حجت‌الاسلام مجتبی‌ ذوالنوری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به فشارهای صورت گرفته درباره لغو طرح سؤال از رئیس‌جمهور گفت: برخی می‌گویند مشکل مؤسسات مالی ربطی به رئیس‌جمهور ندارد؟ بر این اساس که رئیس ‌کل بانک مرکزی با حکم رئیس‌جمهور منصوب و با حکم او به کار گمارده می‌شود و نمایندگان مجلس در نصب وی دخالتی ندارند و زیرمجموعه وزارت دیگری هم نیست، رئیس‌جمهور باید برای عملکرد او پاسخگو باشد.

بازنگاهی به آثار اجتماعی ماه مبارک رمضان
 شهناز سلطانی/ ماه مبارک رمضان واپسین روزهای خود را سپری می‌کند؛ ماهی که در پیدا و پنهان خود رازهای بسیاری دارد. ماه خوب خدا یک بار دیگر به پایان خود نزدیک می‌شود و همین بهانه‌ای است تا آثار این ضیافت را در ابعاد مختلف مرور کنیم. شاید در نگاه اول همه آنهایی را که بر سر این خوان گسترده می‌نشینند با روزه و نماز و قرآن همنشین ببینیم، ولی در عمق این محسنات اثرات و برکات مهم‌تری وجود دارد که سبب می‌شود پا را از دایره فردی بیرون بگذاریم و وارد دایره بزرگ‌تری به نام «اجتماع» شویم. آن وقت است که به این معنا دست می‌یابیم که روزهای طولانی و سخت روزه‌داری نه تنها محافظ ما که حافظ جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم نیز بوده است.

درک همنوع
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «رمضان ماه خدا و بهار فقیران است.» همین جمله گوهربار حضرت به خوبی گویای این مطلب است که ماه رمضان ماه تکریم نیازمندان است. البته در روایات و احادیث بسیاری از بزرگان و عالمان دینی این نگاه مورد توجه بوده است. وقتی روزه بر همگان واجب می‌شود و در آن فقیر و غنی باید یکسان بر سر خوان این نعمت خداوندی بنشینند به این معناست که همه یکسان دیده شده‌اند و فرقی بین دارا و ندار وجود ندارد. اما آن که دستش به دهانش می‌رسد، مسئولیت بیشتری بر دوش دارد و این احساس مسئولیت در این ماه بیشتر است. همین احساس تکلیف و درک همنوع به خوبی نشان می‌دهد که خود را از قید فردیت رها کرده‌ایم. 

ارتباطات صمیمی
حتی در بین بهترین دوستان و در بین اعضای صمیمی خانواده گاهی کدورت‌هایی به وجود می‌آید که به واسطه آنها خاطر آدمی مکدر می‌شود. گاهی این کدورت‌ها طولانی و کشدار می‌شود، اما کافی است در این بحبوحه، ماه رمضان از راه برسد، آن وقت است که عمر این کدورت‌ها کوتاه و کوتاه‌تر می‌شود و عملاً رنگ می‌بازد و صمیمیت‌ها جای آن را می‌گیرد. خلاصه انگار منتظر یک بهانه خوب بوده‌ایم. همین ارتباطات صمیمی سبب می‌شود از لاک خود بیرون بیاییم و به جمع بپیوندیم. 

دست‌ها کوتاه از خطا
اگر از سفره‌های پر زرق و برق برخی‌ها در سال‌های اخیر بگذریم و سفره‌های ساده و مهربانانه  سال‌های نه چندان دور گذشته را پهن کنیم و دوست و آشنا و فامیل را بر سر خوان کرم الهی بنشانیم آن وقت خواهیم دید تا چه اندازه این دور هم بودن‌های سالم و پاک ذهن آدم‌ها را دور می‌کند از اینکه دست از پا خط کنند؛ خطایی که گاهی نه فقط دامن خودشان که دامن بی‌گناهان بسیاری را می‌گیرد. 

کاهش تخلفات اجتماعی
جالب است بدانید که آمار تخلفات اجتماعی در ماه رمضان به طور چشمگیری پایین می‌آید. در تحلیل این کاهش گفته می‌شود وقتی فرد روزه می‌گیرد در واقع معنویت را با خود همراه کرده است و همین سلطه معنویت بر فرد است که راه را برای ارتکاب جرم بر او می‌بندد؛ جرمی که اگر به وقوع بپیوندد تر و خشک را با هم می‌سوزاند.

مشق صبر
به طور حتم به دفعات دیده‌اید رانندگانی را که با کوچک‌ترین ناملایمتی آنقدر عصبانی می‌شوند و زود از کوره در می‌روند که اگر کسی نداند سرمنشأ این عصبانیت چیست، باور نمی‌کند که موضوع کم‌اهمیتی تا این اندازه آن فرد را عصبانی و ناراحت کرده باشد، ولی واقعیت این است که بخشی از پرونده‌های دادگاه را همین عصبانیت‌های گاهاً نابجا و البته به تبع آن خطاها و جرم‌هایی که پیش می‌آید، تشکیل می‌دهد. در حالی‌که اگر اندکی صبر و تحمل پیشه می‌کردیم، چه بسا چنین اتفاقات تلخی هرگز رخ نمی‌داد. اما در این ماه پربرکت، روزه‌داری صبر و تحمل را به آدمی می‌آموزد که اگر آن را خوب یاد بگیریم، ناملایمت‌ها تحمل‌پذیرتر خواهند شد و می‌توان از اتفاقات احتمالی ناخوشایند جلوگیری کرد.

احساس امنیت 
روزه‌داری فقط بستن دهان و دوری آن از خوردن و آشامیدن نیست. در این ماه خواه ناخواه بخشی زیادی از چشم و گوش و زبان فرد روزه‌دار هم روزه می‌گیرد. همین ویژگی به تنهایی سبب می‌شود ما کمتر دیگران را به واسطه اعضا و جوارح‌مان آزار بدهیم و به عبارت دیگر، دیگران در کنار ما بیشتر احساس امنیت و آرامش کنند. 

بیداری عواطف انسانی
وقتی به واسطه روزه آن هم در این روزهای طولانی گرسنه و تشنه می‌شویم تازه عاطفه انسانی بسیاری از ما بیدار می‌شود. تازه حال گرسنگان جامعه را می‌فهمیم، دل‌مان به رحم می‌آید و برای دستگیری از آنها گامی برمی‌داریم.
سد راه سقوط
بسیاری از ناهنجاری‌ها در جامعه به واسطه سلطه فقر بر افراد ناهنجار شکل می‌گیرد. ماه مبارک رمضان تمرین خوبی است برای درک فقرا و کمک به آنها. گاهی دستگیری مداوم از نیازمندان و رها نکردن آنها از همین ماه شروع می‌شود؛ شروع خوبی که می‌تواند سد راه سقوط برخی افراد جامعه به قعر نیستی باشد. 

کمک به نظام سلامت 
کم خوردن و به اندازه و درست خوردن برای روزه‌دار موضوع با اهمیتی است و بی‌شک در سلامت فرد نقش مهمی دارد. اگر به موضوع سلامت فرد در سطح کلان و نه فقط در چارچوب فردی نگاه کنیم، آن وقت درمی‌یابیم که سلامت فرد مساوی است با کم کردن بخشی از بار اقتصادی سنگین تأمین سلامت جامعه. سلامت جسم و روح و روان ما گاهی با پرخوری‌ها و بدخوری‌ها به مخاطره می‌افتد که اگر بیفتد نه گریبان ما که گریبان نظام سلامت جامعه را هم می‌گیرد.

تمرین قناعت
اگر قناعت برای نسل پدران و مادران ما امری مأنوس و قریب بوده، متأسفانه امروزه برای بسیاری از ما ناآشنا و غریب است. آن هم به واسطه فهرست بلندبالای نیازهای تمام‌نشدنی‌ای که برای خود تعریف کرده‌ایم و هر لحظه به دنبال تأمین یکی از آنهاییم، هرچند آسایش و آرامش و فراغت ما را سلب کنند، ولی گویا چاره‌ای در خود نمی‌بینیم. اگرچه مطمئن باشیم بخشی از آنها در زمره غیر ضرور‌هاست و اگر پاسخی برای آنها نداشته باشیم، آب از آب تکان نمی‌خورد. این روزهای ماه رمضان تمرین خوبی است برای قناعت. اگر بخواهیم از آرامش مثال‌زدنی آدم‌های قانع بگوییم گفتنی بسیار است، اما آنچه از این آرامش مهم‌تر است این است که هر جامعه‌ای در گذر زمان با بحران‌هایی مواجه می‌شود که قناعت‌پیشگی سبب می‌شود از این بحران‌ها با دغدغه کمتری بگذریم. 

تقویت اراده جمعی
اراده جمعی از گذرگاه اراده‌های فردی حاصل می‌شود‌. برای پیشبرد جامعه اراده جمعی لازم است که در خود قدرتی نهفته دارد. برای دستیابی به این اراده باید تقویت‌‌کننده خوبی در برابر اراده فردی باشیم. روزه از آن دست محرک‌هایی است که اراده فردی را به محک آزمایش می‌برد. 

نماز عید فطر و همبستگی اجتماعی
وقتی ماه بندگی بی‌چون و چرا رخت بر می‌بندد، افسوس می‌خوریم که چه نعمتی بود که بیشتر قدرش را ندانستیم، اما وقتی بدرقه باشکوهی برای آن ترتیب می‌دهیم و در صف‌های پرهیبت نماز عید فطر کنار هم قرار می‌گیریم، این افسوس قدری کم‌رنگ می‌شود. در واقع، این بدرقه مفهوم مهم‌تری در بر دارد و آن  چیزی نیست جز اینکه وحدت دینی خود را در معرض نمایش قرار داده‌ایم که این انسجام به خوبی گویای همبستگی اجتماعی ما نیز هست. 

حرف آخر
به تعداد سال‌های عمرمان سفره میهمانی الهی گشوده می‌شود و ما میهمان این خوان پرنعمت الهی می‌شویم. روزهای واپسین ماه ضیافت از راه می‌رسند و آنچه در دل می‌ماند حسرتی است که شاید به دلیل از دست دادن فرصت‌های این ماه ذهن ما را به خود مشغول کرده است؛ حسرتی که امید به تشرف به میهمانی‌های بعدی آن را کم‌رنگ‌تر می‌کند. 

مهدی فرهادی/ یکی از برنامه‌هایی که در بستر شبکه‌های اجتماعی می‌تواند بر انتخابات‌ اثر بگذارد، ربات‌هایی هستند که در نقش صدها انسان فعال شده و به حمایت یا مخالفت با کاندیدایی خاص می‌پردازند. این ربات‌ها ممکن است در داخل یک کشور نباشند، اما اثرات داخلی داشته باشند، یا اینکه از سوی کاندیداها کوک نشده باشند، بلکه از سوی گروه‌ها، سازمان‌ها یا اشخاص غیر حقوقی فعال شده باشند. با این حال این موضوع در انتخابات 2016 آمریکا تجربه شد و نتایجی هم داشت که برخی از گزارش‌های منتشر شده آن را تأیید می‌کنند، در ذیل به بخشی از آنها اشاره می‌شود:
1ـ ربات‌ها از تاریخ 1 سپتامبر تا 15 نوامبر 2016 بیش از دو میلیون پیام توئیتری مربوط به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را بازنشر کرده‌اند که نزدیک به 500 هزار پیام آن متعلق به توئیت‌های دونالد ترامپ بوده است.
2ـ حساب‌های توئیتری خودکار، تمایل بیشتری به بازنشر توئیت‌های ترامپ داشتند. توئیت‌های دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه 10 برابر بیشتر از پیام‌های توئیتری هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات آمریکا بازنشر شدند. 
3ـ رقم دقیق ربات‌هایی که پیام‌های توئیتری مربوط به انتخابات آمریکا را بازنشر می‌کردند، 50 هزار و 258 حساب خودکار عنوان شده است. با وجود این، توئیتر اعلام کرد شناسایی پلت‌فرم همه آنها ممکن نیست؛ چرا که برخی از آنها به وسیله شرکت‌های خصوصی با لوکیشن‌های مخفی راهبری می‌شوند، ولی بخش زیادی از حساب‌های خودکار توئیتر به شرکت‌هایی در سن پترزبورگ، روسیه تعلق دارند و این موضوع نشان می‌دهد دونالد ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی از کمک‌های توئیتری بهره‌مند شده است.
4ـ «شکل دادن به واقعیت» شعاری است که شرکت Wikistrat متعلق به جوئل زامل (تاجر ثروتمند استرالیایی‌ـ صهیونیستی متخصص در شبکه‌های اجتماعی) برای فعالیت‌های خود برگزیده است. طبق گزارشی که نشریه نیویورک‌تایمز منتشر کرده است، زامل، در دیدار محرمانه چند ماه پیش از انتخابات 2016 آمریکا با دونالد ترامپ جونیور، پسر رئیس‌جمهور فعلی آمریکا از توانمندی‌های شرکتش برای ارتقای موقعیت ترامپ در کارزار انتخابات از طریق یک طرح چند میلیون دلاری برای ایجاد موج در شبکه‌های اجتماعی با هدف کمک به انتخاب آقای ترامپ خبر داده بود. نیویورک‌تایمز در گزارش خود آورده است که در جلسه میان زامل و پسر ترامپ، دو شاهزاده عرب، تأمین‌کنندگان مالی پروژه حضور داشته‌اند.
5ـ روزنامه وال ‌ستریت ژورنال نیز روایتی مکمل گزارش نیویور‌ک‌تایمز ارائه کرده است. طبق این گزارش «جرج نادر»، تاجر لبنانی‌الاصل آمریکایی که مشاور سیاسی ولی‌عهد امیرنشین ابوظبی است در جلسه‌ای که سال 2016 با حضور فرزند ارشد ترامپ (دونالد ترامپ جونیور) برگزار شد، از تمایل شاهزادگان عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای همکاری با کمپین انتخاباتی «دونالد ترامپ» و کمک به پیروزی او خبر داد.
راه‌اندازی لشکری از فیک(افراد غیر واقعی در شبکه‌های اجتماعی) ربات و بات برای پیروزی در انتخابات 2016 آمریکا ابتدای مسیری در انتخابات است که در آینده شاهد حضور و تأثیر بیشتر آن خواهیم بود، به گونه‌ای که شاید در انتخابات این لشکرهای نامرئی بتوانند نتیجه انتخابات را رقم بزنند، شاید همین ربات‌ها رأی بدهند و شاید همین ربات‌ها رئیس‌جمهور شوند! این جملات ممکن است خنده‌دار باشد، اما ایده‌هایی در جهان این موضوع را مدیریت می‌کنند که ربات‌ها از انسان‌ها جلوتر بیفتند و مدیریت زندگی، سیاست و اقتصاد آنها را به دست بگیرند.

واکاوی پروژه نفوذ در سازمان محیط زیست‌ـ 5 (پایانی)

 محمدرضا فرهادی/ در سلسله مطالب پروژه نفوذ در سازمان محیط زیست در طی چهار شماره گذشته ابعاد مختلف این پروژه را واکاوی کردیم. در این شماره ادامه اقدامات کاوه مدنی در این راستا را بررسی می‌کنیم و به جمع‌بندی نهایی می‌پردازیم.
2ـ فعالیت بعدی کاوه مدنی پیوستن به توافق‌نامه پاریس بود. توافق‌نامه‌ای که آمریکا چندی پیش از آن خارج شد. توافق‌نامه پاریس مبتنی بر کاهش گازهای گلخانه‌ای یا دی‌اکسید کربن در جهان است. اگرچه کاهش تولید دی‌اکسید کربن سیاست مطلوبی است، اما کشورهای غربی و آمریکا با اتمام منابع نفتی و گازی خود به‌ دنبال محدود کردن کشورهای دارای منابع هستند تا از این طریق، نفوذ سیاسی، فناوری و اقتصادی خود را در جهان حفظ کنند. به گزارش شرکت بریتیش پترولیوم کشور ایران تا ۱۱۰ سال آینده تولید نفت خواهد داشت، در حالی که آمریکا تنها تا ۱۲ سال آینده دارای منابع نفت خواهد بود. در حوزه استخراج گاز نیز کشور ایران تا ۱۷۷ سال آینده و کشور آمریکا تا ۱۴ سال آینده دارای منابع گازی خواهند بود،  بنابراین نفت و گاز برای کشور ایران در سال‌های آینده مزیت رقابتی بالایی را ایجاد خواهد کرد. پذیرش این توافق‌نامه محدودیت‌هایی را برای بهره‌برداری از منابع نفت و گاز کشور ایجاد کرده که سبب کند شدن پیشرفت کشور می‌شود. 
برنامه ایران برای کاهش چهار درصدی انتشار گازهای گلخانه‌‌ای می‌تواند موجب کاهش ارزش تولید به میزان 135/28 میلیارد ریال شود که این میزان رقمی حدود ۱۲/1 از اقتصاد کشور را شامل می‌شود. این در حالی است که کاهش ۱۲ درصدی انتشار گازهای گلخانه‌‌ای در کل اقتصاد موجب کاهش ارزش تولید به میزان ۱۸۰۰۷۸ میلیارد ریال خواهد بود که این میزان رقمی حدود ۲/7 درصد از حجم اقتصاد کشور را شامل می‌شود. 
از پیامدهای دیگر پیوستن به این توافق‌نامه این است که طبق بند ۷ ماده ۱۳ توافقنامه، اعضا ملزم به ایجاد چارچوب برای ارتقای شفافیت گزارش‌هایی در زمینه انتشارهای ناشی از فعالیت انسانی با استفاده از روش مورد توافق کنفرانس هستند. مواردی همچون صنایع انتشاردهنده دی‌اکسید کربن از جمله میدان‌های نفت و گاز، صنایع حمل‌ونقل، صنعت فولاد، مس، آلومینیوم و از همه مهم‌تر صنایع نظامی، می‌تواند به افشای اطلاعات کشور از جمله اطلاعات نظامی و امنیتی در فضای بین‌المللی منجر شود. در نتیجه این توافق سبب افشای اطلاعات خاص کشور خواهد شد.
3ـ انحلال دانشگاه محیط زیست: از دیگر اقدامات مخربی که مدنی در دوران حضور در سازمان محیط زیست به جای گذاشت، به زمینه‌سازی برای انحلال دانشکده محیط زیست می‌توان اشاره کرد. این دانشکده که قدیمی‌ترین مرکز آموزش محیط زیست خاورمیانه نیز است، از آبان‌ماه سال گذشته و با اعلام مدنی که گفته بود قرار است دانشگاه تغییر کاربری داده شود، دچار انحلال تدریجی شد که اعتراضات چندین باره دانشجویان را نیز به دنبال داشت. این دانشکده نقش مهمی در تربیت نیروهای سازمان برای برآورده کردن نیازهای آن داشت که هدف مدنی از انحلال این دانشکده ضربه به پایه‌های محیط زیستی و تربیت نکردن کارشناسان زبده در کنار وابستگی کشور به افراد و شخصیت‌های خارجی بود.
جمع‌بندی
پروژه نفوذ پروژه‌ای پیچیده‌ است که سرویس‌های غربی برای تداخل و ناکارآمدی در داخل ایران طراحی کرده‌اند. نفوذ در مراکز تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در کنار به‌کارگیری افراد دوتابعیتی برنامه اصلی غرب است. طی سال‌های گذشته تاکنون افراد مختلفی در کشور با تلاش دستگاه‌های اطلاعاتی دستگیر شده‌اند که مأموریت اصلی آنها نفوذ در دستگاه‌های مهم کشور بوده است. برای نمونه جیسون رضاییان به عنوان فردی که قصد نفوذ به نهاد ریاست‌جمهوری و مجلس خبرگان را داشت، به دنبال اطلاعاتی بود که بتواند درباره آینده رهبری در ایران اطلاعات خاصی را در قالب خبرنگار کسب کند. این پروژه همچنان ادامه‌ خواهد داشت و دشمنان انقلاب اسلامی با بهره‌گیری از ابزارهای مختلف به دنبال براندازی نظام و ایجاد چالش برای آن در دوره‌های مختلف هستند.



 سید فخرالدین موسوی/ 7 رمضان‌المبارک 1439 قمری، طبق سنت سالیانه، ضیافت افطاری رهبر معظم انقلاب با مسئولان نظام برگزار شد؛ مراسمی که پیش‌بینی می‌شد با توجه به مسئله خروج ایالات متحده آمریکا از برجام و موضوع ادامه آن با اروپا سخنان بسیار مهمی از سوی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در این دیدار مطرح شود، که البته همین گونه هم شد؛ اما جدای از متن آن، انتشار تصاویر آن و مشاهده چهره‌هایی چون محمدعلی ابطحی، رئیس دفتر رئیس دولت اصلاحات و دیگر چهره‌های اصلاح‌طلب که پس از سال‌ها به این ضیافت آمده بودند، واکنش‌برانگیز شد. اولین واکنش را خود ابطحی داشت که در صفحه خود در فضای مجازی نوشت: «بعد از سال‌های طولانی من و جمع دیگری از دوستان به مراسم افطاری رهبری دعوت شدیم و رفتیم.
من همیشه معتقد بوده‌ام اختلافات جدی جریانات سیاسی، در زیر سقف نظام و رهبری باید حل و فصل شود. تقریباً نظر اکثر فعالان سیاسی اصلاح‌طلب غیر بدلی هم همین است. مرز اصلاح‌طلبی و براندازی در همین نقطه قرار دارد. حل مشکلات کشور در داخل وقتی عملی است که حرمت و جایگاه کلیت نظام محترم بماند.
به همین دلیل از دعوت افطاری رهبری حس خوبی داشتم. در همه نوشته‌هایم چه پیش از سال 88 و چه پس از آن بر این باور بوده‌ام که استقلال و سربلندی کشور و تحقق آرمان‌های اصلاح‌طلبانه با نقد بی‌رحمانه بخش‌های مختلف قدرت و حفظ حرمت و جایگاه رهبری امکان‌پذیر است. با این حساب، نه تنها این دعوت را دوست داشتم؛ بلکه امیدوارم دایره دعوت‌ها وسیع‌تر از این باشد که از بزرگانی که دعوت نمی‌شوند هم دعوت شود و بیت رهبری محل حضور همه علاقه‌مندان به انقلاب و نظام باشد.»  
خبرگزاری اصلاح‌طلب «ایلنا» نیز به نقل از محمدجواد حق‌شناس نوشت: «به نظر من مراسم افطاری امسال مسئولان نظام با رهبری فضای متفاوتی را تجربه کرد و شاهد حضور چهره‌هایی از دیدگاه‌های مختلف سیاسی در این جلسه بودیم. امیدواریم این فرصت و فضا فراهم شود که در نشست‌های دیگری که با حضور رهبری برگزار می‌شود، شاهد حضور چهره‌های شناخته شده و محبوب مردم و اصلاحات باشیم و زمینه‌ای فراهم شود تا این نوع جلسات، جلسه‌ای از انسجام و یکپارچگی ملی و فرصتی برای گفت‌وگو و مفاهمه باشد.»
 مجید انصاری نیز در گفت‌وگو با روزنامه اصلاح‌طلب «آرمان» حضور اصلاح‌طلباني را كه در سال‌های پیش كمتر دعوت شده بودند، به فال نيك گرفته و مي‌گويد: «آرزوي من اين است كه همه نيروهاي وفادار به انقلاب و نظام از جريانات مختلف سياسي به خصوص بزرگان جريان بزرگ و فراگير اصلاح‌طلب در عرصه‌هاي مختلف نظام و كشور نقش‌آفرين باشند و حضور داشته باشند و چه جايي مناسب‌تر از خيمه برافراشته رهبري و ولايت.» 
روزنامه «سازندگی» با اختصاص دو صفحه به این مراسم و چاپ تصاویر اصلاح‌طلبان حاضر در این مراسم ذیل تیتر «ضیافت وحدت» می‌نویسد: «مراسم افطاری رهبر انقلاب امسال تفاوت‌های مهمی با سال‌های قبل داشت، ترکیب مهمانان این مراسم که در آن از محمدعلی ابطحی تا نادر طالب‌زاده اصولگرا و حتی محمود احمدی‌نژاد حضور داشتند، نمایی از وحدت ملی را نشان داد. به ویژه آنکه امسال تعداد بیشتری از اصلاح‌طلبان  به این مراسم دعوت شده بودند مانند ابطحی که برای اولین بار بعد از رویدادهای سال 88 به این مراسم آمدند و شانه به شانه اصولگرایانی که در این مورد عتاب و خطاب آنها گرفته بودند، نشستند. این تنها یک مراسم افطاری نبود، بلکه ضیافت وحدت در فضای سیاسی بود.» 
گفته‌ها و اظهاراتی که با همین مفاهیم، اما با عبارت و کلماتی دیگر از زبان و قلم دیگر وابستگان به این جریان نیز شنیده شد، جملاتی که در میان آنها چند نکته مشترک بود؛ از جمله «بازگشت به بیت رهبری پس از مدت‌ها»، «ابراز امیدواری درباره تداوم این حضور»، «امیدواری برای حضور لیدرهای جریان اصلاحات در دیدارهای رهبر معظم انقلاب» و «تأکید بر اهمیت نقش رهبر معظم انقلاب در وحدت»؛ نکاتی که این سؤال درباره آنها مطرح می‌شود که آغازگر این فاصله و حضور نیافتن از سوی کدام طرف بود؟ آیا جز این است که رهبر معظم انقلاب همواره و حتی در اوج فتنه 88 چه در خطبه‌های نماز جمعه 29 تیر و چه در سخنرانی‌های پس از آن به تکرار بر وحدت و حضور همه نیروهای سیاسی در میدان تأکید کردند؟ آیا غیر این است که این خود اصلاح‌طلبان بودند که تلاش کردند مشکلات خود را بیرون از خیمه انقلاب و رهبری و با اردوکشی‌های خیابانی و طرح تئوری‌هایی، چون «فتح سنگر به سنگر» و «فشار از پایین، چانه‌زنی از بالا» دنبال کنند؟ مگر جز این است که هشدارهای فراوان رهبر معظم انقلاب و دلسوزان کشور مبنی بر ضرورت مرزبندی اصلاح‌طلبان با ضد انقلاب و دشمنان کشور با بی‌اعتنایی و بی‌توجهی آنان روبه‌رو شد؟
اگر جز این نیست که نیست، مسیر تغییر و امتداد چنین حضوری و تحقق آنچه این افراد درباره آن ابراز امیدواری کردند، از خودشان باید آغاز شود. پر واضح است که روابط اصلاح‌طلبان با رهبری معظم و نظام اسلامی اصلاح نخواهد شد مگر آنکه رویه‌های غلط در این جریان سیاسی اصلاح شود.



  حمیدرضا حیدری/ یکی از نهادهای برآمده از بطن انقلاب اسلامی کمیته امداد امام خمینی(ره) است که در همان روزهای آغازین پیروزی انقلاب به دستور امام(ره) و با هدف از بین بردن فقر و محرومیت به جای مانده از دوران رژیم پهلوی در کشور تشکیل شد. کمیته امداد نهادی که وظیفه‌اش رسیدگی به محرومان و نیازمندان جامعه است. 
اما این نهاد انقلابی همواره تلاش کرده در مسیر آرمان‌های انقلاب اسلامی حرکت کند. همان‌گونه که برای انقلاب اسلامی به مثابه بزرگ‌ترین پدیده قرن اخیر نمی‌توان حد و مرزی قائل شد، نهادهای برآمده از دل چنین انقلابی نیز نمی‌تواند منحصر به مرزهای جغرافیایی باشد. از این رو کمیته امداد امام(ره) علاوه بر آنکه وظیفه یاری رساندن به قشر مستضعف ایران را برعهده دارد، در برخی از کشورهای اسلامی که به دلایلی همچون جنگ و محاصره در رنج و سختی هستند نیز خدمات‌رسانی می‌کند. موضوعی که البته در روزهای اخیر به واسطه فرافکنی‌ رسانه‌های ضد انقلاب در برخی شبکه‌های اجتماعی به یک موضوع جنجالی تبدیل شد.
ماجرا از آنجا شروع می‌شود که یک خبرنگار که البته توهین به ائمه معصوم(ع) را در کارنامه سیاه خود دارد، با انتشار یک ویدئو از افطاری کمیته امداد به مردم غزه تلاش می‌کند این‌طور القا کند که کمیته امداد به جای صرف بودجه‌اش برای خدمت‌رسانی به محرومان در داخل کشور، آن را صرف مردم کشورهای دیگر می‌کند!
موضوعی که پس از آن با واکنش‌های مختلف در صفحات مجازی روبه‌رو شد. حتی برخی تلاش کردند با ایجاد کمپین در این صفحات کمک به محرومان از طریق کمیته امداد را تحریم کنند. اما آش آنقدر شور شد که صدای خبرنگار بی‌بی‌سی هم درآمد و در صفحه توئیترش نوشت: «15 درصد کودکان بریتانیا فقر غذایی دارند، در آمریکا 30 درصد. بودجه وزارت بین‌المللی توسعه بریتانیا، مجری طرح‌های کمک به محرومین ممالک دیگه 18 میلیارد دلاره. اکثر ممالک دنیا گرسنه دارند، ولی هیچ ملتی در تاریخ علیه کمک به گرسنه‌های ملتی دیگه کمپین نکرده است.»
اما اصل داستان این است که کمیته امداد برای یاری رساندن به مردم مظلوم غزه دو روند کلی را دنبال می‌کند؛ یکی اینکه‌های ویژه کمک به مردم فلسطین، یمن و... در روزهایی همچون روز قدس اقدام به جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای آنها می‌کند. در روش دوم کمیته امداد ساختار و تشکیلاتی در همان کشورها ایجاد کرده که مهندس فتاح رئیس کمیته امداد در این باره می‌گوید: «در بیرون مرزها صرفاً به پیاده‌سازی مدل سازمانی کمیته امداد به صورت خودگردان(کمک‌های مردمی همان کشور برای نیازمندانش) اقدام می‌کنیم.» این به آن معناست که بدون رضایت کمک‌کنندگان هیچ پولی از کشور خارج نشده و نخواهد شد.
با نگاهی به عملکرد کمیته امداد امام خمینی(ره) درمی‌یابیم در طول نزدیک به چهل سالی که این نهاد مشغول به فعالیت بوده است توانسته گام‌‌های مهمی در رفع محرومیت بردارد، اما در سال‌های اخیر که به مدد حاکم شدن مدیریت جهادی بر آن موفقیت‌های بیشتری کسب کرده، عده‌ای تلاش می‌کنند اعتبار و اعتماد مردم به این نهاد را سلب کنند. این در حالی است که کمیته امداد امن‌ترین راه کمک به مستمندان و آسیب‌دیدگان است؛ چرا که در زلزله کرمانشاه کمک‌های مردم به این نهاد برای حل مشکلات مردم هزینه شد؛ اما برخی از سلبریتی‌ها به واسطه شهرتی که در میان مردم داشتند با اعلام حساب‌های شخصی اقدام به جمع‌آوری کمک‌های مردمی کردند و توانستند مبالغ چند میلیاردی را جمع‌آوری کنند. اما اکنون و پس از هفت ماه از آن حادثه هیچ اطلاعی از سرنوشت این پول‌ها در دست نیست و متأسفانه حتی حاضر به پاسخگویی در این باره نیز نیستند.