بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه دیگر اعضای باقی‌مانده در برجام نیز پس از خروج آمریکا از این توافق بین‌المللی به ایران گفتند ماندن در برجام بهتر از خروج از آن است و ما در قالب ۱+۴ عمل می‌کنیم تا کاستی‌های نبود آمریکا را جبران کنیم، تأکید کرد: جهان مدعی عقلانیت و دوستداران حفظ برجام باید بدانند ایران نمی‌تواند بهای همه آنچه به مصلحت جهان است را به تنهایی بپردازد. مشاورین ترامپ که ایران، ایرانی و منطقه را نمی‌شناسند و درک درستی از تحولات منطقه ندارند، با مشاوره‌های نادرست‌شان، سرانجام نامطلوبی را برای ترامپ رقم خواهند زد.

امام خامنه‌ای در دیدار دانش‌آموزان و دانشجویان شکست سیاست‌های خصمانه آمریکارا در قبال ایران تبیین کرد


حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت ۱۳ آبان «روز ملی مبارزه با استکبار» در دیدار هزاران نفر از دانش‌آموزان و دانشجویان با تجلیل از حضور پرمعنا و عظیم مردم در «رزمایش بی‌نظیر، توصیف‌ناپذیر و شگفتی‌ساز اربعین»، سه حادثه ۱۳ آبانِ ۴۳، ۵۷ و ۵۸ را نشانه‌هایی از چالش عمیق و مستمر ملت ایران و آمریکا دانستند و با اشاره به شکست شیطان بزرگ در تحقق هدف اصلی توطئه‌های ۴۰ سال اخیر آن، یعنی بازگشت به سیطره دوران رژیم ستمشاهی در ایران تأکید کردند: «افول آمریکا به واقعیتِ مورد اجماع صاحب‌نظران معتبر جهان تبدیل شده، اما در سوی دیگر این چالش، ملت ایران با انگیزه، روحیه و کار و تلاش جوانان عزیزش، آینده‌ای درخشان و به مراتب بهتر را در پیش دارد.»
رهبر معظم انقلاب اسلامی با تبریک به همه کسانی که توفیق حضور در حرکت پرشور اربعین را داشتند، گفتند: «غربی‌ها از درک و تحلیل این پدیده فوق‌العاده عاجزند، آنها چند سال در قبال حرکت عظیم اربعین «توطئه سکوت» را به‌ کار گرفتند، اما امسال مجبور شدند مقداری به آن بپردازند البته با تحلیل‌های خصمانه و غلط و بلاهت‌آمیز.» ایشان با تأکید بر اینکه سرچشمه فیاض راه‌پیمایی اربعین، غربی‌ها و رسانه‌های آنها را دستپاچه کرده است، گفتند: «رسانه‌های غربی همچون رادیو انگلیس ادعای حکومتی بودن این مراسم عظیم را مطرح کردند، اما کدام دولت می‌تواند ۱۰ تا ۱۵ میلیون انسان را در مسافتی حداقل ۸۰ کیلومتری، پیاده به حرکت درآورد؟!» 
سیلی ملت به آمریکا
امام خامنه‌ای با اشاره به سه حادثه روز 13 آبان که به نحوی با آمریکا مرتبط است، گفتند: «حادثه اول در سال ۱۳۴۳ مربوط به تبعید امام خمینی(ره) در پی اعتراض ایشان به لایحه کاپیتولاسیون یا همان مصونیت اتباع آمریکایی در ایران بود. حادثه دوم به کشتار دانش‌آموزان و نوجوانان به دست رژیم آمریکاییِ پهلوی در سال ۵۷ مربوط می‌شود و در حادثه سوم که در سال ۱۳۵۸ اتفاق افتاد، لانه جاسوسی آمریکا به دست دانشجویان تسخیر شد که در واقع سیلی متقابل ملت ایران به آمریکا بود.» ایشان این سیلی خوردن و تحقیر آمریکا را نتیجه قدرتی دانستند که انقلاب اسلامی به مردم داد و افزودند: «مجموعه این سه حادثه نشان‌دهنده چالش میان ایران و آمریکا است که این چالش در طول چهل سال گذشته ادامه داشته و آمریکایی‌ها در آن از انواع تحرکات و دشمنی‌ها استفاده کرده‌اند.» رهبر فرزانه انقلاب اسلامی؛ «حمله به طبس»، «تحریک صدام برای جنگ با ایران»، «حمله موشکی به هواپیمای مسافربری» و «حمله به سکوهای نفتی» ایران را نمونه‌هایی از «جنگ نظامیِ» «جنگ اقتصادی» و «جنگ رسانه‌ای» آمریکا در این چالش چهل ساله برشمردند.

استمرار استقلال‌خواهی
رهبر معظم انقلاب استمرار روحیه استقلال‌طلبی در جوانان ایران با هر تفکر و رفتار را از دیگر نشانه‌های شکست آمریکا دانستند و افزودند: «آنها با همه تلاش امپراتوری خبری و رسانه‌ای خود نتوانسته‌اند احساس تنفر و روحیه استقلال‌طلبی و مقاومت در مقابل بیگانگان سلطه‌طلب را در جوانان این سرزمین از بین ببرند، به ‌گونه‌ای که نسل جوان کنونی از لحاظ انگیزه ایستادگی و مقاومت اگر از نسل اول انقلاب جلو نباشد، حتماً عقب نیست.»
نقشه‌های بیهوده و زوال آمریکا
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای با جلب توجه کشورهای منطقه به واقعیت افول آمریکا افزودند: «کسانی که به پشتیبانی آمریکا حاضرند مسئله فلسطین را به‌ کلی به فراموشی بسپارند، متوجه باشند که آمریکا حتی در منطقه خودش هم رو به زوال است؛ اما ملت‌های این منطقه و حقایق آن، زنده و پابرجا هستند. اکنون نه تنها اقتدار معنوی و قدرت نرم آمریکا رو به افول است؛ بلکه اقدامات رئیس‌جمهور عجیب و غریبِ فعلیِ آمریکا، «لیبرال دموکراسی» را نیز که پایه تمدن غرب است، بی‌آبرو کرده است. حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای با یادآوری افول آمریکا و برشمردن نشانه‌های آن چون بدهی‌های اقتصادی، افول نظامی و... به کسانی که به سازش با آمریکا گرایش دارند، افزودند: «بیهوده نقشه بی‌اساس و بی‌پایه نکشید، زوال آمریکا یک واقعیت است. بر اساس سنت الهی، آمریکا محکوم است که از صحنه قدرت جهانی زایل بشود.»

راه‌حل مشکلات
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای با اشاره به اینکه، مدل پیشرفت ایران از الگوهای توسعه غربی اخذ نشده است، افزودند: «ما از دانش و فناوری روز حداکثر استفاده را می‌بریم، اما می‌دانیم که مدل‌های غربی برخلاف زرق و برق ظاهری، باطنی مشکل‌آفرین دارند و کشورهای مختلف را با دشواری و بدبختی روبه‌رو کرده‌اند.» ایشان همت جوانان برای حل مسائل را نیاز اصلی کشور دانستند و تأکید کردند: «جوانان بدون «ترس و تنبلی» ابتکار و نوآوری را سرلوحه تلاش خود قرار دهند و با غیرت و تعصب ملی، وظایف‌شان را در پیشرفت و سعادت و افتخار ملت و امنیت کشور ایفا کنند.»

گزارشی از مطالبات رهبر معظم انقلاب از دولت برای حل مشکلات


  امین پناهی/ نزدیک به یک دهه است که رهبر حکیم انقلاب نام‌گذاری بر روی سال‌ها را به سمت و سوی موضوعات اقتصادی سوق داده‌اند. شعارهایی که ضمن نشان دادن راهبرد حاکمیت نظام اسلامی در موارد اقتصادی، راهکارهای اساسی آن را برای مسئولان ترسیم می‌کند.
هر چند صحبت‌هایی از این دست به فراخور شرایط و موقعیت‌های گوناگون ایراد می‌شود؛ اما در چند ماه اخیر به دلیل بروز مشکلات اقتصادی و فشار بر روی اقشار ضعیف جامعه در حوزه معیشت و هزینه‌های روزمره، این نوع توصیه‌ها و دستورات بیش از پیش از سوی ایشان بیان شده و مورد تأکید قرار گرفته است.

جلسات ویژه با دولتمردان
اوایل تابستان امسال بود که رهبر معظم انقلاب در نامه‌ای برای رئیس‌جمهور ضمن ابراز نگرانی درباره بازار ارز و سکه، دستور رسیدگی به مسائل پیش آمده در این زمینه را صادر کردند. پس از آن هم چه در جلسات اختصاصی با مسئولان و حتی در جمع مردم از وظایف دولت برای برون‌رفت از مشکلات و مسائل کشور صحبت کرده‌اند. به طور خاص در جلسه‌ای که به درخواست رهبر معظم انقلاب با هیئت دولت انجام شد، ایشان به برخی نکات در مواجهه با مشکلات اشاره داشتند.
رهبر فرزانه انقلاب تأکید کردند مشکلات دولت را از ادامه مسیر دلسرد نکند. ایشان با تشبیه مسیر حل مشکلات اقتصادی به مسیر نبرد و مبارزه، فرمودند: «در میدان نبرد و مبارزه آنچه بیش از همه به آن احتیاج دارید این است که روحیه‌ تحرّک، روحیه پیشرفت، روحیه‌ مبارزه با شرایط را در خودتان تقویت کنید؛ این شرط اول است.» 
پس از آن هم نکات دیگری از قبیل ساخت تصویر درست از دولت در ذهن مردم، برخورد با متخلفان، رسیدگی به مشکلات نظام بانکی و لزوم صحبت دولتمردان با مردم مطرح شد.
حتی در این جلسه رهبر معظم انقلاب به طور تلویحی به جابه‌جایی کسانی که توانایی کار کردن و حرکت در مسیر مشکلات را ندارند این‌گونه اشاره می‌کنند: «اگر چنانچه کسی حالا بعید است، احساس بکند که نمی‌تواند با این روند کنار بیاید خب طبعاً افرادی باید بیایند جایگزین بشوند تا این مجموعه، مجموعه‌ حرکت‌کننده خوبی باشد.»
رهبر معظم انقلاب در آن روزها، برخلاف کسانی که معتقد بودند این دولت توانایی رفع مشکلات کنونی کشور را ندارد و در فکر عبور از دولت و شخص رئيس‌جمهور بودند، دولت فعلی را توانمند برای حل مشکلات فعلی دانستند، دولتی که حالا ممکن است به چند تغییر هم در درون خود نیاز داشته باشد.

جایگزینی اقتصاد نفتی
یکی دیگر از نکاتی که رهبر معظم انقلاب همواره از گذشته به آن اشاره کرده‌اند و در ماه‌های اخیر نیز از بیان آن غافل نبوده‌اند، بحث جایگزینی اقتصاد نفتی حاکم بر کشور بوده است. ایشان در ورزشگاه آزادی و دیدار با صد هزار جوان بسیجی این مشکل را این‌گونه مطرح می‌کنند: «ما مشکل اقتصادی داریم، اقتصاد نفتی داریم که این خودش یک عیب بزرگ است.»
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در دیدار با نخبگان هم به این موضوع اشاره می‌کنند: «یک دیدگاه، دیدگاه برنامه‌ریزی برای مسائل کشور است؛ تأثیر [نخبگان] در برنامه‌ریزی برای مسائل کشور. حتّی مثلاً فرض بفرمایید تبدیل اقتصاد نفتی به اقتصاد مستقل، اقتصاد دانش‌پایه، اقتصاد مقاومتی.»
ایشان در ابتدای درس خارج فقه خود که بسیار هم مورد توجه رسانه‌ها و کاربران فضای مجازی قرار گرفت، به لزوم وجود شفافیت در همه شئون حکومتی به جز اسرار جنگ اشاره کرده و آن را دستور اسلام دانستند. ایشان همواره به موضوع شفافیت به مثابه سد راه فساد در شبکه دولتی کشور توجه ویژه‌ای داشته‌اند.

سه محور کلی رهنمودها
در واقع، رهنمودهای رهبر معظم انقلاب برای برون‌رفت از وضع موجود را می‌توان در سه محور دسته‌بندی کرد.
الف‌ـ ایشان همواره سعی کرده‌اند به مسئولان ذی‌ربط بگویند بن‌بستی وجود ندارد و مشکلات کشور حل شدنی است. امیدآفرینی در دل مردم برای برون‌رفت از مشکلات و برشمردن حرکت‌های خوب و مثبتی که جمهوری اسلامی رقم زده است، انتظاراتی است که در همین مسیر قرار می‌گیرد.
ب‌ـ معظم‌له تلاش می‌کنند دولت و مسئولان باور کنند که کلید حل همه مشکلات در درون کشور است. پس نباید برای حل مشکلات نگاه‌مان به خارج از کشور و بیگانگان باشد. گاهی این کلید اصلاح در یک نهاد، اصلاح برخی سازوکارها، تغییر در مدیریت به واسطه جابه‌جایی اشخاص و حتی اصلاح نوع رویارویی مسئولان با آن مسئله است.
ج‌ـ برخورد با تخلفات صورت گرفته و بستن مسیرهایی که ممکن است به تخلف بینجامد. این نکته البته فقط دولت را خطاب قرار نمی‌دهد؛ بلکه قوه قضائیه و همه دستگاه‌هایی که وظیفه نظارت بر امور کشور را دارند نیز شامل خطاب این تدبیر رهبر معظم انقلاب برای پیروزی دولت و مردم در جنگ اقتصادی موجود هستند.
این در حالی است که بسیاری از مردم و صاحبنظران معتقدند، دولت عزم جدی برای مشکلات مردم ندارد یا اینکه دولت به دنبال فرصت مناسبی است که مشکلات مردم را حل کند؛ از این رو برای حل مشکلات دست نگه داشته است.
اما تغییرات اخیر دولت در کابینه به ویژه در وزارتخانه‌هایی که با اقتصاد سر و کار دارند، نشان می‌دهد دولت به مسائل اقتصادی بی‌توجه نیست. هر چند برخی معتقدند این نیمه راهی است که دولت باید برای تغییر در کابینه انجام دهد و نیمه دیگر راه تغییر در برخی معاونت‌هایی است که ممکن است برخی از مشکلات موجود دستپخت همان‌ها باشد. 
اکنون و در این برهه تاریخی دولت وظیفه دارد در شرایطی که از یک سو دشمنان ملت ایران برای از بین بردن نظام اسلامی می‌کوشند و از سوی دیگر برخی از افراد در اقتصاد کشور اخلال ایجاد می‌کنند، با همراهی ملت ایران این مشکلات را پشت سر بگذارد.

وظایف دولت در جنگ اقتصادی
امروز مردم در انتظار اقدام جدی مسئولان هستند و دولت برای حل مشکلات اقتصادی و پیروزی در میدان جنگ اقتصادی باید به نکات زیر به طور جدی توجه کند:
1ـ به سرعت اقتصاد وابسته به نفت را به اقتصادی تبدیل کند که فروش یا عدم فروش نفت نتواند در آن خللی وارد کند؛ یعنی اینکه اولاً، از خام‌فروشی بپرهیزد و ثانیاً، ترتیبی اتخاذ کند که بتواند به جای فروش نفت خام محصولات فرآوری شده را به فروش برساند که در این صورت بازار هدف محصولات ما در جهان تغییر کرده و البته در ازای کالاهای ارائه شده سود بیشتری نصیب‌مان خواهد شد.
2ـ همدلی و همراهی مسئولان با یکدیگر و پرهیز از مناقشه در مقابل انظار عمومی و تزریق امید به لایه‌های گوناگون جامعه با نمایش عزم دولت برای حل مشکلات اقتصادی یکی از ضروریات دولت در این روزهاست؛ یعنی دولت باید کاری کند که مردم به راحتی بتوانند حس کنند اتفاقاتی در مسیر حل مشکلات کشور در حال رخ دادن است. این عامل تقویت اعتماد مردم به دولت و مسئولان و در نهایت نظام اسلامی خواهد بود که گاهی به دلیل کم‌کاری یا بدکاری برخی نهادها و مسئولان کمرنگ شده است.
3ـ نکته دیگر لزوم توجه به اسناد بالادستی است. بیش از پنج سال از ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب می‌گذرد؛ اما تیم اقتصادی دولت همچنان به دنبال حل مشکلات اقتصادی با روش‌های غربی است که حداقل در تجربه چهل ساله جمهوری اسلامی شاهد آن بودیم که کارکردی در این راستا نداشته
 است. 
4ـ از سرگیری اجرای پروژه‌های عمرانی و مسکن هم یکی از فعالیت‌هایی است که دولت باید بر آن همت گمارد. مسکن یکی از بخش‌هایی است که برای سرمایه‌گذاران جذاب است و این یعنی با فعال کردن پروژه‌های مربوط به راه و شهرسازی می‌توان نقدینگی را به سمت این صنعت پول‌ساز و کم‌خطر برای سرمایه‌گذاران هدایت کرده و افزون بر آنکه از تورمی که وجود نقدینگی در بخش‌های گوناگون می‌تواند ایجاد کند، جلوگیری می‌کند، می‌تواند سهم بسزایی در ایجاد اشتغال در کشور داشته باشد.
5ـ دولت سامانه‌ای برای شفافیت در حوزه صادرات و واردات، فعالیت‌های اقتصادی، تراکنش‌ها و دادوستدهای بانکی و پولی ایجاد کند و برای مبارزه جدی با فساد در کشور اهتمام ورزد.
در پایان باید گفت، قوه قضائیه با کسانی برخورد می‌کند که فساد کرده‌اند؛ اما دولت در این باره دست پیش را دارد و می‌تواند راه‌های منتهی به فساد را مسدود کند و این یعنی دولت باید ظرفیت قوه قضائیه را هم در خدمت مبارزه با فساد پیش از وقوع آن به کار گیرد و به این واسطه بتواند در جنگ اقتصادی موجود پیروز شود.

کدام اولویت
حسین کروبی فرزند یکی از سران فتنه گفت: «اگر به سال ۹۶ و آمارهایی که در استان‌ها وجود داشت نگاه کنید، هر استانی که آقای روحانی ورود می‌کرد مردم آن استان شعارشان این بود که رفع حصر باید انجام شود.
وی ادامه داد: آقای جهانگیری به خود من گفت جالب است که به هر استانی می‌رویم حتی استان‌های فقیرنشین نیز شعارشان رفع حصر بود، اما متأسفانه آقای روحانی متناسب با آنچه گفت و انتظار می‌رفت، عمل نکرد.»
 گفتنی است، چندی پیش «عبدالله نوری» وزیر کشور دولت اصلاحات گفته بود: «برای مردمی که نان شب ندارند، دغدغه‌هایی حتی مانند رفع حصر کمتر مطرح است، هیچ کس انتظار ندارد کسی که چند جوان بیکار در خانه دارد، اولویت اولش رفع حصر باشد.»
«محمد عطریانفر» از فعالان اصلاح‌طلب نیز چندی پیش گفته بود: «موضوع حصر در مقابل مشکلات کشور اصلاً موضوع مهمی نیست.»
 نقش دولت در گرانی ارز!
فرشاد مؤمنی، اقتصاددان حامی دولت گفت:‌ درباره اینکه آیا خود دولت در زمینه تحولات و نوسانات نرخ ارز نقش دارد یا خیر، به مراجعه به دیدگاه اقتصاددانان گوناگون نیازی نیست. فقط طی هفته‌های گذشته مقام بسیار گرامی ریاست‌جمهوری سه ‌بار در صحبت‌های عمومی این مسئله را مورد اذعان قرار داد که «دولت هر لحظه که اراده کند می‌تواند نرخ ارز در بازار آزاد را به هر سطحی که می‌خواهد برگرداند.» 
جابه‌جایی مطالبات
روزنامه آرمان در مطلبی نوشت: «برخی معتقدند حال که آقای روحانی از اصلاح‌طلبان فاصله گرفته است، باید جهانگیری از دولت استعفا دهد و به آینده سیاسی خود بیندیشد و خود را برای انتخابات ۱۴۰۰ آماده کند.» اصلاح‌طلبان پیش از این بارها اعلام کرده بودند که دولت برای این جناح سیاسی، یک رحم اجاره‌ای بیش نیست. حال این طیف با دنبال کردن سناریوی «فرار از مسئولیت» در پی واگذاری مشکلات به روحانی و مهیا شدن برای انتخابات ۱۴۰۰ است. اصلاح‌طلبان بارها ثابت کرده‌اند که هیچ برنامه‌ای برای اداره کشور ندارند. تشویق دولت به انتخاب شعار تعامل با بیرون و دلخوشی به برجام، تشکیل کمیته و کارگروه برای رفع حصر و بی‌توجهی به مشکلات معیشتی مردم و راه‌حل‌های مبتنی بر ظرفیت‌ها و استعدادهای داخلی نظیر توجه به اقتصاد مقاومتی از سوی این طیف موجب شده است تا علاوه بر ناکارآمدی اقتصادی در مدیریت اجرایی، بسیاری از وعده‌ها بر زمین مانده و مسائل حاشیه‌ای دستِ چندم، مطالبات اصلی مردم را به حاشیه ببرد.


 نسل‌های پیشرفته‌تر کوثر
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مراسم افتتاح خط تولید انبوه جنگنده کوثر گفت: امروز در شرایطی هستیم که روی یک پلت‌فرم مشخص توانسته‌ایم نسل‌های قبل آذرخش، صاعقه1، صاعقه2 و امروز کوثر را تولید کنیم. امیر حاتمی تصریح کرد: «ان‌شاءالله در زمان‌های آینده ایرانیان عزیز شاهد تولید نسل پیشرفته‌‌تر کوثر هم خواهند بود، این پلت‌فرم ادامه خواهد داشت؛ با این کار ما استفاده از تمامی زیرساخت‌هایی که در نیروی هوایی ارتش ایجاد شده، آن را عملیاتی نگه می‌داریم و به مدت طولانی، یعنی حداقل به مدت یک دوره 10 ساله و بلکه 20 ساله با نسل‌های پیشرفته‌تر این هواپیما از این زیرساخت‌ها استفاده خواهیم کرد.» امیر حاتمی تأکید کرد: «افتتاح این خط تولید به لحاظ اقتصاد دفاعی موضوعی مهم و باارزش است و با آغاز به کار این موضوع یک صرفه‌جویی ارزی قابل توجهی خواهیم داشت.» وی تصریح کرد: «در هر فروند بیش از 7 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی خواهیم داشت و بالغ بر 4 هزار نفر نیروی جوان و دانشمند ایرانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار می‌شوند.»
سیا در دام ایران
یاهو نیوز گزارش داده ایرانی‌ها سال ۲۰۱۱ یک شبکه از جاسوسان سیا را کشف و آن را متلاشی کردند. در این شکست برای دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا که یکی از مقامات سابق این کشور آن را «بسیار آسیب‌زا» توصیف کرده، ایران برخی از مخبران سیا را اعدام و عده‌ای دیگر را زندانی کرد. شکست اطلاعاتی سیا در ایران توان این سازمان را برای جمع‌آوری اطلاعات از برنامه هسته‌ای ایران مختل کرد. یاهونیوز نوشته است، مقامات اطلاعاتی آمریکا به خوبی از توانمندی‌های هراس‌آور ایرانی‌ها در زمینه جاسوسی سایبری باخبر بودند، اما آنچه آنها را مبهوت کرده بود این بود که ایران توانسته بود کل شبکه جاسوسی سیا را با تکنیکی که به گفته یک مقام آمریکایی «ابتدایی» بود، از بیخ و بن نابود
 کند.
هزینه ۴۰ میلیون دلاری
«رابرت پالادینو»، معاون سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا در آخرین پرده از نمایش خصومت پایان‌ناپذیر نظام سلطه با انقلاب اسلامی، به ‌تازگی اعلام کرده است که ۴۰ میلیون دلار برای جنگ تبلیغاتی با ایران (و البته روسیه و چین) به ‌منظور «حمایت از طرح‌هایی برای مبارزه با هجمه‌های تبلیغاتی و اطلاعات نادرست» اختصاص داده شده است. پالادینو در جمع خبرنگاران گفت، این بودجه را «مرکز تعاملات جهانی» به این منظور اختصاص داده است. این مرکز، یکی از زیرمجموعه‌های وزارت خارجه آمریکاست، از دو سال پیش به ‌منظور مقابله با هجمه‌های تبلیغاتی از سوی گروه‌های تروریستی و کشورهای خارجی تأسیس ‌شده و قرار است افزون بر ایران، با نبرد تبلیغاتی چین و روسیه هم مقابله کند. 
حذف دلار جهانی می‌شود
در ماه اخیر کشورهای مختلف سراسر قاره آسیا از چین و سریلانکا تا اندونزی و سنگاپور، اقداماتی با هدف کاهش وابستگی به دلار در دستور کار قرار داده‌اند. طی روزهای گذشته انعقاد پیمان پولی دوجانبه میان کشورها گسترش یافته و حذف دلار بیش از پیش در دستور کار دول مختلف قرار گرفته است؛ اقدامی که در قاره پهناور آسیا بیش از دیگر نقاط جهان شیوع داشته است. 
هراس آمریکا از امنیت انتخابات
وزیر امنیت ایالات متحده، کریستین نیلسن که وظیفه تأمین امنیت اطلاعات الکترونیک شهروندان را بر عهده دارد، می‌گوید، بزرگ‌ترین نگرانی فعلی ایالات متحده برای امنیت انتخابات نه فقط در روز انتخابات، بلکه شامل روز بعد از انتخابات نیز می‌شود. برگزاری انتخابات آنلاین پیچیدگی‌های مهمی مانند سامانه‌های ثبت رأی و نحوه دریافت آرا دارد. اما کمتر فردی به امنیت آرای پس از انتخابات ریاست‌جمهوری توجه
می‌کند.


عبدالله گنجی
مدیر مسئول روزنامه جوان

رسانه‌های موجود در کشور با دو رویکرد متفاوت از هم در حال تأثیرگذاری بر مخاطبان خود هستند. هر رسانه با پمپاژ خبرهای گوناگون اهداف معینی را دنبال می‌کند. در این میان، باید رسانه‌های جبهه انقلاب اهداف معینی داشته باشند؛ از جمله ۱ـ تبیین و ترویج مواضع و سخنان رهبری، ۲ـ دفاع از سیاست‌های منطقه‌ای نظام(عراق، سوریه، یمن، لبنان و چالش‌های خاورمیانه)، ۳ـ درگیری با غرب و رسانه‌های فارسی‌زبان که علیه نظام طراحی دارند، ۴ـ نقد دولت و قوا، ۵ـ حمایت از جنبش‌های انقلاب، ۶ـ بزرگداشت شعائر و مناسک اسلامی. در این بین، رسانه‌های اصلاح‌طلب با هدف تأثیرگذاری بر افکار عمومی در حال طراحی و اجرای سناریوهای گوناگون هستند و اهداف این‌چنینی را دنبال می‌کنند: ۱ـ فاسد نشان دادن چهره انقلاب از جهات اداری و اقتصادی، ۲ـ قرار دادن مردم بر سر دو راهی انتخاب ارزش‌ها با رفاه، ۳ـ قرار دادن ایران در ته جدول جهانی ناکارآمدی، ۴ـ بزک کردن چهره غرب، ۵ـ القای فاصله بین مردم و حاکمیت، ۶ـ اولویت‌سازی برای مردم به جای نیازهای واقعی، ۷ـ القای دوپارگی در حاکمیت(تز حاکمیت دوگانه عباس عبدی)، ۸ـ معرفی انقلابی‌گری به مثابه افراطی‌گری، ۹ـ اولویت روابط خارجی با غرب، ۱۰ـ باور نداشتن به وجود دشمن در عرصه بین‌الملل، ۱۱ـ مواجهه نفاق آلوده با رهبری، ۱۲ـ خواستار کم‌رنگ شدن اسلامیت در حکومت(سکولاریسم پنهان) (نپذیرفتن اسلام اجتماعی)، ۱۳ـ فهم کلاسیک نظامی از وظایف سپاه و بسیج، ۱۴ـ سیاست سکوت در مقابل نیروهای گریز از مرکز و واگرای جریان همسو، ۱۵ـ جهان‌شمول دانستن استانداردهای سیاسی، اجتماعی و حقوقی غرب، ۱۶ـ اعتقاد به کاهش اختیارات و قدرت حاکمیت و توزیع اجتماعی قدرت(ان‌جی‌اوسازی)، ۱۷ـ معتقد به منافع ملی منهای ایدئولوژی و روابط اسلامی، ۱۸ـ اعتقاد به اسلام حداقلی و غیر فقاهتی(اعتقاد نداشتن به اسلام فقاهتی، در عوض به اسلام رحمانی معتقدند. به عقیده رهبر همان اسلام لیبرالیسم)، ۱۹ـ معتقد به حکومت مسلمانان به جای حکومت اسلامی، ۲۰ـ معتقد به نمادهای دینی به جای جوهره دینداری، ۲۱ـ تبلیغ نکردن مدل‌های بومی(معتقد به نئولیبرالیسم)، ۲۲ـ معتقد به توسعه خطی از تولید و مصرف انبوه و دولت رفاه، ۲۳ـ علاقه‌مند پیوستن به فرایند جهانی‌سازی (تبلیغ و فشار به نظام برای پیوستن به فرایند جهانی‌سازی)، ۲۴ـ محافظه‌کاری نسبت به اهداف فرامرزی انقلاب، ۲۵ـ تظاهر به روشنفکری و آزادی‌های اجتماعی بدون باور.
در پایان باید اشاره کرد، در وضعیت کنونی رسانه‌های اصلاح‌طلب که با تقلید از یک تفکر خاص اخبار و تحلیل‌های گوناگونی ارائه می‌دهند، باید مخاطبان این رسانه‌ها نسبت به موضوعات مطرح شده کاملاً حساسیت‌ خاصی داشته باشند و ارزیابی کنند که آیا در وضعیت فعلی طرح مباحث از جانب رسانه‌های مطرح شده مطابق منافع کشور است یا خیر؟


دکتر یدالله جوانی
مدیر مسئول 
13 آبان در تاریخ مبارزات ملت ایران و ادبیات انقلاب اسلامی فراتر از یک روز تاریخی، یک نماد با معانی فراوان است. پیروزی‌ها و شکست‌های راهبردی برای دو جبهه متفاوت از نظر ماهیت در این روز رقم خورده است. از این رو باید 13 آبان را به خوبی شناخت و آن را به نسل جوان شناساند. در دل 13 آبان معانی‌ای چون؛ قیام برای خدا، پدیدآیی نصرت‌های الهی، ‌بروز و ظهور خلق و خوی استکباری آمریکا، آشکار شدن ماهیت رژیم فاسد، ‌دیکتاتور و وابسته پهلوی، حضور نسل جوان در صحنه، رویارویی دو جبهه حق و باطل،‌ پیروزی جبهه حق و شکست جبهه باطل وجود دارد. همین معانی فراوان، 13 آبان را به یک نشانگر تبدیل کرده و عنوان روز «ملی مبارزه با استکبار جهانی» را برای این روز به ثبت رسانده است.
وجود عنصر برجسته مبارزه با استکبار در سه رویداد تاریخی در مقاطع مختلف،‌ اما در یک روز و آن هم 13 آبان، دلیل اصلی این نامگذاری است. بنابراین ۱۳ آبان، نشانگر بخشی از هویت ملت ایران است. ملت ایران، یک ملت مؤمن، ‌ولایتمدار، مجاهد و استکبارستیز است. نزدیک به چهل سال است که مستکبران عالم دست در دست هم داده تلاش می‌کنند تا در این هویت تغییر و تبدیل پدید آورند؛ لکن نه تنها موفق نشده‌اند؛ بلکه علاوه بر ثبات قدم ایرانیان در استکبارستیزی، این هویت، دیگر ملت‌های جهان را تحت تأثیر قرار داده است. اکنون ستیز با آمریکای جهانخوار به عنوان مصداق اصلی و کامل استکبار در عصر حاضر مورد توجه بسیاری از ملت‌ها قرار گرفته است. بیشترین عصبانیت آمریکایی‌ها از ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی به دلیل همین نقش الگویی و الهام‌بخشی در استکبارستیزی برای دیگر ملل است.
ایستادگی چهل ساله ملت ایران در برابر آمریکا، این حقیقت را آشکار کرد که در پرتو قدرت ایمان و برخورداری از نصرت الهی، می‌توان طاغوت زورگویی جهان را به زیر کشید. اکنون علاوه بر مبارزات پراکنده در سراسر جهان علیه استکبار، یک جبهه منسجم، قدرتمند و پیشرونده در منطقه راهبردی غرب آسیا، از سواحل شرقی مدیترانه تا سواحل دریای سرخ علیه آمریکا به صورت فعال در حال مبارزه است.
پدیدآورنده اصلی این جبهه، ملت ایران بر مبنای آموزه‌های اسلام ناب و با رهبری امامین انقلاب اسلامی است. به همین دلیل، آمریکایی‌ها به دنبال انتقام از ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی هستند. ترامپ رئيس‌جمهور آمریکا با خروج از برجام، روز ۱۳ آبان را با آغاز اجرای تمامی تحریم‌ها و شعار «به صفر رساندن صادرات نفت ایران»، روز انتقام از ملت ایران تعریف کرده است. به عبارتی، آمریکایی‌ها می‌خواهند در «روز ملی مبارزه با استکبار جهانی»، با تشدید تحریم‌های به زعم خود بی‌سابقه در تاریخ، شکست بزرگی را به ملت ایران تحمیل کنند و به دوران استکبارستیزی ایرانیان پایان دهند. آنان می‌خواهند از طریق جنگ اقتصادی، عملیات روانی و ایجاد اخلال‌های امنیتی و برهم زدن ثبات و آرامش کشور، عرصه زندگی را بر مردم سخت کرده و چنین القا کنند که تنها راه رهایی از این وضعیت تسلیم شدن در برابر آمریکاست.
اما صاحب این قلم، با استناد به سنن الهی، تجارب تاریخی، هوشمندی و بصیرت مردم و هدایت‌های رهبری حکیم انقلاب اسلامی، معتقد است، چهارمین شکست‌ برای آمریکا در ۱۳ آبان ۱۳۹۷ و در ادامه شکست‌های سه‌گانه پیشین در این روز تاریخی رقم خواهد خورد.
اگر تا به امسال، ‌۱۳ آبان دربردارنده سه رویداد تاریخی بود، از این پس و در سال‌های بعد، باید در شرح ۱۳ آبان به چهار رویداد تاریخی، به چهار پیروزی ملت ایران و چهار شکست آمریکا در این روز اشاره کرد. این چهار شکست آمریکا عبارت است از:
اولین شکست‌ـ اولین رویداد تاریخی در ۱۳ آبان سال ۱۳۴۳ رقم خورد و آن تبعید حضرت امام خمینی(ره) از ایران به ترکیه به دستور مستقیم آمریکایی‌ها بود.                                             
 این تبعید به دلیل سخنرانی تاریخی امام(ره) در تاریخ ۴ آبان ۱۳۴۳ علیه رژیم شاه و آمریکا به جهت تصویب لایحه کاپیتولاسیون در مجلس ایران انجام گرفت. افشاگری امام(ره) در خصوص کاپیتولاسیون، رژیم طاغوت و آمریکا را به وحشت انداخت و آنها تصور کردند با تبعید ایشان از ایران مانع شکل‌گیری یک نهضت خواهند شد؛ اما در عمل، پیروز این صحنه امام و پیروان روزافزون ایشان بودند. تبعید امام(ره)، نه تنها ایشان را از ادامه مبارزه علیه طاغوت ایران، آمریکا و رژیم صهیونیستی منصرف نکرد؛ ‌بلکه این مبارزات با جدیت بیشتری دنبال شد و در نهایت در سال ۱۳۵۶، مردم ایران را به صحنه آورد؛ بنابراین ۱۳ آبان سال ۱۳۴۳ اولین شکست نصیب آمریکایی‌ها شد؛ اگرچه در ظاهر با تبعید امام(ره) تصور پیروزی داشتند. تبعید امام چهره دشمنان داخلی و خارجی ملت ایران و اسلام را برای مردم آشکار کرد. در ۱۳ آبان ۱۳۴۳،‌ آمریکایی‌ها و شاه ایران کسی را تبعید کردند که فریادهایش در آن سخنرانی تاریخی در راستای دفاع حقیقی از استقلال، منافع و عزت و کرامت ایرانیان بود. این تبعید، خود مقدمات و زمینه‌های شناخت بیشتر مردم، کادرسازی برای مبارزه و پدیدآیی ایدئولوژی انقلاب بر مبنای اسلام ناب و رهبری انقلاب را فراهم کرد. بنابراین آنچه در سال ۱۳۵۶ رخ نمود و مردم را در سراسر کشور به صحنه مبارزات آورد و ایران را وارد مرحله  انقلاب کرد؛‌ همگی در حوادث پیشین و از جمله موضوع تبعید امام در ۱۳ آبان ۱۳۴۳ ریشه دارد.
دومین شکست‌ـ اعتصابات و تظاهرات مردم در سراسر کشور در سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ رژیم طاغوتی پهلوی و اربابش آمریکای جهانخوار را به شدت نگران کرده و به وحشت انداخته بود. آمریکایی‌ها برای حفظ سلطه خود بر ایران، راهبرد سرکوب مردم و به خاک و خون کشاندن تظاهرات و تجمعات را در دستور کار قرار داده و آن را از شاه خائن و وابسته مطالبه کردند. در همین راستا بود که در روز ۱۳ آبان ۱۳۵۷، تظاهرات دانشجویان و دانش‌آموزان در تهران به خاک و خون کشیده شد. تصور آمریکایی‌ها و رژیم طاغوت این بود که، با کشتار و ایجاد رعب و وحشت در مردم، همه چیز پایان می‌یابد؛ لکن غافل از این بودند که در ایدئولوژی انقلاب، یعنی اسلام، شهادت یک فوز عظیم شناخته می‌شود.
بنابراین به شهادت رساندن جمعی از دانشجویان و دانش‌آموزان در ۱۳ آبان ۱۳۵۷، نه تنها حرکت انقلاب را متوقف نکرد؛ بلکه با تقویت اراده‌ها و انگیزه‌ها در مردم برای ادامه مبارزه تا پیروزی، حرکت انقلاب شتاب بیشتری یافت و در نهایت رژیم پهلوی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ فرو ریخت.
سومین‌ شکست‌ـ با پیروزی انقلاب اسلامی، آمریکایی‌ها سیاست و راهبرد شکست انقلاب و ساقط کردن جمهوری اسلامی را از طریق طراحی کودتا، ترور رهبران، ایجاد بی‌ثباتی در کشور و راه‌اندازی غائله‌های تجزیه‌طلبی در دستور کار خود قرار دادند. سفارت آمریکا در تهران، به محل اصلی و قرارگاه مرکزی طراحی و هدایت‌ این توطئه‌ها تبدیل شد با آشکار شدن این واقعیت که سفارت آمریکا به لانه جاسوسی و مرکز توطئه علیه انقلاب اسلامی و ملت ایران تبدیل شده، روز ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸ دانشجویان مسلمان پیرو خط امام، این کانون توطئه را تسخیر کردند و به تعبیر امام(ره)، انقلاب دوم را پدید آوردند.
انقلاب دوم با تسخیر کانون توطئه، از یک سو انقلاب اول را ماندگار کرد و از سوی دیگر هیمنه آمریکا را فرو ریخت. با بررسی و تحلیل محتوایی اسناد لانه جاسوسی، مشخص می‌شود که با تسخیر این مرکز توطئه، چه پیروزی بزرگی نصیب ملت ایران و چه شکست راهبردی نصیب آمریکایی‌ها شد.
چهارمین شکست‌ـ به یقین در ادامه سه شکست آمریکا در روز ۱۳ آبان سال‌های ۱۳۴۳، ۱۳۵۷ و ۱۳۵۸، شکست چهارم برای آمریکایی‌ها در روز ۱۳ آبان سال ۱۳۹۷ رقم خواهد خورد. آمریکایی‌ها می‌خواهند ۱۳ آبان سال جاری را به روز انتقام از ملت ایران و نظام اسلامی تبدیل کرده و از طریق انواع فشارهای اقتصادی و روانی، جمهوری اسلامی را به تسلیم وادار کنند. به طور حتم می‌توان گفت، نه تنها آمریکایی‌ها به آنچه می‌خواهند دست نمی‌یابند؛ بلکه این فشارها نتیجه عکس خواهد داد. آمریکایی‌ها قادر به صفر کردن صادرات نفت ایران نیستند و هم‌اکنون نشانه‌های این شکست آشکار شده است. با تأمل در دو نکته زیر می‌توان نشانه‌های این شکست را دید:
نکته‌ اول‌ـ با خروج آمریکا از برجام و آغاز عملیات روانی سنگین بازگرداندن تحریم‌ها در یک دوره ۹۰ و ۱۸۰ روزه و تمرکز بر به صفر رساندن صادرات نفت ایران در ۱۳ آبان از سوی مقامات آمریکایی، اقتصاد ایران تحت تأثیر این عملیات روانی قرار گرفت و بازار ارز و طلا دچار بی‌ثباتی شد. در این روند آمریکایی‌ها طوری حرکت کردند که گویا قادر به توقف کامل صادرات نفت ایران هستند. برای نمونه، «برایان هوک» رئیس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا، با تأکید بر تداوم سیاست به صفر رساندن صادرات نفت ایران، ۲۴ مهر ماه در جمع خبرنگاران گفت: «پس از حذف کامل صادرات نفت ایران، نیازهای کشورهای مختلف به نفت از سوی دیگر کشورها تأمین خواهد شد.»
نکته دوم‌ـ ایران از همان ابتدای طرح ادعای به صفر رساندن صادرات نفت اعلام کرد، آمریکا قادر به این کار نخواهد بود. اکنون همه نشانه‌ها از شکست آمریکا در این توطئه حکایت می‌کند. خریداران اصلی نفت ایران شامل چین، هند، کره جنوبی و ترکیه، همگی اعلام کردند، جایگزین کردن نفت ایران برای آنها ممکن نیست و در برابر خواست آمریکا دست به مقاومت زدند. در چنین فضایی جان بولتون که پیش از این مدعی توانایی آمریکا در این اقدام بود، به صراحت اعلام کرد: «نمی‌خواهیم به کشورهای دوست آمریکا که به نفت ایران وابسته هستند، آسیبی وارد شود!»
و این سخن، معنایی جز شکست آمریکا در جنگ اقتصادی علیه ایران ندارد.