محمد البرادعی، معاون سابق رئیس‌جمهور مصر و مدیر اسبق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: طرح آمریکا اعطای کمک‌های اقتصادی به اهالی غزه و کرانه باختری در ازای موافقت آنان با امتیازدهی‌های ظالمانه درباره حقوق‌شان در چارچوب معامله قرن است، اینان [آمریکا و هم‌پیمانانش] کی می‌فهمند که حق آزادی قابل خریدن نیست و مردم فلسطین به این مهم آگاهند؟!



  عزیز غضنفری/«ریچارد نفیو» طراح شبکه هوشمند تحریم‌ها علیه ایران در دوره اوباماست. وی در سال 1396 کتابی با عنوان؛ «The art of sanctions a view from the field» هنر (تحریم‌ها؛ نگاهی از درون) منتشر و مرکز پژوهش‌های مجلس آن را ترجمه کرد.
نفیو علت و انگیزه اصلی نوشتن این کتاب را انتقال تجربیات و ترفندهای خود به بخش تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر آمریکا در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی برای اعمال و تشدید فشارها علیه کشورهای ناهمسو و رقیب آمریکا به ویژه ایران ذکر کرده است. وی در بخشی از کتاب خود که درباره راهکارهای صحیح مقابله با تحریم‌هاست، نگرانی‌های سیاستمداران آمریکایی از نتیجه‌بخش نبودن تحریم‌ها در اثر اجرای برخی اقدامات از سوی ایران را بازتاب داده است که در نوع خود جالب است. در این نوشته برخی از محورهای اساسی هراس و ترس مقامات آمریکا از به ثمر ننشستن ابزار تحریم در ایران را بررسی می‌کنیم.
نفیو در کتاب «هنر تحریم‌ها» شکستن مقاومت و روحیه استقامت در کشور تحت تحریم را مهم‌ترین هدف اعمال تحریم معرفی می‌کند. برآیند دیدگاه ریچارد نفیو درباره موضوع استقامت آن است که این خصوصیت ملی و راهبردی نشان می‌دهد یک کشور چگونه سازماندهی خود را متناسب با تنگنای تحریمی و اقتضائات جدید و به‌روز طراحی می‌کند. در واقع، رصد استقامت کشورها برای دولتی که تحریم‌کننده بوده است، نشان‌دهنده اولویت‌ها و نقاط ضعف و قوت برنامه مقاومت نظام‌های سیاسی در مقابل تحریم‌هاست. 
مؤلف کتاب هنر تحریم‌ها در بخش دیگری از اثر مهم خود، اظهار می‌دارد مقامات سیاسی آمریکا برای آنکه دریابند کشور مورد تحریم، یعنی ایران، به اتخاذ برنامه‌های مقاومت روی آورده و به عبارتی آیا گارد استقامت به خود گرفته‌اند یا خیر، می‌کوشند از اولویت‌های بودجه‌ای مطلع شوند. در کنار این موضوع مهم، سیاستمداران آمریکایی تلاش می‌کنند نگرش‌های مردمی، اسناد راهبردی و سخنرانی سران کشورها را تحلیل و ارزیابی کنند.
حال این نکات مطرح شده از سوی طراح تحریم‌های هوشمند علیه ایران را با نوع واکنش برخی مسئولان ارشد اجرایی کشور در سخنرانی‌های‌شان در گذشته و حال مقایسه کنید و ببینید سخنرانی مسئولی که ضرورت مذاکره در برجام را به حل شدن مشکل محیط زیست و حتی معضل آب خوردن مردم گره می‌زند، چه پیامی را به دشمن می‌فرستد و آنها چه محاسباتی را درباره وضعیت داخلی ما خواهند داشت! به طور مسلم محاسبه آن رفتارها و سخنرانی‌ها و معرفی کردن جمهوری اسلامی به منزله یک فروشنده محتاج، آثار زیانباری در عرصه روابط خارجی و مذاکرات هسته‌ای به جای گذاشته است.
اما جالب است نکته‌ای که برخلاف برخی کم‌لطفی‌ها در داخل، موجب نگرانی طراح تحریم‌های هوشمند علیه ایران شده و وی بارها در کتابش از وقوع آن در جمهوری اسلامی ایران اظهار هراس کرده، پروژه «اصلاحات اقتصادی در ایران» است که با مدیریت عالی رهبری تحت عنوان «اقتصاد مقاومتی و استحکام درونی ساخت قدرت» در حال ادبیات‌سازی و تشویق مردم و مسئولان برای عزیمت ملی به سمت آن است. گفتنی است، مقامات آمریکایی انجام آن را خنثی‌کننده تحریم‌ها تحلیل می‌کنند.
اینکه طراح تحریم‌های هوشمند می‌نویسد نگرش‌های مردمی درباره مذاکرات و تحریم‌ها را بررسی و تحلیل می‌کردند، برای بخش تبلیغاتی و رسانه‌ای کشور حائز اهمیت است. آنجایی که نویسنده کتاب هنر تحریم‌ها اذعان می‌کند، برای سنجش استقامت و عکس‌العمل در برابر تحریم‌ها از سوی ایران اسناد راهبردی کشور را بررسی ‌کرده‌اند، ضرورت پیدا می‌کند مسئولان نظام به اهمیت نقشه راه مقابله با تحریم‌ها که امروز سندی به نام سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است، بیش از پیش واقف شوند و برای اجرای آن سیاست‌ها اهتمام جدی نشان دهند. به هر ترتیب، کتاب هنر تحریم‌ها در وضعیت کنونی از آن رو که در «سطرهایی نانوشته»، راهبردها و اقدامات صحیح مقابله با تحریم‌ها را بیان می‌کند، می‌تواند برای بخش تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر کشورمان سودمند باشد.



  حسین عبداللهی‌فر/ ترامپ برجام را پاره کرد و از آن خارج شد و جمهوری اسلامی ایران برای ادامه اثبات ادعای اروپا مبنی بر خواست آنها در حفظ برجام همچنان در حال مذاکره است. در این میان، عده‌ای از مخالفان نظام و اصلاح‌طلبان افراطی به بهانه مذاکره «اون و ترامپ» طی نامه‌ای به مسئولان نظام خواستار مذاکره مستقیم با آمریکا می‌شوند. این نامه که گفته می‌شود به امضای 100  نفر رسیده، بنا به دلایل بسیاری هیچ‌گونه اعتبار سیاسی و وجاهت قانونی ندارد. برخی از ادله بی‌ارزش بودن این نامه عبارت است از:  
۱ـ اولین دلیل در بی‌اعتباری این نامه ابراز بی‌اطلاعی آنهایی است که نام‌شان ذیل آن درج شده است. چنانکه چند نفر از امضا‌کنندگان اظهار بی‌اطلاعی کرده یا آن را تکذیب کرده‌اند. ضمن آنکه در خصومت بیشتر نویسندگان نامه که در زمره گروه‌های ضد انقلاب بوده یا در جریان فتنه 88 در ردیف اغتشاش‌آفرینان قرار داشته‌اند، تردیدی وجود ندارد؛ از این رو یکی از مدافعان آنها می‌گوید کاره‌ای نیستند و صلاحیت توصیه به نظام را هم ندارند. 
۲ـ زمانی که کشور با هدف ایجاد اختلاف میان آمریکا و اروپا بر سر ادامه برجام در حال مذاکره است، چنین توصیه‌ای در نگاه خوش‌بینانه با نیت خراب کردن بازی به نفع آمریکا و در نگاهی بدبینانه به قصد ارتقا بخشیدن به موقعیت اروپا در مذاکرات ارزیابی می‌شود. 
۳ـ بنا به محتوای نامه و فلسفه نگارش آن که نویسندگان آن مطرح کرده‌اند، علت اصلی ضرورت مذاکره مستقیم با آمریکا الگوی مذاکره کره شمالی با ترامپ است که قیاسی مع‌الفارق و گمراه‌کننده است؛ چرا که اولاً، هنوز مذاکرات «اون با ترامپ» نتیجه‌ای نداشته که کسی بخواهد از آن الگو بگیرد. 
ثانیاً، ایران اسلامی با کره شمالی چپ‌گرا تفاوت‌های بسیاری دارد. رهبر کره شمالی با ساخت سلاح‌های ممنوعه قصد دارد به اهداف غیرایدئولوژیک خود دست یابد؛ اما جمهوری اسلامی ایران با ایدئولوژی آسمانی و سیاست استکبارستیزانه قصد دارد الهام‌بخش مقاومت در برابر زورگویان جهان باشد.
ثالثاً، اندیشکده‌های آمریکایی هدف ترامپ از حل مسئله کره شمالی را تمرکز بر مسئله ایران ذکر کرده و بیشتر تحلیلگران سیاسی از موقتی بودن رویکرد فعلی آمریکا در قبال کره سخن می‌گویند. ترامپ نیز پس از دیدارش با اون تصریح کرد، معلوم نیست تا شش ماه آینده بر همین نظرش باقی بماند یا خیر؟  به این ترتیب، آنچه سؤال‌برانگیز به نظر می‌رسد انگیزه و اهداف نویسندگان نامه است، پرسشی که برای یافتن پاسخ آن کافی است به عملیات روانی آمریکایی‌ها در کنار پاره کردن برجام و تحریم‌های جدید ترامپ توجه کرد. 
ترامپ هنگام پاره کردن برجام اظهار داشت من این برجام را پاره می‌کنم تا از ایرانی‌ها بخواهم دوباره بیایند و مذاکره کنند؛ مذاکره‌ای که دیگر از امتیاز خبری نیست. ترامپ در حالی دوباره از مذاکره سخن به میان می‌آورد که می‌داند دیگر کسی از ایران به وی اعتماد نخواهد کرد؛ اما بار دیگر دم از مذاکره می‌زند تا موجی از اختلاف را در داخل ایران برانگیزد. 
ایجاد اختلاف میان مردم، مدیران، نخبگان و مسئولان نظام یکی از اهداف اصلی آمریکا در جریان جنگ اقتصادی و عملیات روانی است که طراحی کرده‌اند. از نظر آنها، تنها راه‌حل مسئله ایران این است که در پوشش حمایت از عده‌ای در داخل ایران به این مسئله ورود کرده و اهداف خود را محقق کنند. در چنین وضعیتی، یک نامه صد نفره هم می‌تواند برای آمریکا به مثابه چراغ سبز عمل کند.
با این اوصاف آنچه بیش از هر چیز محل تردید و ابهام است، انعکاس پر آب و تاب این نامه در داخل کشور است که بخش زیادی از فضای رسانه‌ای کشور را به خود اختصاص داده و با عناوینی چون «نامه‌ای به محدوده خطوط قرمز»، «نامه گزنده» و... در حد تیتر یک  برخی از مطبوعه‌های رسمی قرار گرفته است.


   حسن خدادی/ بیانات مهم و راهبردی امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در سخنرانی عید سعید فطر درباره رعایت اخلاق در فضای مجازی، لزوم تأمل در زمینه الزامات و بایسته‌های اخلاقی در فضای مجازی را بیش از پیش روشن کرد. اینکه تصور کنیم رعایت نکردن اخلاق در فضای مجازی تنها از سوی افراد سودجو و غیر اخلاقی صورت می‌پذیرد، شاید چندان صحیح نباشد؛ زیرا چنانکه گذشت، مفاهیم اخلاق در فضای سایبر کمی غریب و در دیدگاه‌های گوناگون نیازمند تعاریف واحد و روشنی است. برای نمونه، بحث تهمت ناروا زدن به اشخاص در فضای سایبر از مباحث مناقشه‌برانگیزی است که از دیدگاه معظم‌له رعایت نکردن آن خلاف اخلاق است و نوعی گناه و تضییع حق دیگران به شمار می‌آید و از نگاه اسلام موجب ضمان می‌شود. رهبر فرزانه انقلاب در این باره می‌فرمایند: «یک مسئله‌ مهمّ دیگر هم مسئله‌ وحدتِ آحاد مردم‌ـ وحدت ملّی و وحدت اجتماعی مردم‌ـ است. متأسّفانه امروز در فضای عمومی، در فضاهای مجازی، توهین به یکدیگر، اهانت به یکدیگر، تهمت زدن به یکدیگر از سوی جمعی رایج شده است؛ البتّه این جمع، مسلّماً جمع زیادی نیستند؛ لکن کارشان به کشور و به فضای عمومیِ کشور صدمه می‌زند؛ بعضی از اینها گناه کبیره است.»(25/3/۱۳۹۷)
بدیهی است حضور بی‌شائبۀ جوانان و استفاده حداکثری جریان‌های سیاسی از فضای مجازی اگر با غفلت از ظرفیت‌های مهم موجود در آموزه‌های اسلامی توأم شود، به نوبۀ خود آسیب‌های جدی اخلاقی و اجتماعی را پدید خواهد آورد؛ از این رو رهبر معظم انقلاب بارها با ترسیم راهبرد هدایت‌محوری در رسانه‌های دیجیتال به ویژه شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، بر لزوم مدیریت فناوری‌های نوین ارتباطی و اطلاعاتی برای تحقق اصل هدایت‌پذیری جوانان و استحکام و تقویت اصول اخلاق اسلامی و اجتماعی تأکید کرده‌اند. تأمین امنیت چنین فضایی نیازمند آگاهی‌های کاربران و احساس نیاز شهروندان جوامع مجازی به امنیت و آسایش و رویکردی اخلاق‌مدارانه به ارتباطات در جامعه مجازی است که تا بشر امروز به این مرحله از بلوغ فکری و نیاز روحی و فطری دست پیدا نکند، تصور امنیتی همه‌جانبه در این فضا تخیل نوعی مدینه فاضله و نگاه آرمان‌گرایانه است.
همان‌گونه که فضای واقعی، جای خود را به فضای مجازی داده است، به همان نسبت هم اخلاق واقعی، ممکن است دستخوش تغییراتی از رهگذر اخلاق مجازی شود. اگر بتوان اخلاق واقعی را که همان اخلاق منبعث از اخلاق پیامبر گرامی اسلام(ص) است، در فضای مجازی عرضه کرد، امیدواری به عرصه تربیتی در فضای مجازی تقویت خواهد شد. ورود به فضای مجازی و ایجاد زمینه‌ای برای جلوگیری از غرق شدن در بی‌اخلاقی‌های اینترنتی، نیازمند مسلح شدن به اخلاق اسلامی است.
در این بین، نقش سازنده روحانیون شاغل در حوزه علمیه و متبحّر در امر فقه بسیار چشمگیر است؛ چرا که اگر هدف نهایی تأملات و تحقیقات درباره اخلاق فناوری اطلاعات (اخفا) را کمک به اخلاقی‌تر شدن رفتار مرتبطان با فضای مجازی بدانیم، با توجه به مباحث مطرح شده در اخلاق اسلامی و با توجه به جایگاه فرادستی اخلاق در اسلام می‌توانیم مدعی شویم که امکان بهره‌گیری از اخلاق اسلامی برای وصول به هدف ذکر شده وجود دارد. بنابراین، چون فضای مجازی جزء «موضوعات مستحدثه اخلاقی» است و سیر و سامانه‌ای مشخص در متون دینی ندارد، یکی از اقدامات ضروری در این زمینه، تدوين نظام‌واره اخلاقي درباره اخلاق مجازی بر اساس آموزه‌هاي اخلاقی اسلام است، به گونه‌ای که بتوان مهم‌ترين مباحث و موضوعات اخلاقی مربوط به آن را در این ساختار جایابی و ارتباط سازمان‌مند آنها را با یکدیگر روشن کرد. بنابراین ضروری است، آن دسته از مباحث مطرح در منابع دینی که برای اخفا کاربرد دارد، آن‌گونه که باید استخراج و ساماندهی شود.

 خائن‌ یا جاهل؟
علیرضا زاکانی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برخی اشخاص اصلاح‌طلب طی نامه‌ای به مسئولان نظام خواستار مذاکره مستقیم با آمریکا شده‌اند، اظهار داشت: «این موضوع شفاف است و به ارزیابی خاصی نیاز ندارد. عده‌ای هدف‌گذاری رئیس‌جمهور آمریکا را در کشور زمینه‌سازی می‌کنند.» وی در ادامه گفت: «پیاده نظام و ستون پنجم دشمن کسانی هستند که اهداف ترامپ در درون کشور را دنبال می‌کنند و خواستار مسئله بارها آزموده هستند؛ آزمایشی که خیانت، بدعهدی و جنایت آمریکا نسبت به ملت‌هایی همچون ایران را تأیید می‌کند. در کل این نامه خطای بزرگی است که جز خیانت و جهل مطلق توجیه دیگری ندارد.»
وظیفه قوه قضائیه
منتظری، دادستان کل کشور گفت: «مشروعیت کار همه ما قضات از عالی‌ترین مقام تا سایر، از انتصاب رهبر معظم انقلاب است. همه ما با فاصله یا بلافاصله منصوب رهبر معظم انقلاب هستیم. سیاست ابلاغی رهبر معظم انقلاب و دستور اکید ایشان در ابلاغ‌ها مشخص شده است. قوه قضائیه باید صد درصد انقلابی باشد. انقلابی‌گری، تندروی نیست؛ بلکه یعنی عادلانه، خردمندانه، منصفانه و قاطعانه عمل کردن. به طور قطع مردم عزیز مطالبات خود را در همین چارچوب می‌خواهند.»
 ممنوعیت واردات
دولت با تهیه فهرستی از گروه چهارم کالایی، واردات این گروه از کالاها را به کشور ممنوع می‌کند. پس از تصمیم دولت برای مدیریت بازار ارز و تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومان به منزله تنها نرخ رسمی در فروردین ‌ماه امسال، تأمین ارز برای سه گروه کالاهای وارداتی اولویت‌بندی شد. از سوی دیگر، بر اساس مجوزی که به وزارت صنعت، معدن و تجارت داده شده، فهرستی از کالاهایی که واردات آنها به کشور ممنوع می‌شود، تهیه شده است؛ این کالاها از نظر دولت در زمره کالاهای لوکس، غیر ضروری و کالاهایی که مشابه تولید داخلی دارند، قرار می‌گیرند. گفته می‌شود، به زودی آخرین جمع‌بندی برای انتشار فهرست آنها از سوی دولت انجام می‌شود. گویا فهرست سیاه کالاهای وارداتی عطف بماسبق می‌شود و ثبت سفارش‌های گذشته نیز باطل خواهد شد.
 کم نمی‌آوریم
این روزها بازی شجاعانه فوتبالیست‌ها راه خود را به سیاست و موضوعات ملی و برجسته دیگری، مانند مقاومت باز کرده است. در آن زمینه، سید وحید حقانیان با اشاره به بازی فوتبال ایران و اسپانیا بیان اینکه «از نتیجه مسابقه فوتبال ایران و اسپانیا که با بازی شجاعانه ایران در مقابل غول پرستاره فوتبال جهان انجام شد، دو نتیجه به دست می‌آید» نوشت: ۱‌ـ ما باید در همه زمینه‌ها به خودباوری برسیم، اگر به خودباوری رسیده بودیم، برنده این میدان بودیم. همان‌طور که در نانو، موشک، هسته‌ای و سلول‌های بنیادی به خودباوری رسیدیم و توانستیم. ۲‌ـ ما در مقابل غول‌های جهان کم نمی‌آوریم و می‌توانیم با اعتماد به سرمایه‌های خودمان و استفاده از فناوری و دانش و تجربه دیگران به پیروزی‌های بزرگ دست یابیم؛ همان‌گونه که در جنگ تحمیلی و چهل سال انقلاب و مبارزه با امپریالیسم نشان دادیم. هرچه مشکل داریم از داخل خودمان است. تضعیف یکدیگر، همکاری نکردن، ناهماهنگی بین بخشی و... .
 تجارت دلار
آخرین آمار اتاق بازرگانی حاکی از آن است که در دو ماه اول سال جاری تقاضای دریافت کارت بازرگانی یا تمدید آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته 725 درصد رشد داشته است! با توجه به اینکه شرایط اخذ صلاحیت و اعطای کارت بازرگانی کمی دشوارتر از تهیه کارت مترو است، باید آماده باشیم تا هزاران بازرگان جعلی با کارت‌های یک بار مصرف در حوزه تجارت، مانند قارچ رویش پیدا کنند. باید توجه داشت هجوم این تعداد متقاضی برای تجارت یا تمدید زمان بازرگانی آنها نتیجه سیاست‌های اشتباه در اعطای کارت بازرگانی است.

محسن رضایی: با تلاش خستگی‌ناپذیر بازیکنان، مربیان و به ویژه دعای میلیون‌ها ایرانی، شوت احسان حاج‌صفی و گل به‌ خودی مراکشی‌ها، ایران به بالای جدول گروه رسید. ضرب‌المثل «از تو حرکت، از خدا برکت» در تیم ملی ایران به بار نشست. اگر در همه امور کشور، دولتمردان تلاش صادقانه و خستگی‌ناپذیر داشته باشند و این تلاش با ارتباط مردمی و معنوی توأم شود، مشکلی باقی نمی‌ماند؛ چنانکه انقلاب و دفاع مقدس هم با مردم به پیروزی رسید.

محمدجواد ظریف: دست‌کم ۸۰ کلاهک جنگی هسته‌ای در خاورمیانه وجود دارد که هیچ یک از آنها در ایران نیست، بلکه در نوک انگشتان جنگ‌افروزی است که بی‌وقفه درباره «جاه‌طلبی‌های» ساختگی ایران جار می‌زند. وقت آن رسیده است درباره بحث عقب‌افتاده‌ای درباره تهدید واقعی علیه منطقه و فراتر از آن صحبت شود.

 حسین امیرعبداللهیان: مذاکره با ترامپ، در حالی که هر روز این رئیس‌جمهور نامتعادل به مردم ایران سربلند اسلامی بی‌شرمانه توهین می‌کند، بی بصیرتی، خودباختگی و ساده‌لوحی سیاسی است.

عبدالله گنجی: معنای خروج چهارگانه ایالات متحده آمریکا از یونسکو،معاهده پاریس، برجام و شورای حقوق بین الملل سازمان ملل متحد این است که جهان با مدیریت کدخدایی پیش نمی رود و این شرایط آغاز جهان چند قطبی است، اما برخی در ایران همچنان بر مبنای کدخدا بودن آمریکا تصمیم می گیرند.

 ایران مانع «رقص شمشیر» آمریکا
اندیشکده «رَند» در گزارشی می‌نویسد: «قدرت ایران در محیط اطلاعاتی به منزله بازدارنده‌ای قوی، غرب و آمریکا را وادار کرده است پیش از «رقص شمشیر» مقابل تهران، عواقب این کار را با دقت بسنجند.» 
کارشناسان آمریکایی رَند در زمینه جنگ نرم و نبرد اطلاعاتی همچنین اعتراف می‌کنند: «هکرهای ایرانی بسیار فراتر از تخریب ظاهری وبگاه‌ها یا «حملات توزیع‌شده منع سرویس» [DDoS که هدف آن ایجاد اختلال در خدمت‌رسانی یک خدمات‌دهنده اینترنتی به کاربرانش است] پیشرفت کرده‌اند؛ این هکرها اکنون قادر هستند نرم‌افزارهای پیشرفته‌ای را برای بازرسی و یافتن نقاط ضعف، تزریق بدافزار و به دست گرفتن کنترل سیستم‌های آمریکایی طراحی کنند.» اندیشکده رَند که معتقد است «در کنار رهبر عالی و نزدیکان وی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دومین نهاد قوی درون ایران است»، درباره ظرفیت‌های اطلاعات‌محوری که در اختیار و مورد استفاده ایران هستند، می‌نویسد: «ایران عمدتاً بر اثر دو اتفاق مهم («جنبش سبز» سال ۲۰۰۹ و حمله استاکس‌نت در سال ۲۰۱۰) سرمایه‌گذاری خود در حوزه ظرفیت‌های سایبری تهاجمی و تدافعی را به شکل چشمگیری افزایش داد. 
فضای سایبری به طور مستقیم در راهبرد گسترده‌تر ایران برای عملیات درون و از طریق محیط اطلاعاتی گنجانده شده است و چنانکه کارشناسان می‌گویند، «تهران فعالیت‌های سایبری خود را با توجه به پیام‌هایی که می‌خواهد به دشمنان خود مخابره کند، تشدید یا تضعیف می‌کند.» رند می‌نویسد: «پیام‌هایی که ایران [در العالم و صدای‌وسیمای داخلی‌اش] مخابره می‌کند، اغلب به تئوری‌های توطئه اشاره دارد و مدعی است، آمریکا و اسرائیل در تلاش هستند تا حکومت این کشور را تضعیف و آن را با دولتی طرفدار غرب و دوست با واشنگتن و تل‌آویو 
جایگزین کنند.»

اعتراف به قدرت اطلاعاتی ایران
روزنامه «هاآرتص» در یادداشتی ماجرای جاسوس اعلام شدن «گونن سِگِو» وزیر اسبق انرژی رژیم صهیونیستی را بررسی کرده و نوشته است، جدای از اتهامات مطرح شده، شکار یک مقام پیشین صهیونیستی «پیروزی برای اطلاعات ایران» است. 
در ابتدای این یادداشت با بیان اینکه استخدام یک عضو پیشین کابینه وزیران و نماینده کنست (پارلمان)، دستاوردی مهم برای ایران است، آمده است: «سوای از صحت اتهامات مطرح شده، او می‌توانست اطلاعاتی را به ایرانیان بدهد که نمی‌توانستند از طریق اینترنت به ‌دست بیاورند.» هاآرتص با اشاره به شبکه پیچیده ارتباطات سیاسی‌ـ تجاری و همچنین نفوذ نقش دستگاه‌های امنیتی در کابینه، نوشت: «به عنوان یک وزیر سابق، او اطلاعات مهمی درباره صنعت انرژی اسرائیل داشته که می‌تواند برای دشمن استفاده
 شود.»
 این روزنامه با اشاره به اینکه سِگِو حتی تلاش کرد افرادی را در حوزه‌های نظامی، امنیتی و دیپلماسی رژیم صهیونیستی برای ایران به کار بگیرد، نوشت: «ایران و حزب‌الله، با هم و جداگانه اقدامات پیچیده‌تری را در مقایسه با کشورهای عربی، علیه اسرائیل اجرا می‌کنند.»
 هاآرتص ادامه داد: «آسیبی که آنها (سگو و کسانی که با آنها در ارتباط بود) می‌توانستند (به اسرائیل) بزنند، از موارد قبلی که شهروندان غربی در اسرائیل به عنوان عوامل ایران یا حزب‌الله و به جرم عکاسی از تأسیسات نظامی مهم دستگیر می‌شدند، بیشتر بود.»
 این روزنامه نوشت: «مشخص نیست او چگونه شش سال بدون لو رفتن، فعالیت می‌کرده و چه اطلاعاتی را در اختیار ایران قرار داده است. همچنین مشخص نیست چگونه بازداشت شده و به اسرائیل آورده شد.» هاآرتص تأکید کرد: «این مسئله نشان می‌دهد اطلاعات ایران چه مقدار روی اسرائیل متمرکز است.»