مهدي سعيدي/ انقلاب‌ها در مسير تداوم و تحول با آفات و آسيب‌هاي متعددي روبه‌رو هستند که يکي از مهم‌ترين آنها تغيير رويکرد انقلاب پس از مرگ بنيانگذار است؛ تغييري که برخي مواقع مي‌تواند به استحاله و ارتجاع و حتي پايان انقلاب بينجامد! رخداد تلخي که در بسياري از انقلاب‌هاي مشهور از انقلاب فرانسه و شوروي و... مي‌توان مشاهده کرد! نمونه مشهور اين انحراف در جانشيني انور سادات به جاي جمال عبدالناصر رهبر محبوب مردم مصر خودنمايي کرد، آنگاه که سادات پس از رسيدن به قدرت به عنوان اولين کشور عربي رژيم صهيونيستي را به رسميت شناخت! در حالي که ملت مصر به رهبري جمال عبدالناصر سال‌ها به مبارزه با این رژیم پرداخته بود!
انقلاب اسلامي که از تمامي جهات در ميان انقلاب‌هاي تاريخ ممتاز بوده است، به نحوي که روند آن همه صاحب‌نظران حوزه انقلاب را شگفت‌انگيز کرده است، در اين زمينه نيز استثنا است! پس از ارتحال بنيانگذار، اداره امور کشور به دست شاگرد خلفي از مکتب امام(ره) افتاده است که به درستي تداوم‌بخش راهي است که پيشواي ملت ايران طراح آن بوده است! تداوم مشي و مرام امام(ره) را مي‌توان هم در سيره عملي رهبر معظم انقلاب اسلامي و در هم در تداوم شعارها و آرمان‌هاي امام مشاهده کرد.
بی‌شک در طول دوران رهبري امام خامنه‌اي نه تنها خط امام(ره) تداوم يافته، بلکه به جرئت مي‌توان در حوزه نظري از بسط و تعالي آن نيز سخن گفت. در اين سال‌ها با توجه به حوادث و رخدادهاي جديد حادث شده، ابعاد جديدتري از گفتمان حضرت امام(ره) طرح و بسط داده شده که پيش از آن به اجمال مطرح می‌شد. تبيين نظريه تمدن اسلامي، مردم‌سالاري ديني، جنبش نرم‌افزاري، تقويت ساخت دروني، اقتصاد مقاومتي و... نمونه‌هايی از ايده‌پردازي‌هايي است که رهبر حکيم و فرزانه انقلاب اسلامي مطرح کرده و ضمن آنها توانسته گفتمان انقلاب اسلامي را همچنان پويا نگه دارد و پاسخگو به مسائل زمانه معرفي کند.
در حوزه عمل نيز حرکت نظام اسلامي در مسير پيشرفت و تمدن‌سازي با وجود همه موانع عملي و نظري به پيش رفته و جمهوري اسلامي در پايان دهه چهارم از نظر توانايي، اقتدار و توسعه‌يافتگي، قابل مقايسه با جمهوري اسلامي در پايان دهه اول نيست! اين تفاوت را مي‌توان در آمارهاي مختلفي مشاهده کرد که مراکز رسمي بين‌المللي انتشار داده‌اند و ايران را يکي از قدرت‌هاي بزرگ منطقه‌اي معرفي کرده‌اند که در عرصه‌هاي مختلف از جايگاه ممتاز جهاني برخوردار است.
در حوزه سياست خارجي با محوريت يافتن سه شاخص عزت، حکمت، مصلحت به مثابه پايه‌هاي تصميم‌گيري ديپلماتيک، جمهوري اسلامي ایران توانسته روز به روز بر اقتدار خود در نظام بين‌الملل بيفزايد و در برابر استکبار جهاني و صهيونيسم بين‌الملل همچون دهه 1360 استوار بايستد. ضمن آنکه روزبه‌روز روابط ما با مسلمانان جهان اسلام و مستضعفان عالم تقويت شده است. در حوزه سياست داخلي نيز روزبه‌روز شاهد تحکيم مردم‌سالاري ديني و نقش‌آفريني مردم در قدرت هستيم که نماد و نشانه‌هاي آن برگزاري ادوار انتخابات با افزايش مشارکت سياسي و رقابتي شدن آن در طول سه دهه اخير بوده است.
همين تداوم و ايستادگي در خط امام(ره) موجب شده دشمنان که سال‌ها منتظر درگذشت بنيانگذار انقلاب و ضربه زدن و نابودي نهضت اسلامي بودند، به خشم آمده و بيشترين عداوت و کينه‌توزي را در طول اين سال‌ها عليه رهبر معظم‌ انقلاب به خرج دهند! دشمنان انقلاب و رسانه‌هاي بيگانه در طول نزدیک به سه دهه زعامت رهبر معظم انقلاب اسلامي، تلاش کرده‌اند حقيقت را به نحو ديگري نمايش دهند و به مثابه دايه دلسوزتر از مادر، از جدايي امام خامنه‌اي از راه امام سخن بگويند! گويا تا به حال دغدغه تداوم راه امام(ره) را داشته‌اند و اينک از فاصله حاصله نگرانند!
برخي افراد و جريان‌هاي ورشکسته سياسي داخلي نيز که نتوانسته‌اند در طول سال‌هاي اخير خود را در تداوم راه امام(ره) استوار ببينند و به دليل عافيت‌طلبي، دنياگرايي، منفعت‌گرايي، نگاه قبيله‌گرايانه و جناحي به سياست، از خط امام فاصله گرفته‌اند و حتي از گذشته خويش نيز پشيمانند! و تنها به ظاهر نام «خط امام» را يدک مي‌کشند، با جريان بيگانه همسو شده و از آنجا که رهبر معظم انقلاب را در مقابل انحراف خود مي‌بينند، در مقام تضعيف جايگاه معظم‌له برآمده و از حربه تمسک به خط امام استفاده کرده‌اند! و به واقع براي تضعيف رهبري از نام امام سوءاستفاده مي‌کنند! برخي از قلم به دستان اين جريان حتي از «لزوم بازگشت به آرمان‌هاي امام» سخن مي‌گويند! به نحوي که گويا انقلاب از خط آرمان‌هاي امام جدا شده و آنها دغدغه بازگشت دارند! و اين در حالي است که نگهبان انقلاب در طول اين سال‌ها جريان انقلاب را با توانايي و شايستگي کم‌نظير در خط امام نگه داشته و به سوی تحقق عملي آرمان‌هاي امام به پيش برده است!
جالب آنکه قاطبه ملت ايران نظر ديگري دارند و بي‌توجه به اين همه هجمه تخريبي عليه رهبر معظم انقلاب اسلامي که در طول سال‌هاي اخير در صدر محورهاي تبليغاتي رسانه‌هاي بيگانگان و ضدانقلاب قرار گرفته، چهره امام خميني(ره) را در قامت امام خامنه‌اي(مدظله‌العالي) مشاهده مي‌کنند و از بيت رهبري بوي جماران به مشام‌شان می‌رسد و با تمام وجود معتقدند که؛ «خامنه‌اي، خميني ديگر است!»


گزارشی از بازتاب‌ها و واکنش‌ها نسبت به فرمان هسته‌ای امام خامنه‌ای
  امین پناهی/  «این را همه بدانند! ما نقض نمی‌کنیم برجام را، لکن اگر طرف مقابل نقض کند که حالا همین‌طور این کسانی که نامزد ریاست‌جمهوری آمریکایند، مدام دارند تهدید می‌کنند که ما می‌آییم پاره می‌کنیم، نقض می‌کنیم، اینها اگر پاره کردند، ما آتش می‌زنیم.»
دو سال پیش بود که رهبر معظم انقلاب آب پاکی را روی دست طرف‌های غربی ریختند. جار و جنجال بر سر ماندن یا رفتن از برجام از زمان تبلیغات نامزدهای انتخاباتی شروع شده بود. آن زمان امام امت سیاست ایران در برخورد با طرف‌های غربی را روشن کردند و تأکید کردند که نوع مواجهه ما با نقض برجام به مراتب بدتر از نوع برخورد آنها خواهد بود.
حدود یک ماه پیش بود که دونالد ترامپ به طور رسمی از برجام خارج شد؛ اتفاقی که با واکنش‌های مختلف داخلی و خارجی روبه‌رو شد. در این طرف هم برخی نمایندگان در صحن مجلس نسخه‌ای از برجام را به آتش کشیدند. 

خواب بی‌تعبیر
هفته گذشته مراسم بیست‌ونهمین سالروز ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی در حرم مطهر ایشان برگزار شد و حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای همچون سال‌های گذشته در جمع مردمی که برای تجدید میثاق با آرمان‌های امام(ره) و انقلاب آمده بودند، سخنان مهمی ایراد کردند. ایشان در این سخنرانی اشاره‌ای هم به برجام داشتند و فرمودند: «از برخی حرف‌های بعضی از دولت‌های اروپایی این‌جور برمی‌‌آید که اینها توقّع دارند ملّت ایران، هم تحریم‌ها را تحمّل کند و با تحریم‌ها دست‌وپنجه نرم کند و هم از فعّالیّت هسته‌ای خود که نیاز قطعی آینده‌ کشور است دست بکشد و این محدودیت‌هایی را که بر او تحمیل کرده‌اند، ادامه بدهد. من به این دولت‌ها می‌گویم بدانند که این خواب آشفته، تعبیر نخواهد شد؛ ملّت ایران و دولت ایران، این را تحمّل نخواهند کرد که هم تحریم باشند، هم در محدودیّت هسته‌ای و حبس هسته‌ای قرار داشته باشند؛ این نخواهد شد.» معظم‌له در ادامه، ضمن دستور به سازمان انرژی اتمی برای عبور از برجام فرمودند: «سازمان انرژی هسته‌ای موظّف است سریعاً مقدّمات و آمادگی‌های لازم را برای رسیدن به ۱۹۰ هزار سو ـ فعلاً در چهارچوب برجام ـ فراهم بکند و برخی مقدّمات دیگر را که رئیس‌جمهور محترم دستور آن را دادند، از همین فردا آغاز کند.» و این‌گونه رهبر معظم انقلاب پاسخ عهدشکنی‌های دشمنان را می‌دهند.
رئيس سازمان انرژی اتمی نیز فردای همان روز در جلسه‌ای با حضور خبرنگاران اعلام می‌کند که سازمان متبوعش در چارچوب برجام شروع به فعالیت خواهد کرد و این سازمان برای از بین رفتن احتمالی برجام و فعالیت‌های پس از آن آماده خواهد شد. صالحی در این نشست خبری تأکید می‌کند: «در نامه‌ای به آژانس انرژی اتمی که از سوی نمایندگی ایران در وین تحویل خواهد شد، اعلام شده است که از روز سه شنبه روند افزایش ظرفیت‌های لازم برای تولید گاز UF6 و UF4 آغاز خواهد شد و ساخت و مونتاژ «کارخانه روتور سانتریفیوژ» را آغاز می‌کنیم.»

واکنش‌ها
صدور دستور مستقیم حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای به رئیس سازمان انرژی اتمی واکنش‌های متفاوتی را در پی داشت. در این نوشتار به برخی بازتاب‌های خارجی به فرمان هسته‌ای رهبر معظم انقلاب اشاره می‌شود:
«هدر نائورت» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از اولین کسانی است که به تصمیم رهبر معظم انقلاب در این باره واکنش نشان می‌دهد. او در نشست خبری خود تأکید کرد: «بر اساس آنچه در اظهارات پیشین «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا درباره سیاست واشنگتن درباره ایران مطرح شده تهران باید غنی‌سازی را متوقف کند و هرگز دست به بازیابی پلوتونیوم نزند و هیچ قدمی برای به دست آوردن سلاح اتمی بر ندارد.»
پس از او پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز در توئیترش نوشت: «گزارش‌ها درباره قصد ایران برای افزایش ظرفیت غنی‌سازی را تحت نظر داریم. به ایران اجازه نخواهیم داد سلاح اتمی بسازد. ایران از عزم ما آگاه است... اینکه تظاهرات‌ها در ایران ادامه دارند نباید مایه شگفتی کسی باشد.»
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز جزو کسانی بود که به این موضوع واکنش نشان داد. نتانیاهو در سخنانی گفت: «روز گذشته آیت‌الله [‌العظمی] خامنه‌ای، حاکم ایران، قصد خود برای نابودی «دولت اسرائیل» را اعلام کرد و توضیح داد که چگونه این کار را انجام خواهد داد ـ با غنی‌سازی نامحدود اورانیوم برای تولید زرادخانه بمب‌های هسته‌ای ـ ما شگفت‌زده نشدیم.»
فرانسه به عنوان یکی از طرف‌های برجام که البته در روزهای اخیر ساز رفتن را کوک کرده است و از همین رو بسیاری از شرکت‌های فرانسوی در حال خروج از کشور هستند، واکنش متفاوت‌تری از خود نشان داده است. وزیر خارجه فرانسه در واکنش به تصمیم ایران برای افزایش غنی‌سازی اورانیوم، این اقدام را به عبور از خط قرمز تعبیر کرد؛ اما در عین حال اعلام کرد که چنین اقدامی در راستای توافق وین است. وی در این باره گفت: «از دید من این اقدام مورد استقبال واقع نمی‌شود و نشان‌دهنده خشم تهران است و خطر عبور از خط قرمز وجود دارد، اما در حال حاضر افزایش ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم کاملاً در راستای توافق وین است. آنچه دیروز اعلام شد کاملاً در چارچوب توافق است.»
پس از آن نیز مکرون رئيس‌جمهور فرانسه در نشست خبری خود همراه با نتانیاهو تأکید کرده است که ماندن در برجام «برای امنیت اسرائیل اهمیت بسیاری دارد.»

بازخوردها
صحبت‌های رهبر معظم انقلاب و دستور ایشان به سازمان انرژی اتمی برای از سرگیری غنی‌سازی در میان رسانه‌های خارجی بازتاب‌هایی داشته است.
روزنامه «حریت» ترکیه با درج عنوان «سخنان آیت‌الله خامنه‌ای در خصوص هسته‌ای که جهان را شوکه کرد» نوشت: «رهبر ایران همزمان با بیست‌ونهمین سالگرد درگذشت بنیانگذار جمهوری اسلامی در سخنانی بر ادامه فعالیت‌های هسته‌ای ایران تأکید کرد و انصراف از این موضوع را غیر ممکن دانست.» این روزنامه همچنین نوشت: «سخنان رهبر ایران نوعی بدبینی را نسبت به کشورهای اروپایی نشان می‌داد.»
خبرگزاری «رویترز» نیز در خبری نوشت: «ایران برای افزایش غنی‌سازی اورانیوم در صورت فروپاشی توافق هسته‌ای آمادگی دارد.»
«ایندیپندنت» انگلیس نیز در گزارش خود از صحبت‌های رهبر معظم انقلاب نوشت: «آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران، دستور داده است که سازمان انرژی اتمی کشور برای افزایش ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم آماده شود، برای زمانی که توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهانی پس از خروج آمریکا از هم بپاشد.»
بخش ایرانی خبرگزاری «اسپوتنیک» هم در تحلیلی با عنوان «قدم اول 190 هزار سو» نوشته است: «از همان ابتدا (زمان ریاست‌جمهوری آقای اوباما) هم ایالات متحده از اجرای تعهدات خود سر باز زد و با خروج آمریکا از برجام مشخص شد که هدف اصلی سیاستمداران آمریکایی چه بود و آقای ترامپ ادامه‌دهنده راه اوباما و سیاست کلی ایالات متحده بود. با این شرایط امروزه ایران کاملاً حق آن را دارد که از برجام خارج شود یا اینکه بخواهد اجرای آن را متوقف کند؛ اما برای اینکه جامعه جهانی کاملاً متوجه حقانیت ایران شود، ظاهراً تشخیص بر آن بوده که فعلاً خروج ایران از برجام به صورت مرحله‌ای باشد تا طرف مقابل به هدف خود نرسد.»
«سی‌ان‌ان» هم در گزارشی بخش‌هایی از سخنان رهبر معظم انقلاب در مراسم سالگرد امام(ره) را منتشر کرده و به شروط ایشان برای باقی ماندن ایران در برجام که چندی پیش برای اروپا تعیین کرده بودند، اشاره کرده و با توجه به سخنان بهروز کمال‌وندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران نوشته است: «سازمان انرژی اتمی ایران به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اطلاع می‌دهد که آماده‌سازی‌ها آغاز خواهد شد.»
پایگاه اینترنتی خبرگزاری «ترند» جمهوری آذربایجان نوشت: «رهبر معظم انقلاب اسلامی به رهبران اروپایی درباره خواب و خیال آنان مبنی بر تداوم مهار برنامه هسته‌ای ایران در شرایطی که تهران تحت تحریم‌های جدید اقتصادی قرار بگیرد، هشدار داد.»
دیگر خبرگزاری‌های جهان از جمله شبکه تلویزیونی المیادین، اسکای‌نیوز، العربیه سعودی، العالم، الجزیره، بی‌بی‌سی عربی، روسیا الیوم، راشاتودی و خبرگزاری فرانسه نیز اعلام کردند، رهبر معظم انقلاب اسلامی به اروپایی‌ها هشدار دادند فکر کردن به اینکه ایران ممکن است محدودیت‌های برنامه هسته‌ای را قبول و همزمان با آن تحریم‌های اقتصادی را نیز تحمل کند، رؤیایی بیش نیست.

10 بار بیشتر
هر چند در کنار این موضوع بخش دیگر صحبت‌های رهبر معظم انقلاب که فرمودند: «دشمن می‌داند که اگر یکی بزند، ده تا می‌خورَد.» هم واکنش‌های بسیاری را در میان رهبران کشورهای گوناگون و رسانه‌های خارجی داشت؛ از جمله واکنش «واشنگتن‌پست» و «آسوشیتدپرس» که در گزارش‌های خود از عبارت «وعده رهبر ایران برای پاسخ به هرگونه حمله‌ای» استفاده کردند و «ایندیپندنت» نیز در گزارش خود از عنوان «ایران اگر از سوی دشمنان هدف قرار بگیرد، حملاتی با شدتی 10 بار بیشتر انجام می‌دهد» استفاده کرده است.
همچنین موضوع «تداوم حمایت ایران از نیروهای مقاومت در منطقه» که رهبر معظم انقلاب مطرح کردند، بازتاب فراوان یافته است. «یورونیوز» عربی در گزارش خود به این گزاره از سخنان رهبر معظم انقلاب اشاره کرده است: «ایران به حمایت خود از نیروهای مقاومت در منطقه ادامه می‌دهد.»


سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان با تأکید بر اینکه، با کمال تأسف کسانی می‌خواهند تاج و تخت خود را با از بین بردن فلسطین حفظ کنند، گفت: سعودی‌ها بعد از 70 سال کشف کرده‌اند که این صهیونیست‌ها حق تاریخی و دینی در شهر قدس دارند، همان‌طور که حق مکه مکرمه و مدینه منوره را از آن خود می‌دانند. وی تصریح کرد: امروز مسئولیت همه است که در برابر این فتنه بایستند و سر آن را بزنند.

 دلخوش به سراب!
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای امنیت ملی گفت: «اگر کسی به وعده‌های اروپا و آمریکا دلخوش باشد، تنها سرابی به آنها خواهد رسید.» جلیلی ادامه داد: «کسانی که از واقع‌بینی در سیاست خارجی صحبت می‌کنند، باید واقعیت‌ها را ببینند که در سند راهبرد امنیت ملی آمریکا به صراحت بیان می‌کنند که باید طی ۱۰۰ سال آینده نیز رهبری جهان را داشته باشیم و فاصله معنی‌دار آمریکا با دیگر کشورها حفظ شود. سران سه کشور اروپایی با اینکه می‌گویند ایران به تعهدات خودش عمل کرده و آمریکا عمل نکرده است باز هم می‌گویند ایران به تعهدات خود همچنان عمل کند؛ اما سه شرط دیگر نیز باید اعمال شود.» وی تأکید کرد: «تحریم‌ها باعث پیشرفت شد.»
معامله یمن!
تصویر بیرونی رخدادها این است که ایران در حال معامله بر روی یمن است تا اروپایی‌ها را در برجام نگه دارد  و نوعی فرصت‌طلبی ایرانی را در جنگ روانی علیه ایران نشان می‌دهد. در کانال‌های دیپلماتیک نیز با توجه به اولویت‌های اصلی پرونده یمن نسبت به پرونده سوریه و عراق برای غربی‌ها، گفت‌وگوهای اروپایی با دیپلمات‌های ایرانی در بروکسل و دیدارهای منفرد دیگر با مقامات اروپایی صورت گرفته تا روند‌های برنامه‌ریزی شده در یمن (عملیات نظامی و رایزنی نماینده دبیرکل) را با همراه کردن ظرفیت‌های ایرانی که هدف را مسائل انسانی عنوان کرده‌اند، تکمیل کنند. 
بی‌همتا
حجت‌الاسلام رحیمیان گفت:  «بنده نزدیک 25 سال در بنیاد شهید بودم و گواهی می‌دهم هیچ‌کسی در نظام جمهوری اسلامی به ‌اندازه رهبر معظم انقلاب با خانواده شهدا انس نداشت و به‌اندازه ایشان به آنها سرکشی نمی‌کرد چه با حضور در منازل آنها و چه در قالب دیدارهای جمعی، فقط از مجموع ملاقات‌های رهبر معظم انقلاب با خانواده شهدای مسیحی و ارمنی یک کتاب درآمده است.»
 پیام یک مهمانی ویژه
تعاملات داخلی به طور قطع نمی‌تواند بی‌توجه به مناسبات برون‌مرزی و خصومت‌ها علیه استقلال کشور باشد. مدتی است نژادپرستان سفید، سیاهی درونی خود را‌ـ که همواره با شعارهای زیبا و تبلیغاتی حرفه‌ای آرایش شده است‌ـ آشکار کردند تا به زعم خویش با دامن زدن به تمایلات نژادی برخی بن‌بست‌های نظام سرمایه‌داری را به تعویق بیندازند. عباس سلیمی‌نمین، مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در این باره نوشته است: «همان‌گونه که اشاره شد وحدت خاستگاه همگانی دارد و پیام ضیافت رهبری نیز ضرورت ایجاد همدلی در جریاناتی بود که بسیار از یکدیگر فاصله گرفتند. برای نمونه دعوت از ریاست دفتر رئیس‌جمهوری که در جریان حوادث سال 88 و تمرد جماعتی علیه قانون بازداشت شده بود، معنای روشنی دارد و آن، این است که براساس مصالح ملی می‌توان از برخی خطاها گذشت.»
اولین قدم
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره فرمان اخیر رهبر معظم انقلاب برای فراهم کردن مقدمات غنی‌سازی اورانیوم در سطح ۱۹۰ هزار سو و اقدامات لازم در این زمینه، اظهار داشت: «ساخت دستگاه‌های نسل جدید سانتریفیوژ کار خوبی است و باید انجام شود؛ اما چون زمانبر است، باید دستگاه‌های سالم قبلی سریع‌تر نصب شود؛ چرا که از پول مردم برای اینها هزینه شده است.» کریمی‌قدوسی گفت: «آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها از ابتدا بر روی این مجموعه حساس بوده‌اند و نباید اجازه دهیم این تأسیسات راهبردی عملاً به زمین بازی تبدیل شود؛ بال دیگر تأسیسات فردو هم که سانتریفیوژهایش موجود بوده و به صورت خالی در گردش است، باید با تزریق گاز فعال شود.»

نکته: در جنگ صفین معاویه حیله‌اى به خرج داد تا در دل لشکریان على(علیه‌السلام) رعب و وحشت ایجاد کند و آنها را از موضع خود در کنار فرات حرکت دهد و سپاهیان خود را جایگزین آنها کند. براى این کار، او نامه‌اى را به نام «بنده خدایى که دوستدار شماست» بر تیرى بسته و به سوى یاران على(علیه‌السلام) رها کرد. نامه در میان یاران امام، دست به دست شد و بسیارى از آنها یقین کردند که این نامه از سمت شخص نیک‌خواهى فرستاده شده است. مضمون نامه این بود که معاویه مى‌خواهد بند فرات را بشکند، آب را به سوى شما جارى و اردوى شما را غرق کند. هر چه زودتر حرکت کنید تا غرق نشوید. امام فرمود: «این نامه را معاویه نوشته است و مى‌خواهد شما را از اینجا حرکت دهد و خود جاى شما را بگیرد. فریب او را نخورید!» اما برخی با امام مخالفت کردند و آن مکان را ترک کردند و دیگران را نیز به دنبال خود کشاندند. در نهایت، امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) مجبور شدند آنجا را ترک کنند. آنگاه که معاویه لشکرش را حرکت داد و با سرعت، جاى آنها را اشغال کرد، اشعث مفتضح و رسوا شد.
نظر: در روزهای اخیر سخنانی درباره مذاکره بر سر یمن بیان شده است که حکایت از آن دارد که سیگنال‌هایی ارسال شده است که یکی از عقب‌نشینی‌های منطقه‌ای ایران باید در یمن صورت بگیرد؛ اگر چه این موضوع را هنوز مقامات تأیید نکرده‌اند، اما دشمن با این تاکتیک به دنبال آن است که هم پشتوانه معنوی نیروهای یمنی را از بین ببرد و هم عقب‌نشینی مرحله‌ای از منطقه را برای ایران باورسازی کند. راه‌پیمایی میلیونی روز قدس در صنعا به حمایت از آرمان‌های امام(ره) نشان داد که این‌بار مردم یمن عرصه را برای نیروهای معاویه خالی نمی‌کنند و به حرف رهبر خود مبنی بر مقاومت لبیک
 گفته‌اند.

به دنبال اسلام براندازان
حسام‌الدین آشنا، در مصاحبه‌ای با مجله اندیشه پویا درباره تأثیرپذیری از مرحوم گلزاده‌غفوری اذعان می‌کند: «آقای گلزاده‌غفوری حق بزرگی بر گردن «اسلام اجتماعی» دارد. پروژه‌ای هم که من دنبال آن هستم، فهم اسلام اجتماعی است.» گفتنی است علی گلزاده‌غفوری در مجلس خبرگان قانون اساسی عضو بود و با اصل ولایت فقیه و اصل ١١٠ قانون اساسی مخالفت ورزید. او جزء معدود فقیهانی بود که با لایحه‌ قصاص مخالفت کرد و در روز ٣١ خرداد ١٣۶٠، هنگام رأی‌گیری بی‌کفایتی سیاسی بنی‌صدر، به همراه نمایندگان طرفدار نهضت آزادی و رئیس‌جمهوری از شرکت در جلسه‌ مجلس خودداری کرد.

نشانه‌های انزوا
ناتالی پورتمن، بازیگر سرشناس سینمای هالیوود و برنده اسکار از حضور در سرزمین‌های اشغالی و دریافت جایزه‌ یک میلیون دلاری این رژیم خودداری کرده است. آرژانتینی‌ها نیز به خیابان ریخته‌اند تا مانع بازی تیم فوتبال کشورشان با تیم اسرائیلی شوند؛ همه اینها حکایت از آن دارد که روزبه‌روز عرصه سیاسی و رسانه‌ای بر رژیم صهیونیستی تنگ‌تر و تنگ‌تر می‌شود.

نقطه قوت ایران
دبیرکل حزب‌الله لبنان گفت: «اگر ایران در مسئله فلسطین و توطئه علیه فلسطین تسلیم می‌شد، تا این حد در معرض دشمنی آمریکا و اسرائیل و کشورهای عربی خلیج‌فارس قرار نمی‌گرفت و طبیعی است که هر کسی با ایران دشمنی کند، خود را به اسرائیل نزدیک کرده و این اتفاق افتاده است و در محور مقاومت، کشور و دولت و مردم ایران از فلسطین و قدس حمایت می‌کنند و این نقطه قوت است؛ اما برای کسانی که بر سقوط نظام ایران حساب باز کرده‌اند، می‌گوییم که در سراب به سر می‌برید، در محور مقاومت ایران یک کشور بزرگ منطقه‌ای است.»

علی حیدری/ یکی از مهم‌ترین نیازهای فطری انسان «امنیت» است؛ موضوعی که همواره نیاز مشترک انسان‌ها بوده و به پیدایش سکونتگاه‌ها در قالب شهرها و روستاهای امروزی منجر شده است و ساده‌ترین تعریف آن دور بودن از خطراتی است که منافع مادی و ارزش‌های معنوی را تهدید می‌کند و «تهدید» وضعیتی است که امنیت بشری را به خطر می‌اندازد. به عبارت دیگر، تهدید شرایطی را شامل می‌شود که در آن، خطر یا آسیب جدی، ارزش‌های اساسی و حیاتی یک بازیگر سیاسی را مورد هدف قرار می‌دهد. 
در میان انواع مختلف تهدید، تهدید نظامی از آشکارترین انواع تهدیدات است که به آن «تهدید سخت» نیز می‌گویند. این نوع تهدید در تاریخ تحولات جامعه بشری پیشینه‌ای طولانی دارد. شاخصه اصلی این دسته از تهدیدات به کارگیری زور است که از آن با عنوان «جنگ» یاد می‌شود. بر این اساس، تهدید نظامی به استفاده از زور برای دستیابی به اهداف در عرصه سیاست عملی دلالت دارد و در گفتمان سنتی از امنیت، کاربردی و تأثیرگذار است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی که به کوتاه شدن دست قدرت‌های استکباری از کشور انجامید و نظامی بر پایه دین و با محوریت مردم شکل گرفت، نظام برآمده از مردم‌سالاری دینی که مخالف حضور و دخالت بیگانگان در سرنوشت کشور بود و از دست یازیدن قدرت‌های استعماری به منافع ملت و کشور جلوگیری‌کرد، همواره مورد طمع و به تبع آن تهدید و تعرض قدرت‌های فرامنطقه‌ای قرار داشت. از تهدیدات امنیتی سال‌های آغازین پیروزی انقلاب تا تجاوز نظامی به سرکردگی رژیم بعث عراق به میهن اسلامی و تهدیدات نرم در عرصه‌های سیاسی و فرهنگی همه و همه قطعه‌هایی هستند که جورچین توطئه‌های دشمنان انقلاب اسلامی و ملت بزرگ ایران را در طی 40 سال گذشته کامل می‌کنند.
نگاهی به چهار دهه پر فراز و نشیب انقلاب اسلامی و نظام اسلامی این واقعیت را نشان می‌دهد که در هر مقطعی که دشمن از رسیدن به اهداف خود ناامید شد، یا برای جلوگیری از حضور مردم در عرصه‌های پشتیبانی از نظام اقدام به تهدید علیه ملت بزرگ ایران کرده است؛ تهدیدهایی که فصل مشترک آنها حمله نظامی است، این تهدیدها به طور اعجاب‌انگیزی سبب اتحاد و یکپارچگی مردم و حمایت همه‌جانبه آنان از نظام جمهوری اسلامی شد؛ چرا که مردم با بصیرت و آگاهی به تجربه دریافته بودند که تنها راه پیروزی بر دشمن و بی‌اثر کردن تهدیداتش وحدت کلمه و پیروی از آرمان‌های امام راحل(ره) و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب است.
در چنین شرایطی تجربه گرانسنگ دفاع مقدس زمینه بروز استعدادهای شگفت‌انگیزی در عرصه‌های نظامی و دفاعی شد که در توسعه صنایع مختلف نظامی دستاوردهای ارزشمندی را نصیب فرزندان ایران اسلامی کرد. یکی از این عرصه‌ها، عرصه موشکی جمهوری اسلامی ایران است که به یکی از عوامل بازدارنده در برابر تهدیدات دشمنان بدل شده است. اما در اوایل سال 94 بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از فرهنگیان خطاب به دشمنانی که ملت ایران را تهدید می‌کردند، به صراحت گفتند: «دوران بزن‌ و در رو تمام شده؛ این‌جور نیست که شما بگویید می‌زنیم و در می‌رویم؛ نخیر، پاهای‌تان گیر خواهد افتاد و ما دنبال می‌کنیم.» این سخنان حکایت از یک تغییر موازنه داشت که جمهوری اسلامی ایران را در جایگاه کشوری برخوردار از فناوری‌های پیشرفته نظامی با نیروهای مسلح متخصص، زبده و با ایمان قرار می‌داد و دشمنان به درستی مفهوم این پیام فرمانده را دریافت کرده و بی‌شک آن را در ترتیبات و معادلات نظامی خود لحاظ کردند؛              چرا که نوع مواجهه آمریکا و هم‌پیمانان اروپایی‌اش در برابر قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان طی سال‌های اخیر نشان‌دهنده این واقعیت است.
پس از اعلام خروج آمریکا از برجام برخی مقامات تازه‌کار آمریکایی به تهدید ضمنی جمهوری اسلامی پرداختند و برخی هم در داخل تلاش کردند با القای نگرانی از شرایط، تنها راهکار را کوتاه آمدن از مواضع در مسائلی همچون منطقه، محور مقاومت و... معرفی کنند که رهبر حکیم انقلاب در مراسم بزرگداشت بیست‌و‌نهمین سالروز رحلت امام خمینی(ره) فرمودند: «امروز جوانان ما توانسته‌اند به قدرت موشکی اوّل منطقه تبدیل بشوند. دشمن می‌داند که اگر یکی بزند، ده تا می‌خورَد. پس موشک، مایه‌ امنیّت و نقطه‌ قوّت است.» و با این موضع مقتدرانه، پیام روشنی به کسانی دادند که فکر می‌کردند جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران مرعوب تهدیدهای آنان
 خواهند شد.
نمونه عینی این واقعیت محقق شد؛ چرا که پس از حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به پایگاه تی‌فور و به شهادت رساندن چند نفر از نیروهای مستشاری سپاه، توانمندی ایران در موشک‌باران منطقه جولان به رخ صهیونیست‌ها کشیده شد و آنان را مستأصل کرد و قدرت هرگونه تحرک را از آنان گرفت؛ همان جایی که دشمن یکی زد و ده تا خورد...


 دکتر یدالله جوانی/ آرمان‌گرایی توأم با واقع‌بینی از الزامات دستیابی به اهداف متعالی و قرار گرفتن بر قله‌های عزت و افتخار است. ملت ایران با انقلاب اسلامی، بهترین آرمان‌ها و اهداف متعالی را هدف‌گذاری کرد. تشکیل جبهه حق و حرکت در مسیر عدالتخواهی با تحقق حاکمیت اسلام از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی به شمار می‌آید. اما بدیهی است که حرکت در این مسیر پر فضیلت و سراسر نور، کار آسانی نبوده و با دشواری‌ها و سختی‌ها همراه است. این سختی‌ها و دشواری‌ها، همان واقعیات پیش‌ روی آرمان‌گرایان عدالتخواه و حقیقت‌جوی طالب کمال است.
واقعیت آن است که به محض شکل‌گیری جبهه حق، شیاطین و طاغوت‌ها در برابر آن جبهه باطل را با هدف مقابله پدید می‌آورند. بر همین اساس حسب سنت الهی و تجربه تاریخی، تقابل و جنگ میان جبهه باطل با جبهه حق همیشگی بوده، پایانی از طریق مذاکره و سازش میان آن دو ممکن نیست؛ زیرا این تقابل مبنایی، فکری و اعتقادی است.
خداوند متعال این واقعیت تغییرناپذیر را در آیه ۱۱۲ سوره مبارکه انعام این‌گونه بیان می‌دارد: «وَ کَذلِک جَعلنا لِکُلِّ نبیِّ عدواً شَیاطینَ الانسِ وَ الجِنِّ...»؛ این چنین در برابر هر پیامبری دشمنی از شیاطین انس و جن قرار دادیم.
چرا خداوند واقعیت را این‌گونه قرار داده؟ برای آنکه عیار ایمان مدعیان عبودیت و بندگی مشخص شود. فلذا فرمود: «اَلّذینَ آمنواُ یُقاتِلونَ فی سَبیلِ‌اللهِ وَ الّذینَ کَفَروُا یُقاتِلونَ فی سبیلِ الطَّاغوتِ».
بنابراین وجود دشمن برای ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی یک امر قطعی و تغییرناپذیر است. آمریکا که حضرت امام(ره) بحق آن را شیطان بزرگ نامیدند، دشمن اصلی ملت ایران، انقلاب اسلامی و نظام ولایی است. آمریکا طاغوت زمان و از لشکریان ابلیس در برابر جبهه حق است. اما در برابر این دشمن چه باید کرد؟ خداوند پاسخ می‌دهد: «اِنَّ الشّیطانََ لَکُم عَدوّ فَاتَّخذوُهُ عَدُوّا»؛ در حقیقت شیطان دشمن شماست، شما نیز آن را دشمن بگیرید.
وقتی آمریکا را دشمن گرفتیم؛ از او جز دشمنی، فتنه‌انگیزی، توطئه‌ کردن و فشار آوردن نباید انتظار دیگری داشته باشیم. از نظرگاه عقل و شرع باید در مقابل دشمن ایستاد و مبارزه کرد. بر همین اساس در اسلام جهاد، یعنی مبارزه با دشمنان دین در راه خدا جایگاهی بس ویژه دارد.
جهاد اصغر، جهاد اکبر و جهاد کبیر، انواع جهادها برای مبارزه با شیاطین جن و انس به اقتضای شرایط است. شرط موفقیت در امر جهاد با دشمن، شناخت نقشه‌ها، برنامه‌ها، سیاست‌ها و راهبردهای دشمن برای ضربه زدن است. ضربه زدن دشمن قطعی است؛ چگونگی این ضربه زدن را باید فهمید و با آن مقابله صحیح و بهنگام کرد.
یکی از معانی چهل ساله شدن انقلاب اسلامی آن است که ملت ایران به مدت چهل سال موفق به خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنانش شده است. مگرنه این است که دشمنان و در رأس آنها آمریکایی‌ها، قصد داشتند انقلاب اسلامی را در هفته اول، ماه اول، سال اول و در نهایت دو دهه اول شکست دهند! از این پس نیز شرط شکست دادن دشمن ستمگر و مستکبر، شناخت نقشه او در اعمال دشمنی و ضربه زدن است. اکنون ترامپ با خروج از برجام نافرجام، با صراحت از واژه براندازی جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌کند. البته ناگفته نماند که براندازی جمهوری اسلامی، هدف و سیاست تمامی رؤسای‌جمهور آمریکا طی چهل سال گذشته بوده است. اما سؤال این است که دولت کنونی آمریکا، چگونه می‌خواهد به این آرزو برسد و نقطه اصلی هدف از منظر آمریکایی‌ها
 چیست؟
یکی از بزرگ‌ترین نعمت‌هایی که خداوند به ملت ایران داده، نعمت رهبری حکیم و دشمن‌شناس است؛ رهبری که نقشه‌های دشمنان را دقیق و بموقع برای امت خود افشا کرده، راه مقابله با آن را هم بیان می‌دارد.
رهبر معظم انقلاب همانند مقاطع گذشته در سه دهه اخیر، در مراسم بیست‌ونهمین سالگرد رحلت امام(ره) درباره نقشه دشمن فرمودند: «نقشه دشمن را هم می‌شناسیم، نقشه دشمن را کاملاً می‌دانیم چیست و آن نقشه را برای مردم افشا می‌کنیم و البته مردم ما خودشان خیلی چیزها را می‌دانند و می‌فهمند و حس می‌کنند.»
معظم‌له در ادامه از فشارهای سه‌گانه و نقطه هدف اصلی دشمن در این نقشه رونمایی کردند و فرمودند: «امروز نقشه دشمن این سه چیز است: فشار اقتصادی، فشار روانی و فشار عملی، هدف هر سه نوع فشارهای دشمن هم سیطره بر کشور عزیز ما ایران است. همچنان که بر بعضی از کشورهای بدبخت روسیاه منطقه سیطره و تسلط دارد.»
در واقع آمریکا با تمام دشمنی‌هایش، به گمان خود می‌خواهد همانند دوران پیش از انقلاب بر ایران سیطره و سلطه پیدا کند. او می‌خواهد ایران را به کشورهایی همانند عربستان، امارات، اردن، بحرین و دیگر کشورهای نگون‌بخت تحت سلطه تبدیل کند! اما چگونه می‌خواهد این کار را انجام دهد؟ از طریق فشارهای سه‌گانه‌ای که وارد می‌کند، از طریق این فشارها می‌خواهد نظام جمهوری اسلامی را با از بین بردن پشتوانه‌های مردمی‌اش، از سر راه سلطه خود بر ایران بردارد. رهبر معظم انقلاب اسلامی فشارهای سه‌گانه را این گونه توضیح می‌دهند:
۱ـ «فشار اقتصادی تحریم است، جلوگیری از همکاری کشورها در زمینه‌های اقتصادی با ما است؛ این فشارها را وارد می‌کنند. نتیجه‌ای که آنها می‌خواهند از فشار اقتصادی بگیرند، این را درست توجه کنید! مسئله آنها از فشار اقتصادی و تحریم صرفاً زیر فشار قرار دادن دستگاه دولت و حکومت نیست؛ می‌خواهند ملت ایران را به ستوه بیاورند، به خیال خودشان؛ می‌گویند ملت ایران را به ستوه بیاوریم تا نظام اسلامی ناچار بشود، تسلیم زورگویی‌های ما بشود.»
۲ـ «و اما فشار روانی؛ این خیلی نکته حائز توجه و مهمی است. نقاط قوت جمهوری اسلامی را، نقاط قوتی که برای کشور و برای ملت مایه اقتدار و مایه تقویت است نشان کرده‌اند و آنها را در تبلیغات و برخوردها به عنوان نقاط چالش‌آفرین معرفی مي‌کنند؛ برای اینکه ملت ایران را نسبت به آنها دلسرد کنند.»
از منظر رهبر معظم انقلاب، دشمن به دنبال آن است برنامه هسته‌ای، برنامه موشکی و موقعیت منطقه‌ای جمهوری اسلامی را که هر یک نقطه قوت و اقتدار ملت ایران است با تبلیغات عامل چالش‌آفرین معرفی کرده، دست برداشتن از این عوامل اقتدار را، شرط برداشتن تحریم‌ها اعلام کند.
۳ـ «و اما فشار عملی، که [درباره] این هم فقط یک جمله به همه ملت عزیزمان عرض می‌کنم در سرتاسر کشور؛ فشار عملی‌شان عبارت است از اینکه در کشور آشوب ایجاد کنند، این برنامه قطعی آنها است که البته سر آنها به سنگ خواهد خورد، همچنان که تا حالا خورده است.
نقشه دشمن این است که از مطالبات مردمی سوءاستفاده کنند. ممکن است در یک شهری، در یک نقطه‌ای از کشور یک عده‌ای مطالبه‌ای داشته باشند، جمع بشوند، دنبال مطالباتند؛ مثلاً کارگرانی هستند، دنبال مطالبات کارگری‌‌اند، یا مردمی در یک شهری، دنبال مطالبات شهری خودشان هستند، دشمن در یک چنین مواردی نقشه می‌کشد، عوامل نفوذی خود را، در واقع اشرار و انسان‌های خبیثی را به تعداد معدودی در این اجتماعات وارد می‌کنند تا اجتماعات آرام مردم را تبدیل کنند به حرکت ضد امنیتی و حرکت آشوبگرانه تا به این وسیله کشور را و ملت را و نظام جمهوری اسلامی را بدنام کنند.»