غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده ادوار مجلس درباره عملکرد مجلس دهم گفته است: اگر مجلس از نظر کارشناسی ضعیف شکل گرفته، این را نمی‌شود علاج و حل کرد. علاج آن این است که مردم در انتخابات‌شان چشم و گوش بسته عمل نکنند، اگر کسی مردم را بسیج کرد که به فلان افراد رأی بدهید، چشم و گوش بسته تصمیم نگیرند. الآن هم باید حاصل تصمیم خود را به چشم خود مشاهده کنند و در هر بار که انتخاباتی صورت می‌گیرد، با چشم باز عمل کنند.


   نوید کمالی/ «بنیامن نتانیاهو» نخست‌وزیر 68 ساله رژیم صهیونیستی را می‌توان در طول سه دهه گذشته یکی از مهم‌ترین دشمنان کینه‌توز کشورمان دانست؛ چرا که وی همواره در طول دوران فعالیت سیاسی خود از پیگیری هر نوع سیاست ضد ایرانی ابایی نداشته، به طوری که در سال 1992 در دوران عضویت در «کنست» یا همان پارلمان رژیم صهیونیستی برای اولین بار به طور رسمی کشورمان را متهم به تلاش برای ساخت بمب اتمی کرد و تاکنون نیز گذشت زمان تغییری در سیاست وی ایجاد نکرده است.
وی که تا پیش از به قدرت رسیدن ترامپ به دلیل سیاست‌های متفاوت اوباما همواره صرفاً در قالب گمانه‌زنی از تهدید بالقوه کشورمان علیه امنیت جهان سخن می‌راند، در تاکتیکی جدید مدعی شد که موساد (سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی) در طی یک عملیات ویژه هزاران سند مرتبط با برنامه اتمی کشورمان را از یک مرکز نظامی در منطقه‌ای موسوم به شورآباد به سرقت برده است!
در این زمینه نتانیاهو در یک برنامه تلویزیونی به طور رسمی اعلام کرد که در این عملیات ۵۵ هزار صفحه مدرک و ۵۵ هزار فایل دیجیتال از اطلاعات مربوط به برنامه هسته‌ای به ادعای آنها نظامی به دست رژیم صهیونیستی افتاده است!
وی این بار نیز در جدیدترین اقدام ضد ایرانی خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد با نمایش چند تصویر زمینی و ماهواره‌ای مدعی شد در منطقه «تورقوزآباد» حوالی تهران یک مجتمع هسته‌ای مخفی وجود دارد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید هر چه سریع‌تر برای بازدید از این مکان اقدام کند!
اما تورقوزآباد کجاست؟ تورقوزآباد روستایی قدیمی و از توابع شهرستان کهریزک است که به گفته برخی منابع دارای سابقه تاریخی چند صد ساله است، اما در سال‌های اخیر از آن به شهرک فاطمیه یا بعضاً بهاران یاد می‌شود. این روستا با وسعت 14 هکتاری خود در فاصله 20 کیلومتری جنوب تهران واقع شده و میزبان نزدیک به۷۰۰ خانوار است و بخش عمده‌ای از جمعیت این روستای سه هزار نفره به کارگری، کشاورزی و دامپروری مشغولند.
برای درک چرایی اعلام این موضوع از سوی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ابتدا باید توجه داشت که روز پیش از سخنرانی نتانیاهو، مقامات اتحادیه اروپا در دیدار با رئیس‌جمهور کشورمان به طور رسمی از ایجاد یک نهاد ویژه مالی برای کاهش فشار تحریم بر کشورمان سخن گفتند و دهم آبان را هم به عنوان تاریخ شروع فعالیت این نهاد اعلام کردند.
بر این اساس طبیعتاً با شروع دور جدید تحریم‌های اقتصادی یکجانبه آمریکا علیه کشورمان به دلیل حفظ رابطه مالی و تجاری  با اعضای 1+4 و به ویژه اتحادیه اروپا فشار اقتصادی چندانی به کشورمان وارد نخواهد شد؛ زیرا از طریق نهاد مالی ویژه تمام نیازهای فنی و تخصصی مورد نیاز بازارها و صنایع کشور از جمله صنعت خودروسازی تأمین خواهد شد.
ازاین‌رو نه تنها ایالات متحده، بلکه رژیم صهیونیستی نیز از اجرای موفقیت‌آمیز این طرح نگرانند و معتقدند در صورت اجرای این طرح دیگر نمی‌توان امیدی به شروع آشوب‌های خیابانی تهران و دیگر شهرهای ایران داشت؛ زیرا به ظن آنها تنها با شروع اعتراضات معیشتی در سطح جامعه و میل آن به اعتراضات سیاسی می‌توان انتظار داشت که جمهوری اسلامی با پذیرش تغییر رفتار در قبال منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی به پای میز مذاکره بیاید.
به این ترتیب، نتانیاهو با هدایت کاخ سفید و به ویژه وزیر خارجه این کشور که پیشتر ریاست سازمان سیا را بر عهده داشت بر آن شد تا در آخرین هفته‌های باقی‌مانده به شروع دور جدید تحریم‌ها با اجرای سناریوی تورقوزآباد موجب بروز و شک و تردید در اعضای اروپایی برجام شود تا این کشورها با محاسبه احتمال نقض برجام از سوی کشورمان در تصمیم خود نسبت به فعال‌سازی نهاد مالی ویژه دور زدن تحریم‌ها پیش از 13 آبان تجدیدنظر کنند!

  مهدي سعيدي/ اين روزها با توجه به وضعيت نابساماني که در عرصه اقتصاد به وجود آمده و به نحوي سردرگمي و آشفتگي بر بازار و قيمت‌ها حاکم شده، شاهد تزريق روحيه يأس و نااميدي در بخشي از جامعه هستيم که به آينده با ابهام و ترديد مي‌نگرند. عمليات رسانه‌اي و جنگ رواني دشمن و ايادي داخلي آن نيز در اين ميانه اثرگذار بوده و به مثابه مکمل فشارهاي اقتصادي تکميل‌کننده جورچین جنگ تمام‌عيار اقتصادي دشمن شده است.
براي مقابله با اين وضعيت رواني حاکم بر جامعه و عبور از شرايط موجود، اقدامات متعددي بايد صورت گيرد که بخش عمده آن مربوط به تصميمات مؤثر و کارآمد مسئولان ذي‌ربط در مديريت کشور است؛ اما از سويي ديگر نخبگان و هوشياران و آگاهان جامعه نيز بايد در اين ميدان نقش تاريخي خود را انجام داده و ايمان، اميد، ايستادگي و مقاومت را به جامعه تزريق کرده و آينده روشن پيش روي جمهوري اسلامي را پس از عبور از اين پيچ تاريخي تبيين کنند.
يکي از اقدامات مؤثر که مي‌تواند در اين وضعیت به خوبي به کار آيد، بررسي تاريخ حوادث گذشته و درس‌ها و عبرت‌هاي آن است. بازخواني حوادث مهم تاريخي مي‌تواند راهنمايي براي امروز ما باشد تا مشخص شود در وضعیت تحريم و فشار دشمن، چگونه بايد ايستاد و مقابله کرد و بر دشمن فائق آمد؟ برای نمونه، بازخواني حداقل دو مقطع زماني مهم تاريخي مي‌تواند در شرايط امروز به کارمان آيد. 
مقطع اول حوادث رخ داده در صدر اسلام و به طور ويژه ماجراي جنگ احزاب است. اين جنگ که در سال پنجم هجري رخ داد، پس از آني بود که کفار مکه از شکست حکومت نوپاي پیامبر اسلام(ص) در مدينه در دو جنگ بدر و احد ناکام مانده بودند و هر روز اخبار فراواني از رشد و پيشرفت و قدرت گرفتن حکومت اسلامي به گوش‌شان مي‌رسيد و بر نگراني‌هاي کفار و يهود مي‌افزود! اين روند نگران‌کننده موجب شد تا دست به کار شده و با تجهيز و همراه کردن همه قبايل متحد سراسر شبه‌جزیره عربستان و به ياري يهود و منافقين مدينه، سپاهي قدرتمند فراهم آورده و به قصد جنگي تمام‌عيار با هدف نابودی اسلام و سرنگوني حکومت اسلامي به سمت مدينه حرکت کنند!
در حالي که به نظر مي‌رسید با اين تهاجم نامتوازن کار تمام شود، حوادث به گونه‌ ديگري رقم خورد! و نصرت الهي که مورد تمسخر منافقین قرار گرفته بود، فرا رسيد و مقاومت مؤمنان و مجاهدان راه خدا جواب داد! اردوگاه کفار و منافقين از هم پاشيد و سپاه دشمن شبانه از اطراف مدينه گريخته و ناکام به سرزمين خود بازگشتند! اين شکست سرآغاز گسترش اسلام به تمام جزيره‌العرب، سرزمين روم و ايران شد!
نمونه تاريخي ديگر ماجراي جنگ تحميلي و تجاوز رژيم بعثي است که با تشويق و حمايت همه‌جانبه استکبار جهاني در شهريور 1359 آغاز شد و در حالي که هيچ‌کس باور نمي‌کرد نظام نوپای انقلابي بتواند ثبات و امنيت لازم پس از سقوط رژيم پهلوي را در کشور مستقر کند، در برابر برترين ارتش خاورميانه ايستاد و پیروز شد. اين موفقيت‌ها جملگي با ايمان به خداوند و وعده‌هاي الهي، تبعيت از امام و رهبري الهي جامعه، ايستادگي مؤمنانه و با بصيرت يک ملت در برابر دشمن حاصل آمده است.
حماسه‌هاي بزرگ تاريخي، حجت‌هاي الهي هستند که يادآوري آنان در هر زماني اميدبخش يک ملت بوده و روح ايستادگي و مقاومت را در آنان زنده کرده و به رمز موفقيت بر دشمن تبدیل می‌کند. به فرموده حکيم فرزانه انقلاب اسلامي «امروز هم پيام شهيدان اگر به گوش ما برسد، از ما خوف را و حزن را برطرف خواهد کرد... بهجت و شجاعت و اِقدام را براي ما به ارمغان خواهد آورد.» (4/7/1397)

 نامه مشکوک
از زمانی که اصلاح‌طلبان سررشته امور در شهر تهران را به دست گرفتند، مشکلات بسیاری در این کلانشهر بروز کرده که امروز به نامه‌نگاری «محسن هاشمی» رئیس شورای شهر تهران به رهبر معظم انقلاب و درخواست کمک و یاری از ایشان منجر شده است. هاشمی درباره درخواست خود از رهبر معظم انقلاب در این نامه در اظهار داشت: «درخواست من این بود که دو میلیارد دلار از رهبر معظم انقلاب از صندوق توسعه ملی بگیریم تا کمکی به تهران شود.» با این حال با توجه به سابقه‌ای که رئیس شورای شهر مطرح می‌کند، باید پرسید چرا هاشمی از دولت که گفته می‌شود بدهکار شهرداری هم هست، درخواست کمک و یاری نکرده است؟ در این راستا دولتی که با شهرداری تهران همسو است،‌ باید بیشتر از گذشته به اصلاح‌طلبان کمک می‌کرد تا کار به نامه‌نگاری به رهبر معظم انقلاب نکشد. از سوی دیگر، اینکه «محمدعلی افشانی» شهردار تهران این نامه را ننوشته و رئیس شورای شهر چنین درخواستی کرده است هم جای سؤال دارد؛ به هر رو شهردار تهران، مسئول ساماندهی بخش ترافیکی است و باید به شورای شهر هم در این زمینه پاسخ دهد.
نگرانی اصلاح‌طلبان
زهرا شجاعی، فعال اصلاح‌طلب و رئیس مرکز امور مشارکت زنان در دولت اصلاحات گفته است: «ما که مهره‌چین نیستیم، با مجموعه‌ای از اقشار مردم روبه‌رو هستیم که اعتماد کردند، امید بستند و پای صندوق‌های رأی حاضر شدند و به روحانی رأی دادند. واقعاً اکنون در برهه حساسی قرار داریم و دیگر این برهه طنز و شوخی نیست. بنابراین برای حفظ نظام و کشور که میهن و خاک همه ایرانیان است، باید تلاش کرد. هر نوع تغییر یا هر نوع نقص و ناکارآمدی دولت روحانی و رفتن آن، به معنای آمدن یک دولت قوی و کارآمد حتی از یک جریان و طیف سیاسی دیگری نخواهد بود. در این شرایط اصل نظام و کشور ضربه خواهد خورد. باید از این پیچ یا برهه عبور کنیم. من مطمئنم عبور خواهیم کرد؛ زیرا طی این ۴۰ سال شرایط سخت‌تر از این را هم پشت سر گذاشته‌ایم و تجارب زیادی داریم؛ ولی باید هزینه‌های این عبور را کاهش دهیم.»
تهدیدات اقلیمی
در مطالعه سال ۲۰۱۸ فائو آمده است: «تغییر اقلیم می‌تواند به اقتصاد کلی یک کشور، به ویژه کشورهایی که بخش کشاورزی بزرگی دارند و میزان تولیدات آن بخش مهمی از تولید ناخالص ملی و اشتغال آن را تشخیص می‌دهد یا صادرکننده بزرگی در این حوزه هستند، آسیب وارد کند. آمار بانک جهانی تا سال ۲۰۱۵ میلادی (۱۳۹۴) نشان می‌دهد، وابستگی ایران به کشاورزی در سال‌های گذشته به شدت افزایش پیدا کرده است. در واقع تغییر اقلیم تأثیر عجیبی روی وضعیت امنیت غذایی در کشورها می‌گذارد، در برخی مناطق میزان تولیدات محصولات کشاورزی افزایش پیدا می‌کند و برعکس برخی مناطق هم با کاهش زیادی در تولیدات خود مواجه می‌شوند؛ ایران جزء دسته دوم است.»
دلایل مخالفت با FATF
سیدحسین نقوی‌حسینی درباره دلایل مخالفت خود با FATF گفت: «ما مخالف پیوستن به این کنوانسیون هستیم و دلیل آن نیز این است که رهبر معظم انقلاب در ملاقات نمایندگان فرمودند، نباید به کنوانسیونی بپیوندیم که در اتاق فکر استکبار پخت و پز می‌شود و باید خودمان برای آن قانون تصویب کنیم.» وی تأکید کرد: «پیوستن به این کنوانسیون منتفی است و نباید در دستور کار مجلس قرار بگیرد.»
برنامه محرمانه آمریکا
بر اساس سند محرمانه تهیه شده برای شورای امنیت ملی آمریکا، واشنگتن درصدد است با تشدید فشار اقتصادی بر مردم ایران و دامن زدن به ناآرامی‌ها، مردم ایران را در برابر مقامات قرار دهد و به این ترتیب به خیال خود مقدمات تغییر در ایران را به وجود آورد.


   حسن خدادی/ هفته گذشته چهار تروریست در مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز، قصد حمله به جایگاه مقامات را داشتند؛ اما پس از ناکامی در این هدف، حاضران را به گلوله بستند و سعی کردند از صحنه حادثه بگریزند که متأسفانه به شهادت و زخمی شدن جمع کثیری از مردم اهواز منجر شد. حادثه‌ای تروریستی که قلب همه ایرانیان را سخت به درد آورد؛ اما آنچه در این بین قابل توجه است، بی‌اعتنایی مجامع حقوقی جهانی نسبت به این حادثه تروریستی بود! در اولین موضع‌گیری‌ها، آمريكا در مقابل همه اين جنايات تجزيه‌طلبانه و تروريستي، سكوت توأم با رضايت را برگزيده‌ و بعضاً از آنان نيز حمايت کرده است.
در نگرش منفعت‌طلبانه و شیطانی تمدن تروریست‌پرور غرب(آمريكا و اروپا)، گروه‌هاي تروریستی همچون الاحوازیه یا منافقين كه بيش از چهل سال به طور مستمر به عمليات تروريستي اشتغال دارند، آزادانه در دامان آمريكا و غرب و حامیان مرتجع عربی‌شان پرورش مي‌يابند، در خاك آنها دفتر دارند و از امكانات و تسهيلات ويژه و آموزش‌های تروریستی استفاده مي‌كنند؛ اما آمريكا كمك به اين گروه‌هاي تروريستي را كمك به تروريسم جهاني قلمداد نمي‌كند و شامل قانون FATF نمی‌شوند، این در حالی است که همه مخالفان آمريكا تروريسم خوانده مي‌شوند !
هواپيماربايي عملي تروريستي است، اما اگر هواپيماي متعلق به ايران و جمهوري اسلامي ربوده شود، آمريكا نه تنها عمل رباينده هواپيما را به منزله عملي تروريستي محكوم نمي‌كند، بلكه موضوع پناهنده شدن هواپيماربا را نيز بررسي می‌کند! چندین دهه است که مبارزات مردم مظلوم لبنان، فلسطين و سوریه براي بيرون راندن اشغالگران و متجاوزان به مال و ناموس خود از خاك كشورشان اعمال تروريستي قلمداد مي‌شود؛ ولی رژيم صهيونيستي كه با اشغال خاك فلسطين و لبنان به بقاي خود ادامه مي‌دهد و با آواره کردن مردم و استفاده از وحشيانه‌ترين شكنجه‌هاي قرون وسطايي حكومت مي‌كند، هيچ‌گاه به اعمال تروريستي متهم نمي‌شود؛ بلكه همواره مورد حمايت آمريكا هم قرار مي‌گيرد و هرگز شامل قانون مبارزه با پول‌شویی و تروریسم و قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم نمی‌شوند!
تبعيضات فوق كه نمونه‌هاي بسياري در همه جاي جهان دارند، نشان‌دهنده سوءاستفاده آمريكا و اروپاییان از اهرم حقوق بشر، تروريسم و معاهدات و قوانین بین‌المللی براي ايجاد سلطه و حاكميت خود بر كشورهاست. قدرت‌های اروپایی‌ـ آمریکایی در حالی «استانداردسازی حقوقی» در جهان را دنبال می‌کنند که مؤلفه‌های این امر با واقعیات میدانی و با بیشتر نظام‌مندی‌های داخلی دولت‌ها در تضاد است. چندین دهه است که پیش از اینکه جامعه جهانی در زمینه یک موضوع خاص حقوقی که می‌تواند بسیاری از حوزه‌ها را در برگیرد به جمع‌بندی برسند، قدرت‌های زورگو و مسلط برجهان گرد هم آمده و درباره آن تصمیم‌گیری کرده و در جهت منافع نامشروع خود قانون وضع می‌کنند؛ به همین دلیل امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) به‌ درستی مجلس را به وضع قوانین متناسب با نیاز داخل به‌ ویژه در زمینه مواردی همچون مبارزه با تروریسم و پول‌شویی که قدرت مانور بیشتری از سوی دشمنان روی آنها وجود دارد، توصیه می‌فرمایند. بنابراین باید گفت، معظم‌له با هوشمندی تلاش دارند نمایندگان را به این مهم گوشزد کنند که کشورهای غربی یک سری مقتضیات و روندهای مربوط به خودشان را تبدیل به معاهده کرده و آن را برای دیگران لازم‌الاجرا می‌کنند تا به اهداف پنهان خود نایل آیند. در انتها گفتنی است، تمدن تروریست‌پرور غرب تعریف متفاوت و منفعت‌طلبانه‌ای از بحث تروریسم دارد و از بسیاری از گروه‌های تروریستی قرائت معناداری دارد. پس ضروری است دولت و مجلس شورای اسلامی به این امر توجه وافر کنند که در صورت پذیرش بدون قید و شرط قانون مرتبط با مبارزه با تروریسم یا همان FATF ، چگونه می‌توانیم با غرب همکاری داشته باشیم، در حالی ‌که آنها در پس پرده اهداف دیگری را دنبال می‌کنند؟

 سرانجام برخورد با خیانتکاران چه شد؟
بخشی از التهاب در بازار ارز خارجی است؛ اما من به عنوان رئیس دولت اعلام می‌کنم که بخشی از التهابات داخلی است، یعنی صادرکننده‌ دولتی و خصولتی ارز صادراتی را که باید امروز در اختیار سامانه نیما قرار دهد، صبر می‌کند 48 ساعت دیرتر می‌دهد و این کار خیانت به کشور است.» این عبارات بخشی از صحبت‌های آقای روحانی درباره ضرورت کنترل بازار
 ارز است. 
وی در این زمینه می‌افزاید: «من دیروز به یکی از مسئولین گفتم اگر کسی این کار را کرد، قدم اول عزل و قدم دوم معرفی به دادگاه باشد.» از این سخنان رئیس‌جمهور بیش از 20 روز می‌گذرد و در حالی که دلار به صورت غیر منطقی رشد خود را افزایش داده است؛ اما دولت هنوز کسی را به منزله خیانتکار به قوه قضائیه معرفی نکرده
 است.
 در همین حال خبرهایی منتشر شده که نگران‌کننده است. هادی قوامی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه جلوگیری از رشد تورم از طریق سامانه نیما ممکن است، گفت: «از ابتدای امسال تا پایان شهریور ۲۴ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشته‌ایم، اما شرکت‌های پتروشیمی و فولاد که از انرژی ارزان‌قیمت کشور برای تولید استفاده می‌کنند، فقط ۴ میلیارد دلار به سامانه نیما تزریق 
کرده‌اند. 
مابقی ارزهای حاصل از صادرات نباید سر از بازار سلیمانیه و هرات در بیاورد تا با رقم حداکثری به کشور وارد شود و خود را به شکل تورم در داخل کشور نشان دهد. انتظار می‌رود که دولت با خیانتکاران برخورد جدی‌تری داشته
 باشد.» 
اهداف آمریکا از تشکیل ناتوی عربی
در حالی که به تازگی آمریکا از عزم خود برای تشکیل «ناتوی عربی» علیه ایران خبر داده بود، جلسه‌ای با حضور اعضای پیش‌بینی شده برای تأسیس «ناتوی عربی» در قالب عنوان جدید «اتحاد استراتژیک خاورمیانه» تشکیل شد. این نشست که در حاشیه هفتادوسومین مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد، با هدف بررسی طرح «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای تشکیل ائتلاف جدید با کشورهای عربی موسوم به «ناتوی عربی» است. 
آنها در ماجرای داعش توان کشور‌ها را سنجیدند و شکست خوردند. در یمن نتوانستند پس از نزدیک چهار سال کاری از پیش ببرند. شورای همکاری خلیج‌فارس نیز دچار اختلاف شدید است؛ از این رو هم اکنون می‌خواهند با نام ناتوی عربی پای کشور مصر و اردن را به میدان بکشند و در برابر کشور‌های محور مقاومت (کشور‌های استقلال‌طلب مانند ایران، عراق و لبنان) صف‌آرایی کنند.
 مهم‌ترین مسئله آنها حضور منطقه‌ای ایران است. مواجهه با ارکان قدرت نظامی و منطقه‌ای ایران یکی از اهداف کشور‌های عربی در تشکیل ناتوی عربی است. ایران یکی از ارکان قدرت منطقه است؛ اما این کشور‌ها ضمن اینکه سعی می‌کنند علیه ایران صف‌آرایی کنند، در تلاشند حضور ایران در عراق، سوریه و دیگر مناطق را کاهش دهند.
 به نظر می‌رسد ترامپ می‌کوشد با تأسیس این ائتلاف جدید و تکمیل آن در قالب ناتوی عربی طی ماه‌های آینده هزینه‌های مبارزه و مقابله با ایران را از منابع عربی عمدتاً متمول منطقه به دست آورد. البته ترامپ امیدوار است این نهاد جدید به شرط شکل‌گیری بتواند با جایگزین کردن ایران به جای رژیم صهیونیستی به عنوان دشمن مشترک اعراب منطقه، کمک بسیاری به حذف مسئله فلسطین از افکار عمومی جهان اسلام 
بکند.

ضرغامی: خبرهای بسیاری از شهریه‌های بالای مدارس غیر انتفاعی منتشر شد. با این‌گونه مدارس مخالف نیستم؛ ولی ارقام چند ده میلیونی نام‌نویسی‌ها را که می‌شنوم نگران می‌شوم؛ نگران طبقاتی شدن نظام آموزشی کشور! گویا همه جناح‌ها هم در مالکیت و مدیریت این مدارس دستی بر آتش دارند! حداقل انتظار افکار عمومی، شفاف‌سازی در عملکرد مالی آنان و نحوه نفوذ صاحبان‌شان در تصمیم‌سازی‌های کلان وزارت آموزش و پرورش است.
حاجی‌دلیگانی: تعمد خائنانه در افزایش یک‌باره قیمت ارز در بازه زمانی چند روز اخیر، تلاش برای ایجاد جنگ روانی و تأثیر‌گذاری برای تصویب FATF بود. تحت فشار قرار دادن مردم برای دستیابی به اهداف خود، چه اسمی دارد؟
حسین مهدیان: دولت بازار ارز را به اسم رهنمودهای تخیلی اقتصاد بازار رها کرده است؛ اما بیشتر نفع این رهاسازی را چه کسی می‌برد؟ اقتصاد بازاری و بازاری اقتصادی؛ تجار و صادرکننده و قاچاقچی. از همین رو اتاق بازرگانی که نماینده این بخش است، در جلسه‌ای فوری از دولت خواست سامانه نیما هم حذف شود تا ارز وارداتی را 16 هزار تومان در بازار بفروشند، نه 8 هزار تومان.
 محمد ایمانی: سیاست ماندن در برجام با وجود نقض عهد طرف اصلی آن، رویکرد عقیمی است که دولت با اجرای تعهدات ایران، همچنان دنبال می‌کند؛ بی آنکه تکلیف تعهدات بر زمین مانده طرف مقابل روشن شود. نگرانی از اثر سوء اقتصادی خروج کشورمان از برجام، در حالی است که نوسانات بازار حاصل دستکاری تروریسم اقتصادی و رسانه‌ای است و به بود و نبود برجام ربطی ندارد. اینجا یک عملیات فریب بزرگ رخ داده است. دولت از جای دیگری ضربه می‌خورد؛ اما نمی‌خواهد غرورش را بشکند و بپذیرد اشتباه کرده است.