حمیدرضا حاجی‌بابایی، نماینده مردم همدان گفت: وقتی خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدیم، رئیس محترم مجلس از تعداد طرح‌ها و لوایح بررسی شده گزارشی دادند که معظم‌له به نوعی فرمودند خروجی اینها در بیرون چه بوده است؟! این نکته مهمی است. در این آخرین هفته کاری ما در تابستان که روزهای یک‌شنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه هفته قبل بود، خروجی مجلس چه بود؟



   مهدي سعيدي/  نابساماني اين روزهاي بازار و ضعف‌هاي موجود در عملکرد دولت، نمايندگان مردم را به پرسشگري از دولت واداشته است. اوج اين پرسشگري را مي‌توان در ماجراي سؤال از رئیس‌جمهور مشاهده کرد که در نهايت به توضيحات وي پيرامون پنج سؤال انجاميد که نمايندگان تنها از يک پاسخ ارائه شده قانع شدند! اين روند در قالب استيضاح دو وزير کار و وزير اقتصاد دنبال شد که نهايت آن نيز برکناري هر دو وزير بود. 
مجلس در ادامه وظايف خود همچنان به استيضاح مي‌انديشد و تلاش دارد پس از پايان تعطيلات چند روزه استيضاح سه وزير ديگر (وزير صنعت و معدن و تجارت، راه و شهرسازي و وزير ورزش و جوانان) را در دستور کار خود قرار دهد. 
در اين ميان، اصلاح‌طلبان و حاميان دولت در اين ايام هجمه‌اي رسانه‌اي به راه انداخته‌اند تا مجلس را از انجام وظايف قانوني خود باز دارند. بخشي از اصلاح‌طلبان معتقدند، استيضاح در وضعیت کنوني سودمند نبوده و به حل مشکلات کشور کمکی نمي‌کند. استيضاح نه تنها موجب ارتقای کارآمدي دولت نمي‌شود، بلکه نتيجه عکس داده و انسجام دولت را از بين برده و افسار کار را از دست ايشان خارج خواهد کرد. افراد حاضر بهترين گزينه‌هايي هستند که در اختيار دولت قرار دارند و کنار گذاشتن آنان موجب روي کارآمدن افراد درجه دومي مي‌شود که نسبت به گزينه‌هاي اصلي کارآمدي و توانايي کمتري دارند. توجه به آثار سوء استيضاح‌هاي زنجيره‌اي در برهم ريختن ثبات و آرامش در دولتمردان و مسئولان قوه مجريه، نقد ديگري است که در کلام بخشي از اصلاح‌طلبان مي‌توان کرد نمود و به منزله عاملي براي ناکارآمدسازي دولت مطرح مي‌شود و حتي در سطحي کلان‌تر موجب چالش در کل نظام سياسي خواهد شد!
در اين ميان، برخي اغراض سياسي جريان رقيب را عامل اصلي استيضاح‌ها در مجلس دانسته و با متهم کردن مجلس معتقدند مجلس با استيضاح وزرا در حال انجام يک کار نمايشي است و مي‌خواهد اين‌گونه جلوه دهد که به دنبال حل مشکلات کشور است. در حالي که چنين نبوده و اين اقدامات ظاهرسازي بيش نيست. آخرين اظهارات در اين زمينه را «صادق زيباکلام» بيان کرده است که مي‌گويد: «استيضاح‌‌هاي مجلس يک حرکت عوام‌فريبانه و پوپوليستي است... نمايندگان با استيضاح‌هايي که انجام مي‌دهند مي‌‌خواهند بر موج پوپوليستي حمله به دولت براي خوشايند مردم سوار شوند و به مردم القا کنند که دولت را به صلابه مي‌کشيم و دولت را به مسئوليت‌هاي قانوني خود فرا مي‌خوانيم.»
اين اتهامات در حالي صورت مي‌گيرد که اين جريان خود را مدعي دموکراسی‌خواهی و قانون‌گرایی معرفي کرده و زماني که مجلس در اختيار اين جريان بود، مجلس را در رأس امور مي‌دانست! اما امروز عمل مجلس به وظايف قانوني خود را که اتفاقاً مطالبه‌اي مردمي است به سخره گرفته است و آن را به عوام‌فريبي متهم مي‌کند! جالب آنکه بخشي از اين جريان خود از منتقدان برخي از اعضاي کابينه بوده و گروه‌هاي فشار اصلاح‌طلبان براي تغيير آن بخش از اعضاي کابينه مدت‌هاست که فعال شده‌اند!
در اين شرايط، نمايندگان مجلس نيازمند حمايت مردمي هستند تا فشارهاي جريان‌هاي سياسي مانع انجام وظايف قانونی ايشان نشود. ضمن آنکه بايد به اين حقيقت نيز توجه کرد که تعداد و کثرت استيضاح نمي‌تواند شاخصي براي عملکرد مجلس به حساب آيد؛ بلکه استيضاحي اثرگذار است که هدفمند بوده و با بررسي دقيق و نظرات کارشناسانه، شامل وزرايي می‌شود که واقعاً تداوم مديريت‌شان نه تنها مشکلي از مشکلات کشور مرتفع نخواهد کرد؛ بلکه به دليل ناکارآمدي دوام‌شان به عاملي براي ايجاد مشکلات بدل شده است. هوشمندي مجلس در اين زمينه مي‌تواند اعتماد مردم به نمايندگان‌شان را ارتقا بخشد.



  حسین عبداللهی‌فر/ رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) در جمع خبرگان رهبری نسبت به پیامدهای خطرناک فضاسازی دشمنان انقلاب اسلامی و پراکنده کردن ویروس اضطراب، یأس و بدبینی هشدار داده و از نخبگان خواستند با هوشیاری به دشمن کمک نکنند. 
پس از این هشدار رهبر فرزانه انقلاب، مطالب بسیاری درباره امید و مقابله با پروژه نومیدسازی مطرح شد. رئیس‌جمهور کشورمان هم امیدآفرینی را بزرگ‌ترین معروف و تزریق یأس را بزرگ‌ترین منکر دانسته و سخنانی امیدبخش درباره توانایی اقتصادی کشور بیان کرد. معاون اول او نیز از امید مردم و تأثیر آن بر توانایی عبور کشور از این مرحله سخن گفت.
اما برخی با نگاه تنگ جناحی این روند را برنتابیده و پروژه نومیدسازی امیدسازان را کلید زدند. در این زمینه می‌توان به اظهارنظر برخی از چهره‌ها و رسانه‌های اصلاح‌طلبان اشاره کرد که به منظور ایجاد تردید و ابهام در مسیر اقدامات امیدبخش دولت دست به کار شده و گزاره‌هایی مأیوس‌کننده را بر زبان جاری کردند. 
«آیا امیددرمانی دولت فایده‌ای دارد؟ آیا امیدآفرینی وظیفه دولت است؟ آیا دولت می‌تواند امید را به کشور بازگرداند؟ چرا دولت عامل نومیدی کشور معرفی می‌شود؟ آیا دولت خود قربانی این وضعیت است؟ آیا با حرف زدن می‌توان امید را بازگرداند؟ آیا دولت خود به حل مشکلات امید دارد؟ شرط بازگرداندن امید کارآمدی دولت است. آیا دولت کارآمد است؟ آیا از اختلافات میان وزرا و صندلی‌های خالی برخی وزارتخانه‌ها می‌توان گفت دولت کارآمد و امیدوار است؟ و اینکه اساساً مردم به چه دلیلی باید امیدوار باشند؟» اینها بخشی از پرسش‌ها و ابهاماتی بوده که برای بزرگنمایی در وضعیت جامعه و القای ناتوانی دولت در امیدوارسازی جامعه مطرح شد.
طرح این پرسش‌ها سبب بروز پرسش دیگری می‌شود که به علت و چرایی این‌گونه برخوردها با حرکت‌های امیدآفرین بازمی‌گردد. به راستی، چرا برخی جریان‌های سیاسی با اقدامات امیدبخش دولت موافق نیستند و آن را مورد سؤال قرار می‌دهند؟ هدف آنها چیست و چرا نگران عبور موفقیت‌آمیز نظام در مقابل جنگ اقتصادی آمریکا هستند؟ این پرسش نیز مانند هر پرسش دیگری در فضای سیاسی، پاسخی تک‌بعدی ندارد و نمي‌توان به تک‌علت‌ها در این باره بسنده کرد، بلکه عوامل متعددی در شکل‌گیری این رویکرد و عملکرد مؤثر و دخیل هستند. بخشی از این اشکال‌تراشی‌ها ناشی از تحلیل غلط نخبگان درباره علت وضعیت کنونی است. کسانی که جنگ اقتصادی و اقدامات خصمانه آمریکا را نشانه قدرت این کشور و ضعف جمهوری اسلامی تعبیر می‌کنند، نسبت به توان کشور در مقابله با این جنگ نومید بوده و وضعیت جامعه را مطابق با ذهنیت خود تفسیر می‌کنند. به طور طبیعی این افراد نه می‌توانند خلق امید کنند و نه امیدآفرینی دیگران را باور کنند. این در حالی است که رهبر معظم انقلاب این اقدامات دشمن را نشانه ضعف آمریکا و قوت جمهوری اسلامی ایران دانستند.
نکته دیگری که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره کردند، این است که مهم‌تر از جنگ اقتصادی، جنگ رسانه‌ای است که آمریکا از طریق آن تلاش می‌کند با فضاسازی، اضطراب، یأس و بدبینی را به جامعه تزریق کند. نکته مهم‌تری که معظم‌له تأکید کردند، اینکه برخی از نخبگان به دشمن کمک می‌کنند علت آن درک نکردن وضعیت فعلی است. بنابراین، افرادی که امروز نومیدی تزریق می‌کنند، نه تنها تحلیل درستی از وضعیت ندارند؛ بلکه خود در دام فضاسازی رسانه‌ای غرب گرفتار آمده و مأیوسانه و بدبینانه به دولت، امیدسازان و توانایی‌های کشور برای عبور از این وضعیت نگاه می‌کنند.
از دیگر عواملی که در این میان نقش دارند، منافع گروهی برخی از جریان‌های سیاسی است که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد، این جریان‌ها موفقیت دولت بدون آنها را به مثابه حذف خود دانسته و نگران نقش خود در آینده کشور هستند. افزون بر اینکه برخی نمی‌خواهند مشکلات کشور بدون مذاکره و تعامل با آمریکا حل شود؛ زیرا اساساً پایان آمریکاگرایی تلخ‌ترین نتیجه‌ای است که نصیب غرب‌گرایان شده است.



   حسن خدادی/ با توجه به جایگاه رفیع عزاداری و هیئت‌های مذهبی و گوهر ارزشمندی که در آن نهفته است، بدیهی است دشمنان تلاش گسترده‌ای برای تخریب و تحریف آن داشته باشند. با توجه به تأثیر ژرف فرهنگ عاشورا در پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی، دشمنان قسم‌خورده اسلام این بار در پی تحریف این فرهنگ برآمدند تا تأثیرآفرینی آن را کم‌رنگ کنند. مهم‌ترین خطر پیش روی هیئت‌های مذهبی، خطر سکولاریزه کردن هیئت‌ها و آیین‌های عزاداری است. هیئت سکولار نیز پدیده‌ای است که به طور ذاتی با دین و مبانی آن ناسازگار است و وجود خود را در نبود دین جست‌وجو می‌کند؛ از این رو آرمان آن با آرمان دین در تقابل بوده و نمی‌تواند وجود دین ناب را تحمل کند. این یادداشت هشدارگونه برگرفته از بیانات امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) است که دغدغه‌مندی بالای ایشان در این زمینه را نشان می‌دهد. به فرموده ایشان، «هیئت‌ها نمی‌توانند سکولار باشند؛ هیئتِ امام حسینِ سکولار ما نداریم! هرکس علاقه‌مند به امام حسین(ع) است، یعنی علاقه‌مند به اسلام سیاسی است، اسلام مجاهد است».(20/8/1392)
اسلام از نظر اصول و فروع و تاریخ با مسئله حکومت آمیخته است. هر کس به قرآن مجید و سنت پیامبر(ص) و ائمه معصوم(ع) و همچنین تاریخ اسلام توجه کند، این مسئله را به وضوح درمی‌یابد که جدا کردن حکومت و سیاست از اسلام و دین امری ناممکن است و به منزله این است که بخواهند اسلام را از اسلام جدا کنند. اروپایی‌ها به دلیل هراس از اتحاد و مبارزة مسلمانان در برابر منافع غرب، که از اسلام ضد سلطه ناشی می‌شد، موضوع جدایی دین از سیاست را در میان مسلمانان مطرح کردند تا به آسانی بتوانند بدون دخالت رهبران دینی بر امور اجتماعی آنان تسلط یابند. رسالت مروجان این فرهنگ در میان عزاداران حسینی، تأمین و تمهید این آرمان در میان هیئت‌ها بوده و تجربه تاریخی ایران زمین نیز به روشنی این رسالت را اثبات می‌کند. بنابراین، هیئت سکولار متشکل از افراد مؤمنی است که شریعت را امری نسبی دانسته و از معنویت‌گرایی در جامعه دینی سود جسته‌اند تا بتوانند توجه جوانان تشنه زلال اندیشه دینی را به سمت تفکر خود جلب کنند. سه ویژگی برجسته برای هیئت‌های سکولار متصور است:
الف‌ـ فردی شدن دین‌داری؛ دین‌داری، تکلیفی بر عهده اعضای هیئت نیست و به صورت امری کاملاً دلخواهانه و داوطلبانه درآمده است. با توجه به این مشخصه، سکولاریسم به معنای مخالفت صریح با دین نیست؛ بلکه در تشکل‌های سکولار، اعتقادات دینی تا زمانی که صرفاً اعتقاد شخصی باشد، محترم است؛ اما اگر بخواهد از جنبه شخصی و فردی خارج و مدعی نفوذ و تأثیر اجتماعی شود، سکولاریسم در مقابلش می‌ایستد.
ب‌‌ـ انسان‌محوری به جای خدامحوری؛ در واقع در این تفکر «عقل» در مقابل «وحی» قرار می‌گیرد، نه در پرتو آن. از این رو، در آنجا اصطلاح حرام و حلال و... کمتر مورد توجه واقع می‌شود. از نظر آنها، قانون تابع اکثریت عقل گروه است. بنابراین، اگر افراد هیئت مشروع بودن یک رفتار غیر مذهبی را امضا کردند، این امر در آنجا جایز می‌شود، ولو برخلاف «وحی» باشد.
ج‌ـ ملاک هویت غیر دینی؛ در این هیئت‌ها آنچه افراد گروه را دور هم جمع کرده است، چیزی جز عقاید و افکار دینی است و بر پایه احساسات مشترک ایجاد شده است.
د‌ـ مسئولیت‌گریزی و بی‌توجهی به واقعیات اجتماعی؛ اینان اعضای خود را به انزوا و دوری از جامعه و دغدغه‌های اجتماعی فرا می‌خوانند. این گروه‌ها چون فردمحور هستند، مسائل سیاسی، حکومتی و اجتماعی در اندیشه آنان خلاف روح معنویت است.

مدت‌هاست که محور غربی و عربی به وسیله فضاسازی رسانه‌‌ای سعی دارند پیوند عمیق ملت ایران و عراق را با خلق خبرهای دروغ و شایعات بی‌اساس جدا کنند. حال موضوعی جدید دست‌مایه حمله دشمنان قرار گرفته است و از طریق انتشار شبهات دروغ تلاش می‌شود اذهان عمومی را نسبت به راه‌پیمایی عظیم اربعین حسینی مشوش کنند.
 بهمن کلباسی، خبرنگار بی‌بی‌سی با انتشار توئیتی در صفحه شخصی خود نوشت: «چند درصد از شهروندانی که اربعین می‌روند، ممکن است وقتی دلار ۷ تومنی را گرفتند منصرف بشوند و‌ به جایش بروند دلار کذایی را ۱۴ تومن بفروشند؟» کلباسی با انتشار این توئیت سعی دارد به مردم این چنین القا کند که بسیاری از زائران اربعین با نام‌نویسی در راه‌پیمایی اربعین ارز مربوطه(40 دلار) را بگیرند و آن را در بازار آزاد بفروشند و به این ترتیب
 سود کنند!
 اما ماجرا به کل دروغ بوده و اصلاً قرار نیست ارز سامانه نیما به صورت اسکناس در اختیار زائران قرار گیرد تا آنها قابلیت خرید و فروش داشته باشند؛ بلکه قرار است هزینه روادید (حدود 40 دلار) به صورت حواله در اختیار متقاضیان قرار گیرد و بنابراین قابلیت خرید و فروش ندارد؛ اما شایعه‌پراکنی‌های دشمنان ملت ایران همواره زنجیره‌های تکمیل‌کننده‌ای
 در داخل دارد.
به گونه‌آی که مریم عبدی، دختر عباس عبدی، فعال اصلاح‌طلب نیز دروغی بزرگ‌تر مطرح می‌کند و مدعی می‌شود با مابه‌التفاوت قیمت ارز برای روادید اربعین (40 دلار) می‌توان گوشی آیفون حدود 17 میلیون تومانی خرید! این در حالی است که مابه‌التفاوت ارز آزاد و دولتی برای روادید اربعین تنها 210 هزار تومان 
می‌شود.
 درس استقامت یا مذاکره؟
آقای روحانی رئیس‌جمهور در مواقع خاص معانی مختلفی را از قیام امام حسین(ع) بیان می‌کند. 
وی هفته گذشته در جلسه هیئت‌ دولت گفت: «ماه محرم همواره برای ما یادآور فداکاری و ایثار سالار شهیدان و یاران باوفای آن حضرت است. این صفحه ماندگار تاریخ هر ساله برای ما درس‌آموز است که چگونه باید در برابر پیچیدگی‌ها و مشکلات بزرگی که برای جامعه اسلامی و مردم مسلمان پیش می‌آید، ایستادگی، استقامت و فداکاری کرده و چگونه می‌توانیم پیروزی بزرگ فرهنگی و سیاسی ابدی را کسب کنیم.»
 این در حالی است که 30 مهر 93، در اجتماع مردم زنجان گفته بود: «درس و پیام امام حسین(ع) درس برادری، وحدت، گذشت و قبول توبه از یکدیگر است و درس کربلا هم درس تعامل سازنده و مذاکره در چارچوب منطق و موازین می‌باشد.» وی افزود: «در شب تاسوعایی که شما مردم زنجان بزرگ‌ترین مراسم گرامیداشت را برای آن برگزار می‌کنید، به طوری که مایه افتخار و غرور همه ایرانیان است، امام حسین(ع) خیمه‌ای برپا کرد و عمرسعد را به مذاکره دعوت کرد؛ امامی که آگاه است که فردا او و یارانش به دست همین عمربن‌سعد و یاران نادانش به شهادت خواهند رسید، اما خواست که با دنیا اتمام حجت کند و از همین ‌رو در آن شب، ساعت‌ها با عمرسعد مذاکره کرد، تا نتیجه رویارویی آنان به جنگ ختم نشود.»
 رهبر معظم انقلاب نیز در پاسخ به این شبهه بعدها فرمودند: «چنین تحلیلی در خصوص مسائل تاریخ اسلام و مسائل کشور، نهایت ساده‌اندیشی است؛ زیرا حضرت علی(علیه‌السلام) با زبیر و حضرت امام حسین(علیه‌السلام) با عمربن‌سعد، مذاکره به معنای امروز، یعنی معامله نکردند؛ بلکه هر دوی این بزرگواران به طرف مقابل خود نهیب زدند و آنها را نصیحت به خداترسی کردند.»

محسن رضایی: به تازگی عده‌ای با لحن مناسب و نامناسب از هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام انتقاد کرده و ایراد گرفته‌اند. این هیئت که از یک سال پیش در اجرای اصل 110 قانون اساسی فعال شده است، جمعی پانزده نفره از اعضای مجمعند که بر اجرای سیاست‌های کلی نظام نظارت دارند. این هیئت مطابق قانون اساسی می‌تواند قوانين و مقررات مغایر با سیاست‌های کلی را برای اصلاح به مجلس و دولت برگرداند و از آنها بخواهد آن را اصلاح کنند. منتقدان گفته‌اند هیئت عالی نظارت، قوانین مجلس را رد کرده است، در حالی که رد قوانین مطرح نیست؛ بلکه اصلاح و انطباق آنها با سیاست‌های کلی مورد نظر است.
 عبدالصمد خرم‌آبادی (معاون دادستان کل کشور): در عصر اطلاعات، داده‌های عظیم (Big Dat) از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردارند. اهمیت داده‌های عظیم یک کشور، کمتر از اهمیت تسلیحات و انبارهای مهمات آن کشور نیست و اگر داده‌های عظیم یک کشور در اختیار بیگانگان قرار گیرد، دشمنان به راحتی می‌توانند با داده‌کاوی و تحلیل و به‌کارگیری اطلاعات حساس، بر امور فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی آن کشور اشراف پیدا کرده و لطمه‌ها و خسارت‌های جبران‌ناپذیری را وارد کنند؛ اما مسئولان ذی‌ربط از جنگ مهم رسانه‌ای که همراه با جنگ اقتصادی در جریان است، غفلت کرده‌اند.
 وحید یامین‌پور: از اظهارات پرت‌ و ‌پلای سلبریتی‌ها متأسف می‌شویم، ولی شبکه‌های اجتماعی به مرور در فرایند رسواسازی، محدوده اعتبار آنها را معین خواهد کرد و آنها را به کارویژه‌ اصلی‌شان، یعنی «سرگرمی» و تبلیغات تجاری باز می‌گرداند. در این میان، ما باید سعی کنیم این فرایند را سرعت ببخشیم.


تذکر به صداوسیما
عبدالرضا عزیزی، نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدار نوروزی کارگزاران نظام با رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال جاری گفت: «در این جلسه که معاونین قوای سه‌گانه، رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس و وزرا در آن حضور داشتند، من در سخنرانی خود عنوان کردم که ما باید شفافیت را از خودمان شروع کنیم.» وی افزود: «بنده در سخنرانی‌ام گفتم که در سال حمایت از کالای ایرانی چرا سازمان صداوسیما در یکی از برنامه‌های تلویزیونی جوایز برنامه را از طریق شرکت‌های بنز و بی‌ام‌و تأمین می‌کند و مقام معظم رهبری در همان لحظه از رئیس سازمان صداوسیما که در جلسه حضور داشت،‌ خواستند تا به این موضوع رسیدگی کنند. روز بعد آن رئیس سازمان صداوسیما در بخشنامه‌ای جلوی تبلیغ کالاهای خارجی در سازمان صداوسیما را گرفت و اجازه نداد کالای خارجی دیگری در رسانه ملی تبلیغ شود.»
کپی سریال‌های مبتذل
به تازگی فیلمی در شبکه نمایش خانگی منتشر شده که در کمال ناباوری صحنه‌هایی در آن به تصویر کشیده شده است که بی‌تردید نمایش آن در جمهوری اسلامی ایران بی‌سابقه بوده و حتی از آن می‌توان به عنوان نسخه وطنی سریال‌های مبتذل ترکیه‌ای نام برد! نمایش آزادانه و بی‌پرده استعمال مواد مخدر، مشروبات الکلی، روابط نامشروع و ضربدری بین دختران و پسران و خیانت زن و شوهر از جمله موضوعاتی است که در سریال ممنوعه به نمایش گذاشته شده است. این سریال تاکنون طی سه قسمت از شبکه نمایش خانگی منتشر شده، اما آش ابتذال در این سریال آنقدر شور شده که صدای فعالان رسانه‌ای و بسیاری از مخاطبان را درآورده است؛ سریالی که سعی دارد با نمایش بی‌پرده ابتذال مخاطب را جذب کند.
منشأ شعارهای ضد سوری
شبکه ضدانقلابی آمدنیوز، در پستی ضمن رد وابستگی شبکه وهابی «کلمه» به آل‌سعود، برای ادامه فعالیت این رسانه حامی تروریست‌ها به خصوص داعش، خواهان کمک مالی مردم شد! البته پیش از این نیز آمدنیوز خوش‌خدمتی‌هایی برای وهابی‌ها و سعودی‌ها انجام داده بود؛ از تبلیغ گروه‌های تجزیه‌طلب ایرانی تا حمله به سردار سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه این شبکه‌های ضد انقلابی در فعالیت‌های‌شان ارتباط عزتمندانه ایران با کشورهای مسلمان عربی را زیر سؤال می‌برند، اما از دربار آل‌سعود کمک دریافت می‌کنند. گفتنی است، رسانه‌های مذکور شعار ساختگی «سوریه را رها کن، فکری به حال ما کن» را برای کمک به داعش در میان برخی ساده‌باوران رواج دادند.
کاهش سفر خارجی
رئيس سازمان میراث ‌فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری اعلام کرد، سفر ایرانی‌ها به خارج از کشور در چهار ماه نخست امسال ۶/۸ درصد کاهش داشته است. علی‌اصغر مونسان گفت: «بر اساس آمار مربوط به چهار ماه نخست سال، از ابتدای فروردین تا تیر ماه، تعداد گردشگر خارجی ۶/۸ درصد کاهش داشته که این امر صرفه اقتصادی خوبی برای کشور ایجاد کرده است. کاهش سفر در این ماه‌ها همزمان با افزایش نرخ عوارض خروج، اجرای سیاست‌هایی درباره ارز مسافرتی، کاهش ارزش ریال در برابر ارزهای رایج همچون یورور و دلار، افزایش نرخ بلیت هواپیما و گرانی سفر خارجی تحت تأثیر این عوامل بوده است.»
بازی دادن مردم
عبدالله ناصری، عضو سابق شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با اشاره به‌شدت گرفتن انتقادات نیروهای سیاسی این جریان در مواجهه با دولت، در ارزیابی نسبت اصلاح‌طلبان و دولت گفت: اصلاح‌طلبان که نمی‌توانند با مردم بازی کنند. سال 92 و بعد 96 این جریان و رهبری جبهه اصلاحات، روحانی را به جامعه معرفی کرده و مردم را برای رأی دادن به او متقاعد کردند. بنابراین اصلاح‌طلبان امروز در اوضاع حساس اگرچه هزینه‌هایی را متحمل می‌شوند، اما باید افکار عمومی را نسبت به عملکرد دولت روشن کنند.