخت در تلاشند.»
اما و اگرها درباره کاوه مدنی ادامه داشت، تا جایی که تصاویری از مجلس مختلط رقص و عیش و نوش کاوه مدنی در رسانه‌های غیر رسمی و شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و رسانه‌های حامی دولت و جریان اصلاح‌طلب اعلام کردند که این تصاویر برای قبل از دوران مسئولیتی مدنی است و هیچ ارتباطی به زمان حال ندارد؛ البته کاوه مدنی خودش هم این تصاویر را تکذیب نکرد و مشخص شد جوان متخصص در امور محیط زیست، در موضوعات دیگری هم تخصص دارد. اگرچه معاون سازمان محیط زیست به فرارش از ایران اعتراف کرده است و تقصیر را به گردن دیگران انداخته است، اما فرار وی را باید بر اساس جلوگیری از لو رفتن شبکه جاسوسان محیط زیستی تفسیر و تحلیل کنیم.
با خروج کاوه مدنی از کشور بدون آنکه مشخص شود او و کاووس سیدامامی تا چه اندازه در خروج اطلاعات مهم به بهانه‌های زیست محیطی از کشور نقش داشته‌اند، بار دیگر ضرورت برکناری مدیران با تابعیت مضاعف در کشور مشخص شد. کاووس سیدامامی هم تابعیت سه کشور انگلیس، آمریکا و ایران را داشت.

نکته: فقیری به ثروتمندی گفت: اگر من در خانه تو بمیرم، با من چه می‌کنی؟ ثروتمند گفت: تو را کفن می‌کنم و به گور می‌سپارم. فقیر گفت: امروز که هنوز زنده‌ام، مرا پیراهن بپوشان و چون مُردم، بی‌کفن مرا به خاک بسپار...
نظر: در حالی که دولتمردان از لزوم تلاش برای اشتغال جوانان سخن به میان می‌آورند، اما اولویت و انرژی کشور در اختیار شرکت‌های خارجی در زمینه‌های واردات گذاشته می‌شود که شاید در آینده بتواند دردهای آنها را درمان کند، این در حالی است که با همین سیاست واردات بسیاری از مشاغل و شرکت‌ها در ورطه شکست و اضمحلال قرار گرفته‌اند؛ دولت به جای اینکه واردات را بیشتر کند، باید با حمایت از صنایع کوچک یا خانگی زمینه اشتغال را بالا ببرد و همین توجه کافی است که رونق اقتصادی به کشور بازگردد و سبب شود طرف‌های خارجی بیایند التماس حضور در ایران را داشته باشند، نه اینکه ما ملتمسانه به دنبال حضور آنها باشیم.


کوچ مردم ازتلگرام
حجت‌الاسلام سالک، نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: «در یک نظرسنجی 65 درصد مردم از فیلترینگ تلگرام ابراز خرسندی کردند، 25 درصد نیز آمادگی خود را برای استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی اعلام کرده و برای آنها تفاوتی ندارد؛ ولی تعدادی هم مخالفت کرده‌اند که بیشتر آنها برخی جریان‌های سیاسی داخلی و خارجی هستند که این جریان‌ها منافع سیاسی خود را در شایع‌افکنی‌ها و بحران می‌دانند. از این رو، نمی‌خواهند تلگرام بسته شود.» وی اظهار داشت: «روسیه، انگلیس، آلمان و فرانسه به فیلترینگ تلگرام روی آورده‌اند، زیرا این پیام‌رسان بنیان خانواده‌ها را از بین می‌برد و امنیت کشورها را به هم می‌ریزد.» 
برنامه گروه‌های تندرو
نشریه آمریکایی «بیزینس اینسایدر» نوشت: «مشکل واقعی ایران این است که دولت آمریکا قرار است یک موضع خصمانه‌تر در روزهای آتی علیه جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کند. اکنون گروه‌های تندرو در دولت آمریکا خواهان آغاز یک جنگ اقتصادی علنی علیه ایران شده‌اند و پرسش بازارهای نفتی جهان این است که این جنگ اقتصادی جدید علیه ایران تا چه حد بر صادرات نفت آن اثر خواهد گذاشت؟!»

خطوط جدید ایران
فرمانده نیروی دریایی سپاه درباره آمادگی نیروی دریایی سپاه پاسداران برای مقابله با هر نوع تهدید و حتی هر نوع اشاره اشتباه علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: «به لحاظ مأموریتی ما باید همیشه در عالی‌ترین سطح از آمادگی باشیم. از سوی دیگر، دشمن ما نیز امروز به اذعان خود وضعیتی انفعالی پیدا کرده است.»
 فدوی ادامه داد: «طبق کنوانسیون‌های بین‌المللی، کشور‌ها می‌توانند از آب‌راه‌های جهانی استفاده کنند، اما از آنجایی که حضور ناو‌های آمریکایی در منطقه بی‌ضرر نیست، ما نزدیک به ۱۰ سال است که خطوط را ایجاد کرده‌ایم که هیچ‌کدام از کشور‌ها تاکنون از آن تخطی نکرده‌اند.»

   دکتر یدالله جوانی/ سالروز میلاد حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) را به درستی روز پاسدار نامیده‌اند تا معرف جنس و هویت پاسداران باشد. امام حسین(ع) مظهر تمامی ارزش‌ها و فضیلت‌هایی چون؛ جهاد، ایثار، شهادت، آزادگی، عدالت‌خواهی، ظلم‌ستیزی، مظلوم‌پناهی، حقیقت‌جویی، شجاعت و صلابت بود. پاسداران انقلاب اسلامی در حقیقت و واقعیت، پرچمداران و نمادهای امروزین تمامی این ارزش‌های هویت‌بخش به مکتب‌ عاشورا هستند. پاسداران انقلاب اسلامی از زمان هویت‌یابی با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران زمین، با عملکرد خود نشان دادند که ریشه در عاشورا و مکتب سیدالشهداء(علیه‌السلام) دارند. آری، جنس پاسداران انقلاب اسلامی، از جنس شهدای کربلا و یاران باوفای امام حسین(ع) است. بنابراین اگر نسل امروز بخواهد، سپاه و پاسداران آن را به درستی بشناسد، باید با داستان کربلا و هویت سپاه امام حسین(ع) به درستی آشنا شود. جوانان ایران‌زمین و دیگر جوانان در امت اسلامی، اگر بخواهند به رمز و راز این جمله تاریخی حضرت امام خمینی(ره) که فرمودند: «ای کاش من هم یک پاسدار بودم»، پی ببرند و آگاه شوند، راهی جز آشنایی با هویت و شناسنامه پاسداران ندارند؛ هویت و شناسنامه‌ای که تجلی‌بخش تمامی فضیلت‌های عاشوراییان در عصر حاضر است. سپاه با برخورداری از چنین پاسدارانی، به گونه‌ای درخشید که رهبر کبیر انقلاب اسلامی با ملاحظه و مشاهده حماسه‌‌آفرینی‌های این نهاد انقلابی و عاشورایی در دوران جهاد و شهادت، با صراحت فرمودند: «اگر سپاه نبود، کشور هم نبود.» پاسداران در گذر زمان چهل ساله انقلاب اسلامی، نشان دادند که پایبند و وفادار به تمامی ارزش‌هایی هستند که هویت‌بخش سپاه است. طی چهل سال گذشته، پاسداران انقلاب اسلامی هرگز لباس مقدس جهاد را از تن جدا نکرده‌اند و در لوای این لباس مقدس، عزت و استقلال ملت ایران را حفظ کرده‌اند. مردان سپاه در دهه چهارم انقلاب اسلامی، از پیشکسوتانی چون سردار شهید همدانی تا پاسداران جوانی چون شهید حججی، با نثار خون خود در راه اعتلای اسلام و حفظ عزت مسلمین و تأمین امنیت ملت ایران، نشان دادند که پاسداران دارای ثبات قدم در صراط مستقیم الهی هستند.
حضور مستمر پاسداران در عرصه جهاد و شهادت طی چهل سال گذشته، سپاه را مایه آرامش ملت و تمامی آزادیخواهان عالم، به ویژه در منطقه راهبردی غرب آسیا کرده است. امروز ملت‌های منطقه و به ویژه مردم عراق، سوریه، لبنان، فلسطین اشغالی، با نقش‌آفرینی پاسداران در مسیر خنثی‌سازی توطئه‌های قدرت‌های شیطانی علیه امت مسلمان، به خوبی آشنا هستند. آقای ترامپ چندی پیش، تصریح کرد که ایالات متحده آمریکا در ۱۷ سال گذشته، هفت تریلیون دلار (معادل هفت هزار میلیارد دلار) در جنگ‌های غرب آسیا هزینه کرده، لکن هیچ دستاوردی نداشته است. آمریکایی‌ها بر اساس برآوردهای دقیق خود، نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شکست‌های راهبردی خود در منطقه را، یک نقش اساسی و بی‌بدیل می‌دانند. همین نقش‌آفرینی‌های پاسداران در عرصه جهاد و شهادت و تلاش شبانه‌روزی آنان برای حفظ انقلاب اسلامی و تأمین استقلال، عزت و امنیت ملت ایران، آمریکا‌یی‌ها را بر آن داشته تا با تمام توان سپاه و پاسدارانش را تحت فشارهای همه‌جانبه قرار دهند. تحریم بخش‌هایی از سپاه و قرار دادن فرماندهانی از این نهاد مردمی و انقلابی در فهرست تحریم‌ها، نشانه‌هایی آشکار از خصومت دشمنان و تلاش آنان برای تضعیف سپاه است. اما در این میان، تلاش دشمنان برای تخریب سپاه در فضای جنگ نرم، از اهمیت بالایی برخوردار است. دشمنان ملت ایران درتلاشند، با تخریب پایگاه‌های مردمی سپاه و پاسدارانش، قدرت آن را به چالش بکشانند.  
جمع‌بندی آمریکایی‌ها در سال‌های اخیر، آن است که برای شکست انقلاب اسلامی، فرو ریختن جمهوری اسلامی و بازگرداندن سلطه خود بر ایران، راهی جز تضعیف سپاه ندارند. آنان سپاه و پاسداران را، نماد اقتدار و ایستادگی ملت ایران در برابر خود یافته‌اند. بر اساس چنین برآوردی، برای تخریب و تضعیف سپاه برنامه‌ریزی کرده و قدرت رسانه‌ای خود را در این راستا فعال کرده‌اند. بر اساس همین نقشه شیطانی است که رئيس‌جمهور آمریکا در پیام نوروزی و منافقانه خود به ملت ایران تحت پوشش تبریک نوروزی، بر سپاه‌ستیزی تمرکز کرده، تلاش می‌کند سپاه را در نقطه مقابل منافع مردم ایران معرفی کند، دشمنان بر این اعتقادند که تنها راه فرو ریختن سپاه یا تضعیف سپاه در ایران، متهم کردن سپاه و پاسداران به فساد است. بدیهی است که هوشمندی ملت ایران در برابر چنین نقشه شیطانی، تنها راه خنثی‌سازی این نقشه است. متأسفانه در داخل کشور هم، برخی از گروه‌ها یا افراد سیاسی که سپاه را مانع اصلی بر سر راه دستیابی به امیال خود می‌بینند، خواسته یا ناخواسته به پیاده‌سازی نقشه دشمنان علیه سپاه و پاسداران روی آورده‌اند. از دشمنان انتظاری جز چنین دشمنی‌هایی علیه ملت ایران و نمادهای اقتدارآفرین و عزت‌بخش این ملت نیست، اما هم قدم و هم داستان شدن عده‌ای در داخل با دشمن و همنوا شدن آنان تعجب برانگیز است. اما همگان باید بدانند سپاه و پاسدارانش، بر اساس هویت و شناسنامه‌ای که دارند، با ثبات قدم و بر تن داشتن همیشگی لباس مقدس جهاد، لحظه‌ای از تداوم رسالت پاسداری غفلت نخواهند کرد.