ربخشی از سپاه ولی‌عصر(عج) در عراق
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در دیدار فرمانده حشد الشعبی عراق در ستاد این نیرو گفت: رجاء واثق دارم که با تحمل مشقات فراوان و رنج‌های بسیار توانسته‌اید ثبات و امنیت را برای کشور عراق به ارمغان آورید و از این بابت از همه تلاش‌های خالصانه شما‌ چهره‌های نورانی و عاشق شهادت قدردانی می‌کنم. ‌خداوند ‌را شاکرم که بخشی از سپاه حضرت ولی‌عصر(عج) توانست با افتخار و سربلندی در عراق شکل بگیرد.



نماینده ولی‌فقیه در سپاه در جمع کارکنان سازمان فرهنگی خانواده
حسن ابراهیمی/  در اهمیت خانواده پاسداران و نیروهای مسلح همان بس که فرمانده معظم کل قوا در دیدار اخیرشان، خطاب به فرماندهان نیروهای مسلح فرمودند که سلام ایشان را به خانواده‌های خود برسانند. ایشان یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت نیروهای مسلح کشور را وجود چنین همسرانی دانستند. سازمان فرهنگی خانواده سپاه همایش و کارگاه‌هایی تخصصی را با حضور مسئولان این مجموعه برگزار کرد که افتتاحیه این برنامه به سخنرانی نماینده ولی‌فقیه در سپاه مزین شد. آنچه در ادامه می‌خوانید بخشی از سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین حاجی‌صادقی در این جمع است.

تقوا
فرمانده معظم کل قوا در دیدار اخیرشان با فرماندهان نیروهای مسلح فرمودند که کل رجب، شعبان و رمضان عید است. این فصل، فصل عید است، اما برای چه کسی؟ برای بندگان صالح خدا که از فرصت‌ها استفاده می‌کنند، این فصل، فصل تقرب است، مخصوصاً برای کسانی که می‌خواهند به دیگران قوت و نیرو بدهند. اگر می‌خواهید با روحیه جهادی، انقلابی، فعال و تأثیرگذار باشید، اول خودتان رابطه‌تان را با خدا درست کنید. همه چیز اینجاست. 

دشمنی‌ها جدی است
در اینجا چند مسئله را می‌گویم که خیلی روشن است. اول اینکه انقلاب اسلامی و اسلام دشمن دارد، دشمنی که موجودیت خود را با انقلاب اسلامی در خطر نابودی می‌بیند. ما امروز یک جبهه‌ای مقابل خودمان داریم که به این جمع‌بندی رسیده که؛ یا باید انقلاب اسلامی بمیرد، یا او می‌میرد؛ لذا از دشمن نباید غفلت کرد.
دوم اینکه دشمن به خواب نرفته و مأیوس هم نشده و فعال است و هرچه بتواند انجام می‌دهد، هر روز دارد عملیات می‌کند. سوم اینکه مؤثرترین و کارآمدترین حمله دشمن، حمله فرهنگی است و علت هم مشخص است؛ چرا که در صحنه‌های دیگر طرفی نبسته و نتوانسته به جایی برسد. تجربه صدر اسلام هم به او می‌گوید که این جواب می‌دهد. دردناک است که بگویم دشمنان ما می‌دادند، همان‌طور که در صدر اسلام، اسلام و اهل بیت(ع) را جز مسلمانان نکشتند، (البته پشت صحنه کس دیگری بود، اما هنرپیشه و روی صحنه مسلمانان بودند.) دشمن الآن به این جمع‌بندی رسیده است که انقلاب اسلامی ایران نابود نمی‌شود مگر به دست خود انقلابیون و فقط راهش همین است. می‌خواهند مرگ انقلاب را از طریق خود انقلابی‌ها فراهم کنند. 

خانواده هدف دشمن
نکته بعدی که روشن است اینکه تجربه ثابت کرده که دشمن اگر نتواند خود نیروهای سنگرنشین انقلاب را مقابل انقلاب قرار بدهد، از راه خانواده و بستگان وارد می‌شود. واقعاً عجیب و شگفت‌آور است. تأثیری که خانواده، همسر و فرزندان در تغییر و تبدیل آدم‌ها داشته‌اند در تاریخ هم مشهود است. البته مثبت و منفی داشت، مثل همسر جناب زهیر و همسران مردان کوفی. دشمن می‌داند خانم‌ها نقش کارگردانی دارند و آقایان نقش هنرپیشگی. 

ای کاش جنگ سخت بود!
من فقط بگویم که ای کاش به جای این جنگ نرم، همان جنگ سخت بود. بمب و موشکش آژیر داشت و همه می‌فهمیدند. می‌خورد صدا می‌داد. خرابی را می‌دیدیم و تلفاتش افتخار بود. ولی این جنگ بر عکس است. 
باید برای خودمان اعلام وضعیت فوق‌العاده بکنیم، مخصوصاً شما که امر خانواده را بر عهده دارید. وضعیت فوق‌العاده یعنی چی؟ یعنی باید پناهگاه آماده کرد، جاهایی آماده کرد که خانواده شکار نشوند. پیشروی دشمن غوغا است. خاکریز همین گوشی‌های دست بچه‌های ما شده است. جنگ است و دشمن فعال.

راهکار قرآن
حال چه باید کرد؟ از قرآن بهره بگیریم، قرآن در این مسئله می‌گوید اول به این توجه کنید که او دشمن است. با او معامله دشمن بکنید. امروز یکی از مشکلات این است باور نداریم که این دشمن است، مثلاً همین تلگرام دشمن است؛ ولی باور نداریم. خود دشمن و پیشروی‌هایش را باید دقیق دید. 
دومین نکته این است که در برابر دشمن نباید منفعل بود و نباید فکر کرد همه چیز از دست رفته، ما می‌توانیم و این امکان را داریم که این جنگ را به فرصت تبدیل کنیم. فطرت انسان‌ها با ماست و با دین خداست. ما خدا داریم. باید روحیه جنگی و جهادی داشته باشیم. قبول کنیم جنگ است و شب روز با تمام قدرت باید در میدان باشیم.

توجه به اثربخشی فعالیت‌ها
نکته بعد توجه به اثربخشی در کارها و برنامه است. بر این اساس باید حتماً برنامه داشته باشیم و بعد از شناخت دقیق وضعیت خود و دشمن راهبردهای لازم را اتخاذ کنیم. باید برای هر آسیبی برنامه داشته باشیم. باید امیدوار باشیم و باور داشته باشیم که کارهای ما اثر دارد. یأس یعنی مرگ و بی‌تحرکی و درجا زدن، فکر کنید که اگر این کارها را نمی کردید چه می‌شد؟
نکته بعد توجه به نوآوری و ابتکار در روش‌ها است، به توسعه کار فردی و موردی هم باید توجه داشته باشیم، باید روی تک‌تک افراد کار کرد.

امر به معروف و نهی از منکر
احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر هم خیلی مهم است. در جنگ نرم و شبیخون فرهنگی رهبر معظم انقلاب نسخه را در همان جا که این شبیخون را مطرح کرده‌اند، ارائه دادند، نسخه همان احساس مسئولیت همگانی در امر به معروف و نهی از منکر است که واقعاً معجزه می‌کند.

مفهوم قرآنی استرس
نکته مهمی که می‌گویم این است که اهتمام ویژه و بیشتری به فرزندان و فضاهای آموزشی داشته باشید. الآن سند 2030 حذف نشده و مخفیانه و زیرپوستی و خزنده محتوای آن در حال القا است. در مقابل باید به فرزندان جاذبه‌ها و شیرینی‌های دین را چشاند. دین نیامده زندگی را تلخ کند؛ بلکه آمده تا زندگی را به کام ما شیرین کند. خدا ترسناک نیست. قرآن می‌گوید انسان با هر چیز منهای خدا مساوی است با چیزی که ما به آن می‌گوییم استرس. «مَعیشَه ضَنْکًا» معنایش همین استرس است. 

زیر چتر قرآن و ولایت
اما نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که اگر بچه‌ها و خانواده‌ها را در پناه قرآن و ولایت ببریم، دیگر لازم نیست نگران هیچ تهاجمی از دشمن باشیم. این عین سخن پیامبر(ص) است. نکته آخر هم استفاده از روحانیون آگاه، عالم و اثرگذار است. نمایندگی با همه ظرفیتش در این جنگ در کنار فرماندهی حضور دارد.
و پایان سخنم این است که این سخن را هم همیشه بزرگان فرموده‌اند که شما دنبال این باشید که خدا را نشان مردم دهید نه خودتان را، خدا خودش شما را نشان می‌دهد.




همسر شهید مدافع حرم حجت‌الله نوچمنی

 احسان امیری/«من واقعاً نمی‌دانم حجت چطور توانست دخترش را بگذارد و برود. می‌دانم که زیبایی کارشان در همین گذر از تعلقات دنیایی است، اما باز هم می‌گویم همت می‌خواهد که همسرم به لطف خدا چنین همتی داشت. النا یک ماه داشت، وقتی گریه می‌کرد و من او را روی سینه پدرش می‌گذاشتم، آرام می‌شد. حجت‌الله ارادت خاصی به اهل بیت(ع) داشت و همین ایمان و اراده او را به میدان جنگ کشاند. عشق به بی‌بی(س) و حضرت رقیه(س) و حضرت زینب(س) او را رزمنده کرد. حجت ارادت خاصی به ولایت فقیه داشت.» این بخش‌هایی از صحبت‌های خانم مریم مطوایی همسر شهید مدافع حرم حجت‌الله نوچمنی یکی از هفت شهید ایرانی حمله اخیر رژیم صهیونیستی به پایگاه تی‌فور سوریه است. او درباره همسرش می‌گوید: «من و حجت‌الله نسبت فامیلی داشتیم. پسر خاله پدرم بود. ایشان متولد 57 بود و من متولد 68. سال 84 با هم ازدواج کردیم. ایشان در سال 89 به عضویت سپاه پاسداران درآمد. حاصل زندگی مشترک‌مان علیرضا شش ساله و النا سه ماهه است.
من با حضور همسرم در دفاع از حرم آل‌الله مشکلی نداشتم. حجت‌الله دی ماه 92 به عراق رفت و حدود چهار ماه بعد یعنی در اردیبهشت 93 به خانه برگشت. بعد هم بارها و بارها برای انجام مأموریت به عراق سفر کرد. 20 اسفند 96 برای اولین و آخرین بار به سوریه اعزام شد. قبل از اعزام به سوریه، برای خداحافظی با من و دخترم به بیمارستان بقیه‌الله(عج) آمد. دخترم النا بیمار و در بیمارستان بستری بود. آمد و گفت باید به سوریه بروم. دلش راضی به رفتن بود، اما برای من با دو تا بچه سخت بود. گفتم حجت‌ جان کمی صبر کن، بچه‌ها که بزرگ‌تر شدند بعد برو. گفت نه، باید بروم. این بار آخرین سفر است. من آن روز متوجه نشدم. فکر می‌کردم منظورش این است که آخرین مأموریت برون‌مرزی‌شان است. اما انگار می‌دانست که این مأموریت برگشتی ندارد. خیلی سفارش دخترمان را می‌کرد. می‌گفت دختر، بابا می‌خواهد. 
دو روزی می‌شد که با خانه تماس نداشت. نگران شده بودم. روز سه‌شنبه 21 فروردین بود که از پادگان محل خدمت حجت تماس گرفتند و گفتند می‌خواهند به خانه ما بیایند. گفتند حجت مجروح شده است. بعد از اینکه گوشی را قطع کردم با خود گفتم مجروح نشده، شهید شده است. دوستانش به در خانه آمدند و هر چه اصرار کردیم وارد نشدند. برای همین پدرم رفت تا از آنها دعوت کند به خانه بیایند. من رفتم سمت پنجره دوستانش گریه می‌کردند. چادرم را روی سرم انداختم و خودم را به پایین رساندم. 
یکی از آرزوهای همسرم شهادت بود. بارها و بارها درباره این خواسته قلبی برایم صحبت کرده بود. به برادرش هم گفته بود من در دفاع از حرم شهید می‌شوم. آخرین بار هم از شهادت برای من گفت، اما باور نمی‌کردم به این زودی به آرزویش برسد.»
 نعمت‌الله نوچمنی برادر شهید می‌گوید: «پدرم کشاورز بود و با رزق حلال بچه‌ها را پرورش داد و در نهایت در سال 85 به رحمت خدا رفت. حجت‌الله خیلی ساده، مخلص، مظلوم و باتقوا بود و برای رضای خدا کار می‌کرد. از 16سالگی کار کرد تا رزق حلال جمع کند. قبل از ورود به سپاه در قسمت فضای سبز یک مجتمع پذیرایی کار می‌کرد، بعد که دیپلمش را گرفت در همان مجتمع راننده شد، مدتی بعد دستیار مدیر پشتیبانی شد و بعد هم که به عضویت سپاه پاسداران درآمد.»







  علیرضا جلالیان/ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از مولودهای انقلاب اسلامی است که پس از پیروزی آن شکل گرفت. جوانان انقلاب، جهادگونه پس از آنکه احساس شد انقلاب به نگهبان و صیانت‌کننده نیاز دارد، وارد این نهاد شدند و نقش برقراری امنیت و نبرد در دفاع مقدس سبب شد تا سپاه شکل امنیتی و نظامی به خود بگیرد، نیازهای بعدی انقلاب، اولویت‌هایی مانند بازسازی، سازندگی و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی را هم به فعالیت‌های سپاه افزود و سپاه توانست بسیاری از نیازهای انقلاب اسلامی و کشور را در این حوزه‌ها مرتفع کند؛ اما پاسداران جهادی به پیروی از امام خود با وجود همه این جبهه‌ها در داخل از جبهه بیرونی غافل نبودند و در امر پشتیبانی از نهضت‌های اسلامی فعالیت‌های بسیاری را صورت دادند. امروز آنچه به منزله برخی از دستاوردهای سپاه در حوزه‌های گوناگون به آنها اشاره شد، نتیجه یک عمل جهادی و انقلابی پاسداران نسل اول سپاه بوده که با وجود همه کارشکنی‌ها و تنبلی‌ها در بخش‌های دیگر کشور اتفاق افتاده است؛ اما اگر از امروز صحبت کنیم، باید بگوییم که سپاه امروز نسل‌های بعدی نیروهای خود را تجربه می‌کند، نسل‌هایی که شاید عمده آنها دیگر دفاع مقدس و مسائل امنیتی دهه شصت را درک نکرده باشند. حال سؤال اینجاست آیا سپاه امروز هم با این نیروها می‌تواند یک سپاه انقلابی و مجاهد باشد؟ البته مطالبه فرمانده معظم کل قوا، ولی فقیه و امام انقلاب از سپاه همین عمل جهادی و انقلابی است. در واقع، مطالبه مدیریت انقلابی و جهادی از فرماندهان و روحیه جهادی و انقلابی از آحاد پاسداران مطالبه‌ای بوده که ایشان بارها مطرح کرده‌اند که اگر این دو نباشد، اصل وجود سپاه در کشور مورد خدشه است. مقایسه احکام انتصاب نماینده ولی فقیه در سپاه و رئیس دفتر عقیدتی‌ـ سیاسی فرمانده کل قوا هم مؤید این موضوع است که ایشان درباره سپاه روی تقویت روحیه جهادی و انقلابی تأکید دارند؛ اما در حوزه نیروهای مسلح این موضوع بیان نشده است. با این اوصاف، امروز در جبهه جنگ اقتصادی رهبر و امام انقلاب اسلامی در دیدار فرماندهان سپاه از جنگ ارزی و لزوم مقابله با آن سخن می‌گویند، سخنی که در مقابله با آقایی دلار و شکستن آن خلاصه شده است که جای دیگر بیان نشده، یا در بخش‌های دیگر برای نمونه در حوزه فرهنگ مطالبه ایشان از سپاه و بسیج است. همه مطالبات ایشان، متوجه همان روحیه جهادی و انقلابی سپاه است که اگر این روحیه از سپاه گرفته شود، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حتی با بصیرت دینی بالا و ارتقای معنویت در عالی‌ترین سطح دیگر سپاه انقلاب نخواهد بود؛ چرا که انقلاب اسلامی، انقلابی جاری و ساختارشکن است و ساختارهای غلط گذشته را درهم می‌شکند؛ اما این در هم شکستن باید با ساخت جدید همراه باشد که لزوم این بازساختن‌ها که سخت‌ترین کارهاست، همان روحیه جهادی و انقلابی است. البته در این مسیر با هدایت‌های امام انقلاب که منتج از قرآن کریم است، باید در مسیر نصرت دین خدا حرکت کرد تا نصرت الهی را همراه کار کرد. ان‌شاء‌الله





هر چند در ظاهر پرونده دفاع مقدس با پذیرش قطعنامه 598 از سوی ایران در سال 1367 بسته شد، اما برای بسیاری از رزمندگان و به ویژه خانواده‌های آنان دفاع مقدس ادامه دارد. هنوز برای خانواده‌های جانبازان حال و هوای روز‌های جبهه زنده است و جریان دارد. خانواده جانباز شهید «محمدتقی طاهرزاده» یکی از هزاران خانواده‌هایی بودند که نزدیک به دو دهه پس از پایان جنگ تحمیلی از فرزندشان در سخت‌ترین شرایط پرستاری کردند و تا هنگام شهادت محمدتقی درگیر سختی‌ها و مشقت‌های وی بودند. «رحیم مخدومی» از نویسندگان ادبیات دفاع مقدس شرح ایثارگری‌های پدر و مادر محمدتقی را در کتاب «بین دنیا و بهشت» گردآوری کرده است. کتاب حاوی خاطرات «هوشنگ طاهرزاده» پدر و پرستار محمدتقی است که مملو از لحظات تکان‌دهنده و نکات ارزشمند بسیاری است. عنوان کتاب از بیانات رهبر معظم انقلاب در عیادت از محمدتقی گرفته شده است. ایشان در عیادت از این شهید فرموده بودند: «در آستانه‌ بهشت، دم در بهشت، بین دنیا و بهشت قرار داری شما.»
در بخشی از کتاب می‌خوانید: «دلجویی رهبر انقلاب، خیلی به ما امید می‌داد. با این حال ما چشم انتظار قدم‌های مبارک خودشان بودیم. هر روز برای دیدار لحظه‌شماری می‌کردیم. تا اینکه سال هشتاد فرا رسید و آقا تشریف آورد اصفهان. همه‌ اهل کوچه می‌دانستند برای دیدن تقی خواهد آمد. به همین خاطر صبح تا شب کشیک می‌کشیدند تا آقا را ببینند. سرانجام انتظار به پایان رسید و آقا خیلی ساده تشریف آورد. همسایه‌ها به او خوش‌آمد گفتند و او تشکر کرد، احوالپرسی کرد، بعد وارد منزل شد. آقا یک راست رفت بالای سر تقی، دستی روی پیشانی‌اش کشید و ذکری گفت. تقی چشم باز کرد و او را تماشا کرد. چه ارتباط خوبی با آقا برقرار کرد!» «بین دنیا و بهشت» در 60 صفحه از سوی نشر «شاهد» در سه هزار نسخه منتشر شده است.





حمید از استعداد تحصیلی بالایی برخوردار بود و چند بار در کنکور سراسری شرکت کرد و در رشته‌های مختلف از جمله الکترونیک قبول شد. وقتی خانواده پیشنهاد اعزام به خارج برای تحصیل در کنار دو برادرش را ‌دادند، گفت: «جبهه‌های جنگ دانشگاه بزرگی است.» اعجوبه شناسایی بود. نفوذ او به قلب دشمن و شناسایی‌های مکرر وی چنان غیر قابل تصور بود که گاه موجب شگفتی می‌شد. او روزهایی از قرارگاه ناپدید می‌شد و بعد از مدتی با اطلاعات ذی‌قیمتی از دل سپاه دشمن برمی‌گشت. رازداری‌اش مثال‌زدنی بود و تا زمان شهادتش حتی خانواده به موقعیت و مسئولیت‌هایش واقف نشدند.
به نقل از دوستان شهید حمید رمضانی
حمید سال 1341 در شهرستان اهواز چشم به جهان گشود. در سنین کودکی در حوضچه‌ای غرق شد، اما به صورت معجزه‌آسایی نجات یافت. حمید تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و متوسطه را در اهواز گذراند و موفق به دریافت دیپلم ریاضی شد. در بحبوحه فعالیت‌های سیاسی علیه رژیم پهلوی به مبارزات خود شکل تازه‌ای بخشید و در مسجد طالب‌زاده برای اقامه نماز حضور پیدا می‌کرد و اندک زمانی بعد به جمع جوانان مسجد جزایری که فعال‌ترین گروه سیاسی شهر بودند، پیوست. با پیروزی انقلاب اسلامی به جمع پاسداران انقلاب ملحق شد. با شروع جنگ تحمیلی همراه دیگر جوانان غیرتمند اهوازی به جبهه شتافت. ابتدا در کنار سردار شهید درافشان در گردان رزمی کربلای سوسنگرد، فارسیات، خرمشهر و بستان حماسه آفرید و اندکی بعد به لحاظ شایستگی و تبحر فوق‌العاده در شناسایی به مسئولیت‌های اطلاعاتی منصوب شد. در قرارگاه نصرت و سپاه ششم امام صادق(ع) یار شهید علی هاشمی بود.  حمید در شناخت منطقه هورالهویزه و عملیات خیبر نقش عمده و اساسی داشت. او در جنگ تحمیلی و مأموریت‌های شناسایی به زیارت مولایش امام حسین(ع) و مرادش ابوالفضل‌العباس(ع) رفت. در نهایت روز چهارم خرداد ماه سال 1367 به شهادت رسید.







جمع‌بندی تریبون اول

اولین شماره از هم‌اندیشی پیامکی تریبون در سال جدید با توجه به همزمان شدن ولادت حضرت سیدالشهداء(ع) و روز پاسدار با سالگرد تأسیس سپاه پاسداران در دوم اردیبهشت ماه سال 1358 و در چهلمین سال پیروزی انقلاب به موضوع رسالت پاسداری در این برهه از انقلاب اختصاص یافت. در ادامه نظرات شما را جمع‌بندی می‌کنیم.
پیروی محض از ولایت فقیه/ شاخص‌ترین نظرها که مخاطبان گرامی به آن اشاره داشتند، پیروی محض از ولی‌فقیه بود که «مهدي فاني» از سمنان، «فواد جميل‌پور» از کرج، «سيدمحمد خدايي» از اردکان، «آيدين ولي‌زاده» از اروميه، «رضا خوش‌کلام» از بستان‌آباد، «حسين رضايي‌نژاد» از قاينات، «محمد کرمي» و «فاطمه يگانه» از کرمانشاه، «ابراهيم قاسمي» از بيرجند، «محمدرضا زاهد» از خراسان جنوبي، «جهانبين درويشي» از شوشتر، «سيدفرشاد شکيبا» از دهدشت، «اصغر کنعاني‌الوار» از بستان‌آباد، «حمزه محمدپورچهل‌گز» از اردبيل، «ريحانه عباسي» از مهاباد و «سعيده بنام» از جزيره خارگ از جمله این مخاطبان بودند.
برخی از همراهان با محوریت ولایتمداری موارد دیگری هم برشمرده‌اند که می‌توان «جواد آبي» از همدان و «مسعود همرنگ‌هزان» از گرمي را نام برد که دفاع از ارزش‌هاي انقلاب و اهل بيت(ع)، را از جمله مهم‌ترین مؤلفه‌های پاسداری از انقلاب دانستند. «علي‌حسن زارعي» از قزوين به تحقق عدالت اجتماعي، «موسي‌الرضا حيدري» از مشهد مقدس به مواظبت از خانواده و «احمد زينالزاده» به اتحاد اشاره داشته‌اند. 
بصیرت/ موضوع بصیرت هم در پیام‌های زیادی اشاره شد که از این میان می‌توان به «فرزام»، «منصوره بخشي» از مشهد مقدس، «علي پورفتحي» و «حميده محمدي‌کرد‌عليوند» از خرم‌آباد و «محمدرضا يزدان‌پناه» از مشهد مقدس اشاره داشت.
روحیه جهادی و انقلابی/ «عرفان عباسقلي‌پور» از املش به حفظ وحدت و ارزش‌هاي انقلاب اشاره کرده و «سيما ساريخاني» از خرمي برخورد شديد با فساد را بیان داشته است. داشتن روحيه جهادي و انقلابي در پیام‌های «اربابي» و «حامد جعفري» از تنگستان مطرح شده است. اجرای اقتصاد مقاومتی هم در پیام‌های «محسن» و «اله‌قلي کوشکي» بیان شده بود.
سبک زندگی مجاهدانه/ ايستادگي در برابر قدرت‌هاي بزرگ و حمايت از توليدات داخلي را «الهام عباسقلي‌پور» از املش، ايثار و از خودگذشتگي را «خسروي» از تهران و نهادينه‌سازي سبک زندگي مجاهدانه را «سيدصفرعلي اميرفخري» از سمنان بیان کرده‌اند. 
دشمن‌شناسی/ اهتمام براي ارتقای جايگاه اقتصادي کشور را «محمد کريم‌زاده»، اقدام و عمل جدي برای به فعليت رساندن شعار سال را «حسينعلي جعفرزاده» از اصفهان، حرکت در مسیر آرمان‌ها را «احمد اميني» و دشمن‌شناسي و عمل بموقع را «محمد زارعي‌برآبادي» از خواف مطرح کرده‌اند.
پاسداری از نفس/ «ابوذر خداجو» به پاسداري از نفس اشاره کرده، «حسين فرج‌زاده» از مياندوآب توجه به زیست مردمی پاسداری را بر شمرده و «هاشم حيدري‌نيا» از شهرستان بهمئي انقلابي بودن و انقلابي ماندن را مطرح کرده است. «عاطفه کوشکي» از صفاشهر، «محمدحسين آبدوني» از باغان، «سجاديان» از مرودشت، «آبدوني» از بوشهر، «سياوش عزيزي»، «امين فتاحي» از کرمانشاه، «علي عزيزخاني» از ابهر و «عمار طبری» از قم هم در این هم‌اندیشی با نظرات خود همراه ما بودند.
برندگان تریبون اول
مهدي فاني از سمنان / ابوذر خداجو / منصوره بخشي از مشهد مقدس
پرسش تریبون۲
راهکار مقابله با دشمن در فضای مجازی چیست؟ 








سرلشکر موسوی در همایش تجلیل از مدافعان حرم
فرمانده ارتش با بیان اینکه قضاوت‌های ناصحیح درباره سپاه تازگی ندارد، تصریح کرد: «از روز نخست ایجاد سپاه، شاهد سخنان خصمانه درباره آن بوده‌ایم، هستیم و خواهیم بود.»
امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی در همایش تجلیل از مدافعان حرم که به مناسبت میلاد امام حسین(ع) و روز پاسدار در سازمان بسیج برگزار شد، اظهار داشت: «یکی از توفیقات و افتخارات این سرباز این است که سال‌هاست خداوند توفیق داده تا عضویت بسیج را داشته باشم و هر سال که به شهرستان می‌روم، پایگاه محله وظایف بنده را طلب می‌کند و بابت آن توضیح می‌دهم.»
وی ادامه داد: «خواست قلبی بنده این است و چندین بار هم قبل از اینکه فرمانده ارتش بشوم، گفتم اگر از خودم بپرسید که دوست داری چه مسئولیتی داشته باشی، می‌گویم دوست دارم جانشین فرمانده بسیج باشم.»
سرلشکر موسوی با بیان اینکه خودم را در حد نفر اول بسیج نمی‌دانستم و همیشه دوست داشتم جانشین بسیج باشم، اظهار داشت: «همیشه گفته‌ام اگر لباس ارتش را کنار بگذارم، می‌روم و در پایگاه بسیج محله خود خدمت می‌کنم.»
وی حضور خود در مراسم گرامیداشت روز پاسدار را حضوری نمادین دانست و اظهار داشت: «این حضور، علاوه بر اینکه برای هم‌افزایی مدنظر رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) است که بیش از بیش قوت گرفته است، یک علّت دیگر نیز دارد و آن، اینکه این حضور، تودهنی به دشمنان سپاه و بسیج است که گاهی در ذهن‌شان یک جدایی‌هایی خلجان می‌کند و فکر می‌کنند می‌توانند خللی را بین دژ مستحکم انقلاب که سپاه و ارتش و دیگر نیروهاست، وارد کنند.»
وی ادامه داد: «این حضور، حضوری نمادین برای پاسخگویی به این حرکات است؛ همچنین پاسخ به کسانی است که با حرف خود، مسیر دشمنان را پی می‌گیرند.»
فرمانده ارتش با بیان اینکه قضاوت‌های ناصحیح درباره سپاه تازگی ندارد، تصریح کرد: «از روز نخست ایجاد سپاه، شاهد سخنان خصمانه درباره آن بوده‌ایم، هستیم و خواهیم بود.»
سرلشکر موسوی ادامه داد: «دشمن باید دشمنی کند و از او انتظار دیگری نمی‌رود. از روز اول انقلاب، همواره خط مقدم مبارزه با دشمنان انقلاب، سپاه بوده و معلوم است که باید علیه آن موضع بگیرند.»
وی افزود: «از روز نخست هرجا که کار گره خورده است، بسیج قد علم کرده و آن گره را باز کرده است و طبیعی است دشمنان علیه آن موضع بگیرند.»
وی با بیان اینکه قضاوت اشتباه دیگر این است که سپاه را با ارتش‌های معمول جهان مقایسه می‌کنند، تصریح کرد: «سپاه، یک ارتش دیگر نیست؛ بلکه همان‌طور که از نام آن برمی‌آید، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و وظیفه پاسداری از انقلاب را دارد.»
وی به تأسیس سپاه به دستور امام(ره) اشاره کرد و آن را مصداق شجره طیبه‌ای دانست که هر روز میوه‌های خود را نشان می‌دهد.







می‌گفت ما سربازیم. هر مسئولیتی که بهش می‌دادند با جون و دل قبول می‌کرد. توی مأموریت‌هایی که به مجموعه ما واگذار می‌شد، یکسری مأموریت‌ها سخت و طاقت‌فرسا بود. توی جمع سی نفره او می‌گفت من سربازم، ولی خیلی‌های دیگه از جمله خود من غر می‌زدیم.
 تا اینکه از پنج سال پیش سه مرتبه اعزام شد سوریه، یک بار هم مجروح شد و ارتقا هم گرفت. الآن شش ماه است که شده فرمانده ما و همه می‌دونیم که اون صلاحیت این رو داشته، هم به لحاظ ایمان و هم به لحاظ توانایی از همه
 ما بهتر بود.