روز شنبه نهم تیر ماه سال جاری مراسم میثاق پاسداری با حضور رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و فرماندهی معظم کل قوا در دانشگاه افسری امام حسین(ع) برگزار شد. مراسم یاد شده از ابعاد و زوایای گوناگون قابل بررسی بوده، به طور قطع دارای پیام‌ها، آثار، نتایج و پیامدها در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی است. از جمله موضوعات تأمل‌برانگیز مرتبط با این مراسم، گفتمان حاکم بر حرکات و عملیات‌های به نمایش درآمده در میدان، در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی است. نگارنده که از نزدیک شاهد عملیات بودم، معتقدم ایده‌پردازان، طراحان، برنامه‌ریزان و پاسداران جوان پرشور و نشاط در میدان توانستند آرمان پاسداران را از یک سو و موقعیت چهل سالگی انقلاب اسلامی و حرکت استکبارستیز و تمدن‌ساز آن را از دیگر سو، به خوبی ترسیم کنند.
مواردی از پیام‌ها و محتوای این عملیات تحسین‌برانگیز و شوق‌افزای امیدآفرین عبارت است از:
۱ـ به درستی نشان داده شده است که سپاه و پاسداران این نهاد انقلابی، یک مجموعه صرفاً نظامی نبوده، در راستای پاسداری از انقلاب اسلامی، هویتی نظامی، سیاسی، فرهنگی و... دارند.
۲ـ به درستی موقعیت راهبردی جمهوری اسلامی، پختگی و بلوغ پاسداران و نهاد انقلابی سپاه در چهلمین سال انقلاب اسلامی به نمایش درآمد.
۳ـ وحدت و انسجام نیروهای مسلح کشور شامل ارتش، نیروی انتظامی و سپاه به منزله «ید واحده» به خوبی در فضا ترسیم شد.
۴ـ در عملیات نمایشی پاسداران جوان، روند تکاملی انقلاب اسلامی و نقاط عطف این روند با تأکید بر بیداری و قیام ملت ایران، نقش الگویی و الهام‌بخشی جمهوری اسلامی، بیداری ملل محروم و مستضعف جهانی اسلامی و فرو ریختن کاخ‌های ظلم و ستم و همه قدرت‌های شیطانی، به خوبی به نمایش درآمد و آینده را به درستی ترسیم کرد.
5ـ ترکیب و توأمان کردن آیات الهی با تلاوتی دلنشین همراه با حرکات تجسمی و نمایشی، صحنه‌های زیبایی را پدید آورده بود. یکی از این صحنه‌ها نمایش چهل سال مقاومت و ایستادگی ملت قهرمان، مؤمن و انقلابی ایران در برابر همه قدرت‌های شیطانی است. ایستادگی و مقاومتی که ثمره و نتیجه نهایی‌ آن پس از چهل سال، افزایش ایمان‌ها برای تداوم ایستادگی و مقاومت است.
6ـ از صحنه‌های پرمعنا، شوق‌انگیز، ‌امیدآفرین و خالق اشک‌های مرواریدگونه بر گونه‌های هر تماشاگر، ‌تحویل دادن پرچم از نسلی به نسلی دیگر بود. در این صحنه،‌ جمعی از پیشکسوتان عرصه جهاد و شهادت و یادگاران و همرزمان شهیدانی، چون همت، خرازی،‌ زین‌الدین، کاظمی، بروجردی، باکری و همدانی، ‌پرچمی را که به مدت چهل سال برای در اهتزاز نگه داشتن آن مجاهدت‌ها صورت گرفته، به نسلی از جنس و نسل شهید حججی‌ها و پاسداران جوان به امانت سپردند و از آنان خواستند در حفظ این امانت و سپردن آن به نسل‌های بعدی تا ظهور آقا امام زمان(عج) کوشا باشند.
7ـ عبارت پرمعنای «من انقلابی‌ام»، دال مرکزی گفتمان حاکم بر عملیات نمایشی پاسداران جوان و دانش‌آموختگان دانشگاه افسری امام حسین(ع) در محضر مولا و مقتدای‌شان حضرت امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) بود. 
به طور قطع می‌توان گفت، پاسداران جوان  تداوم‌بخش راه پیشکسوتان عرصه جهاد و شهادت خواهند بود و با تمام توان از میراث خمینی کبیر(ره) و شهیدان راه خدا پاسداری کرده، ‌این حرکت الهی را تا تحقق همه آرمان‌های والایش پاسداری خواهند کرد.
به همت تلاشگران قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) انجام شد


فاز دوم پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس که به همت نیروهای قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) سپاه ساخته شده، با حضور رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسید.
حجت‌الاسلام حسن روحانی با حضور در پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس، بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان در بندرعباس، اظهار داشت: «هر فاز پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس12 میلیون لیتر بنزین تولید می‌کند و امیدوارم فاز سوم را زمستان 97 افتتاح کنیم.»
وی با بیان اینکه امروز روز امتحان برای همه ماست، گفت: «باید شجاعانه و پرتلاش مقاومت و ایستادگی کنیم و نباید در برابر تلاش‌های دشمن برای تحریم دستپاچه شویم.»

شش ماه ایستادگی
روحانی افزود: «باید هزینه بدخواهی‌های دشمنان را افزایش دهیم و قدرت خود را به رخ آنها بکشیم. اگر شش ماه در برابر توطئه‌های دشمنان ایستادگی کنیم، آنها منکوب و خسته شده و در برابر اراده ملت ایران تسلیم خواهند شد. برای این منظور باید در کنار خودکفایی و ایستادگی از سرمایه‌ها و داشته‌های کشور نیز به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم.»
رئیس‌جمهور اظهار داشت: «برای ساخت پالایشگاهی مانند ستاره خلیج‌فارس، میلیاردها یورو هزینه شده است و امروز باید راه را برای حضور مردم در این عرصه باز کنیم و سهام چنین مجموعه‌هایی را به مردم واگذار کنیم. همه دستگاه‌های دولتی و نهادهای عمومی و نظامی باید سرمایه‌های در اختیار خود را به مردم واگذار کنند تا هم مردم ثروتمند شده و هم به آینده امیدوار شوند و پول‌های سرگردان نیز در مسیر صحیح تولید به کار گرفته شود.»

نماد کوشش مهندسان ایرانی
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در این مراسم با بیان اینکه پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس نماد کوشش مهندسان ایرانی در سخت‌ترین وضعیت تحریم است، گفت: «شرایط امروز ما سخت‌تر از دوران دفاع مقدس نیست و خوشبختانه در حوزه‌های مهم اقتصادی پیشرفت خوبی داشته‌ایم.»

40 پروژه اولویت‌دار سال 97
سردار عبداللهی با اشاره به اینکه پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان به شمار می‌رود، گفت: «در سال ۹۷ بر اساس اولویت ۴۰ پروژه در دست اجرا داریم که سهم بسیاری از آن مربوط به صنعت نفت است و در دستور کار قرار دارد.»
وی بنزین تولید شده در پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس را با کیفیت‌ترین بنزین‌های تولیدی برشمرد و گفت: «احجام این پروژه بسیار متفاوت از دیگر پالایشگاه‌های کشور بوده و از نظر محیط و حجم برابر با سه فاز پارس جنوبی است.»

80 درصد داخلی
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد طراحی و تأمین تجهیزات، ساخت و راه‌اندازی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس با استفاده از نیروها و امکانات داخلی بوده است، گفت: «در این پروژه عظیم ۱۰ هزار نیروی متخصص برای ساخت پالایشگاه آمادگی پیدا کردند.»
گفتنی است، با راه‌اندازی فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس به منزله نخستین پالایشگاه طراحی‌ شده بر اساس خوراک میعانات گازی کشور، میزان تولید بنزین یورو 5 از 12 به ۲۴ میلیون لیتر در روز و تولید نفت گاز نیز از ۴ به ۸ میلیون لیتر در روز می‌رسد.

تأمین مالی فاز سوم
 از سوی قرارگاه
فاز نخست این پالایشگاه در اردیبهشت سال ۹۶ افتتاح شد. در این راستا، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در نظر دارد با تأمین مالی پروژه، فاز سوم آن را تا پایان سال به بهره‌برداری برساند.
پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس از سال ۱۳۸۵ و با مشارکت دو شرکت خارجی کلید خورد؛ اما با تنگ شدن حلقه محاصره اقتصادی بر کشور، شرکت‌های خارجی به یکباره عرصه ساخت این پالایشگاه را خالی کردند؛ از این رو در اواخر سال 89 اجرای آن به قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) واگذار شد و این زمانی بود که طبق برنامه باید پالایشگاه بهره‌برداری می‌شد.
در بیان عظمت پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس باید گفت، این پالایشگاه با ظرفیت پالایش روزانه ۳۶۰ هزار بشکه، در سه فاز ۱۲۰ هزار بشکه‌ای با هدف تولید بنزین، گازوئیل، گاز مایع و سوخت جت در زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار احداث شده است و با ظرفیت تولید 36 میلیون لیتر بنزین یورو 5، افزون بر اینکه کشور را در امر تولید بنزین به خودکفایی می‌رساند، ایران را به صادرکننده این کالای راهبردی تبدیل می‌کند.

محصولات ستاره خلیج‌فارس
تولیدات روزانه محصولات این پالایشگاه افزون بر ۳۶ میلیون لیتر بنزین یورو ۵، ۱۴ میلیون لیتر گازوئیل سبك و سنگين، بیش از ۳ میلیون لیتر سوخت جت، بیش از ۴ میلیون لیتر گاز مایع (LPG)، 130 تن گوگرد جامد و ۴۲۵ تن هيدروژن است. 
این پالایشگاه به منزله ایرانی‌ترین پالایشگاه کشور، در اوج تحریم‌ها احداث شده و حاصل نگاه به توان درون‌زای کشور و بومی‌سازی دانش فنی و استفاده 70 درصدی از کالاها و تجهیزات ایرانی است.

 حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور ظهر پنج‌شنبه(7/4/97) در مراسم افتتاح فاز دوم پالایشگاه میعانات گازی نفت اَّبَر پروژه ستاره خلیج‌فارس سخنانی از جنس، امید، اتحاد، پرهیز از الگوهای غلط مصرف و تکیه به توان داخلی و ضرورت ایستادگی در مقابل زور و ظلم نظام سلطه به یکه تازی آمریکا ایراد کرد که مورد توجه رسانه‌های داخلی و خارجی قرار گرفت. روحانی در بخشی از سخنان خود با توجه به اوضاع حساس کشور و پاره‌ای تحلیل‌های یأس‌آور در جامعه رسانه‌ای و جناحی تأکید کرد: برخی‌ها شرایط کنونی را این‌گونه تفسیر می‌کنند که ما در آینده ممکن است دچار مشکل شویم، اما فراموش نکنیم در این مملکت هستند کسانی که با جان و دل تلاش می‌کنند تا مشکلات را مرتفع و امید را به جامعه تزریق کنند. مصداق بارز این اقدام را می‌توان در اعتماد به متخصصان جوان کشور در این پروژه احداث پالایشگاه نفت ستاره دید که امروز ما را در بنزین خودکفا کرده و همچنین از نظر کیفی هم ما را در جایگاه خوبی قرار داده است.
حرف‌های روحانی مایه امیدواری است، از این نظر که وی پس از آزمونی واقعی از غرب و آمریکا به این نتیجه رسید که آنها غیر قابل اعتمادند و هیچ کشوری نمی‌تواند ضروریات اولیه ملت خودش را که با تکیه بر استعدادهای نقد بومی و ملی برای یک زندگی عزتمندانه و مستقل قابل وصول است، به وعده و وعیدهای نسیه کشورهای دیگر و صد البته قدرت‌هایی که با تمام وقاحت دشمنی‌شان را با صدای بلند اعلام می‌کنند، گره بزند.
البته، غرب ناگزیر است پوشش و نقابی برای نمایش چهره زمخت، کریه، غیرانسانی و نامتمدنانه منافع و مطامع سلطه‌جویانه خود تدارک ببیند و به همین دلیل تلاش می‌کند از طریق ابزارهای جدید خدعه و فریب رسانه‌ای و عملیات روانی برای اقناع‌سازی دروغین افکار عمومی جهان ژست حمایت از آزادی بیان، ضرورت وفاداری به پیمان‌های بین‌المللی، حقوق بشر و ده‌ها عنوان و شعار مردم‌پسند به خود بگیرد، ولی در عمل سیاسی حاکمان آمریکا در بر همان پاشنه رهیافت مورگنتا در «ترجیح منافع بر ارزش‌های اخلاقی» می‌چرخد و در این راه اگر منفعت‌طلبی آمریکایی و غربی در تسابق با اخلاق، عدالت‌طلبی و احترام به آزادی قرار گرفت، آنکه به مسلخ خواهد رفت ارزش‌ها هستند، نه تقلیل و کوتاه آمدن از منافع. در تجربه برجام این چهره غرب بدون روتوش برجسته شد و اگرچه مسئول دولت دیر به این باور رسید، اما درست بیان کرد که کشور ما برای تداوم و استمرار مسیر عزت و استقلالش گریزی از مقاومت و ایستادگی در برابر مخالفان و معاندان خود ندارد. 
این بیان زمانی که با عمل گره بخورد می‌تواند ظرفیت‌های باشکوهی از ایستادگی، حرکت، توسعه و اقتدار را شکوفا کند و به تأمین احساس آرامش، امنیت، تضمین راه پیشرفت و رشد فردی و اجتماعی تک‌تک ایرانیان و کشورمان بپردازد که سخت به فراگیری این احساس نیازمندیم؛ چرا که دشمن با فشار روانی‌ـ تبلیغی  استقلال، امنیت ملی و ثبات سیاسی ما را به تحدی و تعدی طلبیده است. امروز جامعه‌ ما که با پاره‌ای از ناملایمات و بی‌مسئولیتی‌ها در حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند، در سایه تلاش شوم برخی جریانات بیرونی و درونی ناامید و به انتهای خط رسیده جلوه داده می‌شود تا قبل از هرگونه برخورد واقعی با دشمنان که به دلایل مختلف جرئت آن را ندارند، به دست خودمان و با فشار روانی و رسانه‌ای از پای درآید. این در حالی است که در پرتو بررسی تطبیقی اجمالی با دهه پر حادثه و پر اضطراب شصت، وضعیت امروز جمهوری اسلامی در آغاز دهه پنجم عمر انقلاب به مراتب با شاخصه‌های امیدبخشی در حوزه‌های دفاعی، ملی، علمی و توسعه‌ای مواجه است. در ثانی، در شرایط امروز یادمان باشد که روزی کاخ‌نشین قبلی دیوانه‌تر از ترامپ می‌خواست ما را از طریق واردات بنزین تحت فشار قرار دهد که بچه‌های جبهه و جنگ با همکاری نسل دوم وسوم آستین همت بالا زدند و آن راه را مسدود کردند. در موارد دیگر نیز«راه» همین است.

فرمانده معظم کل قوا در مراسم میثاق پاسداری در دانشگاه امام حسین(ع)


حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در مراسم میثاق پاسداری در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) با اشاره به توطئه‌دشمن برای ایجاد شکاف میان نظام اسلامی و مردم، همگان به‌ ویژه مسئولان را به هوشیاری، ایستادگی، تدبیر، انسجام ملی و دوری از اشرافی‌گری فراخواندند و تأکید کردند: «اگر مؤلفه‌های اقتدار ملی تقویت شوند و در مقابل دشمن، سستی و تسلیم نشان داده نشود، بدخواهان بار دیگر در رسیدن به اهداف خود ناکام خواهند ماند.»
رهبر معظم انقلاب اسلامی لازمه‌بی‌اثر شدن توطئه‌های دشمنان را صبر و تقوا برشمردند و افزودند: «انقلاب اسلامی، ریشه‌دار و آینده‌دار است و دستیابی به آرمان‌های بلند آن، به صبر و استقامت نیاز دارد.»
ایشان همچنین گفتند: «تقوا به معنای مراقبت از خود در مقابل دشمن است و لازمه‌این مراقبت، هوشیاری در برابر حیله‌های دشمن و اعتماد نکردن به او، تدبیر و عقلانیت و پرهیز از سهل‌انگاری و سستی است.»
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای یکی از مؤلفه‌های قدرت نظام جمهوری اسلامی را «اعتماد‌به‌‌نفس ملی» و «تأثیرگذاری مردم در همه‌امور کشور» دانستند و افزودند: «این اعتمادبه‌‌نفس ملی همراه با ایمان بود، ایمانی که همچون روحی در کالبد حرکت عمومی کشور زمینه‌ساز زنده شدن، امید و ایثار و فداکاری در جامعه شد که نمونه‌های فراوانی از آن را در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم.»
ایشان جرئت اقدام را از ثمراتِ ایمان و اعتمادبه‌نفس ملی برشمردند و خاطرنشان کردند: «با این روحیه و جرئت، سپاه، جهاد سازندگی، بسیج و حرکت‌های عمومی در کشور شکل گرفت و نیروهای مسلح جان تازه‌ای گرفتند و مجموعه‌های خدماتی و سازندگی و حرکت‌های پرافتخار علمی ایجاد شد.»
رهبر معظم انقلاب اسلامی، اقتدار واقعی را جوشنده از درون ملت و بر پایه‌ استقلال و آزادی دانستند و افزودند: «این اقتدار نیست که برخی به بیگانگان پول بدهند و از آنها سلاح بخرند و انبار کنند؛ اما حتی نتوانند از آن سلاح‌ها استفاده کنند یا از آن‌ طرف دنیا بیایند در کشوری پایگاه بزنند و خون ملت آن را بمکند تا اقتدار یک خاندان را حفظ کنند؛ اینها نمونه‌های حماقت و ذلت است نه اقتدار.»
ایشان با تأکید بر اینکه ملت ایران باید ضمن حفظ و تقویت مؤلفه‌های قدرت خود، از آنها استفاده‌بهنگام کند، خاطرنشان کردند: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از مؤلفه‌های قدرت است که باید از نظر کیفی، روزبه‌روز اعتلا یابد و از ظرفیت‌های فراوان آن استفاده شود.»
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه افزون بر دشمن خارجی، دشمنان داخلی هم در طول این سال‌ها مشغول تحرک و توطئه بودند، گفتند: «از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، سه جریان معارض در داخل کشور وجود داشتند؛ «جریان به‌ اصطلاح لیبرال که دلبسته‌آمریکا و غرب بود»، «کمونیست‌های اسلحه به ‌دستی که از هیچ اقدامی اِبا نداشتند» و «منافقین، با ظاهر اسلامی و با باطنی خبیث و کفرآمیز و بی‌هویت» که حتی حاضر به همراهی با صدام بدنام نیز شدند و اکنون هم مشغول ارائه‌خدمات جاسوسی و خبرچینی برای دولت‌هایی مانند فرانسه، انگلیس و آمریکا هستند.»
ایشان با تأکید بر اینکه هر سه جریان، مغلوب و منکوب انقلاب اسلامی شدند، افزودند: «البته یک جریان تحجر و ارتجاع داخلی هم بود که آنها قابل ذکر نیستند و ملت از آنها عبور کرد.»
رهبر معظم انقلاب دلیل دیگر قدرت و اقتدار ملت ایران را تشکیل ائتلاف‌های منطقه‌ای از جانب آمریکا برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی دانستند و افزودند: «اگر آمریکا می‌توانست به ‌تنهایی به اهداف خود برسد، به تشکیل ائتلاف با کشورهای روسیاه و مرتجع منطقه نیازی نداشت.»
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای به طراحی دشمن در وضعیت کنونی اشاره کردند و گفتند: «برنامه‌دشمن، ایجاد شکاف و جدایی میان نظام و مردم است و این طراحی نشان‌دهنده‌حماقت آنها است؛ زیرا نمی‌دانند نظام جمهوری اسلامی، چیزی جز ملت ایران نیست و این دو جداشدنی نیستند.»
ایشان با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران یک نظام متکی بر آحاد مردم و ایمان و محبت و عواطف آنان است، به شکست تلاش‌های رؤسای جمهور قبلی آمریکا برای مقابله با جمهوری اسلامی اشاره کردند و افزودند: «هدف از فشارهای اقتصادی کنونی، به ستوه آوردن مردم است؛ اما به حول و قوه‌الهی، ما پیوندمان را روزبه‌روز با مردم بیشتر خواهیم کرد و با حفظ انسجامِ دشمن‌شکنِ خود، جوانان مؤمن و پرانگیزه و اهل اقدام را تقویت خواهیم کرد.»
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای تأکید کردند: «تسلیم شدن در برابر دشمن عنود و لجوج نتیجه‌ای جز لگدمال و بی‌هویت شدن نخواهد داشت.»
ایشان در پایان همه‌آحاد ملت ایران و مسئولان را به هوشیاری و مراقبت از کار خود دعوت و خاطرنشان کردند: «مسئولان مراقب باشند از سهل‌انگاری، تنبلی، اشرافی‌گری، تکبر نسبت به مردم و تکیه به جایگاه چندروزه‌ ریاستی اجتناب کنند.»


صبح صادق بهره‌برداری‌های منفعت‌طلبانه آمریکا از نقض حقوق ملت‌ها و دولت‌‌ها را بازخوانی می‌کند


 علی قاسمی/ شیطان بزرگ آمریکا در طول چهار دهه عمر پر برکت جمهوری اسلامی ایران، انواع توطئه‌های براندازانه و اقدامات خصمانه، از جمله جنگ نرم فرهنگی و ایدئولوژیک را برای مهار انقلاب اسلامی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های رسانه‌ای و دستگاه‌های تبلیغاتی جریان‌ساز صهیونیستی انجام داده است. بهانه‌ها و ابزارهای مهم و اثرگذار نظام سلطه با محوریت آمریکا، بهره‌گیری ابزاری از موضوع «حقوق بشر» بوده است که پرونده پر قصه و پر غصه‌ای دارد؛ از این نظر که آمریکا بزرگ‌ترین ناقض آن در جهان شناخته می‌شود؛ اما از این ابزار و حربه در سکوت و بایکوت مرگ‌آور جهانی برای فشار بر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و دیگر دول ناهمسو در سیاست و اقتصاد با خود به راحتی آب خوردن استفاده می‌کند و با همین بهانه انواع تحریم‌های ظالمانه را بر ضد کشورمان در سطوح گوناگون به تصویب رسانده، ‌این در حالی است که بسیاری از آزادیخواهان و دولت‌های مستقل به خوبی واقف هستند که آمریکا جنایت‌های بسیاری را یا خودش به صورت مستقیم انجام داده یا اینکه به صورت نیابتی به کشورهای وابسته و سر سپرده واگذار کرده است.

بازخوانی سیاهه
 حقوق بشری آمریکا
رهبر معظم انقلاب در دیدار با خانواده‌های شهدای هفتم تیر و جمعی از خانواده‌های شهدای استان تهران در تاریخ 6/4/1394 در یک ابتکار عمل منطقی هفته‌ای از دهه مظلوم شصت را در تاریخ انقلاب اسلامی‌ـ که آمریکایی‌ها بیشترین جنایت و خیانت را بر ضد ایران اسلامی انجام دادند‌ـ تحت عنوان هفته «حقوق بشر آمریکایی» پیشنهاد دادند تا بخشی از جنایات ضد بشری دولت آمریکا در ایران و جهان برای مردم بازگو و رمزگشایی شود. از 6 تا 12 تیر ماه؛ بهترین گزینش برای هفته حقوق بشر آمریکایی است. چرا که همان افرادی که از حقوق بشر دَم می‌زنند، هر روز یک جنایت علیه ملت ایران رقم زده‌اند. این جنایات به قدری غم‌بار بودند که هیچ گاه از خاطر ملت ایران زدوده نخواهد شد و با اینکه چندین سال از آن می‌گذرد، اما جراحت‌ها و زخم‌های ناشی از آثار و پیامدهای آن جنایات هنوز التیام نیافته است. جنایات پی‌درپی آمریکا به صورت مستقیم و غیر مستقیم در هفته موسوم به «هفته برائت از حقوق بشر آمریکایی» را اگر به صورت فهرست‌وار یادآوری کنیم، بهتر می‌توان به چهره بزک شده در پشت نقاب آمریکایی پی برد و تصویر مشوشی از آن را در اختیار نسل جدید قرار داد:
ـ ششم تیر ماه سال 1360، سوء قصد نافرجام به حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی)؛
ـ هفتم تیر ماه سال 1360، بمب‌گذاری و انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی و به شهادت رساندن آیت‌الله دکتر بهشتی و هفتاد و دو نفر از یاران صدیق انقلاب اسلامی؛
ـ هفتم تیر 1366، بمباران شیمیایی سردشت به دست صدام با حمایت واشنگتن؛
ـ هشتم تیر ماه سال 1360، ترور و به شهادت رساندن شهید محمد کچونی، رئیس زندان اوین؛
ـ یازدهم تیر ماه سال 1360، ترور و به شهادت رساندن آیت‌الله صدوقی(ره) نماینده امام(ره) و امام جمعه یزد؛
ـ دوازدهم تیرماه سال 1367، شلیک مستقیم موشک به هواپیمای مسافربری ایرباس شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به وسیله ناو آمریکایی و شهادت همه 290 مسافر و خدمه، از جمله 66 کودک و 53 زن
اینها تنها بخشی از اقدامات ضد حقوق بشری است که سرویس‌های امنیتی آمریکا و غرب به منزله عامل کمک‌کننده یا حداقل تشویق‌کننده، ایفاگر نقش اصلی در وقوع آنها هستند. گفتنی است، اگر حجم عظیم تناقضات حقوق بشری آمریکا در جهان و حتی در قبال شهروندان داخلی آمریکا فهرست شود، می‌تواند دست‌مایه نگارش کتاب‌ها و مقالاتی قرار گیرد که بررسی همه آنها در مجال این مقال نیست و باید در فرصت مناسبی به بازخوانی جنایات و اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا نشست. 

سه نکته متمایز
اول، پیش از ورود به بحث باید این نکته را بیان کرد که، «حقوق بشر» اساسی‌ترین و ابتدایی‌ترین حقوقی است که هر فرد به طور ذاتی، فطری و به صِرف انسان بودن از آن بهره‌مند می‌شود؛ اما آمریکا حتی حقوق بشر را نیز دست‌مایه سلطه غیر قانونی خود برای سرنوشت ملت‌های جهان قرار می‌دهد و این یعنی سوءاستفاده بی‌رحمانه از نام و عنوان حقوق بشر در راستای امیال و آمال غیر قانونی و فریبکارانه سیاسی، نظامی و اقتصادی قدرت‌های جهانخوار. جاسوسی و نقض حریم خصوصی افراد، جنگ‌های غیر قانونی، ترور، لابی‌های پشت پرده سیاسی و نقض آزادی بیان، حمایت از فعالیت سازمان‌های غیر دولتی و تحریم به بهانه ارتقای حقوق بشر مدنظر خود و...، از جمله اقدامات آمریکا در نقض حقوق بشر است. در این بین، مهم این نکته است که پرچم دفاع حقوق بشر که به غلط در دست قدرت‌های سلطه‌گر به ویژه آمریکا افتاده و به دلخواه خودشان از آن بهره‌برداری می‌کنند، خارج شود، همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) فرموده‌اند: «دنیایی که چشم بر این جنایت‌های وقیحانه می‌بندند، نمی‌تواند ادعا کند که طرفدار حقوق بشر است و نمی‌تواند امیدوار باشد که خواهد توانست با تروریسم رو به رشد در دنیا مقابله کند، اینها خود مشوق تروریسم‌ هستند.»
دوم، با وجود تعریف شدن جنایات جنگی از سوی دیوان بین‌المللی کیفری و کنوانسیون ژنو و همچنین قوانین جنگی مربوط به حقوق بین‌الملل، متأسفانه به دلیل عضویت نداشتن آمریکا در دیوان بین‌المللی کیفری و مشروط کردن پذیرش عضویت به بررسی نشدن جنایات جنگی سربازانش در این دادگاه، جنایات جنگی که آمریکایی‌ها در سراسر جهان مرتکب می‌شوند، در هیچ دادگاه بین‌المللی پیگیری نمی‌شود.
سوم، حال در چنین فضایی که تاریخ نشان‌دهنده و شاهدی آشکار بر جرایم آمریکا در اعمال و اقدامات ضد بشری و خلاف حقوق انسان‌ها در جهان است، هدف آمریکا از شعار فریبنده پیگیری حقوق بشر چیست؟ در پاسخ باید گفت، مخالفت جمهوری اسلامی ایران با استکبار جهانی و در رأس آنها آمریکا موجب شد کینه آمریکایی‌ها بیش از پیش آشکار شود و آمریکایی‌ها هر روز به بهانه جدید در فکر اقدامات حقوق بشری بر ضد ایران باشند تا جایی که جنایات آمریکا علیه جمهوری اسلامی به همان مواردی که در گذشته اتفاق افتاده، محدود نمی‌شود و نخواهد شد. از همه مهم‌تر، سوءاستفاده از فرصت‌ها، از جمله فتنه‌انگیزی‌ها (مانند فتنه 88)، اعتراض‌های داخلی حتی اجرای قصاص و تحصن‌های احتمالی بابت گرانی ارز و طلا هم از جمله مواردی است که می‌توانند به مثابه سوژه‌ای حقوق بشری از آن استفاده ‌کنند.

برخورد دوگانه با حقوق بشر
غرب به سرکردگی استکبار جهانی در هر کشوری که منافع آنها اقتضا می‌کند، در قبال نقض حقوق بشر سکوت می‌کند و در کشورهایی که با منافع آنها همسو نبوده، به کوچکترین اقدامی واکنشی سریع نشان می‌دهد که این خود نشان‌دهنده برداشت غیر منطقی آنها از موضوع حقوق بشر خودساخته است. رویکرد دوگانه در برخورد با اتفاقاتی که به نقض حقوق اولیه شهروندان منجر می‌شود، از سوی غرب گاهی فراتر از سکوت پیش می‌رود و در مواردی به حامیان سرسخت دیکتاتورها تبدیل می‌شوند. گفتنی است، کشوری مانند جمهوری اسلامی ایران که انتخابات آزادانه در آن برگزار می‌شود و مردم سرنوشت سیاسی خود را تعیین می‌کنند، همواره از سوی غربی‌ها به نقض حقوق بشر متهم می‌شود؛ اما کشوری که بوی انتخابات به مشام آنها نرسیده، موروثی اداره می‌شود و مردم دست‌شان یک بار هم به مهر رأی منقش نشده است، آنها را کشورهای دموکراتیک می‌نامند. امروزه، به خوبی شاهد هستیم که آمریکایی‌ها و هم‌پیمانان آنان نسبت به رژیم غاصب صهیونیستی و جنایت‌هایی که در اراضی اشغالی مرتکب می‌شود، سکوت اختیار می‌کنند و در قبال حملات نظامی عربستان به مردم بی‌دفاع یمن که مصداق بارز نسل‌کشی و نقض حقوق بشر به شمار می‌رود، هیچ تحرک و واکنشی از خود نشان نمی‌دهند و طبق گفته سازمان‌های مدافع حقوق بشر که 19 میلیون یمنی، یعنی 60 درصد از ساکنان این کشور با فقدان امنیت غذایی روبه‌رو هستند و نیمی از مراکز بهداشتی این کشور، از مدار خدمت‌رسانی خارج شده است، موضع‌گیری نمی‌کنند. این منطق حقوق بشر آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها به مسائل پیرامونی است؛ همین‌هایی که در قطعنامه‌های حقوق بشری علیه ایران به آزادی زندانیان سیاسی اشاره دارند، خود تعدادی زندان‌های مخفی در برخی کشورها تأسیس کرده‌اند که از جمله می‌توان به زندان مخفی سیا در لهستان و... اشاره کرد. جدا کردن کودکان از والدین‌شان و نگهداری آنها در قفس در مرزهای آمریکا آخرین نمونه نقض حقوق بشر از سوی این کشور است. خلاصه کلام اینکه آمریکایی‌ها برای موضوع حقوق بشر تعریف خودشان را دارند و هر جا که منافع آنها در خطر باشد، از ابزار حقوق بشر، ریاکارانه برای سلطه بر کشورهای دیگر استفاده می‌کنند و از آن به عنوان «به خطر افتادن حقوق بشر» یاد می‌کنند و هرجا که منافع‌شان در خطر نباشد، حقوق بشر معنایی ندارد. هر چند حقوق بشر برای آمریکا به مثابه حربه‌ای است تا به کشورهای دیگر حمله کند و کشورهای مظلوم را تحت فشار قرار دهد، اما نقطه ضعف این کشور نیز به شمار می‌آید و آنها به شدت مایلند که از این زاویه، به آمریکا پرداخته نشود. پس جا دارد با روش‌های هنرمندانه و از ابزارهای رسانه و هنر، (مانند شعر، طنز، کاریکاتور، نقاشی و فیلم) استفاده شود.

بهانه‌سازی برای اقدام
اهداف ضد حقوق بشری علیه ایران هر روز از سوی قدرت‌های غربی، ‌به ویژه آمریکا به روز می‌شود. یکی از این اهداف روز اقدامات مالی و اقتصادی است که به شیوه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس از اعلام تصمیم ترامپ برای خروج از برجام، بلافاصله وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد: «دفتر کنترل اموال دارایی‌های خارجی این وزارتخانه به دنبال بازگرداندن تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران در دو دوره 90 و 180 روزه است.» هر بار آمریکا به بهانه‌ای این اقدام را انجام می‌دهد، در این دوره «استیو منوچین» وزیر خزانه‌داری آمریکا گفته است: «ترامپ به طور مکرر و شفاف اعلام کرده است که دولتش به دنبال مقابله با همه اقدامات ثبات‌زدایی ایران است. ما به کار با متحدان خود برای ایجاد یک توافق که به طور واقعی در راستای بهترین منافع بلندمدت امنیت بین‌المللی باشد، ادامه می‌دهیم.» 
آنها در تشریح اهداف سوء خود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بهانه قرار داده‌اند و در توجیه بهانه‌های‌شان استفاده از موشک‌های بالستیک علیه متحدان ما، حمایت از رژیم بشار اسد در سوریه، نقض حقوق بشر علیه مردم خود و سوءاستفاده از شبکه مالی بین‌المللی را به عنوان دلیل ذکر کرده‌اند. اما همین جریان ضد ایرانی در حین مذاکرات و اجرای برجام چند اقدام اقتصادی و مالی بر ضد حقوق انسانی و اولیه مردم ایران به تصویب رساندند که نشان می‌دهد هر لحظه به دنبال محدود‌سازی ایران به انحای مختلف هستند که به چند نمونه جدید از این اقدامات اشاره می‌شود: 
1ـ منع فروش بوئینگ به ایران؛ مجلس نمایندگان آمریکا هفتم جولای 2016 برای مسدود کردن فروش هواپیماهای مسافربری بوئینگ به دو متمم در این زمینه که به لایحه بودجه خدمات مالی تصویب کردند. گفته می‌شود که این طرح ممکن است بر دیگر شرکت‌هایی که قصد فروش هواپیما به ایران را دارند، اثر بگذارد، چرا که همه جت‌های امروزی دست‌کم دارای بیش از ۱۰ درصد قطعات آمریکایی هستند؛ بنابراین به مجوز صادراتی آمریکا نیاز دارند.
2ـ قانون عدالت برای قربانیان تروریسم؛ مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را تصویب کرد که براساس آن ایران باید 46 میلیارد دلار به آنچه «قربانیان حملات تروریستی ایران در سراسر جهان» خوانده می‌شود، غرامت بدهد. این طرح که «قانون عدالت برای قربانیان تروریسم ایران» نام دارد، روز پنج‌شنبه 9 مهر 1394 (اول اکتبر 2015) با 251 رأی موافق در مقابل 173 رأی مخالف تصویب شد.
3ـ غرامت دو میلیارد دلاری دیوان عالی آمریکا از ایران؛ دیوان عالی آمریکا اول اردیبهشت حکم داد که دو میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده ایران باید به خانواده‌های قربانیان آمریکایی بمب‌گذاری‌های سال ۱۹۸۳ در مقر تفنگداران دریایی ایالات متحده در بیروت و دیگر حملات مرتبط با ایران، پرداخت شود. به دنبال این اقدام کانادا نیز با تبعیت از آمریکا حکم داد که ۱۳ میلیون دلار از محل دارایی‌های غیر دیپلماتیک ایران در این کشور به خانواده قربانیان آمریکایی حملات «تروریستی» گروه‌های حزب‌الله و حماس پرداخت شود.
4ـ ممنوعیت خرید آب سنگین؛ مجلس نمایندگان آمریکا ششم خرداد به لایحه‌ای رأی داد که طی آن دولت ایالات متحده را از خرید آب سنگین از ایران منع می‌کند. این لایحه برای اجرایی شدن باید در سنای آمریکا نیز به تصویب برسد که اکنون با رأی منفی سناتورها مواجه شده است.
5ـ قانون شفافیت تأمین مالی تروریسم ایران؛ اعضای مجلس نمایندگان آمریکا با 246 رأی موافق در مقابل 181 رأی مخالف، طرح موسوم به قانون شفافیت تأمین مالی تروریسم ایران را تصویب کردند که شروط بسیاری را برای خروج مؤسسات مالی ایرانی از لیست تحریم‌شدگان از سوی آمریکا تعیین می‌کرد، به طوری که بند نخست آن می‌گوید رئیس‌جمهور آمریکا نمی‌تواند مؤسسه مالی خارجی شامل مؤسسات مالی ایرانی را تا زمانی که شرایط بند c تحقق نیابد از لیست تحریمی آمریکا خارج کند. این مصوبه اکنون با وتوی اوباما باطل شده است.
6ـ طرح تحریم جدید علیه ایران به بهانه حملات سایبری؛ یکی از قانونگذاران آمریکایی طرحی را به مجلس سنا ارائه کرد تا رئیس‌جمهور آمریکا را به تحریم اشخاص ایرانی به بهانه حملات سایبری ملزم کند. «مایک راوندز» در اظهاراتی برای توضیح این طرح، با متهم کردن ایران به انجام حملات سایبری علیه مواضع آمریکایی گفت: «ایران و دیگر دشمنان ما، در حال حاضر از فناوری‌های پیشرفته برای حمله سایبری به شرکت‌ها و دولت کشور ما استفاده می‌کنند. ما با گزارش‌دهی و تحریم کردن کسانی که این اقدامات را انجام می‌دهند می‌توانیم از وقوع حملات سایبری بیشتر جلوگیری کنیم.»
7ـ ممانعت از دسترسی ایران به دلار آمریکا؛« مارکو روبیو» و «مارک کیرک» سناتورهای جمهوریخواه سنای آمریکا روز ششم آوریل 2016 قانونی را ارائه دادند که ضمن آن مانع تبادل ارزی بانک‌های خارجی با ایران از طریق دلار آمریکا شوند. گفته می‌شود این قانون از دسترسی غیرمستقیم ایران به واحد پولی آمریکا از طریق مسدودسازی شبکه نقل و انتقال بانکی دلار در خارج از آمریکا برای معاملات مرتبط با تهران یا افراد با ملیت ایرانی جلوگیری خواهد کرد.
8ـ تحریم‌های جدید به بهانه آزمایش موشکی؛ بیست‌و‌چهارم ماه مارس سال جاری، رسانه‌ها از اعمال تحریم‌های جدید علیه برخی از اشخاص و نهادهای ایرانی خبر دادند و وزارت خزانه‌داری آمریکا مدعی شد که این اقدام به دلیل مشارکت در برنامه موشک‌های بالستیک ایران صورت گرفته است.
9ـ ایران در صدر کشورهای حامی تروریسم؛ در دوم ژوئن سال جاری، وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالیانه خود درباره تروریسم، ایران را «در صدر» کشورهای حامی تروریسم قرار داد و مدعی شد، تهران به طرق گوناگون، از جمله حمایت‌های مالی، آموزش و رساندن تجهیزات به گروه‌های تروریستی در کشورهای مختلف جهان کمک کرده است.
10ـ گزارش سالیانه آمریکا‌ از ادامه نقض حقوق بشر در ایران؛ وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش سالیانه خود از اوضاع حقوق بشر سراسر جهان، ایران را در کنار کشورهای کره شمالی، کوبا، تاجیکستان و چین دارای یک حکومت استبدادی توصیف کرد و مدعی شد، به طور گسترده حقوق بشر و آزادی‌های اساسی مردم در ایران نقض می‌شود. در این گزارش همچنین ایران به شکنجه و برخورد خشن با زندانیان سیاسی و مخالفان متهم شده است.
افزون بر موارد برشمرده موارد مشابه دیگری هم وجود دارد که خروج آمریکا از مجمع حقوق بشری سازمان ملل متحد به دلیل تصویب و نگه‌داشتن رژیم صهیونیستی در لیست ناقضان حقوق بشر نمونه دیگری است که در هفته‌های اخیر رخ داد و نشان داد که آمریکا حتی تحمل کوچک‌ترین برخورد حقوق بشری با خود و دنباله خود رژیم صهیونیستی را ندارد. جالب اینکه آمریکا در جایگاه بزرگ‌ترین ناقض حقوق بشر به اتهام آنچه رفتارهای دوگانه می‌نامد از این مجمع بین‌المللی خارج می‌شود. مجموعه اقدامات آمریکا در موضوع حقوق بشر و دیگر حوزه‌های اختلافی با دیگر ملل و از جمله ایران اسلامی نشان می‌دهد که بهانه‌های آمریکا تمام‌شدنی نیست و هرگاه یک گام از یکی عقب‌نشینی کنیم، مورد دیگر در دستور کار قرار می‌گیرد، پس چه خوب است ضمن ایستادگی در مقابل قدرت‌های زیاده‌خواه، جنایات پیشین آنها خوب تبیین و تشریح شود و برای اقدامات واهی که در آینده به دنبال آن است، آمادگی‌های لازم را داشته باشیم.

اقدامات اجرایی
‌برخی از مهم‌ترین اقداماتی که می‌توان به واسطه آنها طرح‌ها و نقشه‌های شوم دشمن را خنثی کرد عبارتند از: 
۱ـ بازتولید و بازتعریف مبانی انقلاب اسلامی در دو محور استکبارشناسی و استکبارستیزی ۲ ـ تقویت روحیه ظلم‌ستیزی و دفاع از حقوق واقعی مظلومان؛
۳ ـ عمق‌بخشی به درک و شناخت مردم در زمینه اقدامات و سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران ۴ـ اقدامات پیشدستانه از افشای سیاست‌های محتمل ضد حقوق بشری آمریکا در آینده ۵ـ تشکیل نمایشگاه‌های هنری برای تبیین جنایات آمریکا ۶ ـ پوش خبری مناسب برنامه‌ها در رسانه‌ها و استفاده مناسب از فضای مجازی ۷ـ بهره‌گیری از ظرفیت موارد نقض حقوق بشر از سوی آمریکا در کشورهای مختلف ۸ـ تبیین مؤلفه‌های اقتدار نظام جمهوری اسلامی در برابر توطئه‌های بی‌شمار طرفداران حقوق بشر ۹ـ بصیرت‌افزایی و روشنگری در میان اقشار جامعه متناسب با شرایط و نیازها و شناساندن جنایات متعدد دشمن۱۰ـ تبیین اهداف دشمن در استفاده از حربه‌‌های اقتصادی مثل تحریم‌ها۱۱ـ افشا و بازخوانی جنایات آمریکا در هفته حقوق بشر آمریکایی در مساجد و تشکل‌های فرهنگی و بقاع متبرکه.