محرم رسید، اما يادمان باشد!
که اول نماز حسين،
بعد عزای حسين.
اول شعور حسينی،
بعد شور حسينی.
محرم زمان باليدن است
نه فقط ناليدن...
بساطش آموزه است، نه موزه.
تمرين خوب نگريستن است 
نه فقط خوب گريستن.
امام حسین(ع) فرمودند:
«اگر دین ندارید، لااقل آزاده
 باشید.»



به امام صادق(ع) عرض شد: «آقای من به فدای‌تان شوم، وقتی کسی می‌میرد، یا کشته می‌شود جلسه نوحه‌ای برای او می‌گیرند، اما من مشاهده می‌کنم که شما و شیعیان‌تان از اول ماه محرم اقامه عزا می‌کنید. حضرت(ع) فرمودند: «این چه حرفی است! هنگامی که هلال ماه محرم دمیده می‌شود، ملائکه پیراهن امام حسین(ع) را آویزان می‌کنند، در حالی‌که از ضربه‌های شمشیر پاره پاره شده و آغشته به خون است، ما و شیعیان‌مان این پیراهن را با چشم دل می‌بینیم، پس اشک‌های‌مان سرازیر می‌شود.»
خصائص‌الزینبیة، ص ۴۹

گفت‌وگو با محمدرسول ملاحسنی نویسنده «یادت باشد»


 آرش فهیم/ طی سال‌های اخیر، کتاب‌هایی با موضوع زندگی شهدای مدافع حرم منتشر شده که اگرچه مهجور و مظلوم هستند، اما محبوبیت خاصی هم پیدا کرده‌اند. «یادت باشد» یکی از این آثار است که با موضوع شهید مدافع حرم حمید سیاهکالی‌مرادی منتشر و با استقبال خوبی همراه شده است. ماجرای این کتاب همچنین، مقدمه سخنرانی اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع نمایندگان مجلس خبرگان شد و ایشان فرمودند که باید در تاریخ ثبت شود. به همین مناسبت با نویسنده این کتاب گفت‌وگو کردیم.
محمدرسول ملاحسنی، متولد سال 1366 است و تا مقطع کارشناسی‌ارشد در رشته ادبیات تحصیل کرده است. وی از فعالان فرهنگی استان قزوین است و پیش از کتاب «یادت باشد» کتاب «استاندار بصره» را درباره شهید سیدناصر سیاه‌پوش نوشته بود.
***
‌* نحوه آشنایی شما با شهید سیاهکلی چطور بود و چه شد که تصمیم به نوشتن داستان زندگی این شهید گرفتید؟
همان‌طور که شهید آوینی هم گفته بود، شهادت یک لباس تک‌سایز است که آدم‌ها تا اندازه آن لباس نشوند، به شهادت نمی‌رسند. من از سال‌ها پیش با شهید سیاهکالی آشنایی و رفاقت داشتم؛ همشهری ما بود و او را در برنامه‌های مختلف فرهنگی می‌دیدم؛ او منش و روشی در زندگی‌اش داشت که لباس شهادت برازنده‌اش شد؛ به همین دلیل هم وقتی خبر شهادت حمید سیاهکالی را شنیدم، احساس کردم که اگر زندگی او را به شکلی هنرمندانه و در قالب یک داستان که همه بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند بنویسم، می‌توانیم به مردم و به ویژه جوانان کمک کنیم؛ هم بسیاری از سؤالات درباره مدافعان حرم را جواب بدهیم و هم اینکه کلیدی برای باز کردن قفل‌های زندگی در اختیارشان بگذاریم.

* گویا این کتاب با استقبال فراوانی روبه‌رو شده و حتی یک روز پس از رونمایی، به چاپ دوم هم رسیده، دلیل این اقبال را چه می‌دانید؟
این موفقیت اولاً، به عنایت خود شهید برمی‌گردد و ثانیاً، لطف خود مخاطبان کتاب است. چون تبلیغات و پشتیبانی رسانه‌ای چندانی برای کتاب انجام نشده، اما خود مردم آن را به یکدیگر معرفی کرده‌اند. همچنان‌که در نظرخواهی از خواننده‌ها در سایت کتاب، بیشتر آنها اعلام کرده‌اند که از طریق دوستان و آشنایان خود تشویق شده‌اند تا این کتاب را بخوانند. من فکر می‌کنم نحوه پرداختن ما به زندگی یک شهید مدافع حرم در این کتاب و اینکه سعی کردیم روایتی ساده و در عین حال مستند و به شکل داستانی عاشقانه را روایت کنیم، نقش مؤثری در استقبال مردم داشته است. خدا را شکر کتاب «یادت باشد» ظرف کمتر از شش ماه به چاپ چهاردهم رسیده است.

* بهترین اتفاق برای کتاب «یادت باشد» صحبت‌های رهبر فرزانه انقلاب درباره این کتاب در جلسه با اعضای مجلس خبرگان بود، موقع دیدن این سخنان چه احساسی پیدا کردید؟ 
من ابتدا در جریان بیانات حضرت آقا نبودم، بعداً یکی از دوستان تماس گرفت و خبر داد. می‌توانم به جرئت بگویم خوشحال‌کننده‌ترین خبری بود که در تمام طول عمرم شنیدم. نکته‌ای که برای من خیلی اهمیت داشت این بود که رهبر معظم انقلاب با دقت این کتاب را مطالعه کرده‌اند، وقتی درباره کتاب صحبت می‌کردند مشخص بود که صفحه به صفحه کتاب را خوانده‌اند. حس کردم بیانات معظم‌له درباره «یادت باشد» یک مهر تأیید و خداقوت و چراغ روشن برای ادامه راهم است؛ یک فانوس که بگذارم پیش رویم و اگر خدا توفیق دهد در این راه بهتر قدم و قلم بزنم.

* این کتاب چگونه به دست رهبر معظم انقلاب رسید؟
چند نفر‌ـ شاید هفت، هشت نفر‌ـ در جریان دیدارهای مختلف، این کتاب را تقدیم حضرت آقا کرده بودند، ازجمله همسر شهید سیاهکالی که در جریان یک دیدار، کتاب را تقدیم معظم‌له کردند.

* نوشتن هر کتابی، تجربه متفاوتی است؛ لطفاً از تجربه نگارش کتاب «یادت باشد» بگویید.
با توجه به اینکه حدود دو سال‌و‌نیم مشغول کار بر روی کتاب بودم، گاهی مشکلاتی پیش می‌آمد، اما عنایت خود شهید، گره مشکلات را باز می‌کرد. براساس این تجربه به همه توصیه می‌کنم که بدون چشمداشت برای شهدا کار کنند. به عینه دیدم؛ هر یک قدم که برای شهدا برمی‌داریم، آنها چند صد قدم سمت ما می‌آیند. شهدا جواب می‌دهند؛ کرامت آنها ملموس، بزرگ و وسیع است. به همه دوستان اهل قلم و هنرمند تأکید می‌کنم که حتماً با شهدا ارتباط بگیرند، چون شهدا واقعاً آدم‌هایی خاص و ویژه بودند. همان‌طور که حضرت امام(ره) فرمودند که «شهدا امامزاده‌های عشقند»؛ آنها بارگاه ندارند، اما مستجاب‌الدعوه هستند.
جنس کار برای مدافعان حرم، نسبت به کار درباره شهدای دفاع مقدس سخت‌تر است. چون درباره شهدای دوران دفاع مقدس، خیلی راحت می‌توان داستان‌پردازی یا براساس اطلاعات قدیمی کار کرد، اما مدافعان حرم چون از نظر زمانی به ما نزدیک بودند و تا همین چند روز پیش در کنار ما زندگی می‌کردند، پیچیده‌تر هستند. موضوع شهدای مدافع حرم، این حسن را هم دارد که مخاطب با آنها احساس نزدیکی می‌کند، همچنان‌ که در نظرات برخی از مخاطبان کتاب «یادت باشد» آمده که انگار با شهید زندگی کرده‌اند. این شهدا می‌توانند الگوی سبک زندگی در عصر کنونی باشند.

* ضمن تشکر از شما، برای شرکت در این گفت‌وگو، اگر ناگفته‌ای دارید بفرمایید.‌
من هم از شما ممنونم. فقط اینکه بسیاری از علاقه‌مندان به مطالعه این کتاب می‌پرسند که چگونه می‌توانند کتاب را دریافت کنند، با توجه به اینکه این کتاب در خیلی از فروشگاه‌ها عرضه نشده، ما از طریق خود تارنمای کتاب «یادت باشد» در اینترنت که با جست‌وجوی نام کتاب قابل دسترس است و همچنین صفحات مجازی کتاب در شبکه‌های اجتماعی، امکان خرید اینترنتی و انتقال کتاب را فراهم کرده‌ایم.



در ماجرای کرب‌وبلا، سیره قمربنی هاشم، درس‌آموز سیاسیون همه ملل، با هر مکتب و مذهب شد، این کوه استقامت و مردانگی، با دلی آکنده از عشقِ ولی، با وجود دارا بودن جایگاهی برتر در میان پهلوانان عالم و قابلیتهای منحصر به فردش در جایگاه رهبری توانا، نه تنها با لبخند دشمنان دین خدا و امید به باغ سبز «امان» از تحریم‌های تسلیحاتی و اقتصادی و... به شرط دست برداشتن از مبارزه در صف مردان خدا، دست از ولی برنداشت، که تا آخرین نفس و به قیمت قطعه‌قطعه شدن تن افلاکی خویش، مقاومت کرد تا خیمه اسلام پابرجا بماند. این تجسم غیرت، عزت خویش را در حفظ حرمت جامعه اسلامی و زنده ماندن احکام شریعت ناب محمدی جست‌وجو کرد، نه زندگی دو روزه دنیا و رفع سختیها به قیمت جلب رضایت خدایان و کدخدایان دروغین. چنین شد که خدای متعال، دست این ماه منیر خانه علی را کلید مشکل‌گشای قفل‌های بسته و ذکر «یا اباالفضل» را زینت‌بخش پیراهن و کلام هر قهرمان نامدار قرار داد و جام زرین افتخار را بر سینه سپر شده در برابر تیرهای سهمگین رها شده به سوی ولی زمانه آویخت.
حسن زعیمیان



 حسین کارگر/ از اواخر دهه 80 سریال‌های شبکه نمایش خانگی به عنوان مکمل تلویزیون پا به عرصه وجود گذاشتند. با توجه به خط قرمزهای صداوسیما و اینکه برخی از موضوعات امکان پرداختن در رسانه ملی را نداشت، مسئولان وقت وزارت ارشاد این امکان را فراهم کردند تا برخی موضوعات غیر قابل طرح، در شبکه نمایش خانگی مطرح شود. 
برای نمونه، کمتر پیش آمده تا درباره جریان فراماسونری سریالی ساخته شود و به دلایل مختلف، مجموعه‌های نمایشی تلویزیون از پرداختن به چنین موضوعاتی منع می‌شوند. اما شبکه نمایش خانگی با کاهش محدودیت‌ها این فرصت را پدید آورد تا درباره این موضوع، سریالی مانند «قلب یخی» تولید شود.
 اما رفته‌رفته، شبکه نمایش خانگی از مسیر اصلی خود منحرف شد، به طوری که به جای توجه به موضوعات مهمی که در تلویزیون جایی ندارند، به سمت موضوعات سخیف و پیش پا افتاده رفتند؛ روابط نامتعارف، بدزبانی و فحاشی، پوشش نامناسب بازیگران، شوخی‌های قبیح، نمایش پرحجم فضاهای لاکچری و اشرافی و... شد محتوای اصلی چنین آثاری! چنین رویکردهایی امروز به اوج رسیده، به طوری که شاهد انتشار سریال‌هایی هستیم که به راحتی حتی مسائل جنسی و غیر اخلاقی را بازگو می‌کنند! اتفاق شگفت‌انگیز این است که این سریال‌ها با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بازار راه می‌یابند. به نظر می‌رسد که تولید آثار مبتذل در این فضا به یک جریان تبدیل شده است و از این پس بسیاری از آنهایی که دست به تولید سریال در خارج از محدوده صداوسیما می‌زنند، برای جلب مشتری و به فروش رساندن محصولات خود به مطالب نازل خواهند پرداخت. 
این موضوع ناشی از تصور و تعریف نادرست مسئولان و دست‌اندرکاران نمایش خانگی از این فضاست. آنها اهمیت و حساسیت لازم را برای این عرصه قائل نیستند؛ چرا که نظارت و هدایت شبکه نمایش خانگی نسبت به سینما بسیار کمتر است. اما برخلاف سینما که مخاطب محدودی دارد، این سریال‌ها وارد کانون خانواده‌ها می‌شوند و به طور مستقیم روی اخلاق و فرهنگ مردم تأثیر می‌گذارند. مسئولان، کاربرد و ماهیت شبکه نمایش خانگی را با شبکه تلویزیونی کابلی در غرب اشتباه گرفته‌اند. چون در بسیاری از کشورهای غربی، سریال‌های مستهجن به شبکه‌های کابلی راه می‌یابند، با در نظر گرفتن این مهم که کودکان و نوجوانان به این شبکه‌ها دسترسی ندارند. اما در ایران، قضیه برعکس شده است؛ محصولات معارض با فرهنگ و ارزش‌های اخلاقی ما در دسترس همگان قرار می‌گیرند. حالا دیگر نباید نگران شبکه‌های ماهواره‌ای بود، با مجوز وزارت ارشاد هم ابتذال و خانواده‌ستیزی به خانه‌های مردم راه می‌یابد!


سریالی درباره حماسه کربلا ساخته می‌شود
در روزهایی که تلویزیون کار جدی برای حوزه دینی و مذهبی ندارد و به بازپخش «مختارنامه»، «معصومیت از دست رفته» و «یوسف پیامبر» بسنده کرده است، قائم‌مقام صداوسیما از ساخت سریالی درباره حادثه کربلا خبر داد.
حجت‌الاسلام رمضانعلی موسوی‌مقدم تصریح کرد: «قبول دارم که سریال‌های فاخر دینی بسیار تأثیرگذار هستند و کارنامه درخشانی را برای رسانه ‌ملی رقم می‌زنند؛ اما از طرفی هم اعتقاد دارم که سریال‌های تاریخی و مذهبی یا نباید انجام شوند یا اگر قرار است به مرحله تولید برسند، باید با کیفیت ساخته و پرداخته شوند؛ چرا که همه زوایای یک اثر خوب باید در آثار تاریخی و مذهبی پیش‌بینی شوند.»
وی با اشاره به ساخت سریال الف ویژه حادثه کربلا، گفت: «یکی از کارهایی که جزء جدی‌ترین آثار دینی محسوب می‌شود و فیلمنامه‌ آن نیز آماده شده، سریال الف ویژه حادثه کربلاست که هنوز کارگردان و عوامل آن مشخص نشده، اما به زودی مقدمات آن برای پیش‌تولید فراهم می‌شود.»

ستایش جهادگران بسیجی
دو بازیگر مطرح سینما و تلویزیون، در واکنش به برپایی رزمایش خدمت جهادگران بسیجی در راستای محرومیت‌زدایی، از این جهادگران تمجید کردند.
پروانه معصومی گفت: «بنده بسیج را همیشه تحسین کرده‌ام برای اینکه بسیجیان جاهایی رفتند و کارهایی کردند که هیچ‌کس پایش را در این محل‌ها نگذاشته است، به دور از اینکه بگویند ما داریم این کار را می‌کنیم.»
این بازیگر با اشاره به شیوه کار جهادگران بسیجی، تأکید کرد: «این خیلی مهم است که بدون من، من کردن‌ها و فقط برای رضای خدا کارشان را انجام می‌دهند.»
رضا کیانیان نیز در پیامی، اعتقادات دینی و عرق ملی را مهم‌ترین انگیزه جهادگران بسیجی برای برگزاری اردوی جهادی عنوان کرد و گفت: «جهادگران بسیجی دقیقاً همان بچه‌های نسل جنگ و دفاع مقدس هستند. آن روز جنگ ما نظامی بود و امروز نبرد ما در خدمت‌رسانی و حضور در مناطق محروم معنا می‌یابد. باید به این جهادگران خداقوت گفت و دست آنها را بوسید.»

۱۲ مجموعه پویانمایی به مناسبت چهلمین سال انقلاب
رئیس مرکز پویانمایی صبا از آغاز تولید ۱۲ مجموعه پویانمایی به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب و پخش ۱۵ پویانمایی جدید در پاییز ۹۷ خبر داد. محمدرحیم لیوانی گفت: «مجموعه پویانمایی «چهلچراغ»، پیشرفت‌های پس از انقلاب اسلامی را روایت می‌کند، «خاطرات زیرزمینی»، «مالک»، مجموعه رئال مستند «تاریخچه ۴۰ سال پویانمایی بعد از انقلاب»، «شادمانه»، «لذت دانایی»، «موزه ۳»، «دهکده پرماجرا»، «بهاران» و... از جمله پویانمایی‌های ویژه چهل سالگی انقلاب اسلامی هستند که هر یک از آنها پیشرفت‌ها و دستاورد‌های انقلاب اسلامی و آینده صنعت فضایی را روایت می‌کنند.» وی افزود: «نزدیک به ۳۰ درصد از پویانمایی‌های تولید شده مربوط به حوزه کودکان است.»


بایکوت رژیم صهیونیستی از سوی 140 هنرمند بین‌المللی
در نامه‌ای به «اتحادیه رادیو و تلویزیون اروپا»، مسئول برگزاری مسابقات یوروویژن که از معتبرترین مراسم جهانی موسیقی به شمار می‌رود، 140 هنرمند معروف بین‌المللی در رشته‌های گوناگون خواستار بایکوت برگزاری این مسابقات در سرزمین‌های اشغالی شدند.  در نامه فوق که هنرمندانی مانند «راجر‌واترز»، از بنیانگذاران گروه «پینک‌فلوید»، «کن‌لوچ» و «مایکلی»، سینماگران مشهور بریتانیایی، «آکی‌کوریسماکی»، فیلمساز معتبر فنلاندی، «جولی‌کریستی»، هنرپیشه صاحب‌نام انگلیسی، «هلموت لوتی»، خواننده بلژیکی و همچنین «برایان اینو»، موسیقی‌دان بریتانیایی آن را امضا کرده بودند، دلیل درخواست بایکوت مسابقات آوازخوانی «یورو‌ویژن» نقض حقوق بشر در فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی اعلام شده است. 

رهنمودهای اقتصادی رهبر معظم انقلاب در یک کتاب
در آستانه شروع سال تحصیلی، کتاب «ایران ساخت» درباره‌ حمایت از کالاهای ایرانی در بیان رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله‌العالی) از سوی انتشارات انقلاب اسلامی منتشر و روانه بازار شد.  این کتاب، پژوهشی جامع در بیانات معظمٌ‌له در موضوع «حمایت از کالای ایرانی» است. فصل اول این کتاب به برخی کلیات اختصاص یافته است و در فصل دوم آن با ثمرات تقویت تولید ملی آشنا می‌شویم. فصل سوم به ظرفیت‌های کشور برای رونق تولید ملی و فصل چهارم به الزامات رونق تولید ملی اختصاص دارد. فصل آخر کتاب درباره‌ وظایف و مسئولیت‌های مردم و نهادهای حکومتی بحث می‌کند. بیانات مرتبط با موضوع شعار سال 97 که در دو ماه ابتدایی این سال ایراد شد، در ابتدای کتاب آورده شده است.

 خواب خرگوشی نظارت در تئاتر
در حالی که سرپرست شورای ارزشیابی و نظارت هنرهای نمایشی، آگهی پخش‌شده از نمایش «رؤیای شب تابستان» را غیر رسمی و مربوط به تمرین گروه می‌داند، تماشاچیان نمایش نظر دیگری دارند و بر انجام رقص بانوان روی صحنه صحه می‌گذارند! بخش مورد توجه «رؤیای شب تابستان»، موسیقی آن است که به صورت زنده و بر اساس موسیقی «کوچه بازاری» اجرا و با حرکات موزون از سوی بازیگران همراه می‌شود. گفته می‌شود آگهی منتشر شده از نمایش رسمی نبوده، سؤال این است که آیا حرکات موزون بانوان هم در نمایش غیر رسمی بوده است؟! ضمن اینکه پخش هرگونه آگهی و اقلام تبلیغاتی نمایش‌ها بر اساس قوانین شورای نظارت و ارزشیابی مرکز هنرهای نمایشی به مجوز نیاز دارد. 


دل‌های بی‌صدا شکسته
چشم‌های باریده تا سحر
خنده ماسیده بر لب‌ها
کویر تفتیده قلب‌ها
بغض آماده در آستین گلو
و سکوتی که بیشتر به فریاد می‌مانَد...
ته‌مانده عاطفه
و محبت‌هایی که در دل‌ها لمیده‌اند
و جُنب نمی‌خورند به ابراز...
گلایه‌های بی‌مرز
منطق‌های نم‌ کشیده
فقرِ دانش
لاقیدی...
چشم‌های آلوده به معاصی
و تشت رسوایی...
نور دیدگان فاطمه(س)!
ای همه‌ی امید!
اینجا تر و خشک با هم در حال سوختنند
بیا و پا درمیانی کن حال و روزمان را
بیا و به دادمان برس...

مجموعه شعر «پر پرواز» سروده «عبدالمجید فرائی» از شاعران آیینی و پیشکسوت به زیور طبع آراسته شد. این مجموعه دومین دفتر شعر این شاعر انقلابی است که در بر دارنده اشعاری در مدح و منقبت اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است.در ادامه دو شعر از این مجموعه را می‌خوانید:
کتاب غم
نهیب می‌زندم دل، کتاب غم بنویسم
قلم، مدد برسان، اضطراب غم بنویسم
دلم، به کرب‌وبلا می‌برد، بدون جواز
ببینم  و بنشینم، رباب غم بنویسم
علی‌اصغر شش ماهه گو چه کرده مگر
ز تیر و حرمله، از التهاب غم بنویسم
دلم به حال پدر می‌شود، کباب کباب
قلم، چگونه من از انقلاب غم بنویسم
قلم، تو را به خدا مشکن و حمایت کن
من از تلاطم درد و شتاب غم بنویسم
ز حال رفته قلم، دل شده خراب خراب
من خراب چگونه، کتاب غم بنویسم
نقش کربلا
در عمق دلم، نقش زدم کرب‌وبلا را
در خانه دل، سیرت والای وفا را
نقاش ازل، یاد به من داد کشیدم
با جوهر جان، صورت زیبای خدا را
دیدم، به تماشاگه رندان خدا‌جوی
مردانگی و صدق و صفای شهدا را
با خامه قرآنی اعجازبر‌انگیز
بر لوح دلم، نقش زدم، عکس دعا را

صبح صادق سیلی سخت موشکی سپاه به گروه‌های تروریستی را واکاوی می‌کند

 هادی محمدی/ تقریباً از دو سال پیش به موازات اقدامات ایذایی، تروریستی، بی‌ثبات کردن مناطق حاشیه‌ مرز در دو استان آذربایجان غربی و کردستان به دست پژاک و کومله، حزب منحله دموکرات کردستان در دو شاخه حدک و حدکا (مخفف حزب دموکرات کردستان و حزب دموکرات کردستان ایران) وارد مرحله ماجراجویی و اقدامات تروریستی در داخل ایران شدند. شاید مشکلات مالی، پروژه منطقه‌ای آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان در کنار طراحی رقابت مسعود بارزانی برای کنار زدن کردهای ترکیه(پ‌ک‌ک) و به رهبری اوجالان از کوه‌های قندیل را بتوان عامل رویکرد جدید و اقدامات تروریستی این حزب منحله عنوان کرد.

۲۰ سال امنیت پایدار
شرایط و اقدامات دو سال اخیر حزب دموکرات کردستان را باید با اقدامات و شرایط سال ۷۵ قیاس کرد که این حزب پس از پایان جنگ تحمیلی، اوضاع بی‌ثبات، ناآرامی را در سه استان کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی ایجاد کرده بود. این وضعیت در آن سال به قدری تحمل‌ناپذیر بود که تأمین امنیت‌ و آرامش مردم مناطق کردی در حاشیه مرز در دستور کار سپاه و دستگاه‌های مسئول قرار گرفت. سردار شهید احمد کاظمی این مسئولیت را برعهده گرفت و در اولین گام با ساماندهی جدید پایگاه‌‌ها و پاسگاه‌های مرزی و درون‌استانی، فعالیت این حزب تروریستی را به حداقل ممکن رساند و آنها ابتدا در کوه‌های قندیل مستقر شدند سپس با اجرای اقدامات مناسب نظامی، نیروهای حزب دموکرات به پشت کوه‌های قندیل منتقل شدند و در قلعه معروف به دموکرات مستقر شدند. این قلعه را ارتش شوروی برای نیروهای صدام ساخته بود تا یگان‌های نظامی به استعداد یک لشکر را پذیرا باشد و در پیرامون آن، پایگاه‌های آموزشی و حتی شهرک استقرار خانواده نظامیان هم در نظر گرفته شده بود. حزب دموکرات با خروج ارتش صدام از این مناطق، در قلعه دموکرات استقرار یافته و به اقدامات تروریستی مبادرت می‌کردند. عملیات بزرگ سردار شهید احمد کاظمی با اعزام واحدهای بزرگ نظامی و به محاصره درآوردن قلعه دموکرات که ۴۸ ساعت به طول انجامید اجرا شد و با آتش‌بازی بسیار شدید بر روی این منطقه، سران حزب دموکرات پس از ناامید شدن از دریافت هرگونه کمک خارجی، تسلیم خواسته‌های بازدارنده سردار کاظمی شدند. رابط شهید کاظمی در مذاکره با این حزب، فؤاد معصوم رئیس‌جمهور فعلی عراق بود که تعهدنامه کتبی از آنها دریافت کرد که به اقدامات تروریستی خود پایان دهند و وارد مرحله سیاسی شوند. نکته آموزنده این عملیات بازدارنده و مقتدرانه، به جز بازدارندگی و ثبات امنیتی در استان‌های کردی، واکنش مسعود بارزانی در مسیر بازگشت نیروهای شهید کاظمی بود که با شش تیپ بر بلندی‌های یک دره در داخل عراق، قصد حمله به نیروهای شهید کاظمی داشتند. بیان این نکته برای امروز و بازخوانی رفتار برخی مقامات کرد در اقلیم کردستان عراق، مفید و تأمل‌برانگیز است. با اینکه دو حزب بارزانی و طالبانی همواره در سال‌های مبارزه با صدام از حمایت‌های مشفقانه ایران بهره‌مند بودند، اما بلافاصله پس از تعیین منطقه پرواز ممنوع در شمال عراق به دست آمریکایی‌ها در جنگ صدام با کویت، بارزانی‌ها رفتاری غیر عادی از خود نشان داده و این احزاب تروریست را علیه ایران مورد حمایت قرار دادند که شاید بخشی از تفاهمات آنها در واشنگتن برای تعیین منطقه پرواز ممنوع و تشکیل حکومت در اقلیم کردستان بود. تعهدات حزب دموکرات بیش از دو دهه، شرایط امنیت پایدار را تضمین کرده بود تا اینکه از دو سال پیش به این سو، رویکرد و رفتار حزب دموکرات در داخل ایران تغییر کرد. بدیهی است که باید دلیل این تغییر رویکرد با شاخصه‌ها و معادلات و وضعیت امنیتی و زمانی دو سال پیش مورد توجه قرار گیرند. شاخصه‌هایی، مانند ارتباط ویژه خاندان بارزانی با صهیونیست‌ها، وضعیت پروژه تروریستی داعش که آمریکا برای نابودی منطقه طراحی کرده بود و با تأسیس حشدالشعبی دچار شوک و شکست‌های محاسبه نشده گردیده بود و برنامه‌ها و مواضع آشکار ضد ایرانی آمریکا و آل‌سعود و شکست پروژه تروریستی غربی در سوریه که با یک شراکت روشن روسی، ایرانی، سوری و مقاومت در حال نابودی تروریست‌ها بود. در واقع ماهیت رفتاری رویکردهای شرارت‌گونه، چه در مرزهای جنوب شرقی و چه در مرزهای غربی، از ماهیت موازنه‌سازی و مشغول‌سازی در برابر ایران تبعیت می‌کرد.

انشعاب حزب دموکرات
از سال ۲۰۰۶، یک شکاف و انشعاب در درون حزب دموکرات کردستان ایران (حدکا) شکل گرفت که مصطفی هجری رهبر این گروه متهم به خودمحوری و دیکتاتوری درون‌حزبی بود و جناح خالد عزیزی به نام حدک در آن شکل گرفت. با اینکه هر دو جناح از مقامات اربیل و خاندان بارزانی تأثیر می‌پذیرند، ولی جناح خالد عزیزی، با اتحاد میهنی نیز ارتباطاتی دارد. نکته مهم این است که جناح خالد عزیزی (حدک) که مبارزه مسلحانه را در ظاهر کنار گذاشته، تیم‌های عملیاتی خود را به داخل ایران گسیل می‌دارد و به تازگی نیز برای تقویت شاخه عملیاتی خود از نیروهای ریزش کرده پژاک که در وضع نامناسبی به سر می‌برند، استفاده کرده و آنها را جذب می‌کند. ریزان جاوید و تعداد دیگری از افراد پژاک از این جمله هستند. هر دو جناح حزب دموکرات در درون قلعه دموکرات که در شرق اربیل واقع است، حضور دارند و در یک منازعه و مشاجره مستمر و رقابت جدی قرار دارند، که در فرازهای بعدی به آن خواهیم پرداخت.
با سفر مسعود بارزانی به عربستان و آمریکا و فعال‌تر شدن آمریکایی‌ها در اقلیم کردستان عراق (به دلیل شکست و پایان سلطه داعش) و دستور کار آمریکا و سعودی بر این قرار گرفت که تمامی ظرفیت‌های تروریستی علیه ایران در اقلیم به کار گرفته شده و دو جناح حزب دموکرات نیز وحدت را دنبال کنند که این مأموریت به مسعود بارزانی سپرده شده است. انگیزه و دلایل دیگری که تغییر رویکرد حزب دموکرات و نقض تعهد ۲۲ ساله را توجیه می‌کند، به جز پروژه آمریکا و سعودی و طراحی صهیونیستی، به توهم آنها از رخدادهای داخلی در ایران از یک سو و شرایط مالی ناگوار از سوی دیگر مرتبط است. با اینکه مسعود بارزانی از بودجه اقلیم کردستان عراق، یک بودجه مستقل سالیانه برای احزاب تروریستی کرد ایرانی در نظر گرفته و طی سال‌های گذشته به اجرا گذاشته، این منابع مالی طی یک سال اخیر دچار تزلزل شده و بارزانی امکان بودجه‌دهی کافی ندارد؛ لذا برای تأمین مالی این تروریست‌ها و عقب راندن نیروهای پ‌ک‌ک از کوه‌های قندیل، جناح حدک (خالد عزیزی) هم همانند جناح مصطفی هجری که از پیش اقدام کرده، حضور نظامی در قندیل و اعزام تیم‌های تروریستی به داخل ایران را فعال کرده است؛ لذا طی یک سال اخیر بر شدت عملیات‌های تروریستی این حزب افزوده شده و به موازات فعال‌تر شدن تروریست‌های کومله، بر تعداد هسته‌های خفته و اجرای عملیات‌های تروریستی افزوده‌اند. گزارش‌های وزارت اطلاعات مبنی بر تعداد زیاد اعزام تیم‌های تروریستی و دستگیری و سرکوب آنها در کنار دیگر اقدامات قرارگاه حمزه‌ سیدالشهداء سپاه، گواه این وضعیت جدید است.

انتقام سپاه از تروریست‌ها
ترور پسر امام جمعه مریوان و دو نفر از همراهان وی، شهادت ۱۱ بسیجی روستای دری در پایگاه مرزی، کشتن دختر ۱۳ ساله کرد(سمیرا حسین‌پناهی)  به دست امجد حسین‌پناهی به دلیل   حمایت پدرش از نظام صورت گرفته، بخشی از جنایات رامین ‌حسین‌پناهی، زانیار مرادی و لقمان مرادی از تروریست‌های کومله است که در ۱۶ شهریور پس از یک سال دستگیری و صدور حکم، اعدام شدند. نیروهای تروریستی پژاک نیز با اخاذی از روستاییان، کارگاه‌ها و مرغ‌داری‌ها و ساکنان نقاط مرزی، شرایط ناامن و تحمل‌ناپذیری را بر این روستاها حاکم کرده و در کنار تیم‌های عملیاتی حزب دموکرات که بیشتر آنان دستگیر، متواری، یا کشته شده‌اند،‌ گوشه‌ای از کارنامه این گروه تروریستی است. 
در پاسخ به این شرایط تروریستی و ناامنی، ‌براساس یک اشراف اطلاعاتی کامل فنی و شبکه منابع، ‌نیروی هوافضای سپاه با 7 فروند موشک فاتح Bـ 110 رأس ساعت 10 صبح شنبه 17 شهریور از فاصله 220 کیلومتری، قلعه دموکرات را هدف قرار داد و نشست سران حزب دموکرات در کنگره جدید خود را با سیلی محکم روبه‌رو کرد. این اقدام اولیه سپاه پس از تذکر مکرر به مقامات اقلیم کردی و عراقی مبنی بر ضرورت کنترل مرزهای مشترک با ایران و اجرای تعهدات حزب دموکرات و قرار نگرفتن در پروژه‌های آمریکایی‌ـ ‌صهیونیستی و سعودی در ناامن کردن مناطق مرزی، ‌انجام گرفت. چهار موشک به قلعه،‌ دو موشک به مرکز آموزش آنها در 500 متری قلعه و یک موشک در نقطه‌ای دیگر که  نوعی پیام‌رسانی را در بر داشت، در نزدیکی یک پادگان آمریکایی که تربیت نیروهای ویژه تروریستی را عهد‌ه‌‌دار بود،‌ اصابت کرد. براساس گزارش‌های موجود، 15 نفر از افراد کادر مرکزی حزب دموکرات و احتمالاً‌ دبیر کل کومله کشته و حدود 40 نفر از کادر و نیروهای آنها زخمی شدند. نکته جالب اینکه، مصطفی هجری و چند نفر دیگر از مسئولان این حزب نیم ساعت پیش از اصابت موشک، قلعه را ترک کرده و بلافاصله برای چند روز در نقطه‌ای نامعلوم پنهان شدند. اگر این موضوع را در کنار تیم‌های عملیاتی اعزامی و تروریست مصطفی هجری که عمدتاً سرکوب یا دستگیر شده و به تازگی‌ یک تیم دیگر آنها در اشنویه ناپدید شده و ارتباط تلفن ثریا را از دست داده‌اند، قرار دهیم، ‌مصطفی هجری باید به مقامات درون‌جناحی خود و جناح خالد عزیزی به شبهات موجود پاسخ دهد، به ویژه آنکه فساد مالی و اخلاقی و سوءاستفاده از خانم‌های جوان و جذب شده جدید را باید به ماجراجویی‌های رهبران این حزب افزود. ترورهای درون‌حزبی مانند امیر ستوده از حدک، سه ترور از کادر حدکا(جناح هجری)، ترور قادر قادری از حدک در سلیمانیه و انفجار ماشین فرمانده نظامی حدکا، ‌فرار جمال کریم‌پور که قصد ورود به ایران با یک تیم ویژه داشت به فرانسه پس از دیدن ضربه موشکی به قلعه دموکرات، نشان‌ می‌دهد که بدگمانی نیروهای حدک به اینکه لو رفتن تیم‌های تروریستی و عملیاتی آنها با مصطفی هجری مرتبط است، چندان بی‌ربط نیز نیست.

تروریست‌ مسلح یا فعال سیاسی!
دو نکته مهم این است که شاخه‌های عملیاتی پژاک، کومله و هر دو جناح حزب دموکرات در ارتباط و پیوند با یکدیگر هستند و دیگر اینکه،‌ حزب کومله در بیانیه مورخ شنبه 24 ژوئن 2017 برابر با دوم مرداد 1396 اذعان کرده است که رامین حسین‌پناهی یک تروریست مسلح بوده که با یک تیم ترور چهار نفره در سنندج هدف قرار می‌گیرند و رامین حسین‌پناهی دستگیر و بقیه کشته می‌شوند. زانیار و لقمان مرادی نیز که به دست یک افسر اطلاعاتی انگلیسی در اقلیم کردستان با وعده زندگی در اروپا در مریوان دست به ترور پسر امام جمعه شهر زدند،‌ سال گذشته دستگیر شدند و این دو نیز از اعضای تروریست‌های کومله می‌باشند. این افراد همان‌هایی‌ هستند که بی‌بی‌سی و برخی روزنامه‌ها و چهره‌های داخلی یا شبکه‌های مجازی، ‌آنها را فعال سیاسی! معرفی می‌کنند.
واکنش‌های صورت گرفته از سوی مقامات اقلیم کردی که در سایت کردستان 24 و زیر نظر مسرور بارزانی متمکن شده‌اند، ‌تأمل‌برانگیز است. نکته جالب اینکه بلافاصله پس از سیلی موشکی سپاه به قلعه دموکرات‌ها، ‌ژنرال ژوزف اندرسون فرمانده آمریکایی در اقلیم با مسرور بارزانی دیدار کرده و یک هیئت نظامی را به محل اصابت موشک‌ها اعزام و درباره آن اظهارنظر کرده‌اند. این هیئت اعلام کرده موشک‌های ایرانی از منطقه اتحادیه میهنی شلیک شده‌ و پهپادهای ایرانی نیز از منطقه کرکوک هدایت شده‌‌اند! این موضع نظامیان آمریکایی حاکی از هدف‌گذاری‌ جدید آنها در اقلیم کردی و... است. در مواضع مقامات کردی، ‌حمله موشکی به قلعه کوی سنجق محکوم و اغلب اعلام کرده‌اند راه‌حل نظامی برای حل مشکل کردهای شرق(کردهای ایران) مؤثر نیست و حتی اتحادیه میهنی در بیانیه خود اعلام کرده که موجب افزایش حماسه خواهد شد. فؤاد معصوم که خودش 22 سال پیش در جریان تعهدات حزب دموکرات بوده،‌ این اقدام را نقض حاکمیت عراق دانسته و مسعود بارزانی خواستار راه‌حل صلح‌آمیز شده و کوسرت‌ رسول با کشته و زخمی‌های آنان همدردی کرده و گلوله‌باران و زندانی و اعدام را مانع خواسته‌های بر حق! مردم نمی‌داند. هیرو ابراهیم همسر جلال طالبانی از مبارزات مردم کردهای شرق (ایران) حمایت و آسو حسن‌زاده معاون دبیرکل حدک، ‌در مصاحبه اعلام کرده که اقلیم کردستان مسئولیت پاسخگویی دارد. مصطفی هجری در پاسخ به موضع فرمانده سپاه اعلام کرده؛ مرحله‌ای جدید از مبارزه علیه ایران را آغاز می‌کند. 

حاشیه‌سازی‌های دشمنان
اما به دلیل ارتباط با ثبات منطقه‌ای، ‌موضوع حمله موشکی سپاه باید در سطح وسیع‌تری مورد بررسی و توجه قرار گیرد و هدف سپاه، هشدار به آمریکا بود. بنگاه خبر پراکنی بی‌بی‌سی پس از هشت ساعت سرگردانی، خبر حمله موشکی به تروریست‌های حزب دموکرات را به حاشیه برده و بر روی رامین حسین‌‌پناهی به عنوان فعال سیاسی و حقوق بشری تکیه کرد و به آن پرداخت. جروزالم‌پست از جراید رژیم صهیونیستی، این حمله موشکی را پیام به واشنگتن، ریاض و تل‌آویو ارزیابی کرد. برخی طرف‌های داخل اقلیم کردی نیز تلاش کردند تا بر حضور خانواده‌ها و زنان و کودکان در منطقه کوی سنجق و قلعه دموکرات متمرکز شوند و آن را با چالش روبه‌رو کنند. با این حال تمامی تصاویر و نماهنگ‌های منتشر شده از محل‌های اصابت موشکی سپاه حکایت دارد که هیچ‌گونه تلفات و زخمی از شهروندان عادی وجود ندارد و موشک‌های نقطه‌زن و دقیق با لحاظ کردن تمامی ابعاد و جزئیات و دقت عملیاتی و اشراف کامل اطلاعاتی به اجرا درآمده و هیچ فرصتی را به سوءاستفاده و پنهان کردن تروریست‌ها در پشت سر شهروندان عادی نخواهد داد. 
برخی مقامات اقلیمی کردی اعلام کرده‌اند که به دلیل اینکه عده زیادی از اعضای حزب دموکرات به عنوان پناهنده در عراق بوده و تحت نظر سازمان ملل هستند، امکان بازگرداندن آنها وجود ندارد، یا اینکه خاک اقلیم کردستان نباید محل تسویه حساب با گروه‌های موجود قرار گیرد. موضوع کاملاً‌ روشن است که اولاً‌، مواضع رسمی و اقدامات این تروریست‌ها در داخل ایران برای ناامنی و ترور و تخریب کاملاً‌ روشن است و تیم دستگیر شده تروریست‌ها برای انفجار در مراسم روز قدس،‌ تدارک و به داخل ایران اعزام شده‌اند. 
حال اگر این تروریست‌ها زیر نظر اقلیم یا سازمان ملل دست به ترور و ناامنی در ایران می‌زنند،‌ آن‌هاپیش از تروریست‌ها باید پاسخگو باشند. ثانیاً‌ اینکه چگونه است که بمباران‌های روزانه ارتش ترکیه و حضور و اشغال مناطقی از خاک عراق و اقلیم کردستان چرا از نگاه نیچروان بارزانی و مسعود بارزانی،‌ مورد اعتراض قرار نمی‌گیرد و آن را تسویه حساب با گروه پ‌‌ک‌ک قلمداد نمی‌کنند. البته روشن است که خاندان بارزانی از اینکه بتوانند با کنار زدن اوجالان یا مسلط شدن بر تروریست‌های حزب دموکرات و کومله و پژاک، رهبری کاریزماتیک برای خود در کردستان‌های منطقه ایجاد کنند، در نوعی بده‌بستان با اردوغان هستند. ثالثاً اینکه تروریست‌های حزب دموکرات براساس تعهد سال 1375، بنا به کدام پروژه و سیاست و رشوه‌های مالی سعودی صورت گرفت که حاضر به نقض آن شده‌‌اند؟ در دیدارهای مقامات اقلیم با نظامیان آمریکایی کدام هماهنگی ضد امنیت ملی ایران صورت گرفته و چرا در پنج کیلومتری قلعه دموکرات آمریکایی‌ها، آموزش تروریست‌های ویژه را برعهده گرفته‌اند؟ توجیه مضحک پناهندگی تروریست‌هایی که حتی به مردم کرد و خانواده‌های خود و رهبران دینی کرد رحم نمی‌کنند، ‌سؤال‌برانگیز است و مانند پناهنده شدن داعش‌های فراری از مقابل حشدالشعبی به مناطق اقلیم کردی و دقیقاً اربیل است! که هنوز از سوی اربیل هیچ توضیحی درباره آنها داده نشده است.
پیام حمله موشکی سپاه
پاسخ موشکی سپاه یک سیلی اولیه و مقدماتی است و با لحاظ کردن رخدادهای راهبردی در سطح منطقه که پیام آن را، کسانی که باید، دریافت کرده‌اند. فتنه بصره، فعال‌تر شدن آمریکایی‌ها در اقلیم و به ویژه اربیل برای اقدامات ضد امنیتی در عراق و علیه ایران در یک کمیته مشترک با سعودی و رژیم صهیونیستی و مداخله‌گری آشکار در مسیر انتخابات پارلمانی و تشکیل کابینه عراق و ماجراجویی‌های متعدد در تنف، ‌شرق فرات و به ویژه ادلب سوریه و برعهده گرفتن فرماندهی مستقیم جنگ در یمن و چنگ و دندان نشان دادن‌های ترامپ و کاخ سفید به ایران،‌ از جمله زوایایی است که موشک‌های هفت‌گانه ایران با خود در قلعه دموکرات کوی سنجق با خود همراه داشت. اقدام موشکی سپاه اقدامی راهبردی با ماهیت بازدارندگی و با پیام‌های متعدد بود. مقامات اقلیم و کسانی که صلح و ثبات و آرامش را در عمق باورهای‌شان پذیرفته‌اند، باید به هشدارهای مربوط به ادامه اقدامات تروریستی و تحویل تروریست‌ها با جدیت نگاه کنند و برای ایجاد یک رویه با ثبات از همسایگی نیازمند تفاهمات جدید هستیم. بودجه‌دهی به تروریست‌ها، بورسیه دادن به جوانان کرد ایرانی و به کارگیری آنان در پروژه‌های مشکوک و تروریستی منطقه‌ای و استکباری،‌ تشویق تروریست‌ها به عهدشکنی و ناامن‌سازی مناطق مرزی ایران و بسیاری امور دیگر باید در تفاهمات جدید مورد توجه قرار گیرند. آنچه از سوی جمهوری اسلامی دنبال شده و حتی در 22 سال گذشته در قبال حزب دموکرات کردستان و گاه با اغماض اعمال شده گواه رویکرد ثبات‌ساز ایران است و مسئولیت‌ناپذیری تمامی طرف‌ها، به معنای مجوز و مشروعیت اقدامات دفاعی از امنیت ملی و منطقه‌ای‌ ایران خواهد بود.