حجت‌الاسلام موسوی‌فر امام جمعه خرمشهر گفت: من معتقدم که روحیه جهادی و تفکر انقلابی تنها راهی است که می‌تواند مشکلات و چالش‌های به اجرا گذاشته شده از سوی نظام سلطه را حل کند. ما اکنون در یک پیچ تاریخی سخت قرار داریم. در هر کجا که ما پیشرفت داشتیم، قطعاً در آن روحیه جهادی حاکم بود، در روزهای اخیر این روحیه را قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) به نمایش گذاشت، این قرارگاه با احداث خط غدیر۲ در اسرع وقت مشکل مردم را حل کرد، این نیز نمونه‌ای دیگر از روحیه جهادی و تفکر انقلابی است.


  مهدي سعيدي/ مسئله تعامل با توده‌هاي جامعه و حفظ هواداران و بدنه اجتماعي را مي‌توان مهم‌ترين دغدغه احزاب و گروه‌هاي سياسي دانست، که بي‌توجهي به آن به بي‌اعتباري فعاليت‌هاي سياسي خواهد انجاميد. اصلاح‌طلبان که روزگاري خود را توده‌اي‌ترين جريان سياسي کشور مي‌دانستند، مدت‌هاست که با ريزش آرای مردمي مواجهند و بي‌اعتمادي ايجاد شده نسبت به کارآمدي اين جريان در رفع مشکلات کشور که حاصل حمايت از دولت دوازدهم، عملکرد نمايندگان فهرست اميد در مجلس و حتي عملکرد شهرداري تهران و شوراي شهر اصلاح‌طلب است، آنان را به واکنش‌هايي در اين زمينه کشانده است.
اين نگراني را مي‌توان در يادداشت «مرتضي حاجي»، عضو بنياد باران در يادداشتي با عنوان «اصلاح‌طلبان و چالش جلب سرمايه اجتماعي» مشاهده کرد. از نگاه وي، جريان اصلاحات در اين وضعیت بيش از هر زمان ديگری وظيفه دارد براي حل مشكلات فوري و ضروري جامعه به ويژه مشكلات اقتصادي همت گمارد. حاجي معتقد است بين اصلاح‌طلبان و مردم فاصله افتاده و به چالشي بزرگ در اين اردوگاه بدل شده است که به واقع حاصل بي‌توجهي به نيازهاي واقعي مردم و اولويت يافتن مناقشات سياسي و جناحي نزد اين جريان بوده است؛ از این رو «اصلاحات به تجديد نظر در مورد ارتباط خود با جامعه نياز دارد. اين مسئله بيش از هر چيز ديگري به حل مشكلات جريان اصلاحات و حتي به انسجام تشكيلاتي كمك مي‌كند.»
اتخاذ چنين تصميمي هر چند به ظاهر مي‌تواند راهکاري مناسب براي ترميم اعتماد مردم به اصلاح‌طلبان باشد؛ اما بايد توجه کرد که معلوم نيست اصلاح‌طلبان تا چه اندازه توان ارائه چنين راهکاري را داشته باشند؛ زیرا راهکارهاي اقتصادي اين جريان نه مبتني بر خوداتکايي داخلي و تقويت ساخت دروني و توجه به نسخه‌هاي اقتصاد مقاومتي، بلکه برآمده از سياست‌هاي توسعه اقتصادي وابسته بوده که اتفاقاً وضع کنوني اقتصاد کشور محصول شکست و بن‌بست همين سياست‌ها است! همان سياستي که چرخش چرخ‌هاي اقتصاد را در گرو تعطيلي چرخ‌هاي سانتريفيوژها مي‌ديد و امروز پس از شش سال نه از چرخ سانتريفيوژها خبري هست و نه از چرخش چرخ اقتصاد و رونق بازار! 
اظهارات چند روز پيش سعيد حجاريان نیز در اين راستا قابل تأمل و توجه است. وي در گفت‌وگو با روزنامه «اعتماد» از احتمال پس زدن اصلاح‌طلبان از سوی مردم صحبت مي‌کند و اشاره دارد: «اصلاح‌طلبان در صورت قرار گرفتن در چنين وضعيتي بايد سياست‌هاي خود را به تعبير مولانا از دهان غير مطرح كنند. به اين معنا كه سياست‌هاي‌شان را نخست با گروه‌هاي مرجع جديد شامل هنرمندان، مشاهير و... در ميان بگذارند و پس از دريافت بازخوردها و اعمال تغييرات احتمالي، سياست‌ها توسط همان گروه‌هاي مرجع جديد در جامعه منعكس شود؛ يعني عملاً اصلاح‌طلبان در اين فاز در پشت صحنه قرار بگيرند.»
روي آوردن به سلبريتي‌ها و راضي شدن به بهره‌برداري سياسي از ايشان براي تحقق اهداف سياسي و جناحي را مي‌توان تقويت نوعي خوانش پوپوليستي از سياست‌ورزي در اردوگاه اصلاح‌طلبان دانست که از نوعي انفعال و انسداد سياسي نزد اين جريان حکايت دارد. واقعيت آن است که به‌کارگيري چنين رويکردهايي موجب ابتذال در سياست خواهد شد و بستر را براي فرصت‌طلباني که خواهند توانست با فريب افکار عمومي آرای ملت را کسب کنند، فراهم می‌کند، از این رو ضمن آنکه چنين سياستي دستاورد جديدي براي اصلاح‌طلبان به همراه نخواهد داشت و سوابق و پيشينه و اعتبار اين جريان را نيز خدشه‌دار می‌کند، در سطحي کلان‌تر فضاي سياسي کشور را نيز با آسيب‌هاي جدي مواجه خواهد کرد.
به هر حال مشخص است که اصلاح‌طلبان در حفظ آرای هواداران و انسجام بدنه اجتماعي با مشکلات جدي مواجه هستند که راهکاري براي آن نمي‌يابند و اين مسئله آنان را به چنين رويکردهايی واداشته است. عبور از اين بحران نيازمند بازنگري‌هاي جدي در اردوگاه اصلاح‌طلبي است که معلوم نيست چنين جرئت و شجاعتي در اين اردوگاه وجود داشته باشد!


  حسین عبداللهی‌فر/ با وجود اینکه سال 97 از معدود سال‌هایی است که مردم ایران شاهد برگزاری هیچ انتخاباتی نیستند و کشورمان به دلیل کینه‌توزی دول غربی با چالش‌های بسیاری مواجه است، یک جریان سیاسی با نگاهی کاملاً جناحی به منظور نجات خود بر تنور اختلافات زودهنگام انتخاباتی می‌دمد؛ از جمله این موارد طرح «تحریم انتخابات» است که به تازگی نظریه‌پردازان جریان اصلاحات اعلام کرده‌اند.  
حجاريان در شرایطی که کمتر کسی به فکر انتخابات در پایان سال آینده است، طی گفت‌وگويی ويدئويي با شبکه اينترنتي عصر ما، درباره شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات آينده می‌گوید: «چه ‌کسي گفته اصلاً بايد شرکت کرد يا نکرد؛ ممکن است شرکت کنيم، ممکن است شرکت نکنيم. بستگي به شرايط دارد. ممکن است ما هم بگوييم با وضع کنوني شرکت نمي‌کنيم. اگر شوراي نگهبان مي‌خواهد همين‌طوري عمل کند (اشاره به مسئله ردّصلاحيت‌ها)، اصلاً شرکت نمي‌کنيم.»
شرکت کردن یا نکردن یک جریان سیاسی در انتخابات، به گفته سخنگوی شورای نگهبان به خودشان مربوط بوده و تأثیری بر عملکرد قانونی شورای نگهبان نخواهد داشت؛ ولی آنچه از اصل حضور داشتن یا نداشتن اصلاح‌طلبان در انتخابات مهم‌تر به نظر می‌رسد، طرح تحریم انتخابات در وضعیت کنونی است. چرایی طرح زودهنگام تحریم انتخابات آن هم در حالی که کشور برای مقابله با جنگ تحمیلی آمریکا به انسجام و وحدت نیاز دارد، پرسش مهمی است که در پاسخ به آن می‌توان به سه دسته دلیل اشاره کرد:
الف‌ـ دلایل انتخاباتی/ یک‌سری از دلایل طرح زودهنگام این موضوع به نگرانی‌های انتخاباتی اصلاح‌طلبان باز می‌گردد که با وخامت اوضاع کشور و ناتوانی دولت در حل آنها روند صعودی طی می‌کند. یک‌سری از اصلاح‌طلبان مانند حجاریان که نقش بسیاری در هل دادن این جریان به سمت حمایت از دولت، به ویژه وعده حل مشکلات از طریق برجام داشته‌اند، اکنون خود را در معرض پرسش درباره نتایج حمایت از دولت و مذاکرات می‌بینند. حمایتی که از یک سو آنها را با دولت نشان داده و از سوی دیگر نقشی در آن نداشته‌اند؛ اما باید پاسخگوی وضعیت فعلی باشند. طرح تحریم انتخابات می‌تواند یک قدم فرار به جلو از سوی این افراد تلقی شود. 
ب‌ـ دلایل اجتماعی/ مشکل بعدی اصلاح‌طلبان به تبع حمایت از دولت فعلی در بعد اجتماعی شکل گرفته که آنها را با خطر ریزش پایگاه اجتماعی مواجه کرده است. ناکارآمدی نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس در برآورده کردن انتظارات مردم سبب شده است اصلاح‌طلبان در پیش آمدن وضعیت فعلی و انباشت مشکلات جامعه شریک باشند. چنانکه علی تاجرنیا یکی دیگر از فعالان اصلاحات در توجیه طرح تحریم انتخابات می‌گوید: «ما امروز تاوان عملکرد بخشي از نمايندگاني را در ليست اميد می‌پردازيم که اينها اولويت‌هاي اصلي اصلاح‌طلبان براي حضور در پارلمان نبودند. طبیعتاً وقتي نمايندگان نتوانند حداقل‌هاي مورد انتظار يک جريان سياسي را برآورده کنند، جريان سياسي نيز حق دارد که در انتخابات فهرست ندهد.» وی بر همین اساس از طرح تحریم برای بازیابی پایگاه اجتماعی خود دفاع کرده و می‌افزاید: «شرکت‌نکردن بخشي از انتظارات طرفداران جريان اصلاح‌طلبي است. بازگشت سرمايه اجتماعي نيازمند يک‌سري اقدامات جدي‌تر است.»
ج‌ـ دلایل سیاسی/ دلایل مهم‌تری نیز وجود دارد که نظریه‌پردازان اصلاحات را به تکاپو واداشته تا به چاره‌جویی دست بزنند. بخشی از این دلایل به بن‌بست‌های تئوریک غربگرایان مربوط می‌شود که سال‌ها تلاش خود برای حل مشکلات کشور با کمک آمریکا و اروپا را با خروج آمریکا از برجام بر باد رفته می‌بینند و امکان توجیه هواداران خود را از دست داده‌اند. ادبیات سیاسی این روزهای سران و نظریه‌پردازان اصلاحات نشان می‌دهد، راهکار انتخابی آنها فاصله گرفتن از نظام در وضعیت فعلی با هدف تبرئه خود است و تحریم انتخابات به بهانه نظارت استصوابی و ردّصلاحیت‌ها به مثابه «روغن ریخته نذر امامزاده» بهانه‌هایی هستند که در حال حاضر مطرح می‌کنند.



   حسن خدادی/  اصلی‌ترین تحرک دشمن در حوزه اقتصاد و جنگ اقتصادی است. به ‌نظر نمی‌رسد این اولویت در طول سال 97 تغییری کرده باشد؛ حتی آمریکایی‌ها فکر می‌کنند می‌توانند در این حوزه نتایج بهتری نیز داشته باشند. بنابراین، رویکرد دشمن حفظ این حوزه و توسعه آن است. به ظن آنها، رقبای ما در منطقه، مانند عربستان سعودی می‌توانند این جبهه اقتصادی را گسترش دهند. در واقع، در عرصه‌های اقتصادی مانند کاهش اجباری و تحمیلی قیمت نفت، برای ایران دردسرهایی دارد و به ‌نظر می‌رسد این جریان همچنان ادامه داشته باشد. بنابراین باید به یقین گفت اقتصاد به صحنه جنگ تبدیل شده است و آمریکایی‌ها از آن به مثابه برنده‌ترین سلاح جنگی استفاده می‌کنند. واژگان رهبری این موضوع را به طور کامل نشان می‌دهد و اقدامات دشمنان هم این را تبیین می‌کند. امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) بارها بر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و اینکه جنگ تمام‌عیار اقتصادی شکل گرفته است، تأکید داشته‌اند و گفته‌اند باید برای مقابله با این نوع جنگ، قرارگاه فرماندهی تشکیل داد. ایشان در این باره می‌فرمایند: «امروز آنچه مطرح است برای دشمنان ما، جنگ اقتصادی است. اتاق جنگ آمریکا علیه ما عبارت است از وزارت خزانه‌داری آمریکا که همان وزارت اقتصاد و دارایی‌شان است؛ آنجا اتاق جنگ با ما است.»(10/2/1397)
در این بین، «اتاق عملیات جنگ اقتصادی» آمریکا علیه ایران از سه نهاد مهم تشکیل شده است. اولین نهاد که نقش فرماندهی در جنگ اقتصادی را ایفا می‌کند، «وزارت خزانه‌داری آمریکا» است. مأموریت اصلی این بخش، شکل‌دهی ساختار تحریم‌های بانکی و غیر بانکی و حفظ آن، اعمال تحریم‌های اقتصادی و در نهایت تنبیه افراد و نهادهایی است که از این تحریم‌ها تخلف می‌کنند. نهاد مهم دیگر «وزارت خارجه‌ آمریکا» است. مأموریت اصلی این نهاد همراه کردن بازیگران مهم خارجی در اعمال تحریم‌ها علیه ایران است. مسئولان وزارت خزانه‌داری از اصطلاح «دیپلماسی مالی» برای تبیین این وضعیت استفاده کردند؛ چرا که بخشی از اقدامات وزارت خزانه‌داری و وزارت خارجه آمریکا سفر به کشورهای گوناگون طرف تجاری ایران و توجیه آنها برای همراه شدن در اعمال تحریم‌ها بوده و هست. نهاد دیگر درگیر جنگ اقتصادی علیه ایران، سازمان «اطلاعات آمریکا (سیا)» است. تمرکز اصلی‌ این نهاد بر کشف روش‌های پیچیده‌ دور زدن تحریم است. اطلاعاتی که از طرق جاسوسی و امنیتی به دست می‌آید، در اختیار وزارت خزانه‌داری قرار می‌گیرد.
راهکارهای بسیاری برای مقابله وجود دارد و به جرئت می‌توان گفت، هیچ بن‌بستی در مقابله با تهدیدات آمریکا وجود ندارد، به این صورت که اگر اراده‌ها شکل بگیرد و لوازم این مقابله ایجاد شود، می‌توان با این جنگ که از فرماندهی و طراحی گسترده برخوردار است، پیروز بیرون آمد؛ اما برای مقابله با این تهدیدات دو مؤلفه بسیار کلی وجود دارد که اولین و مهم‌ترین قدم، مقاوم‌سازی اقتصاد است. به عبارت دیگر، هر چه اقتصاد از درون ضعیف بوده و به روابط بیرونی وابسته باشد، طبیعتاً اتاق جنگ آمریکا قدرت بیشتری برای مانور و ضربه زدن دارد. برای مقاوم‌سازی اقتصاد هم، مهم‌ترین بحث، حمایت از تولید، ایجاد ارزش‌افزوده حداکثری و تأمین نیازهای اساسی و استراتژیک در داخل کشور است. 
مؤلفه دوم، بحث برون‌گرایی است. به این معنا که فرصت‌هایی که در خارج از کشور تحت سیطره دولت و خزانه‌داری آمریکا نیست، شناسایی و در آن حوزه‌ها مبادلات اقتصادی عمدتاً با کشورهای هدف انجام شود، همانند کشورهای رقیب و مخالف با هژمونی آمریکا، مانند چین و روسیه که تحت سیطره آمریکا نیستند. به عبارت دیگر، برای مقاوم‌سازی اقتصاد کشور، باید فرصت‌هایی را که ضربه‌پذیر نیستند، هوشمندانه انتخاب و به‌ طور مشترک از این فرصت‌ها بهره‌برداری کرد. به یقین اگر دولتمردان ما به ‌طور جدی درون‌گرایی (مقاوم‌سازی) و برون‌گرایی اقتصاد را در رأس امور قرار دهند، توان وزارت خزانه‌داری برای مهار اقتصاد ایران بسیار کاهش خواهد یافت.

 نیازمند اتحاد
عبدالرضا هاشم‌زائی، نماینده تهران با بیان اینکه سیاست بین‌المللی و منطقه‌ای در توسعه اقتصادی کشور تأثیر دارد، گفت: «ما همیشه به ویژه در مذاکرات باید منافع ملی را در نظر بگیریم.» وی با بیان اینکه سال 1362 استاندار ایلام بوده، گفت: «آن موقع ایلام استان جنگی بود و من قبل از رفتن به ایلام خدمت حضرت امام(ره) رسیدم. ایشان فرمودند شما به عنوان استاندار وارد دعواهای جناحی نشوید و در دعواهای علمای بلاد شرکت نکنید. اگر هم می‌توانید این دعواها را کم کنید؛ زیرا این دعواها به خاطر خدا نیست.» رئیس سنی مجلس دهم گفت: «به فرموده امام راحل اگر 124 هزار پیغمبر همزمان در زمین بودند، با هم اختلاف نداشتند.» هاشم‌زائی تصریح کرد: «در آن زمان با وجود آنکه یک فرد سیاسی بودم، اما هیچ وقت در دعواهای سیاسی و جناحی شرکت نکردم.»
 دلیل مهم تلاطم بازار
طبق آخرین آمارها، حجم نقدینگی در پایان سال گذشته به ۱۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده که افزایش بیش از ۲۸۰ هزار میلیارد تومانی را نسبت به ابتدای همان سال نشان می‌دهد. این روند در سال جاری افزایشی بوده تا جایی که رئیس اتاق بازرگانی تهران اعلام کرده است، روزانه هزار میلیارد تومان به حجم نقدینگی کشور اضافه می‌شود. روند رو به رشد نقدینگی طی سال‌های گذشته و البته سرگردانی آن در برخی مواقع موجب سرازیر شدن آن به بازارهایی از جمله مسکن، ارز و طلا می‌شود؛ اتفاقی که به تازگی بازار ارز و طلا را تکان داد و افزایش کاذب قیمت‌ها را ایجاد کرد.
اعتراف
رهبران کشورهای عضو ناتو در بیانیه پایانی اولین روز نشست خود در بروکسل درباره برنامه موشکی و فعالیت ایران در منطقه ابراز نگرانی کرده‌اند و نوشته‌اند: «از آزمایش‌های فزاینده موشکی ایران، بُرد و دقت موشک‌های بالستیک این کشور نگران هستیم. ما از ایران می‌خواهیم از همه فعالیت‌هایی که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و پیوست‌های آن مطابقت ندارد، خودداری کند.» این در حالی است که همین کشورها بزرگ‌ترین دارندگان سلاح‌های هسته‌ای و موشک‌های قاره‌پیما و بزرگ‌ترین حامیان تروریست‌ها هستند و سابقه حمله به بسیاری از کشورهای جهان را دارند.
نجات 300 میلیون یورو
نشریه «بیلد» آلمان در مطلبی ادعا کرده است: «دولت ایران نگران این مسئله است که پس از آغاز اجرای تحریم‌های مجدد آمریکا علیه تهران، دست‌شان از پول‌های‌شان در بانک‌های آلمان کوتاه شود؛ از این رو تصمیم دارد 300 میلیون یورو پول نقد را از بانک تجاری ایران در هامبورگ که دست بانک مرکزی آلمان است، وارد کند.» به نوشته نشریه «بیلد» آلمان، این تصمیمی است که می‌تواند مسائل دیپلماتیک جدی بین آلمان، ایالات متحده و اسرائیل ایجاد کند.
 احزاب مستبد!
عضو شورای مرکزی نیروهای خط امام گفت: «متأسفانه افراد در احزاب به خودشیفتگی رسیده‌اند و فکر می‌کنند اگر آنها دبیر کل نباشند، کشور سقوط خواهد کرد.» حجت‌الاسلام هادی غفاری در گفت‌وگو با خبرآنلاین درباره چرخش نیافتن قدرت سیاسی در احزاب گفت: «وقتی استبداد در وجود کسی ریشه دوانده باشد، وقتی حزب هم تشکیل دهد نتیجه و خروجی‌اش استبداد حزبی می‌شود.» وی افزود: «حزب در ایران از پایین به بالا به وجود نمی‌آید؛ بلکه معمولاً شخصیت‌هایی که از کار بیکار می‌شوند دنبال تشکیل حزب می‌روند تا اقتدار به دست بیاورند. در حالی که در دنیا حرف اول را تحزب می‌زند.»


دولت و مجلس هماهنگ عمل نکردند!
عبدالرضا مصری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: «اقتصاد در کشور ما «دو دو تا چهار تا» است.»
 اولین دلیل اقتصادی این قیمت‌ها، سیاست اشتباهی بود که دولت در زمینه کاهش نرخ سود بانکی اعمال کرد. ما در آغاز فعالیت دولت، حدود 450 هزار میلیارد تومان نقدینگی داشتیم که هم اکنون به 1500 هزار میلیارد تومان رسیده است؛ یعنی میزان نقدینگی در کشور سه برابر شده است و الآن این پول در جامعه است؛ یعنی تجمیع نقدینگی ما از زمانی که پول چاپ شده تا به امروز به این میزان رسیده است.» 
وی گفت: «مقداری از این پول به بانک رفت، ولی وقتی سود را کاهش دادیم، پول از بانک خارج شد و بازار ارز را پیدا کرد؛ اما ما به جای بررسی شرایط، گفتیم ما به شما دلار می‌دهیم و مردم را به سمت صف دلار بردیم؛ مردمی که اصلاً دلار نمی‌خواستند و اعلام ما آنها را به این سمت برد. بعد هم که دیدیم توان تأمین دلار را نداریم، در دلار را بستیم و رفتیم سکه ثبت‌نام کردیم و پول‌ها را به این سمت بردیم.» 
وی افزود: «ما فکر نکردیم که چقدر پول دست مردم است و ارز و سکه را به این روز نشاندیم که الآن می‌بینیم.» 
وی در ادامه اظهار داشت: «از سوی دیگر، ما اعتقاد داشتیم اقتصاد دستوری نمی‌شود، ولی این بار کردیم اقتصاد دستگیری؛ یعنی تا هفته پیش از آن می‌گفتیم هر کس ارز می‌خواهد با شناسنامه بیاید 4000 دلار بگیرد و هفته پس از آن گفتیم هر کس ارز داشته باشد، مجرم است و باید دستگیر شود.»
 مصری ادامه داد: «همه اینها سیاست‌های اعمال شده دولت بوده است؛ یعنی نه مصوبه مجلس را داشته و نه هنوز اثری از برجام در آن است.»

پروژه مقابله با ایران چگونه فعالیت می‌کند؟
چند روز پیش، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی، از راه‌اندازی واحد جدیدی به نام «پروژه ایران» در ارتش این رژیم خبر داد و یک ژنرال صهیونیستی به نام «نیتزان آلون» را به ریاست آن منصوب کرد؛ اما اکنون رسانه‌های صهیونیستی اطلاعات و جزئیات جدیدی از این پروژه ارائه کرده‌اند. در همین راستا، وبگاه خبری «دبکافایل» رژیم صهیونیستی، جزئیات جدیدی از این پروژه را افشا کرده است.
 طبق گزارش دبکا، در این پروژه ضد ایرانی، چهار گروه فرماندهی مشترک آمریکایی‌ـ صهیونیستی تشکیل شده است. گروه فرماندهی هسته‌ای؛ با پوشش دادن اهداف کلیدی هسته‌ای در ایران شامل جنگ‌افزارها، رآکتورهای پلوتونیوم، تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم و پایگاه‌های تولید سانتریفیوژ می‌شود. گروه فرماندهی موشک‌های بالستیک؛ این مسئله مربوط به ذخایر موشک‌های بالستیک ایران و راه‌اندازی پایگاه‌های سطحی و زیرزمینی و همچنین تأسیسات تولید موشک و مؤسسات تحقیق و توسعه موشکی است.
 گروه فرماندهی ضد خرابکاری؛ با هدف عملیات آشکار و پنهان علیه مراکز نظامی و اطلاعاتی ایران در سراسر خاورمیانه، به ویژه در سوریه، لبنان و یمن تأسیس شده است. همچنین این گروه مسئول جنگ سایبری با ایران است. گروه فرماندهی اقتصادی؛ تحریم‌های آمریکا علیه ایران را پوشش می‌دهد. سهم رژیم صهیونیستی در این فرماندهی مشترک، کسب اطلاعاتی درباره دور زدن تحریم‌ها از سوی ایران در سطوح داخلی و بین‌المللی است.
 بنا بر گزارش پایگاه خبری اکسیوس، تشکیل این تیم کاری مشترک در راستای سندی است که در دوازدهم دسامبر سال گذشته (2016) برای مقابله با ایران بین مقامات آمریکا و رژیم صهیونیستی در یک جلسه محرمانه در کاخ سفید امضا شد. تمرکز این پروژه بر تلاش برای تشویق آشوب در داخل ایران و افزایش فشار بر دولت است.

 محمد ایمانی: وقتی آقای روحانی با همه خوش‌بینی‌های گذشته، درباره بسته پیشنهادی اروپا به مرکل می‌گوید «این بسته مأیوس‌کننده بود. متأسفانه، راهکار عملیاتی و شیوه مشخصی برای ادامه همکاری‌ها وجود نداشت»، می‌توان تا آخر خط دو ماه وقت‌کشی اروپا و بسته ارائه شده را خواند.

 مسعود کرباسیان (وزیر اقتصاد): دولت در راستای تأمین منافع ملی، حرکت در مسیر توسعه و حفظ منافع شهروندان و کارآفرینان و با تکیه بر «قدرت حکمرانی» خود از منابع کشور پاسداری می‌کند. ریال به ریال درآمدهای این سرزمین باید عادلانه و برنامه‌ریزی شده صرف توسعه ملی شود. بر همین اساس، سازمان امور مالیاتی مکلف شده است با دقت و حساسیت وضعیت پرونده مالیاتی افراد یا شرکت‌هایی را بررسی کند که با ارز 4200 تومانی خودرو وارد کرده‌اند.

مهدی محمدی: ترامپ می‌گوید در سال ۲۰۱۸ هیچ قایق ایرانی برای ناوهای آمریکایی در خلیج‌فارس مزاحمت ایجاد نکرده؛ منظورش این است که هیچ شناور آمریکایی جرئت نزدیک شدن به آب‌های سرزمینی ایران را نداشته است.

 محمدباقر قالیباف: در سفرم به رودبار مشاهده کردم طلبه‌ای با همراهی همسرش، که معلم است، تصمیم به هجرت و کمک به این مردم گرفته‌اند و تلاش می‌کنند کیفیت زندگی مردم بیشتر شود. # هجرت_جهادی؛ رفته‌اند جایی که با وجود بودن در منطقه پر بارش کشور، آب خوردن ندارند. با تلاشی که کرده‌اند برداشت گندم را به دو برابر افزایش داده‌اند و امیدوارند که این را به چهار برابر برسانند. #اقتصاد_مقاومتی با اینها معنا پیدا می‌کند.