شیخ‌مهدی الصمیدعی عالم پر نفوذ اهل سنت عراق در خطبه‌های نماز جمعه جامع ام الطبول در پایتخت عراق بر ایستادگی دولت و ملت عراق در کنار مردم و دولت ایران و قدرشناسی از جمهوری اسلامی ایران برای کمک به این کشور در مبارزه با داعش تأکید کرد: همان‌طور که شیخ‌الاسلام ما گفت وقتی یهود و نصاری برای نبرد با مسلمانان ایران حرکت کنند، هزاران نفر از اهالی شام برای دفاع از اصل اسلام به میدان می‌آیند، (من نیز می‌گویم که) خود نخستین فرد خواهم بود که برای دفاع از ایران به میدان می‌آیم.


   مهدی جلالوند/ در تعالیم دینی از «تعاون» به منزله یکی از لوازم حیات اجتماعی انسان نام برده شده است و از آنجایی که سعادت انسان در گرو حضور او در اجتماع است، می‌توان مفهوم تعاون را لازمه سعادت فردی و اجتماعی و نیز دنیوی و اخروی انسان دانست. تعاون به معنای یاری رساندن متقابل و مشارکت دوجانبه است و واژه‌های همکاری و همیاری، بازتاب دقیقی از معنای تعاون نخواهند بود؛ زیرا در تعاون، افزون بر احتیاج و نیاز مشترک، میل به معاضدت و همراهی نیز شرط است؛ در حالی که همکاری و همیاری می‌تواند بدون این میل شکل گیرد. از این ‌رو رفتار تعاونی نیازمند نوعی وحدت و همدلی است تا به سبب آن، افراد خدمت به خلق را خدمت به خود و در مسیر استحکام، تعالی و سعادت جامعه خود بدانند. با این نگاه، رفتار فرد از حالت معامله و رقابت خارج شده و رنگ و بوی از خود گذشتگی و ایثار به خود می‌گیرد.
علامه طباطبایی از واژه‌های «مصابره» و «مرابطه» در آیات قرآن نیز در تبیین معنای تعاون و به منزله راهکاری برای عبور از تنش‌های میان جوامع انسانی بهره برده است. مصابره به این معناست که گروهی به اتفاق یکدیگر، مشکلات و اذیت‌ها را تحمل کرده و هر یک، صبر خویش را متکی بر صبر دیگری کند و از برکات صبر، چه در حال شخصی و چه در حال اجتماعی بهره گیرند. مصابره اتصال نیروی مقاومت افراد جامعه در برابر سختی‌ها و مشکلات است و مرابطه که اعم از مصابره است، به معنای اتصال همه نیروهای افراد جامعه، چه در حال سختی و چه در حال خوشی است؛ از این رو با استفاده از این معانی نیز می‌توان به پیوستگی بحث تعاون با وحدت اعضای جامعه صحه گذاشت.
نظر به شرایطی که این روزها به واسطه دشمنی‌های استکبار جهانی گریبان‌گیر مردم جامعه ایران شده، می‌توان از مفاهیم یاد شده در عبور از ناکامی‌ها و بن‌بست‌های موجود بهره برد. آنچه امروزه مورد نیاز جامعه ایران است، ترویج و حاکمیت روحیه تعاون است تا به سبب آن افزون بر تلاش طرفینی برای حل مشکلات اقتصادی، روح ایثار و اخوت و وحدت را بیش از پیش به منصه ظهور برساند؛ وحدتی که بی‌تردید همه نقشه‌های دشمن را خنثی کرده و تصورات آنها را برهم خواهد زد؛ اما متأسفانه در برخی موارد، آثاری از روحیه «تغابن» مشاهده می‌شود که دقیقاً نقطه مقابل مفهوم دینی تعاون است.
تغابن مفهومی در برابر تعاون و به معنای ضرررسانی طرفینی است و مصداق آن را می‌توان آنجایی یافت که گروهی از افراد جامعه، در عین متضرر کردن خویش، زیان‌رسانی به دیگران را نیز عهده‌دار می‌شوند. در شرایطی که اقتصاد کشور برای مقابله با آسیب‌های وارده، نیازمند وحدت و تعاون افراد جامعه است، اموری چون خرید بیش از نیاز، عرضه نکردن کالاها، احتکار، خروج سرمایه از بانک‌ها، تبدیل پول به ارز و طلا و... به تلاطم اقتصادی جامعه افزوده و با وجود تصور رسیدن به سود بیشتر، زیان‌های جبران‌ناپذیری به همه افراد جامعه تحمیل خواهد کرد. این موارد مصادیقی از مفهوم تغابن و حاکمیت این روحیه در جامعه است؛ روحیه‌ای که نتیجه آن، تلاش ناآگاهانه افراد جامعه برای بازی در زمین دشمن و ایجاد مشکلات اقتصادی مضاعف از سوی خود آنها خواهد بود.
روحیه تغابن سبب انحلال وحدت و یکپارچگی و ایجاد تفرقه در میان افراد جامعه خواهد شد و زمینه‌های وابستگی به بیگانگان و تسلط دشمن بر جامعه را فراهم می‌کند؛ روحیه تغابن موجب افزایش عداوت‌های داخلی و خارجی شده و سلب اعتماد مردم از یکدیگر را در پی خواهد داشت و در مرتبه بالاتر از همه، روحیه تغابن به دشمنی با خدا و دین او ختم شده و مقدمات شقاوت دنیوی و اخروی را فراهم خواهد کرد؛ از این رو شایسته است همه افراد جامعه، ضمن حفظ وحدت و همبستگی خویش، با ترویج روحیه تعاون در جامعه، با دشمن مقابله کرده و موجبات ثبات اقتصادی و آرامش روانی جامعه را فراهم کنند.

 سفر هوشمندانه به ایران
وزیر خارجه کره شمالی به ایران سفر می‌کند. این سفر می‌تواند حامل پیام‌های مهمی باشد. پیش از این باز هم برخی از منتقدان غرب‌گرا تأکید داشتند مذاکرات جاری سبب بهبود مناسبات میان پیونگ‌یانگ و واشنگتن خواهد شد که این مسئله یعنی نادیده گرفتن تهران از سوی پیونگ یانگ و کاهش روابط میان دو طرف، اما سفر وزیر خارجه کره شمالی در این برهه نشان می‌دهد سیاست خارجی کره شمالی کما فی‌السابق مستقل و در راستای سیاست‌های استقلال‌طلبانه این کشور است. پیونگ یانگ با انجام این سفر به دنبال برقراری توازن در روابط خارجی خود است؛ چرا که در ارتباط با بحران میان آمریکا و کره شمالی هنوز چیزی به صورت جدی عوض نشده است و با توجه به نوسانات پیش آمده در روند مذاکرات، پیونگ یانگ قصد ندارد همه تخم‌مرغ‌های خود را در سبد آمریکا سرمایه‌گذاری کند.
 سیستم شاه عباسی
غلامعلی رجایی با اشاره به حضور رئیس‌جمهور در رسانه ملی پس از وقفه‌ای طولانی گفت: «تأخیر در گفت‌وگو با مردم بخشودنی نیست، رئیس‌جمهور نباید به هیچ بهانه‌ای ارتباطش را با مردم قطع کند و باید نظم ارتباطی حفظ شود. من اعتقادم این است که آقای رئیس‌جمهور باید ارتباط صوتی و کلامی را با مردم بیشتر کند. ارتباط تلویزیونی ارتباطی یکسویه است و باید ارتباط دو طرفه باشد و رئیس‌جمهور هم صحبت‌های مردم را بشنود. یک پیشنهاد این است که روحانی به سیستم شاه عباس عمل کند، یعنی با لباس مبدل در بین مردم حاضر شود و مشکلات مردم را بشنود. روحانی در این قضیه دچار کاستی‌ها و کمبودهایی است که باید پررنگ‌تر شود و ارتباطش تنها به یک ساعت گفت‌و‌گوی تلویزیونی محدود نشود.»
تهدیدهای وهابیت
وهابیت با عقاید خطرناک و تکفیری خود به جان مسلمانان افتاده و در شقوق مسلمانان اختلاف ایجاد می‌کند. مجری شبکه وهابی «کلمه» می‌گوید: «نماد شرک امروز در قم، مشهد و کربلا و در کسانی که آنها را حرم درست کرده‌اند، به مراتب بیشتر است تا غرب و اروپا». وی به همین بسنده نمی‌کند و شعار مرگ شیعیان سر می‌دهد. این سخنان در حالی است که زیارت قبور انبیا و اولیا به‌ ویژه قبور رسول‌خدا(ص) و اهل‌بیت ایشان از دستورهاى اکید شرعى است که مسلمانان از صدر اسلام، همواره به آن پایبند بودند. روایات بسیاری نیز در منابع اهل سنت و شیعه وجود دارد که بر جواز و بلکه فضیلت آن دلالت دارد.
ایران پانزدهم می‌شود
به گفته پایگاه آماری صندوق بین‌المللی پول، تا چهار سال دیگر چین نخستین اقتصاد بزرگ جهان و آمریکا دومین خواهد بود و ایران نیز با سه پله صعود در رده پانزدهم بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان قرار خواهد گرفت. ایران تا پایان سال ۲۰۱۷ با تولید ناخالص اسمی داخلی بر اساس شاخص قدرت خرید به ارزش ۷۱/۱۶۴۴ میلیارد دلار، هجدهمین اقتصاد بزرگ جهان بوده است. این رقم برای سال جاری و سه سال آینده نیز افزایشی خواهد بود و ایران تا پایان سال ۲۰۲۱ برای نخستین بار خواهد توانست به اقتصادی ۲ تریلیون دلاری تبدیل شود و تولید ناخالص داخلی آن بر اساس شاخص قدرت خرید به ۱۱/۲۰۹۵ میلیارد دلار برسد.
آغاز برخوردهای قاطع
در روزهای گذشته، دادستانی سرعت بیشتری برای مبارزه با مفاسد اقتصادی گرفته است.  اقدامات زیر در این راستا صورت گرفته است:
1ـ رسیدگی به پرونده‌های ارجاعی به شعب بازپرسی ویژه رسیدگی به جرایم حوزه ارز و واردات خودرو و گوشی تلفن همراه با سرعت و دقت؛ (قبل از این ایام، دادسرای پولی و بانکی دادسرای تهران به پرونده‌های ارزی ورود می‌کرد.)
 2ـ بازداشت ۶۵ نفر و ممنوع‌الخروجی ۱۰۶ نفر از متهمان پرونده‌های حوزه ارز و واردات خودرو و گوشی تلفن همراه.


  یاسر سعیدنژاد/ بررسی‌ مناسبات آمریکا و ایران حاکی از این است که اصلی‌ترین راهبرد دولت آمریکا، به ویژه دولت ترامپ تأکید بر استراتژی «امتیاز صفر» در تعامل با جمهوری اسلامی ایران است. بر این مبنا مقابل بدون اخذ امتیازی وادار به امتیاز دادن می‌شود. دولت آمریکا در روش امتیاز صفر، به طور عمومی چهار گام برای رسیدن به اهداف خود برمی‌دارد:
1ـ اتهام‌زنی: واشنگتن ابتدا با دروغ‌سازی و تبلیغات گسترده، کشور مقابل را به انجام فعالیتی نامشروع متهم می‌کند. همچون اتهام تولید و انباشت سلاح‌های کشتار جمعی ممنوعه به عراق در حمله سال ۲۰۰۳ به این کشور.
2ـ امتیازگیری: کاخ سفید در این گام، به بهانه اتهام‌هایی که در گام اول به کشور مقابل زده است، امتیازات فراوانی را از آن کشور می‌گیرد. مهم‌ترین گزینه آمریکا در این گام استفاده از تحریم‌های اقتصادی است.
3ـ تعامل: دولت آمریکا پس از گرفتن امتیازهای متعدد از کشور مقابل، دست تعامل به سوی آن کشور دراز می‌کند و برای گرفتن امتیازات بیشتر، پیشنهاد می‌کند امتیازاتی را که در گام پیشین گرفته، پس بدهد.
4ـ امتیازدهی: آمریکایی‌ها در این مرحله، امتیازاتی را که در گام دوم از کشور مقابل گرفته‌اند، به خود این کشور پس می‌دهند. این در حالی است که آمریکا در روش امتیاز صفر، عملاً هیچ امتیازی را از جانب خود به طرف مقابل نمی‌دهد. مرحله امتیازدهی عموماً در قالب کاهش، تعلیق یا لغو تحریم‌های تحمیلی در مرحله امتیازگیری قابل ‌تعریف است. 
 اما اندیشکده شورای آتلانتیک چنین تحریم‌هایی را علیه ایران بی‌فایده می‌داند و می‌نویسد:
اولاً، ایران طی ۳۹ سال گذشته تحت تحریم قرار داشته و در عین حال نظام این کشور جان سالم به در برده است. در حقیقت تحریم‌ها سبب تقویت موقعیت سپاه پاسداران در اقتصاد ایران شده است؛ سازمانی که ستون اصلی حمایت از نظام جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود.
 دوماً، گسترش نفوذ ایران در منطقه به دارایی‌های مالی این کشور وابسته نیست. اگر این عامل (حجم دارایی‌ها) عامل تعیین‌کننده بود، عربستان که منابع اقتصادی بسیار بیشتری در اختیار دارد، باید قدرت سیاسی اصلی در منطقه باشد. گسترش نفوذ منطقه‌ای ایران عمدتاً به دو دلیل است:
اول؛ بیداری شیعی و جنبش توانمندسازی در میان جوامع تاکنون سرکوب شده در کشورهایی مانند عراق و لبنان که الگوی‌شان انقلاب سال ۱۹۷۹ میلادی در ایران است.
دوم؛ اقدام آمریکا در ساقط کردن دشمنان منطقه‌ای ایران؛ سال ۲۰۰۱ در افغانستان و سال ۲۰۰۳ در عراق. سیاست‌های منطقه‌ای ایران وابسته به درک این کشور از تهدیدها و فرصت‌هایش هستند، نه حساب‌های بانکی‌اش.
اکنون این سؤال مطرح است که آمریکا راهبرد امتیاز صفر را درباره تحریم نفتی ایران چگونه اجرا خواهد کرد؟ آمریکا به دنبال آن است که از امتیاز ایران، یعنی نفت در جهت امتیاز گرفتن از ایران استفاده کند. این امر به این منظور است که چنانچه ایران می‌خواهد همچنان در بازارهای جهانی حضوری فعال داشته باشد باید به اصول و قوانین آمریکا پایبند باشد. در گام اول آمریکا پیشنهاد تعامل با ایران در صورت مذاکره بر روی مسائل دیگر همچون مسائل موشکی و منطقه‌ای خواهد داد، سپس واشنگتن با گرفتن امتیازهای بیشتر از ایران در چارچوب سیاست چماق و هویج با همان امتیازهای که از ایران گرفته، مرحله بعد مذاکرات را با ایران بر اساس همین اصول پایه‌ریزی می‌کند.
هنگامی که این امتیازها از ایران گرفته شد، آمریکا وارد مرحله تحریم دوباره می‌شود. در دوره بعدی ایران مؤلفه‌ای ندارد که با آمریکا بر سر آن مذاکره کند. در نهایت آنچه برای ایران باقی خواهند ماند، برگشتن به نقطه اول و برای آمریکا کسب دستاوردهای دلخواه گوناگون است.


   حسن خدادی/ روحیه انقلابی‌‌‌گری و انقلابی ماندن مدیران دولتی معنایی است که پس از گذشت سال‌ها از وقوع انقلاب اسلامی و در دهه چهارم انقلاب، همچنان زنده و محل گفت‌وگو است؛ نکته‌ای که امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در دیدار اخیر خود با هیئت دولت بر ضرورت آن تأکید کردند: «در مواجهه‌ با مشکل، دو جور آدم داریم: یک جور آدم هست که وقتی با مشکل مواجه می‌شود، احساس مسئولیت مضاعف پیدا می‌کند. وقتی می‌بیند مشکل پیش آمد انگیزه‌ و احساس مسئولیتش مضاعف می‌شود، احساس می‌کند تحرّک بیشتری باید انجام بدهد، وارد میدان بشود. یک جور آدم هم هست که وقتی با مشکل مواجه شد، دچار یأس و ترس و منفی‌بافی و «نمی‌شود» و «نمی‌توانیم» و «چکار کنیم» و این چیزها می‌شود. مدیران دولتی باید از نوع اول باشند؛ (24/4/۱۳۹۷)
۱ـ روحیه معنویت‌گرایی/ اولین شاخصه ارتباط ویژه‌ای است که بین مدیر انقلابی و خداوند متعال وجود دارد و دیگر شاخصه‌های آن نیز شاخه‌ای از ریشه آن است. «آن عاملی که موجب می‌شود انسان در میدان‌ها خسته نشود، یاد خداست... شما اگر نگاه کنید، در دنیا کشوری را با خصوصیات کشور ایران پیدا نخواهید کرد که توانسته باشد در مقابل آن همه دشمن بایستد، بر آنها غالب شود، موانع را بردارد، راه خود را بگشاید و در جهت اهداف خود حرکت کند.»(٢٧/٨/۱۳۷۱)
۲ـ روحیه جهادی/ معظم‌له عرصه جهاد امروز را جهاد کبیر، جهاد فرهنگی، جهاد سیاسی، جهاد سازندگی و فکری می‌دانند. «یک شرط جهاد، این است که در مقابله با دشمن باشد. این مقابله، یک وقت در میدان جنگِ مسلّحانه است که جهاد رزمی نام دارد؛... و یک وقت در میدان سازندگی است... البته یکی از جهادها هم جهاد فکری است.»(۲۰/۳/۱۳۷۵)
۳ـ روحیه آرمان‌خواهی/ از تأکیدات رهبر معظم انقلاب آرمان‌خواهی، عدالت‌طلبی و مطالبه‌گری است. ایشان در این باره می‌فرمایند: «امروز آرمان‌ها و آرزوهای امام، از هر چیز دیگر زنده‌تر است؛ دنیا هم از آنها می‌ترسد.»(۱۸/۳/۱۳۶۸)
۴ـ روحیه توجه به علم و درایت/ مدیریت جهادی، مبارزه با مشکلات و موانع از روی علم و آگاهی، به منظور رفع اصولی این مشکلات و موانع است؛ «اگر مدیریت جهادی یا همان کار و تلاش با نیت الهی و مبتنی بر علم و درایت حاکم باشد، مشکلات کشور، در شرایط کنونیِ فشارهای خباثت‌آمیزِ قدرت‌های جهانی و در شرایط دیگر، قابل حل است و کشور حرکت رو به جلو را ادامه خواهد داد.»(23/10/۱۳۹۲)
۵ـ روحیة مردمی بودن / پشتوانه اصلی نظام در همه برهه‌های تاریخی، مردم بوده‌اند. «جمهوری اسلامی، هم جمهوری است، یعنی متکی به آرای مردم است، هم اسلامی است؛ یعنی متکی به شریعت الهی است. این، یک مدل نو است.»(۱۴/۳/۱۳۸۹)
۶ـ روحیه عدالت‌طلبی / یکی از شاخصه‌های مهم روحیه انقلابی، تلاش برای تحقق عدالت در همه ابعاد و برپایی نظامی بر پایه عدالت و ریشه‌کن کردن ظلم و فساد و تبعیض است. امام خامنه‌ای درباره این شاخصه مهم می‌فرمایند: «مشروعیت من و شما، وابسته به مبارزه با فساد، تبعیض و نیز عدالت‌خواهی است. این، پایه مشروعیت ماست... ما برای عدالت و رفع تبعیض آمده‌ایم.»(۵/۶/۱۳۸۲)
۷ـ روحیه همت و تحرک جهادی /  هر فرد یا جامعه‌ای به اندازه تلاش و همتی که از خود نشان می‌دهد، به قله‌های رفیع شرافت و موفقیت دست خواهد یافت. به طور قطعی کارهای بزرگ در هر جامعه‌ای، نتیجه همت‌های والا و عالی افراد در جامعه خواهد بود؛ «با حرکت عادی نمی‌شود پیش رفت؛... یک همت جهادی لازم است، تحرک جهادی و مدیریت جهادی برای این کارها لازم است.»(20/12/۱۳۹۲)

آمریکا؛ پیام رزمایش سپاه را دریافت کردیم
سه مقام آمریکایی به شبکه خبری فاکس‌نیوز گفتند که ایران برای نخستین بار طی سال گذشته یک موشک بالستیک شلیک کرد.
 بر اساس این گزارش، در رزمایش دریایی گسترده اخیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خلیج‌فارس، ایران موشک کوتاه‌برد فاتح‌ـ‌110 را آزمایش کرد. یکی از فرماندهان ارشد آمریکایی در خلیج‌فارس به خبرنگاران گفت که فعالیت دریایی اخیر ایران با هدف «فرستادن پیام» به آمریکا بوده است. 
«جوزف ووتل» فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا با اشاره به رزمایش سپاه در خلیج‌فارس گفت: «ایران می‌تواند تنگه هرمز را مین‌گذاری کرده و اقدام به استقرار رادار و سامانه‌های موشکی کند.»
 او گفت که بخش عمده فعالیت‌های ایران در آب‌های تنگه هرمز مرتبط با نیرو‌های قدس سپاه پاسداران و فرمانده آنها سرلشکر «قاسم سلیمانی» است.
 سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سردار سرتیپ دوم «رمضان شریف» هم برگزاری رزمایش اقتدار دریایی در آب‌های خلیج‌فارس را تأیید کرده و از ارتقای آمادگی‌های دفاعی برای مقابله با ماجراجویی‌های دشمنان خبر داده بود.
 این رزمایش با قدردانی سردار سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه از یگان‌های نیروهای دریایی و هوافضای سپاه همراه شد. وی با ابراز رضایت از برگزاری موفق رزمایش اقتدار دریایی سپاه، بر لزوم حفظ و ارتقای آمادگی‌های همه‌جانبه دفاعی برای تأمین امنیت پایدار آبراه راهبردی خلیج‌فارس و تنگه هرمز و مقابله متناسب با تهدیدات و ماجراجویی‌های احتمالی دشمنان تأکید کردند.
 شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌ان» به تازگی گزارش داده است که زمان‌بندی رزمایش ایران، نگرانی‌هایی را در مقامات آمریکایی به وجود آورده است. 
تضعیف ایران به ضرر منطقه است
 «سید عمار حکیم» رهبر ائتلاف ملی شیعیان عراق و رئیس جریان حکمت ملی، در نشستی با اعلام حمایت مجدد خود از ایران، تحریم‌های تحمیلی آمریکا علیه جمهوری اسلامی را محکوم و مردود دانست.
وی با تاکید بر اینکه سیاست ارعاب و محاصره اقتصادی علیه ملت‌ها  نادرست است، تاکید کرد: این اقدامات ناعادلانه، غیرانسانی و به دور از تمدن است.
رهبر جریان حکمت ملی عراق ادامه داد: ملت آزاده عراق که طعم درد و رنج حاصل از محاصره ظالمانه دهه 90 میلادی را چشیده است، اکنون همبستگی خود را با ملت ایران در محکوم کردن این اقدامات جائرانه علیه این کشور اعلام می‌کند.
وی در ادامه تاکید کرد که تصمیمات یکجانبه یک کشور که به دور از رویه سازمان ملل متحد و نهاد های قانونی بین‌المللی اتخاذ می‌شود، مردود است.
رهبر ائتلاف ملی شیعیان عراق ادامه داد: هیچ کشوری در دنیا بدون وجود قطعنامه بین‌المللی شفاف که در چارچوب قانون مصوب شده باشد، نباید ملتی صلح طلب و حکومتی که با ساز و کار قانونی بر سر کار آمده است را تحت محاصره قرار دهد.
حکیم با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران کشور همسایه، برادر و مسلمان است، عنوان کرد: ما به عنوان ملت عراق با این کشور دارای روابط راهبردی، جغرافیایی گسترده، اشتراکات دینی، فرهنگی و تاریخی مستحکمی هستیم.
وی در ادامه تاکید کرد: ما بر این باوریم که تضعیف ایران به نفع عراق و هیچ‌ یک از کشورهای منطقه که محاصره اقتصادی این کشور را تایید می‌کنند، نیست و‌ پس‌لرزه‌های این اقدام محدود به ایران نخواهد بود و کل منطقه را در خواهد نوردید. ما تضعیف ایران را در کنار بعد ارزشی، انسانی و اصولی که بدان اعتقاد داریم، مغایر با منافع ملت و دولت عراق می دانیم.


محمد ایمانی: آنی‌ترین و فوری‌ترین مسئله اقتصاد ما کدام است؟ می‌توان پاسخ‌های مختلفی به این سؤال داد. اما به نظر می‌رسد مهم‌ترین مشکل، تحریف صورت مسئله و پیچیدن نسخه انحرافی یا به عبارتی، دادن آدرس گمراه‌کننده است. برخی از سر جهل و عده‌ای تعمداً و به شکل سازمان‌یافته، در مسیر تشخیص بیماری، مرتکب انحراف و تحریف می‌شوند و بنابراین نسخه غلط می‌پیچند.
حسین یکتا: داعشی‌ها از حمله به مقر حشدالشعبی و صحنه دستگیری و شکنجه و شهادت و پیکر بی‌سر محسن فیلم مستند حرفه‌ای ساختند و خواستند به خیال خود سربازان جبهه حق را تحقیر و مردم و مسئولان ایرانی را دچار رعب، وحشت و اختلاف در مبارزه با شیاطین کنند؛ اما غافل از آن بودند که اراده خدای متعال چیز دیگری است و همان‌طور که در قرآن فرموده است: «تعزّ مَن تَشاء و تذلّ مَن تَشاء» (به مناسبت سالگرد عروج شهید حججی)
 احمد توکلی: با بسته ارزی دولت، چنین به نظر می‌رسد که دولت چندان هم از دلار هفت، هشت هزار تومانی بدش نیامده است، ولی باید بداند که گشایش در پرداخت‌های دولت خیلی کوتاه خواهد بود؛ چرا که خیلی زود تورم ناشی از ارز دو برابر شده دولت و ملت را دچار 
مخمصه می‌کند.
اسحاق جهانگیری: آمريكایی‌‌ها دروغ می‌گويند كه نمی‌خواهند به مردم ايران فشار بياورند؛ آنها بيشترين سختگيری‌ها را برای واردات دارو كه از نيازهای اساسی مردم ايران است، انجام می‌دهند. همه برنامه‌های تحريمی آمريكایی‌ها براي آسيب زدن به ملت ايران است.