سهیلا جلودارزاده، عضو فراکسیون امید با انتقاد از دولت مورد حمایت اصلاح‌طلبان گفت: در حال حاضر هم بعضی مسئولان به جای اینکه کمر به همت بالا ببندند و سعی کنند مشکلات را مرتفع کنند، به فکر لاکچری زندگی کردن و حفظ کلاس کاری خود با سفرهای VIP هستند و رقمی که برای تشریفات در نظر گرفته می‌شود با کشوری مشابه ما مطابقت ندارد. ضمن اینکه کسی که فقط به خود و منافع شخصی خود فکر می‌کند، نمی‌تواند کاری برای نجات کشور انجام دهد.

  اکبر معصومی/ ترامپ در مقام مجری سیاست‌های آمریکا با ارائه طرح قطع خرید نفت ایران در تلاش است جنگ اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران را تکمیل کند. هدف غایی آمریکایی‌ها در جنگ تمام‌عیار اقتصادی در هم شکستن نظام جمهوری اسلامی ایران است. در همین زمینه، «جان بولتون» و «رودی جولیانی» شهردار سابق نیویورک در همایش منافقین در پاریس با اتکا به سیاست تحریمی ترامپ علیه ایران اعلام کردند تغییر حکومت ایران نزدیک است و این هدفی است که آمریکا در زمان ترامپ آشکارا آن را اعلام کرد. البته صحبت از تغییر در ایران از بدو انقلاب اسلامی با انواع طرح‌ها، توطئه‌ها و بحران‌آفرینی‌های رنگارنگ پیگیری شده است؛ اما ده‌ها میلیارد دلار آمریکا و حامیان این کشور نه تنها سبب تغییر حکومت ایران نشده؛ بلکه امروز جمهوری اسلامی ایران به بازیگر اول منطقه تبدیل شده است و سیاست‌های بین‌المللی بدون حضور جمهوری اسلامی ایران دیگر هیچ‌گاه به نتیجه نمی‌رسد که نمونه آن در سوریه دیده شده است. در زمان فعلی نیز تحریم‌های به اصطلاح فلج‌کننده آمریکا علیه ایران نیز نه تنها اجرایی نخواهد شد؛ بلکه در این زمینه محدودیت‌های جدی نیز برای آمریکا وجود دارد که به اختصار به چند مورد اشاره می‌شود:
1ـ موقعیت ژئوپلیتیک ایران: آمریکا در حالی درصدد به صفر رساندن صادرات نفت از ایران است که بیشترین نفت از منطقه خلیج‌فارس و تنگه هرمز صادر می‌شود. طبق آماری که اداره اطلاعات انرژی آمریکا منتشر کرده است، تنگه هرمز شاهراه انتقال محموله‌های نفتی شناخته می‌شود تا جایی که طبق آمار روزانه 19 میلیون بشکه نفت از این تنگه برای فروش در بازارهای بین‌المللی عبور داده می‌شود. از سوی دیگر، امنیت این تنگه نیز با جمهوری اسلامی ایران است. حال اگر قرار باشد نفت ایران به صورت کامل تحریم شود، دیگر لزومی ندارد جمهوری اسلامی ایران امنیت این تنگه را تأمین کند. به بیان شفاف‌تر، اگر نفت جمهوری اسلامی ایران تحریم شود باز بودن تنگه هرمز به منظور صادرات نفت کشورهایی مانند، عربستان سعودی دیگر معنا ندارد؛ اقدامی که رئیس‌جمهور ایران در سفر سوئیس به آن اشاره کرد.
2ـ اقتصاد مقاومتی: عملی کردن اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب با هدف مقابله با تحریم‌های آمریکا مطرح کردند، اثر تحریم‌های آمریکا علیه ایران را خنثی خواهد کرد. طبق اقتصاد مقاومتی دلار باید از معادلات ایران با کشورهای دیگر برداشته شود که البته در عمل نیز اقداماتی صورت گرفته است. این عمل آقایی دلار در اقتصاد کشورمان را زیر سؤال می‌برد و در نتیجه سبب بی‌اثر بودن تحریم‌های آمریکا خواهد شد.
3ـ بسته پیشنهادی اروپا: تلاش دولت‌های اروپایی برای بقای برجام در وضعیت کنونی، طبق اقدامات عملی و اظهار نظرهای مقامات اروپایی حاکی از تلاش جدی این اتحادیه حداقل در موضوع برجام و کاهش دنباله‌روی از سیاست‌های آمریکا در این زمینه است. البته یکی از شروط ایران برای حفظ برجام منهای آمریکا، تضمین خرید نفت دولت‌های اروپایی از ایران است که رهبر معظم انقلاب به صراحت این موضوع را بیان کردند. حال طبق ادعاهای مطرح شده، اروپا با ارائه بسته پیشنهادی درصدد تضمین خرید یک میلیون بشکه نفت در روز از ایران است. که مرور زمان تمایل و توانایی اروپایی‌ها را نشان خواهد داد.
4ـ همراهی چین: مقامات چینی اعلام کردند، از سیاست‌های آمریکا در قبال ایران حمایت نخواهند کرد و چین همواره بخش اعظم نفت خود را از ایران وارد خواهد کرد. با توجه به اینکه جنگ تمام‌عیار تجاری میان دو اقتصاد ایالات متحده و چین شکل گرفته، این فضا تداوم صادرات نفت ایران به چین را مساعد می‌کند. از سوی دیگر، چین نفت خام تولیدی آمریکا را در فهرست کالاهای مشمول تعرفه وارداتی قرار داده که تا حدودی می‌تواند نقطه اطمینانی برای ثبات فروش نفت ایران به پکن باشد.
با توجه به اینکه آمریکا دیگر توان اجماع‌سازی خود را در سازمان‌های بین‌المللی و حتی سازمان ملل از دست داده است و جهان امروز از یکجانبه‌گرایی حمایت نمی‌کند، بعید است آمریکا بتواند به صورت کامل تحریم مورد نظر خود را اجرایی کند.

  سامان فکری/ در گرمای طبیعی تیر ماه سال جاری، شاهد طرح و مطالبه مشترک و داغی از سوی مردم و جریان‌های گوناگون رسانه‌ای، سیاسی و صنفی موافق، مخالف و منتقد دولت مبنی بر لزوم «تغییر در تیم اقتصادی» کابینه آقای روحانی به دلیل ضعف در عملکرد پس از یک سال از عمر دولت دوازدهم هستیم که با فراوانی و فراگیری وارد مرحله تازه‌ای شده است. 
اصولاً تیم اقتصادی دولت‌ها، نقطه اصلی تصمیم‌گیری‌‌های کلان قوه مجریه و کانون برنامه‌ریزی‌ها در مقاطع گوناگون به شمار می‌آید و از این منظر اهمیت بسیاری دارد. این اهمیت در وضعیت کنونی به دو دلیل عمده، از جمله آغاز فشار و جنگ تمام‌عیار اقتصادی از سوی آمریکا علیه جمهوری اسلامی و بروز پاره‌ای مشکلات مدیریتی و تصمیم‌گیری‌ها در رأس تیم اقتصادی دولت وجه راهبردی نیز یافته است. از این منظر، بسیاری از کارشناسان اقتصادی ضرورت تغییر تیم اقتصادی ناهماهنگ، کهنسال، تنبل و معتقد به نسخه‌های بازار آزاد و سرمایه‌داری غربی را به تیمی هماهنگ و یکپارچه، جوان و شجاع، چابک و باورمند به توانمندی داخلی و اقتصاد مقاومتی را در وضعیت کنونی لازمه تغییر فضای کلی اقتصاد کشور و عبور از بن‌بست‌ها می‌دانند. تقویت، ترمیم یا تغییر مسئولان و وزرای اقتصادی دولت هم به دلیل انباشت آسیب‌ها و مطالباتی که در این حوزه داریم و هم برای به حرکت درآوردن موتور اشتغال و سرمایه‌گذاری در کشور ضرورتی ناگریز است و کمترین نتیجه آن، از نظر روان‌شناسی اجتماعی، ادراک‌سازی ذهنی آرامش، اعتماد و امید به آینده در جامعه و خروج نظام اقتصادی از ایستایی فعلی و رها شدن آن از چنبره گزاره‌های «نمی‌شود» و «نمی‌توانیم» با ایجاد تحرکی مجدد در دولت است. 
بی‌تردید، اگر تیمی ورزیده‌تر، مجرب‌تر، هماهنگ‌تر و کاربلدتر روی کار بیاید و بدون نظرداشت قبلی درباره کاربست نسخه‌های اقتصادی غرب‌گرایانه یا شرق‌گرایانه تنها با بررسی اکتشافی شناخت وضعیت داخلی و تطابق اینکه کدام یک از الگوهای اقتصادی یا ترکیبی از آنها در پرتو الگوی اقتصاد ملی و مقاومتی می‌تواند در برون‌رفت جامعه از این وضعیت کمک کند، می‌توان به شناخت اصولی و علمی درد و سپس درمان مناسب آن امیدوار شد. همین امیدواری پادزهر سموم کشنده دشمن در بازداشت سیستم از پویایی و حرکت با ابزار فشار روانی و اقتصادی خواهد بود. در هر صورت، این مطالبه مشترک ضرورت امروز و فردای ماست و صد البته بهتر از توقف و دست روی دست گذاشتن و نظاره‌گر میدان بودن خواهد بود. در این راستا، چند نکته لازم‌الرعایه برای همگان وجود دارد:
۱ـ انتظار از دولت این است که در جنگ اقتصادی که دشمنان علیه کشورمان به راه انداخته‌اند، ضرورت تغییر و تقویت تیم اقتصادی خود را هر چه سریع‌تر ادراک و درصدد پاسخ به این مطالبه ملی برآید.  ۲ـ این مطالبه نه تنها مبتنی بر خواست‌های سیاسی و جناحی نیست؛ بلکه اولاً با نگاه کارشناسی طرح شده و ثانیاً مشاهده بی‌سامانی‌ها، بی‌نظمی‌ها و ناهماهنگی‌ها در بین تیم اقتصادی فعلی دولت سبب طرح این تقاضا شده است؛ چرا که طبیعتاً اصطکاک نظرات در تیم حاضر و ناهمگونی در روش‌های پیشنهادی اصلاحی یا غیرواقع‌بینانه و پرهزینه بودن برخی راهکارها در منظر مردم بوده و به طور طبیعی مردم را به درخواست تغییر رسانده است.  ۳ـ باید به جای نقد افراطی، ملامت و سرزنش، با ارائه نظرات کارشناسی و الگوهای برون‌رفت مناسب و حمایت همه‌جانبه دولت را در این راه یاری داد.  ۴ـ امروز برخی وزرا خسته‌اند و نوآوری ندارند؛ بنابراین باید جای خود را به افراد پرتلاش و با کارنامه موفق در زمینه مقابله با تحریم‌ها بدهند. ۵ـ دولت باید مبتنی و متناسب با وضعیت جنگ اقتصادی، با استفاده از تجربه دوران‌های گذشته امور اقتصادی کشور را از طریق تشکیل قرارگاه مقابله با جنگ اقتصادی ساماندهی کند و در آن از نخبگان اقتصادی کشور در همه جریان‌های سیاسی بهره بگیرد. ۶ـ انسجام و وحدت بین مردم و حکومت و بین مسئولان با یکدیگر برای برون‌رفت از وضعیت فعلی ضرورتی گریزناپذیر است.

   حسن خدادی/ از زمان ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب تاکنون بیش از پنج سال می‌گذرد. ایشان در طول این پنج سال به تکرار این نکته را متذکر شدند که «سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی» با سیاست‌های کلی‌ که پیش از این در زمینه‌های گوناگون ابلاغ شده، متفاوت است؛ بنابراین در برنامه‌ریزی و عملیاتی کردن این طرح، تهیه نقشه‌ راه اقتصادی ضرورت فوری و اولیه دارد. در همین راستا، در دیدار اخیر معظم‌له با هیئت دولت بار دیگر ایشان بر ضرورت و اقدام فوری تهیه نقشه راه اقتصادی تأکید فرمودند و گفتند: «اگر نقشه‌ راه اقتصاد تهیه شود، مردم و فعالان اقتصادی تکلیف خود را خواهند دانست و با احساس ثبات و آرامش به کمک دولت خواهند شتافت.»(24/4/1397)
بنابراین، وقتی درباره برنامه‌ریزی‌های اقتصاد مقاومتی صحبت می‌کنیم، منظور نقشه‌ راهی بزرگ به منزله سند چشم‌انداز است که شاید کمی با الگو شدن فاصله دارد؛ اما به نظر می‌رسد آنچه در بیانات رهبر معظم انقلاب برجسته بود، شناخت از ظرفیت‌های موجود اقتصادی و برآورد دقیق آنها بود.
۱ـ نقدپذیری اقتصاد/ بخشی از تدوین نقشه راه به میزان دانش و شناخت ما از وضع اقتصادی موجود مربوط است. با توجه به منظومه فکری امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) می‌توان بیان کرد، معظم‌له همیشه اشاره می‌کنند که هیچ اشکالی ندارد اگر می‌خواهیم نقایص را بهتر متوجه شویم، نقادان را هم در برنامه‌ریزی‌های خود دخیل کنیم و بدانیم سؤال و چالش آنها مبتنی بر چه رویکردی است؛ چراکه شاید اصولی‌تر و منطقی‌تر هم باشد.
۲ـ تعیین نقطه‌گذاری شروع/ بخشی از نقشه راه به ظرفیت‌های درونی کشور مربوط است. اگر واقعاً بخواهیم اولویت‌ها را شروع کنیم، باید روشن شود که قصد داریم این کار را از فرصت‌ها یا تهدیدات و از نقاط ضعف یا نقاط قوت آغاز کنیم؟ به نظر می‌رسد، اگر این اتفاق را درست شکل داده و ظرفیت‌ها را به درستی تعریف کنیم، آنگاه می‌توانیم به معیاری درست برای تدوین نقشه راه اقتصادی و تحقق منویات رهبر معظم انقلاب برسیم. 
۳ـ قطع وابستگی اورژانسی از نفت/ اتکا به نفت و درآمدهای نفتی مسئله‌ای است که طی سال‌های سال گریبان اقتصاد ایران را گرفته و در کنار آن به ابزاری برای دشمنان تبدیل شده تا اگر خواستند، برای فشار هر چه بیشتر به ایران از آن بهره جویند. نفتی که متولیان و دست‌اندرکاران در زمان تدوین بودجه مدعی می‌شوند درصد اتکا به آن کم شده؛ اما در نهایت در زمان محاسبه درآمدها و هزینه‌ها همچنان دیده می‌شود که درآمدهای نفتی در صدر جدول قرار دارد و به نوعی اگر نفت و درآمدهای حاصل از فروش آن نباشد، متولیان با کسری بودجه وحشتناکی روبه‌رو خواهند بود. شکی نیست که صادرات غیرنفتی رکن اساسی توسعه اقتصادی کشور را در فضای پساتحریم شکل می‌دهد؛ اما گویا هنوز نقش این بخش در نقشه راه اقتصادی ترسیم نشده است.
۴ـ خصوصی‌سازی به مثابه احیای قلبی اقتصاد/ در تهیه نقشه راه اقتصادی دولت باید به سمت بخش خصوصی روی آورد؛ چرا که دولت دیگر توانایی احیای اقتصاد را ندارد؛ و خود دولت بیش از اندازه بزرگ شده است. دولت باید دست خود را از روی اقتصاد بردارد و در جایگاه نظارت و مدیریت قرار گیرد نه اینکه خود دولت رقیب بخش خصوصی باشد. نزدیک ۱۳ سال از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی به سران سه قوه از سوی رهبر معظم انقلاب می‌گذرد، اما آنچه از گزارش‌ها و بررسی‌ها بر می‌آید، تنها ۱۸ درصد از این اقتصاد آن‌طور که باید خصوصی شده و مابقی آن همچنان در سیطره دولتی‌ها  قرار دارد. متولیانی که هنوز نتوانسته‌اند دل از هوس شرکت‌داری برداشته و راه را برای ورود قوی‌تر و پررنگ‌تر بخش خصوصی هموار کنند.

روزنامه گاردین با انتشار یادداشتی از رهبران کشورهای اروپایی خواسته است مقابل اقدامات جنگ‌طلبانه و خطرناک ترامپ بایستند. در این روزنامه می‌خوانیم: «چقدر زمان باقی مانده است تا آنها دریابند ترامپ یک دشمن است، نه یک متحد؛ دشمنی که ارزش‌ها و منافع کشورهای‌شان را زیر پا می‌گذارد. آیا چشم‌انداز شروع جنگ با تهران بر اثر اقدامات ترامپ، برای کشورهای دموکراتیک غربی دلیل کافی نیست تا در مقابل ترامپ بایستند؟ رهبران اروپایی باید جلوی ترامپ ایستاده و بگویند کافی است؛ اگر ترامپ جنگ با ایران را آغاز کند، دیگر جنگ با عراق مانند قدم زدن در پارک به نظر خواهد رسید؛ اگر ما مقابل ترامپ نایستیم، چه کسی خواهد ایستاد؟»
بازرسی ممنوع
جمعی از استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه در واکنش به اظهارات وزیر علوم مبنی بر اینکه بازدید آژانس از دانشگاه‌ها طبق تصمیم شورای عالی امنیت ملی بوده، طی نامه‌ای به علی شمخانی، دبیر این شورا نوشتند: «ما انتظار داشتیم که حتی با فرض فشار شدید بین‌المللی برای بازرسی مراکز علمی و تحقیقاتی، حضرت‌عالی به حمایت از ما اساتید برخاسته و هرگز اجازه این توهین به جامعه علمی را به دشمن ندهید، همچنین اساتید انقلابی از شما انتظار دارند این روند ایجاد شده در بازرسی از نوامیس علمی این کشور را متوقف ساخته و پاسخ شفاف در این رابطه به آنها و مردم بدهید.»
 انتخابات غیر‌قانونی
بر اساس خبری که پایگاه اینترنتی رسمی حزب اعتماد ملی منتشر کرده، نتایج کنگره چهارم خرداد و همچنین انتخابات اخیر شورای مرکزی حزب اعتماد ملی که در آن الیاس حضرتی قائم‌مقام جدید حزب معرفی شد، از سوی بازرسان این حزب غیر قانونی اعلام و مستندات تخلفات مربوطه به وزارت کشور ارسال شده است. گفتنی است، این حزب در حالی که توانایی برگزاری یک انتخابات صد نفره را ندارد و آن را با تقلب برگزار می‌کند، به انتخابات سال 88 خدشه وارد کرده و خواهان ابطال یک انتخابات سالم شده بود!
دغدغه اصلی اصلاح‌طلبان!
بررسی محتوایی خواسته‌هایی که اصلاح‌طلبان از دولت دارند، نشان می‌دهد آنها هیچ‌گونه شناختی از مشکلات مردم ندارند و تنها خواهان رفع حصر هستند. غلامرضا حیدری، عضو فراکسیون امید مجلس گفت: «در حالی که یکی از شاه‌بیت‌های رأی‌آوری رئیس‌جمهور رفع حصر بود؛ اما نه تنها هیچ اقدامی نکرد، بلکه کمیته رفع حصر که فراکسیون امید تشکیل داده بود، با دو رئیس قوه دیگر جلسه داشت و آنها به کمیته رفع حصر وقت دادند؛ اما نتوانستیم با آقای روحانی جلسه‌ای داشته باشیم.»
 نقش دختر صدام
در حالی که هنوز مدت زیادی از فروکش کردن جنایات داعش در عراق نمی‌گذرد، دختر صدام جنایتکار درصدد منحرف کردن مطالبات بحق مردم عراق برآمده و با انتشار یک توئیت در پی به آشوب کشیدن کشور است تا  باز هم آرامش و امنیت را از عراق و عراقی دور کند. دختر صدام نوشته است، ما ایرانی‌ها را کشتیم و آمریکایی‌ها را از عراق خارج کردیم. وی از شیوخ خواسته است در این مرحله نیز آنها را یاری دهند.
 خدمت ترامپ به سپاه 
نشریه «فایننشال‌تایمز» با انتشار یادداشتی از سیاست‌های دونالد ترامپ علیه ایران انتقاد کرد. در این یادداشت آمده است: «تحریم‌های اعمال شده از سوی ترامپ، موجب تقویت نفوذ سپاه پاسداران ایران شده است.» فایننشال‌تایمز افزود: «خروج آمریکا از توافق هسته‌ای 2015، «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران را تضعیف کرد.» گفتنی است، بدعهدی آمریکا در برجام موجب بی‌اعتبار شدن بیشتر این کشور در عرصه بین‌المللی شده و بسیاری از رسانه‌های غربی از این رویکرد انتقاد کرده‌اند.

 سود حداکثری از مشکلات اقتصادی
اصلاح‌طلبان در طول پنج سالی که آقای روحانی رئیس‌جمهور بوده است، بیش از آنکه از او حمایت کرده باشند، بر اساس اهداف و برنامه‌ریزی‌های‌شان از دولت روحانی سهم‌خواهی کرده‌اند. این جریان سیاسی در دو انتخابات یازدهم و دوازدهم ریاست‌جمهوری تمام قد از روحانی حمایت کردند؛ اما رسانه‌هایی از دل این جریان به فاصله 24 ساعت پس از برگزاری انتخابات سهم‌خواهی خودشان را از روحانی به رخ کشیدند.
 نگاه اصلاح‌طلبان به کابینه دوم روحانی این بوده است که باید حداکثر استفاده را از این کابینه برد و با فراموش کردن این موضوع که 24 میلیون نفری که به روحانی رأی دادند به صورت الزامی اصلاح‌طلب نبوده‌اند، این سبد رأی را در جهت خواسته‌های‌شان استفاده کنند. ادامه نگاه اصلاح‌طلبان به کابینه دوم روحانی شامل این موضوع می‌شود که روحانی در دور دوم ریاست‌جمهوری قرار دارد و بعد از این آنها باید در انتخابات‌های سال 1398 مجلس و 1400 ریاست‌جمهوری به دنبال اقداماتی باشند که می‌تواند قیمت آن عبور از روحانی و کابینه 
دوازدهم باشد.
 بر اساس هر دو نگاه هم اصلاح‌طلبان یک سری رفتارها داشته و از کل کابینه دوازدهم انتظاراتی دارند و به آن انتقاداتی می‌کنند که در این زمینه تیم اقتصادی کابینه دوازدهم در معرض انتقادات فراوانی قرار گرفته است. انتقادهای اصلاح‌طلبان از کابینه دوازدهم و اعضای تشکیل دهنده آن در ابتدای تشکیل دولت کمتر شامل حال تیم اقتصادی می‌شد.
 اما پس از یک سال که از عمر این دولت می‌گذرد، با مشخص شدن ضعف دولت در فائق آمدن بر مشکلات اقتصادی انتقادها از تیم اقتصادی بیشتر شده است تا زمینه پیروزی‌های آتی اصلاح‌طلبان را فراهم کند. این تلاش اصلاح‌طلبان برای تصاحب آرای 24 میلیونی مردم را می‌توان در راستای هدف حداکثری سود بردن از کابینه دوازدهم ارزیابی کرد. 
مسئولان نباید حرف‌‌های جور واجور بزنند!
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «اگر مردم سیاست‌پذیر نباشند، کارها پیش نمی‌رود. مردم باید حکومت را خیرخواه، باتدبیر و توانا بدانند.»
 احمد توکلی افزود: «آقای روحانی از مردم خواست کسانی که وضع‌شان خوب است از گرفتن یارانه خودداری کنند؛ اما نتیجه چه شد؟ کسی منصرف نشد و همه خواستند یارانه را بگیرند؛ این مسئله و این بی‌اعتمادی مسئله‌ای یک‌روزه نبوده و ریشه در گذشته داشت.» 
وی اظهار داشت: «اگر مسئولان حرف‌های جور واجور بزنند و هر روز یک چیز بگویند، هر روز وضع بدتر می‌شود.» احمد توکلی ادامه داد: «دیده‌بان شفافیت و عدالت را سیاسیونی که به سلامت مشهورند، تأسیس کردند.
 سازمان‌های مردم‌نهاد کارهای حکومت را می‌کنند بدون اینکه هزینه داشته باشند. ما پرونده ثامن‌الحجج را برای اولین بار رسانه‌ای کردیم.» وی افزود: «یک جوان با فوق لیسانس نمی‌تواند در زیر پله‌اش کلیدسازی کوچکی به راه بیندازد و جلوی او را می‌گیرند یا جوان دیگری وقتی می‌خواهد در زیر پله خانه‌اش سبزی‌فروشی بزند جلوی او را هم می‌گیرند. 
چگونه است که یک مؤسسه 483 شعبه در سراسر کشور می‌زند و کسی نمی‌بیند؟ پرونده ثامن‌الحجج نمونه‌ای از فساد در عرصه بانکی و مالی است. این مؤسسات تمام اقتصاد مالی ما را تحت تأثیر قرار دادند. ما درباره کاسپین هم اعلام جرم کردیم.» توکلی تأکید کرد: «وقتی یک دستگاه وظایفش را انجام ندهد و خسارتی به مردم وارد شود، آنگاه جرم رخ داده است. در این دادگاه که اکنون شروع شده است، بانک مرکزی در مقام شاکی وارد شده که در اعلام جرمی که ما کردیم، متهم است.» احمد توکلی در ادامه گفت: «حقوق در اسلام دو طرفه است و امیر‌المؤمنین(ع) هم می‌گویند مردم و حکومت باید وظایف‌شان را نسبت به هم انجام دهند و اگر این چنین شود، اوضاع خوب می‌شود.»


 عبدالصمد خرم‌آبادی (معاون دادستان کل کشور): صرفاً به منظور اطلاع کسانی که اعلام می‌کنند فیلتر تلگرام شکست خورده است، با وجود اینکه با فیلترشکن‌های خارجی به طور جدی مبارزه نمی‌شود و فیلترشکن‌های داخلی (هاتگرام و طلاگرام) را برای جلوگیری از تعطیلی تلگرام مهیا کرده‌اند، حجم فعالیت کاربران ایرانی در تلگرام 45 درصد کاهش یافته و رتبه تلگرام در ایران و جهان به طور فاحش سقوط کرده است.
 آذری‌جهرمی(وزیر ارتباطات): امروز و در وضعیت فعلی که باید تلاش‌های بیشتری برای اداره کشور به عمل آورد و نیاز به نیروی جوانی بیشتر احساس می‌شود، تصویب قانون و اجبار دستگاه‌ها و نهادهای کشور در استفاده از جوان‌ترها، آن هم با زور بازنشسته کردن عده‌ای دیگر، قطعاً حاوی پیام مقاومت در برابر جوان‌گرایی و تأسف‌آور است. استفاده بیشتر از جوانان در دستگاه‌های اداری کشور یک ضرورت است که اعتقاد قلبی و عمل می‌طلبد، نه صرفاً یک الزام قانونی.
مهدی محمدی: ملاقات رهبر معظم انقلاب با دولت، یعنی کابینه آقای روحانی از حمایت و پشت‌گرمی هیچ کم ندارد. می‌ماند اینکه می‌خواهند کار کنند یا نه؟
 حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی: مردم انتظار بحقی دارند که کار و انگیزه و روحیه مسئولان، قبل و بعد از این جلسه تفاوت محسوسی داشته باشد و اثر آن را در افزایش تحرک مسئولان و شبانه‌روزی شدن تلاش‌شان برای حل مشکلات ببینند. آستان قدس در کنار همه دستگاه‌های غیردولتی و عمومی به منظور همکاری با دولت برای افزایش کارآمدی و حل مشکلات، خود را موظف می‌داند و آمادگی کامل را دارد.