غلامعلی حدادعادل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به تحقیر رژیم سعودی از سوی ترامپ در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: ترامپ به سعودی‌ها می‌گوید بدون حمایت آمریکا دو هفته هم دوام نمی‌آورید. سعودی‌ها باید از خود بپرسند چگونه است که ایران ۴۰ سال بدون حمایت آمریکا و حتی با همه‌ کارشکنی‌های آن دوام آورده است؟!

اذعان رسانه‌های جهان به نقش ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی در شکست نقشه‌های کاخ سفید


  امین پناهی/ رهبر معظم انقلاب روز پنج‌شنبه(۱۲ مهر) در تجمع یکصد هزار نفری بسیجیان حضور یافتند. در این مراسم که یادآور تجمع صد هزار نفری بسیجیان در دوره دفاع مقدس بود، معظم‌له سخنان مهمی را ایراد کردند که می‌توان آن را ترسیم دورنمای انقلاب اسلامی در مواجهه با دشمنان ملت ایران دانست. رهنمودهای مهمی که البته افزون بر رسانه‌های داخلی در بسیاری از رسانه‌های خارجی نیز بازتاب یافت. در این گزارش به برخی از این واکنش‌های رسانه‌های جهان اشاره می‌کنیم.

سیلی به آمریکا
بسیاری از رسانه‌های جهان این جمله رهبر معظم انقلاب را برای تیتر گزارش و خبر خود برگزیدند که فرمودند: «شکست تحریم، شکست آمریکا است و آمریکا از ملّت ایران با شکست تحریم، یک سیلی دیگر باید بخورد.»
«واشنگتن‌پست» تیتر زد: «رهبر ایران گفته است جمهوری اسلامی با شکست تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران به آمریکا سیلی خواهد زد.» 
«رویترز» نیز در گزارش خود نوشت: «ایران با شکست تحریم‌ها قصد دارد سیلی محکمی به آمریکا بزند.» 
در این گزارش آمده است: «[آیت‌الله] خامنه‌ای در سخنرانی خود در تهران همچنین گفت که ایران باید با تحریم تحریم‌ها به آمریکا حمله کند.»
رسانه صهیونیستی «جروزالم‌پُست» هم نتوانست از پوشش این مراسم صرف نظر کند و در این باره اعلام کرد: «رهبر ایران روز پنج‌شنبه گفت: ایران با شکست دادن تحریم‌ها، یک ضربه و شکست را به آمریکا تحمیل می‌کند.»
در این میان شبکه خبری «ای‌بی‌سی نیوز» آمریکا هم تیتر خود را درباره بیانات رهبر معظم انقلاب با «وعده رهبر درباره سیلی زدن به آمریکا با شکست دادن تحریم‌ها» انتخاب کرد.
خبرگزاری «حریت» ترکیه نیز در تیتر گزارش خود درباره این تجمع عظیم نوشت: «ایران با بازگرداندن تحریم‌ها، یک ضربه و شکست را به آمریکا تحمیل می‌کند.»
«راشاتودی» هم با اشاره به صحبت‌های رهبر فرزانه انقلاب درباره شکست تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران، نوشت: «ما تحریم‌ها را شکست خواهیم داد و شکست تحریم‌ها، شکست آمریکاست.»
رسانه‌های دیگر بین‌المللی نیز مانند آنهایی که اشاره شد، به موضوع شکست آمریکا و سیلی خوردن او از ملت ایران به واسطه شکست تحریم‌ها اشاره کردند. می‌توان گفت، این بخش از صحبت‌های رهبر معظم انقلاب پر بازتاب‌ترین بخش صحبت‌های معظم‌له است که بیشتر رسانه‌ها به آن اشاره کردند.

تسلیم نمی‌شویم
خبرگزاری «فرانسه» نیز با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب نوشت: «آیت‌الله علی خامنه‌ای تأکید کرد که هرگز اجازه نخواهد داد جمهوری اسلامی تسلیم خواسته‌های دشمن شود.»
این خبرگزاری فرانسوی به نقل از رهبر فرزانه انقلاب اسلامی افزود: «من صریحاً اعلام می‌کنم، کسانی که در داخل، این فکرِ مطلوب و محبوب دشمن را ترویج می‌کنند، در حال انجام دادن بزرگ‌ترین خیانت در حق کشور و ملت هستند.»
خبرگزاری فرانسه همچنین به وعده رهبر فرزانه و حکیم انقلاب مبنی بر شکست آمریکا اشاره کرد و به نقل از ایشان، نوشت: «اقتصاد ملی کشور می‌تواند تحریم را شکست دهد، تحریم‌ها را شکست خواهیم داد و شکست تحریم به معنای شکست آمریکا است و آمریکا باید با این شکست، یک سیلی دیگر از ملت ایران بخورد.»
پایگاه خبری «رادیو بین‌المللی فرانسه»(آر.اف.ای) نیز نوشت: «[آیت‌الله] علی خامنه‌ای از جوانان و مسئولان کشور خواست که «به دشمن پیام قدرت بدهند، نه پیام ضعف.» او تحریم‌های اقتصادی آمریکا را شکننده‌تر از اقتصاد ملی جمهوری اسلامی خواند و به همین دلیل تأکید کرد که شکست تحریم‌ها، به منزلۀ شکست آمریکا و سیلی خوردن آمریکا از جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.»

سلاح خطرناک
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در این باره نوشت: «آیت‌الله خامنه‌ای هشدار داد رسانه‌هایی که تحت کنترل دشمنان خارجی هستند، می‌توانند مانند سلاح‌های شیمیایی خطرناک باشند.» این خبرگزاری در ادامه گزارش خود نوشته است: «[آیت‌الله] خامنه‌ای گفت: وضعیت کشور، منطقه و جهان حساس است، به ویژه برای ما مردم ایران.»

غلبه بر تحریم‌ها
شبکه تلویزیونی «المیادین» که همه بیانات رهبر معظم انقلاب را به صورت زنده پخش می‌کرد، این بخش از سخنان ایشان را فوری در قالب زیرنویس پخش کرد: «آیت‌الله[‌العظمی] خامنه‌ای، رهبر ایران در سخنرانی خود در تجمع بزرگ بسیجیان در ورزشگاه آزادی گفتند سران استکبار جهانی و دولت ظالم آمریکا چالش‌هایی را بر ما تحمیل می‌کنند که باید با آنها مقابله کرد.»
خبرگزاری «ترند آذربایجان» نیز با بازتاب سخنان رهبر معظم انقلاب، نوشت: «رهبر معظم ایران گفته است جمهوری اسلامی بر تحریم‌های جدید آمریکا غلبه خواهد کرد.»
این خبرگزاری در ادامه گزارش به نقل از رهبر معظم انقلاب، افزود: «دشمنان در حملات فرهنگی خود علیه کشور به رسانه‌های مختلف متوسل شده‌اند و از مقامات و نسل جوان خواستند که هوشیار باشند.»
پایگاه خبری قطری «الخلیج الجدید» نیز با پوشش بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب ایران، نوشت رهبر ایران در جمع ده‌ها هزار نفری از نیروهای بسیج و فرماندهان سپاه پاسداران در تهران گفت: «بدون شک ما مشکلاتی در اقتصادمان که به طور گسترده وابسته به نفت است، داریم. اما باید با تلاش و کار سعی کنیم که بیکاری و فقر را از بین ببریم.»
الخلیج الجدید همچنین نوشت که رهبر انقلاب ایران شخصیت‌های سیاسی و طرف‌هایی را که به گفت‌وگو با آمریکا دعوت می‌کنند، خائن نامید و گفت: «آمریکا می‌خواهد مردم ایران را به زانو دربیاورد و تسلیم کند؛ اما این اتفاق هرگز رخ نخواهد داد و هر کسی دشمنی آمریکا با ما را انکار کند، مرد میدان پیشرفت کشور نیست.»
خبرگزاری «صدای افغان» نیز این بخش از فرموده‌های رهبر معظم انقلاب را مورد توجه قرار داد: «آمریکا در بسیاری از مناطق جهان همچون افغانستان شکست خورده است. شکست‌های دیگری هم در انتظار آمریکا است»

بن‌بست نداریم 
این خبرگزاری در ادامه آورده است: «ولی امر مسلمین جهان به موضوع تحریم‌های آمریکا بر ایران اشاره کردند و افزودند؛ وضع تحریم‌ها به این معنا است که دشمن هیچ راه دیگری برای مقابله با نظام اسلامی به غیر از تحریم اقتصادی ندارد؛ اما همین تحریم‌های اقتصادی نیز شکننده‌تر از اقتصاد ملی ما است.»
«بی‌بی‌سی فارسی» نیز با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب گفته بن‌بست نداریم، نوشت: «آیت‌الله علی خامنه‌ای می‌گوید که ایران در بن‌بست نیست و در مقابل فشارهای خارجی مقاومت خواهد کرد.»
خبرگزاری «اسکانیوز» ایتالیا روز پنج‌شنبه با عنوان «آیت‌الله[العظمی] خامنه‌ای: خدا را شکر که آمریکا دشمن احمقی است»، نوشت: «آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم ایران در جمع بسیجیان، از اینکه ایران دشمن احمقی مانند آمریکا با رئیس‌جمهوری مانند دونالد ترامپ دارد، خدا را شکر کرد.»
همچنین آیت‌الله[العظمی] خامنه‌ای افزود: «شنیده‌ام که رئیس‌جمهور آمریکا به برخی از مسئولان اروپایی گفته است که رژیم ایران تا سه ماه دیگر سقوط خواهد کرد. این دشمن، ملت ایران را نمی‌شناسد و خدا را شکر که دشمنی احمق داریم. آمریکا می‌خواهد ملت ایران را به زانو درآورد، اما چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد. آمریکا در کشورهای عراق، سوریه، لبنان و افغانستان شکست خورده و در آینده نیز با شکست‌های دیگری مواجه خواهد شد.»

چالش رهبر ایران برای آمریکا
اما خبرگزاری «اسپوتنیک» روسیه در تحلیلی با تیتر «چالش رهبر انقلاب اسلامی برای آمریکا»، نوشت: «حدود چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران می‌گذرد و طی این چهل سال روزی نبوده که آمریکایی‌ها ادعا نکنند نظام جمهوری اسلامی ایران به زودی فرو خواهد پاشید.»
در این تحلیل که انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران را نمونه موفق و الگو برای کشورهای منطقه و به خصوص کشورهای اسلامی معرفی کرده است، به صحبت‌های رهبر معظم انقلاب نیز اشاره شده است: «همان‌گونه که آیت‌الله[العظمی] خامنه‌ای در صحبت‌های خود به تاریخ 12 مهر 97 فرمودند همین که انقلاب اسلامی توانست ایران را از دست انگلیس و آمریکا نجات دهد، موفقیتی بزرگ برای این انقلاب به حساب می‌آید.»
این پایگاه خبری در ادامه این گزارش با معرفی رهبر معظم انقلاب می‌نویسد: «دشمنان به خوبی می‌دانند که آیت‌الله‌[العظمی] خامنه‌ای یک روحانی معمولی نیست؛ بلکه یک سیاستمدار بسیار کارکشته است. ایشان طی این چهل سال نشان دادند که با چندین رئیس‌جمهوری ایالات متحده مبارزه کردند و پشت همه آنها را به خاک مالیدند.»
در سطرهای پایانی این تحلیل نیز آمده است: «می‌توان گفت امروزه رهبر جمهوری اسلامی به بزرگ‌ترین چالش برای ایالات متحده و متحدینش تبدیل شده، چون آنها می‌دانند با وجود او به هیچ وجه امکان اینکه یک قدم در مقابل ایران به پیش بیایند، وجود ندارد.»


دکتر محمدرضا مهدیاراسماعیلی
استاد دانشگاه

سه دلیل کاهش نرخ دلار در بازار ارز را می‌توان این‌گونه برشمرد؛ ۱ـ مسائل اقتصادی، ۲ـ مسائل سیاسی و ۳ـ مسائل روانی.
در زمینه مسائل اقتصادی دو عامل موجب کاهش قیمت بازار ارز شد: اول، قطعی شدن کانال انتقال وجوهات جدید ارزی از سمت اروپا به کشورمان بود، پس از خروج آمریکا از برجام و ابهاماتی که در موضوع انتقال وجوهات ارزی ایجاد شده بود، برخی از مسیرها با اختلال مواجه شد. توافق چند روز پیش بانک‌های مرکزی اروپایی با ایران اجمالاً حتی اگر فقط روی کاغذ باشد موجب شد بانک مرکزی جمهوری اسلامی عزم جدی برای مداخله در بازار پیدا کند. پیش از عید نوروز بانک مرکزی به دلیل احتیاطی که نسبت به وجوهاتش داشت، از اینکه در بازار مداخله کند و نتواند به اندازه کافی منابع جذب کند، در بازار ارز مداخله نکرد. اما وقتی از مسیر انتقال وجوهات اطمینان حاصل پیدا کرد، از این طریق چراغ سبز را به عاملان عملیات در بازار نشان داد. 
دوم، پس از دستگیری عراقچی معاون ارزی و بازجویی‌های متعددی که طی این مدت از بسیاری مدیران بانک مرکزی صورت گرفت، این نگرانی را برای بانک مرکزی به وجود آورده بود که اگر در بازار مداخله کنیم و این مداخله ناموفق باشد، مانند افرادی که مورد اتهام هستند، انگشت‌ اشاره به سمت مدیران بانک مرکزی خواهد بود. بر این اساس‌ از قوه قضائیه اجازه گرفته شد و با تسامح می‌توانیم بگوییم مصونیتی برای بانک مرکزی درخواست شد تا در بازار ارز دخالت کند.
در زمینه مسائل سیاسی نیز سه عامل موجب کاهش قیمت بازار ارز شد:
عامل اول، اقدام جدی نظام برای مقابله با تروریست‌ها بود. در روزهای اخیر پرتاب موشک به سمت تروریست‌ها پیام مهمی را به جهان و عوامل توطئه‌گر داخلی مخابره کرد. ایران به کسانی که بخواهند در امنیت کشور اختلالی ایجاد کنند، واکنش تند نشان می‌دهد. این اقدام قاطع ایران موجب شد برخی از افرادی که در داخل در فضای بازار ارزی در حال التهاب‌آفرینی بودند، به اصطلاح ماست خودشان را کیسه کنند.
عامل دوم اینکه، بیش از 400 نفر از عوامل سرویس‌های جاسوسی کشورهای دیگر در ترکیه علیه ایران به دنبال عملیات بودند و می‌خواستند از این طریق ارزهای ایران را جمع کرده و به آمریکا ببرند، اما خوشبختانه با هماهنگی سرویس‌های اطلاعاتی دستگیر شدند؛ یعنی بخشی از این شبکه به طور جدی مورد تهدید و انهدام واقع شد.
عامل سوم، اعلام حکم اعدام برای مجرمان احتکار سکه و ارز بود. بر این اساس حکم اعدام سه نفر از مجرمان و حبس‌های متعددی که صادر و قطعی شد سبب ایجاد پالس جدی برای تخریب‌کنندگان داخلی بود. کسانی که هنوز در بازار ارز رفتار نادرست دارند و هنوز به دام نیفتاده‌اند از این طریق حساب خودشان را کردند. 
در زمینه مسائل روانی هم دو عامل موجب کاهش قیمت بازار ارز شد:
اول با توجه به اینکه موضوع FATF مدت‌ها در کشور، محل بحث و نزاع بود. موضوع FATF موضوع خیلی مهمی است که فقط در حوزه بانکی وجود دارد؛ یعنی اگر انتقال وجوهات ارزی را از دو کانال اصلی صرافی و بانک داشته باشیم، FATF فقط در حوزه بانک عملیاتی می‌باشد. در واقع FATF در حوزه بانکی هم برای ما اثر چندان مفیدی نخواهد داشت؛ بنابراین در طرح موضوع FATF تصریح شد که اگر قرار باشد در حوزه ارزی، کشور را از وضعیت بحرانی نجات دهیم، نباید به FATF وابستگی پیدا کنیم. طرح این موضوع یک اثر روانی تأثیرگذار در جامعه داشت.
دوم نیز با توجه به اینکه افرادی که سفته‌بازی در حوزه دلار انجام می‌دهند و اصطلاحاً تقاضای دلار برای اهداف غیر تولید بازرگانی یا ذخیره احتیاطی در منازل‌شان دارند. زمانی به حفظ دلار تمایل دارند که قیمت دلار ثابت مانده یا رشد پیدا می‌کند. لذا با این وضعیت تمایلشان به سمت فروش ارز رفت.

 باج‌گیری از ایران!
روزنامه «البناء» لبنان نوشته است: «جمهوری اسلامی ایران یک دولت خاورمیانه‌ای با ساختاری ساده نیست که آمریکایی‌ها بتوانند از آن باج بگیرند و حدّ و مرزی برای سیاست‌های آن مشخص کنند. صحبت‌های اخیر ترامپ درباره عربستان سعودی، به وضوح نشان می‌دهد وی قصد دارد با نشان دادن ایران به منزله خطری بزرگ برای دولت‌های عربی تابع سیاست‌های آمریکا از آنها اخاذی کند تا به اصطلاح از حمایت آمریکا برخوردار شوند! این همان مسئله‌ای است که ایران سال‌ها در برابر آن مقاومت کرده و با ایجاد یک ساختار نظامی قدرتمند و نظام اقتصادی صبور و قوی با سیاست‌های آمریکا مقابله کرده است. این مقاومت ایران در برابر محاصره اقتصادی و جلوگیری از نفوذ آمریکا در این کشور، آمریکایی‌ها را بر آن داشت تا ضمن فشار اقتصادی شدید به ایران، دولت‌های عربی را علیه آن متحد کنند.»
خیارپلو
داریوش سجادی از اپوزیسیون خارج از کشور در یادداشتی، به ادعای جدید نتانیاهو درباره محل انباشت مواد هسته‌ای ایران در «تورقوزآباد» واکنش نشان داده و با ارائه توصیه‌های ویژه‌ای به نتانیاهو، نوشته است: «بمب خبری نتانیاهو از انبار هسته‌ای ایران در تورقوزآباد(!) در کمتر از ساعاتی مبدل به بمب خنده شد. امنیتی‌های ایران که تا آن اندازه متبحرن که تونستن وزیر کابینه شما رو مبدل به جاسوس ایران کنن! آنقدر هم زیرکی توام با شیطنت دارن تا اون جاسوس دستگیره‌شده‌تان (؟) را در تور خود انداخته و از طریق ایشان موسادتان رو سر کار بگذارن و به نام ایشان «تورقوزآباد» رو به عنوان کشفی مهم از محل اختفای فعالیت اتمی ایران به شما قالب کنن و بعد هم با اعلام دستگیری جاسوس‌تان از پخمگی شما بهره برده و حضرت‌عالی و موسادتان را به یقین برسانند که تورقوزآباد همان خیارپلوی مفروض دنیای کودکی ما است! آقای نتانیاهو! جهد ناشی از غیظ شما از ایران و تلاش‌تان به هر بهایی جهت کسب شهرت‌تان به عنوان یک «ضد ایرانی» قابل فهم است.» 
 منافع دائمی داریم!
 هنری جان تمپل، نخست‌وزیر انگلستان در سال‌های ١٨۶٠‌ـ ١٨۵٠ جمله‌ای دارد که در تاریخ و روابط بین‌الملل در جهان ماندگار شد: «انگلستان دوستان یا دشمنان دائمی ندارد، تنها منافع دائمی دارد.» این جمله را مقلدان انگلیس پذیرفته‌اند؛ اما با زیرکی سعی در القای این مسئله دارند که هیچ کشوری دشمن ما نیست. در صورتی که در باطن این جمله هم به وجود دشمن اعتراف دارد و عملاً می‌گوید روابط با کشوری که منافع ما را تأمین نکند، نه تنها درست نیست؛ بلکه آن کشور را در دسته دشمنان قرار می‌دهد. از همین نوع مغالطات در تحلیل‌های روشنفکران و مسئولان غرب‌گرای کشور دیده می‌شود تا جایی که ‌رهبر معظم انقلاب به انکار وجود دشمن از سوی برخی از آنها واکنش نشان دادند. بنابراین، اگر عده‌ای آمریکا و انگلیس را دشمن ندانند، نسخه تسلیم در برابر او را خواهند نوشت و مانع پیشرفت کشور خواهند شد.
مانند سپاه
در حالی که برخی جریان‌ها می‌کوشند اقتدار سپاه را در مقابله با قدرت‌های زورگو و تروریست‌ها زیر سؤال ببرند؛ اما سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در چندین مرحله نشان داده است حرف و عملش یکی است و وقتی از انتقام سخت دم می‌زند، آن را به طور بسیار هوشمندانه اجرا می‌کند. به نظر می‌رسد، همین روش و منش باید از سوی سیاستمداران الگو قرار گرفته و در حوزه‌های دیگر استفاده شود تا شاهد پیشرفت همه‌جانبه کشور در مسائل گوناگون باشیم. اگر مسئولان مانند نیروهای نظامی ایران در تحقق وعده‌های خود ثابت‌قدم بودند و اجرا نشدن آن را با وعده‌های دیگر جایگزین نمی‌کردند، به طور قطعی در کشور ظرفیت‌های بسیاری به وجود می‌آمد و به سامان می‌نشست.

  محسن فخری/ اگر بی‌بی‌سی فارسی را نگاه کنید، اگر صحبت تحلیلگران شبکه من و تو را گوش کنید و اگر تحلیل‌های ایران اینترنشنال را که با پول سعودی‌ها ساخته و پرداخته می‌شود، بخوانید، به طور قطعی دچار توهم و این تصور خواهید شد که جهان در تسخیر ایالات متحده است و تحریم‌های دونالد ترامپ علیه ایران می‌تواند نفت ایران را به صفر برساند، اوضاع ارزی کشورمان را برهم بزند و ماه‌هایی پر از بی‌ثباتی و نگرانی و آشوب در پیش خواهیم داشت. اما پیش از آنکه بر اساس آنچه این رسانه‌های استیجاری و ضد ایرانی می‌گویند، به نتیجه برسید، کافی است به آنچه این روزها در جهان واقع رخ می‌دهد، نگاهی بیندازید؛ به ساختارهای جدید در جهان، به قراردادهای تازه میان دولت‌ها و ملت‌ها، به واقعیت این روزهای روابط بین‌الملل. کافی است نگاهی بیندازید به تصاویری که رسانه‌های جهان از سفر پوتین به دهلی، فروش سامانه دفاعی اس 400 به هند و در آغوش کشیدن «نارندا مودی» نخست‌وزیر این کشور مخابره کردند و آن را در کنار خبر ثبت سفارش جدید 300 هزار بشکه از سوی هند برای خرید نفت آن هم درست در ماه نوامبر، ماهی که قرار است تحریم‌های آمریکا علیه ایران آغاز شود، قرار دهید و توئیت مجله نیوزویک را بخوانید که در این باره می‌نویسد: «هند سلاحش را از روسیه می‌خرد، نفتش را از ایران و آمریکا همچنان بازی می‌خورد» کافی است از فضاسازی رسانه‌ای جریان‌های ضد ایرانی خارج بشوید تا بفهمید ماجرا کاملاً در حال وارونه شدن است و تحریم‌های آمریکا برخلاف آنچه ادعا می‌شود به جای آنکه ایران را به محاق و انزوا ببرد، به فرصتی برای فروپاشی قدرت آمریکا و پایان رهبری کاخ سفید تبدیل خواهد شد و این چیزی نیست که شما اینجا و در نشریات ایرانی و انقلابی بخوانید؛ بلکه سران اروپا به صراحت از آن سخن می‌گویند؛ چنانچه در تازه‌ترین اظهار نظر مقامات اروپایی، «برونو لی‌مایر»، وزیر امور دارایی فرانسه تحریم‌های آمریکا علیه ایران را فرصتی توصیف کرده که کشورهای اروپایی می‌توانند از آن برای تشکیل نهادهای مستقل مالی استفاده کنند و می‌گوید «قرار نیست واشنگتن تصمیم بگیرد که آیا ما مجاز به تجارت با ایران هستیم یا خیر.» این جملات تنها بخش کوچکی از کوه یخی دولت دونالد ترامپ است که به سرعت در حال آب شدن است. تقابل چین و آمریکا و ایستادن چین در کنار تهران و افزایش خرید نفت از ایران، تلاش روسیه، عراق، ترکیه، چین، پاکستان، هند و... برای جایگزینی ارزهای جدید و ملی به جای دلار در مبادلات فی‌مابین، مخالفت تمامی اعضای شورای امنیت با اقدامات ترامپ در نشست اخیر این شورا درباره ایران و موارد بسیار دیگر نشانه‌های آغاز سقوط آمریکا است.

نکته: روزی روبرت دو ونسنزو گلف‌باز بزرگ آرژانتینی پس از بردن مسابقه و دریافت چک قهرمانی لبخند بر لب مقابل دوربین خبرنگاران وارد رختکن می‌شود تا آماده رفتن شود. پس از ساعتی او داخل پارکینگ تک و تنها به طرف ماشینش می‌رفت که زنی به وی نزدیک می‌شود. زن پیروزی‌اش را تبریک گفته و سپس عاجزانه می‌گوید، پسرش به دلیل ابتلا به بیماری سخت در آستانه مرگ است و او قادر به پرداخت حق ویزیت دکتر و هزینه بالای بیمارستان نیست. دو ونسنزو تحت تأثیر حرف‌های زن قرار گرفت و چک مسابقه را امضا کرد و به زن گفت: «برای فرزندتان سلامتی و روز‌های خوشی را آرزو می‌کنم.» یک هفته پس از این واقعه دو ونسنزو در یک باشگاه روستایی مشغول صرف ناهار بود که یکی از مدیران عالی‌رتبه انجمن گلف‌بازان به میز او نزدیک شد و گفت: «هفته گذشته چند نفر از بچه‌های مسئول پارکینگ به من اطلاع دادند شما در آنجا پس از بردن مسابقه با زنی صحبت کرده‌اید. می‌خواستم به اطلاع‌تان برسانم آن زن یک کلاهبردار است. او نه تنها بچه مریض ندارد؛ بلکه ازدواج هم نکرده و شما را فریب داده است.» دو ونسنزو پرسید: «منظورتان این است که مریضی یا مرگ هیچ بچه‌ای در میان نبوده است؟» مرد گفت: «بله کاملاً همین‌طور است.» دو ونسنزو گفت: «در این هفته، این بهترین خبری است که شنیدم.»
نظر: شبکه‌های اجتماعی بهانه‌ای برای خبرسازی دروغین در اجتماع شده‌اند؛ خبرهایی که نه تنها افراد، بلکه جامعه را نیز تهدید می‌کند. گویا مردم با یک سندروم انتشار خبر بد مواجهند و مدام دوست دارند خبرهای بد را پمپاژ کنند؛ برای نمونه درباره همین قیمت دلار هفته گذشته همه نگران بودند که از بیست هزار تومان هم بالاتر می‌رود؛ ولی اکنون که به حدود پنج هزار تومان رسیده است، همه نگرانند که آیا دوباره قیمت بالا می‌رود؟

رژیم صهیونیستی محدود می‌شود
شبکه 20 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی تحلیلی نوشته است: «گزارش‌های رسیده از سوریه نشان می‌دهد، اقدامات اسرائیل می‌تواند آزادی عمل ارتش اسرائیل در سوریه را تحت تأثیر خود
 قرار دهد.
پس از سال‌ها جنگ رژیم صهیونیستی علیه استقرار ایران در سوریه و انتقال سلاح به حزب‌الله و رساندن آن به لبنان که با استفاده از برتری هوایی ارتش رژیم صهیونیستی خنثی می‌شدند،‌ گزارش‌های رسیده از روسیه،‌ ایالات متحده و سوریه نشان می‌دهد، احتمال تبدیل شدن آن به یک خطر سیاسی برای رژیم صهیونیستی و آزادی عملش در فضای سوریه وجود دارد. به اعتقاد کارشناسان مهم نیست این کار واقعاً به دست رژیم صهیونیستی انجام گرفته باشد یا خیر، مهم آن است که روسیه آن را منسوب به رژیم صهیونیستی کرد.» 
مسجد مختلط!
عزت‌الله ضرغامی از برگزاری مختلط مراسم ترحیم کارگردان فقید و متعهد مرحوم یدالله صمدی  انتقاد کرد و نوشت: «خانم‌ها و آقایان کنار هم نشسته بودند و از برنامه‌های هنری مثل آواز، موسیقی محزون و پخش کلیپ استفاده می‌کردند و در پایان هر بخش هم کف مرتب می‌زدند. صلوات و فاتحه‌ای در کار نبود. کارها تو این مملکت برعکس شده. آقایون روحانیون در جایی که نباید باشند، حضور دارند و در جایی که باید باشند، تشریف ندارند!»

تحریم دبی
جدیدترین گزارش درباره وضعیت گردشگری دبی نشان می‌دهد، تعداد ایرانیان سفر کرده به دبی در ماه اوت سال ۲۰۱۸ نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۵۰ درصدی یافته و در مجموع هشت ماه تعداد ایرانیانی که به دبی سفر کرده‌اند، ۲۸ درصد کمتر شده و از ۳۵۱ هزار نفر در هشت ماه نخست سال ۲۰۱۷ به ۲۵۳ هزار نفر در بازه مشابه سال ۲۰۱۸ رسیده است. افزایش نرخ ارز، گران بودن سفر به دبی، نااطمینانی در بازار‌های دارایی و در نهایت پیدایش و رواج مقاصد جایگزین سفر به کشورهایی، مانند گرجستان که ارزان‌تر هستند، از مهم‌ترین دلایل از رونق افتادن سفر به دبی در میان ایرانیان است. بیشترین بازدید از دبی را در این بازه هشت ماهه، هندی‌ها با ۱ میلیون و ۳۱۶ هزار، عربستانی‌ها با ۱ میلیون و ۱۱۷ هزار، بریتانیایی‌ها با ۷۷۶ هزار، چینی‌ها با ۵۷۸ هزار و عمانی‌ها با ۵۴۲ هزار گردشگر داشته‌اند.

 سعدالله زارعی
تحلیلگر ارشد بین‌الملل
موقعیت عراق برای ایران یک موقعیت راهبردی است؛ از این‌ رو دشمنان اسلام و ایران در طول حدود 100 سال گذشته و به خصوص در دوران «جمهوری اسلامی» سعی کرده‌اند عراق «دشمن راهبردی» ایران باشد. به این ترتیب در بین همسایگان، عراق تنها کشوری است که با ایران اختلافات سرزمینی دارد که به دوره سیطره انگلیس بر این کشور در فاصله سال‌های 1299 تا 1311‌ش بازمی‌گردد و دو بار منشأ درگیری نظامی شده است. 
در جریان جنبش اسلام‌گرایی که در منطقه و در پرتو پیروزی انقلاب اسلامی در ایران راه افتاد، عراق اولین نقطه‌ای بود که «تغییر سریع آن» در ارزیابی‌های اطلاعاتی و سیاسی قطعی تلقی می‌شد. از این رو غرب و کشورهای وابسته به آمریکا در منطقه با وجود انواعی از اختلافات که با رژیم بعثی عراق داشتند و پیش از این چند بار حتی برای سرنگونی آن دست به کار شده بودند، در اینکه باید به هر قیمت از آن در برابر موج اسلام‌گرایی حمایت قاطع کنند، تردید نکردند و به اقدامات بی‌سابقه‌ای نیز دست زدند؛ واگذاری جزایر ثروتمند «وربه» و «بوبیان» کویت به عراق، اجاره دادن هواپیماهای نظامی و صفر شدن تمام دیون عراق به کشورهای عربی و غربی که به حدود 70  میلیارد دلار می‌رسید، نمونه‌هایی از این اقدام بود. از آن سو از بین بردن شخصیت‌های برجسته شیعه نظیر متفکر برجسته آیت‌الله‌العظمی سیدمحمدباقر صدر نشان داد که غرب و شرق به صدام برای ممانعت از پیروزی جنبش اسلام‌گرایی در عراق «کارت سبز» داده‌اند. البته اسلام‌گرایی در این مقطع نتوانست به پیروزی برسد، هر چند برای لحظه‌ای هم صدام و حامیان عربی ـ غربی‌اش را رها نکرد. 
اما خداوند متعال مقدر کرده بود که خود این جبهه غربی‌ـ عربی، صدام را در یک «ارزیابی احمقانه» سرنگون کنند و از این راه بستر حرکت اسلام‌گرایی در عراق هموار شود. صدام بعد از تصرف کامل کویت و تهدید عربستان سعودی، به دست آمریکا و انگلیس سرنگون شد، اما گمان آمریکایی‌ها این بود که «خلأ قدرت» در عراق زمینه لازم را به آنان می‌دهد تا برای ده‌ها سال و حتی به قول «هنری کیسینجر» برای دست‌کم 100 سال بدون واسطه بر این کشور حکومت کنند، از این رو آمریکا با بازسازی مناسبات قرن نوزدهمی به مارشال «جی گارنر» عنوان «حاکم نظامی عراق» را داد و او در اوایل کار خود برای هیچ شخصیت عراقی ارزشی قائل نبود و گمان می‌کرد جلوداری ندارد. در این دوره عربستان سعودی، کویت و امارات نه تنها از اینکه عراق به اشغال نظامی نامحدود آمریکا و انگلیس درآمده است، شرمنده نبودند؛ بلکه بخشی از هزینه‌های آن را نیز تقبل کردند. 
اما اسلام‌گرایی در عراق معطل نماند و بلافاصله پس از سقوط صدام برای به هم زدن طرح آمریکا که مقدمه تغییرات آمریکایی خاورمیانه بود، وارد عمل شد و از آنجا که در متن مردم عراق به طور جدی زمینه داشت، ظرف 14 ماه پس از به اشغال درآمدن عراق به دست آمریکا و انگلیس، اولین دولت عراقی را بر سر کار آورد که این دولت حدود 9 ماه بعد به شکل‌گیری یک «دولت مبارز» به رهبری متفکر شیعی دکترابراهیم جعفری منتهی شد. 
اما انتخابات چهارمین دوره مجلس قانون‌گذاری عراق که در وقت قانونی خودـ 22 اردیبهشت گذشته‌ـ برگزار شد، بار دیگر عراق را به صحنه جدال میان دو جبهه اسلام‌گرایی و غرب‌گرایی تبدیل کرد. آمریکا، انگلیس، فرانسه، عربستان، امارات و... با طرح شعارهای فریبنده‌ای نظیر ملی‌گرایی به جای قومی‌گرایی‌ـ که هدف حذف رنگ شیعی حکومت عراق بودـ و شعار حل مشکلات معیشتی با کمک کشورهای ثروتمند منطقه پا در میان گذاشتند و هر گروه عراقی را جداگانه به ریاض فراخواندند تا وعده‌های خود را قطعی معرفی کنند و در جریان انتخابات اردیبهشت ماه حسب آنچه در بررسی سازمان اطلاعاتی عراق آمده برای رسیدن به هر کرسی مجلس بین دو تا سه میلیون دلار هزینه کردند. 
 از نظر آنان اختلافات درونی میان احزاب شیعی و دنیاگرایی برخی از آنان زمینه را برای تغییر عراق از دولتی متمایل به «مقاومت» به دولتی وابسته فراهم کرده است؛ لذا همه ظرفیت خود را پای کار آوردند. نتیجه انتخابات و پیروزی دوباره جریانات شناخته شده اسلام‌گرای همسو با انقلاب اسلامی و به خصوص شکل‌گیری فراکسیون مقاومت باید جبهه غربی‌ـ عربی را مأیوس می‌کرد، اما آنان با نگاه به پاره‌ای اختلافات و نیز با بهره‌گیری از افرادی که در درون هر طیف وجود دارد، سعی کردند مانع حرکت طبیعی جبهه مقاومت و اسلام‌گرایی در عراق شوند. 
اگرچه میان برگزاری انتخابات 22 اردیبهشت تا انتخابات نخست‌وزیر در دهم مهر ماه چهار ماه فاصله افتاد که بخشی هم به دلیل اعتراضات برخی طیف‌ها به شمارش آرا بود، اما در عین حال انتخاب شدن «محمد الحلبوسی» به ریاست پارلمان و انتخاب «برهم صالح» به ریاست‌جمهوری و «عادل عبدالمهدی» به نخست‌وزیری و ارتباط «بسیار نزدیک» این سه به جبهه مقاومت و جمهوری اسلامی نشان داد، بار دیگر جبهه مترفین در مقابل انقلاب اسلامی رنگ باخته است. عمق این موضوع را سخنان الحلبوسی رئیس سُنی پارلمان عراق نشان داد. الحلبوسی در جریان اولین تماسی که بین او و یک مقام جمهوری اسلامی‌ـ رئیس مجلس شورای اسلامی‌ـ برقرار شد، گفت: «مسئولان جدید عراق هرگونه فشار یا تحریم اقتصادی علیه ایران اسلامی را ظالمانه دانسته و در برابر آن خواهند ایستاد.»