سردار حسین سلامی در مراسم تشییع پیکر شهدای حادثه تروریستی اهواز خطاب به تروریست‌ها گفت: قول می‌دهیم واکنش‌مان به این ماجرا پشیمان‌کننده، ویرانگر و نابودکننده باشد. این ماجرا خاتمه نخواهد یافت. ما به همه کسانی که پشت این ماجرا هستند، اخطار می‌دهیم. آنها می‌دانند و ما هم می‌دانیم که انتقام می‌گیریم.

سردار نائینی در گفت‌وگو با صبح صادق


  سعید قاسمی/ رهبر معظم انقلاب اسلامی در هفته دفاع مقدس امسال بار دیگر درباره ضعف‌های جبهه خودی در استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی دفاع مقدس صحبت کردند. ضعف‌هایی که اگر برطرف نشود، ممکن است در آینده ضرباتی از آن ناحیه متوجه انقلاب اسلامی بشود. یکی از این ضعف‌ها کمبود آثار پایه و منبع در این حوزه است که بیشتر به مراکز اسنادی و تحقیقاتی برمی‌گردد. در این زمینه با سردار سرتیپ دوم پاسدار علی‌محمد نائینی، مسئول مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس گفت‌وگو کردیم که در ادامه نظرات وی را می‌خوانید.
***
*سردار، دفاع مقدس یک گنج ناتمام از سوی رهبر معظم انقلاب معرفی شده است که می‌تواند در همه مسائل کشور از آن الگو گرفت؛ در این زمینه توضیح دهید. 
دفاع مقدس صرفاً یک حادثه تاریخی نیست. دفاع مقدس یک ثروت و سرمایه ملی است و آورده‌های فراوانی را برای ما در همه عرصه‌ها از مدیریت اقتصادی، مدیریت فرهنگی، مباحث اجتماعی و سیاسی دارد. نگاه حضرت آقا نیز به دفاع مقدس نگاه به یک حادثه صرف تاریخی نیست؛ بلکه نگاه ایشان به دفاع مقدس این‌طور است که از آن حادثه می‌توان برای امروز و آینده نظام استفاده کرد. تعبیری که حضرت آقا در این زمینه دارند، این است که می‌فرمایند: «معارف دفاع مقدس برای یک سال، دو سال یا ده سال نیست؛ بلکه یک قرن یا قرن‌ها باید از آن استفاده کرد.» متأسفانه، نتوانسته‌ایم به خوبی روی معارف گوناگون دفاع مقدس کار کنیم. دفاع مقدس جنبه‌های متعددی داشته که مهم‌ترین آن این است که ما توانستیم در پرتو حفظ انسجام ملی با حفظ روحیه و تفکر انقلابی یک قدرت دفاعی مردمی فراگیر را به وجود آوریم و از یک خطر بسیار جدی نظام را عبور دهیم. اگر این نگاه در عرصه‌های اقتصادی باشد، به طور قطعی ما از وضعیت امروز عبور خواهیم کرد؛ چون عرصه نظامی و آن جنگ پر دامنه پرشدتی که همه جهان اراده کرده بودند، بسیار خطرناک‌تر از عرصه اقتصادی بود. 

* به نظر شما، دفاع مقدس در عرصه جنگ اقتصادی هم می‌تواند الگو باشد؟
بله، اما باید توجه داشت که امروز ظرفیت‌های کشور در حوزه اقتصادی به اعتراف همه کارشناسان و متخصصان این حوزه بسیار خوب است. اوضاع امروز مانند وضعیت ما در ابتدای جنگ نیست. خود ما در دفاع مقدس در تأمین ابتدایی‌ترین امکانات‌مان مشکل داشتیم، از این رو بخش صنعت کشور را فعال کردیم و نه تنها به نیازهای کشور در زمان جنگ پاسخ دادیم؛ بلکه امروز بازدارندگی دفاعی را به وجود آوردیم. به طور قطعی هیچ اراده‌ای برای تحمیل جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران به راحتی شکل نمی‌گیرد؛ چرا که بازدارندگی دفاعی شکل گرفته است. در واقع، در مقطعی که هیچ کشوری در تأمین نیازهای جنگ به ایران کمک نمی‌کرد، ما بخش‌های گوناگون صنعتی را پای کار آوردیم، تجهیزات، مهمات و نیازهای عمومی جنگ را تأمین کردیم. مردم هم بخش‌های عمومی و نیازهای عمومی جنگ را تأمین کردند و جنگ پیش رفت و نتیجه آن پیروزی ملت ایران و شکست دشمن بعثی و حامیانش بود.

* پس اراده و عزم جدی و همراهی مردم لازم است.
بله، اگر اراده ملی در کشور به وجود آید و این تفکر انقلابی در کشور شکل بگیرد و مردم احساس کنند مدیران فعالند و به ظرفیت‌های درونی کشور اعتقاد دارند، همراهی خواهند کرد و از این جنگ اقتصادی پیروز بیرون می‌آییم. ما توانستیم در حوزه دفاعی و امنیتی یک مدل کاملاً موفق را ارائه دهیم؛ اما تفکر انقلابی در حوزه مدیریت اقتصادی و فرهنگی کشور نتوانسته است برای خود جایگاهی پیدا کند. سال اول دفاع مقدس مشکل تفکر غیر انقلابی در اداره جنگ را داشتیم؛ الآن هم مشکل در جنگ اقتصادی از همان جنس است. بنده معتقدم آن اراده ملی، خودباوری، خلاقیت، ابتکار و مدیریت انقلابی که در زمان جنگ وجود داشت، امروز هم نیاز است؛ البته ابزارها و روش‌ها به واسطه تفاوت ماهیت جنگ متفاوت است. همه جهان بسیج شده بودند که رژیم بعث عراق را حمایت و کمک کنند؛ اما ما پیروز شدیم.

* چرا هنوز نتوانسته‌ایم معارف دفاع مقدس را برای نسل امروز تبیین و به نسل‌های بعدی به خوبی منتقل کنیم؟
حضرت آقا یک تعبیری شبیه به این دارند که اگر از دفاع مقدس هزار، هزار حادثه را فهرست کنید و سپس کارهای موجود انجام شده را فهرست کنید، تازه متوجه خواهید شد یک هزارم آن حوادث دفاع مقدس را هنوز آن‌طور که باید، نپرداخته‌اید، یعنی پژوهشگر، مستندساز، نویسنده و محقق و مراکز تحقیقاتی و... نتوانسته‌اند عمیقاً آن اتفاقی را که افتاده، مدل و الگو کنند و به خوبی انتقال دهند.
30 سال از پایان دفاع مقدس می‌گذرد و حجم انبوهی از اسنادی که در اختیار ما است و بایگانی شده و ثروت ملی به شمار می‌آید، گویا پیاده و به متن قابل بهره‌برداری تبدیل شده و در اختیار پژوهشگران و نویسندگان قرار گرفته؛ اما حجم انبوه‌تری باقی مانده است. اینها باید منبع پایه‌ای و اسنادی شود که برای نمونه هنرمندان و پژوهشگران بتوانند از آن تولید آثار کنند؛ یعنی در این زمینه کم‌کاری شده یا اینکه به اندازه نیاز کار نشده است.

* پس، از نظر شما هنوز اسناد و مدارک را قابل بهره‌برداری نکرده‌ایم، درست است؟
بله. برای نمونه می‌گویم، وقتی گزارش یک عملیات را مطالعه می‌کنیم و جلسات بحث و بررسی درباره یک عملیات را می‌بینیم، خیلی مطالب را می‌شود فهم کرد. برای نمونه، عملیات والفجر 8 که اجرای اصل آن حدود ۷۰ تا ۸۰-روز نبرد سنگین تا تثبیت اهداف طول کشید. کم و بیش کمتر از یک سال پیش از آن جلسات طرح‌ریزی داشته است که همه ضبط شده و شاید چهار تا پنج هزار ساعت صوت موجود است؛ یعنی یک سال محتوا وجود دارد که اینها دنیایی از معارف است؛ اما هنوز کاری روی اینها انجام نشده و یک همت جدی و جهادی را می‌طلبد. ان‌شاءالله در یک فرایند یکی دو ساله سعی داریم بخش قابل توجهی از این آثار را منتشر کنیم و در اختیار علاقه‌مندان قرار دهیم. در مجموع، به نظر من ما هنوز نتوانسته‌ایم بخش عظیمی از منابع محتوایی اصلی دفاع مقدس را گویاسازی کنیم و در این حوزه به کار جهادی نیاز داریم. ما یک ثروت عظیم در اختیار داریم که اگر نتوانیم به خوبی از آن بهره‌برداری و استخراج کنیم، از دست می‌رود. دفاع مقدس مدلی است که اگر در 30 سال اخیر در جنگ نرم به آن توجه جدی می‌شد، ما را فاتح بسیاری از جبهه‌های فرهنگی می‌کرد و امروز هم توجه به آن می‌تواند ما را در جبهه نبرد اقتصادی پیروز کند.

همسر شهید مدافع حرم «هادی جعفری»


 زینب محمودی‌/ هادی جعفری از مدافعان آملی حرم اهل بیت پیامبر(ص) بود که فروردین 1394 در عراق به شهادت رسید و پاره‌های پیکرش دو بار در شهر آمل تشییع شد.
فاطمه رحمانی همسر شهید می‌گوید: «هادی سال 1365 در روستای رئیس‌آباد دابودشت آمل متولد شد. از کودکی دل رئوفی داشت. از خصوصیات بارز هادی صداقتش بود. هرکاری از دستش برمی‌آمد برای دیگران انجام می‌داد و خیلی به پدر و مادرش احترام می‌گذاشت و به نظرم همین احترام به پدر و مادر سبب شد لیاقت شهادت پیدا کند. هادی سال 1391 عضو سپاه پاسداران شد. دانشجوی کارشناسی‌ارشد رشته مهندسی مواد گرایش جوشکاری بود. در کارش نخبه بود. برای دومین بار به عراق اعزام شده بود که به شهادت رسید.
نحوه شهادتش این‌طور بود که ساعت دو بعد از ظهر آمریکا با موشک، کارگاه‌شان را مورد هدف قرار می‌دهد که بر اثر آن هادی و شهید یزدانی به شهادت می‌رسند. این کارگاه ساعت‌ها در آتش می‌سوخت. موشکی که پهپادها می‌زنند سبب قطع دست و پای هادی می‌شود که به اطراف پرت می‌شوند. همکارانش می‌گفتند بدنش آنقدر تکه‌تکه شده بود که با دست قابل انتقال نبود و مجبور شدند آن را در پتو بپیچند. به گفته دوستانش، هادی در هنگام شهادت حضرت ابوالفضل(ع) را صدا می‌زده است.
پیکرش را دو بار به آمل آوردند. فکر نمی‌کردند دیگر قسمتی از بقایای شهید مانده باشد، اما وقتی منطقه را جست‌وجو می‌کنند باقی پیکرش (دست‌ها از آرنج و از گردن تا کمرش) را پیدا می‌کنند. پیکرش چون علی‌اکبر امام حسین(ع) شده بود. جسم پاکش را یک بار در هشتم فروردین و بار دیگر در بیست‌ودوم فروردین طی تشییع باشکوهی در دابودشت آمل به خاک سپردند. 22 فروردین بازگشت پیکر هادی، مصادف با روز تولدم بود. هادی همیشه می‌گفت روستای رئیس‌آباد دابودشت شهید ندارد و من اولین شهید این روستا هستم.
وقتی شهید شد بی‌تاب بودم و می‌گفتم هادی تو بی‌وفایی کردی، به شرطی تو را می‌بخشم که مرگی که برای خودت خواستی برای من هم بخواهی. بعد از مراسم اربعینش خوابش را دیدم که گفت: «ببینم آیا تو هم جای من بودی می‌توانستی جلوی این تقدیر را بگیری؟!» منظورش این بود که خواست خدا بوده که شهید شده. گفت: برای من شرط هم می‌گذاری؟! گفتم: خوب راحت شدی، الآن اون دنیا حوری هم که داری و مرا فراموش کردی! گفت: به ما حوری ندادند!
البته حوری به آن معنایی که در فکر عوام وجود دارد، نیست. وقتی مجاهدی شهید می‌شود، همنشين امامان و ائمه معصوم(ع) است، هنگام شهادت سرش را بر دامان حضرت زهرا(س) می‌گذارد و بهشت و شهادت جایگاهی فرای تصور آدم‌های مادی این دنیاست. هرگاه بحث دفاع از حرم اهل بیت(ع) پیش می‌آمد همسرم می‌گفت، جنگ ایران و عراق بین نظامی‌ها و در مرزها بود، اما بدترین جنگ جنگی است که بین مردمان عادی شهرها باشد؛ اتفاقی که در سوریه افتاد و دوست و دشمن در آن مشخص نبود. می‌گفت الآن واقعه سال 61 هجری و روز عاشورا در حال تکرار است و اگر ما ادعا داریم که اصحاب امام حسین(ع) هستیم، باید برای دفاع از اسلام از جان و مال‌مان بگذریم و نگذاریم عاشورا تکرار شود و اهل بیت پیامبر(ع) را دوباره اسیر کنند.



 علیرضا جلالیان/  هفته دفاع مقدس امسال در شب بزرگداشت حماسه شکست حصر آبادان مزین به محفلی از جنس نور شد؛ محفلی که در آن جمعی از حاضران در دوران دفاع مقدس با محوریت فرمانده معظم کل قوا آمدند تا خاطرات‌شان را بیان کنند و از راهبردهای ادامه کارشان مطلع شوند و چه زیبا امام انقلاب در این مسیر راه را تبیین کردند. 
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در این دیدار با توجه به افق انقلاب اسلامی در مسیر جهانی شدن آن روی نهضت ترجمه آثار دفاع مقدس و صدور این آثار تأکید داشتند؛ اما تأکید ایشان به معنای تأیید کمی و کیفی آثار تولید شده در این حوزه نبود؛ زیرا ایشان با توجه به اینکه ممکن است پرداختن به دفاع مقدس به واسطه پرمخاطب بودن آن از سوی افرادی که هیچ تخصص یا قرابتی با این فرهنگ نداشته باشند، ضایعات و روایات نادرستی از تاریخ این حوزه را تولید کند، به همه حاضران در این جمع و حاضران در جبهه‌های دفاع مقدس تأکید کردند آن واقعه را که گنجینه بی‌بدیل و سرمایه ملت ایران است، بیان کنند و با احیای این امر از انحراف در این حوزه جلوگیری به عمل آورند.
در واقع، روی صحبت ایشان بیشتر به سمت نویسندگان و راویان دفاع مقدس بود؛ زیرا در جای دیگر از رمان‌هایی صحبت کردند که در داستان‌های خود روایت‌های غلطی از دفاع مقدس در مناطق جنگ‌زده یا حتی در پایتخت داشته‌اند و دیگرانی که در آن سال‌ها حضور نداشته‌اند، این روایت‌ها را وارد ادبیات کرده‌اند. 
آثار ادبی و هنری به مثابه یک سلاح کارآمد می‌تواند حب و بغض مخاطبان خود را مبتنی بر ارزش‌های همراه خود رقم بزند. با این اوصاف، چرا هنوز کارهایی در خور شأن این حوزه از نظر کمی و کیفی انجام نگرفته است؟ یک جنبه مسئله برمی‌گردد به ثبت نشدن کامل وقایع دفاع مقدس و قابل بهره‌برداری نبودن آن برای جامعه هدف که از همین نقطه دشمن به واسطه تشنگی مخاطبان به این معارف نفوذ می‌کند که رهبر معظم انقلاب در این برهه به این موضوع به مثابه خطر جدی اشاره کردند. 
آشنایان با مسائل دفاع مقدس و حاضران در آن صحنه‌ها به خوبی واقفند که آنچه امروز از دفاع مقدس روایت شده و به دست مردم رسیده، شاید مقدار انگشت‌شماری از آن است و هنوز بسیاری از واقعیت‌های دفاع مقدس بیان نشده است. از سویی در این واقعیت‌ها احتیاج است که بر اساس نیاز روز، روایت برخی از آنها به شکل هنرمندانه برجسته شود؛ یعنی اگر روایت واقعی همه ماجراهای دفاع مقدس یک قدم مهم برای تداوم آن محسوب می‌شود، مسئله برجسته‌سازی نقاط مهم آن قدم بعدی اساسی در این حوزه است. به عبارتی، نقاط برجسته‌ای، مانند روح ایمان، دلدادگی، مجاهدت و پیام شکست‌ناپذیری ملت در برابر سخت‌ترین فشارها باید در بازخوانی روایت‌های دفاع مقدس برجسته‌تر شود؛ از این رو دو امر تمام کردن روایت‌های واقعی از دفاع مقدس و برجسته‌سازی نقاط مهم آن مسیری است که امام انقلاب پیش روی ما قرار داده و باید به آن همت گماریم. ان‌شاءالله



«شراره‌های خورشید» اثر مشترک گلعلی بابایی و حسین بهزاد، سومین کتاب از مجموعه کتاب‌های کارنامه عملیاتی لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله(ص) در سال‌های دفاع مقدس است که به طور مشخص به عملیات خیبر و برهه زمانی پاییز تا پایان زمستانِ سال ۶۲ اختصاص دارد و محصول انتشارات 27 بعثت است. پیش از «شراره‌های خورشید»، دو کتاب «همپای صاعقه» و «ضربت متقابل» با همین ساختار و چارچوب درباره دیگر عملیات‌های لشکر ۲۷ منتشر شدند و «شراره‌های خورشید» سال گذشته رونمایی شد.یکی از موضوعات مهم این کتاب برخی از اطلاعاتی است که در کتاب آمده و با صراحت درباره شکست در میدان جنگ و ناکامی در رسیدن به اهداف صحبت کرده است که از واقعیت‌های عملیات‌های دوران دفاع مقدس است که در زمان انجام عملیات به دلیل حفظ روحیه رزمندگان و مردم کشور بر آن سرپوش گذاشته می‌شده که یکی از نکات مثبت کتاب بیان درست واقعیت‌های صحنه است. به قول سردار گلعلی بابایی، یکی از نویسندگان کتاب؛ «مطالبی که درباره جنگ وجود دارند، باید عریان‌تر بیان شوند، چون اگر آنها را نگوییم، دیگران آن‌طور که خودشان می‌خواهند بیان‌شان خواهند کرد.» در «شراره‌های خورشید» نه غلوی در کار است و نه اینکه خط شکست خوردن به مخاطب القا شده است؛ بلکه این کتاب را می‌توان سراسر مقتل تصور کرد که شیران و یلان لشکر 27 یکی یکی آسمانی می‌شوند و حاج‌همت هم در همین عملیات خیلی مظلومانه به خیل یاران شهیدش می‌پیوندد؛ اما جالب اینکه یک احساس امید و دلگرمی در کتاب وجود دارد و خواننده تا پایان کتاب احساس شکست نمی‌کند. در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «آن روز برای همت روز عجیبی بود. از گردان‌ها، چندان کسی برنگشت. شاید ۲۰ نفر سالم برگشتند؛ باقی یا مجروح شدند، یا به شهادت رسیدند. این لحظات برای همت خیلی سخت بود.»



پدرمان مدام در جبهه‌ها بود و مدت‌ها که از تولد برادرمان می‌گذشت به خانه نیامده بود تا برایش شناسنامه بگیرد. قرار بود اسم او را غلام‌عباس بگذاریم، به این نیت که غلام حضرت عباس(ع) باشد، اما چون پدر نبود، دایی پدر ما برای گرفتن شناسنامه رفته بود و خبر هم نداشت که چنین نامی برای او انتخاب کرده‌ایم و نام ناصر را برای او برگزیده بود. اما ما او را غلام‌عباس صدا می‌زدیم. زمان جنگ بود و در نبود پدرم او مرد خانه بود و امور جاری خانه را برعهده داشت. غیرت شدیدی هم روی مادر و خواهرها داشت و پیوسته همشیره‌ها را به حجاب برتر سفارش می‌کرد. به مادر می‌گفت: شما بیرون نروید، من خودم هر چه لازم دارید می‌خرم. آن زمان دوران جنگ بود و صف‌های نانوایی و اجناس کوپنی بسیار طولانی بود. او صبح تا شب را در صف نان و اجناس کوپنی و مایحتاج زندگی بود. به گواه آشنایان و دوستان او به جز برای عزای امام حسین(ع) برای چیز دیگری گریه نکرد. چند بار به خاطر دفاع از مظلوم چند نفره سرش ریخته بودند و کتک مفصلی خورده بود. اگر کسی مزاحم خانمی می‌شد خونش به جوش می‌آمد. دفاع از ناموس مردم را واجب می‌دانست و سرانجام نیز در همین راه و در مسیر عزیمت به نماز جمعه در پارک لاله شهید شد.
به نقل از برادر شهید ناصر ابدام
ناصر (غلام‌عباس) در 30 شهریور 1354 در خرم‌آباد دیده به جهان گشود و در 30 شهریور 1369 در تهران به درجۀ رفیع شهادت رسید و به‌ عنوان «نخستین شهید امر به معروف و نهی از منکر کشور» شهرۀ آفاق شد. غلام‌عباس عضو بسیج مسجد و حسینیۀ یوم‌الغدیر بود که امام جماعت آن پدر حجج اسلام احمد و علیرضا پناهیان بود. 

 درباره ساتر و وضعیت لباس‌ها گزارشی تهیه کنید
09010009784/ درباره ساتر و لباس‌های تهیه شده برای پایوران گزارشی تهیه کنید. علت ناقص بودن برخی سهمیه‌ها چیست؟ چرا کیفیت برخی لباس‌ها کم می‌شود؟ 
09120003488/ با توجه به کاهش شدید ارزش ریال، به نظر می‌رسد قشر کارمند و کارگر دچار مشکلات عدیده‌ای خواهند شد؛ باید فکری به حال این اقشار شود.
09130008741/ یکی از مسائلی که همکاران بازنشسته مطرح می‌کنند، این است که پس از بازنشستگی دیر به فکر کار و کاسبی و فعالیت اقتصادی افتاده‌اند. پیشنهاد می‌شود همکاران در سپاه با همفکری و همیاری خود مجموعه‌های مستقل تولیدی در راستای اقتصاد مقاومتی بیرون از مجموعه شکل بدهند که آنها دغدغه مالی و اقتصادی و حتی شغل برای فرزندان‌شان را نداشته باشند. 
صبح صادق: در این زمینه‌ها‌ ستون «تکاپو» در صفحه ۶ پیشنهادهای خوبی دارد.
09220007813/ یک پیشنهاد دارم و آن اینکه حقوق پاسداران را به شکل طلای گرمی پرداخت کنید و بانک انصار به لحظه بر اساس ارزش طلا آن را نقد کند، یعنی اصل طلا پرداخت نشود، تا حقوق شامل کاهش ارزش ریال نشود و این الگویی برای دیگر نهادهای حقوق‌دهنده باشد.
09050003133/ فروشگاه‌های اتکا در سراسر کشور گسترده شده‌اند و ظرفیت خوبی در نیروهای مسلح هستند که می‌توانند برای مقابله با احتکار و عرضه مستقیم کالای ایرانی استفاده شوند، البته این امر بیش از یک مدیریت حسابگر و اقتصادی یک مدیر جهادی
 می‌خواهد.
09120008121/ مطالبه آحاد جامعه از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این است که در اسرع وقت ضربات کوبنده به گروه‌های تروریستی و حامیان و پشتیبانان آنان بزند.
09180004978/ تا کی فیش‌های کاغذی صادر می‌شود، بیاییم ما هم با طبیعت آشتی کنیم. اینکه فقط در پادگان‌ها درخت بکاریم یا زباله‌ها را تفکیک کنیم که دوست داشتن طبیعت نیست. باید مصرف کاغذ را به
 صفر برسانیم.
09120006281/ به نظر می‌رسد نیروهای مسلح می‌توانند نقش مهمی در کاهش ترافیک و رفت‌وآمد در شهر بزرگی مانند تهران داشته باشند. تنها با یک آمایش سرزمینی می‌شود درصد زیادی از سفرهای شهری را کم کرد و به سمت مقصدهای کوتاه و با وسیله‌های همگانی سوق داد، آن هم با نزدیک کردن محل سکونت به محل کار.
09360002007/ ارشدیت‌های تحصیلی و اعمال آنها تا کی می‌خواهد معطل اجرا بماند؟ 
نکته: پیام‌ها و نظرات هر یک از شما عزیزان به دقت در سامانه پیامکی پایش می‌شود و آن دسته از پیام‌هایی که به پیگیری مسئولان ذی‌ربط در نیروی انسانی، خدمات کارکنان، بنیاد تعاون، معاونت بهداشت و درمان و فرماندهی و دیگر رده‌ها نیاز است، به شکل پیامکی یا مکتوب برای رده‌های مورد نظر ارسال می‌شود و در صورت پاسخگویی مراجع مربوطه پاسخ‌های رده‌ها نیز درج خواهد شد.

سردار محمدحسین سپهر در گفت‌وگو با صبح صادق


جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفان گفت عزم بسیج با تشکیل قرارگاه جهاد اقتصادی، مردمی کردن اقتصاد است که در این مسیر فعالیت‌های اقتصادی که بسیج مدیریت می‌کند به هیچ وجه تحت تصدی دولت یا بسیج نخواهد بود و کاملاً
 مردمی است.
سردار محمدحسین سپهر در گفت‌وگو با صبح صادق با اشاره به اینکه بسیج یک تفکر، فرهنگ و جریان پویا است، اظهار داشت: «بسیج هویت‌ساز و متولی پاسداری مردمی از انقلاب و ارزش‌های ان است و لذا باید مطالبه‌گری کند و علاوه بر این مطالبه‌گری در تعامل با دولت‌ها تمام ظرفیت‌هایش را در اختیار پیشرفت و آبادانی کشور قرار دهد.»
سردار سپهر گفت: «سازمان بسیج مستضعفین در همین رابطه طی نامه‌ای به ریاست محترم جمهوری و سازمان برنامه و بودجه و نیز سایر وزارتخانه‌های مرتبط و نیز با برگزاری جلسات مختلف ضمن برشمردن ظرفیت‌های مختلف در بسیج برای برون‌رفت از مشکلات کشور آمادگی کامل خود را برای کمک به دولت اعلام کرده
 است.»
وی افزود: «اصل مهم بسیج برای کمک به مردم، مردمی کردن اقتصاد است؛ یعنی در برنامه‌های تدوین شده در این قرارگاه از تصدی‌گری بسیج و دستگاه‌های دولتی جلوگیری شده و در عرصه جنگ اقتصادی تمام توان موجود مردمی که در بسیج وجود دارد، به عرصه آورده شده است.»
جانشین سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: «در این زمینه تمام اقشار 22گانه بسیج در عرصه‌های مختلف پای کار هستند و این آمادگی وجود دارد که با استفاده از متخصصان بسیجی در هر تخصص و دانشی کمک‌های لازم به دولت برای موفقیت و پیروزی در این جنگ اقتصادی صورت پذیرد که برای نمونه ما 500 هزار متخصص در حوزهای مختلف را در بسیج سازماندهی کرده‌ایم.»
وی ادامه داد: «با ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور جلساتی برگزار کرده‌ایم و توافقات خوبی صورت گرفته که بخشی مربوط به مبارزه در جنگ اقتصادی است و بخشی هم مربوط به فعالیت‌های بسیج سازندگی و موضوع اشتغال و مسائل محرومیت‌زدایی.»
سردار سپهر در پایان خاطرنشان کرد: «اقشار تخصصی بسیج ظرفیت مردمی خوبی برای کمک به دولت است، بسیج اصناف، بسیج مهندسین، بسیج سازندگی، بسیج اساتید و... همه و همه آمادگی دارند تا صد درصد توان خود را برای کمک به دولت بسیج کنند که در این مسیر لازم است مسئولان دولتی هم به صحنه بیایند و از این ظرفیت عظیم مردمی استفاده کنند.»



چند وقتیه که اوضاع اقتصادی کشور، شرایط جنگی به خودش گرفته و فرمانده اعلام کرده جنگ تمام‌عیار شروع شده. با خودم می‌گم؛ پس چرا در چنین شرایطی کارها و فعالیت‌های ما با همان ضرب‌آهنگ قبلی در حال انجامه! ضرب‌آهنگی شبیه به فضای صلح و پدافند. از اتاق جنگ، مارش عملیات و حمله خبری نیست. شاید با مختصات این جنگ آشنا نیستیم. خدایا! به حرمت انقلابی که پای درختش، خون‌ها ریخته شده، صدای شلیک توپ و تانک‌های اقتصادی و رسانه‌ای دشمن را به گوش‌مان آشنا ساز تا احساس کنیم در میدان مبارزه هستیم و میدان جنگ اقتصادی شاید کشته نداشته باشد، اما خسارتش به مراتب بیشتر از جنگ نظامی است.