تولید  سریال ضد آمریکایی «نفوذ» 
تهیه‌کننده سریال «نفوذ» به کارگردانی جواد شمقدری گفت: «همه شخصیت‌های داستان «نفوذ» در مقطع انقلاب حضور داشتند و ما در این سریال مشابه‌سازی کرده‌ایم.»
محسن علی‌اکبری گفت: «تاکنون چهار ماه از آغاز تصویربرداری «نفوذ» می‌گذرد و ۴۰ درصد از تصویربرداری‌ این سریال در ۳۸ لوکیشن گوناگون در تهران انجام شده است.»
این تهیه‌کننده همچنین با‌ اشاره به اینکه داستان‌های ما براساس واقعیت است، بیان داشت: «این پروژه براساس اسناد موجود در پیش از انقلاب و اسنادی که پس از انقلاب در برخورد نیروهای انقلابی با مکان‌های در اختیار آمریکا به دست آمد، ساخته شده است.» 
وی در ادامه با‌ اشاره به دیگر مراحل تولید نیز گفت: «اگر مشکلی پیش نیاید، پنج بازیگر خارجی و لوکیشن بسیار بزرگی داریم که همه اینها با حمایت رسانه ملی و مرکز حفظ آثار دفاع مقدس برای ما فراهم خواهد شد.» 
بازگشت ثریا به تلویزیون
تهیه‌کننده برنامه «ثریا» از تمرکز بیشتر بر موضوعات اقتصادی و تقویت فرهنگ مطالبه‌گری در سری جدید این برنامه خبر داد.
محسن مقصودی، مجری و تهیه‌کننده برنامه «ثریا» در پاسخ به این پرسش که برای مشکلات اقتصادی و نابسامانی‌های بازار ارز چه برنامه‌ای خواهند داشت، تصریح کرد: «در سری جدید «ثریا» قرار است به موضوعات اقتصادی روز و به ویژه چالش‌های اخیر بی‌ثباتی بازار ارز توجه جدی داشته باشیم و در این بین با حضور کارشناسان مجرب راهکار ارائه می‌دهیم. سعی‌مان بر این است که حسّ مطالبه‌گری را تقویت کنیم.» وی در ادامه خاطرنشان کرد: «در حال ساخت مستنداتی هستیم که به تدریج پخش می‌شوند،‌ مانند بازار عراق و سوریه و مجموعه مستندی تحت عنوان «همسایه شمالی» که مراحل فنی را می‌گذراند. در مستندات اقتصادی نگاهی به تولید داخلی، شهرسازی و معماری و مسکن داشتیم.» 
برگزاری جشنواره حقوق بشر آمریکایی
مراسم اختتامیه سومین جشنواره بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی هفته دوم تیر در تهران برگزار می‌شود.
اسماعیل آجرلو، دبیر سومین جشنواره علمی‌ـ هنری و همایش بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی گفت: «مجموعه آثار رسیده به دبیرخانه این جشنواره در بخش‌های علمی، هنری، ادبی و رسانه‌ای در گروه‌های داوری تخصصی هر بخش کارشناسی و داوری شده و نتایج در حال جمع‌بندی است. نتایج در قالب نفرات برگزیده هر بخش و همچنین نفرات تقدیری و آثار راه یافته به نمایشگاه و کتاب آثار تعیین شده و به‌زودی معرفی خواهند شد.»
گفتنی است رهبر معظم انقلاب بارها بر رسوا سازی واقعیت حقوق بشر آمریکایی تاکید کرده‌اند. استقبال حاتمی‌کیا از میثم مطیعی
بازتاب شعر میثم مطیعی در روز عید سعید فطر بسیار گسترده بود تا جایی که ابراهیم حاتمی‌کیا هم به آن واکنش نشان داد.
ابراهیم حاتمی‌کیا، کارگردان و فیلم‌نامه‌‌نویس موفق انقلابی، که با فیلم اخیر خود «به وقت شام» بخشی از پلیدی‌های داعش را نمایان کرد، در صفحه شخصی اینستاگرام خود پستی تأمل‌برانگیز منتشر کرد. حاتمی کیا با انتشار تصویری از خود در دوران دفاع مقدس بخشی از شعری  را که میثم مطیعی در روز عید فطر درباره مسائل روز کشور خوانده بود، به عنوان شرح تصویرنوشت:
دوستان! صدق و صفای دهه شصت چه شد؟/ راستی حال و هوای دهه شصت چه شد؟ داستان فیلم جدید ده‌نمکی
فیلم‌برداری فیلم جدید مسعود ده‌نمکی با عنوان «زندانی‌ها» در لوکیشن زندان قصر آغاز شد.
سینمایی جدید «مسعود ده‌نمکی» مضمون اجتماعی دارد و قرار است با مفهومی اخلاقی، قصه‌ جوانی را روایت کند که برای تکمیل پایان‌نامه‌اش قصد دارد روی زندانی‌ها پژوهش کند. 
بیشتر عوامل و اعضای این فیلم نخستین بار است که با ده‌نمکی همکاری می‌کنند.
گفتنی است، ده‌نمکی قصد دارد در این فیلم تأثیر معنویات بر زندانی‌ها را به تصویر بکشد. کارگردان سه‌گانه «اخراجی‌ها» زمان حال و تاریخ معاصر را برای روایتِ هفتمین اثر سینمایی خود انتخاب کرده است. 
جام جهانی در «به وقت جام»
مجموعه مستند «به وقت جام» به مناسبت جام جهانی هر شب از شبکه سوم سیما پخش می‌شود. حسن موسوی‌فرد، مدیر تولید مجموعه «به ‌وقت جام» گفت: «این مجموعه مستند در هر قسمت کشورهای حاضر در جام جهانی 2018 را در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سبک زندگی بررسی می‌کند.» وی افزود: «این مجموعه تلویزیونی شامل مستندهایی درباره مسائل ناگفته یا کمتر گفته شده تاریخ کشورهای حاضر در جام جهانی است. برای نمونه، در مستندهای مربوط به کشورهای آمریکای لاتین، تأثیر استعمار در این کشورها بیان می‌‌شود. همچنین در معرفی کشورهای مسلمان یا عرب حاضر در جام جهانی به مسائل مبتلابه این کشورها توجه کرده‌ایم.»

محمدحسین انصاری‌نژاد
شاعر
صف سربازها سراسیمه، ناگهان اسب و شاه می‌افتند
و «سیاهان» راه بسته به شاه، بین آن شاه‌راه می‌افتند
قلعه مانده است مات بین غبار، آخرین دیده‌بان خبر آورد
فیل‌ها پایکوب آمده‌اند، اسب‌ها پا به ماه می‌افتند
در شبیخون فاتحان بنگر، چون ملخ‌ها که بر مزارع چای
و سه سرباز مانده بر قلعه، غرق خون، بی‌کلاه می‌افتند
و کلاه وزیر، قاضی شد، آن وزیری که پشت معرکه دید
پیش رویش پیاده سربازان، یک‌به‌یک کینه‌خواه می‌افتند
آخر شاهنامه جای خودش، کاوه از کوه برنگشته هنوز
مهره‌ها مثل شاه ماربه‌دوش، بین شطرنج، راه می‌افتند
چشم‌ها مات صفحۀ شطرنج و دلم در غروب آفریقاست
به کلاغان نامه بر، که به شهر چون خطوطی سیاه می‌افتند
کودکان بین چاله‌ها مردند، کسی از یوسفان عزیز نشد
کاش یک شب به خواب می‌دیدند، گرگ‌ها هم به چاه می‌افتند
صف اول در آستین دارند مهره‌هایی که مارشان شده‌اند
صف دوم میان معرکه با اولین اشتباه می‌افتند
صفی از مهره‌های سوخته‌اند، پشت بر عرصه، گرم پیش‌روی!
مات هر سو به ضرب سیلی شاه، ناگهان بعد آه می‌افتند
مهره‌ها را به هم می‌آشوبم، با خودم بین گریه می‌گویم
کودکان مثل سیب سرخ آنجا به کدامین گناه می‌افتند؟


هر روز دم دمای ظهر
آفتاب از لابه‌لای پرده‌های توری اتاق خانم‌جون
دزدکی پا به طاقچه می‌گذاشت
دیدنی بود آفتاب روی طاقچه
و دیدنی‌تر انعکاس انوار زرینش تو قاب آینه
حیاط خونه آقاجون پر از صفا بود؛
شاخه‌های تاک تنیده روی دیوارهای سیمانی
شمعدونی‌های یکی در میون چیده روی حوض کاشی
خاک نم‌خورده باغچه
گلای انار
درخت ابریشم و...
اما باصفاتر از خونه قدیمی آقاجون
خود آقاجون بود
آقاجون صفای باطنش رو از توسل به ائمه(ع) داشت
آقاجون مرد خدا بود
همه عمرش به ارادت گذشته بود؛
ارادت به اهل بیت(ع)
همه توصیه آقاجون پیروی از ولایت بود
می‌گفت؛ تا پرچم اسلام به دست صاحب اصلیش برسه 
باید یاور ولی‌فقیه بود
آقاجون یه منتظر واقعی بود
و الحق انتظار رو برامون خوب معنا کرده بود...

نگاهی به جریان‌های موجود در سینمای ایران

 آرش فهیم/ یکی از حلقه‌های مفقوده در سینمای ایران، «دشمن‌شناسی» است. برخلاف هالیوود که از همان ابتدا بر پایه معرفی گروه‌ها، نژادها و ملت‌های خاصی به عنوان دشمن آمریکا شکل گرفت و به کار خود ادامه داد، در ایران به جز چند نمونه، جریانی به منزله دشمن‌شناسی قابل شناسایی نیست. برای نمونه، آمریکا طی دو دهه اخیر تعداد قابل توجهی فیلم تولید کرده که در آنها چهره‌ای منفی از ایران به مردم کشور خود و دیگر جهانیان معرفی کرده است؛ اما در سینمای ایران نمی‌توان در این دوران فیلمی را نام برد که در آن چهره واقعی آمریکا به نمایش درآمده باشد. ایرانی‌ها همیشه از تخریب کشور خود در فیلم‌ها و سریال‌های غربی ناراحت هستند؛ اما خودشان فیلمی نمی‌سازند که غربی‌ها را عصبانی کند. 
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 و کوتاه شدن دست استکبار جهانی از کشورمان، توطئه‌های پی در پی علیه سرزمین ما شکل گرفت. پس از شکست دشمنان در جنگ تحمیلی و ناتوانی در اشغال حتی یک وجب از خاک ایران، توطئه‌ها علیه کشورمان بیشتر شد و امروز به اوج خود رسیده است. رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) بارها بر ضرورت دشمن‌شناسی تأکید کرده‌اند؛ از جمله در اول فروردین 1386 که در جمع زائران حرم رضوی فرمودند: «یک ملت باید دشمن را بشناسد، نقشه دشمن را بداند و خود را در مقابل آن تجهیز کند.» به طور قطع، دشمن‌شناسی در عرصه فرهنگ و هنر، مسئله‌ای ملی است و به جناح‌های سیاسی ربطی ندارد؛ چرا که هر چقدر درباره این گونه موضوعات، آثار هنری بیشتری تولید شود، به افزایش خودآگاهی مردم کمک می‌کند و از سویی هم به تقویت امنیت کشور منجر می‌شود. با این حال، سینمای ایران، به جز برخی استثناها عرصه‌ای بی‌مسئله و بدون دغدغه‌های کلان است. بیشتر فیلمسازها یا در پی فتح گیشه با کمترین زحمت و دردسری هستند یا سودای کسب جوایز جشنواره‌های خارجی را دارند. در این میان، به جز دو سه فیلم در طول سال، نمی‌توان آثاری را یافت که مسائل و موضوعات کلان و ملی را به تصویر بکشند یا حداقل در قالب یک فیلم مردم‌پسند، مفاهیم فراگیر و بزرگ را هم مورد توجه قرار دهند. یکی از ضعف‌های سینما در کشور ما این است که هیچ جریانی برای شناساندن فعالیت‌های آشکار و پنهان آمریکا و هم‌پیمانانش برضد ایران اسلامی ایجاد نشده است. 

دشمن‌شناسی در سینما؛ چرا و چگونه؟
یک درام، چه در قالب فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی و چه تئاتر، بر پایه تضادها شکل می‌گیرد. رو در روی هم قرار گرفتن دو قطب مثبت و منفی در یک اثر نمایشی، محور اصلی و اساسی بیشتر آثار نمایشی است. مخاطب با تماشای یک درام، با قهرمان داستان همذات‌پنداری می‌کند، او را می‌ستاید و مشتاق پیروزی اوست و نسبت به مخالفان و بدخواهان قهرمان، احساس نفرت می‌کند و خواهان شکست دشمنان قهرمان است. به همین دلیل درام، بهترین و مؤثرترین قالب برای دشمن‌شناسی است. یک فیلم خوش‌ساخت و پر جاذبه با محوریت این موضوع، از هزاران ساعت سخنرانی و صدها صفحه نوشته تأثیرگذارتر است. یکی از اهرم‌های قدرت آمریکا در داخل و خارج از ایالات متحده، به کار بردن این الگو است. هر سال صدها فیلم و سریال در هالیوود تولید می‌شود که محور آنها، قهرمانان آمریکایی هستند که حتی مخالفان سرسخت آمریکا نیز عاشق آنها می‌شوند. چنین فیلم‌هایی افزون بر رؤیاسازی مطابق با منافع نظام سرمایه‌داری جهانی و ترویج سبک زندگی غربی، محملی برای تطهیر آمریکا و تشجیع مردم آن کشور علیه دشمنان فرضی و واقعی هم هستند. قهرمانانی که یا مأمور امنیتی و عضو سازمان سیا هستند یا سرباز و پلیس و گاهی هم در قالب یک اسطوره فانتزی مانند مرد عنکبوتی یا سوپرمن ظاهر می‌شوند و گاهی نیز در قالب قهرمانان تاریخی. درواقع، دشمن‌شناسی در درام از طریق «دوست‌شناسی» عملیاتی می‌شود. به این ترتیب که در یک فیلم یا سریال، باید قهرمانی ملموس و جذاب ظاهر شود تا به دلیل عشق و علاقه به وی، مخاطب نسبت به دشمنان خود و کشورش به خودآگاهی برسد. می‌توان سریال «24» را مثال زد که یکی از آثار پربیننده در بین ایرانیان است. هدف شبکه تلویزیونی «فاکس‌نیوز» آمریکا از ساخت این سریال این بوده که مردم آن کشور به تهدید دشمنان آن کشور بیش از پیش پی ببرند و قدر نیروهای امنیتی و نظامی خود را بدانند. سازندگان این سریال برای اعمال دشمن‌شناسی، تصویری مبهم و بی هویت را از خرابکارها و تروریست‌ها نمایش می‌دهند؛ اما از آن طرف، یک قهرمان را خلق می‌کنند که با دشمنان مقابله می‌کند. جک باور، مأمور مخفی دستگاه امنیتی آمریکا در یک درام نفس‌گیر و تکان‌دهنده، با توانمندی و هوش بالای خودش، همه گره‌ها را باز می‌کند. مهندسی درام در این سریال به گونه‌ای است که حتی یک شخص ضد آمریکایی در کشوری، چون ایران نیز با جک باور همراه و همدل می‌شود و وی را به دلیل انگیزه راسخ و خالصانه‌اش در نجات خانواده و کشورش تحسین می‌کند. 

چند فیلم درباره دشمن‌شناسی
البته در سینما و تلویزیون ما هم آثاری در رده دشمن‌شناسی ساخته شده است؛ اما تعداد این آثار بسیار اندک است. از نمونه‌های اخیر می‌توان به «به وقت شام»، «ماجرای نیمروز»، «یتیم‌خانه ایران»، «روباه»، «قلاده‌های طلا» و ... اشاره کرد؛ اما در مقابل، هزاران فیلمی که می‌توانستند به آثاری عظیم و تماشایی درباره موضوعات تکان‌دهنده تبدیل شوند، ساخته نشده است. انواع توطئه‌های ضد ایرانی آمریکا، حتی در حوزه اقتصاد یکی از این موضوعات مهم و ملی است که جای شگفتی دارد هنوز هیچ فیلم یا سریال خاصی با این موضوع ساخته نشده است. 
ضمن اینکه دشمن‌شناسی فقط به معرفی بیگانگان محدود نیست؛ بلکه افشای دشمنان داخلی هم می‌تواند سوژه ساخت چنین فیلم‌هایی باشد. برای نمونه، امروز در کشور ما با جریان اخلال‌گری اقتصادی مواجه هستیم. مفسدان اقتصادی و اختلاس‌گرها، نیروهایی هستند که به مثابه دست راست دشمنان خارجی در داخل فعالیت می‌کنند؛ اما هیچ فیلمی درباره آنها ساخته نشده و نمی‌شود.



اگر قصد بازدید از موزه‌ای تاریخی را در سر می‌پرورانید، کافی است با کمی دقت و تیزبینی، اخبار امروز و دیروز داخل و خارج کشور را مروری کنید. یقین بدانید، بدون صرف هزینه‌ آنچنانی و تهیه بلیت موزه به قیمت‌ گزاف ارز و اجبار به سفر در میانه انبوهی از خودروهای آلاینده محیط زیست به دلیل سوء‌مدیریت برخی مدیران خارج از جو زمین و هوای آلوده کلان‌شهر تهران، خود را در محیطی بزرگ، به وسعت تاریخ، با انبوهی از آثار خوب و بد عملکرد شخصیت‌های گوناگون تاریخی خواهید یافت که جام‌هایی در دست، خود را به بازدیدکنندگان معرفی می‌کنند. برخی جام‌های ساخته شده از جنس عزت ملتی و «برجامی» از جنس امید بیهوده به دشمن که هیچ‌گاه نتیجه نداده و نمی‌دهد.
از جمله جام‌های عزت‌آفرین، می‌توان به «جام طلای حسنلو»، با قدمتی بیش از هشت هزار سال پیش از میلاد مسیح در نقده استان آذربایجان غربی، به منزله نمادی از تاریخ کهن ایران اسلامی اشاره کرد که با تصاویری برجسته از  پهلوانی که گرز و کمان در دست دارد، مردی که در حال رام کردن شیر است و پدر و مادری که در حال بازی با کودک خردسال‌شان هستند و... ترکیبی از سلحشوری مردانگیِ توأم با حس مهر و عطوفت انسانی را به نمایش می‌گذارد، همچنین مدال افتخار ملت و رهبری بصیر و بیدار بر سینه تیم ملی ایران در مسابقات «جام جهانی» روسیه  2018، در مصاف با تیم ملی اسپانیا،  که با خلق صحنه‌ای تماشایی در دفاع تمام‌عیار از دروازه خودی در برابر هجوم بیگانگان، برای بازیکنان صحنه سیاست و دیپلماسی، در همه دوران سیاست خارجی کشور که دارای درس‌های ارزشمندی بودند تا شاگردان نوآموز کلاس دیپلماسی کشور سرفراز ایران اسلامی بدانند هر آنچه از تدبیر در عرصه سیاسی می‌اندیشند باید دارای پیام جلوگیری از ورود توپ حریف نابکار و غیر قابل اعتماد به دروازه ملت نجیب ایران باشد، نه آنکه با فرار به جلو دید دروازه‌بان را بسته و تونلی وسیع بر روی حریف، رو به سمت دروازه خودی بگشایند. علی برکت‌الله
بی‌شناسنامه


 جبار آذین/ عده‌ای از سینماگران بخش خصوصی هستند که معمولاً با تکیه بر سرمایه‌های خرد خود و بدون دریافت وام‌های رفاقتی بخور پس نده در سینما فعالیت می‌کنند و اغلب در گذرگاه‌های تیغ و خنجر تولید و اکران، مورد نوازش مافیا و حامیان آنها در میان نامدیران سینما قرار می‌گیرند.
اما به تازگی فریادهای خود را ضد ورود سرمایه‌های هنگفت مشکوک از راه‌ها و بیراهه‌ها به سینما بلند کرده‌اند. این رخداد که در درجه نخست، نشان‌دهنده بدون در و دروازه بودن و نداشتن مدیریت و نظارت بر امور سینما و بزم و خلوت‌نشینی متولیان سینما است، چند مسئله مهم را یادآور می‌شود؛ تداوم باندبازی، پولشویی، تاراج بیت‌المال، کجروی و فساد و ابتذال در سینما، انحراف مسیر فیلمسازی در کشور، رشد بادکنکی سرمایه‌خواران سینما و آزار گروهی از فعالان سینما که برای ادامه حیات و فعالیت سینمایی خود، شاید مجبور شوند به دلیل ناکارآمدی نامدیران سینما، در مقابل پدرخوانده زانو بزنند و وارد کج‌راه مافیا و همسفره‌های آنها در بخش‌های دولتی و غیر دولتی شوند. با این حال، سکه این رویداد تلخ، روی دیگری هم دارد که نشان می‌دهد، سرمایه‌های هنگفتی که وارد سینما شده و می‌شوند، ابداً مشکوک نیستند و سینماگران معترض با اندکی واقع‌نگری می‌توانند، افراد و گروه‌هایی که این سرمایه‌ها را با خود از مجراهای قانونی و غیر قانونی وارد سینما کرده و سبب افزونی سرمایه و شعف سرکردگان مافیای سینما می‌شوند، شناسایی کنند. آنها می‌دانند که بسیاری از این سرمایه‌ها همراه آقازاده‌ها و فراک‌پوش‌ها و از درهای پشتی کوچه‌های پشتی برخی گروه‌های سیاسی و باندهای اقتصادی، چند بانک و سازمان و نهاد، برای اعمال نظر و سلیقه و تطمیع برخی هنرمندان برای روزهای نیاز به آرا و حمایت‌های سیاسی آنها و در عمل تخریب بیشتر سینما، وارد سینما می‌شوند. با این توصیف، نه این سرمایه‌ها مشکوکند و نه واردکنندگان و تزریق‌کنندگان آنها! نکته مهم‌تر اینکه، معترضان هم مانند منتقدان ‌متعهد و رسانه‌های بیدار و سینماگران هوشیار می‌دانند که نامدیران و هنرمندنماها، بدون اجازه و هماهنگی با مافیا آب هم نمی‌‌نوشند، ازهمین رو، هرکس و هر سرمایه نمی‌تواند بدون مهر و امضای مافیا و چرب کردن سبیل آنها به سینما ورود کرده و موقعیت و سرمایه و جایگاه دیگران و مناسبات نابسامان سینما را نادیده بگیرد!  بنابراین، سینماگران مستقل از این سرمایه‌ها در ناکجاآباد به دنبال مشکوک‌ها نباشند؛ دشمن، خانگی است. آنها را در صورت زخمی آل کاپون و فربهی پدرخوانده و جولان و زیاده‌خواهی مافیا و رؤیاپردازی‌های کودکانه کرسی‌نشینان سینما و هنرمندنماها بازشناسی کنند!

امام علی(ع) فرمودند: ای مردم، در روزگاری کينه‏‌‌توز و پر از ناسپاسی و کفران نعمت‌ها، صبح کرده‌ايم که نيکوکار، بدکار به شمار می‌آيد و ستمگر بر تجاوز و سرکشی خود می‌افزاید. نه از آنچه مي‏‌دانيم بهره می‌گيريم، و نه از آنچه نمی‌دانيم، می‌پرسيم، و نه از هيچ حادثه مهمی تا به ما فرود نيايد، می‌ترسیم. ای مردم، بايد دنيای حرام در چشمان‌تان از پر کاه خشکيده و تفاله‏‌های قيچی شده دامداران، بی‌ارزش‌تر باشد. از پيشينيان خود پند گيريد، پيش از آنکه آيندگان از شما پند گيرند، اين دنيای فاسد نکوهش‏‌ شده را رها کنيد؛ زيرا مشتاقان شيفته‏‌تر از شما را رها کرد.
منتخبی از خطبه ۳۲ نهج‌البلاغه

هر روز صبح
نیایش را پر از نیاز
نیاز را پر از وصال
و وصال را پر از خدا کنیم
هر روز صبح
چشم‌ها را پر از هوای ناب
گوش‌ها را پر از جواب کنیم
و هر روز صبح
متفاوت باشیم از دیروز
لبریز باشیم از امروز
صبح‌تان زیبا و پرگل
روزتان پر خنده و شاد
و لحظه‌های‌تان ماندنی...
صبح صادق بهره‌برداری‌های منفعت‌طلبانه آمریکا از نقض حقوق ملت‌ها و دولت‌‌ها را بازخوانی می‌کند


 علی قاسمی/ شیطان بزرگ آمریکا در طول چهار دهه عمر پر برکت جمهوری اسلامی ایران، انواع توطئه‌های براندازانه و اقدامات خصمانه، از جمله جنگ نرم فرهنگی و ایدئولوژیک را برای مهار انقلاب اسلامی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های رسانه‌ای و دستگاه‌های تبلیغاتی جریان‌ساز صهیونیستی انجام داده است. بهانه‌ها و ابزارهای مهم و اثرگذار نظام سلطه با محوریت آمریکا، بهره‌گیری ابزاری از موضوع «حقوق بشر» بوده است که پرونده پر قصه و پر غصه‌ای دارد؛ از این نظر که آمریکا بزرگ‌ترین ناقض آن در جهان شناخته می‌شود؛ اما از این ابزار و حربه در سکوت و بایکوت مرگ‌آور جهانی برای فشار بر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و دیگر دول ناهمسو در سیاست و اقتصاد با خود به راحتی آب خوردن استفاده می‌کند و با همین بهانه انواع تحریم‌های ظالمانه را بر ضد کشورمان در سطوح گوناگون به تصویب رسانده، ‌این در حالی است که بسیاری از آزادیخواهان و دولت‌های مستقل به خوبی واقف هستند که آمریکا جنایت‌های بسیاری را یا خودش به صورت مستقیم انجام داده یا اینکه به صورت نیابتی به کشورهای وابسته و سر سپرده واگذار کرده است.

بازخوانی سیاهه
 حقوق بشری آمریکا
رهبر معظم انقلاب در دیدار با خانواده‌های شهدای هفتم تیر و جمعی از خانواده‌های شهدای استان تهران در تاریخ 6/4/1394 در یک ابتکار عمل منطقی هفته‌ای از دهه مظلوم شصت را در تاریخ انقلاب اسلامی‌ـ که آمریکایی‌ها بیشترین جنایت و خیانت را بر ضد ایران اسلامی انجام دادند‌ـ تحت عنوان هفته «حقوق بشر آمریکایی» پیشنهاد دادند تا بخشی از جنایات ضد بشری دولت آمریکا در ایران و جهان برای مردم بازگو و رمزگشایی شود. از 6 تا 12 تیر ماه؛ بهترین گزینش برای هفته حقوق بشر آمریکایی است. چرا که همان افرادی که از حقوق بشر دَم می‌زنند، هر روز یک جنایت علیه ملت ایران رقم زده‌اند. این جنایات به قدری غم‌بار بودند که هیچ گاه از خاطر ملت ایران زدوده نخواهد شد و با اینکه چندین سال از آن می‌گذرد، اما جراحت‌ها و زخم‌های ناشی از آثار و پیامدهای آن جنایات هنوز التیام نیافته است. جنایات پی‌درپی آمریکا به صورت مستقیم و غیر مستقیم در هفته موسوم به «هفته برائت از حقوق بشر آمریکایی» را اگر به صورت فهرست‌وار یادآوری کنیم، بهتر می‌توان به چهره بزک شده در پشت نقاب آمریکایی پی برد و تصویر مشوشی از آن را در اختیار نسل جدید قرار داد:
ـ ششم تیر ماه سال 1360، سوء قصد نافرجام به حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی)؛
ـ هفتم تیر ماه سال 1360، بمب‌گذاری و انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی و به شهادت رساندن آیت‌الله دکتر بهشتی و هفتاد و دو نفر از یاران صدیق انقلاب اسلامی؛
ـ هفتم تیر 1366، بمباران شیمیایی سردشت به دست صدام با حمایت واشنگتن؛
ـ هشتم تیر ماه سال 1360، ترور و به شهادت رساندن شهید محمد کچونی، رئیس زندان اوین؛
ـ یازدهم تیر ماه سال 1360، ترور و به شهادت رساندن آیت‌الله صدوقی(ره) نماینده امام(ره) و امام جمعه یزد؛
ـ دوازدهم تیرماه سال 1367، شلیک مستقیم موشک به هواپیمای مسافربری ایرباس شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به وسیله ناو آمریکایی و شهادت همه 290 مسافر و خدمه، از جمله 66 کودک و 53 زن
اینها تنها بخشی از اقدامات ضد حقوق بشری است که سرویس‌های امنیتی آمریکا و غرب به منزله عامل کمک‌کننده یا حداقل تشویق‌کننده، ایفاگر نقش اصلی در وقوع آنها هستند. گفتنی است، اگر حجم عظیم تناقضات حقوق بشری آمریکا در جهان و حتی در قبال شهروندان داخلی آمریکا فهرست شود، می‌تواند دست‌مایه نگارش کتاب‌ها و مقالاتی قرار گیرد که بررسی همه آنها در مجال این مقال نیست و باید در فرصت مناسبی به بازخوانی جنایات و اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا نشست. 

سه نکته متمایز
اول، پیش از ورود به بحث باید این نکته را بیان کرد که، «حقوق بشر» اساسی‌ترین و ابتدایی‌ترین حقوقی است که هر فرد به طور ذاتی، فطری و به صِرف انسان بودن از آن بهره‌مند می‌شود؛ اما آمریکا حتی حقوق بشر را نیز دست‌مایه سلطه غیر قانونی خود برای سرنوشت ملت‌های جهان قرار می‌دهد و این یعنی سوءاستفاده بی‌رحمانه از نام و عنوان حقوق بشر در راستای امیال و آمال غیر قانونی و فریبکارانه سیاسی، نظامی و اقتصادی قدرت‌های جهانخوار. جاسوسی و نقض حریم خصوصی افراد، جنگ‌های غیر قانونی، ترور، لابی‌های پشت پرده سیاسی و نقض آزادی بیان، حمایت از فعالیت سازمان‌های غیر دولتی و تحریم به بهانه ارتقای حقوق بشر مدنظر خود و...، از جمله اقدامات آمریکا در نقض حقوق بشر است. در این بین، مهم این نکته است که پرچم دفاع حقوق بشر که به غلط در دست قدرت‌های سلطه‌گر به ویژه آمریکا افتاده و به دلخواه خودشان از آن بهره‌برداری می‌کنند، خارج شود، همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) فرموده‌اند: «دنیایی که چشم بر این جنایت‌های وقیحانه می‌بندند، نمی‌تواند ادعا کند که طرفدار حقوق بشر است و نمی‌تواند امیدوار باشد که خواهد توانست با تروریسم رو به رشد در دنیا مقابله کند، اینها خود مشوق تروریسم‌ هستند.»
دوم، با وجود تعریف شدن جنایات جنگی از سوی دیوان بین‌المللی کیفری و کنوانسیون ژنو و همچنین قوانین جنگی مربوط به حقوق بین‌الملل، متأسفانه به دلیل عضویت نداشتن آمریکا در دیوان بین‌المللی کیفری و مشروط کردن پذیرش عضویت به بررسی نشدن جنایات جنگی سربازانش در این دادگاه، جنایات جنگی که آمریکایی‌ها در سراسر جهان مرتکب می‌شوند، در هیچ دادگاه بین‌المللی پیگیری نمی‌شود.
سوم، حال در چنین فضایی که تاریخ نشان‌دهنده و شاهدی آشکار بر جرایم آمریکا در اعمال و اقدامات ضد بشری و خلاف حقوق انسان‌ها در جهان است، هدف آمریکا از شعار فریبنده پیگیری حقوق بشر چیست؟ در پاسخ باید گفت، مخالفت جمهوری اسلامی ایران با استکبار جهانی و در رأس آنها آمریکا موجب شد کینه آمریکایی‌ها بیش از پیش آشکار شود و آمریکایی‌ها هر روز به بهانه جدید در فکر اقدامات حقوق بشری بر ضد ایران باشند تا جایی که جنایات آمریکا علیه جمهوری اسلامی به همان مواردی که در گذشته اتفاق افتاده، محدود نمی‌شود و نخواهد شد. از همه مهم‌تر، سوءاستفاده از فرصت‌ها، از جمله فتنه‌انگیزی‌ها (مانند فتنه 88)، اعتراض‌های داخلی حتی اجرای قصاص و تحصن‌های احتمالی بابت گرانی ارز و طلا هم از جمله مواردی است که می‌توانند به مثابه سوژه‌ای حقوق بشری از آن استفاده ‌کنند.

برخورد دوگانه با حقوق بشر
غرب به سرکردگی استکبار جهانی در هر کشوری که منافع آنها اقتضا می‌کند، در قبال نقض حقوق بشر سکوت می‌کند و در کشورهایی که با منافع آنها همسو نبوده، به کوچکترین اقدامی واکنشی سریع نشان می‌دهد که این خود نشان‌دهنده برداشت غیر منطقی آنها از موضوع حقوق بشر خودساخته است. رویکرد دوگانه در برخورد با اتفاقاتی که به نقض حقوق اولیه شهروندان منجر می‌شود، از سوی غرب گاهی فراتر از سکوت پیش می‌رود و در مواردی به حامیان سرسخت دیکتاتورها تبدیل می‌شوند. گفتنی است، کشوری مانند جمهوری اسلامی ایران که انتخابات آزادانه در آن برگزار می‌شود و مردم سرنوشت سیاسی خود را تعیین می‌کنند، همواره از سوی غربی‌ها به نقض حقوق بشر متهم می‌شود؛ اما کشوری که بوی انتخابات به مشام آنها نرسیده، موروثی اداره می‌شود و مردم دست‌شان یک بار هم به مهر رأی منقش نشده است، آنها را کشورهای دموکراتیک می‌نامند. امروزه، به خوبی شاهد هستیم که آمریکایی‌ها و هم‌پیمانان آنان نسبت به رژیم غاصب صهیونیستی و جنایت‌هایی که در اراضی اشغالی مرتکب می‌شود، سکوت اختیار می‌کنند و در قبال حملات نظامی عربستان به مردم بی‌دفاع یمن که مصداق بارز نسل‌کشی و نقض حقوق بشر به شمار می‌رود، هیچ تحرک و واکنشی از خود نشان نمی‌دهند و طبق گفته سازمان‌های مدافع حقوق بشر که 19 میلیون یمنی، یعنی 60 درصد از ساکنان این کشور با فقدان امنیت غذایی روبه‌رو هستند و نیمی از مراکز بهداشتی این کشور، از مدار خدمت‌رسانی خارج شده است، موضع‌گیری نمی‌کنند. این منطق حقوق بشر آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها به مسائل پیرامونی است؛ همین‌هایی که در قطعنامه‌های حقوق بشری علیه ایران به آزادی زندانیان سیاسی اشاره دارند، خود تعدادی زندان‌های مخفی در برخی کشورها تأسیس کرده‌اند که از جمله می‌توان به زندان مخفی سیا در لهستان و... اشاره کرد. جدا کردن کودکان از والدین‌شان و نگهداری آنها در قفس در مرزهای آمریکا آخرین نمونه نقض حقوق بشر از سوی این کشور است. خلاصه کلام اینکه آمریکایی‌ها برای موضوع حقوق بشر تعریف خودشان را دارند و هر جا که منافع آنها در خطر باشد، از ابزار حقوق بشر، ریاکارانه برای سلطه بر کشورهای دیگر استفاده می‌کنند و از آن به عنوان «به خطر افتادن حقوق بشر» یاد می‌کنند و هرجا که منافع‌شان در خطر نباشد، حقوق بشر معنایی ندارد. هر چند حقوق بشر برای آمریکا به مثابه حربه‌ای است تا به کشورهای دیگر حمله کند و کشورهای مظلوم را تحت فشار قرار دهد، اما نقطه ضعف این کشور نیز به شمار می‌آید و آنها به شدت مایلند که از این زاویه، به آمریکا پرداخته نشود. پس جا دارد با روش‌های هنرمندانه و از ابزارهای رسانه و هنر، (مانند شعر، طنز، کاریکاتور، نقاشی و فیلم) استفاده شود.

بهانه‌سازی برای اقدام
اهداف ضد حقوق بشری علیه ایران هر روز از سوی قدرت‌های غربی، ‌به ویژه آمریکا به روز می‌شود. یکی از این اهداف روز اقدامات مالی و اقتصادی است که به شیوه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس از اعلام تصمیم ترامپ برای خروج از برجام، بلافاصله وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد: «دفتر کنترل اموال دارایی‌های خارجی این وزارتخانه به دنبال بازگرداندن تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران در دو دوره 90 و 180 روزه است.» هر بار آمریکا به بهانه‌ای این اقدام را انجام می‌دهد، در این دوره «استیو منوچین» وزیر خزانه‌داری آمریکا گفته است: «ترامپ به طور مکرر و شفاف اعلام کرده است که دولتش به دنبال مقابله با همه اقدامات ثبات‌زدایی ایران است. ما به کار با متحدان خود برای ایجاد یک توافق که به طور واقعی در راستای بهترین منافع بلندمدت امنیت بین‌المللی باشد، ادامه می‌دهیم.» 
آنها در تشریح اهداف سوء خود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بهانه قرار داده‌اند و در توجیه بهانه‌های‌شان استفاده از موشک‌های بالستیک علیه متحدان ما، حمایت از رژیم بشار اسد در سوریه، نقض حقوق بشر علیه مردم خود و سوءاستفاده از شبکه مالی بین‌المللی را به عنوان دلیل ذکر کرده‌اند. اما همین جریان ضد ایرانی در حین مذاکرات و اجرای برجام چند اقدام اقتصادی و مالی بر ضد حقوق انسانی و اولیه مردم ایران به تصویب رساندند که نشان می‌دهد هر لحظه به دنبال محدود‌سازی ایران به انحای مختلف هستند که به چند نمونه جدید از این اقدامات اشاره می‌شود: 
1ـ منع فروش بوئینگ به ایران؛ مجلس نمایندگان آمریکا هفتم جولای 2016 برای مسدود کردن فروش هواپیماهای مسافربری بوئینگ به دو متمم در این زمینه که به لایحه بودجه خدمات مالی تصویب کردند. گفته می‌شود که این طرح ممکن است بر دیگر شرکت‌هایی که قصد فروش هواپیما به ایران را دارند، اثر بگذارد، چرا که همه جت‌های امروزی دست‌کم دارای بیش از ۱۰ درصد قطعات آمریکایی هستند؛ بنابراین به مجوز صادراتی آمریکا نیاز دارند.
2ـ قانون عدالت برای قربانیان تروریسم؛ مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را تصویب کرد که براساس آن ایران باید 46 میلیارد دلار به آنچه «قربانیان حملات تروریستی ایران در سراسر جهان» خوانده می‌شود، غرامت بدهد. این طرح که «قانون عدالت برای قربانیان تروریسم ایران» نام دارد، روز پنج‌شنبه 9 مهر 1394 (اول اکتبر 2015) با 251 رأی موافق در مقابل 173 رأی مخالف تصویب شد.
3ـ غرامت دو میلیارد دلاری دیوان عالی آمریکا از ایران؛ دیوان عالی آمریکا اول اردیبهشت حکم داد که دو میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده ایران باید به خانواده‌های قربانیان آمریکایی بمب‌گذاری‌های سال ۱۹۸۳ در مقر تفنگداران دریایی ایالات متحده در بیروت و دیگر حملات مرتبط با ایران، پرداخت شود. به دنبال این اقدام کانادا نیز با تبعیت از آمریکا حکم داد که ۱۳ میلیون دلار از محل دارایی‌های غیر دیپلماتیک ایران در این کشور به خانواده قربانیان آمریکایی حملات «تروریستی» گروه‌های حزب‌الله و حماس پرداخت شود.
4ـ ممنوعیت خرید آب سنگین؛ مجلس نمایندگان آمریکا ششم خرداد به لایحه‌ای رأی داد که طی آن دولت ایالات متحده را از خرید آب سنگین از ایران منع می‌کند. این لایحه برای اجرایی شدن باید در سنای آمریکا نیز به تصویب برسد که اکنون با رأی منفی سناتورها مواجه شده است.
5ـ قانون شفافیت تأمین مالی تروریسم ایران؛ اعضای مجلس نمایندگان آمریکا با 246 رأی موافق در مقابل 181 رأی مخالف، طرح موسوم به قانون شفافیت تأمین مالی تروریسم ایران را تصویب کردند که شروط بسیاری را برای خروج مؤسسات مالی ایرانی از لیست تحریم‌شدگان از سوی آمریکا تعیین می‌کرد، به طوری که بند نخست آن می‌گوید رئیس‌جمهور آمریکا نمی‌تواند مؤسسه مالی خارجی شامل مؤسسات مالی ایرانی را تا زمانی که شرایط بند c تحقق نیابد از لیست تحریمی آمریکا خارج کند. این مصوبه اکنون با وتوی اوباما باطل شده است.
6ـ طرح تحریم جدید علیه ایران به بهانه حملات سایبری؛ یکی از قانونگذاران آمریکایی طرحی را به مجلس سنا ارائه کرد تا رئیس‌جمهور آمریکا را به تحریم اشخاص ایرانی به بهانه حملات سایبری ملزم کند. «مایک راوندز» در اظهاراتی برای توضیح این طرح، با متهم کردن ایران به انجام حملات سایبری علیه مواضع آمریکایی گفت: «ایران و دیگر دشمنان ما، در حال حاضر از فناوری‌های پیشرفته برای حمله سایبری به شرکت‌ها و دولت کشور ما استفاده می‌کنند. ما با گزارش‌دهی و تحریم کردن کسانی که این اقدامات را انجام می‌دهند می‌توانیم از وقوع حملات سایبری بیشتر جلوگیری کنیم.»
7ـ ممانعت از دسترسی ایران به دلار آمریکا؛« مارکو روبیو» و «مارک کیرک» سناتورهای جمهوریخواه سنای آمریکا روز ششم آوریل 2016 قانونی را ارائه دادند که ضمن آن مانع تبادل ارزی بانک‌های خارجی با ایران از طریق دلار آمریکا شوند. گفته می‌شود این قانون از دسترسی غیرمستقیم ایران به واحد پولی آمریکا از طریق مسدودسازی شبکه نقل و انتقال بانکی دلار در خارج از آمریکا برای معاملات مرتبط با تهران یا افراد با ملیت ایرانی جلوگیری خواهد کرد.
8ـ تحریم‌های جدید به بهانه آزمایش موشکی؛ بیست‌و‌چهارم ماه مارس سال جاری، رسانه‌ها از اعمال تحریم‌های جدید علیه برخی از اشخاص و نهادهای ایرانی خبر دادند و وزارت خزانه‌داری آمریکا مدعی شد که این اقدام به دلیل مشارکت در برنامه موشک‌های بالستیک ایران صورت گرفته است.
9ـ ایران در صدر کشورهای حامی تروریسم؛ در دوم ژوئن سال جاری، وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالیانه خود درباره تروریسم، ایران را «در صدر» کشورهای حامی تروریسم قرار داد و مدعی شد، تهران به طرق گوناگون، از جمله حمایت‌های مالی، آموزش و رساندن تجهیزات به گروه‌های تروریستی در کشورهای مختلف جهان کمک کرده است.
10ـ گزارش سالیانه آمریکا‌ از ادامه نقض حقوق بشر در ایران؛ وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش سالیانه خود از اوضاع حقوق بشر سراسر جهان، ایران را در کنار کشورهای کره شمالی، کوبا، تاجیکستان و چین دارای یک حکومت استبدادی توصیف کرد و مدعی شد، به طور گسترده حقوق بشر و آزادی‌های اساسی مردم در ایران نقض می‌شود. در این گزارش همچنین ایران به شکنجه و برخورد خشن با زندانیان سیاسی و مخالفان متهم شده است.
افزون بر موارد برشمرده موارد مشابه دیگری هم وجود دارد که خروج آمریکا از مجمع حقوق بشری سازمان ملل متحد به دلیل تصویب و نگه‌داشتن رژیم صهیونیستی در لیست ناقضان حقوق بشر نمونه دیگری است که در هفته‌های اخیر رخ داد و نشان داد که آمریکا حتی تحمل کوچک‌ترین برخورد حقوق بشری با خود و دنباله خود رژیم صهیونیستی را ندارد. جالب اینکه آمریکا در جایگاه بزرگ‌ترین ناقض حقوق بشر به اتهام آنچه رفتارهای دوگانه می‌نامد از این مجمع بین‌المللی خارج می‌شود. مجموعه اقدامات آمریکا در موضوع حقوق بشر و دیگر حوزه‌های اختلافی با دیگر ملل و از جمله ایران اسلامی نشان می‌دهد که بهانه‌های آمریکا تمام‌شدنی نیست و هرگاه یک گام از یکی عقب‌نشینی کنیم، مورد دیگر در دستور کار قرار می‌گیرد، پس چه خوب است ضمن ایستادگی در مقابل قدرت‌های زیاده‌خواه، جنایات پیشین آنها خوب تبیین و تشریح شود و برای اقدامات واهی که در آینده به دنبال آن است، آمادگی‌های لازم را داشته باشیم.

اقدامات اجرایی
‌برخی از مهم‌ترین اقداماتی که می‌توان به واسطه آنها طرح‌ها و نقشه‌های شوم دشمن را خنثی کرد عبارتند از: 
۱ـ بازتولید و بازتعریف مبانی انقلاب اسلامی در دو محور استکبارشناسی و استکبارستیزی ۲ ـ تقویت روحیه ظلم‌ستیزی و دفاع از حقوق واقعی مظلومان؛
۳ ـ عمق‌بخشی به درک و شناخت مردم در زمینه اقدامات و سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران ۴ـ اقدامات پیشدستانه از افشای سیاست‌های محتمل ضد حقوق بشری آمریکا در آینده ۵ـ تشکیل نمایشگاه‌های هنری برای تبیین جنایات آمریکا ۶ ـ پوش خبری مناسب برنامه‌ها در رسانه‌ها و استفاده مناسب از فضای مجازی ۷ـ بهره‌گیری از ظرفیت موارد نقض حقوق بشر از سوی آمریکا در کشورهای مختلف ۸ـ تبیین مؤلفه‌های اقتدار نظام جمهوری اسلامی در برابر توطئه‌های بی‌شمار طرفداران حقوق بشر ۹ـ بصیرت‌افزایی و روشنگری در میان اقشار جامعه متناسب با شرایط و نیازها و شناساندن جنایات متعدد دشمن۱۰ـ تبیین اهداف دشمن در استفاده از حربه‌‌های اقتصادی مثل تحریم‌ها۱۱ـ افشا و بازخوانی جنایات آمریکا در هفته حقوق بشر آمریکایی در مساجد و تشکل‌های فرهنگی و بقاع متبرکه.