سرلشکر عطاءالله صالحی، جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در هفتمین همایش ملی پدافند غیرعامل گفت: پدافند هوایی برای همه درک شده است، اما پدافند غیرعامل هنوز برای همه جاری و ساری نشده است. درک کردن و فراگیری آن برای ملت ما کار سختی نیست؛ اما مسئولان اهمیت آن را فراگیر کنند. اگر تا وقتی‌ که زمان داریم تمهیدات خود را در حوزه پدافند غیرعامل افزایش دهیم، در واقع بر قدرت و توان بازدارندگی کشورمان افزوده‌ایم.


گزارشی از رزمایش مشترک پدافند هوایی ولایت 97


 حسن ابراهیمی/ بزرگ‌ترین رزمایش پدافند هوایی سالیانه کشور با نام «رزمایش مشترک پدافند هوایی ولایت 97» به مدت دو روز از روز دوشنبه 14 آبان ماه در گستره‌ای به اندازه حدود نیم میلیون کیلومتر مربع و در مناطق شمالی، غربی و مرکزی کشور با محوریت قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) ارتش در قالب شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور و با حضور یگان‌هایی از نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی هوایی ارتش و شبکه دیده‌بانی بصری و اپتیکی برگزار شد. در ادامه برخی ویژگی‌های این رزمایش که قابلیت رسانه‌ای شدن داشت، بررسی می‌شود.

تمرینات رزمایش
امیرسیدمحمود موسوی سخنگوی رزمایش ولایت 97 درباره این رزمایش گفت: «شبکه فرماندهی و کنترل کشف و شناسایی رهگیری و انهدام اهداف متخاصم، اجرای عملیات پدافندی در محیط جنگ الکترونیک، بهره‌برداری از سامانه‌های اکتشافی غیر فعال، به‌کارگیری سامانه‌های پدافند هواپایه با سرنشین و بدون سرنشین، مقابله با موشک‌های ضد رادار و موشک‌های کروز از جمله اقداماتی بود که در این رزمایش تمرین شد.»

رونمایی‌ها
استفاده از انواع سامانه‌های راداری، موشکی و توپخانه‌ای در این رزمایش‌ـ که برخی از آنها برای اولین بار رونمایی و عملیاتی می‌شدند‌ـ سبب شد رزمایش ولایت 97 به عنوان پرحجم‌ترین رزمایش به لحاظ شلیک سامانه‌ها نام بگیرد.
روز اول این رزمایش، با اعلام رزم «یا خاتم‌الانبیاء(ص)» از سوی امیر دریادار حبیب‌الله سیاری، معاون هماهنگ‌کننده ارتش و رئیس هیئت‌مدیره رزمایش، آغاز شد.
شلیک سامانه‌های توپخانه‌ای بهینه شده مانند «سراج» و «حائل» و نیز شلیک سامانه موشکی «تلاش» از قرارگاه پدافندی هوایی ارتش و سامانه «سوم خرداد» از نیروی هوافضای سپاه، از جمله اقداماتی بود که در روز اول صورت گرفت.
سامانه موشکی «تلاش» یک سامانه پدافندی برد متوسط و بلند است که پیش از این در رزمایش سال 95 در بوشهر نیز حضور داشت. این سامانه از موشک‌های خانواده «صیاد» بهره می‌برد و پیش از این به رادار سامانه موشکی  S200 وابسته بود. اما در سال‌های اخیر از رادار مستقل خود با نام «افق» بهره می‌گیرد.

سوم خرداد بلند بردتر شد
سامانه موشکی «سوم خرداد» پیشتر از موشک‌های طائر بهره می‌برد و برد آن 50 کیلومتر اعلام شد که می‌توانست اهداف خود را در ارتفاع 25 کیلومتری منهدم کند. بعدها تغییرات دیگری در این سامانه به وجود آمد که برد موشک آن را به 75 و ارتفاع آن را به 30 کیلومتر رساند. در این رزمایش سامانه موشکی «سوم خرداد» علاوه بر موشک‌های «طائر» به موشک‌های «صیاد» نیز مجهز شده که با توجه به مختصات این موشک، برد، ارتفاع و دقت اصابت این سامانه افزایش پیدا کرده است.
از دیگر نکات رزمایش ولایت 97، به‌کارگیری سامانه‌های توپخانه‌ای بهینه شده «سراج» بود. سامانه «سراج» با بهره‌گیری از توپ‌های 35 میلی‌متری اورلیکن‌ـ که برخی تجهیزات آن بهینه شده‌ـ علاوه بر سامانه راداری، از یک سامانه الکترو اوپتیکی نیر بهره می‌برد.

تست سرد
در بخش تست سرد سامانه‌ها نیز برخی هواپیماهای نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در نقش نیروی متخاصم حاضر شده و سامانه‌های راداری و موشکی نیز با انجام کشف و رهگیری بر روی آنها قفل راداری و اقدام تاکتیکی کردند.
هواپیماهای طرح پدافندی نیروی هوایی ارتش و سپاه هم با به پرواز درآمدن از پایگاه‌های مختلف انجام عملیات رهگیری و پدافند هواپایه را تمرین کردند.

سامانه‌های سپاه و ارتش
 در کنار هم
به گفته سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در این رزمایش سامانه‌های دفاع هوایی بومی و ایرانی که در اختیار سپاه و ارتش قرار دارند، به صورت تلفیقی و ترکیبی مأموریت‌شان را اجرا کردند.
سردار حاجی‌زاده افزود: «با رصد عملکرد نیروهای متخاصم در منطقه پیرامونی جمهوری اسلامی ایران، سناریوهایی بر اساس فرضیه عملکردی دشمن طراحی شد که تمامی اهداف از پیش تعیین شده در این سناریوها به طور کامل محقق شد.»

تمرکز روی تهدیدات
 صحنه واقعی
این رزمایش نشان داد که یگان‌های پدافند هوایی نیروهای مسلح با تمرکز روی تهدیدات واقعی تجهیزات و تاکتیک‌های خود را بر این مبنا تنظیم کرده‌اند.
مقابله با هواپیماهای دورایستا‌ـ که هدف خود را از فاصله بیش از ۱۰۰ کیلومتری با رها کردن بمب مورد اصابت قرار می‌دهند‌ـ و نیز مقابله با موشک‌های کروز با به‌کارگیری سامانه‌های ضد کروز، از دیگر تاکتیک‌های تمرین شده در این رزمایش طی روز اول بود.

شلیک‌های زمین به هوا
اما دومین روز رزمایش با شلیک موشک‌هایی زمین به هوای «هاوک» و «شلمچه» از روی سامانه پرتابگر «مرصاد» آغاز شد.
این سامانه‌ها که در کلاس متوسط تعریف می‌شوند، با چندین شلیک با اهداف خود مقابله کردند.
موشک «شلمچه» یک موشک ایرانی ساخته شده بر اساس الگوی «هاوک» است که از روی سامانه‌های مختلف از جمله «مرصاد» (در این رزمایش) شلیک شد. از نمونه‌های دیگر این موشک می‌توان به موشک‌های «شاهین» اشاره کرد.
افزون بر موشک «شلمچه»، قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) ارتش، یک سامانه موشکی دیگر نیز در برد متوسط رونمایی کرد.
امیرسیدمحمود موسوی سخنگوی رزمایش نیز با اشاره به شلیک سامانه موشکی «مرصاد»، آن را یکی از تجهیزات جدید ساخت متخصصان جوان کشور و صنایع دفاعی معرفی کرد و گفت: «این تجهیزات در سال‌های اخیر با وجود تحریم‌های همه‌جانبه در حوزه نظامی به دست آمده است.»

طبس در کنار سوم خرداد
در این رزمایش، نیروی هوافضای سپاه از سامانه موشکی «طبس» نیز بهره گرفت. این سامانه می‌تواند اهداف را در برد متوسط مورد هدف قرار دهد. همچون سامانه «سوم خرداد»، در «طبس» نیز علاوه بر موشک‌های «طائر»، از موشک «صیاد» هم بهره‌برداری شده است.
در کنار شلیک این موارد، نیروی هوافضای سپاه پاسداران، یک رادار آرایه فازی و کنترل هواپیمای شکاری با نام «بشیر» را رونمایی کرد. این رادار که سال‌های اخیر ساخته شده، می‌تواند اهداف را با سطح مقطع راداری کم مورد شناسایی قرار دهد.

بومی یا بهینه شده
امیر دریادار سیاری در جایگاه رئیس هیئت‌مدیره برگزاری رزمایش تأکید کرد: «تمام سامانه‌های به کار رفته در این رزمایش از صفر تا صد بومی هستند، یا بهینه شده‌اند. این توانمندی با وجود همه تحریم‌هایی که از ابتدای انقلاب بر کشورمان تحمیل شده، با ابتکار و خلاقیت جوانان پای کار به دست آمده است.»
دریادار سیاری درباره همکاری قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) ارتش، نیروی هوافضا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی هوایی ارتش در اجرای این رزمایش مشترک نیز گفت: «نتیجه اتحاد، انسجام و هماهنگی بین نیروهای مسلح، هم‌افزایی و افزایش توان بازدارندگی کشور است.»
معاون هماهنگ‌کننده ارتش، رزمایش مشترک پدافند هوایی ولایت 97 را پرشلیک‌ترین رزمایش کشور معرفی کرد.


مادر و همسر شهید مدافع حرم «محمد بلباسی»


 زینب محمودی‌/ محمد بلباسی از مدافعان قائم‌شهری حرم حضرت زینب(س) است که به همراه 12 نفر از همرزمانش 17 اردیبهشت سال 95 در کربلای خان‌طومان سوریه آسمانی شد.
«هاجر عباسی» مادر شهید می‌گوید: «من شش فرزند؛ سه تا پسر و سه تا دختر دارم. محمد چهارمین فرزند و اولین پسرم بود. جمعه 19 اسفند 57 به دنیا آمد و روز جمعه 17 اردیبهشت 95 در 38 سالگی به شهادت رسید. پسرم خیلی مهربان بود. خیلی به من احترام می‌گذاشت، ولایی و عاشق حضرت آقا بود. اهل امر به معروف بود و رعایت حجاب خیلی برایش اهمیت داشت. برادرم علی عباسی اوایل انقلاب در درگیری آمل به دست منافقین شهید شد. برادر شوهرم سردار علیرضا بلباسی هم سال64 در عملیات والفجر8 به شهادت رسید.
محمد از کودکی نبوغ خاصی داشت. بعد از اینکه از دانشگاه فارغ‌التحصیل شد، به سربازی رفت و به پدرش گفت می‌خواهم راه شهدا و عموی شهیدم را ادامه دهم. الحمدلله عضو سپاه شد. به اردوهای جهادی زیاد می‌رفت. مدام مأموریت بود و من دلشوره داشتم که شهید شود. یک روز گفت می‌خواهم به سوریه بروم. گفتم این قدر به مأموریت نرو، خانمت تنهاست، کمی هم پیش زن و بچه‌ات باش، بعد برو. به عروسم گفتم شما نگذار محمد به سوریه برود. تمام خرید خانه و مدرسه بچه‌ها با شماست. همان شب خوابی دیدم و صبح به محمد زنگ زدم و گفتم پشیمانم، هر جا می‌خواهی بروی به سلامت. شب خواب دیده بودم شهیدی آورده بودند، من به او سلام داده بودم. چند روز بعد روزه بودم، وضو گرفتم نماز بخوانم که محمد زنگ زد و گفت به مأموریت می‌روم. گفتم تازه سه روز است که از مأموریت آمده‌ای، کجا می‌روی؟! گفت دعا کن شهید شوم. گفتم شما زنده باشی. مثل شما محمدها باید باشند.»
محبوبه بلباسی «همسر شهید» هم می‌گوید: «من و همسرم نسبت دور فامیلی داشتیم که سال 80 عقد کردیم و سال 82  زیر یک سقف رفتیم. از شهید چهار یادگار دارم که فرزند آخرم پدرش را ندید. خصوصیات اخلاقی همسرم طوری بود که اطرافیان می‌گفتند شبیه شهدا است. عشقی که او به شهادت داشت مانع می‌شد که به او بگویم ما را تنها نگذار، اما انتظار داشتم این دفعه برگردد. هرکسی که شهید می‌شود پیشینه‌ای خوب دارد. هر کسی لیاقت شهادت ندارد. حاج‌محمد به همراه دوستانش صندوقی به نام صندوق امام زمان(عج) داشتند که برای فقرا پول جمع می‌کردند. سبد کالا می‌گرفتند و بین 80 خانواده تقسیم می‌کردند. زمستان چند سال پیش، استان مازندران و خیلی از استان‌های کشور گاز قطع شده بود و هرکسی به فکر خودش بود. خانه ما هم خیلی سرد بود، حتی بخاری نداشتیم. اما همسرم به شهرهای دیگر می‌رفت و نان و چراغ می‌خرید و به خانواده‌ها می‌داد. هر حادثه‌ای که پیش می‌آمد، مثل زلزله ورزقان و تبریز، در قالب پروژه‌های جهادی و عمرانی به آسیب‌دیدگان کمک می‌کردند، برای‌شان مسکن می‌ساختند. شهادت همین‌طور نصیب هر کسی نمی‌شود. کسی که به دنبال امور دنیوی باشد شهید نمی‌شود. محمد داوطلبانه به سوریه اعزام شد. 16 فروردین رفت و یک ماه بعد، 17 اردیبهشت در خان‌طومان سوریه به شهادت رسید.‌

09120001858/ ‌رده‌های سپاه‌ در شهرستان‌ها برنامه خاصی برای خانواده‌ها ندارند، لطفاً مسئولان سپاه برنامه‌ریزی کنند.
صبح صادق: این موضوع را از سازمان فرهنگی خانواده پاسداران پیگیری خواهیم کرد.
09120008949/ بازنشستگان سرمایه و ثروت معنوی، فکری، تجربی و علمی هر کشور هستند و سن واقعی کنار گذاشتن نیروها 70 سال است، نه 50 سال. از این رو حتماً از این عزیزان باید در اتاق‌های فکر و مراکز مطالعاتی استفاده کرد./ «همدانی»
09130003137/ افرادی که در مناطق عملیاتی شرق کشور خدمت می‌کنند، امکانات رفاهی و آموزشی ندارند.
09140006196/ چرا ارشديت قانونى مصوب مجلس اجرا نمى‌شود؟  
09140006236/ چرا بسیجیان کد 89 پس از 14 سال خدمت هنوز وام مسکن دریافت نکرده‌اند.
09140003394/ برابر توافق جدید بین سپاه و بانک انصار درباره تعیین سقف اعطای تسهیلات پس‌انداز عضویت بسیجیان کد 89، آخرین سقف تسهیلات مذکور 20 میلیون تومان مشخص شده و هر یک از کارکنان مذکور که ضامن همکارشان شده‌اند، نمی‌توانند وام دریافت کنند.
09140008217/ سلام لطفاً کادر رسمی را از بین بسیجیان کد 89 گزینش کنید. 
09150001566/ چرا بنیاد شهید و ستاد کل نیروهای مسلح کشور فکری به حال جانبازان شیمیایی زابل که در شرایط طوفانی زندگی می‌کنند، نکرده‌اند!
09160008940/ سلام لطفاً بفرمایید چرا در سال‌های اخیر تسهیلات خرید مسکن به کارکنان داده نمی‌شود؟ 
09170001006/ سلام. فروشگاه‌های اتکا با کارت‌های حکمت محصولات تراریخته توزیع می‌کنند. 
09170008204/ با توجه به مشکلات اقتصادی، وام حکمت و وام ازدواج مطابق تورم فعلی اجرایی شود.
09170004404/ سلام چرا رانندگان پیمانی را رسمی نمی‌کنند؟ آنها سهم بزرگی در پیشرفت هر یگانی دارند.
09180007495/ سلام بنده افتخار داشتم سال 82 همسفر شهید مصطفی صدرزاده باشم. تعدادی عکس با دوربین شخصی از ایشان دارم. این عکس‌ها را چطور به شما برسانم؟
صبح صادق: از طریق صندوق پستی یا رایانامه نشریه درج شده در بالای صفحه 12 می‌توانید اقدام کنید.  
09370002442/ پیشنهاد می‌شود سازمان مدافعین انقلاب اسلامی را با بازنشستگان و پیشکسوتان ایجاد کنید.
09380006085/ سلام. درج پیام تسلیت برای افراد خاص در نشریه که با بودجه بیت‌المال چاپ می‌شود، چه ضرورتی دارد؟
صبح صادق: درج پیام تسلیت جزء مسائل مرسوم رسانه‌ای است و برای ابراز همدردی با افراد مهم و تأثیرگذار و همکاران انجام می‌شود.
09390001742/ بنده با رسته پیاده الآن چند سال است که می‌خواهم مدافع حرم شوم؛ اما فرماندهی به هر دلیل اجازه رفتن نمی‌دهد. خانواده من با رفتن من موافق هستند. لطفاً من را راهنمایی بفرمایید.



هر دو دانشجوی دانشگاه تهران بودیم. مهدی دانشجوی رشته اقتصاد و من دانشجوی رشته فیزیک بودم. طی فعالیت‌های دانشجویی و در انجمن اسلامی با یک‌دیگر آشنا شدیم. سال دوم دانشگاه مهدی از من خواستگاری کرد و پس از فراز و نشیب‌های بسیار در سال ۱۳۵۶ ازدواج کردیم. همان ابتدا با هم عهد بستیم که در هر شرایطی به یک‌دیگر پایبند بمانیم. در مدت حضورش در صداوسیما چندین برنامه در رادیو همچون «رد پای استعمار» و «نقد و بررسی مطبوعات روزانه» اجرا کرد. او مسئول سیاسی رادیو شده بود و اخبار را تحلیل می‌کرد. برنامه‌هایش مخاطبان بسیاری را جذب کرده بود؛ به همین سبب مخالف حضور مهدی در جبهه بودند و می‌گفتند، «ما بیشتر در پشت جبهه به شما احتیاج داریم.» چندین مرتبه نیز مانع اعزام وی شده بودند، تا اینکه بالاخره به همراه گروهی از خبرنگاران عازم کردستان شد. مهدی آنها را تهدید کرده بود که اگر با اعزام وی موافقت نکنند، وسط خیابان می‌خوابد تا از حرکت ماشین‌شان جلوگیری کند.
به نقل از همسر شهید مهدی قلی‌جوزی
مهدی متولد ۱۳۳۶ در آبادان بود. در فعالیت‌های انقلابی، به ویژه در تسخیر لانه جاسوسی و در انقلاب فرهنگی حضور پررنگی داشت. وی پس از ورود به صدای جمهوری اسلامی برنامه‌های متعددی را اجرا کرد و با قلم و بیان خود نقش مؤثری در افشاگری چهره پلید منافقان ایفا کرد. مهدی سرانجام دی ‌ماه ۱۳۶۰ در منطقه «ریجاب» کردستان به شهادت رسید و در «نجف‌آباد» اصفهان به خاک سپرده شد. از شهید دو فرزند دختر به نام‌های «مریم» و «فاطمه» که هنگام شهادت پدر به ترتیب دو سال و شش ماه بیشتر نداشتند، به یادگار مانده است. 


«حسین لشگری» از آزادگان سال‌های دفاع مقدس است که 18 سال در بند رژیم عراق اسیر بود. وی سال 1387 به ایران بازگشت. «منیژه لشگری» همسر وی خاطرات خود را از روزهای اسارات همسرش بازگو کرده و این خاطرات به کوشش «گلستان جعفریان» تنظیم شده است. منیژه لشگری در 17 سالگی با حسین لشگری ازدواج می‌کند و یک سال بعد با به دنیا آمدن پسرشان «علی» همسرش به اسارات درمی‌آید و تا 18 سال که حسین به وطن باز می‌گردد، منیژه منتظر می‌ماند. کتاب «روزهای بی‌آینه» شرح این دوری و چشم انتظاری است. در بخشی از این کتاب چنین می‌خوانیم: «سه ساعت و نیم یا چهار ساعت بود که وارد سالن شدند. عکس حسین را دیده بودم؛ همین که وارد شد، شناختمش. از فاصله خیلی دور دیدمش. وسط ایستاده بود و دو خلبان راست و چپش بودند. همین که چشمم به صورتش افتاد انگار نه انگار این مردی بود که سال‌ها از من دور بوده است؛ کاملاً می‌شناختمش و دوستش داشتم. احساساتم جان گرفته بود. آن همه حس غریبگی که نسبت به عکس‌ها، تُن و لحن صدایش داشتم دیگر نبود. نمی‌دانم چه شده بود؛ حس دختری را داشتم که برای اولین بار همسرش را می‌بیند؛ هم خجالت می‌کشیدم و شرم داشتم، هم خوشحال بودم، هم می‌خواستم کنارم باشد. زیر لب زمزمه کردم: خدایا من چقدر این مرد را دوست دارم. حسین نزدیک شد خیلی نزدیک. همه فامیل و دوست و آشنا دور او ریخته بودند و ماچش می‌کردند؛ یکی آویزانش می‌شد، یکی دستش را می‌گرفت، یکی به پایش افتاده بود. کاملاً احساس می‌کردم که حسین از بالای سر همه آنها دنبال کسی می‌گردد. فقط به او خیره شده بودم. می‌دیدم آدم‌ها لاینقطع از جلوی من می‌روند و می‌آیند.»انتشارات «سوره مهر» «روزهای بی‌آینه» را در 159 صفحه مصور در 2 هزار و 500 نسخه به چاپ رسانده است.


 علیرضا جلالیان/ در دوران دفاع مقدس و دهه اول پس از آن دغدغه مهم دفاعی در کشور موضوع پدافند هوایی و توان مقابله با حملات هوایی و موشکی دشمنان بود. در دفاع مقدس نیروی هوایی ارتش بعث عراق با حمایت بلوک‌های قدرت جهانی شرق و غرب توانسته بود یکی از مجهزترین و قدرتمندترین یگان‌های هوایی متناسب با مأموریت‌های مورد انتظار را مهیای عملیات بر ضد کشورمان کند. از سویی، ارتش عراق با حمایت‌های ابرقدرت‌ها به موشک‌هایی با برد گوناگون دست پیدا کرده و با استفاده از توان هوایی و موشکی خود جنگ شهرها و جنگ نفت‌کش‌ها را به راه انداخته بود. در این میان، یکی از ضعف‌های مهم ماشین نظامی جمهوری اسلامی ایران در برابر ماشین نظامی ارتش صدامیان موضوع پدافند هوایی بود. حملات هوایی دشمن گاهی با حملات هوایی ارتش جمهوری اسلامی پاسخ داده می‌شد؛ اما مهم، مقابله با آسیب‌هایی بود که از حملات هوایی دشمن چه در مناطق مسکونی و چه در جبهه‌های عملیاتی وارد می‌شد. پس از دفاع مقدس نیز همواره دغدغه حفظ نقاط حیاتی کشور از تجاوزات هوایی دشمن که دارای تفوق هوایی بود، وجود داشت. عهده تجهیزات پدافند هوایی در کشور باقی مانده از ارتش دوران شاهنشاهی بود و گاهی در زمینه حفظ وضعیت عملیاتی به دلیل مشکل تأمین قطعات ضعف‌های بسیاری وجود داشت. همچنین، در وضعیت جدید باید نقاط کور راداری نیز شناسایی و رفع می‌شد. بر اساس این جوانان کشورمان دست به کار شدند و در کنار تأمین بخشی از تجهیزات ضروری این حوزه در خارج از کشور که به سختی تأمین می‌شد، طی دو دهه، کشور را در حوزه پدافند هوایی به نقطه مطلوب رساندند. این حجم توانمندی امروز به گونه‌ای است که مسئولان حوزه پدافند هوایی در نیروهای مسلح مدعی هستند برای سامانه‌های شناسایی پدافند هوایی، هیچ پرنده‌ غیر قابل شناسایی در آسمان ایران وجود ندارد. یکی از شواهد این مدعا مشاهده نشدن اشیای نورانی در آسمان طی یک دهه اخیر است که گاهی گفته می‌شد پرنده‌های شناسایی دشمن هستند. دیگر مدعی این امر مهار جانور قندهار و به غنیمت گرفته شدن آن است. امروز توانمندی پدافند هوایی کشور به مدد تلاش‌های متخصصان دفاعی در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) ارتش و نیز فرماندهی پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه بیش از هر روز دیگری است و می‌توان نیروهای مسلح کشور را در حوزه پدافند هوایی در میان کشورهای جهان جزء پنج کشور اول جهان دانست. البته با این مزیت که این توانمندی کاملاً بومی بوده و به هیچ کشور دیگری وابسته نیست. در همین راستا، رزمایش پدافند هوایی مشترک ارتش و سپاه با نام ولایت چندی پیش برگزار شد تا این توان را در قالب شبکه یکپارچه پدافند هوایی در وسعت نیمی از مساحت کشور در وضعیت عملیاتی به نمایش بگذارد.


هر جا برای سرکشی می‌رفت، به همه درباره رعایت استفاده از بیت‌المال تذکر می‌داد. خودش هم خیلی روی این موضوع مقید بود. من راننده حاج‌عباس کریمی بودم، در منطقه یک تویوتای لندکروز نو به ما تحویل دادند. خیلی خوشحال بودم و باد به غبغب انداختم که یک ماشین نو و خوش‌دست تحویل گرفته‌ام و برای سرکشی‌ها راحت شدیم؛ اما اولین سفارش‌های حاج‌عباس همه این بادها را خواباند. حاج‌عباس گفت به هیچ وجه از کولر ماشین استفاده نمی‌کنی؛ چون بچه‌ها در خطوط مقدم و عقبه کولر ندارن، با ماشین بیت‌المال هم کار شخصی انجام نمی‌شه!

سردار سلامی در همایش «مجاهدان در غربت»

جانشین فرمانده کل سپاه گفت: «آمریکایی‌ها دیگر قادر به کنترل سیاسی جهان نیستند و قدرت‌شان به ‌مراتب کاهش یافته و خورشید قدرت‌شان به مغرب نزدیک شده است. در ۱۳ آبان همه شاهد بودند آنها که می‌خواستند صادرات نفت ایران را در این‌ روز به صفر برسانند، نتوانستند.»
سردار سرتیپ پاسدار حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه در همایش «مجاهدان در غربت» در جمع اندیشمندان اسلامی در دانشگاه دامغان اظهار داشت: «روح جهاد که از مجاهدان صدر اسلام و از وقایع عظیم آن روزها به ‌ویژه عاشورای کبیر در پیکره امت اسلامی جاری شده است، امروز مسلمانان را در بازسازی مجد و عظمت از دست رفته خود یاری می‌دهد.»
جغرافیای جهان اسلام میدانی
 برای سلطه‌طلبی مستکبران نیست
جانشین فرمانده کل سپاه گفت: «اکنون مسلمانان تصمیم گرفته‌اند بساط سیطره سیاسی، نظامی و اقتصادی مستکبران عالم را از سرزمین‌های اسلامی برچینند و از گورستان جهل مدرن بیدار شده‌اند و می‌خواهند از بندهای میدان برده‌داری نوین جهان نیز نجات پیدا کنند.»
سردار سلامی ادامه داد: «آمریکایی‌ها که اکنون دورنمای شکسته سعودی‌ها را در باتلاق یمن نظاره می‌کنند، به فکر چاره افتاده‌اند تا آنها را از این باتلاق نجات دهند و این نشانه‌هایی از پیروزی دنیای اسلام است.»
همه راه‌ها در ایران به‌ روی دشمن بسته شده است
جانشین فرمانده کل سپاه اضافه کرد: «همه راه‌ها در ایران به‌ روی دشمن بسته شده است؛ سطح قدرت انقلاب اسلامی بسیار افزایش یافته و جهان اسلام تحولات جدیدی به خود می‌بیند و امروز سیاستمداران آمریکایی بسیار ضعیف شده‌اند، هزینه‌های‌شان افزایش یافته و دستاورد سیاسی ندارند.» وی بیان داشت: «قدرت آمریکا در برهه کنونی به زوال کشیده شده است که اقتصاد آمریکا را در غرب آسیا و خاورمیانه و در کوچه پس‌کوچه‌های این مناطق هزینه می‌کنند؛ در حالی که هر شب تعداد زیادی از آمریکایی‌های گرسنه در کنار سطل‌های زباله می‌میرند.»
گزینه نظامی از دشمن سلب شده است
جانشین فرمانده کل سپاه گفت: «در شرایطی که دشمن جنگ اقتصادی را به منزله محوری‌ترین و مرکزی‌ترین سناریوی جهانی علیه ملت بزرگ ایران رقم زده و عملیات روانی گسترده علیه ما انجام می‌دهد، با فشارهای اقتصادی مقابله کردیم و آنها نتوانستند با به کار بستن این اهرم نیز بر ما پیروز شوند.»
سردار سلامی افزود: «در ۱۳ آبان همه شاهد بودند آنها که می‌خواستند صادرات نفت ایران را در این‌ روز به صفر برسانند، مجبور شدند هشت کشور را در خرید نفت از ایران معاف کنند؛ اگرچه این کشورها نیز از آمریکایی‌ها تمکین نمی‌کردند و آنها برای حفظ آبروی‌شان دست پیش را گرفتند و این رفع محدودیت‌ها را اعلام کردند.»
سردار سلامی ادامه داد: «این امر نشان می‌دهد آمریکایی‌ها دیگر قادر به کنترل سیاسی جهان نیستند و قدرت‌شان به ‌مراتب کاهش یافته و خورشید قدرت‌شان به مغرب نزدیک شده است.»