حسن رحیم‌پور‌ازغدی با بیان اینکه؛ دهه چهارم انقلاب اسلامی پیچ انحراف بوده و در صدر اسلام نیز در این مقطع جانبازان اسلام به جنگ با امیرمؤمنان حضرت علی(ع) برخاستند، گفت: هر زمانی از مواضع انقلابی خود عقب نشستیم، توهین‌های آمریکا شدت گرفت و این در زمان طرح بحث گفت‌وگوی تمدن‌ها و امروز نمایان شده و در برجام نظام به تمامی وعده‌های خود به آمریکا عمل کرد، اما از داخل برای برخی افراد درس عبرت نشد.

بازنگاه صبح صادق به بازتاب‌های سخنان امام خامنه‌ای در رسانه‌های جهان

  امین پناهی/  هفته گذشته جمعی از اقشار مختلف مردم با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند؛ دیدار مهمی که علاوه بر معمول گذشته که امام خامنه‌ای در آنها توصیه‌هایی به مسئولان امر داشتند، تکلیف یک سری موضوعات مورد مناقشه در بین برخی سیاستمداران را نیز مشخص شد. ایشان با اشاره به سیاست‌های دولت ترامپ در قبال جمهوری اسلامی و ملت ایران و همچنین با انتقاد از همراهی برخی در داخل کشور با دشمن برای ترساندن ترسوها از شبح جنگ و کشاندن جمهوری اسلامی ایران پای میز مذاکره با آمریکا فرمودند: «دو کلمه به ملّت ایران بگویم؛ جنگ نخواهد شد و مذاکره نخواهیم کرد.» دو جمله‌ای که بیش از دیگر بخش‌های سخنرانی معظم‌له مورد توجه رسانه‌های مختلف خارجی قرار گرفت.
به واکنش این رسانه‌ها درباره این بخش مهم از بیانات رهبر معظم انقلاب می‌پردازیم. 

بازتاب‌های رسانه‌ای
خبرگزاری نگلیسی «ایندیپندنت» در گزارشی نوشت: «آیت‌الله خامنه‌ای که حرف آخر را در سیاست جمهوری اسلامی می‌زند، گفت خروج ترامپ از برجام گواهی است که ترامپ قابل اعتماد نیست.» این خبرگزاری در ادامه نوشت: «واشنگتن گفته بود که تنها شانس ایران برای اجتناب از تحریم‌ها، پذیرفتن پیشنهاد ترامپ برای مذاکره بر سر یک معاهده سختگیرانه هسته‌ای است. هرچند مقامات ایرانی این پیشنهاد را رد کرده‌اند، اما این نخستین بار است که آقای خامنه‌ای به طور عمومی در این باره اظهارنظر کرده است.» در این گزارش آمده است: «آقای خامنه‌ای احتمال جنگ با آمریکا را رد کرد. سپس افزود: «آنها درباره (آمریکایی‌ها) احتمال جنگ با ایران بیش از حد اغراق می‌کنند و هیچ جنگی در نخواهند گرفت.»
پایگاه خبری «سی‌ان‌ان» نیز در واکنش به این بخش از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی نوشته است: «رهبر ایران در برابر تحریم‌های تحمیلی جدید آمریکا قاطعانه ایستاده و می‌گوید که جنگ نخواهد شد، مذاکره نخواهیم کرد.» این پایگاه خبری در ادامه با اشاره به این فراز که آمریکایی‌ها در کنار تحریم، حرف از جنگ و مذاکره می‌زنند، نوشت: «آیت‌الله خامنه‌ای گفته است؛ آنها راجع به جنگ صحبت می‌کنند که ترسوها را بترسانند.» 
«یورو نیوز» نیز گزارشی در این باره منتشر کرد که در تیتر آن نوشته بود: «رهبر ایران پیشنهاد مذاکره ترامپ را رد کرد.» در این گزارش همچنین به این بخش از بیانات رهبر معظم انقلاب اشاره شده است که فرمودند: «من هرگونه مذاکره با آمریکا را ممنوع می‌کنم. آمریکا هرگز به وعده‌های خود در مذاکرات وفادار نبوده است.»
شبکه الجزیره نیز نوشت: «رهبر ایران هرگونه گفت‌وگوی مستقیم با آمریکا را ممنوع کردند.»
پایگاه خبری «نشنال» امارات هم با اشاره به بخش‌هایی از سخنرانی رهبر معظم انقلاب نوشت: «رهبر ایران مذاکره با آمریکا برای رسیدن به یک توافق هسته‌ای جدید برای لغو تحریم‌ها را رد کرد.» این رسانه اماراتی نوشت: «رهبر ایران مذاکره مستقیم با آمریکا را یک هفته بعد از آغاز تحریم‌های جدید واشنگتن علیه تهران، ممنوع کرد و گفت که آمریکا هرگز به وعده‌هایش پایبند نیست و تنها وعده‌های توخالی می‌دهد.» این رسانه با بازنشر توئیت صفحه رسمی پایگاه اطلاع‌رسانی رهبری بخش‌هایی از بیانات آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای را با حروف بزرگ منتشر کرد و نوشت: «رهبر ایران گفته جنگ نخواهد شد و با آمریکا هم مذاکره نخواهیم کرد.»

دیگر رسانه‌ها
«تایمزآو اسرائیل» هم این بخش از سخنان رهبر معظم انقلاب که فرمودند؛ «جنگی رخ نخواهد داد و با آمریکا هم مذاکره نمی‌کنیم.» را مورد توجه قرار داد. این رسانه رژیم صهیونیستی نوشت: «اخیراً تردیدها و گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال بازگشت ایران پای میز مذاکره به دلیل فشارهای ناشی از خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم‌ها به گوش می‌خورد. اما ایران هرگونه مذاکره جدید با آمریکا را رد کرده و گفته این کشور قابل اعتماد نیست و به تعهداتش در توافقات پایبند نیست.»
وبگاه خبری «فری مالزی تودی» نیز در این زمینه گزارش داد: «رهبر عالی ایران تأکید کرد ایران جنگ یا مذاکره با آمریکا ندارد و با کارکرد بهتر مسئولان تحریم‌ها بی‌اثر می‌شود.» این پایگاه خبری افزود: «رهبر ایران اعلام کرد مسائل اقتصادی کشور عمدتاً ناشی از عوامل داخلی است، نه تحریم آمریکا.» همچنین در ادامه گزارش این پایگاه خبری آمده است: «رهبر عالی ایران به مردم گفت که مشکل خارجی نیست، بلکه داخلی است و البته به این معنا نیست که تحریم‌ها هیچ تأثیری در این موضوع نداشته است، اما مسئله اصلی نحوه برخورد ما با آن است.»
روزنامه ترکیه‌ای «استار» با درج جمله «با آمریکای متقلب مذاکره نمی‌کنیم»، بیانات رهبر معظم انقلاب در جمع قشرهایی از مردم را تشریح کرد و نوشت: «رهبر ایران، دولت آمریکا را متقلب نامید و تأکید کرد که با آنها بر سر میز مذاکره نمی‌نشینیم و من این کار را ممنوع می‌کنم.» این رسانه نزدیک به دولت ترکیه افزود: «آیت‌الله خامنه‌ای با صراحت کامل خطر جنگ بر سر کشور ایران را رد کرد و ادبیات آمریکایی‌ها را بی‌ادبانه و بی‌شرمانه دانست.»
روزنامه حریت از دیگر رسانه‌های ترکیه هم با درج عنوان «خط‌ونشان ایران به آمریکا» خلاصه‌ای از بیانات رهبر انقلاب را منتشر کرد و نوشت: «رهبر ایران با یادآوری خروج ترامپ از توافقنامه بین‌المللی هسته‌ای(برجام)، مذاکره دوباره با دولت آمریکا را بی‌فایده دانست و این اقدام را ممنوع اعلام کرد.»
خبرگزاری «آوای افغان» هم نوشت: «آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی در شرایطی از ردّ هرگونه مذاکره با دولت فعلی آمریکا صحبت کردند که رئیس‌جمهوری ایالات متحده به اشکال مختلف تلاش دارد ایران را پای میز مذاکره بنشاند.» این پایگاه خبری در ادامه سناریوهای موجود بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا را بررسی کرده و نوشته است: «بدیهی است که خواسته آقای ترامپ به هیچ وجه این نیست که مشکل ایالات متحده با ایران را حل کند یا مشکلات مردم ایران را کم کند یا اینکه تحریم‌ها را از بالا سر ایرانی‌ها بردارد. وی باور دارد که بهتر از پیشینیان خود می‌تواند به ایران نارو بزند و به این دلیل است که می‌خواهد پای میز مذاکره بنشیند.»
شبکه تلویزیونی «الاباء» عراق هم در گزارشی با عنوان «سیدامام خامنه‌ای بر عدم وجود امکان اجرای مذاکره جدید با آمریکا تأکید کرد» نوشت: «امام خامنه‌ای گفتند که پیشنهاد مذاکره جدید از سوی آمریکا مسئله جدیدی نیست. اکنون وقت مناسبی برای انجام مذاکره نیست و جمهوری اسلامی هیچ مذاکره‌ای با آمریکا انجام نخواهد داد.» این شبکه به نقل از رهبر معظم انقلاب اسلامی نوشت: «آمریکا پس از توافق هسته‌ای به تعهدات خود پایبند نبود، بنا بر این به دلیل نقض تعهداتش پس از اخذ امتیاز، هر مذاکره‌ای با آنها بیهوده است. امام(ره) مذاکره با آمریکا را ممنوع کرد و من هم ممنوع می‌کنم.»
پایگاه‌های خبری دیگری، همچون هاآرتص، جروزالم پست، اسپوتنیک، میدل ایست آی، اکونومیک تایمز، خبرگزاری فرانسه، الجزیره، عیون‌الخلیج، سی‌ان‌بی‌سی و اسکای نیوز عربی جزء رسانه‌هایی بودند که بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی را منتشر کردند و به آن واکنش نشان دادند.
اینها تنها بخشی از واکنش‌های رسانه‌های بی‌شمار جهان به بیانات رهبر فرزانه انقلاب در ردّ هر گونه مذاکره یا وقوع جنگ با آمریکا بود. 

حاشیه پررنگ
اما برخلاف رسانه‌های خارجی که سعی کردند بیش از همه به این بخش از صحبت‌های رهبر معظم انقلاب توجه کنند، برخی رسانه ها در داخل با ایجاد حواشی سعی کردند نگذارند سخنان مهم رهبر فرزانه انقلاب به گوش همه مردم برسد. داستان از این قرار است که رهبر حکیم انقلاب در بین صحبت‌های‌شان در این جلسه گریزی به دیدار وزیر خارجه کشورمان با جان کری در زمان مذاکرات می‌زنند و اعلام می‌کنند مجوز دادن به چنین عملی اشتباه بوده است. متأسفانه، برخی افراد سعی کردند این موضع معظم‌له را به قضیه برجام تعمیم دهند. به این معنا که خواستند بگویند رهبری در این دیدار گفته‌اند اشتباه کرده و اجازه مذاکرات با گروه 1+5 را داده‌اند. این فضاسازی در بین مردم دو نتیجه داشت؛ اول اینکه، بیش از آنکه متن اصلی صحبت‌ها که ردّ مذاکرات جدید با آمریکا، ردّ خطر جنگ و همچنین تأکید بر ماندن دولت فعلی و کار پر قدرت بود در جامعه منتشر شود، حواشی بی‌اهمیتی رواج پیدا کرد که شنیده شدن یا نشدن آن عملاً دردی را دوا نمی‌کرد. دومین اثر این اتفاق طلبکار شدن کسانی بود که تا دیروز مدعی آن بودند چرا رهبری اجازه مذاکرات مستقیم را با آمریکا نمی‌دهند و حالا مدعی آن هستند که اشتباه در قضیه برجام به ضرر آنان بوده است.
پس از آنکه عده‌ای سعی کردند از این آب گل‌آلود ماهی مورد نظر خود را صید کنند، دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای متن اصلی سخنان ایشان در این باره را منتشر کرده و نوشت: «رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار فرمودند در قضیه برجام، بنده اشتباه کردم اجازه دادم که وزیر خارجه ما با آنها صحبت کند، ضرر کردیم.»
این در حالی است که رهبر فرزانه انقلاب از همان ابتدای شکل‌گیری برجام همواره و در سخنرانی‌های گوناگون فرموده بودند به آینده مذاکره و تعامل با آمریکا خوش‌بین نیستند و بر آن پای فشرده بودند، اما در واقع در آن زمان گوش شنوایی وجود نداشت.

نکته:
+ : گفتید: که مجموعه‌ای داریم و می‌خواهیم افراد با بصیرت تربیت کنیم.منظورتون از با بصیرت کیست؟
 - :کسانی مثل مقداد که چشم‌شان به دهان مولای‌شان باشد و گوش به فرمان ولی‌شان...؟  این خوب است، اما منظور من از بصیرت این نیست. منظور من از فرد بصیر، افرادی همچون مالک اشتر است که امیرالمؤمنین(ع) در وصفش می‌فرمایند: «مالک به گونه‌ای است که اگر در بیابانی باشد و دور از مولایش مشکلی برایش پیش بیاید، دقیقاً کاری می‌کند که اگر نزد مولایش بود، مولایش همان را امر می‌کرد! بصیرت یعنی اینکه در غیبت مولایت هم بدانی او از تو چه می‌خواهد و همان را عمل کنی.»
نظر: شاید در عالم سیاست، اقتصاد و فرهنگ کمتر افرادی داشته باشیم که مانند مالک در خدمت اسلام و انقلاب، سخنان و تدابیر رهبری را اجرا کنند؛شهدای دهه هفتاد انقلاب عاشقانه همان رفتارهای مالک را دارند، شهید مدافع حرم میثم مدواری که مالک‌وار در دفاع از حریم اهل ‌بیت(ع) جنگیده است، این‌گونه بصیرت خود را نشان داده است: «چندی است که اشق اشقیا و بدترین دشمنان اسلام و قرآن و ولایت آمده‌اند که ریشه دین را بزنند و این بار نقطه عزت‌مندی ما یعنی حریم و حرم آل‌الله در سوریه و عراق را هدف قرار داده‌اند. احمق‌ها فکر کرده‌اند چون شیطان بزرگ و استکبار جهانی و ظالمان عالم در کنارشان است قدرت دارند؛ ولی کور خوانده‌اند مگر بچه شیعه مرده باشد که بگذارد این خزان‌زدگان و نوکران استکبار جهانی و این کافران و حرام‌زادگان به اهداف شوم خود برسند. ما بچه شیعه‌ها به پیروی از منش مولای متقیان امیرالمؤمنین علی‌بن‌ابی‌طالب(ع) خود را موظف به حمایت از مظلومین عالم می‌دانیم.» مسئولان فرهنگی که می‌خواهند برای اسلام و انقلاب نیروی با بصیرت تربیت کنند، توجه داشته باشند که اسلام چنین نیروهایی را می‌خواهد؛ کسانی که هنوز هم صدای یا لثارات الحسین را می‌شنوند.

  حسین عباسیان/ پیشترها وقتی ناو آمریکا روشن می‌شد، چند کشور سقوط می‌کردند؛ اما الآن ناو آمریکا و افسران زبده آن از ناوهای ایران حتی از قایق‌های موتوری ایران فرار می‌کنند. این جمله از «شیرین هانتر» نظریه‌پرداز آمریکایی است که در اتاق‌های فکر متعدد آمریکایی حضور پیدا می‌کند. حال آمریکا برای اینکه بتواند قدرت و ابهت خود را در دل مردم ایران ایجاد کند و آنها را به واکنش منفعلانه وادارد، ‌به ترفندهایی علیه کشورمان دست می‌زند که برخی از آنها عبارتند از:  
الف‌ـ فشار اقتصادی(محروم‌سازی): محوریت فشار اقتصادی آمریکایی‌ها محروم‌سازی است. ریچارد نفیو در کتاب «هنر تحریم‌ها» که چندی پیش مرکز پژوهش‌های مجلس آن را ترجمه کرد و در وضعیت امروز کمتر تحلیلگر و کارشناسی هست که آن را بررسی نکرده باشد، در همین راستا راهبرد و تاکتیک ارائه داده است.
ب‌ـ فشار عملی (مشغول‌سازی): بارها تبیین و اعلام شده است دغدغه نظام دو موضوع است؛ یکی اقتصاد و دیگری فرهنگ و هر آنچه جز این دو باشد، حاشیه‌سازی و مشغول‌سازی است. دشمن از جمله راهبردهای مدنظر خود را برای دور نگه داشتن مسئولان نظام در جهت رفع این دو دغدغه، حاشیه‌سازی‌هایی از جنس آشوب‌سازی و ناامنی قرار داده است. 
ج‌ـ فشار روانی: این ترفند به منزله ضلع سوم مثلث فشارهای فزاینده آمریکا علیه جمهوری اسلامی در چهار شاخه قابل توضیح است:
1ـ محدود‌سازی: با محوریت دوقطبی‌سازی موشک و معیشت، مسائل منطقه‌ای و معیشت، حقوق بشر ‌و معیشت و...؛
2‌ـ مخدوش‌سازی: با خدشه وارد کردن به عوامل ماندگاری انقلاب، یعنی مکتب اسلام، رهبری نظام و مردم؛
3‌ـ منفعل‌سازی: ایده‌آل دشمن، شرمنده‌سازی مردم نسبت به آن چیزی است که برای آن به پا خاستند و انقلاب کردند؛ اما چون رسیدن به آن ایده‌آل را ناممکن می‌بینند، مطلوب خود را در بی‌تفاوت و منفعل کردن مردم می‌دانند.
4ـ مأیوس‌سازی: مهم‌ترین شاخه در فشار روانی، مأیوس‌سازی و ناامید کردن مردم است. هشدارهای رهبری نظام درباره مأیوس‌سازی و توجه به اعتمادسازی از ابتدای سال تاکنون بسیار قابل توجه و از مهم‌ترین محورهای عمده‌ای است که نیاز تبیینی و تحلیلی مضاعفی را می‌طلبد.
راهکار مقابله با موارد فوق ایجاد امید در دل مردم است؛ رهبر معظم انقلاب در این زمینه می‌فرمایند: «یک نکته‌ بسیار مهم در اینجا این است که با سیاست ناامیدسازی و ایجاد توهّم بن‌بست در کشور به شدّت باید مبارزه بشود؛ این یک سیاست خصمانه‌ آمریکایی و غربی است که در کشور احساس بن‌بست به وجود بیاورند، ناامیدسازی کنند؛ انواع و اقسام کارها را هم برای این قضیّه می‌کنند؛ با این سیاست لازم است بِه جِد مقابله بشود. تزریق احساس ناتوانی، ناامیدی، بیچارگی، سیاست قطعی دشمن است.»(2/3/1397)

موضوع نامه قالیباف به سران قوا چه بود؟
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامه محمدباقر قالیباف به مسئولان ارشد نظام و محتوای آن، اظهار داشت: «گویا نامه محرمانه آقای قالیباف درباره اوضاع اقتصادی و راهکارهای پیشنهادی وی به اعضای شورای هماهنگی اقتصادی قوای سه‌گانه و برخی مسئولان مرتبط ارسال شده است و عمده تمرکز قالیباف در این نامه، تفکیک سپرده‌گذاران کلان و خُرد است.» حمیدرضا فولادگر افزود: «بخش عمده‌ای از راهکارهای وی در جهت هدایت نقدینگی از بخش راکد و غیرمولد اقتصاد ایران به بخش واقعی اقتصاد از طریق برقراری انضباط مالی بانک‌هاست و گام‌های روشنی برای تحقق آن پیشنهاد شده است.»
 مانع فروش نفت
بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند، موافقت نکردن وزارت نکردن نفت با عرضه نفت در بورس در انحصارطلبی این وزارتخانه ریشه دارد. در واقع، وزارت نفت و به ویژه امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران تمایل دارد همواره صادرات نفت در انحصار خودش باشد و به همین دلیل، اراده‌ای برای عرضه نفت در بورس ندارد. 
110 هزار میلیارد تومان در جیب 108 نفر
اردیبهشت امسال بود که کمیسیون اصل 90 مجلس در گزارشی تفصیلی رقم مطالبات معوق بانکی را 136 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و حالا پس از گذشت حدود چهار ماه از انتشار این گزارش احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرده است 110 هزار میلیارد تومان بدهی و معوقات بانکی متعلق به 108 نفر است؛ بنابراین اگر رقم برآوردی کمیسیون اصل 90 را کنار عدد اعلامی احمد توکلی بگذاریم، 26 هزار میلیارد تومان از مجموع مطالبات معوق بانکی برای تعداد زیادی از بدهکاران بانکی است و 108 نفر دانه‌درشت، 110 هزار میلیارد تومان به نظام
 بانکی بدهکار هستند. 

 سکوت معنادار
با گذشت سه سال از حادثه دلخراش منا و مسجدالحرام و به شهادت رسیدن نزدیک به 500 ایرانی، همچنان دستگاه ‏دیپلماسی پیگیری مؤثری در این زمینه انجام نداده است. این در حالی است که بر اساس دستور رهبر معظم انقلاب، لازم است کمیته حقیقت‌یاب تا حصول نتیجه این موضوع را پیگیری کند. فرشته روح‌افزا، همسر دکتر حاتمی می‌گوید: «عکسی که بنده از پیکر همسرم دارم که در حال تحویل از سوی عربستان به ایران ‏است، همسرم در حالت خوابیده به شهادت رسیده است، لب، دهان و پیراهن ایشان یک قطره خون ندارد. آیا این سؤال برای وزارت امور خارجه مطرح ‏نشده که اگر ایشان در حادثه جرثقیل به شهادت رسیده، با آن وضعیت خونابه و باد و توفان چطور ممکن است هیچ‌کدام از این آثار در بدن ایشان ‏مشاهده نشود؟! هیچ آثاری از شکستگی یا لهیدگی روی بدن دکتر حاتمی نبود.» دقیقاً چهار ساعت پس از شهادت دکتر حاتمی یک رسانه صهیونیستی نوشت: «دانشمند ‏فضایی ایران در حادثه سقوط جرثقیل در مکه جان خود را از دست داد.»
 دستاورد انصارالله
سعدالله زارعی با اشاره به دستاوردهای انصارالله در جنگ سه ساله، گفت: «سرنوشت جنگ با این همه جنایت، این شد که مردم یمن به انواع تجهیزات دفاعی نائل شدند، به شکلی که یک پهپاد از یمن 1500 کیلومتر پرواز کند و ابوظبی را هدف قرار دهد. امروز مشغول ساخت دستگاه دفاع هوایی است و به زودی آن را فعال می‌کند. انصارالله اعلام کرده سال 2018 سال تمرکز حمله موشکی به عربستان است و امنیت و آسایش را به طور کامل از عربستان مختل می‌کند. امروز انصارالله می‌تواند دریای سرخ را ببندد یا باز کند، ولی انصارالله گذشت کرده و امنیت دریای سرخ را تأمین کرده است.»
 تفکر اشاعه جنگ
رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران گفت: «موضوع اشاعه تفکر جنگ آمریکا با ایران تلاش سیاسی احزاب اصلاح‌طلب برای کرنش ایران در برابر غرب است. عباس سلیمی‌نمین با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها از رفتارهای تحریک‌کننده بین‌المللی اجتناب می‌کنند، خاطر نشان کرد: «عملکردهای آمریکا در مجموع و در منطقه بیان‌کننده آن است که نمی‌تواند وارد جنگ با ایران شود، همان‌گونه که نتوانست در سوریه‌ای که بسیاری از زیرساخت‌ها و بنیان‌هایش از دست رفته و تخریب شده، اقدام جنگی و نظامی قابل توجهی به منصه ظهور برساند. »
 ماجرای احمدی‌نژاد و انتظامی
یکی از تلخ‌ترین خاطرات آقای عزت‌الله انتظامی که در فضای سیاسی کشور و در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم رخ داد، بهره‌برداری انتخاباتی جریان انحرافی از وی بود. عزت‌الله انتظامی که ماه‌ها بود برای ثبت بنیاد فرهنگی و هنری خود تلاش می‌کرد، آن روز از دفتر رئیس‌جمهور با او تماس گرفتند که کارهای ثبت بنیاد دارد به سرانجام می‌رسد. به گفته خود با حالی ناخوش برای این کار آماده شد. سپس به سرعت ماشینی برایش فرستادند که او را به دفتر ریاست‌جمهوری بُرد. این بازیگر فقید در این باره نوشت: «ناگهان آقای مشائی سمت ماشین ما آمد... گفت با ما بیایید همین امروز انجام می‌دهم. آقای مشائي سوار ماشینِ بزرگِ سفید رنگی شد و ما بلافاصله پشت سر او حرکت کردیم... ناگهان دیدم میدان فاطمی هستم... تازه فهمیدم اینجا وزارت کشور است... آقای مشائي طرف چپ من و آقای رئیس‌جمهور(احمدی‌نژاد) طرف راست من نشستند. ناگهان اطراف‌مان پر شد از دوربین‌های عکاسی. آقای مشائي گفت «چی شده؟ یه خرده شاد باشین!» من حرفی نداشتم که بزنم. عکاس‌ها تند و تند عکس می‌گرفتند. عکس‌شان را که گرفتند محل را ترک کردند و من باز همانجا بهت‌زده وسط آن صندلی سه نفره تنها ماندم. مرد جوان که آمد مرا ببرد خانه، گفتم چه شد؟ گفت امروز که دیگه نمیشه بعداً ان‌شاءالله اوراق رو براتون میاریم.»

دکتر یدالله جوانی
مدیر مسئول 
سالیانی است که آمریکایی‌ها ملت ایران را به جنگ تهدید می‌کنند. پیش از دونالد ترامپ، باراک اوباما و دیگر اعضای کابینه‌اش یک جمله نخ‌نما داشتند؛ «تمامی گزینه‌ها روی میز است.» دولت کنونی ایالات متحده نیز به شکل‌های مختلف ایران را به اقدام نظامی تهدید کرده است. ادبیات تهدید مقامات آمریکایی علیه ملت ایران، همواره این سؤال را به ذهن هر ایرانی متبادر می‌کند که؛ آیا جنگ خواهد شد؟ در داخل کشور واکنش‌ها به این تهدید ایالات متحده متفاوت بوده است. از سال ۱۳۸۰ که این تهدیدات پررنگ شد، عده‌ای همواره نگران وقوع جنگ بودند و برای جلوگیری از پدیدآیی جنگ، نسخه‌هایی را تجویز می‌کردند، برای نمونه در دوره اصلاحات، ۱۳۵ نماینده اصلاح‌طلب مجلس ششم چنان مرعوب تهدیدات دشمن شدند که با ارسال نامه‌ای سرگشاده به رهبر معظم انقلاب، برای جلوگیری از وقوع جنگ، خواستار عقب‌نشینی در برابر آمریکا با نوشیدن جام زهر از سوی معظم‌له شدند.
استدلال نمایندگان مرعوب این بود که آمریکا آماده حمله به ایران است و در صورت حمله، ایران همانند دوران جنگ جهانی اول و دوم اشغال شده و تمامی دستاوردهای انقلاب اسلامی از بین خواهد رفت، همچنین با آغاز کار دولت یازدهم و شروع مذاکرات هسته‌ای بین ایران و آمریکا به صورت مستقیم، در فضای سیاسی و رسانه‌ای کشور این نکته مطرح شد که، هر توافقی بهتر از عدم توافق است! استدلال مطرح‌کنندگان این نگاه و گزاره، آن بود که اگر توافق نشود، جنگ می‌شود!
اکنون هم که ترامپ زیر برجام زده و از آن خارج شده، عده‌ای ترسو چنین مطرح می‌کنند که برای جلوگیری از وقوع جنگ، باید به مذاکره با آمریکا تن داد. اما در مقابل این نوع دیدگاه و واکنش نسبت به تهدیدات آمریکا، نگاه دیگری وجود داد مبنی بر اینکه، جنگی در کار نیست و آمریکایی‌ها به صورت مستقیم به ایران حمله نخواهند کرد. از سال ۱۳۸۰ تاکنون به عنوان نگارنده این سطور در یادداشت‌های مختلف، همواره بر چنین نگاهی به صورت مستدل تأکید داشته‌ام. هفته گذشته رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی در جمع هزاران نفر از اقشار مردم در این باره فرمودند:
«حالا غیر از مسئله تحریم که می‌گویند تحریم می‌کنند و فلان، دو موضوع دیگر را مطرح می‌کنند؛ یکی مسئله‌ جنگ را، یکی مسئله مذاکره را. البته جنگ را صریحاً نمی‌گویند می‌جنگیم، اما به خیال خودشان با اشاره و با کنایه و با این حرف‌ها می‌خواهند بگویند خلاصه ممکن است جنگ راه بیفتد. شبح جنگ را بزرگ می‌کنند برای اینکه ما ملت را بترسانند، یا ترسوها را بترسانند؛ چون بالاخره ما یک مشت ترسو هم داریم.»
معظم‌له در این دیدار با صراحت پس از بیان حرف‌های دشمن و اهداف آنان در این باره فرمودند: «به طور خلاصه دو کلمه به ملت ایران بگویم؛ جنگ نخواهد شد و مذاکره هم نخواهیم کرد.»
این رویکرد رهبر معظم انقلاب نسبت به تهدیدات دشمن، رویکردی کاملاً مستدل، واقع‌بینانه و عالمانه است. این نگاه حکیمانه، مبتنی بر شناخت دقیق دشمن و برآورد صحیح از وضعیت آمریکا و موقعیت جمهوری اسلامی ایران می‌باشد. در واقع معظم‌له با تصریح و تأکید بر اینکه؛ «جنگ نخواهد شد و مذاکره هم نخواهیم کرد.» نقشه دشمن را نقش بر آب کردند و سیاست و راهبرد آمریکایی‌ها مبنی بر، «فشار‌ـ مذاکره‌ـ امتیازگیری» را، بر هم زدند. این شگرد قدرت‌های شیطانی است که دیگران را با تهدید به جنگ، به عقب‌نشینی و دادن امتیاز وادار می‌کنند. اما چرا جنگ نخواهد شد؟ در پاسخ به این پرسش فرماندهی معظم کل قوا چنین استدلال می‌کنند: «جنگ نخواهد شد؛ چرا؟ برای خاطر اینکه جنگ دو طرف دارد؛ یک طرف ما هستیم، یک طرف او است؛ ما که خب جنگ را شروع نمی‌کنیم؛ ما هیچ جنگی را شروع نکرده‌ایم.  افتخار جمهوری اسلامی این است که هیچ جنگی را ما شروع نکرده‌ایم... اینکه طرف ما، طرف آمریکایی و آمریکایی‌ها هم جنگ را شروع نمی‌کنند، برای این [است] که گمان می‌کنم آمریکایی‌ها هم می‌دانند که اگر جنگی را اینجا شروع کنند، صد درصد به ضررشان تمام خواهد شد.» به هر حال هر کشوری هر چند هم قدرتمند باشد، وقتی جنگی را آغاز می‌کند که در برآوردهایش اطمینان به پیروزی داشته باشد. آمریکایی‌ها طی ۱۷ سال گذشته، در جنگ‌هایی وارد شدند با این اطمینان که پیروز میدان خواهند بود، لکن در تمامی این جنگ‌ها شکست خوردند. اما در طول همین ۱۷ سال، بسیاری از تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران آمریکایی‌ برای شروع یک جنگ علیه ملت ایران، همواره جمهوری اسلامی را یک هدف سخت ارزیابی کرده‌اند. آمریکایی‌ها خیلی علاقه‌مند بودند پس از حادثه ۱۱ سپتامبر و حمله به افغانستان، به جمهوری اسلامی حمله کنند، لکن در همان مقطع پیروزی بر ایران را در یک جنگ ناممکن ارزیابی کردند. در دوره اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا با صراحت جنگ با ایران را بدون نتیجه و به ضرر آمریکا ارزیابی کرد. اوباما با صراحت اعلام کرد، ما از جنگ افغانستان و عراق آموختیم، دیگر در هیچ جنگی که لازم باشد سرباز و نیروی زمینی نظامی وارد کنیم نباید شرکت کنیم. آمریکایی‌ها می‌دانند جنگ هوایی و موشکی بدون وارد کردن نیروی پیاده در ایران، هیچ نتیجه‌ای برای آنان نخواهد داشت. این را هم می‌دانند که وارد کردن نیروی پیاده در ایران، یعنی روانه کردن آمریکایی‌ها به گورستان. بنابراین جرئت و توان حمله نظامی به ایران را ندارند و دلیل آن قدرت پاسخگویی قاطع ملت ایران است. آمریکایی‌ها ملت ایران را در عمل آزموده و ناتوانی خود را مشاهده و فهم کرده‌اند.
رهبر فرزانه انقلاب در این باره می‌فرمایند: «آمریکایی‌ها یک بار هم اینجا حمله کردند به طبس‌ـ یادتان هست‌ـ خودشان را نجس کردند، برگشتند رفتند. درست است که خیلی چیزها را ممکن است نفهمند، اما به نظرم می‌آید این قدر هم چیز نیستند که این را نفهمند، جنگ نخواهد شد، مطمئناً.»
آری آمریکایی‌ها یک ارزیابی از نیروهای خود و به ویژه پیاده‌نظام‌های خود در مصاف با دیگران و از جمله ایرانی‌ها دارند. بر اساس همین ارزیابی، در عراق و افغانستان نظامیان خود را با پوشک بزرگسالان وارد میدان می‌کردند. آمریکایی‌ها مطلع شدند که چگونه تکاوران دریایی آنان موقع بازداشت در خلیج‌فارس به دست پاسداران نیروی دریایی سپاه، هم گریه کردند و هم از ترس لرزیدند و همگی خود را نجس کردند.
سردار فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه در جلسه‌ای بدون اغراق گفت، هم هنگام بازداشت تفنگداران نیروی دریایی انگلیس و هم هنگام بازداشت تکاوران دریایی آمریکا، نیروهای ما در تهیه شلوار برای آنها با مشکل مواجه شدند، زیرا آنان همگی خود را نجس کرده بودند.
اما مهم‌ این است که این آمریکایی‌ها و نظامیان آنها، سیمای رزمندگان ایرانی را، در چهره شهید محسن حججی در هنگام اسارت مشاهده کردند. تکاوران دریایی آمریکا در هنگام بازداشت، در حالی که می‌دانستند به آنان آسیبی وارد نخواهد شد، همگی خود را نجس کردند؛ لکن شهید محسن حججی که به اسارت داعش درآمد و می‌دانست لحظاتی بعد سر از تن او جدا خواهند کرد؛ چهره‌ای با صلابت و شجاعت برخاسته از ایمان و معنویت از خود به یادگار گذشت؛ تا هم معرّف رزمندگان سپاه اسلام باشد و هم نماد و سخنگوی تمام شهدای مدافع حرم شود.

فرهاد مهدوی
روزنامه نگار
برنامه جدید آمریکا برای براندازی در ایران که تحت نام «گروه اقدام ایران» در وزارت خارجه آمریکا از آن رونمایی شد، هدف خود را اجرای سیاست‌های ایالات متحده آمریکا علیه اقدامات ایران در داخل و خارج معرفی کرده است.
«برایان هوک» که ریاست گروه اقدام را برعهده دارد، اعلام کرده است: «این گروه با تمام شرکای آمریکا در تماس خواهد بود و هدف آن تغییر رفتار ایران است.» او می‌گوید: «استراتژی ما تمام سطوح تهدیدهای ایران را در بر می‌گیرد.» برنامه آمریکا برای اقدام علیه ایران هرچند نکته تازه‌ای ندارد که بتواند ایران را با مشکلات و معضلات جدیدی روبه‌رو کند؛ اما این اقدام واجد رمزهایی است که می‌تواند به ایران کمک‌های بی‌شماری برای شناخت و مقابله با شبکه‌های برانداز کند.
درباره ابعاد داخلی این موضوع چند نکته وجود دارد:
۱ـ این گروه برای هماهنگی در داخل ایران و ایجاد توطئه‌ای، مانند ۲۸ مرداد و هماهنگی در خارج از کشور برای تحریم ایجاد شده است؛ اما نشانه خوبی برای ایران است؛ زیرا آمریکا همه نیروها و مزدورها را در یک خط قابل شناسایی تجهیز می‌کند.
2ـ تشکیل این گروه که در نهایت وارد حوزه‌های داخلی ایران می‌شود، برای تورهای امنیتی ایران فرصت‌هایی را ایجاد می‌کند؛ نمونه‌های متعدد این قرارگاه‌های نیمه‌کاره هر چند از ابتکار جدیدی برای مقابله با ایران در آمریکا خبر می‌دهد؛ اما از سوی دیگر فرصت‌هایی برای ایران به همراه داشته است.
3ـ پروژه دلتا در عراق یکی از این نمونه‌ها بود که برای ترور نیروها و فرماندهان ایرانی و عراقی تدارک دیده شده بود؛ اما در نهایت سبب شکست و خروج آمریکا از عراق شد. سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در اوایل سال ۱۳۸۷ به دنبال آن بودند که صد و پنجاه نفر از نیروهای ایرانی در عراق را ترور کنند.
۴ـ پروژه کمیته خطر جاری (The committee on the present danger) که اعضای آن از برجسته‌ترین نیروهای سیاسی و نظامی آمریکا بودند، در مهر ماه 1384 برای براندازی مخملی از درون در ایران تدارک دیده شد؛ اما به سرعت سرنخ‌های آن در دست ایران قرار گرفت و با عوامل داخلی و برنامه‌های خارجی اقدام مناسب صورت گرفت.
۵ـ نمونه دیگر توطئه براندازی با استفاده از اینترنت چمدانی بود که ساشا مینراث، عضو «مؤسسه تکنولوژی باز» در «بنیاد آمریکای جدید» آن را در اغتشاشات ۸۸ مدیریت می‌کرد؛ اما همین اقدام نیز به شناسایی لیدرهای جریان برانداز منجر شد.
6ـ در ایام اغتشاشات فتنه 88 در آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی دریایی آمریکا نرم‌افزاری به نام تور (Tor) که برای ناشناس ماندن کاربران در محیط اینترنت به کار می‌رود، طراحی کرده بود و آن را در اختیار اعضای جنبش سبز برای مخابره اخبار خود به بنگاه سخن‌پراکنی آمریکا با رمزهای خاص قرار داد که از هرگونه شناسایی در امان بمانند؛ اما بعدها رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند این نرم‌افزار سبب کشف و شکست جریان برانداز در ایران شده است.
7ـ در سال‌های اخیر، جاسوس‌هایی از آمریکا در ایران دستگیر شده‌اند که هدف آنها براندازی و مقابله با ایران اسلامی بوده است؛ مانند جیسون رضائیان که وظیفه نفوذ در اماکن مهم دولتی، افشای برنامه‌های «ضد تحریمی ایران» از جمله هویت واسطه‌های تجاری و ماهیت شرکت‌های همکار ایران در فرایند دور زدن تحریم‌ها و جاسوسی از برنامه‌ هسته‌ای ایران را بر عهده داشت. آزادی رضائیان در قبال بازگرداندن اعتبارات بلوکه شده ایران که برای خرید تسلیحات پیش از انقلاب به آمریکا داده شده بود، با احتساب نرخ بهره، تا تاریخ آزادسازی رضائیان به ایران حدود ۶/۱ میلیارد دلار می‌رسید، محقق شد.
8ـ یکی دیگر از مهره‌های دستگیر شده آمریکا «نزار زکا» جاسوس مرتبط با سرویس‌های جاسوسی آمریکا است
 وی به همراه برخی شخصیت‌های ضد انقلاب ایرانی تلاش می‌کردند موج جدیدی از اعتراضات را در ایران برای حمایت از آزادی بیان راه‌اندازی کنند. سازمان تحت ریاست نزار زکا آی‌سی‌تی‌ عرب (Arab ICT Organization, or IJMA3) در مجموع 730 هزار دلار از دولت آمریکا برای پیش بردن «پروژه‌هایش در خاورمیانه» پول گرفته است. این سازمان کنسرسیوم فعال در 13 کشور است که در خاورمیانه حامی فناوری اطلاعات است. زکا برای برنامه‌های خود در زمینه فناوری اطلاعات وارد ایران شده بود.
9ـ سیامک نمازی، عضو تشکیلات امنیتی نایاک وابسته به وزارت خارجه آمریکا که با هدف اختلال در نظام اقتصادی کشور وارد ایران و پس از مدتی بازداشت شد. سیامک نمازی به دنبال ارائه‌ راهکار برای تنگ کردن حلقه‌ تحریم‌های دارویی در ایران بود. سیامک و باقر نمازی نیز در پی آن بودند با ایجاد شبکه‌ای منسجم و اثرگذار از سه گروه زنان، جوانان و کارآفرینان، به شکل‌دهی مهندسی رفتار اجتماعی دست بزنند که زمینه داخلی تغییر فراهم شود.
10ـ تشکیل چنین قرارگاه‌های عجولانه‌ای برای براندازی در ایران به شیوه ۲۸ مرداد ویا پیچیده‌تر از آن نشان می‌دهد، آمریکا از اهداف خصمانه خود علیه ایران دست بر نداشته و هنوز هم به شیوه ۶۵ سال پیش در کودتای 28 مرداد عمل می‌کند؛ اما ملت و کشور ایران با گذشته بسیار تفاوت کرده است و پیش از هرگونه اقدامی توانایی شناسایی و مقابله را در سطح عالی دارد.
نکته پایانی/ پرونده سیاه جریان‌های نفوذی در داخل کشور به گونه‌ای غیر قابل دفاع است که برخی حامیان داخلی آمریکا حتی از حمایت لفظی از این شبکه صرف نظر کرده‌اند. این برنامه جدید آمریکا تحت عنوان «گروه اقدام ایران» ضمن اینکه فرصت جدیدی برای شناسایی سرشاخه‌هاست، به ایران ظرفیت جدیدی را برای مقابله با براندازان و شبکه همدست آمریکا می‌دهد و از این پس آمریکا نمی‌تواند از طریق‌ دیپلماتیک، شخصیت‌های سلبریتی، خانواده بازداشت‌شدگان یا فشارهای رسانه‌ای تقاضای عفو، تخفیف یا معامله محکومان امنیتی و جاسوس‌های برانداز را داشته باشد.