سردار «محمد شیرازی» رئیس دفتر نظامی فرمانده معظم کل قوا، گفت: ما در نیروهای مسلح یک روند آموزشی داریم که از آن بهره می‌بریم؛ اما این آموزش‌‌ها باید همواره مورد بازنگری قرار گیرد تا متوجه شویم این آموزش‌ها با شناختی که از دشمن پیدا کرده‌‌ایم همخوانی دارد یا خیر. از سویی باید از توانمندی‌های داخلی برای برطرف کردن نیازهای خود بهره ببریم. بهره‌‌مندی از این توانمندی‌ها نه فقط در سطح نیروهای مسلح، بلکه در سطح کشور باید با هم‌افزایی همه دستگاه‌ها صورت گیرد. 

گزارش خبرنگار اعزامی صبح صادق از مناطق زلزله‌زده کرمانشاه

 علیرضا حسینی/ شش ماه پس از زلزله 3/7 ریشتری که در کرمانشاه رخ داد، برای دومین بار به مناطق زلزله‌زده کرمانشاه رفتیم؛  این بار به همت عزیزان بسیج رسانه سپاه محمد رسول‌الله(ص) از نزدیک با روند خدمت‌رسانی نیروهای خدوم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مردم این مناطق، آشنا شدیم.

سپاه در روستاها
بر اساس تقسیم وظایف صورت گرفته، تمرکز اصلی خدمت‌رسانی سپاه در روستاهای زلزله‌زده سرپل ذهاب است. یکی از روستاهای زلزله‌زده سرپل ذهاب، روستای «کوئیک عزیز» است. پس از ورود به این روستا، آنچه جلب توجه می‌کند، تلاش تحسین‌برانگیز زنان و مردان این روستا برای آباد کردن محل زندگی‌شان است؛ به گونه‌ای که امید به زندگی در میان مردمانش هویدا است؛ این در حالی است که زلزله بیشتر خانه‌ها را تخریب کرده و به گفته یکی از اهالی این روستا، عمده خانه‌ها به جز چند ساختمان فرو ریخته و آن چند ساختمان هم به دلیل آسیب‌های جدی قابل استفاده نیست؛ اما درباره نحوه کمک سپاه به زلزله‌زدگان روستای کوئیک عزیز بر اساس گفته روستاییان باید گفت، خدمت‌رسانی به این شکل بوده که در روزهای اول پس از زلزله، امکاناتی، مانند چادر، پتو، مواد غذایی و... در اختیار زلزله‌زدگان قرار داده شده و حتی در جابه‌جایی لوازم خانه‌ها نیز به آنها کمک شده است. پس از این مرحله، سپاه با انتقال تجهیزات مهندسی به سرعت اقدام به آواربرداری می‌کند و در حین آواربرداری موضوع ساخت‌وساز را نیز در دستور کار قرار می‌دهد. به گفته یکی از نیروهای سپاه در منطقه، بازسازی با در نظر گرفتن اولویت ساخت‌وساز برای خانواده‌های نیازمندتر بوده است؛ از این رو ساخت سازه‌هایی با سیستم آی‌سی‌اف (ICF) شروع می‌شود، این سیستم مزیت‌های زیادی نسبت به سازه‌های سنتی دارد که برای نمونه می‌توان به این موارد اشاره کرد:
1ـ سرعت اجرای بالا دو تا سه برابر روش سنتی به علت ساده بودن روش و نیاز نداشتن به ساخت اسکلت؛
2ـ استحکام بیشتر ساختار بنا و مقاومت در برابر زلزله به علت یکپارچگی سیستم، برخی مقاومت این سازه در برابر زلزله را تا 9 ریشتر اعلام کرده‌اند؛
3ـ عایق صوتی برابر ۴۵ db؛
4ـ عایق حرارتی ۷۵ تا ۸۲ درصد؛
5ـ عایق رطوبتی تا ۹۰ درصد؛
6ـ مقاوم در برابر آتش‌سوزی.
البته این فعالیت‌ها از سوی نیروهای سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ صورت گرفته و ممکن است در محدوده‌های دیگر منطقه که دیگر سپاه‌های استانی حضور دارند، اتفاقات دیگری هم رقم خورده باشد. در اینجا لازم است اشاره کنیم که فعالیت‌های بازسازی در این منطقه زیر نظر سردار حاج‌سعید قاسمی که تحصیلاتش در حوزه معماری بوده و خود ماه‌ها زندگی را در تهران رها کرده و در منطقه است، انجام می‌گیرد.  
گفتنی است، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در راستای حمایت از تولید ملی برای ساخت این سازه‌ها از مصالح کاملاً ایرانی استفاده می‌کند. افزون بر این، اقدام به ساخت دستشویی و حمام پیش‌ساخته بتنی سبک برای روستاییان کرده است. همچنین سپاه برای اسکان موقت کانکس‌هایی را نیز در اختیار زلزله‌زدگان قرار
 داده است.
شش ماه در منطقه
در حالی که دشمنان انقلاب اسلامی تلاش زیادی کرده‌اند که مردم این مناطق نسبت به نظام، انقلاب و سپاه پاسداران ناراضی و بدبین شوند؛ اما حضور رهبر معظم انقلاب در این روستا و روستاهای زلزله‌زده دیگر و همچنین تلاش مخلصانه نیروهای سپاه برای خدمت‌رسانی به مردم سبب شده است تلاش دشمنان بی‌نتیجه شود؛ به گونه‌ای که رفتار صمیمانه بین روستاییان و نیروهای جهادی سپاه مشهود است و از نظر امنیتی در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد؛ اما در روستای «کوئیک عزیز» به سراغ یکی از نیروهای جهادگر سپاهی رفتم تا قدری از فعالیت‌های جهادی‌اش بگوید، او که به دلیل روحیه بسیجی و اخلاص در کارش حاضر نشد نام خود را عنوان کند و خود را خادم امام حسین(ع) نامید، گفت: «از یک روز پس از زلزله مشغول خدمت‌رسانی به روستاییان زلزله‌زده هستیم.» او در این گفت‌وگو به نکته‌ای جالب توجه درباره آواربرداری‌های انجام گرفته از سوی سپاه اشاره کرد و گفت، در برخی از روستاها مسیر ماشین رو نداشت و کمک‌رسانی سخت بود، اما نیروهای سپاه توانستند با اقدامات سریع مهندسی به وضعیت آن مناطق هم رسیدگی کنند. او همچنین درباره میزان استحکام سازه‌های ساخته شده در برابر زلزله‌های احتمالی آینده گفت، این سازها از استحکام لازم برخوردار هستند، به گونه‌ای که در زلزله 3/5 ریشتری که فروردین امسال رخ داد با اینکه هنوز سازه‌ها تکمیل نشده بود؛ ولی هیچ آسیبی به این سازه‌های مقاوم وارد نشد. او در پایان ابراز امیدواری کرد که بنیاد مسکن در روستاهای زلزله‌زده حضور فعال‌تری داشته باشد و همانند سپاه با تمام توان به میدان بیاید. 

وضعیت روستاها 
 بهتر از شهرها
خدمت‌رسانی در روستاها به واسطه حضور فعال سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در وضعیت خوبی قرار دارد، هر چند هنوز مشکلاتی وجود دارد که با وجود روحیه جهادی در بین نیروهای این نهاد مقدس، این مشکلات نیز قابل حل است؛ اما اوضاع در شهر سرپل ذهاب راضی‌کننده نیست و طی گفت‌وگوهایی که با مردم زلزله‌زده شهر سرپل ذهاب داشتیم، آنها از عملکرد مسئولان مربوطه راضی نبودند، البته با توجه به اینکه سپاه به تازگی افزون بر روستاها برای کمک به زلزله‌زدگان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی در شهرستان سرپل ذهاب هم اعلام آمادگی کرده و وارد میدان شده، امید است مشکلات این بخش از زلزله‌زدگان حل شود تا بخشی از حجم کاری دولت کم شده و بتواند خدمت‌رسانی خوبی به دیگر زلزله‌زدگان شهری داشته باشد.

مادر سردار شهید مدافع حرم جبار دوریساوی

 احسان امیری/ سردار شهید «جبار دوریساوی» از مدافعان خوزستانی حرم حضرت زینب(س) بود. وی در سال 93 در منطقه حلب سوریه به فیض رفیع شهادت نائل شد. «خانم فاطمه حمیدی‌فر» مادر شهید می‌گوید: «شهید من (جبار) متولد سال 1346 است و قبل تولد متأسفانه پدرش به رحمت خدا رفت. او اولین فرزندم بود. در آن مقطع من ساکن آبادان بودم، ولی پس از سه سال به حصیر اهواز مهاجرت کردیم. همزمان با پیروزی انقلاب جبار کلاس پنجم بود، اما با وجود سن کم همیشه در جریان مسائل مربوط به انقلاب قرار داشت. تا اینکه جنگ شروع شد. در جنگ خیلی سختی کشیدیم، یادم هست آرد برای پخت نان نداشتیم و من دائم دنبال تهیه نان بودم. جبار معلمان و بسیجیان شهر را سازماندهی می‌کرد و برای صرف غذا به منزل ما می‌آورد. مدارس به دلیل جنگ تعطیل یا نیمه‌تعطیل بود، در محله چادر دایر کرده بود و چون در درس ریاضی قوی بود به همکلاسی‌هایش ریاضی درس می‌داد تا عقب نمانند. یک ماه طاقت آوردیم، بعد مجبور شدیم به منطقه شیبان در پنج کیلومتری جاده اهواز برویم. جبار خیلی کوچک بود، با این حال پشت جبهه و در مساجد به رزمندگان کمک می‌کرد. جبار در همین محله مدرسه را ادامه داد و در کنار تحصیل عضو فعال بسیج بود. خاطرم هست تقریباً 16 یا 17 ساله بود که در سال 64 عازم جبهه شد و طی چهار سال در عملیات‌های مختلف هم شرکت داشت. در سال 70 به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و یک سال بعد در سال 71 برای دوره تخصصی مکانیک زرهی از طرف سپاه عازم روسیه شد و پس از طی یک دوره فشرده پنج ماهه به ایران برگشت و در رسته زرهی سپاه به خدمت ادامه داد. وقتی از روسیه آمد به فاصله دو سال در خرداد 73 ازدواج کرد که حاصل این ازدواج دو فرزند است. 
همه این ماجراها گذشت تا اینکه جنگ سوریه شروع شد. با شروع جنگ مردم سوریه با تکفیری‌های داعش، مشغول رفت‌و‌آمد به این کشور بود، به ما درباره این موضوع حرفی نمی‌زد، در حقیقت ما اول متوجه حضور جبار در سوریه نشدیم، بعدها که متوجه شدیم و درباره این مسئله پرس‌وجو می‌کردیم، می‌‌گفت من کاره‌ای نیستم، آنجا آشپزی می‌کنم و برای گردان‌های مستقر در سوریه غذای گرم تهیه می‌کنم.
الان که فیلم‌ها و عکس‌های حضور جبار را در سوریه به ما نشان می‌دهند، متوجه شده‌ایم او آشپز نبوده، بلکه در رده فرمانده زرهی مشغول دفاع از حرم و مردم سوریه بوده است، اما پسرم هیچ‌گاه این موضوع را به ما نگفت و این در حالی بود که در رشته مدیریت بحران تحصیل کرده بود. وقتی که شهید شد از طریق اینترنت متوجه شهادتش شدیم. او سومین شهید مدافع حرم استان بود.
روز قبل از شهادت به ما گفتند که جبار دچار مجروحیت از ناحیه سینه شده، ولی گویا اهمیتی به مداوا نداده بود. زمانی هم که خمپاره تروریست‌ها شلیک می‌شود، ترکش خمپاره به زانوی جبار اصابت می‌کند و متأسفانه در اثر شدت خونریزی و موج انفجار در کنار تانکی که مشغول تعمیر آن برای به عقب بازگرداندنش بودند، به شهادت می‌رسد.»

 علیرضا جلالیان/ یکی از بدیهی‌ترین اصولی که نیروهای مسلح و یگان‌های نظامی و امنیتی به آن اذعان دارند، نیاز به اشراف اطلاعاتی است. این اشراف اطلاعاتی در واقع شناخت صحیح و دقیق از وضعیت دشمن و خودی بوده و تمام ابعاد دشمن و خودی را در برمی‌گیرد. بر این اساس سازمان‌های نظامی و امنیتی یکی از پرهزینه‌ترین اقدامات‌شان عموماً در حوزه رسیدن به این اشراف اطلاعاتی است. با صرف‌نظر از بیان تاریخی وضعیت اطلاعات و شناسایی در سپاه پس از پیروزی انقلاب اسلامی باید گفت روند کار در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی به ویژه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به‌ گونه‌ای پیش رفته است که امروز اگرچه توان جبهه مقاومت در داشتن نیروهای غیور و باتجربه است، اما قدرت و موفقیت این نیروها در جبهه‌های درگیری با تکفیری‌ها، ارتش‌های مرتجع عربی، ارتش رژیم صهیونیستی و ارتش‌های غربی بیشتر از آنکه به واسطه درگیری در میدان جنگ باشد، مرهون اطلاعات دقیق و اشراف اطلاعاتی در سطح سرفرماندهی و یگان‌های زیرمجموعه این جبهه است. اشراف اطلاعاتی که توانسته بدون آنکه آمریکایی‌ها و متحدان منطقه‌ای آنها متوجه شوند ارتباطات و سیگنال‌های ارسالی از پهپادهای آنها را دریافت، رمزگشایی و حتی در مواردی از عملیات پشتیبانی آمریکا از تروریست‌ها در مناطق مختلف عراق و سوریه فیلمبرداری کند. یا در حالی که جمهوری اسلامی قصد پاسخ به عملیات کور تروریست‌های داعش در 17 خرداد 96 را داشت، اشراف اطلاعاتی سپاه در مناطق تحت اشغال دشمن به صورتی بود که شش موشک دقیقاً به محل‌های مورد نظر شلیک شد و حتی یک غیرنظامی هم در این عملیات کشته نشد. یا پاسخ سپاه و جبهه مقاومت به حمله رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های موقت سپاه در سوریه با حمله به یکی از سرّی‌ترین مراکز ارتش صهیونیستی نشان از اشراف کامل جبهه مقاومت بر وضعیت دشمن دارد. البته از این دست مسائل در طی این سال‌ها وجود داشته که منتشر نشده و دشمن هم به دلیل ضربه‌هایی که خورده اقدام به رسانه‌ای کردن آنها نکرده است و با اطمینان زمانی که بسیاری از این مطالب رسانه‌ای شود، دشمن در بهت فرو خواهد رفت. با تمام این اوصاف از ابتدای انقلاب اسلامی که اطلاعات سپاه اصلی‌ترین سازمان اطلاعاتی کشور بود و توانست ضربه‌های محکمی را به ضد انقلاب در داخل و خارج از کشور بزند و در دوران دفاع مقدس که موفق‌ترین و راهبردی‌ترین واحد سپاه، یعنی اطلاعات عملیات شکل گرفت و مرکز تربیت موفق‌ترین فرماندهان نیروهای مسلح و سپاه شد، تا امروز که جبهه مقاومت در منطقه دست برتر را دارد، در کنار مجاهدت‌های سربازان مخلص و بااراده ولایت، مهم‌ترین عامل قدرت‌یابی و افزایش توان، اشراف اطلاعاتی در مجموعه نیروهای مسلح، سپاه و حوزه جبهه مقاومت بوده است. تمام توان و تجهیزات لازم برای تقویت این امر در سپاه فراهم آمده و تور اشراف اطلاعاتی سپاه بر مناطق مختلف گسترده شده است و این خود عاملی برای اقدامات پیشدستانه و سنجیده‌تر و در حالت کلی موفقیت سپاه در جبهه مقاومت بوده است.
«حنای شهادت» نام کتابی است از مجموعه فانوس‌های معابر که به شرح زندگی و خاطرات شهید اسماعیل روحی‌چیانه از شهدای اطلاعات قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) نیروی زمینی سپاه می‌پردازد. کتاب شامل چهار بخش است؛ خاطرات، وصیت‌نامه شهید، اشعاری از پدر شهید و در پایان تصاویری از شهید. زینب تقی‌زاده نویسنده کتاب هر چند سعی کرده با توجه به مجموعه خاطراتی که از همرزمان، خانواده و دوستان شهید جمع‌آوری کرده است در یک سیر تاریخی داستان خاطرات کتاب را بنویسد، اما بعضاً شکاف‌های زمانی و تقدم و تأخر در کتاب وجود دارد. در این میان در متن کتاب بعضاً اشاره‌ای به صاحب خاطره نشده، یا به صاحب خاطره در پاورقی اشاره شده است و داستان‌های کتاب پشت سر هم آمده و برای جداسازی تنها از نشانه‌های گرافیکی استفاده شده است. در واقع، نویسنده داستان‌ها را در قالب شنیده‌های خود و از قول خود بیان کرده است. البته قلم نویسنده با همه ضعف‌هایی که در اتصال شکلی داستان‌ها به هم داشته خوب و قابل تحمل است و می‌تواند خواننده را به خواندن ادامه داستان‌ها مجاب کند. 
در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «... مرد در پاسخ پدر اسماعیل می‌گوید، حاجی من تصویر اسماعیل را از تلویزیون دیدم، او شهید نشده! با این حرف، پدر با فریاد پیش جمعیت می‌گوید، هر کس خبر زنده بودن اسماعیل را برایم بیاورد برایش تراکتوری هدیه خواهم داد و از آن روز به بعد کسی جرئت نکرد بگوید خدا پسرت را رحمت کند. همیشه منتظرش بود. منتظر اینکه روزی در خانه به صدا در بیاید و اسماعیل با روی خندانش وارد شود! پدر به همین امید زندگی می‌کرد تا اینکه...»
«حنای شهادت» را نشر کتاب خوبان در 118 صفحه به سفارش کنگره شهدای اطلاعات نیروی زمینی سپاه به زینت طبع آراسته است.


یک روز شهید مسلم احمدی‌پناه که فردای شهادت یوسف به شهادت رسید، با منزل ما تماس گرفت و به مادرم گفت: «مواظب باشید این آقایوسف در بین بچه‌ها معروف شده و می‌گویند طی‌الارض می‌کند! کم می‌خورد و زیاد بیدار است و ریاضت معنوی زیادی دارد، برایش گاوی، گوسفندی چیزی قربانی کنید.» انگار خیلی نگران یوسف بود و اتفاقاً یوسف در ارتفاعات جاسوسان جلوی چشم او به شهادت رسید.
به نقل از برادر شهید یوسف فدایی‌نژاد
یوسف 29 دی ماه سال 1362 در روستای سنگر از توابع بخش شهرستان رشت متولد شد. پدرش به دلیل علاقه به پاکدامنی حضرت یوسف(ع) نامش را یوسف گذاشت. از نوجوانی در پایگاه بسیج امام سجاد(ع) مسجد امام رضا(ع) شهرستان دهنبه عضو شد. انجام فرایض دینی و اعمال مستحبی جزو لاینفک زندگی‌اش بود، او مؤذن و قاری قرآن هم بود و در چند نوبت در مسابقات نوجوانان در سطح مدارس رتبه آورد. علاقه فراوانی به تحصیل در حوزه علمیه داشت، اما خانواده‌اش تا پایان کسب مدرک دیپلم مخالف این موضوع بودند. پس از طی پایه پیش‌دانشگاهی به خدمت در لشکر 16 قدس گیلان اعزام شد و در دوره خدمت نیز در مسابقات قرآن مقام اول قرائت را کسب کرد. جذب سپاه پاسداران شد و در همین هنگام شروع به خواندن دروس حوزوی کرد. در دانشگاه افسری امام حسین(ع) مشغول به تحصیل و پس از پایان تحصیل وارد یگان صابرین شد. او فردی پر تلاش و خستگی‌ناپذیر بود. چند نوبت در مأموریت‌های مختلف صابرین حضور پیدا کرد تا اینکه در سال 90 نیروی زمینی سپاه عزم برخورد جدی با گروهک پژاک کرد که در نهایت دوازدهم شهریور ماه همین سال در ارتفاعات جاسوسان منطقه عملیاتی شمال غرب کشور در درگیری با گروهک تروریستی پژاک به شهادت رسید. 

 فیش‌های کاغذی را جمع کنید
09160003823/  برای تشویق مخاطبان به مطالعه عمیق‌تر هفته‌نامه از لابه‌لای مطالب، مسابقه برگزار کنید و جایزه بدهید. / «مراد ناظری»
09170007730/  پروژه مسکن ولایت بوشهر بیش از دو برابر افزایش داشته است. لطفاً رسیدگی کنید.
09180003313/  با یک حساب سرانگشتی مشخص می‌شود ماهیانه هزینه زیادی صرف چاپ پاکت فیش‌های حقوقی می‌شود. آیا نمی‌شود فیش‌ها را به صورت سیستمی ارسال کرد؟ / «فرزانی» از سروآباد کردستان
09190008895/  آیا از ثمرات اجرای خاموش سند ۲۰۳۰ در برخی مدارس کشور، همین ماجرای پیچیده تعرض به دانش‌آموزان در مدرسه‌ای در غرب تهران نیست؟
09100000686/  در قسمت نکته و نظر شماره ۸۴۹ صبح صادق ربط چندانی بین نظر و نکته وجود نداشت، به ویژه اینکه بخواهیم شخصیت‌های قسمت نکته را در قسمت نظر هم تصور کنیم. / «حسن فرخنده» سیاسی ناحیه قاینات
صبح صادق: با تشکر از بیان نظر شما، اینکه مخاطبان روی مطالب نشریه دقت دارند، برای ما ارزشمند است.
09100001569/ چرا ارشدیت تحصیلی رشته‌های داخلی سپاه که با مجوز سپاه و در دانشگاه امام حسین(ع) برگزار شده، داده نمی‌شود؟
09110009647/ چرا سپاه مانند ارتش و نیروی انتظامی کارت‌های اتکا را شارژ نمی‌کند؟ 
09120007042/ یارانه کارت‌های یکسان‌سازی بیشتر شود؛ این موضوع در تقویت روحیه خانواده خیلی مؤثر است.
09130006530/ وعده داده بودید که با رئیس بنیاد تعاون درباره سهام ثامن مصاحبه می‌کنید، چه شد؟
صبح صادق: پیگیر مصاحبه با سردار خراسانی هستیم و قرار شده است در آینده نزدیک پاسخگوی پرسش‌های ما باشند.
09130002191/ خواهشمندیم با مسئول وام حکمت مسکن مصاحبه کنید. چرا چند سال است که وام نداده‌اند؟
صبح صادق: پیگیر خواهیم بود. 
09150001566/ جانبازان اعصاب و روان مشکلات زیادی دارند. تا کسی دچار نشود، درک نخواهد کرد که چه بر سر خانواده‌های ما می‌آید. مسئولان در بنیاد جانبازان و ایثارگران سپاه رسیدگی کنند.
پیام‌های ارسال شده در کانال تعاملی صبح صادق در سروش: 
ـ‌ اگر در شماره‌های در دست چاپ مناسبت‌ها را در نظر داشته باشید که پیش از آن مناسبت، مطالبی در آن زمینه منتشر شود تا خوراک محتوایی برای ما در سیاسی سپاه و بسیج باشد، خیلی بهتر است. / ح‌ـ ف
صبح صادق: تحریریه نشریه و گروه‌ها به این موضوع توجه دارند و بعضی در قالب ستون‌ها و بعضی مناسبت‌های مهم در قالب ویژه‌نامه‌ زودتر از موعد منتشر می‌شود.
ـ‌ سازمان بازنشستگان نیروهای مسلح نرخ هتل فلامینگو چالوس را افزایش داده است و بازنشستگان توان استفاده از آنجا را ندارند.
ـ‌ ای کاش سپاه در برابر جوسازی و دروغ‌های سازماندهی شده در زمینه فعالیت‌هایش در مناطق زلزله‌زده اطلاع‌رسانی می‌کرد. من از کرمانشاه پیام می‌دهم، خانه‌های ساخته شده با تلاش سپاه برای مردم زلزله‌زده روستاهای سرپل که در عین مظلومیت بدون چشم‌داشت و به صورت جهادی و با بهترین کیفیت ممکن ساخته شده، در حال تحویل دادن به مردم زلزله‌زده است؛ اما هیچ کس نیست این اتفاق را پوشش دهد.

در دوران جنگ چندین بار با عضویت بسیجی جبهه رفته بودم. وقتی سه سال پیش برای جمع‌آوری سوابقم رفتم، دیدم فقط از مجموع 29 ماهی که جبهه بودم سابقه چهار ماه آن موجود است. یادم اومد که اون موقع توی ذهن ما این بود که برای خدا بریم جبهه و دنبال حقوق و این کاغذبازی‌ها و تسویه‌حساب نباشیم، اما حالا با وجود اینکه هنوزم معتقدم برای خدا رفتم، ولی احتیاج دارم که مدت حضورم را در جبهه مستند کنم، اما مدرکی نیست به جز چند تا عکس. حالا فهمیدم که بعضی از این کاغذبازی‌ها هم بی‌حکمت نیست.
گزارشی از بزرگداشت 40 شهید گردان 2 پادگان ولی‌عصر(عج) در عملیات آزادسازی سنندج

اولین مراسم بزرگداشت عملیات آزادسازی شهر سنندج در سال 1359 پس از 37 سال با همت پاسداران یادگار گردان 2 پادگان ولی‌عصر(عج) تهران مزین به نام 40 شهید این گردان در این عملیات 22 روزه برگزار شد؛ عملیاتی که هفتم اردیبهشت ماه سال 59 شروع شد و نام بسیاری از فرماندهان شهید و زنده سپاه و ارتش بر تارک این عملیات می‌درخشد؛ از صیاد و بروجردی تا صفوی و...

چرا آزادسازی سنندج؟
پس از ماجرای آزادسازی شهر پاوه با تلاش شهید چمران در سال 58، هیئتی از دولت موقت راهی منطقه شد تا اقدام به مذاکره(بخوانید خیانت) با گروه‌های جدایی‌طلب و تروریست کرد، کند. اما نتیجه این اقدامات هیئت خائن، حضور و اقدامات دوباره ضد انقلاب در منطقه شد، به طوری که شهر سنندج در ناامنی کامل و بخش‌های زیادی از شهر در اختیار این گروهک‌ها بود، برخی افراد ارتش شاهنشاهی که هنوز در ارتش جمهوری اسلامی شناسایی نشده بودند هم خیانت کرده و تمام مقرهای ضد انقلاب مملو از سلاح و مهمات جنگی شده بود. همین موضوع سبب شد تا بسیاری از یگان‌های ارتش با هماهنگی شهید صیادشیرازی و جمعی دیگر از فرماندهان انقلابی ارتش و یگان‌هایی از سپاه، آرام آرام راهی منطقه شوند تا وضعیت ضد انقلاب در شهر سنندج که مرکز استان کردستان بود، مشخص شود. از اولین اقدامات نظامی تا پایان آزادسازی شهر، 22 روز طول می‌کشد و در این بین شهدای بسیاری تقدیم انقلاب می‌شوند. از یگان‌های حاضر در این عملیات یکی گردان 2 پادگان ولی‌عصر(عج) سپاه منطقه 10(تهران) بودند که در این عملیات 40 شهید را تقدیم انقلاب کردند. البته باید گفت شهدای این عملیات مظلوم هستند؛ چرا که از شهدای این عملیات به خصوص شهدای پیشمرگه کرد آمار دقیقی در دسترس نیست. اما با همت برادر اسماعیلی از پیشکسوتان گردان 2 که طی این سال‌ها همواره دنبال گرامیداشت سال‌های ابتدایی ورود خود و همرزمان گردان به سپاه بوده است، اولین مراسم برای گرامیداشت شهدای این عملیات بر پا می‌شود.
رزمندگان گردان و خانواده‌های‌شان همگی در حسینیه جماران جمع شده‌اند. فرماندهان گردان در عملیات آزادسازی سنندج روایتگری می‌کنند و عملیات را شرح می‌دهند. برادر اسماعیلی از حال و هوای شهدای گردان در این عملیات می‌گوید؛ شهیدی که پیش از شهادت با صدای خوش خود قرآن تلاوت کرد و همزمان تصاویری از جنایت‌ها و وحشی‌گری‌های ضد انقلاب علیه پاسداران پخش می‌شود، شهیدی که زنده زنده پوست صورتش را کنده‌اند و شهدای دیگری که قطعه قطعه شده‌اند و اینها امروز در حسینیه مقتدای خود خمینی روح خدا(ره) همرزمان و خانواده همان شهدا هستند.
سردار حسن رستگارپناه سخنران ویژه این مراسم است. وی که در این عملیات حضور داشته و سال‌ها در کردستان خدمت کرده با اشاره به تکرار تاریخ و مذاکره‌ای که در سال 58 به بازگشت ضد انقلاب به منطقه منجر شد، تلویحاً اشاره‌ای هم به برجام و وضعیت ما در مقابل استکبار دارد.
در پایان مراسم هم حاضران پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشا در حسینیه جماران بر سر سفره با برکت هیئت شهدای گردان 2 افطار می‌کنند.