محمدباقر قالیباف گفت: نمی‌خواهم آمار بدهم؛ اما نخستین مشکل ناکارآمدی و ضعف مدیریت است و شاهد این مدعا نیز این است که وقتی درآمد کشور به پنج برابر افزایش یافت، ما مشکل اقتصادی داشتیم و زمانی هم که این‌گونه نبود، باز این مشکل را داشتیم. مشکل دیگر ما این است که برای حل مشکلات کشور به دنبال راه‌های سیاسی هستیم.


   اکبر معصومی/ یکی از اصلی‌ترین متحدان آمریکای زمان ترامپ در غرب آسیا، عربستان سعودی است. آل‌سعود با سیاست‌های آمریکا به گونه‌ای هماهنگ بوده که با هیچ سیاست اعلامی آمریکا مخالفت نکرده است. از طرف دیگر تحقیر عربستان سعودی در تبلیغات انتخاباتی کنگره آمریکا از سوی ترامپ نشان می‌دهد در سیاست‌های حمایتی بلندمدت آمریکا، عربستان جایگاه خاصی ندارد. ترامپ با این تصور که تنها کارکرد عربستان برای آمریکا، پول‌های نفتی آن است، با اتخاذ سیاست تهاجمی در قبال این کشور به دنبال دوشیدن بیشتر سرمایه‌های آن برای رونق‌بخشی به اقتصاد آمریکاست. اما سیاست آل‌سعود بر چه اصولی استوار بوده که همواره آمریکا آن را تحقیر کرده است؟
سیاست خارجی عربستان سعودی در وضع فعلی از دو الگوی رفتاری پیروی می‌کند:
 1ـ عربستان سعودی نسبت به کشورهای غربی به ویژه آمریکا رفتاری منفعلانه دارد و در عین حال سیاست دنباله‌رو را در پیش گرفته است. جواب بن‌سلمان به رفتار تحقیرآمیز ترامپ نشان از خودباختگی کامل آل‌سعود در برابر آمریکایی‌هاست. پیروی از سیاست آمریکا در قبال فلسطین تحت عنوان «معامله قرن» به نوعی نفی هویت عربی خود است، یا کمک به رژیم صهیونیستی برای ایجاد اختلاف در جوامع اسلامی به خصوص در عراق، سوریه، لبنان و... جزو سیاست‌های دنباله‌رویی عربستان از آمریکاست. ‌2ـ اتخاذ دیپلماسی قلدرمآبانه که در قبال کشورهای غرب آسیا، همسایگان و مردم خود انجام می‌دهد و سرکوبگری و ایجاد انواع محدودیت سرلوحه آنها قرار دارد. رفتاری که سعودی‌ها نسبت به قطر یا گاهی در قبال ایران در پیش می‌گیرند از همین شیوه پیروی می‌کند. در مجموع به نظر می‌رسد، سیاست خارجی عربستان بیش از هر موضوع تحت تأثیر نگرانی‌ها و ملاحظات امنیتی آنها تعریف می‌شود. آل‌سعود تصور می‌کند مشروعیتش از جانب کشورهای منطقه در خطر است و حکومت عربستان از جانب همسایگان خود تهدید شده است، لذا عربستان مخاطرات مخالفت و دشمنی با کشورهای منطقه را به جان می‌خرد و با تصور حفظ حکومت آل‌سعود به دنبال پیروی از آمریکاست تا این کشور همواره پشتیبان حکومت‌شان باشد. حال به نظر می‌رسد که نگرانی آمریکا از کشورهای جنوب شرق آسیا است و آنها در حال کوچ‌ از خاورمیانه به سمت پاسفیک هستند تا بتوانند چین و کشورهای جنوب شرقی آسیا را محدود کنند. بنابراین در چند سال آینده آمریکایی در خاورمیانه وجود نخواهد داشت تا پشتیبان آل‌سعود باشد. از سویی با نگاهی به رفتار آمریکا در همراهی با حکومت‌های توتالیتر چنین استنباط می‌شود که این کشور هیچ‌گاه پناهگاه مطمئنی برای رژیم‌های این چنینی نبوده است و تا زمانی که حکومت‌های دیکتاتوری گاو شیرده خوبی بوده‌اند، از سوی آنها حمایت شده‌اند. همانند حکومت پهلوی در ایران، رژیم بعثی در عراق، حکومت حسنی مبارک در مصر، قذافی در لیبی و.... لذا همکاری عربستان با آمریکا با هدف ایجاد ناتوی عربی برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران و تلاش برای اجرای سیاست‌های تحریمی آمریکا در قبال ایران همانند فردی است که در باتلاق گیر افتاده است و هر چه دست و پا بزند، بیشتر فرو خواهد رفت. بنابراین اگر حاکمان سیاسی آل‌سعود نبوغ سیاسی و درک درستی از اوضاع منطقه داشته باشند، می‌توانند به جای دشمنی با جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همسایه خود، از در دوستی وارد شوند تا بتوانند به جای حمایت و ایجاد تروریسم در منطقه، به همراه جمهوری اسلامی ایران به مبارزه با تروریسم و رژیم صهیونیستی به مثابه تروریسم دولتی بپردازند تا منطقه‌ای امن برای زیستن مسالمت‌آمیز فراهم شود.
اما مؤلفه‌هایی در رویکرد دینی آنها که از ایدئولوژی افراطی وهابیت پیروی می‌کنند، وجود دارد که در روندی هم‌افزایانه با تضاد استراتژیکی که بین خود و بازیگر بزرگی مانند جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا می‌بینند، اجازه نخواهد داد عربستان در مسیر عقلانیت قرار گیرد. سپردن سکان سیاست خارجی و دفاعی به دست جوانکی خام مانند بن‌سلمان مزید بر علت شده است.


  حسین عبداللهی‌فر/ در وضعیتی که جنگ اقتصادی آمریکا علیه کشورمان به میانه راه رسیده و نشانه‌های شکست طرف غربی با عقب‌نشینی‌های علنی ترامپ هویدا شده است، اصلاح‌طلبان از اعلام آتش‌بس با دولت خبر دادند؛ اما عجیب این است که این آتش‌بس هیچ ارتباطی با جنگ اقتصادی نداشته و علت و عواملی کاملاً سیاسی و جناحی دارد. 
آتش‌بس میان اصلاح‌طلبان و دولت زمانی مطرح شد که برخی از نمایندگان وابسته به این جریان در مجلس شورای اسلامی طرح استیضاح مجدد رئیس‌جمهور را پس از آنکه مجلس از پاسخ‌های وی قانع نشد، کلید زدند. اگرچه نامه درخواست نداشتن کفایت رئیس‌جمهور به استناد اصل 89 قانون اساسی و ماده 228 آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی تنظیم شده و به گفته جلال محمودزاده، نماینده مردم مهاباد پس از آن دو دیدار نیز با جهانگیری، معاون اول و حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور برگزار شده است؛ اما دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهد این طرح اهداف و انگیزه‌های دیگری را دنبال می‌کند. 
آنچه ابهام در اهداف این اقدام را روشن‌تر می‌کند، یکی دیدار اخیر اصلاح‌طلبان با رئیس‌جمهور به میزبانی دولت است. این دیدار اگرچه خواسته‌های اصلاح‌طلبان را برآورده نکرد و چنانکه برخی از اعضای شرکت‌کننده گفتند، این دولت بوده که توقعات خود را مطرح کرده است؛ اما نگاه بدبینانه‌ برخی اصلاح‌طلبان مبنی بر عبور روحانی از اصلاحات را تعدیل کرد. برخی از اصلاح‌طلبان با طرح اینکه روحانی وارد ائتلاف نانوشته‌ای با اصولگرایان شده و در به‌کارگیری اصلاح‌طلبان آنها را نومید کرده است، علت آن را بی‌نیازی وی از رأی و در نتیجه نیاز نداشتن به پایگاه اجتماعی اصلاحات ذکر می‌کنند؛ به ویژه آنکه یکی از نظریه‌پردازان‌ این جریان علت نزدیکی روحانی به اصولگرایان را رؤیای مسئولان ارشد کشور ذکر کرده است. 
اما آنچه موضوع آتش‌بس را در این میان مطرح کرده، ابطال فرضیه بی‌نیازی روحانی است که با پیش کشیدن موضوع نیاز روحانی به مجلس یازدهم مطرح شده است؛ مسئله‌ای که علت اصلی آتش‌بس فعلی میان اصلاح‌طلبان و دولت عنوان شده و در توصیف آن گفته می‌شود: «این آتش‌بس لزوماً به معنای نه جنگ، نه صلح نیست. بلکه بستری برای تعریف دوباره پروژه‌های مشترک مثل کسب کرسی‌های بیشتر از مجلس یازدهم می‌باشد.» 
موضوع دیگری که اثبات می‌کند هدف اصلاح‌طلبان از طرح مجدد استیضاح رئیس‌جمهور جدی نبوده و با انگیزه‌های دیگری مطرح شده است، تلاش برای وارد کردن فشار به دولت با هدف استفاده از نیروهای اصلاحاتی در تغییرات مدیریتی پیش رو است؛ تغییراتی که بخشی از آنها در پرتو اقدامات خود آنها در استیضاح وزرا ایجاد شده و بخش دیگر آن هم با قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان به وجود آمده و اکنون دولت را در شرایط انتخاب چندین وزیر و استاندار قرار داده است.
اظهارنظر برخی اصلاح‌طلبان دیدارکننده با روحانی مؤید همین نوع امتیازگیری‌هاست. چنانکه حسین کمالی در روایت خود از این دیدار می‌گوید: «بنده شخصاًً در انتهای جلسه از رئیس‌جمهور درخواست کردم که دولت تکلیف برخی اعضای کابینه و وزارت‌خانه‌هایی که بدون وزیر هستند و همچنین استاندارانی را که دولت قصد تغییر آنها را دارد، در اسرع وقت مشخص کند.»
 از دیگر نگرانی‌های مطرح شده اصلاح‌طلبان احتمال به‌کارگیری نیروهای اصولگرا در پست‌های وزارت و استانداری‌ها است. چنانکه یکی از روزنامه‌های وابسته به اصلاحات درباره به‌کارگیری معاونان استانداران به جای آنها هشدار داده و یکی دیگر از رسانه‌های این جریان می‌نویسد: «زمزمه‌های موجود در مورد سپردن وزارت راه و شهرسازی به پرویز فتاح یا انتصاب لطف‌الله فروزنده به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی دیگر چیزی نیست که اصلاح‌طلبان برتابند.»


   حسن خدادی/ مهم‌ترین ضعفی که امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در همایش یکصد هزار نفری بسیجیان در ورزشگاه آزادی بیان کردند، «بن‌بست» است که ایشان از نبود «بن‌بست» در کشور خرسند به نظر می‌رسند؛ به همین دلیل می‌فرمایند: «عیب واقعی «بن‌بست» است که البته در کشور بن‌بست وجود ندارد.»معظم‌له وجود جوانان مؤمن بن‌بست‌شکن را راه‌حل عبور از مشکلات فعلی عنوان کردند. بنابراین، امید اول بن‌بست‌شکنی در دیدگاه معظم‌له، جوان مؤمن انقلابی است. 
بر همین اساس جوانان بن‌بست‌شکن برای غلبه بر ضعف‌ها و شکست اهداف دشمنان انقلاب اسلامی و برای پیمودن مسیر پیشرفت و برداشتن موانع این مسیر نیازمند داشتن  ویژگی‌هایی هستند که در ذیل برخی از آن‌ها را بررسی می‌کنیم.
۱ـ روحیه معنویت‌گرایی/ اولین ویژگی، ارتباط ویژه‌ای است که بین جوان مؤمن انقلابی بن‌بست‌شکن و خداوند متعال وجود دارد و دیگر شاخصه‌های آن شاخه‌ای از ریشه آن است. «... آن عاملی که موجب می‌شود انسان در میدان‌ها خسته نشود، یاد خداست. ... شما اگر نگاه کنید، در دنیا کشوری را با خصوصیات کشور ایران پیدا نخواهید کرد که توانسته باشد در مقابل آن همه دشمن بایستد، بر آنها غالب شود، موانع را بردارد، راه خود را بگشاید و در جهت اهداف خود حرکت کند.»(٢٧/٨/۱۳۷۱)
۲ـ روحیه جهادی/ معظم‌له عرصه جهاد امروز را جهاد کبیر، جهاد فرهنگی، جهاد سیاسی، جهاد سازندگی و فکری بیان و فرمودند: «در گذشته هم همین‌جور بوده است؛ در همه‌ عرصه‌های جهاد همین‌جور بوده است. ما در این حدود چهل سال جهادهای متعدّدی داشته‌ایم؛ در همه‌ این جهادها جوان‌ها جلو بوده‌اند، جوان‌ها راه‌گشا بوده‌اند، جوان‌ها نوک پیکان بوده‌اند.»(12/7/۱۳۹۷)
۳ـ روحیه آرمان‌خواهی/ از تأکیدات رهبر معظم انقلاب آرمان‌خواهی، عدالت‌طلبی و مطالبه‌گری جوان مؤمن بن‌بست‌شکن است. ایشان در این باره فرموده‌اند: «دشمن شما را نشناخته، دشمن ملّت ایران را نشناخته، دشمن انقلاب را و روحیه‌ انقلابی و ایمانی را نشناخته و این تحلیل غلط در تمام این سال‌ها موجب گمراهی او شده است.»(همان)
۴ـ روحیه استکبارستیزی/ امام خامنه‌ای، اسلام‌خواهی، استکبار‌ستیزی‌ـ حفظ استقلال کشورـ کرامت‌بخشی به انسان، دفاع از مظلوم و پیشرفت و اعتلای همه‌جانبه ایران را از اهداف اصلی جوان مؤمن بن‌بست‌شکن می‌دانند و بیان می‌دارند: «در مورد اقتدار جمهوری اسلامی همین بس که جمهوری اسلامی، کشور ایران را از زیر سلطه‌ انگلیس و آمریکا بیرون کشید.»(همان)
۵ـ  روحیة عدالت‌طلبی/ یکی از شاخصه‌های مهم جوان بن‌بست‌شکن، تلاش برای تحقق عدالت در همه ابعاد و برپایی نظامی بر پایه عدالت و ریشه‌کن کردن ظلم و فساد و تبعیض است: «مشروعیت من و شما، وابسته به مبارزه با فساد، تبعیض و نیز عدالت‌خواهی است. این، پایه مشروعیت ماست... ما برای عدالت و رفع تبعیض آمده‌ایم.»(۵/۶/۱۳۸۲)
۶ـ روحیة استقلال‌طلبی / رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: «دشمنی آمریکا و استکبار با ایران اسلامی، به خاطر این حرکت قدرتمندانه مردمی است؛ «آمریکا از اسلام سیلی خورده است، از اسلام کینه در دل دارد. آمریکا از انقلاب اسلامی سیلی خورده است، از انقلاب اسلامی کینه در دل دارد.»(12/7/۱۳۹۷)
۷ـ روحیة شهادت‌طلبی، ایستادگی و مجاهدت/ پذیرش این تفکر(روحیه شهادت‌طلبی) همان عامل خیره‌کننده‌ای است که به مجاهدان راه حقیقت، نیرویی برای باطل کردن همه‌ محاسبات جبهه‌ خصم می‌بخشد. «آن روشنفکرنمای راحت‌طلب و ریاکار و منافق که اساساً دشمنی آمریکا را انکار می‌کند و این دشمنی را نمی‌فهمد و نسخه‌ تسلیم در مقابل آمریکا را برای ملّت و دولت می‌نویسد، مرد این میدان نیست؛ اگر عامل دشمن نباشد، حدّاقل مردِ میدانِ مهمّ پیشرفت کشور نیست.»(همان)

 سلبریتی‌های ناپدید!
احمد آرام با بیان اینکه هر کسی می‌تواند وارد عرصه ادبیات شود، گفت: «سلبریتی‌ها پس از مدتی خودشان با آثاری که داشتند، ناپدید می‌شوند.» این داستان‌نویس افزود: «خودشیفتگی سلبریتی‌ها در ایران سبب شده که بخواهند بیشتر از حدی که دیده شده‌اند، دیده شوند. این موضوع یک معضل اجتماعی است که در نهایت اشکالی ندارد؛ زیرا این‌ افراد با ارائه چنین آثاری در محدوده زمانی ارضا می‌شوند و بعد از مدتی خودشان با آثاری که داشتند، ناپدید می‌شوند.» او درباره ورود سلبریتی‌ها به عرصه ادبیات اظهار داشت: «اگر بازیگری در اروپا این کار را انجام دهد، بدون حب و بغض درباره کارش تصمیم می‌گیرند. اما در ایران این مسئله با هیاهو همراه است که این موضوع نشان‌ می‌دهد، ما در یک وضعیت بسیار عصبی به سر می‌بریم.»
اعتراف پمپئو
مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا با تبیین راهبرد جدید واشنگتن در قبال بحران سوریه، اعلام کرد: «دولت سوریه توانسته است بر مناطق گسترده‌ای از خاک این کشور تسلط پیدا کند.» او در جریان یک سخنرانی در جمع کارگزاران مؤسسه یهودیان برای امنیت ملی آمریکا گفت: «امروز روند جنگ در سوریه عوض شده است. دولت بشار اسد به لطف حمایت‌های ایران و روسیه کنترل خود را گسترش داده و داعش، اگرچه کاملاً نابود نشده؛ اما تنها سایه‌ای از آن وجود دارد.» وی با توجه به تغییرات در میدان نبرد سوریه و توازن قوا در جنگ داخلی هفت ساله افزود: «تا زمانی که ایران در این کشور حضور دارد، حتی یک دلار به بازسازی سوریه کمک نخواهد کرد.»
روزمرگی شهرداری تهران
با روی کار آمدن اصلاح‌طلبان در شورای شهر تهران که به طور انحصاری همه صندلی‌های سبز این شورا را در اختیار گرفتند، مدیریت پایتخت به طور کامل به دست این جناح سیاسی افتاد. اصلاح‌طلبان تا به اینجای کار در دو سالی که سررشته تمام امور تهران را در دست گرفته‌اند، دو شهردار تعیین کرده‌اند؛ یعنی هر سال یک شهردار را برای اداره شهر تهران منصوب کرده‌اند. حالا شهردار دوم هم باید با توجه به تصویب قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان در امور مدیریتی، ساختمان شهرداری در خیابان بهشت را ترک کند. نکته تراژدیک مدیریت اصلاح‌طلبان در بی‌ثباتی مدیریتی و نداشتن برنامه‌ریزی برای پیشرفت و رشد شهر تهران و مشغول و گرفتار شدن به روزمرگی است.
دفاع از رأی علنی
احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره رأی به CFT در مجلس گفت: «رهبر معظم انقلاب به مجلس برای بررسی موضوع اجازه دادند؛ بنابراین طبق قانون، عقل و رویه باید درباره آن بحث شود و در نهایت رأی‌گیری کنند. البته ما در دل افراد نیستیم، ممکن است در مجلس هم نفوذی و خائن باشد که با این لایحه نیز موافق بوده باشد؛ اما اینکه موافقان لایحه را خائن بنامند، حرف گزافی است که مسئله شرعی هم دارد. اما اگر رأی‌گیری علنی بود، سبب می‌شد نمایندگان به لحاظ رأیی که می‌دادند از خود اعتمادبه‌نفس و شجاعت نشان دهند و هر کسی از رأی خود دفاع کند.»
توهین به دولت!
عبدالله ناصری، عضو شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات با توهین بی‌سابقه به کابینه روحانی اظهار داشت: «آقای روحانی باید کابینه‌ای کاملاً هماهنگ با میانگین بالای عقل و خرد سیاسی تشکیل می‌داد؛ اما متأسفانه این امر علی‌رغم توصیه‌های مؤکد انجام نشد. آقای روحانی در مجموع نخواست یا توانایی این را نداشت که کابینه‌ای هماهنگ شکل بدهد.» وی افزود: «امروز شرایط کشور به گونه‌ای است که بسیاری از افراد توانمند مانند گذشته تمایلی برای پذیرفتن پست‌های بالا مانند وزارت ندارند.» این در حالی است که تمامی نیروهای فعال مجموعه اصلاح‌طلبان در دولت‌های میرحسین‌ موسوی، هاشمی و خاتمی در این دولت تجمیع شده‌اند!

منطق رهبری
از ابتدای انقلاب تاکنون، در نسبت با «تعریف وظایف و کارکردهای رهبری»، نظریات مختلفی وجود داشته ‌است. عده‌ای با نگاهی «تفریطی»، معتقد به «رهبری فرمایشی و نمایشی» هستند. 
با این تعریف، حال باید به این پرسش پاسخ داد که پس وظیفه‌ رهبری چیست و سازوکار حکومتداری او چگونه است؟ در پاسخ باید گفت که اولاً، «مهم‌ترین وظیفه‌ رهبری در قانون اساسی، تنظیم سیاست‌های کلّی است» و ثانیاً، «وظیفه‌ رهبری آنجایی است که احساس کند یک حرکتی دارد انجام می‌گیرد که این حرکت، مسیر نظام را منحرف می‌کند. اینجا وظیفه‌ رهبری است که بیاید در میدان و به هر شکلی که ممکن است بایستد و نگذارد؛ ولو مورد، جزئی باشد.»
 انجام این دو وظیفه در صحنه‌ عمل، از سویی به هدایت کلی و ریل‌گذاری‌های کلان به سمت تحقق اهداف نظام منجر می‌شود و از سوی دیگر، به رصد مسائل کشور و ورود هوشمندانه به عرصه‌های لازم می‌انجامد، به ‌نحوی‌ که نه سازوکارها مخدوش شود، و نه کشور به بن‌بست برسد؛ منطق ثابت و مستمر رهبر معظم انقلاب در طول دوران رهبری که می‌توان برای آن مصادیق فراوانی ذکر کرد.
 مثلاً اگر در فتنه‌ ۸۸، رهبر حکیم انقلاب، تمام‌قد پشت رأی مردم ایستادند و یک قدم از آن عدول نکردند، چهار روز پس از انتخابات سال ۸۸، ایشان در دیدار با نمایندگان ستادهای انتخاباتی نامزدهای ریاست‌جمهوری، به صراحت اعلام می‌کنند که اگر آقای موسوی هم از طریق قانونی جلو بروند، پشت او خواهند ایستاد. همچنین بر اساس همین منطق است که معظم‌له دیدار اخیر خود با مجلس خبرگان نیز به صراحت تشکیل «دولت موازی» را
 نفی کردند. 
عظمت ایران
دبیر کل حزب‌الله لبنان در سخنرانی خود به مناسبت درگذشت مادر شهید عماد مغنیه، تصریح کرد: «سیاست‌ حزب‌الله در ارتباط با سلاح‌هایش، سیاست «ابهام سازنده» است.»
 سیدحسن نصرالله با بیان اینکه ترامپ با این سخنان به دنبال دوشیدن عربستان سعودی است، اظهار داشت: «این خلاصه سخنان ترامپ است و این همان دولت آمریکاست. سخنان ترامپ ما را به یاد سخنان امام خمینی(ره) می‌اندازد که همیشه درباره دولت‌های آمریکا می‌فرمود آمریکا غارت‌کننده ملت‌هاست.»
 سیدحسن نصرالله افزود: «ایران محاصره شده در چشم ترامپ عظیم است، ولی کشورهای عربی خلیج‌فارس و خاورمیانه در برابر چشم او در بهترین وضعیت نمی‌توانند دو هفته بیشتر دوام بیاورند.» 
او افزود: «اظهارات ترامپ مبنی بر اینکه ایران می‌تواند در عرض ۱۲ دقیقه خاورمیانه را به کنترل خود درآورد، با هر هدفی هم که باشد، «دقیق» است، ولی این سخنان او نشان از عظمت ایران در چشم ترامپ دارد؛ ایرانی که هرگز بر سر ثروت و حاکمیت خود چانه نزد.»
 سیدحسن نصرالله به واکنش کشورهای عربی و در رأس آنها سعودی‌ها در برابر توهین‌های دونالد ترامپ اشاره کرد و گفت: «جز لبخند، خفت و سکوت کشنده چیزی نمی‌بینیم.»
 سیدحسن نصرالله درباره سیاست‌های حزب‌الله در موضوع سلاح‌هایش گفت که سیاست این حزب «ابهام سازنده» است و لزومی ندارد که مقاومت لبنان در این مسئله به کسی پاسخی دهد. 
سیدحسن نصرالله با بیان اینکه نباید در «جنگ روانی» رژیم صهیونیستی علیه لبنان و مردم و دولت این کشور، به این رژیم کمک کرد، هدف از اقدام نتانیاهو در انتشار تصاویر هوایی از اماکن ادعایی‌اش را ایجاد ترس و نگرانی در بین مردم دانست.

محسن مهدیان: جلسه مجلس برای بررسی FATF و قرائت نامه ایشان درسی آموزنده از سبک مدیریت رهبری داشت. رهبر معظم انقلاب نظرشان را درباره کنوانسیون‌ها گفته بودند. صریح هم گفته بودند. اما حاضر نشدند نظرشان در تصمیم مجلس دخالت داده شود و نهاد مردم‌سالاری صدمه ببیند. توجه کنیم که اگر نامه علنی نمی‌شد، رأی مجلس مخالفت با حکم حکومتی رهبری تلقی می‌شد و رهبر انقلاب حاضر شد این هزینه را هم بپذیرند، اما مجلس در رأس امور بماند. این برای همه ما آموزنده است که به جای ایدئولوژیک کردن اختلافات اجازه دهیم سازوکارهای مردمی به منطق خودش عمل کند. همه چیز به زودی روشن می‌شود.
علیرضا پناهیان: بعید نیست امتحان اربعین، پیش‌درآمدِ امتحان بزرگ ظهور باشد. اگر مؤمنین در امتحان اربعین سربلند شدند، می‌شود در امتحان ظهور روی‌شان حساب کرد. دوستان من! به ذهن‌تان هم خطور نکند که یک ‌وقت به‌ خاطر مشکلات مالی، بخواهید اربعین را حذف کنید! ما سینه می‌زدیم و می‌گفتیم؛ «جانم به فدای حسین!» می‌گفتیم؛ «بِأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي وَ نَفْسِي وَ مَالِي»؛ یعنی حسین‌جان، همۀ هستی من به فدای تو!
 مهدی محمدی: قتل جمال خاشقجی در کنسولگری سعودی در استانبول نوعی بهت جهانی ایجاد کرده. جهانیان تا پیش از این احتمالاً مثلاً با مشاهده آنچه سعودی در یمن می‌کند، کم و بیش به میزان درنده‌خویی و سبعیت خاندان حاکم بر ریاض پی برده بودند، منتها اینکه این جماعت تا این درجه احمق هم باشند و بتوانند ترکیبی چنین بدیع از حماقت و جنایت را عرضه کنند، کمی غافلگیرکننده بود. اما نکته این است که جهان بفهمد سلاخی خاشقجی یک مصداق نادر نیست؛ بلکه یک «تیپ ایده‌آل» از نحوه عمل روتین سعودی است. دار و دسته بن‌سلمان اگر دست‌شان برسد با همه خلق جهان چنین خواهند کرد.