سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌‌‌الله گفت: آنچه در سوریه می‌گذرد به‌ علاوه خروج آمریکا از توافق هسته‌‌ای با ایران و تهدید به اعمال تحریم علیه ایران و نفت این کشور، همه و همه در راستای طرح آمریکا، یعنی معامله قرن است که هدف آن تسویه مسئله فلسطین است. پرونده‌ای که در منطقه اولویت دارد، معامله قرن است. تحرکات برای این پرونده آغاز شده و در آستانه اعلام رسمی آن از سوی آمریکا هستیم.

فرمانده معظم کل قوا در مراسم میثاق پاسداری در دانشگاه امام حسین(ع)


حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در مراسم میثاق پاسداری در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) با اشاره به توطئه‌دشمن برای ایجاد شکاف میان نظام اسلامی و مردم، همگان به‌ ویژه مسئولان را به هوشیاری، ایستادگی، تدبیر، انسجام ملی و دوری از اشرافی‌گری فراخواندند و تأکید کردند: «اگر مؤلفه‌های اقتدار ملی تقویت شوند و در مقابل دشمن، سستی و تسلیم نشان داده نشود، بدخواهان بار دیگر در رسیدن به اهداف خود ناکام خواهند ماند.»
رهبر معظم انقلاب اسلامی لازمه‌بی‌اثر شدن توطئه‌های دشمنان را صبر و تقوا برشمردند و افزودند: «انقلاب اسلامی، ریشه‌دار و آینده‌دار است و دستیابی به آرمان‌های بلند آن، به صبر و استقامت نیاز دارد.»
ایشان همچنین گفتند: «تقوا به معنای مراقبت از خود در مقابل دشمن است و لازمه‌این مراقبت، هوشیاری در برابر حیله‌های دشمن و اعتماد نکردن به او، تدبیر و عقلانیت و پرهیز از سهل‌انگاری و سستی است.»
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای یکی از مؤلفه‌های قدرت نظام جمهوری اسلامی را «اعتماد‌به‌‌نفس ملی» و «تأثیرگذاری مردم در همه‌امور کشور» دانستند و افزودند: «این اعتمادبه‌‌نفس ملی همراه با ایمان بود، ایمانی که همچون روحی در کالبد حرکت عمومی کشور زمینه‌ساز زنده شدن، امید و ایثار و فداکاری در جامعه شد که نمونه‌های فراوانی از آن را در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم.»
ایشان جرئت اقدام را از ثمراتِ ایمان و اعتمادبه‌نفس ملی برشمردند و خاطرنشان کردند: «با این روحیه و جرئت، سپاه، جهاد سازندگی، بسیج و حرکت‌های عمومی در کشور شکل گرفت و نیروهای مسلح جان تازه‌ای گرفتند و مجموعه‌های خدماتی و سازندگی و حرکت‌های پرافتخار علمی ایجاد شد.»
رهبر معظم انقلاب اسلامی، اقتدار واقعی را جوشنده از درون ملت و بر پایه‌ استقلال و آزادی دانستند و افزودند: «این اقتدار نیست که برخی به بیگانگان پول بدهند و از آنها سلاح بخرند و انبار کنند؛ اما حتی نتوانند از آن سلاح‌ها استفاده کنند یا از آن‌ طرف دنیا بیایند در کشوری پایگاه بزنند و خون ملت آن را بمکند تا اقتدار یک خاندان را حفظ کنند؛ اینها نمونه‌های حماقت و ذلت است نه اقتدار.»
ایشان با تأکید بر اینکه ملت ایران باید ضمن حفظ و تقویت مؤلفه‌های قدرت خود، از آنها استفاده‌بهنگام کند، خاطرنشان کردند: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از مؤلفه‌های قدرت است که باید از نظر کیفی، روزبه‌روز اعتلا یابد و از ظرفیت‌های فراوان آن استفاده شود.»
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه افزون بر دشمن خارجی، دشمنان داخلی هم در طول این سال‌ها مشغول تحرک و توطئه بودند، گفتند: «از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، سه جریان معارض در داخل کشور وجود داشتند؛ «جریان به‌ اصطلاح لیبرال که دلبسته‌آمریکا و غرب بود»، «کمونیست‌های اسلحه به ‌دستی که از هیچ اقدامی اِبا نداشتند» و «منافقین، با ظاهر اسلامی و با باطنی خبیث و کفرآمیز و بی‌هویت» که حتی حاضر به همراهی با صدام بدنام نیز شدند و اکنون هم مشغول ارائه‌خدمات جاسوسی و خبرچینی برای دولت‌هایی مانند فرانسه، انگلیس و آمریکا هستند.»
ایشان با تأکید بر اینکه هر سه جریان، مغلوب و منکوب انقلاب اسلامی شدند، افزودند: «البته یک جریان تحجر و ارتجاع داخلی هم بود که آنها قابل ذکر نیستند و ملت از آنها عبور کرد.»
رهبر معظم انقلاب دلیل دیگر قدرت و اقتدار ملت ایران را تشکیل ائتلاف‌های منطقه‌ای از جانب آمریکا برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی دانستند و افزودند: «اگر آمریکا می‌توانست به ‌تنهایی به اهداف خود برسد، به تشکیل ائتلاف با کشورهای روسیاه و مرتجع منطقه نیازی نداشت.»
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای به طراحی دشمن در وضعیت کنونی اشاره کردند و گفتند: «برنامه‌دشمن، ایجاد شکاف و جدایی میان نظام و مردم است و این طراحی نشان‌دهنده‌حماقت آنها است؛ زیرا نمی‌دانند نظام جمهوری اسلامی، چیزی جز ملت ایران نیست و این دو جداشدنی نیستند.»
ایشان با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران یک نظام متکی بر آحاد مردم و ایمان و محبت و عواطف آنان است، به شکست تلاش‌های رؤسای جمهور قبلی آمریکا برای مقابله با جمهوری اسلامی اشاره کردند و افزودند: «هدف از فشارهای اقتصادی کنونی، به ستوه آوردن مردم است؛ اما به حول و قوه‌الهی، ما پیوندمان را روزبه‌روز با مردم بیشتر خواهیم کرد و با حفظ انسجامِ دشمن‌شکنِ خود، جوانان مؤمن و پرانگیزه و اهل اقدام را تقویت خواهیم کرد.»
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای تأکید کردند: «تسلیم شدن در برابر دشمن عنود و لجوج نتیجه‌ای جز لگدمال و بی‌هویت شدن نخواهد داشت.»
ایشان در پایان همه‌آحاد ملت ایران و مسئولان را به هوشیاری و مراقبت از کار خود دعوت و خاطرنشان کردند: «مسئولان مراقب باشند از سهل‌انگاری، تنبلی، اشرافی‌گری، تکبر نسبت به مردم و تکیه به جایگاه چندروزه‌ ریاستی اجتناب کنند.»


دکتر حمید رضا حاجی بابابی
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم
بیانات رهبر معظم انقلاب درباره کارهای مجلس در دیدار نمایندگان با ایشان بسیار بحق بود، یعنی همه آنچه را که ایشان فرمودند، امروز مصداق دارد. مجلس ما به هر حال قوانینی را مصوب می‌کند، ما قوانین را برای اجرا به دولت می‌دهیم، اما اجرا نمی‌شود. آقای لاریجانی در حضور ایشان گلایه کرد که ما قانون را مصوب می‌کنیم، برخی از مسئولان اجرا نمی‌کنند. وقتی اجرا نمی‌کنند، پیش قوه قضائیه شکایت کنیم؟ برای این هم باز باید خود نمایندگان قانون تصویب کنند که وقتی کسی در این زمینه به قوه قضائیه معرفی شد، چگونه باید با او برخورد شود. پس باز هم مجلس نقش دارد. 
اما اینکه رهبری روی نقش خود مجلس در این جلسه و در این مورد تأکید کردند، اهمیت دارد. ایشان گفتند که مجلس در رأس امور است. باید قوانین مجلس اجرا شود و اینکه گفته می‌شود دو سال قانون مجلس را اجرا نکرده‌اند، خیلی قابل قبول نیست. نکته دیگر ارائه فهرستی از قوانین تصویب شده مجلس بود که آقا فرمودند فهرست مهم نیست، اینکه این قوانین چه اثرگذاری‌هایی داشته، مهم است. این حرف واقعاً منطقی است. در حساس‌ترین موقعیت‌ها، مجلس باید تصمیمات مهمی بگیرد. در حال حاضر که وضعیت اقتصادی این‌گونه است، حداقل مجلس باید دو تا کار اساسی، دو تا مصوبه و دو تا نظارت داشته باشد و ورود کند، تا تأثیرگذاری داشته باشد. در طول این مدت می‌بینیم که تأثیرگذاری کم است. جلسات تشکیل می‌شود و پس از یک مدت دوباره دولت کار خودش را می‌کند و هر چه تذکر داده می‌شود، تأثیر ندارد. مجموعه‌ای از نمایندگان هم که می‌خواهند کاری انجام دهند، چون اکثریت نیستند عموماً نمی‌توانند.  
در واقع، برای حل این مشکلات باید رؤسای قوا، مسئولان، دولتمردان، وزرا و همه و همه در مجلس جمع شوند، یکی دو روز بحث و گفت‌وگو کرده و اجازه داده شود که همه حرف‌ها زده شود، نه اینکه به صورت نمادین جلسه‌ای تشکیل شود، رئیس مرکز پژوهش‌ها و رئیس کمیسیون‌ها، در جلسه حرف بزنند. اینکه چند تا نماینده سه دقیقه حرف بزنند، اثرگزاری ندارد.
باید در این مسیر صدای همه شنیده بشود و از همه فراکسیون‌ها دعوت بشود. همه فراکسیون‌ها بیایند حرف بزنند و مطالب‌شان را بیان کنند. 
در هر صورت ما باید این مسئله را ریشه‌یابی کنیم. برای نمونه علت اعتراضات و مشکلات مردم چیست؟ به نظرم هر آنچه اشکال اقتصادی وجود دارد، مهم است؛ اما ریشه و اساس این اعتراضات در کشور همگی به دلیل احساس بی‌عدالتی و اشرافی‌گری است، اینکه کسانی در این انقلاب حس می‌کنند هر کاری که دل‌شان می‌خواهد بدون توجه به مردم انجام می‌دهند، این برای ما درد است. بی‌توجهی به مردم، بی‌توجهی به کار جهادی و جدا بودن از طبقات مردم مشکلاتی است که باید اصلاح شود و دولت و مجلس باید به این سمت بروند.
به نظر من درباره وظایف مجلس در این مسیر کمیته‌ای باید تشکیل شود و همه فراکسیون‌ها و همه تفکرات و سلایق در آن حضور داشته باشند و کارشناسی کنند، برآیند و نظر اینها بشود راهکارهای اجرایی. 
ما در این مسیر باید اول دولت را به مجلس بیاوریم تا پاسخگو باشد که چرا این‌طور شده و  این اشکالات چرا به وجود آمده و اینها را آسیب‌شناسی کنیم. پس از آسیب‌شناسی به نسخه درمان نیاز داریم. الآن رئیس‌جمهور محترم آمدند و در تلویزیون اعلام کردند که این اشتباهات دولت بوده و ما هم اعلام کردیم که از دولت برای حل این مسائل حمایت می‌کنیم. ما که به دنبال منافع شخصی و گروهی خود نیستیم، می‌خواهیم مشکلات مردم و کشور حل شود. با موضع‌گیری‌هایی که طی این چند روز شده، به نظر من آینده وضعیت بهتری خواهیم داشت، البته به شرط آنکه همه قشرها با هم و در کنار هم باشند تا از این معبر سخت عبور کنیم. مجلس باید در این مسیر پیشتاز باشد و بعد سایر قوا.

بازنگاه صبح صادق به فرازهایی از سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس و مدیران قوه قضائیه

  امین پناهی/ قوه قضائیه پرچمدار عدالت در جامعه و پاسدار حقوق محرومان و مستضعفان، نهادی برآمده از دل انقلاب اسلامی است و مانند دیگر نهادهای انقلابی باید بر اساس الگوی حرکت جهادی خدمات ارائه دهد.
از سوی دیگر قوه قضائیه یک نهاد حاکمیتی است که باید بخشی از وظایف حاکمیت را در جامعه اجرایی کند. رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان حاکم جامعه اسلامی خط‌مشی‌های این قوه را در قالب‌های مختلف مشخص می‌کنند که تمام اجزای این قوه باید برای حرکت در مسیر مشخص شده همت بگمارند. تعیین خط‌‌مشی‌ها گاهی با ابلاغ سیاست‌های کلی مربوط به این قوه از سوی معظم‌له صورت می‌گیرد و گاهی هم در جلسات خصوصی و عمومی مربوط به این قوه تذکر داده می‌شود.
هفته گذشته به مناسبت سالروز شهادت شهید آیت‌الله بهشتی؛ معمار دستگاه قضایی کشور، رئیس، مدیران و مسئولان این قوه با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.
این دیدار دارای نکات مهم و تذکراتی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی بود که به برخی از آنها در این نوشتار اشاره می‌کنیم. 

خاطرجمعی از اجرای عدالت
اولین نکته‌ای که معظم‌له در این دیدار به آن اشاره می‌کنند این است که قوه قضائیه باید مظهر ایجاد عدالت باشد و می‌فرمایند: «قوّه قضائیّه با این مسئولیّت سنگین باید مظهر عدالت باشد، یعنی باید همه احساس کنند که اینجا عدالت هست. من یک‌ وقتی در یکی از دیدارهای قبلی که در خدمت دوستان بودیم، گفتم قوّه‌ قضائیّه باید به اینجا برسد که هرکسی در هر نقطه‌ای از کشور دچار یک مظلمه‌ای شد، یک شکایتی پیدا کرد از کسی یا دستگاهی، خودش را نوید بدهد به اینکه می‌روم به قوّه قضائیّه مراجعه می‌کنم. یعنی خاطرجمع باشد که به مجرّد اینکه به قوّه‌ قضائیّه مراجعه کرد، مشکل حل خواهد شد؛ ما باید به اینجا برسیم؛ یعنی آنچه هدف است، این است.»
در این بخش یک نکته بسیار مهم است و آن اینکه، هر چند چنین افقی باید در مقابل قوه قضائیه باشد و به آن برسد تا چنین خاطرجمعی در میان مردم در رابطه با سپردن شکایات‌شان به این نهاد پیدا بشود اما، حرکت‌های بلندمدت و مبنایی باید همراه با اقدامات جهادی و انقلابی در برخورد با جرم و احقاق حقوق ملت باشد.

احیای حقوق عامه
«احیای حقوق عامّه» هم یک نکته کوتاه و البته مهمی بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند؛ یعنی اینکه قرار نیست قوه قضائیه در جایگاه یک نهاد عدالت‌گستر در گوشه‌ای از جامعه تنها به رتق و فتق دعاوی و شکایات مردم از یکدیگر بپردازد، هر چند که پرداختن به دعاوی بین افراد وظیفه خطیری است که بر دوش قوه قضائیه قرار داده شده است، اما نباید غافل شد که مطالبه رهبری و مردم از این قوه آن است که پرچمدار عدالت اجتماعی باشد. همان‌طور که در دیدار سال گذشته نیز فرمودند: «قوه‌ قضائیه باید پرچمدار حقوق عمومی در جامعه شود و در هر زمینه‌ای که لازم بود، از حقوق مردم با قدرت دفاع و با متخلفان و قانون‌شکنان مقابله کند.» اینکه این متخلفان و قانون‌شکنان که باید قوه قضائیه به بهانه تضییع حقوق عامه مردم با آنها برخورد کند چه کسانی هستند هم در بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب مشهود است: «امروز خب مسئله اقتصاد، یک مسئله‌ اساسی در کشور است. مخاطبِ اصلی در مدیریّت اقتصاد کشور البتّه قوّه‌ مجریه است و در بخشی قوّه‌ مقنّنه؛ در این تردیدی نیست؛ ولی قوّه‌ قضائیّه هم می‌تواند نقش ایفا کند در جاهای مختلفی در مسئله‌ اقتصاد. یکی از جاهایی که قوّه‌ قضائیّه می‌تواند برای اصلاح اقتصاد کشور نقش ایفا کند، ایجاد امنیّت فضای اقتصادی است؛ این کارِ قوّه‌ قضائیّه است. قوّه‌ قضائیّه باید بتواند نوعی برخورد کند با مختل‌کننده‌ امنیّت، که فضای کسب‌وکار مردم، فضای زندگی و معیشت مردم، یک فضای امنی باشد؛ این یکی از زمینه‌های کار قوّه‌ قضائیّه برای اقتصاد کشور [است].»

برخورد با دانه‌درشت‌ها
قوه قضائیه به واسطه جایگاهی که در نظام اسلامی دارد می‌تواند با کسانی که امنیت اقتصادی کشور را به هم می‌زنند، برخورد کند. نکته بسیار مهمی که در این گزارش می‌توان به آن پرداخت این است که در روزهای اخیر شاهد برخی اعتراض‌ها و تحریک‌ها به تعطیلی و اعتصاب در بازار تهران بودیم. در این میان افرادی بودند که باعث ایجاد بی‌نظمی و اخلال در بخشی از بازار شده بودند، قطعاً وظیفه قوه قضائیه است که با کسانی که با خط‌گیری از دشمن به دنبال ایجاد آشوب بودند، برخورد کند؛ اما اصل حرف رهبر حکیم انقلاب شاید بیش از آنکه متوجه برخورد با چنین افرادی باشد، متوجه برخورد با دانه‌درشت‌هایی است که به واسطه استفاده از رانت اقتصاد کشور را با ناامنی مواجه کرده‌اند؛ یعنی در بحث مدیریت کلان اقتصاد کشور که بخش اعظم آن بر عهده قوای مقننه و مجریه است، بخشی هم مربوط به دستگاه قضایی کشور است که عبارت است از برخورد با متخلفانی که سبب شکست خوردن برنامه‌های صحیح اقتصادی در کشور می‌شوند.

فساد، عمومی نیست
نکته دیگری که رهبر معظم انقلاب همواره بر آن اصرار دارند این است که نباید به گونه‌ای با مردم صحبت کرد که چنین پنداشته شود که فساد در نظام اسلامی عمومی شده است: «یک پایه [غلط] عبارت است از نوعی حرف زدن و مشی کردن که تلقّی عمومی این باشد که فساد، عمومی است، در حالی که فساد، عمومی نیست، فساد مالِ تعداد اندکی مفسد است؛ هم در دستگاه‌های دولتی، هم در دستگاه‌های مردمی، هم در محیط کسب‌وکار، آنهایی که مفسدند، افراد معدودی هستند، تعداد معدودی؛ [ولی] ما جوری در اظهارات‌مان و در تعبیرات‌مان حرف می‌زنیم که تلقّی مردم این می‌شود که خب همه ‌جا را فساد گرفته! این غلط است، واقعیّت این نیست.»
اگر چنین تلقی‌ای در میان مردم و در بدنه اداری کشور ایجاد شود، ‌به طور حتم عواقب شومی را به همراه خواهد داشت. اولین نتیجه آن، این است که مردم از نظام اسلامی که برای استقرار و ادامه حیات آن از جان و مال خود گذشته‌اند، ناامید خواهند شد و بی‌شک اولین هدف دشمن در مسیر براندازی نظام اسلامی این است که بتواند مردم را نسبت به حاکمیت و نظام اسلامی بی‌اعتماد و ناامید کند و نتیجه اینکه چنین نگرشی سبب افزایش روزافزون فساد در کشور خواهد شد؛ چرا که اگر افراد بپندارند که فساد در همه جا وجود دارد و به نوعی رسمیت پیدا کرده خود را برای وارد شدن در آن توجیه خواهند کرد.
اما پرسش این است که برای آنکه نشان دهیم فساد، عمومی نشده و در واقع راه ورود به چنین جرگه‌ای را سد کنیم چه باید کرد؟ پاسخ این پرسش نیز در بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای چنین آمده است: «پایه‌ غلط دوم اینکه با آن موردی که واقعاً فساد است، برخوردِ قاطع و روشن نمی‌کنیم؛ باید برخورد بشود؛ آنجایی که واقعاً مفسد اقتصادی است، باید صریح و روشن برخورد بشود.»
گاهی یک یا چند مفسد که البته فسادشان هم علنی شده و در جامعه افراد شناخته شده‌ای هم هستند با سروصدای زیاد رسانه‌ها و فضای مجازی به حکم قوه قضائیه دستگیر می‌شوند و روند محاکمه آنها آغاز می‌شود. اما پس از مدتی که سروصداها خوابید دیگر خبری از آن مفسدان و محاکمه‌شان به گوش نمی‌رسد و باعث شکل‌گیری یک علامت سؤال بزرگ در ذهن مردم می‌شود. گاهی هم برخورد صورت می‌گیرد، اما نه آن برخوردی که مردم را در برابر بزرگی فسادی که انجام شده اقناع کند. در صورتی که برخورد با مفسد در مقابل چشمان مردم و به صورت اشد آن اتفاق بیفتد دیگر کسی جرئت فساد در جامعه را پیدا نخواهد کرد.

تبلیغات صحیح و اعتمادزا
رهبر معظم انقلاب در بخش دیگری از سخنان‌شان به لزوم تبلیغات صحیح برای اعتمادسازی مردم با اشاره به غائله دراویش در خیابان پاسداران تهران و کشته شدن عده‌ای از حافظان امنیت به دست یکی از دراویش، فرمودند: «حالا یک قاتل بیرحمی می‌آید چند جوانِ حافظِ امنیّت را به قتل می‌رساند، بعد قوّه‌ قضائیّه در یک فرآیند قانونی در ظرف چند ماه به جرم او رسیدگی می‌کند و او را محکوم می‌کند و حکم را اجرا می‌کند؛ یعنی یک کار کاملاً عادلانه و منصفانه و صحیح. تبلیغاتی که دشمن می‌کند، درست عکس آن چیزی است که باید اتّفاق بیفتد؛ یعنی این قاتل بی‌رحم را به‌عنوان مظلوم معرّفی می‌کند، قوّه‌ قضائیّه دلسوزِ علاقه‌مندِ احقاقِ حق‌کننده حقوق مظلومین را ظالم و مثلاً فرض کنید که متجاوز معرّفی می‌کند؛ یعنی تبلیغات الان این‌جوری است.»
اینجاست که اگر قوه قضائیه توانست یک کار تبلیغاتی صحیح و کارشناسی شده را طراحی و اجرا کند، نه تنها سبب جذب اعتماد عموم مردم به قوه قضائیه می‌شود که این اعتماد را در سطح وسیع‌تر برای تمامیت نظام اسلامی به ارمغان می‌آورد. 
هرچند مخاطب این توصیه رهبر فرزانه انقلاب در اینجا دستگاه قضایی کشور است، لیکن باید توجه کرد که این تذکری است به تمامی نهادهای انقلابی مورد تهاجم رسانه‌ای و تبلیغاتی دشمن.
یعنی هیچ فردی یا نهادی حق ندارد شانه خود را زیر بار ظلم قرار دهد و باید با انواع تهاجم به همان شکل مقابله کند؛ این البته دستور مستقیم قرآن کریم نیز هست که می‌فرماید: «فَمَن اعتدَی عَلَیکم فَاعتَدُوا علیه بمثلِ ما اعتدی علیکم»؛ یعنی همان‌طور که باید در مقابل جنگ نظامی، مقابله نظامی کرد، در برابر جنگ تبلیغاتی و رسانه‌ای نیز به همان شکل باید مقابله کرد.

هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت با تشکیل جلسه‌ای با بررسی انطباق لایحه پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی موسوم به کنوانسیون «پالرمو» با سیاست‌های کلی نظام، گزارش کمیسیون نظارت دبیرخانه این نهاد مغایرت این لایحه با بندهایی از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را تأیید کرد.
 در این جلسه که معاون حقوقی رئیس‌جمهور و رؤسای کمیسیون‌های امنیت ملی و سیاست خارجی و حقوقی و قضایی مجلس نیز حضور داشتند، پس از بحث و بررسی و اظهارنظر اعضای هیئت و نمایندگان قوای مقننه و مجریه، از مجلس خواسته شد ابهامات موجود در مصوبه خود را برطرف کند تا بتوان عدم مغایرت با سیاست‌های کلی نظام را اعلان کرد. همچنین مقرر شد در جلسه آتی هیئت عالی نظارت مجمع درباره انطباق لایحه فوق با سیاست‌های کلی امنیت ملی بحث و بررسی شود.

نکته: یکی از سرداران بزرگ تاریخ ایران در زمان هخامنشیان «آریوبرزن» بود که در زمان حمله اسکندر مقدونی به ایران از سرزمین خود با شجاعت دفاع کرد و در این راه کشته شد. عده‌ای او را از اجداد کردها یا لرها می‌دانند. آریوبرزن در کوه‌های بختیاری راه را بر اسکندر بست و با وجود آریوبرزن و پاسدارانی که جانانه از میهن خویش دفاع می‌کردند، گذر سپاهیان اسکندر از این تنگه‌های کوهستانی ناممکن بود. آریوبرزن با سپاه خود که از چهل سواره و هزار پیاده‌نظام تشکیل شده بود، به مدت شش ماه در برابر اسکندر و سپاهش که بیش از شصت هزار نفر بودند، مقاومت کرد تا جایی که در سپاه اسکندر دودستگی به وجود آمده و عده‌ای پیشنهاد عقب‌نشینی دادند. شوربختانه یک چوپان راهی را به اسکندر نشان داد که اسکندر کوه را دور زد و پشت سپاه آریوبرزن را گرفت و همه در راه ایران عزیز کشته شدند... البته پس از اتمام جنگ نیز عمر آن خائن چندان دوامی نیاورد و به دستور اسکندر به دلیل خیانت کشته شد.
نظر: در وضعیتی که نظام درگیر یک جنگ اقتصادی یا به تعبیر آنها جنگ ارزی است، برخی از پادوهای داخلی دشمن به تیم‌های آمریکایی آدرس مقابله می‌دهند و درصدد دور زدن نیروهای خط مقدم کشور هستند. در سال‌های گذشته تعداد زیادی از افرادی که مدعی دفاع از حقوق مردم هستند، در نامه‌هایی ذلیلانه به بوش، اوباما و اکنون در حمایت از ترامپ، درصدد بوده‌اند که در برابر دشمن کوتاه بیایند. در روزهای گذشته نامه تعدادی از فعالان فمنیست امثال شیرین عبادی که خواستار محرومیت تیم ملی فوتبال ایران در صحنه جهانی شدند، حاکی از آن است که یاران اسکندر هنوز هم به غرب کمک می‌رسانند.

نتیجه استعفا چیست؟!
در حالی که جریان اصلاحات از استعفای آقای روحانی سخن به میان می‌آورند، اکنون زیباکلام توپ را در زمین اصولگرایان می‌اندازد. زیباکلام در این زمینه می‌گوید: اگر دولت آقای روحانی به طور کامل فلج شود و آقای روحانی استعفا دهد، با توجه به نارضایتی گسترده‌ای که بین آن 24 میلیون نفری که به ایشان رأی داده‌اند به وجود آمده، در انتخابات زودرسی که برگزار می‌شود، هر کسی نامزد جریان تندرو باشد، آن 16 میلیون رأی آقای رئیسی را به دست می‌آورد و علاوه بر آن چند میلیون هم آرای سرگردان در کشور است که الان از رأی به آقای روحانی هم پشیمان هستند و احتمالاً آنها را هم جذب می‌کند و به احتمال زیاد با رأی 20 میلیونی رئیس‌جمهور می‌شود؛ یعنی اگر همین فردا انتخابات برگزار شود، نامزد جریان تندرو با 20 میلیون رأی پیروز میدان خواهد شد.

پرونده‌سازی
سعید حجاریان نظریه‌پرداز اصلاح‌طلبان به تازگی در گفت‌وگویی با روزنامه اعتماد مدعی شده بود که اصولگرایان برای روحانی خواب دیده‌اند؟ و این جریان، چهار سناریو «استعفا»، «اِعمال فشار»، «طرح عدم کفایت» و «پرونده‌سازی»  در این خصوص پی‌گیری می‌کند. این در حالی است که این سخنان صرفاً از زبان اصلاح‌طلبان بیان شده و اصولگرایان  از لزوم حمایت و کمک به دولت سخن می‌گوید. 
نحوه کنترل ارز
مشاور رئیس‌جمهوری در تشریح دلایل تغییر نرخ دلار  توضیح داد: «ارزان نگه داشتن قیمت ارز با فشار سیاسی ناممکن است. وقتی سطح عمومی قیمت‌ها افزایش می‌یابد اگر ارز را ارزان نگه داریم، واردات ارزان شده و تولید داخلی گران می‌شود و این موجب شکست تولید داخل می‌شود.» اکبر ترکان با طرح این پرسش که «آیا ما باید از تقاضا برای انتقال سرمایه حمایت کنیم؟» تأکید کرد:‌ «این موضوع به‌ضرر اقتصاد ایران است. در بخش‌های دیگر نیز تقاضا برای پس‌انداز است؛ عده‌ای از وضعیت تورمی ترس دارند و می‌خواهند پس‌اندازهای ارزی داشته باشند. آیا باید به اینها ارز بدهیم. اینجاست که تقاضا برای ارز بالا می‌رود که حریف آن نیستیم.» بنابراین دولت به‌ سمت ارز 4200 تومانی رفت و آن را برای واردات کالا و نیازهای کشور تعریف کرد.


 تیم نیویورکی!
التهاب‌های شدید ارزی که از اواخر سال گذشته آغاز شده و در سال جاری با گستره و شدت بیشتری ادامه یافته است، یک بار دیگر ذهن‌ها را متوجه انتخابی کرده که در مرداد سال 1396 در یکی از کلیدی‌ترین پست‌های این بانک، یعنی معاونت ارزی رخ داد. در آن زمان سیداحمد عراقچی 38 ساله از ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی حکمی برای هدایت بازار ارز و طلای کشور گرفت که بسیاری از کارشناسان اقتصادی را متعجب کرد. بانک مرکزی در معرفی سیداحمد عراقچی، اعلام کرد که وی دانش‌آموخته کارشناسی اقتصاد از دانشگاه شهید بهشتی، کارشناسی‌ارشد مدیریت مالی (فاینانس) از دانشگاه نیویورک و کارشناسی‌ارشد اقتصاد از دانشگاه تهران است. گفتنی است، «احمد عراقچی» با سه سال و نیم سابقه کار و 38 سال سن نفر پنجم اقتصادی کشور است و هیچ سابقه استخدامی پیش از این نداشته و تنها در یک وزارتخانه یک سال کارشناس بوده است.
تحریم‌ها تأثیرگذارند؟
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «تحریم‌ها حداکثر 30 درصد اثرگذار است؛ از این جهت نباید تصور کنیم بیشترین مشکل را از ناحیه تحریم‌ها داشته یا خواهیم داشت.» غلامرضا مصباحی‌مقدم، اقتصاددان کشورمان گفت: «اگر مدیریتی قوی وجود داشته باشد که بهنگام و بموقع عمل کند، به خوبی می‌توانیم مشکلات‌مان را پشت سر بگذاریم. ما قدرت مدیریت بحران را داریم و دوران جنگ را پشت سر گذاشته‌ایم. در دوران جنگ درآمد ارزی ما سالیانه بیش از 6 تا 10 میلیارد دلار نبوده و درآمد غیرنفتی کشور نیز حدود 3 تا 4 میلیارد دلار بود. در حالی که اکنون درآمد نفتی کشور 50 میلیارد دلار و درآمد غیرنفتی ناشی از صادرات نیز نزدیک به 50 میلیارد دلار است.»
اقتصاد رانتی!
شریعتمداری، وزیر صنعت و معدن در حالی اعلام کرده که بنایی برای اعلام اسامی شرکت‌هایی که ارز 4200 تومانی دریافت کرده و نسبت به واردات کالا اقدام کرده‌اند، ندارد که رئیس‌جمهور در جمع مدیران دولت اقدام وزیر ارتباطات را تأیید کرده و در دستوری صریح از «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت، معدن و تجارت و «ولی‌الله سیف» رئیس کل بانک مرکزی خواسته است اسامی شرکت‌های دریافت‌کننده ارز 4200 تومانی را اعلام کنند. «محمدجواد آذری‌‌جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم به سخنان و اقدام وزیر صنعت، معدن و تجارت واکنش نشان داده و نوشته است: «بخش خصوصی پاکدست از انتشار لیست ارزبگیران حمایت کرده و خواهد کرد. باید به جنگ اقتصاد رانتی رفت.» 
مصادره رئیس جمهور
علي شکوري‌راد، دبيرکل حزب اتحاد ملت در همایش ملي احزاب ايران کنايه‌هايي را هم به حزب اعتدال و توسعه زد و گفت: «بعد از برگزاري انتخابات و اينكه آقاي روحاني رئيس‌جمهور شد، مشاهده كرديم كه يك حزب به ايشان وصل است. بعد هم آن حزب خود را پيروز انتخابات تلقي كرد و انتخابات به نفع آن حزب مصادره شد. بنابراين، اين حزب نبود كه رئيس‌جمهور را معرفي كرده و جامعه به او رأي داده باشد؛ بلكه فرآيندهاي خارج حزبي به رئيس‌جمهور شدن ايشان منجر شد.»
سال چینی شهرداری!
در سال حمایت از کالای ایرانی، «سیدمحمدعلی افشانی» که به تازگی به صندلی شهرداری تهران تکیه زده است، از امضای قرارداد ساخت ۶۳۰ واگن مترو با چینی‌ها خبر داد. شهردار تهران گفت: «مناقصه ساخت ۶۳۰ واگن مترو برگزار و برای امضای طرف چینی ارسال شد که به محض امضای قرارداد ساخت واگن‌ها شروع می‌شود.» شایان ذکر است، در حال حاضر پنج شرکت واگن‌ساز ایرانی مپنا، واگن پارس، ایریکو، واگن‌سازی تهران و پلور سبز در کشور فعال هستند و در مواردی تولیدات آنها در انبارها مانده است.